Americký stafordšírský teriér

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chovatelská stanice Bet Taylor...
30000 Kčstafordimama
XXX.XXX.187.193
Dobrý den.
Mám dotaz ohledně divného chování u mé rok a čtvrt staré fenky. Jsme cca 4 mesice po kastraci a po kastraci bylo vše v naprostém pořádku. Teď je to cca půl roku po tom, co hárala naposled. Takže vychází, že normálně by měla hárat touhle dobou - samozřejmě je ale kastrovaná.
Je možné, že má ještě nějaký hormonální výplav? Je neklidná, není agresivní na psy, ale neposlouchá tak jak poslouchala, a když jsem ji chtela donutit jít do pelechu ručně, když slovně neuposlechla, tak se ohnala. Furt se ji něco nelíbí, pozoruje vše, chodí zamnou na každém kroku a tak dále.
Budu určitě kontaktovat veterináře co s tím.
Jestli máte někdo podobnou zkušenost napište prosím, moc děkuji.
A proč jste kastrovala NEDOSPĚLÉ zvíře ? Teď by měla pubertu, ale díky vám...je v (_:_) fyzicky i psychicky...
Uživatel s deaktivovaným účtem
stafordimama
napsal(a):
Dobrý den.
Mám dotaz ohledně divného chování u mé rok a čtvrt staré fenky. Jsme cca 4 mesice po kastraci a po kastraci bylo vše v naprostém pořádku. Teď je to cca půl roku po tom, co hárala naposled. Takže vychází, že normálně by měla hárat touhle dobou - samozřejmě je ale kastrovaná.
Je možné, že má ještě nějaký hormonální výplav? Je neklidná, není agresivní na psy, ale neposlouchá tak jak poslouchala, a když jsem ji chtela donutit jít do pelechu ručně, když slovně neuposlechla, tak se ohnala. Furt se ji něco nelíbí, pozoruje vše, chodí zamnou na každém kroku a tak dále.
Budu určitě kontaktovat veterináře co s tím.
Jestli máte někdo podobnou zkušenost napište prosím, moc děkuji.
Kromě psychických následků kastrace to může být samozřejmě i puberta. Výchovné problémy bych prostě nadále řešila výchovou, ovšem laskavou a srozumitelnou.
napsal(a):
Kromě psychických následků kastrace to může být samozřejmě i puberta. Výchovné problémy bych prostě nadále řešila výchovou, ovšem laskavou a srozumitelnou.
Kastrovaná už je, takže nic jiného nezbývá.
Stafford se po mně neožene. Ani kdybych mu dala facáka. Zrovna jsem spící megí přemístila z mého polštáře dál pod peřinu, otevřela akorát jedno oko a olízla mě a spí dál.
Takže co jste jí udělala?
Co to je, vzor USA?
stafordímáma
XXX.XXX.235.70
Dekuji, za absolutně nemistnou odpověď :) Starám se o svého psa jak nejlíp to jen umím a vaše debilní kecy mi určitě nepomůžou. Nic špatného jsem ji neudělala, a o to jde.
stafordímáma
napsal(a):
Dekuji, za absolutně nemistnou odpověď :) Starám se o svého psa jak nejlíp to jen umím a vaše debilní kecy mi určitě nepomůžou. Nic špatného jsem ji neudělala, a o to jde.
jak se to vezme. proč kastrovat nedospělou fenu? I tohle může být následek. Jen doufám že nemusela na kastraci aby se zklidnila
stafordímáma
napsal(a):
Nechala jste ji kastrovat před prvním rokem věku, pokud můžu spočítat z vašeho příspěvku. To v pořádku opravdu není. Teď sklízíte, co jste zasela. Vztekat se není na místě.
stafordímáma
napsal(a):
Není zač. Umím horší.
Např. asi moc o psech nevíte, když se divíte, že je v roce jiný?
Opakuji - stafford se po lidech neohání, takže se něco stalo. Něco bolí.
A ta kastrace.. do dvou let ten pes "roste", mohutní, psychicky není dospělý snad nikdy, ale do těch dvou let je fakt štěně, takže co se stane, když odstřihnu hormony před momentem, kdy se vývoj osobnosti a kostry má dotvořit? Na co ty hormony jsou. Co pak dělá např. štítná žláza. Zima, nervy. Vrkot. Kousnutí.
V posledním týdnu mi tady DVA uživatelé napsali, že jsem debilní a idiot a mego.něco, to jsem zapomněla, ale znamená to, že jsem teda celebrita?
napsal(a):
V posledním týdnu mi tady DVA uživatelé napsali, že jsem debilní a idiot a mego.něco, to jsem zapomněla, ale znamená to, že jsem teda celebrita?
