Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Davča15

16.3.2021 17:39
Davča15

XXX.XXX.70.133

Dobrý den, máme doma 10ti týdenní fenku NO. Přes den s ní někdo vždy je (nikdy není sama) problém začíná v noci. Dva dny spí se mnou v pelisku u postele, ale kdy jí nechat na noc samotnou? Má to být venkovní pes, takže s ní trávím polovinu dne venku, jenže jsem student a čas dopoledne moc není, tak ji hlídá táta nebo ségra, podotýkám zatím nebyla sama.

16.3.2021 18:26
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

- kdy jí nechat na noc samotnou?
- není kam spěchat

Ven bych štěně pomalu dávala
až po zmrzlých.
Bude větší, bude tepleji, pravděpodobně
si vybere samo, že bude venku.
U nás to tak bylo.

16.3.2021 18:52
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Taky se mi přestěhovala spontánně - po 3 měsících v bytě, za teplých červnových nocí to bylo venku na dvoře zajímavější.

Davča15

16.3.2021 19:46
Davča15

XXX.XXX.70.133

24/7 s ní být prostě nejde. Dva dny jsme s ni nonstop ale nemůžeme s ni být nonstop i na dále. Jak to řešite? Je mi jasné ze nastane pláč a narikani, když ji nechám chvíli bez někoho.

16.3.2021 19:54
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Davča15 napsal(a):
24/7 s ní být prostě nejde. Dva dny jsme s ni nonstop ale nemůžeme s ni být nonstop i na dále. Jak to řešite? Je mi jasné ze nastane pláč a narikani, když ji nechám chvíli bez někoho.

No my jsme byli - mohl jsem si jí brát do práce a pak byla doma se studující dcerou, takže sama přes den začala být až po prázdninách a to měla už skoro 8 měsíců. Celkem si neumím představit, že bych 2-3 měsíční štěně nechal samé doma v bytě na 9-10 hodin.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.3.2021 20:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

Moje zkušenost je nespěchat....a začala bych dávat ven, až za prvé bude vhodné počasí a za druhé až se štěně začne tzv. pouštět máminy sukně.
A to je různé, některá štěňata už jsou takové suverénní jednotky dříve, některým to trvá.
Chce to taky zavést nějaký težim a venku nechávat unavené štěně...po procházce, po nějakém hraní, cvičení hrou, aportíky, honička...poté dát nějakou baštu, což není problém, protože štěndo papá několikrát denně a nechat třeba s velkou hovězí kostí na okus...s tou si štěndo neublíží, než vůbec ožužlá klouby, tak to trvá pěkně dloho.

Nejsem nějaký expert na venkovní psy, ale moje ovčanda šla ven až skoro v půl roce...do té doby doma a pokud to počasí dovolilo, tak měla otevřené dveře do baráku....krmení jsme jí nosili do kotce a pak měla režim např. prochajda, krmení do kotce, to jsme jí tam začalizavírat a třeba dvě hoďky tam odpočívala...vlastně stejnej princip, jako když učíte bytového psa na samotu...
Ten kotec proto, že přes noc tam byla zavřená, aby si jako štěndo třeba nechtěně neublížila a nebo aby jí někdo neukradl....to že jsme se nakonec vrátili k tomu, že bude domácí pes, to je věc jiná, nám venkovní pes nevyhovoval.

Chci říct, že se to obešlo bez pláče a naříkání a to i u štěněte, které bylo zvyklé bydlet skoro 4 měsíce doma.

Jsou i "drsňáci" co vyšoupnou štěně ven a prostě vydrží to miminkovský naříkání s tím, že štěně si zvyjne a ono si nakonec zvykne, protože mu nic jiného nezbude, ale na to bych teda já neměla žaludek,

16.3.2021 20:17
juhaj

XXX.XXX.164.121

Davča15 napsal(a):
Dobrý den, máme doma 10ti týdenní fenku NO. Přes den s ní někdo vždy je (nikdy není sama) problém začíná v noci. Dva dny spí se mnou v pelisku u postele, ale kdy jí nechat na noc samotnou? Má to být venkovní pes, takže s ní trávím polovinu dne venku, jenže jsem student a čas dopoledne moc není, tak ji hlídá táta nebo ségra, podotýkám zatím nebyla sama.

Termoregulace štěněte je hotová okolo půl roku života. Do té doby opatrně, pokud chcete zdravého psa. Moje fena, kříženec s NO, sama chtěla být venku, pokud se teplota dostala nad 0C. Však ono to půjde samo, až se oteplí a mladý pes začne zkoušet hlídat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík