Uživatel s deaktivovaným účtem

Probírá se to tady: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3782237/a-je-to-tu-zas/strana/2#a3810572
V médiích psali, že chlapec je po operaci v umělém spánku, víc podrobností vzhledem k věku asi nelze očekávat. Majitel psa se údajně včera sám přihlásil PČR.
Nevím, zda je pravda, že se přihlásil.
https://cnn.iprima.cz/majitel-psa-ktery-brutalne-napadl-dite-se-prihlasil-na-policii-22319

Mí
napsal(a):
Nechápu proč k té zpravě dávají videa různých plemen...Dělají tak z takové tragédie jen lacinou senzaci.
To už tak novináři dělávají. Je to svoloč.
GAELLE
napsal(a):
Taky mi na tom videu přišel zezadu jako NO a ne jako staford či pitbul.
Snad se z toho dítě dostane bez následků.
pes prý nebyl jeho................
Prý Liondog bull ... super plemeno do centra Prahy
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/pes-napadeni-petrin-dite-vypoved-podezreleho.A210403_125201_praha-zpravy_bse

molok
napsal(a):
Prý Liondog bull ... super plemeno do centra Prahy
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/pes-napadeni-petrin-dite-vypoved-podezreleho.A210403_125201_praha-zpravy_bse
Zajímalo by mě, jestli se popis události shoduje i s výpovědí matky dítěte...

