Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

.

18.3.2021 22:23
.

XXX.XXX.232.2

Mám 5 letou fenu Katty Kavalír King Charles Španěla. Kdykoli když si jenom nandám bundu tak začne strašně kňučet skákat a šílet tohle dělá i když se jede v autě a nebo když uvidí vodítko. Ani nemusíme jít na procházku jen vodítko uklízíme ale ona si myslí že se jde na procházku a tak začne strašně kňučet. Vždy poskakuje, štěká, šílí, a klepe se. ☹️
Když je v autě tak dělá to stejné....
Nevíte co s tím??? 🙏🙏🙏
S pozdravem DOG TRENER 😄

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2021 07:27

Na podobný problém jsem využila radu, co jsem si tady kdysi přečetla. Psa jsem naučila, aby si vzal něco do tlamajzny...kostičku, uzlík, hračku. Chvilku to teda trvá, není to teď hned, ale nakonec se stane, že pes místo "haf haf kňourinky kňourinky, jde se ven hurá hurá" říká "sakra, kde mám ten uzlík"
A stejně tak mi to funguje, když přijdu dom u vítání. Pes přiběhne, ale hned zase běží najít si něco do tlamy. A když náhodou zapomene a štěká, tak stačí říct "kde máš kostičku (cokoliv jiného)" a už letí něco najít.

A s něčím v tlamě se blbě štěká a když už, tak to není úplně volume doprava, ale spíš takové poblafávání.

Edit:
další možnost je obrnit se trpělivostí a tenhle projev ignorovat....štěkáš, blázníš?? No tak já budu stát jak socha, koukat jinam a obojek začnu nasazovat, až si sedneš a budeš zticha......a pes časem zjistí, že si to prostě nevyštěká a že jediná možnost, jak se dostat, co nejrychleji ven je, že bude v klidu.

19.3.2021 07:42

Četla jsem nadpis "Jak psa sklidit?", a divila se, kam ho chtějí sklízet. A ono je to zklidnit...

19.3.2021 07:50

U té případné ignorace bych si dala pozor, tam je to takové ošemetné - aby to člověk opravdu vydržel. Pes bude svůj projev nějakou dobu stupňovat, než to vzdá. (A záměrně volím tato slova). Navíc je otázka, co to psovi přináší - jestli se tím chováním sám neodměňuje.

19.3.2021 07:51
Varaxi

XXX.XXX.1.226

To začala dělat z ničeho nic, nebo to dělá celých 5 let?
Pokud je to náhlá změna, zkuste se zamyslet nad tím, co ji mohlo způsobit.
Je fenka zdravá? Ona vyvádí, protože na procházku chce, nebo protože naopak nechce? Nebo se bojí samoty (odejdete a ji tam necháte)? Na procházce se zklidní, nebo také vyšiluje?

19.3.2021 07:53
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
U té případné ignorace bych si dala pozor, tam je to takové ošemetné - aby to člověk opravdu vydržel. Pes bude svůj projev nějakou dobu stupňovat, než to vzdá. (A záměrně volím tato slova). Navíc je otázka, co to psovi přináší - jestli se tím chováním sám neodměňuje.

A taky, jestli to dokážou zvládnout všichni v domácnosti. Nicméně jestli je problém feny způsoben nedostatečnou výchovou, může to pomoci.
Jestli je ta fenka skutečně ve stresu, protože se něčeho bojí nebo se tak moc těší nebo ji něco bolí, ignorace nepomůže.

19.3.2021 08:08

Souhlas. Na druhou stranu jsou psi a situace, kdy ignorace může být až trestem.

19.3.2021 08:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Proč by ignorace nepomohla, když by se pes hrozně moc těšil? U nás teda pomohla. Ale chce to opravdu důslednost a svatou trpělivost.

