Štěňata LR s PP k rezervaci

Prodám Labradorského retrívra - Nabízím k rezervaci černá štěňata po výborn...
25000 KčŠtěpánkaEs
XXX.XXX.137.95
Dobrý den,
chtěla bych slyšet názor na chování psa - labradora nebo dlouhosrsté kolie v bytě. Máme velký byt v cihlovém domě (čtyři patra bez výtahu, my v posledním patře) na vlastním oploceném pozemku s přístupem do lesa. Jsem připravená se psovi věnovat (procházky, hry atd.), ale bylo mi řečeno, že takoví psi trpí, když musí lézt do několikátého patra, protože, jak víme, mají do budoucna sklony k onemocnění zadních.
Jaký máte na to názor vy? Za nějaký čas budeme chtít z města odejít na vesnici do domu se zahradou, ale zatím to mé možností (studentka, 23 let) neumožňují.
Přesto věřím, že bych psovi dopřála vše, ale zároveň mu nechci chůzí po schodech způsobovat problémy.
Děkuji za odpověď. Š.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Upřímně nevím....štěňata by po schodech neměla chodit vůbec, to v praxi znamená několikrát denně nosit psa nahoru a dolů a v případě větších plemen se starší štěně docela pronese.
No a upřímně co se dalšího týče, tak ty schody nejsou ideál.....a kdybych se měla rozhodnout, že teda jo, tak bych volila lehčího psa, takže spíše tu kólii než labouše.
Ale je to z mé strany teorie, tohle jsem nikdy nemusela řešit, zakže ani nemám echt nastudováno, jak hodně to je škodlivé pro psa ve vývinu, to se asi lépe vyjádří někdo další.
Taky nutno počítat s tím, že pokud se pes stane z nějakého důvodu imobilní, tak musíte následně nosit i dospělce.
Čtyři patra bez výtahu jsou hrozně moc. Pro štěně, dorostence či staršího psa. Pokud nejste kulturistka a nebudete pejska nadšeně vzpírat do náruče a nosit. Zejména při pohybu dolů, ze schodů, ten nedělá loketním kloubům a páteři dobře v žádném psím věku.
Počkejte si, až se přestěhujete za nějaký čas, jak sama píšete, do domu na vesnici. Až dostudujete, pořiďte si do vysněného bydlení pejska labradora nebo kolii. Ať se s nimi nemusíte tahat po schodech v náruči. Umíte si představit s malým štěnětem co pár hodin sbíhat dolů a vybíhat nahoru, aby se naučilo správné hygieně po odběru od chovatele?
Jestli chcete mocí mermo teď nějakého pejska, pořiďte si malé, společenské plemeno. Které čapnete do náruče a jeho váhu ani nepocítíte při běhání s/do schodů.
Nebo můžete udělat sebetest. Naplňte si vodou tak 4 dvoulitrové PET lahve, do tašky a do náruče. A dejte si s nimi trénink po schodech alespoň 10x denně po schodech sem a tam, ať máte představu, co by to obnášelo s velkým štěnětem, které by se schodech 4 patra opravdu nemělo ťapat.
Ale ono sehnat v dnešní době štěně je na pořadníky a velkou náhodu. Nedostatkové zboží.
Stačí nějaký úraz i mladého psa a jste v perde.i Měla jsem berňáka, což je sice těžší pes, ale při vážné nemoci jsme měli dva co dělat, aby jsme ho vůbec naložili do auta. 4 patra? Ani omylem. Počkejte si, až budete v tom domě. Já čekala do 38 let a alespoň jsem si to pak náležitě užívala
Jó, čtyři dvoulitrové lahve... Těmi si slečna nasimuluje osmitýdenní štěně, ale nosit to chce tak do roka - při tomhle počtu pater obzvlášť. Pro mě nepředstavitelné. Nosila jsem svého psa, dokud jsem ho unesla, což bylo tehdy asi 25 kg. Schodů bylo jen 15 a stejně to byl očistec. S úplně malinkým štěnětem se takhle navíc lítá třeba každé dvě hodiny. Vůbec to s ním stihnout ven, aby se nevyčůral do náruče, by byla asi výzva... O event. úrazu v dospělosti nemluvě.
