Německý ovčák štěnata

Prodám Německého ovčáka - Německý ovčák štěňata - Mero v.Pallas Athene -HD/...
20000 Kč
Dobrý den,
mám 4 měsíční štěňátko NO a chtěl bych začít s výcvikem, ale nerad bych udělal základní chyby a tím poškodil výcvik psa.
Bohužel díky Covidvé době není možné sehnat výcvikové kurzy a pod. což mě osobně velice mrzí. Literatury ohledně výcviku psa jsou skvěle, ale přijdou mi někdy málo efektivní a nejsem si nikdy zcela jistý zda to pejska učím dobře.
Osobně bych uvítal cenné rady, popřípadě další literaturu, nebránil bych se ani placené spolupráci a pod. :)
Děkuji
dostaljirk@seznam.cz
ach jo, odpověď na knihu
prostudujte si knihy F.Šusty, kde jsou rozebrány veškeré způsoby učení a jak na to
F.Šusta :
1) Trénink je rozhovor, ve kterém má i váš pes co říct
2) Trénink je v hlavě, v té vaší i v té zvířecí
3) Neznám druhé takové zvíře, jako je pes
jinak jsem se vždy (když už sem pobral rozum) řídil mottem a slovy G. Attly :
Pes nikdy nedělá chybu. Je pouze pes a dělá, co dělá, protože je pes a myslí jako pes. Jste to vy, kdo dělá chybu, protože jste jej nevycvičil, aby dělal to, co chcete, aby dělal, když chcete, aby to dělal, nebo jste špatně posoudil, co je schopen dělat, fyzicky nebo mentálně. Tak jestliže byla udělána chyba v týmu, jste to vy, kdo jí udělal, ne pes...
Lodry
napsal(a):
Dobrý den,
mám 4 měsíční štěňátko NO a chtěl bych začít s výcvikem, ale nerad bych udělal základní chyby a tím poškodil výcvik psa.
Bohužel díky Covidvé době není možné sehnat výcvikové kurzy a pod. což mě osobně velice mrzí. Literatury ohledně výcviku psa jsou skvěle, ale přijdou mi někdy málo efektivní a nejsem si nikdy zcela jistý zda to pejska učím dobře.
Osobně bych uvítal cenné rady, popřípadě další literaturu, nebránil bych se ani placené spolupráci a pod. :)
Děkuji
dostaljirk@seznam.cz
A Vy chcete jen základní poslušnost, nebo cvičit i na zkoušky?
lupus4
napsal(a):
ach jo, odpověď na knihu
prostudujte si knihy F.Šusty, kde jsou rozebrány veškeré způsoby učení a jak na to
F.Šusta :
1) Trénink je rozhovor, ve kterém má i váš pes co říct
2) Trénink je v hlavě, v té vaší i v té zvířecí
3) Neznám druhé takové zvíře, jako je pes
jinak jsem se vždy (když už sem pobral rozum) řídil mottem a slovy G. Attly :
Pes nikdy nedělá chybu. Je pouze pes a dělá, co dělá, protože je pes a myslí jako pes. Jste to vy, kdo dělá chybu, protože jste jej nevycvičil, aby dělal to, co chcete, aby dělal, když chcete, aby to dělal, nebo jste špatně posoudil, co je schopen dělat, fyzicky nebo mentálně. Tak jestliže byla udělána chyba v týmu, jste to vy, kdo jí udělal, ne pes...
Moc Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Lupus, jo knihy jsou fajn, jenže velké ale... taky mám v plánu štěně N.O. ale ta blbá doba. Potřebovala bych ke štěněti cvičák. Pokud mám v plánu štěndo z pracovní linky, tzn. s ním něco dělat, je cvičák nutnost. Hlavně figurant(obrany) taky poradit při poslušnosti, se stopama a další a další. sám, co? Co jde si člověk naučí, a kolikrát taky ještě blbě, ale co ten, co neví?
lupus4
napsal(a):
tak hlavně aby pochopil, že jde vše PO DOBRÉM a nebyl z něho nějakej polodebi.ní "alfa" krotitel
což zhusta na spoustě cvičáků neustále přežívá...
Kdy jste byl naposledy na nějakém cvičáku?
Přežívá to hlavně na vesnicích, kde to vedou stáří soudruzi, ale už jich dost ubývá.
Uživatel s deaktivovaným účtem
lupus4
napsal(a):
tak hlavně aby pochopil, že jde vše PO DOBRÉM a nebyl z něho nějakej polodebi.ní "alfa" krotitel
což zhusta na spoustě cvičáků neustále přežívá...
Náhodou, já jsem na náš cvičák chodila moc ráda, byli tam fajn lidi a vidíte, zrovna ti starší, co tam chodívali už dávno, docela dobře poradili a zvlášť jeden pán, co už není na tomto světě, byl suprový. Toho jsem měla moc ráda. Pišišvorka asi tuší-J.T.
Dobrý den,
mám 4 měsíční štěňátko NO a chtěl bych začít s výcvikem ...
"""""""""""""""""""""""""""""""""""
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r?hledat=v%C3%BDchova+a+v%C3%BDcvik
https://www.vycvikpsa.cz/consult.html