Jakmile se šlo ven, tak fena vypálila jak magor na chodbu, kde si většinou ještě skočila na dveře a odrazila se od nich, no a než jsem se oblékla a vylezla ven, tak prudila, vydávala její pazvuky, případně nervózně tahala psa za postroj. Když jsem ji pustila ven, než se obléknu, tak pokračovala venku. Nepomohlo dát povel, jo dobře tak si třeba sedla, ale řvala u toho dál a v klidu nebyla, řvala i s hračkou v hubě.

Pomohla na to ignorace, ale jednoduché to nebylo. Jakmile začala, tak já jsem úplně zastavila, přestala se oblékat, ale v klidu. Klidně jsem se někdy i vrátila zpátky do obýváku a sedla si, jakože teda nejdeme. Byl to boj, ale fakt to zabralo. Prostě přišla na to, že pokud bude dělat bordel, tak se nikam nehneme. Plus jsem k tomu ještě přidala to, že po feně v těchto situacích vyžaduji určitá pravidla včetně toho, že nechodí první ze dveří. Není to kvůli tomu, že bych si myslela, že to nějak souvisí s postavením ve smečce nebo tak, vůbec. Je to proto, že ji nechám někde čekat, pak v klidu otevřu dveře a vyjdu a pak může v klidu vyjít ona. Když jsem to nedělala, tak byla schopná se třikrát odrazit od dveří, jakmile jsem vzala za kliku tak se okamžitě tlačila ven a tím se to celé zase vyhrocovalo. Takže vyžaduji klid a vyjít může až když já ji řeknu. To samé u dvířek - dokud se neuklidní, tak se bude čekat a nikam se nepůjde.

19.3.2021 09:10
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Proč by ignorace nepomohla, když by se pes hrozně moc těšil?

Jestli je fenka „jen“ hodně natěšená, pak důsledná ignorace může fungovat.
Pokud je ale příliš natěšená, pokud to prostě přesáhne jistou míru, nastupuje stresová reakce. Tu odignorovat nemá smysl, zvíře ve stresu má sníženou schopnost učit se a rozpoznávat vzorce; cílem je, aby se do tohoto stavu vůbec nedostala. Pokud už v takovém stavu je, je třeba ji co nejrychleji uklidnit (teď nemám na mysli konejšení), vyvést z toho stavu.
A já nevím a nedokážu poznat, jak na tom ta fenka je. Jestli vyšiluje z jednoho důvodu a v autě vyšiluje celou cestu, tak bych si spíš tipla, že se asi víc bojí než těší. Ale nedokážu říci, jestli to je ještě relativně normální stav, nebo už je prostě za hranicí a fenka už ani nevnímá normálně.

Edit: To, co popisujete, je celkem normální stav. Tam to určitě zabrat mohlo. Taky jsem tak postupovala. :)
Ale nevím, jestli je ten problém u zadavatelčiny fenky stejný.

.

19.3.2021 09:14
.

XXX.XXX.232.2

Katty to dělá už od mala poprvé to dělala když sme si jí vezli domů a ona nechtěla od maminky a proto takto kňučela....
Momentálně je zdravá ake prožila si 2 operace na noze (tuková boulička).
Když ji ignoruji např. v autě tak začne štěkat a kňučet ještě hlasitěji a někdy na mě i vyskočí a to samozřejmě nesmí....
Když je na procházce tak se pak nezklidní. Pořád kňourá a hodně tahne na vodítku. Nevím jesli to s tím souvisí ale v minulosti utíkala hodně asi pětkrát....
Jinak děkuji že jte tak hodní a snažíte se tenhle problém vyřešit ste skvělí 😎

19.3.2021 09:18

. napsal(a):
Katty to dělá už od mala poprvé to dělala když sme si jí vezli domů a ona nechtěla od maminky a proto takto kňučela....
Když ji ignoruji např. v autě tak začne štěkat a kňučet ještě hlasitěji a někdy na mě i vyskočí a to samozřejmě nesmí....
Když je na procházce tak se pak nezklidní. Pořád kňourá a hodně tahne na vodítku. Nevím jesli to s tím souvisí ale v minulosti utíkala hodně asi pětkrát....