Také bych poradila počkat nebo pořídit plemeno, které s rezervou i v dospělosti komfortně unesete.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.20.51
Jezismarja lidi to stě tu tak zhejckany? Já tahala kdysi do patra druhého plné pytle s ječmenem. Sama tahala obří balíky slámy a sena. Dodneška nemám problém s jedním člověkem dát X desítek kilo a terária, a 50kilovou tmavku utahnu v bedně jak nic. To samy pytle hoblin, granulí. Jako nic proti ale pokud není člověk nemocný, postižený nebo jinak chcipacek fakt to do 30kilo.i bez tréninku je kulový.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jezismarja lidi to stě tu tak zhejckany? Já tahala kdysi do patra druhého plné pytle s ječmenem. Sama tahala obří balíky slámy a sena. Dodneška nemám problém s jedním člověkem dát X desítek kilo a terária, a 50kilovou tmavku utahnu v bedně jak nic. To samy pytle hoblin, granulí. Jako nic proti ale pokud není člověk nemocný, postižený nebo jinak chcipacek fakt to do 30kilo.i bez tréninku je kulový.
Už jsem si myslela že jsem jediná. Svoje tibety jsem nosila po schodech do skoro 8 měsícu, to měli zhruba 35-40 kilo a nedělalo mi to echt problém.
S výběrem psa neporadím, nemám zkušenost s dlouhodobým chozením po schodech s těžšími psy.
Ono nejde o to zhýčkaný, ale o časovou náročnost u štěnda, o to kolikrát denně to budete muset absolvovat a stejně tak v případě nemocného psa. Leithian, ty pytle a balíky jste jistě netahala každý den třikrát. Taky je rozdíl jít do patra a jít do 4 patra. Měli jsme tak příbuzné a to schodiště mi přišlo nekonečné, několikrát denně bych to absolvovat nechtěla.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak slečna je mladá a kondici snad nějakou má a možná jí i těch 15 let vydrží. Ale možná taky ne. Může být těhotná, třeba, a to potom psa nosit nebude moct.
Já teda v tom případě zhejčkaná jsem, protože po břišních operacích ani nemůžu nosit nic těžšího než 5 kilo.
Já mám problém otevřít protipožární dveře s branem. Váží tolik, co já, a to brano se je snaží zavřít. A já v lodičkách se opravdu musím snažit, abych je otevřela.
Čímž chci říci, že je kdo kolik unese, je individuální.
Nicméně nosit pětkrát denně pětatřicetikilového psa do a ze čtvrtého patra, to není zdravé ani pro toho člověka.
Za mě ne, do takových podmínek bych si nepořídila takto těžkého psa. Stačí běžná nemoc nebo úraz a vyvstane otázka, kdo toho psa bude nosit, když zadavatelka nemůže.
Měla jsem v bytě ve čtvrtém patře bez výtahu velké psy. Byla jsem tehdy ještě poměrně mladá, a nic nebyl problém. Ale i tak jsem to zpočátku, při pořízení prvního, neplánovala. Prostě život se tak vyvinul. Takže pes tam nežil od štěněte, ale až od sedmi let do smrti, tedy do 14 a třičtvrtě. Samojed, cca 35 kg. Určitě bych ho čtyři patra neunesla. Jo, vzít ho na chodbě před bytem do náruče a donést dva metry do koupelny do vany, to jo, to jsem dělala skoro každý den několikrát, po každé procházce když bylo škaredě a měl zašpiněné břicho a nohy. A dalšího psa (fenu), kterého jsem získala až jako dospělého, a který měl cca 45 kilo, toho jsem neunesla. Tam jsem to s umytím po procházce dělala jinak (v jiné diskuzi jsem popsala). Jak samojed stárnul, a chodilo se mu hůř a hůř, tak jsem ho vždy při cestě do a ze schodů nadnášela pod břichem protaženým prostěradlem složeným do širokého pásu. Druhý pes nakonec dožil na zahradě u mé mamky, protože se doma začal počurávat, někdy byla i stolice, a nejen doma, ale i cestou ven na schodech, takže jsem chodila z bytu nejen se psem, ale rovnou s kýblem s vodou a čistícím prostředkem, a rovnou chodbu za námi stírala. Bylo to hrozně náročné a vydržela jsem to tak dělat půl roku. Pak jsme ji přestěhovali na tu zahradu a tam dožila.
Za mě tedy rada - do takových podmínek velkého psa ne. A to jsem měla štěstí, že ani jeden pes neměl úraz či onemocnění, při němž by bylo třeba jej na venčení nosit.
Já bych v takovém případě do velkého psa také nešla. Když byl pes štěně, tak jsem bydlela v rodinném domě s patrem a psa jsem nosila - ale to bylo pár schodů, ne čtyři patra, a i tak se potom pěkně pronesl, nosila jsem ho tak do roka, to měl okolo 30ti kg.
Fena má 14-15 kg a s tou bych si to představit dokázala.
Takže osobně bych šla do psa, který má v dospělosti max. 15 kg, víc ne.
Jako vážně nosíte psy do roka?
Ad schody,nosit dokud se unese, ale jinak bych to nedramatizovala, ale je nutné psa nenechat po schodech lítat, ale vodit na vodítku a pomalu v klidu,to platí zvlášť pro směr dolů, tedy ze schodů (rizikové nejsou ani tak kyčle,jako lokty). Ale jinak souhlasím,že je to zbytečná komplikace, se štěnětem to ještě jde i v rámci lítání při učení čistotnosti, zvládnout, ale jakmile by se psovi něco přihodilo a fakt nemohl chodit, tak je to dost náročné a zbytečně si komplikujete život. Nehledě na to, že sice můžete plánovat odchod do domu na vesnici, ale jedna věc jsou plány a druhá věc,jak se to všechno vyvine (kdybyste ten barák měla a ve městě byla dočasně do dostudování,je to zase jiné). Takže se pak může opravdu stát,že budete mít psího veterána a schody budou vážný problém. Takže se přikláním k tomu, pořídit si malé plemeno nebo se psem počkat a pořídit si ho až do baráčku
Já si teda pískám, že máme na psovo stáří bezbariériový byt. Jinak si to nedovedu představit, 30 kg nezvednu a i kdyby měl jen 20 kg, tak nosit to pravidelně do schodů... fakt ne. A že to "stáří", kdy už mu schody viditelně nesvědčí, může trvat klidně 5 let!
Jasně, dá se to natrénovat, jsme zhýčkaní a kdoví co, ale až bude mít člověk jakýkoliv fyzický problém a psa s nutností pomoct mu 2-3x denně do schodů, bude to celkem jedno.
Volila bych prozatím pejska menšího, do 15 kg.
napsal(a):
Já si teda pískám, že máme na psovo stáří bezbariériový byt. Jinak si to nedovedu představit, 30 kg nezvednu a i kdyby měl jen 20 kg, tak nosit to pravidelně do schodů... fakt ne. A že to "stáří", kdy už mu schody viditelně nesvědčí, může trvat klidně 5 let!
Jasně, dá se to natrénovat, jsme zhýčkaní a kdoví co, ale až bude mít člověk jakýkoliv fyzický problém a psa s nutností pomoct mu 2-3x denně do schodů, bude to celkem jedno.
Volila bych prozatím pejska menšího, do 15 kg.
Tak já svého psa, 30 kg unesu. Máme to natrénované, vyskočí si do křesla a já si ho tam naberu . Ale unesu ho kousek. Nosím ho třeba z venku přes chodbu do vany. Jednou byla situace, kdy se nemohl postavit na nohy a musela jsem ho odnést do auta. To se dá. Ale jako nosit ho 5x (nebo i kdyby 3krát) denně do a ze čtvrtého patra, to fakt ne.
No, to že ho unesu je jedna věc, ale třeba aktuálně mám zdravotní problém (který mám vícekrát do roka) a s tím nemám šanci psa unést..
marcelaamax
napsal(a):
Tak já svého psa, 30 kg unesu. Máme to natrénované, vyskočí si do křesla a já si ho tam naberu . Ale unesu ho kousek. Nosím ho třeba z venku přes chodbu do vany. Jednou byla situace, kdy se nemohl postavit na nohy a musela jsem ho odnést do auta. To se dá. Ale jako nosit ho 5x (nebo i kdyby 3krát) denně do a ze čtvrtého patra, to fakt ne.
No, to že ho unesu je jedna věc, ale třeba aktuálně mám zdravotní problém (který mám vícekrát do roka) a s tím nemám šanci psa unést..