Určitě jste!
Měla jsem fenu, kastrovaná cca v devíti měsících. Chování, co popisujete jsem nezažila.
Ano čuba nebyla dospělá, ale ona byla taková ředitelka zeměkoule už před tou kastrací, taková, nevím jak to popsat...žádný třeštiprdlo, taková jakože vyspělá...
Tím neobhajuju takhle brzké kastrace, já se prostě rozhodla, jak jsem se rozhodla.
Nyní mám další fenu, je jí rok. Je úplně jiná než moje Sára. Ještě teď v roce je to prostě štěně, sice už se trochu zklidnila, ale pořád štěně. Nejsem pořád rozhodnutá, jestli budu kastrovat a nebo ne, ale pokud ano, tak u ní by to teda takhle brzo vůbec nepřicházelo v úvahu.
a když jsem ji chtela donutit jít do pelechu ručně, když slovně neuposlechla, tak se ohnala
Tohle vytrhnu z kontextu.....já teda ručně žádného psa k ničemu nenutím, moje fena taky neměla problém se ohradit, ale nikdy by mě nenapadlo chtít jí "přeprat", domutit, to by se mi zabejčila úplně, vždycky pěkně po dobrém, netlačit na pilu, ale vymyslet to tak, aby feňule CHTĚLA.
Za jedenáct let života s chrtem jsem se musela naučit se se psem domluvit a tak to vlastně dělám furt....a funguje mi to.
stafordímáma
napsal(a):
Smíme vědět důvod takhle brzké kastrace?
"Nic špatného jsem ji neudělala, a o to jde."
ne?, už jenom toto by citlivějšímu zviřátku stačilo:
"Je neklidná, není agresivní na psy, ale neposlouchá tak jak poslouchala, a když jsem ji chtela donutit jít do pelechu ručně, když slovně neuposlechla, tak se ohnala."
Jak se nutí pes ručně ? Jít do pelechu ?
Když se na 16 měsících ožene, co udělá na 24.? Nebylo by načase ukázet jí, kdo je pánem a zatrhnout jí tu dominanci?
Stačí říct : Budeš poslouchat, nebo ne? Ona si vybere.
stafordímáma
XXX.XXX.235.70
trápila nás opravdu těžká falešná březost a spoustu komplikací k tomu - zánět a tak dále. Většina lidi zde, je ale chytřejší než zkušený veterinář, a soudí dřív než ví, o co vlastně jde.
Ručně - jak jsem psala v příspěvku berou někteří až moc doslovně, panebože. Prostě jsem ji vzala do náručí a do toho pelechu odnesla zatlacila ji na zadek a rekla at sedne a zustane, toť vše. Kdybych ji sakra napadla nebo ji ublizila tak tady nefňukam s tím, že nevím co se s ní děje.
stafordímáma
napsal(a):
trápila nás opravdu těžká falešná březost a spoustu komplikací k tomu - zánět a tak dále. Většina lidi zde, je ale chytřejší než zkušený veterinář, a soudí dřív než ví, o co vlastně jde.
Ručně - jak jsem psala v příspěvku berou někteří až moc doslovně, panebože. Prostě jsem ji vzala do náručí a do toho pelechu odnesla zatlacila ji na zadek a rekla at sedne a zustane, toť vše. Kdybych ji sakra napadla nebo ji ublizila tak tady nefňukam s tím, že nevím co se s ní děje.
Kastrace v tak brzkém věku je velkej zásah, ale samozřejmě, pokud fenu ohrožoval zánět, tak se třeba nedalo nic jinýho dělat.
Pokud by mi pes dal najevo, že se mu nelíbí ruční manipulace, prostě by doma coural couračku, za kterou bych ho na místo mohla odvést. Až dokud bych ho nenaučila ten povel zvládat bez pomoci.
Nějak mně ty počty nejdou. Kastrovali jste v 11 měsících, protože po hárání v 9ti měsících měla těžkou falešnou březost. To bylo první nebo druhé hárání?
Mně se to nezdá. Toho psa něco bolí. Nikdy jsem neviděla bulího psa, který by nadával, že ho nesu, nebo zatlačím na zádech. Něco se změnilo.
