Lulu12345678987

XXX.XXX.199.249
Dobrý večer,
mám teď velké trápení. Naší bernardýní slečně se narodila štěňátka. Je jich 6 a mají už 7 týdnů. Na začátku týdne přestala všechna jist i pit a většina dostala průjem a někteří i zvraceli. Ve stolici měli i krev. Jsou to naše první štěňata a jsou odmala vypiplané, protože fenka je nechtěla moc kojit. Hned jsme s nimi jeli k veterináři, ten jim dal injekce a nějaké tabletky. Jeste toho večera se všichni s chutí pustili do jídla. Druhý den jedno štěně už jenom leželo, ostatní byla velmi čilí a u jídla se málem porvali, jenom ta jedna fenečka ne. Každý den jezdíme k veterináři. Ten tvrdí, že chytli rotaviry a že je to u štěňat po odstavení od matky vcelku běžné. Ostatní štěnata jsou už v rámci možností zdravá. S fenečkou jsme dnes byli na dalších infekcích a dostala nějaké prášky. Veterinář říkal, že za cca 2 hodiny po infekcích začne sama jist jenomže už je to 5 hodin a ona nejí ani nepije. Injekční stříkačku jsme do ní vpravili směs, kterou nám veterinář dal. Prvních 5 ml jsme do ní dostali dalších 5 ml vyblinkala. Jídlo absolutně odmítá přijímat, zkoušeli sme to už i násilím, ale nic nepomáhá. NEJEDLA UŽ 3 DNY!!! Jsme z toho už zoufalí
Prosím kohokoliv o radu, jak do ní něco dostat. Závodění je prý ještě dost, ale je to kost a kůže a my jsme úplně bezmocní.
Uživatel s deaktivovaným účtem

jen ležící zvíře potřebuje kapačku.
asi potřebujete jiného veterináře.

impact
napsal(a):
To rozhodně. Ideálně nějakou velkou kliniku, kde štěně hospitalizují, udělají komplet všechna dostupná vyšetření a stáhnou je tak o třicet tyček.
no tak zadarmo může to štěně doma akorát zdechnout.
Lulu12345678987

XXX.XXX.199.249
Normálně nerada k někomu mluvím neslušně. Akorát pár z Vás se tady ukázalo jako naprostí bezpáteřáci a tupci. O peníze mi nikdy nešlo ani nejde. A netuším, jak můžete usuzovat, že jsem neschopná, když mě ani neznáte. Takové debilní řeči si nechte. K veterináři s ní jezdíme poslední týden každý den a pečlivě děláme všechno tak, jak nám říká pan veterinář. Už nám jednou naši nynější dospělou fenku zachránil, jelikož si ze svého rodného domova odnesla těžký zánět ledvin, takže mu na 100% důvěřujeme. Dokonce jsem si kvůli fenečce vzala volno z práce, abych na ni mohla dohlížet. Akorát mně štve, že ani jeden z veterinářů, u kterých sme byli, si ji nechce nechat na kapačkách. Tři dny už nespím, protože o ní mám strach a všichni veterináři tvrdí, že se to zlepší, ale porad se nic neděje. I když dnes nastal pokrok a nevyblinkala mi léky.

S vámi je to těžké. Když napíšete, že štěně 3 dny nejedlo......
Dokonce jsem si kvůli fenečce vzala volno
To není dokonce, s tím musí chovatel počítat a mít v rezervě dovolenou.
Tři dny už nespím
To samé, jako to volno. Celkem normální a chovatel s tím většinou počítá.
Moc vám přeju, aby fenka přežila, ale ji nechce nechat na kapačkách mám obavu, že ví proč.
nevyblinkala mi léky.A nějakou stravu v sobě také udržela?

Pokud si ji "žádný z veterinářů nechce nechat na kapačkách", proč nejedete někam, kde si ji na kapačkách nechají? Zbytek svého komentu jsem radši smazala a nepublikuji.
Lulu12345678987

XXX.XXX.199.249
napsal(a):
S vámi je to těžké. Když napíšete, že štěně 3 dny nejedlo......
Dokonce jsem si kvůli fenečce vzala volno
To není dokonce, s tím musí chovatel počítat a mít v rezervě dovolenou.
Tři dny už nespím
To samé, jako to volno. Celkem normální a chovatel s tím většinou počítá.
Moc vám přeju, aby fenka přežila, ale ji nechce nechat na kapačkách mám obavu, že ví proč.
nevyblinkala mi léky.A nějakou stravu v sobě také udržela?
Udržela v sobě trochu rýže s mrkví. Za chvíli zase jedeme k veterináři. Je pravda, že dnes už tak nepolehává a párkrát jsem ji zahlédla, jak pochoduje po domě a vrtí ocáskem. Oproti minulým dnům je to určitě lepší, protože předtím všechno, co jsme do ní vpravili vyvrátil, dneska ani jednou nezvracela.
Lulu12345678987
napsal(a):
Normálně nerada k někomu mluvím neslušně. Akorát pár z Vás se tady ukázalo jako naprostí bezpáteřáci a tupci. O peníze mi nikdy nešlo ani nejde. A netuším, jak můžete usuzovat, že jsem neschopná, když mě ani neznáte. Takové debilní řeči si nechte. K veterináři s ní jezdíme poslední týden každý den a pečlivě děláme všechno tak, jak nám říká pan veterinář. Už nám jednou naši nynější dospělou fenku zachránil, jelikož si ze svého rodného domova odnesla těžký zánět ledvin, takže mu na 100% důvěřujeme. Dokonce jsem si kvůli fenečce vzala volno z práce, abych na ni mohla dohlížet. Akorát mně štve, že ani jeden z veterinářů, u kterých sme byli, si ji nechce nechat na kapačkách. Tři dny už nespím, protože o ní mám strach a všichni veterináři tvrdí, že se to zlepší, ale porad se nic neděje. I když dnes nastal pokrok a nevyblinkala mi léky.
Vy buďte ráda, že byli všichni slušní k Vám, protože tady se sypalo kolektivně facek z klávesnic, že by to bylo za každý tlačítko jedna. Minimálně.