To máte můj obdiv! Ano, museli bychom to nacvičit jako cvik, aby se mnou pes spolupracoval (tento typ kontaktu obecně nemá v lásce), ale i tak si myslím, že bych měla co dělat.
Já mám starou fenku kolie 25 kilo, pár schodů zatím zvládne (hůř, ale stále zvládá), ale do auta a z auta musíme nandavat/vyndavat už několik let. Mám to tak akorát na hraně, nějaké nošení po schodech bych kvůli své páteři zase nezvádla já
Taky se přimlouvám za psa do 15 kilo, a že se dají vybrat krásné kousky
Ja som Nefret nosila do cca 30 kíl, ťažšiu som ju už nezdvihla. To mala cca. 7 mesiacov a už si cupkala po schodoch uviazana na vodítku a pomaly pekne sama. Do schodov v dome nechodila,máme tam detskú zábranu.Aslana som odmala nemala,ale on mal 30 kíl...fuha, asi v pár mesiacoch,neviem Ja sama mám mám necelých 55 kíl pri výške 177 cm a verejne priznávam,že velkou silou sa teda pochváliť nemôžem
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.20.51
lesnížínka
napsal(a):
Ono nejde o to zhýčkaný, ale o časovou náročnost u štěnda, o to kolikrát denně to budete muset absolvovat a stejně tak v případě nemocného psa. Leithian, ty pytle a balíky jste jistě netahala každý den třikrát. Taky je rozdíl jít do patra a jít do 4 patra. Měli jsme tak příbuzné a to schodiště mi přišlo nekonečné, několikrát denně bych to absolvovat nechtěla.
Bydlela jsem na intru a běhala po schodech do 8patra několikrát denně. Takže jo vím co to je. Člověk si zvykne. Aspoň má pak trošku kondicku a nezadejcha se při rychlejším pohybu k tramvaji 😁
Je to o prioritách. Já si myslím že to půjde, s vaším myšlením co když se něco po by si člověk neporidil nikdy nic protože vždycky se něco posere. Jen většinou jinyho než se myslelo.
Vždycky je něco u kazdyho znáš co by podle zdejšího nebyla značka ideál.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bydlela jsem na intru a běhala po schodech do 8patra několikrát denně. Takže jo vím co to je. Člověk si zvykne. Aspoň má pak trošku kondicku a nezadejcha se při rychlejším pohybu k tramvaji 😁
Je to o prioritách. Já si myslím že to půjde, s vaším myšlením co když se něco po by si člověk neporidil nikdy nic protože vždycky se něco posere. Jen většinou jinyho než se myslelo.
Vždycky je něco u kazdyho znáš co by podle zdejšího nebyla značka ideál.
....jistě zdravá, mladá.....ja si zlomila zápěstí měla motýla jako stěně, takže neustále sem a tam na vykonani jeho potřeb, k dispozici byl výtah....představa, že si zlomim nohu, odejdou mi zada a budu bydlet ve třetím zvýšenym patře a budu muset nosit 10 kilové stěně, tak to fakt nevím....prostě nad chtěnim něčeho a mit/nemít k tomu moznosti, tak to si člověk opravdu velice dobre rozmysli.....
já bych to nedělala.
neštěstí nechodí po horách, ale po lidech (a po psech) a představte si takové situace, jako pes, co si utrhne koleno nebo má odoperovaný loket a má mít klidový režim a po těch schodech nesmí a na venčení na plínu je už velký. představte si psího důchodce, to už nemůže.
prostě jsou situace, kdy vadí i schody do prvního patra, ale tam toho psa člověk ještě nějak dostrká.
napsal(a):
já bych to nedělala.
neštěstí nechodí po horách, ale po lidech (a po psech) a představte si takové situace, jako pes, co si utrhne koleno nebo má odoperovaný loket a má mít klidový režim a po těch schodech nesmí a na venčení na plínu je už velký. představte si psího důchodce, to už nemůže.
prostě jsou situace, kdy vadí i schody do prvního patra, ale tam toho psa člověk ještě nějak dostrká.
Já plánuju nějakého psa na důchod. A zásadní požadavek bude velikost (či spíš malost). 2. poschodí bez výtahu.