Tyhle zraněné psy nesou cizí lidé.
https://www.youtube.com/watch?v=qXFu0nZ0XwA&ab_channel=TheHumaneSocietyoftheUnitedStates
stafordímáma
napsal(a):
No a o tom to je....máte zřejmě lehčího psa, nad kterým máte fyzickou převahu....já když chci mojí pyrenejskou psici poslat na místo, tak jí fakt nevezmu do náruče a neodnesu jí nikam, protože jí prostě neunesu a i kdyby jo, tak kdo by se s tou kobylou tahal. Navíc plemeno, které není co do poslušnosti a snahy se pánovi zavděčit na jedničku s hvězdičkou, ale spíš na štýru.
No a co teď?? Budu já jí někam tahat?? Nee. Zkusila jsem hezky poprosit, tak jak to fungovalo na mojí předchozí feňuli??..."Sárinko, prosím, běž udělat hajinky"...zkusila a fungovalo to??...nefungovalo.
Takže bohužel musím říct "Gino, na místo" a teda tohle nestačí, musím se u toho ještě mračit....samozřejmě poté, co jsem to řekla několikrát po dobrém, protože někdy se zrovna trefím do momentu, kdy i Gina si myslí, že by se sama mohla odebtrat na místečko si odpočinout, pak mračení není potřeba.
My, co máme velké psy, na které kolikrát fyzicky nemáme tak víme, že ta převaha, to že nejsme vláčeni na vodítkách a sežráni za živa a terorizováni nějakými dominátory, není fyzická, ale psychická. Takže pokud se nám pes šprcne a řekne a já na místo nepůjdu a ne a ne a ne, tak my psa nikam na to místo nevláčíme (alespoň doufám, že většina nás), ale prostě to vymyslíme tak, aby pes řekl "jasně, jdu na místo" a jak na to?? Těžko říct, každý pes je jiný a na každého platí něco jiného.
No a nebo to dopadne následovně "Gino, na místo!!" a Gina řekne.."já si lehnu sem na gauč" a já na to "a nebo tak"
Tak kdybyste hned napsala, že kastrace byla ze zdravotních důvodů, tak do vás nikdo nešije. Ale jestli dobře počítám - je jí 15 měs, kastrace v 11, hárání teda kdy?...byla-li kastrace když "faleška v nejlepším" - jestli ano, tak rychle změňte veta...
, s "těžkou faleškou" po PRVNÍM hárání jsem se tedy ještě nesetkal ...což samozřejmě nevylučuje nemožnost , že asi existuje
Rozhodně by pořádnej vet napřed vyléčil zánět a kastraci nedoporučil před dokončením vývoje ...
no to už je teď jedno, už to nikdo nevrátí ...
takže se přikláním k tomu, že je něco špatně a že ji nejspíš "něco " bolí...
stafordimama
XXX.XXX.187.193
Začala nám hárat už v sedmém měsíci věku a neslo to spoustu komplikací včetně falešné březosti, kdy se trápila. Kastrovali jsme až v moment, kdy bylo vše zaléčeno a v pořádku. Jdeme v pondělí k veterináři. Nemyslím si, že ji něco bolí, je takhle v pořádku, běhá, hraje si, žere ale jsou momenty, kdy ji cokoliv vystresuje a je pak protivná, už jenom třeba soused když zavře dveře.
My máme takové chování jednou za půl roku u psa. Už je starší a je to teda Akiťák a prostě jednou za půl roku se mu něco nelíbí a ozene se na přítele. Ale ten mu ukáže, že on je pán. A pak zase půl roku je to miláček, ale u něj to bude už tim, že je starší. Též si myslim, že to bude puberta.
A ty řeči o nedostatku výchovy atd. Neřešte. Zase naopak naše fena má 2 roky, máme ji od štěněte, pouštěli jsme ji seznamovat se psy, lidmi a najednou z ničeho nic se bála lidí. A tu plachost má doteď a to jí nikdo nic neudělal. 🤷♀️
Nikouš
napsal(a):
My máme takové chování jednou za půl roku u psa. Už je starší a je to teda Akiťák a prostě jednou za půl roku se mu něco nelíbí a ozene se na přítele. Ale ten mu ukáže, že on je pán. A pak zase půl roku je to miláček, ale u něj to bude už tim, že je starší. Též si myslim, že to bude puberta.
A ty řeči o nedostatku výchovy atd. Neřešte. Zase naopak naše fena má 2 roky, máme ji od štěněte, pouštěli jsme ji seznamovat se psy, lidmi a najednou z ničeho nic se bála lidí. A tu plachost má doteď a to jí nikdo nic neudělal. 🤷♀️
Jak se akitě ukazuje, kdo je pán? 😳
stafordímáma
napsal(a):
Těžká falešná březost u roční feny? To znamená co? Neříkám nemožné, ale velmi nepravděpodobné.
napsal(a):
Těžká falešná březost u roční feny? To znamená co? Neříkám nemožné, ale velmi nepravděpodobné.