Lulu12345678987
napsal(a):
Udržela v sobě trochu rýže s mrkví. Za chvíli zase jedeme k veterináři. Je pravda, že dnes už tak nepolehává a párkrát jsem ji zahlédla, jak pochoduje po domě a vrtí ocáskem. Oproti minulým dnům je to určitě lepší, protože předtím všechno, co jsme do ní vpravili vyvrátil, dneska ani jednou nezvracela.
A maso jim dáváte?
Lulu12345678987

XXX.XXX.199.249
impact
napsal(a):
Vy buďte ráda, že byli všichni slušní k Vám, protože tady se sypalo kolektivně facek z klávesnic, že by to bylo za každý tlačítko jedna. Minimálně.
Achjo, vy už se prosím, raději nevyjadřujte, to o tom tupci a bezpáteřákovi bylo mířelo přímo na Vás. Ostatní komentáře chápu, jsem začínající chovatelka a nemám s takovými problémy štěňátek velké zkušenosti. Alespoň vím, že zde už nikdy nic psát nebudu, protože na blbé řeči takových....nenacházím slova, jak bych Vás mohla nazvat...opravdu nemam náladu reagovat, chtěla jsem pouze radu a ne nějaké moralizování a řeči ne moc chytrého člověka jako jste vy. A pokud jste snad, Gabrielo, slepá, o čemž pochybuji, tak jste si mohla i domyslet, že všichni veterináři byli informováni o tom, že už takovou dobu nejedla a jediným řešením byli injekce proti nevolnosti.
Vám ostatním děkuji, že pejsince držíte palce. Právě jsme se vrátili z veterinární kliniky, dostala další 2 injekce a prášky na doma. Veterinář říkal, že je na tom mnohem lépe než včera, neshodila ani deko a prý si je jistý, že to zvládne. Tímto se zároveň loučím a přeji pěkné dny.

Agnes1
napsal(a):
Slepice.
Tak mi připadá, že ti bernardýnci byli virtuální a cílem byo shádat se. Ani jedna odpověď před 14.14 nebyla neslušná, natož sprostá, přesto jsm,e byly nazvané tupounky.....Kašlete na ni, já se tedy určitě hádat nebudu.
Lulu12345678987
napsal(a):
Achjo, vy už se prosím, raději nevyjadřujte, to o tom tupci a bezpáteřákovi bylo mířelo přímo na Vás. Ostatní komentáře chápu, jsem začínající chovatelka a nemám s takovými problémy štěňátek velké zkušenosti. Alespoň vím, že zde už nikdy nic psát nebudu, protože na blbé řeči takových....nenacházím slova, jak bych Vás mohla nazvat...opravdu nemam náladu reagovat, chtěla jsem pouze radu a ne nějaké moralizování a řeči ne moc chytrého člověka jako jste vy. A pokud jste snad, Gabrielo, slepá, o čemž pochybuji, tak jste si mohla i domyslet, že všichni veterináři byli informováni o tom, že už takovou dobu nejedla a jediným řešením byli injekce proti nevolnosti.
Vám ostatním děkuji, že pejsince držíte palce. Právě jsme se vrátili z veterinární kliniky, dostala další 2 injekce a prášky na doma. Veterinář říkal, že je na tom mnohem lépe než včera, neshodila ani deko a prý si je jistý, že to zvládne. Tímto se zároveň loučím a přeji pěkné dny.
Lulinko jestli si myslíte, že mě tím kanálem, co se Vám line z pusinky, urazíte, tak jste na velmi hlubokém omylu. Já tady totiž nejsem ten, kdo naprosto zbytečně ohrožuje štěně na životě.
napsal(a):
Tak mi připadá, že ti bernardýnci byli virtuální a cílem byo shádat se. Ani jedna odpověď před 14.14 nebyla neslušná, natož sprostá, přesto jsm,e byly nazvané tupounky.....Kašlete na ni, já se tedy určitě hádat nebudu.
jako pokud by štěně které ma 6-7 týdnu 3 dny nežralo a nepilo a nikdo ho nechce nechat na kapačkách .. nevím to se mi zdá taky hodně virtualní