Maltézský psík - štěňátka

Prodám Maltézského psíka - Hledáme skvělé páníčky pro krásná štěňátka,pejsk...
30000 KčIvetaamegie
XXX.XXX.237.8
Ahoj,
mám 4 měsíční štěně fenku maltezacka a je úžasná dokonce už nechodí na plinku, sic si úplně neřekne, ale docela to vychytavam. Je to občas stres jelikož mám práci a občas potřebuje když já se zrovna nemůžu utrhnout snažím se s ní chodit pravidelně po 2 hodinách, ale někdy se nevyvenči a pak potřebuje strašně, když já si sednu zas k práci. Jde ji to nějak přerušit, aby vydržela až já budu moct?
A venku stavkuje na vodítku zvládá přivolání, když ji nechám vodítko na krku a pustím ji, tak jde bez problémů za mnou nebo hned přiběhne, ale jen ho vemu do ruky tak tahá jak prdla nebo se otočí ke me a kouše mě do bot, abych nemohla jit nebo naopak sedne a nejde nebo brzdí je to fakt masakr. Ŕíká se neskubat, netahat, ale když spěchate zpatky domu, jelikož začne pršet nebo nemáte zrovna tolik času být venku tak dlouho , tak co mám dělat?
Jsem z toho zoufala, nechci z ní udělat nepřítele, ale dobrého parťáka.
Poradíte někdo, prosím?
Uživatel s deaktivovaným účtem
musíte si prostě udělat ten čas. jinak to nejde, žádné zkratky nefungují.
Ŕíká se neskubat, netahat, ale když spěchate zpatky domu, jelikož začne pršet nebo nemáte zrovna tolik času být venku tak dlouho , tak co mám dělat?
Máte pidi psa, pokud spěcháte, tak ho prostě popadněte a odneste. Na nácvik chození na vodítku udělejte čas.
Po mnoho tisíc let je poměrně svědomitě prokazováno, že pes je v dešti v podstatě nerozpustný.
Chůze na vodítku je dovednost jako každá jiná - štěňata se s ní jaksi nerodí, musí se ji naučit, a to nejlépe tehdy, když na to máte dost času a hlavně - v hlavě algoritmus, jak to učit.
To je teda masakr.
My na psa chodíme pomalu, pro něj je tahle chůze nepřirozená. Se trochu rozběhejte. Běžte rychle, rychleji, až to bude snesitelnější, tak pomalu. A u toho se dokonce dá učit povel "pomalu". To používám, když se nechci polít a nemám čas zastavovat atp.
Nejdřív psa vyběhat, pak chtít nějaké cvičení učení - chůze na vodítku je cvičení učení.
Začátek každého učení je na známé půdě - doma v kuchyni např. - protože tam psa nic nerozptyluje. Venku rozptyluje, proto máte psa vydovádět a pak teprve chtít společensky přijatelné chování.
Společenské plemeno není gaučové plemeno, to je výmysl lidí, kteří nemají čas.
No a mé druhé já chce říct - nekoukejte do telefonu a začněte s tou plyšovou hračkou něco dělat.
Ivetaamegie
XXX.XXX.237.8
Trénujeme pořád i socializujeme já vím že je to na delší dobu je to jak mimino ale na to že jo jsou 4 měsíce ta je fakt šikovná jen jdu na to asi moc rychle jen je to můj první pejsek tak sháním informace nerada bych dělala od začátku něco špatně a pak to v dospělosti musela složité odnaucovat zajímají mě zkušenosti
Ivetaamegie
napsal(a):
Trénujeme pořád i socializujeme já vím že je to na delší dobu je to jak mimino ale na to že jo jsou 4 měsíce ta je fakt šikovná jen jdu na to asi moc rychle jen je to můj první pejsek tak sháním informace nerada bych dělala od začátku něco špatně a pak to v dospělosti musela složité odnaucovat zajímají mě zkušenosti
Mám "štěně" roční...u nás to probíhalo trochu jinak, mám pyrenejskou psici.