Vy ji máte v autě jen tak volně? Měla by být v přepravce a možná by i byla klidnější.

19.3.2021 09:23

Já bych ještě dodala, že u mě se problém projevil znovu u mého důchodce potom, co jsem musela nechat uspat jeho spolubydlu a sestru Sáru.

Ignorace v tomto případě u mě není to pravý ořechový, protože mám ještě druhého psa, který sedí a čeká a dlouhým "nicneděláním" naopak ona ztrácí trpělivost a začíná hopsat.

Takže momentálně používám striktní povelování..mám to podobně jako Marcelka, pes sice seděl a byl v klidu, ale řval u toho. Používám metodu, co by se používat neměla, neustále opakuju povel "ticho a pššš", někdy ho musím vzít zkraje za tlamajznu a přidržet zavřenou s důrazem na povel TICHO...samozřejmě jemně.
S tímhle jsme schopni opustit dům "jen" s poblafáváním.
Největší problém v tomto je, že musím nastrojit i fenu a ve chvíli, kdy pustím psa z merku, tak se kolikrát zase rozštěká.
Je to na prdlačku, pomalu do jedenácti let ok a teď si prej s nějakou metodu "kde mám uzlík" můžu.....a tak nějak už se mi v jeho věku, kdy to spíš vypadá na nějaké měsíce než roky života, nechce nic moc dělat. I když je mi to líto, protože není zvyklej na nějaké striktní povely, takže se pak u toho tváří, jak nejvíc týraná chudinka "cože, já musím sedět a být zticha...cože a asi 5 minut?? No to už je snad na psí sociálku"..."Jacku, jak se cítíš"..."ublíženě ", ale tak snad ta prochajda to vždycky smázne. A ani ho nemůžu pochválit, když sedí a je potichu, protože i pochvala je spouštěč nežádoucího chování. Což je asi logické, protože panička v tu chvíli přejde z režimu "klidná ledová královna bez emocí" do režimu "hodný pejsek", což už emoce je.
Nejvíc jsem se bála, aby mi nezpovykoval feňuli a aby se to od něj nenaučila, ale naštěstí je Gina zlatíčko, ona si sice poskakuje a těší se, ale potichu a jakmile vezmu do ruky obojek, tak už sedí jak socha.

19.3.2021 09:36

. napsal(a):

Možná se pletu, ale tady není jen problém se štěkáním, řekla bych, že madam (a to nemyslím zle) nemá nastavená nic moc pravidla a dělá si tzv. co chce. Výchova tak nějak pokulhává. I malý společenský pes je pořád pes a měl by poslouchat se musí....někomu na to stačí 3-4 povely, někdo to má vypilovaný do detailů.
Myslím, že se s ní moc crcáte a že autorita veškerá žádná.

Představte si, že já bych se dvěma vekýma medvědoidníma obludama měla režim procházek jako vy....tahání na vodítku?? to by mě asi odtáhli, kam by chtěli, protože na to fyzicky nemám je přetáhnout nebo by mě minimálně vláčeli za sebou a ještě se slovním doprovodem?? No to by na mě lidi asi divně koukali a byli bychom za postrach okolí.
Základ je teda u mě, že na vodítku se netahá a když zapoveluju, tak se šlape u nohy....to už naštěstí zvládá i moje roční pastevecká holka...a to je jinej kanón na poslušnost resp. neposlušnost resp. cože jsi to říkala?? nějakej povel??..."spadla bomba, neslyšim" než kavalírek.

V autě strčte fenu do přepravky a fertig...jakože na vás pes skočí, když řídíte, no to taky není moc bezpečný.
Já osobně bych klidně to auto trénovala stylem...přepravku na zadní sedadlo, k ní si sedne jeden člověk a pokud by štěkala, tak bych jí zakryla nějakou látkou výhled....uklidníš se, tak můžeš koukat...zaštěkáš, tak zase zakrýt.