Ne u roční, u sedmiměsíční po prvním hárání. Jestli jsem pochopila ( i když jsem se nedopočítala), tak druhé už nebylo.
stafordimama
napsal(a):
Začala nám hárat už v sedmém měsíci věku a neslo to spoustu komplikací včetně falešné březosti, kdy se trápila. Kastrovali jsme až v moment, kdy bylo vše zaléčeno a v pořádku. Jdeme v pondělí k veterináři. Nemyslím si, že ji něco bolí, je takhle v pořádku, běhá, hraje si, žere ale jsou momenty, kdy ji cokoliv vystresuje a je pak protivná, už jenom třeba soused když zavře dveře.
Jak se trápila? Měla fyzické potíže? Pyometru? V sedmi měsících?
napsal(a):
Ne u roční, u sedmiměsíční po prvním hárání. Jestli jsem pochopila ( i když jsem se nedopočítala), tak druhé už nebylo.
Tím spíš se mi to nezdá.
napsal(a):
Tím spíš se mi to nezdá.
Spíš se stane, že se první hárání ( v sedmi měsících propase-nezaregistruje ) a fena je nakrytá a majitel se diví.
neslo to spoustu komplikací včetně falešné březosti, kdy se trápila
?????
Nejčastější komplikace a trápení při hárání je to, že nesmí za psem.
Ale tak já si to na jednu stranu dovedu představit. Že mnozí veterináři doporučují kastraci jako zázračný lék na všechno, víme (oni totiž ty následky na psychice psa fakt řešit nebudou). Fena poprvý hárá, člověk začátečník, do toho faleška, .... a vet poradí a vet se přece vyzná.
napsal(a):
Ale tak já si to na jednu stranu dovedu představit. Že mnozí veterináři doporučují kastraci jako zázračný lék na všechno, víme (oni totiž ty následky na psychice psa fakt řešit nebudou). Fena poprvý hárá, člověk začátečník, do toho faleška, .... a vet poradí a vet se přece vyzná.
Ale tak přeci si snad o kastracích něco přečtou, zváží pro a proti.......a ne že mi vet řekne (pokud tam teda nejsou zdravotní důvody)...doporučuju kastraci a vy hned od boku řeknete, tak jo, kdy mlůžeme přijít....přeci si to člověk rozmyslí a k tomu rozmýšlení si přeci najde co nejvíc informací.
Kastrace přeci není jen šmik šmik a pes mi nelítá za fenama a fena nehárá, takže ať žije pohodlný život se psem.
Nejsem odpůrce kastrací, ale každý člověk by měl počítat i s problémy, které kastrace může přinést.
Megyna měla také falešku hned při prvním hárání. Další skoro nic, třetí hrůza. Kastraci jsme zvažovaly, ona říkala, že jsem blbá. A pak fena dospěla a všecko se srovnalo.
Tahle dospívá teď, moc naučená není, párkrát ženskou pokouše, zavolá Cesarovi.. ach ne, tady to nejde.. no tak půjde z baráku, no.
napsal(a):
Ale tak přeci si snad o kastracích něco přečtou, zváží pro a proti.......a ne že mi vet řekne (pokud tam teda nejsou zdravotní důvody)...doporučuju kastraci a vy hned od boku řeknete, tak jo, kdy mlůžeme přijít....přeci si to člověk rozmyslí a k tomu rozmýšlení si přeci najde co nejvíc informací.
Kastrace přeci není jen šmik šmik a pes mi nelítá za fenama a fena nehárá, takže ať žije pohodlný život se psem.
Nejsem odpůrce kastrací, ale každý člověk by měl počítat i s problémy, které kastrace může přinést.
Já taky nejsem zarytým odpůrcem kastrací, jen vidím, jak lidi dneska fungují. Chci psa, stafíka, borderu nebo ohaře, veterinář je ten největší odborník, takže nebudeme socializovat, pak se ukáže, že se to taky nevychovalo, navíc to má falešku a hrozně u toho trpí (a přitom my jí dáváme všechnu lásku, že ano), naštěstí je tu zase veterinář se zázračnou kastrací... prostě představit si to dovedu.