Ze začátku jsem spoustu času prostála a čekala, až to štěně, co pobíhá na vodítku okolo, půjde směrem, kterým chci jít i já a pak jsme popošly a pak jsem zase stála a čekala.
Pak nastalo období, kdy chodila fakt hezky....sice absolutně nespolupracovala a nekomunikovala, ale netahala a šla stejnám směrem jako já.
No a pak tahat začala, už nevím přesně kdy....6-8 měsíc a vlastně až v té době jsme se začaly ušit netahat, chodit u nohy a trvá to dodnes.
Máme dny, kdy šlape jak hodinky, naprosto úžasná a máme dny, kdy bych jí zabila, ale musím se tvářit jako že jsem v klidu a o nic nejde.
Takže zase stojím a čekám, až madam povolí vodítko, eventuelně měním směr, rychlost....aby to neměla tak jednoduchý, aby se musela trochu soustředit.
No a mám takovej pocit, že když to dobře půjde, tak v létě už by to mohla být pohodička (doufám, že jsem to nezakřikla)
Gina je moje páté štěně, tak možná proto nejsem nerózní, že by se to nenaučila. Prostě každé štěně je jiné. Předchozí fena mi ve 4 měsících chodila bez vodítka u nohy....no a?? Tak Gina je běh na delší trať.
A moji psi se to naučit musí, už jen z toho důvodu, že mám velké psy a nehodlám prochajdu trávit vlečena a mít ruce vytahaný jako opice.
Takže trpělivost, procovat se štěňátkem třeba formou hry....klidně mít v ruce pamlsek a nebo hračku, kterou budu štěndo lákat správným směrem....ono to nakonec půjde.
Ivetaamegie
XXX.XXX.237.8
A ještě by mě zajímala zkušenost s venčením na zahradě když ji dám na vodítko tak ji to trvá hrozně dlouho než se vycura a když jdem na zahradu tak prdí na curani a letí ke stromecku a do kůry a začne mi je okusovat
Ivetaamegie
napsal(a):
Ahoj,
mám 4 měsíční štěně fenku maltezacka a je úžasná dokonce už nechodí na plinku, sic si úplně neřekne, ale docela to vychytavam. Je to občas stres jelikož mám práci a občas potřebuje když já se zrovna nemůžu utrhnout snažím se s ní chodit pravidelně po 2 hodinách, ale někdy se nevyvenči a pak potřebuje strašně, když já si sednu zas k práci. Jde ji to nějak přerušit, aby vydržela až já budu moct?
A venku stavkuje na vodítku zvládá přivolání, když ji nechám vodítko na krku a pustím ji, tak jde bez problémů za mnou nebo hned přiběhne, ale jen ho vemu do ruky tak tahá jak prdla nebo se otočí ke me a kouše mě do bot, abych nemohla jit nebo naopak sedne a nejde nebo brzdí je to fakt masakr. Ŕíká se neskubat, netahat, ale když spěchate zpatky domu, jelikož začne pršet nebo nemáte zrovna tolik času být venku tak dlouho , tak co mám dělat?
Jsem z toho zoufala, nechci z ní udělat nepřítele, ale dobrého parťáka.
Poradíte někdo, prosím?
Se štěnětem musíte ven, když potřebuje. Ne, až když se to hodí vám. Ale nebojte, časem se to zlepší.
Ale tak zase už to není úplné miminko, které neovládá svěrače. Také samozřejmě záleží na tom, jak dlouho jí máte, jiná je situace, pokud jí učíte už dva měsíce, jiná pokud jste jí nedávno přivezla od chovatelky, kde byla zvyklá na pleny.
Nevím, jak jste učila čůrání venku, ale pokud s ní půl hodinky stepujete na zahradě, ona se nevyvenčí a pak za chvilku chce ven, začala bych učit ( nebo se vrátila) k čůrání na povel.