.

19.3.2021 09:38
.

XXX.XXX.232.2

Až někam pojedeme tak zkusím metodu přepravka a uzlík

Ale je tu ještě jeden problém (vložím video) = bylo to večer po 3 hodinové procházce kam jsme jeli autem myslím že to má od nervů nebo je tu možnost že má epilepsii ☹️🙁
Ale jak jí mám pomoct? Jak mám zabránit tomu aby se to už nevstávalo? Setkal se s tím už někdo na ifauně?
Jinak se to opakovalo ještě dvakrát jednou jsme někam jeli autem a podruhé byla doma v klidu nikam se nejelo nikde sme nebyli a najednou z ničeho nic se to stalo ☹️
Co myslíte že se jí děje?

19.3.2021 09:48
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Vezměte ji, vezměte mobil s tímto videem a mažte k veterináři.
Z jaké je CHS?
Mrkněte sem:
https://www.cavalierclub.cz/zachvatovite-padani_54.html

19.3.2021 09:52

Taky bych mazala na vyšetření, vůbec to nevypadá pěkně.

.

19.3.2021 09:59
.

XXX.XXX.232.2

Catalaya (Katty) je z chvatelské stanice Dagymery
Momentálně k veterináři nemůžu 14 dní

19.3.2021 10:06
Varaxi

XXX.XXX.1.226

. napsal(a):
Catalaya (Katty) je z chvatelské stanice Dagymery
Momentálně k veterináři nemůžu 14 dní

Hm, zajímavé. Matka Vaší fenky byla na záchvatovité padání vyšetřená jako Clear.
Tak někoho poproste, ať vezme Vaši fenku k veterináři. Nebo, není-li jiná možnost, aspoň veterináři zavolejte a poproste o konzultaci, pošlete mu video.
Prostě to řešte. Je to důležité.

19.3.2021 10:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nevím jak má fenka tohle dlouho, zřejmě to není záležitost posledních pár dní...nebo se pletu? Takže by to 14dní ještě vydrželo. No obávám se, že tohle bude něco dědičného a nepomůže nic I když....možná něco epilepsii by mohlo zabrat, nervové to je.

19.3.2021 10:19

Četla jsem nadpis "Jak psa sklidit?", a divila se, kam ho chtějí sklízet. A ono je to zklidnit...

Dobrý den, pro přehlednost byl překlep v nadpisu opraven .
Zdraví Admin

19.3.2021 10:20
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Jestli byla matka čistá (test dělaný v ČR v Genomii v Plzni, takže asi jo), tak to EF být nemůže.
Nevím, no. Podle mě to vypadá jako typické EF.
To chce fakt veterináře, aby to posoudil.

19.3.2021 10:24

Může to být i ta epka. Každopádně to chce veta.

19.3.2021 10:28
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Může to být i ta epka. Každopádně to chce veta.

To rozhodně, může to být cokoli.

21.3.2021 08:24
Mí

XXX.XXX.68.118

V posledních letech se u lidí vyskytuje čím dál častěji tetanie.Problémy a příznaky jsou různé.Je to údajně z nedostatku hořčíku, někdy i kalcia.V půdě je ho nedostatek, tudíž i v potravinách,nebo ho tělo z nějakého důvodu neumí vstřebat.Není něco podobného možné i u psů?

21.3.2021 09:36

Mí napsal(a):
V posledních letech se u lidí vyskytuje čím dál častěji tetanie.Problémy a příznaky jsou různé.Je to údajně z nedostatku hořčíku, někdy i kalcia.V půdě je ho nedostatek, tudíž i v potravinách,nebo ho tělo z nějakého důvodu neumí vstřebat.Není něco podobného možné i u psů?

Proč ne? Hořčík se přidává i neurotickým koním. Správné dávkování by neuškodilo ani psům.

7.4.2021 15:04
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Jak to dopadlo? Nějaký postup?

Přidejte reakci

Přidat smajlík