Zrovna na nás na procházce pořvávala a nabíhala na psa nějaká malá fena, majitelka postávala opodál s vodítkem a proutkem v ruce, ale fenu nechala pořvávat a nabíhat, trvalo to snad pět minut. Když jsem zmínila, že by si ji možná mohla dát na vodítko, tak dva miliony výmluv. Ale vsadím se, že kdybych jí doporučila kastraci, že to pomůže, půjde do toho....
napsal(a):
Já taky nejsem zarytým odpůrcem kastrací, jen vidím, jak lidi dneska fungují. Chci psa, stafíka, borderu nebo ohaře, veterinář je ten největší odborník, takže nebudeme socializovat, pak se ukáže, že se to taky nevychovalo, navíc to má falešku a hrozně u toho trpí (a přitom my jí dáváme všechnu lásku, že ano), naštěstí je tu zase veterinář se zázračnou kastrací... prostě představit si to dovedu.
Zrovna na nás na procházce pořvávala a nabíhala na psa nějaká malá fena, majitelka postávala opodál s vodítkem a proutkem v ruce, ale fenu nechala pořvávat a nabíhat, trvalo to snad pět minut. Když jsem zmínila, že by si ji možná mohla dát na vodítko, tak dva miliony výmluv. Ale vsadím se, že kdybych jí doporučila kastraci, že to pomůže, půjde do toho....
Aspoň, že byla prťavá. I když držet psa je taky nepříjemné. Já v takovém případě hlásím : Jestli vleze psici až do huby, vytáhnu mrtvolku ( psici mám u nohy na vodítku, je v klidu, ale odtud až potud )
Když se vrátím k úvodnímu zadání : Docela by mě zajímalo, co veterinář poradí na vyjíždění po majitelce :-((.
napsal(a):
Aspoň, že byla prťavá. I když držet psa je taky nepříjemné. Já v takovém případě hlásím : Jestli vleze psici až do huby, vytáhnu mrtvolku ( psici mám u nohy na vodítku, je v klidu, ale odtud až potud )
Souhlasím, pes tohle už zvládá hezky, takže jsem nijak nespěchala. Navíc jsem si fenu otipovala na kategorii "pořvávač vzdálený", co nepřijde ne kontakt.
Malým prudičům už spíše než zuby mýho psa hrozí moje noha, což se kupodivu majitelům ale moc nelíbí...
napsal(a):
Když se vrátím k úvodnímu zadání : Docela by mě zajímalo, co veterinář poradí na vyjíždění po majitelce :-((.
Kdysi jsem četla dotaz majitelky kastrovaného kocoura, kterej prej po kastraci pořád doma značkuje a jestli by teda pomohlo ho vykastrovat ještě jednou. Tak by to třeba taky mohli zkusit.
napsal(a):
Bohužel často je to tak. Sama jsem toho byla svědkem, když mi vykastrovali osmiměsíčního psa, protože vet řekl. I když maj ve smlouvě, že pes nesmí absolvovat operační zákrok bez souhlasu majitele - nás. Ten bod se zákazem jsme tam přidali poté, co nám na doporučení veta vykastrovali pětiměsíční fenu ještě před háráním. No, tak mám ve smlouvě u každého psa stanoven individuální termín a flastr dvacet tyček za porušení této podmínky. Lidi prostě nemyslí..
napsal(a):
Nechala jste ji kastrovat před prvním rokem věku, pokud můžu spočítat z vašeho příspěvku. To v pořádku opravdu není. Teď sklízíte, co jste zasela. Vztekat se není na místě.
Blbé je, že kastrovat před prvním háráním doporučuje většina veterinářů jako prevenci před nádory... většina kastrovaných fen v našem okolí byla kastrována kolem 7. měsíce.
lupus4
napsal(a):
Proboha kde bydlíte , že je tam taková "koncentrace umělců" ?
Menší okresní město.
Však na cvičáku ve štěněcí školce nás tlačila cvičitelka do kastrace psa, že čím dřív, tím lépe, ideálně už měl být kastrovaný do 6 měsíců věku. Argumenty o růstu a psychickém vývoji nepadaly na úrodnou půdu.
napsal(a):
Blbé je, že kastrovat před prvním háráním doporučuje většina veterinářů jako prevenci před nádory... většina kastrovaných fen v našem okolí byla kastrována kolem 7. měsíce.
Mně to nikdy žádný veterinář netvrdil a ani mně žádný kastraci nenutil. Spíš naopak, ten náš prduch vet vždycky tvrdil, že každá fena by měla mít aspoň jednou štěňata. A ten mladej, ke kterýmu chodíme teď, nekecá naprosto do ničeho. Vlastně ani nevím, jaký má na kastrace názor. Vždycky dělá jen to, co po něm chci, nic mně nenutí. Léčbu čehokoliv, s čím přijdeme, mně navrhne, i víc možností, a čeká, jak se rozhodnu.