Štěně labradorského retrievera s PP

Prodám Labradorského retrívra - CHS Frotaris - máme volného 1 černého chlap...
38000 KčŠaňďa
XXX.XXX.189.249
Dobrý den,
mám doma skoro 4 měsíční štěně labradorského retrívra, které je velmi temperamentní. Nejhorší je ale, že když si něco vezme do tlamy (např. kameny, nebo kus dřeva) tak se to snaží sníst. Když se mu to pak snažíme vyndat z tlamy, nenechá nás ho chytit a polyká i nemožně velké věci. Jak ho máme přinutit, aby to nepolykal, nebo aspoň, aby to pustil?
Uživatel s deaktivovaným účtem
U takových prcků je to normální, prošla jsem si tím u všech štěňat. Musíte hlídat a trpělivě odebírat z tlamičky, pak odměnit pamlskem. Štěně se časem naučí, že odevzdat vám to je pro něj výhoda. Nebojte se mu tu tlamku otvírat, zvykne si. Hrabu teď do huby dospělákum, když chytnou myš a žádnej problém, jsou zvyklí a nekousnou.
Šaňďa
XXX.XXX.189.249
Děkuju za nápady, ale on nám s tím utíká a nechce nám to dát. Při této chvíli neposlouchá ani na povel ke mně. Jednou nám sežral i ponožku. I když vidí, že mám v ruce pamlsek, stejně si radši kouše to, co našel.
Vodítko nebo dlouhou šňůru máte?
Šaňďa
XXX.XXX.189.249
Ano, vodítko máme. Chodíme s ním i na krátké procházky.
Šaňďa
napsal(a):
Ano, vodítko máme. Chodíme s ním i na krátké procházky.
Sarah asi myslela vodítko nebo šňůru, aby vám pes neutíkal.
Šaňďa
napsal(a):
Dobrý den,
mám doma skoro 4 měsíční štěně labradorského retrívra, které je velmi temperamentní. Nejhorší je ale, že když si něco vezme do tlamy (např. kameny, nebo kus dřeva) tak se to snaží sníst. Když se mu to pak snažíme vyndat z tlamy, nenechá nás ho chytit a polyká i nemožně velké věci. Jak ho máme přinutit, aby to nepolykal, nebo aspoň, aby to pustil?
"Nenechá nás ho chytit" bych asi vypíchnula.
Jaká je vaše reakce, když něco venku vezme do tlamy? První reakce vaše, tipuji, že zní FUUUJ, co to máš, dej to sem, pocem? A následuje honička za štěnětem. Ráda bych se mýlila.
Přinutit, tedy já bych spíše řekla přesvědčit štěně, aby nalezený předmět nežralo, lze snadno. Ne hrou na honěnou, ne nesmyslným povelováním (to si do vašeho případu vkládám sama). Možností, jak na to, máte několik.
Přivolání. Vždy a všude, jistit štěně šňůrou. Vidím, že se chystá něco na zemi sebrat = přivolávám. Klidně popoběhnu od štěněte, nabídnu hračku, pamlsek, když i s něčím v hubě dorazí. Nehrabu mu na první dobrou do huby, aby si to nezačal víc chrtit, nezajímám se o tu věc příliš. Postupně naučím takhle psa, že se oplatí na zavolání přibehnout, bude zábava nebo pamlsek, i když nese něco nechtěného v hubě. Vlastně taková variace na přinášení hnusáků. Najdu něco, dojdu to paničce ukázat. Buď mi to nechá, nebo mi to za něco lepšího vymění.
Sebekontrola. Na to téma najdete spoustu videí na youtube pod "It´s yer choice". Bezvadná věc.
Naučit povel Pusť. To už tu zaznělo. Stačí se začít přetahovat, hrát si naplno. Po krátké akci absolutní klid z vaší strany, povel pusť nebo vyndat druhou hračku stejné hodnoty. Nabídnout rozdováděnému štěněti tu druhou, tadáá, pustí první a máte časem povel Pusť.
A ne krátké vycházky. Ale dlouhé, vydatné. Aby si toho štěně zažívalo co nejvíce, mělo toho co nejvíce v hubě a vy mohli správným směrem tvarovat jeho chování.