Labradorský retrívr s PP čokoládová štěňátka

Prodám Labradorského retrívra - Chovatelská stanice Chocco dream nabízí k r...
DohodouVercakar
XXX.XXX.103.243
Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Máme roční fenku labradora. Není papírová. Já jsem na rodičovské dovolené, tudíž jsem pořád doma, i kvůli téhle covidové dobé. Fenka je od začátku venku, domů ji nebereme. Potřebovala bych poradit, jak ulehčit fence situaci, když musíme někam odejít bez ní. Jsou dny a situace, kdy si ji prostě sebou vzít nemůžeme a musíme ji nechat doma. Má k dispozici velkou zahradu. V posledni době, když nás vidí odcházet hrozně vyvádí, kňučí, štěká.
Nemáte nějakou radu, jak jí tyto situace ulehčit? Pořídili jsme si ji už jsem byla doma, takže není zvyklá, že by tu byla půl dne sama a my v práci.
Moc díky za jakoukoli radu.
Vercakar
XXX.XXX.103.243
A vy se svým psem můžete trávit 24 hodin denně? Nemyslím si, že jsme jediní, kteří potřebují někdy odejít bez psa.
Jinak se ji věnujeme dost, hraní, cvičení, procházky na volno, kde se vyběhá. Neptala sem se zde proto, aby první otázka byla, proč jsme si ji pořizovali.
Vercakar
napsal(a):
A vy se svým psem můžete trávit 24 hodin denně? Nemyslím si, že jsme jediní, kteří potřebují někdy odejít bez psa.
Jinak se ji věnujeme dost, hraní, cvičení, procházky na volno, kde se vyběhá. Neptala sem se zde proto, aby první otázka byla, proč jsme si ji pořizovali.
Tak jste si měli ale pořídit jiné plemeno,než labradora. To Není pes na zahradu, to je pes, co vyžaduje být s rodinou.
Jinak k vašemu problému - i když je člověk doma na mateřské,má homeoffice, je nezbytné od mala učit psa samostatnosti. Vy jste to zanedbali,takže to bude trvat daleko déle. Je potřeba začít jako s malým štěnětem. Psa řádně unavit,dát mu něco na zabavení (velkou kost, kong naplněný pamlsky atd) a odcházet nepravidelně xkrát denně třeba na pět minut. Dobré je si u toho udělat rituál, třeba větu "já se vrátím", nikdy se nevracet,když pes kňučí,štěká. Až zvládne pět minut,můžete prodloužit na deset atd.
Vercakar
XXX.XXX.103.243
Moc Vám děkuji.