Anglicky bulterier z PP

Prodám Bulteriéra - Momentálně máme k dispozici jednoho chlapečka, kterému...
35000 Kčcotel
XXX.XXX.244.76
Zdravím diskutující. Potreboval bych poradit ověřeného dermatoliga nejlépe z JMK. Na google se člověk dočte spoustu, ale není nad vlastní zkušenost. Fena mi začala línat, ale poněkud zvláštně. Objevují se jí holá místa bez srsti. Sám s ničím podobným nemám zkušenosti a můj veterinář jakoby vařil z vody. Za každou připomínku budu rád. Ang. bullterier, 14 měsíců,
Uživatel s deaktivovaným účtem
Známá dochází k MVDr Fábikové, akorát to není JMK, ale Slaný https://www.novaveterina-slany.cz/tym-lekaru-veteriny/slavka-fabikova
cotel
napsal(a):
Zdravím diskutující. Potreboval bych poradit ověřeného dermatoliga nejlépe z JMK. Na google se člověk dočte spoustu, ale není nad vlastní zkušenost. Fena mi začala línat, ale poněkud zvláštně. Objevují se jí holá místa bez srsti. Sám s ničím podobným nemám zkušenosti a můj veterinář jakoby vařil z vody. Za každou připomínku budu rád. Ang. bullterier, 14 měsíců,
Co má na noze na druhé fotografii? Jak vypadá hlava?
Dávám ještě odkaz na FB na MUDr Fábikovou
https://m.facebook.com/Fabikova.dermatologie/
Doc. MVDr. Svoboda, má soukromou ordinaci v Jehnicích.
cotel
XXX.XXX.244.76
Hlava je momentálně v pořádku, na noze má bláto. Potom ještě má řekněme odranou srst na ocasu, ale na tom si neustále sedí a občas pod sebou s ním i háže.
Jak jako vaří z vody? Seškrab, páska, mikroskop, parazit/plíseň, stafylokok,
to se někdy musí i víckrát, demodex. Cushing?
cotel
XXX.XXX.244.76
napsal(a):
Jak jako vaří z vody? Seškrab, páska, mikroskop, parazit/plíseň, stafylokok,
to se někdy musí i víckrát, demodex. Cushing?
Žádný seškrab se nekonal....právě proto to vaření z vody...
cotel
napsal(a):
Žádný seškrab se nekonal....právě proto to vaření z vody...
Tak to chápu, že hledáte jiného veta. Snad si vyberete.
cotel
XXX.XXX.244.76
Dobrý večer, chtěl bych se všem rádcům vyjádřit k momentální situaci. Proběhlo vyšetření u jiného veterináře. Problém objeven a začal se řešit. Asi je zbytečné psát, že k prvnímu veterináři už nepáchnu. Jen díky jeho nejspíše neznalosti musí být léčba drastičtejší a potáhne se dele.
cotel
XXX.XXX.244.76
janaa
napsal(a):
A co to tedy je?
Jednalo se o nejakou bakterii a parazita (demodex canis co si tak pamatuji - nemám to před sebou) v kombinaci s citlivou kůží a slabou obranyschopnosti mé feny. No jo bullíci a kůže....
Ale člověka s*re, že se to nepodchytilo dřív, když tam ten podmět byl...
cotel
napsal(a):
Jednalo se o nejakou bakterii a parazita (demodex canis co si tak pamatuji - nemám to před sebou) v kombinaci s citlivou kůží a slabou obranyschopnosti mé feny. No jo bullíci a kůže....
Ale člověka s*re, že se to nepodchytilo dřív, když tam ten podmět byl...
Ale to jste objevili docela ještě v pohodě, viděl jste obrázky na gůglu, jak vypadají postižení psi? A jo, je to slabší imunita, v chovech buloidních psů časté, hodně lidí léčí skrz tablety typu bravecto, kterou by stejně dali kvůli klíšťákům..
A se nebojte, ono to s dospělostí (po nějakém kolikátém hárání třeba) může odejít do horoucích pekel a dát psovi pokoj. Ta lokalizovaná verze. Generalizovaná je horší..
https://t2.ea.ltmcdn.com/en/images/2/9/8/how_do_dogs_get_demodectic_mange_892_orig.jpg
cotel
XXX.XXX.20.197
V moment výběru psa jsme si byl samozřejmě vědom jaké nemoci se můžou projevit. O to horší je fakt, že tohle nemá ani jeden z rodičů nebo sourozenec z vrhu. Dokonce ani v prvním vrhu feny se nic podobného neukázalo. Zas mám něco extra. Ani podchytilo se to včas, ale první náznak byl dříve a už tehdy byla u veterináře. Mohlo to prostě dopadnout lépe. Máte pravdu, že se to řeší tabletami proti klíšťatům, které stejně podávám. Zase se dostanu nakonec tomu, že pokud by se podala ta silnější dříve nemusel by se problém rozrůst. Momentálně postižených míst je vice než jsou zachyceny na fotkách. Každopádně jsem rád, že to není nic horšího a lze to nějakým způsobem řešit. A jména veterinářů zde zmíněných si píši. Třeba se budou hodit.