A teď si to odskáčou zodpovědní majitelé zajištěných normálních bull plemen. Pokud je pravda, že se majitelka hájila tím, že se psem dosud nebyl jediný problém, tak ví houby a psa v životě neměla. Puberta u ročního psa je období, kdy většinou nevíte vůbec nic. A že pes s výcvikem přerve karabinu, aby si odskotačil hrát s mini dítětem? No tvl...
napsal(a):
A teď si to odskáčou zodpovědní majitelé zajištěných normálních bull plemen. Pokud je pravda, že se majitelka hájila tím, že se psem dosud nebyl jediný problém, tak ví houby a psa v životě neměla. Puberta u ročního psa je období, kdy většinou nevíte vůbec nic. A že pes s výcvikem přerve karabinu, aby si odskotačil hrát s mini dítětem? No tvl...
No právě.Ale musim říct, že většinou potkávám magory s bull plemenem. Doslova si užívají ten pocit převahy nad jinými psy a většinou ani neví co od psa mohou očekávat.
A vůbec nejhorší je kombinace kříženců se služebním plemenem.Taky 50 kg člověk se psem na flexině natažené až někde za roh. Ještě k tomu případu- chlap nejspíš kecal že mu praskla karabina protože psa odváděl na vodítku.Je to drsné,ale pes který tohle provede, by měl byt utracen.Udělá to znovu.
Mí
napsal(a):
No právě.Ale musim říct, že většinou potkávám magory s bull plemenem. Doslova si užívají ten pocit převahy nad jinými psy a většinou ani neví co od psa mohou očekávat.
A vůbec nejhorší je kombinace kříženců se služebním plemenem.Taky 50 kg člověk se psem na flexině natažené až někde za roh. Ještě k tomu případu- chlap nejspíš kecal že mu praskla karabina protože psa odváděl na vodítku.Je to drsné,ale pes který tohle provede, by měl byt utracen.Udělá to znovu.
Když jsem měla psy malé a mladé, bull pes u nás na vsi nebyl, pokud byl nechodil ven, nevěděla jsem o něm. Teď mám, ač velkého, ale starého psa, který sotva chodí a útok takového psa by nemusel fyzicky zvládnout. A vyrojily se tu bull psi všech barev a velikostí, určitě 10 bych jich napočítala. Včera už za tmy jsme šli domů a vidím, po cestě běhá dle postavy vysoký bull, stejného má jeden kluk ve vedlejší ulici a toho bych potkat opravdu nechtěla A už jsem viděla, že tam jdou i nějací lidi, jenže jsem neviděla potmě, kdo to je, nebyla jsem si jistá, jestli někdo ,,normální", takže mi šrotovalo, co udělat. Napadlo mne zkusit bránu v podniku, kolem kterého jsme šli, tam krmíme psy, kteří jsou v kotci zvenku, no brána odemčená, tak jsme tam vlezli a zatím jsem dávala psům kokina - jen z druhé strany. Oni jsou na nás zvyklí, bylo jim to jedno. Takže i já jsem se dostala do fáze, kdy někoho z bull psem, raděj obcházím obloukem
lesnížínka
napsal(a):
Když jsem měla psy malé a mladé, bull pes u nás na vsi nebyl, pokud byl nechodil ven, nevěděla jsem o něm. Teď mám, ač velkého, ale starého psa, který sotva chodí a útok takového psa by nemusel fyzicky zvládnout. A vyrojily se tu bull psi všech barev a velikostí, určitě 10 bych jich napočítala. Včera už za tmy jsme šli domů a vidím, po cestě běhá dle postavy vysoký bull, stejného má jeden kluk ve vedlejší ulici a toho bych potkat opravdu nechtěla A už jsem viděla, že tam jdou i nějací lidi, jenže jsem neviděla potmě, kdo to je, nebyla jsem si jistá, jestli někdo ,,normální", takže mi šrotovalo, co udělat. Napadlo mne zkusit bránu v podniku, kolem kterého jsme šli, tam krmíme psy, kteří jsou v kotci zvenku, no brána odemčená, tak jsme tam vlezli a zatím jsem dávala psům kokina - jen z druhé strany. Oni jsou na nás zvyklí, bylo jim to jedno. Takže i já jsem se dostala do fáze, kdy někoho z bull psem, raděj obcházím obloukem
A to jste dřív byla v tomto směru poměrně liberální, nebo se pletu?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
A to jste dřív byla v tomto směru poměrně liberální, nebo se pletu?
Ne, nepletete se, záleží ovšem, na co přesně narážíte. Můj názor na bull psy se nezměnil, nevěřím jim. Jediné, co mi nevadí, jsou bull feny, které známe už dávno. Objevila se nová, vysoká, černá a pes na ni vrknul, což v životě na fenu neudělal...asi si myslel, že je to ten pes z okolí. Před měsícem mi na Worku skočil kámošky borderák, bylo to jen prsení se, o nic nešlo, ani jsem to nedramatizovala, no Worka od té doby nemůže na zadní, jak se mu rozjely nohy. Takže na to teď už dávám pozor, ať je to velký pes, či velká rozdivočená fena. Liberární jsem byla v tom, že mi nevadí, když do sebe vlítli dva stejně staří, podobně velcí psi, si vyříkat pozice. O psech, kteří napadají feny, štěňata a staré jedince, jsem si nikdy nic hezkého nemyslela a nemyslím dál.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ale zato tam padlo slovo alkohol - to mě třeba docela překvapilo. Já jak piju minimálně, tak by mě vůbec nenapadlo, že někdo chlastá a jde venčit psa..., ale asi to teda nebude úplná vzácnost🙄
Dnes normální. Jdou venčit psa a v ruce flašku.
Jako majitel roztomilých chlupatých psů vidím jako zásadní v tom článku - rodiče naučte děti nesahat na cizí psy bez dovolení! Jenže to by někdo nejdřív musel vychovat ty rodiče. V podstatě skoro žádný náš výlet do města se neobejde bez toho, aby se mi na psa nevrhlo nějaký ditě a rodič, obvykle matka, tomu obvykle tak akorát přihlíží. A když se člověk ozve, dozví se akorát, že tu bestii, na kterou ani nemůže sáhnout dítě, nemá tahat mezi lidi. Fakt jsou ty matky na zabití, já už i ve městě rekognoskuju terén na kilometr kolem, kde se k nám blíží jaký dítě. Takže jo, super, že to taky konečně někde zaznělo.

Na mě se lidé dívají jako na megidiota, když řeknu, že pohladit ano, ale ne na hlavě.
Děti to berou jako samozřejmé, že psa pohladí tak, jak jim řeknu. A dospělý vyvalí oči, otevře pusu a "proč???!!!!!!!" a psa matlou po hlavě.
Tak říkám - víte proč teď vrtí ocasem a olizuje se a vaší ruku?
"protože má radost!"
No ne, to je varování před útokem.
Jak vždy ta ruka okamžitě ucukne :D
Ale jako stejně si o mně myslí, že jsem debull, ale mně to neva.

Stejný problém u koní "ano, ale ne na hlavě".
Velké překvapení, přece když ty koně hladí přes ohradu (cože?!!!), tak si je hladí po hlavě (no, jasně, protože nic jiného jim ten kůň do rány nestrčí).
A největší překvapení, když si kůň ty lidičky (bez dozoru, přes ohradu) taky osahá - zubama.
Naštěstí kůň budí respekt, a lidi nejsou tak neurvalí jako u psů. Mám zpravidla čas vysvětlit, o co jde, naznačit, že dotyčným taky hmátnu do xichtu (jé, vono je to fakt nepříjemný), a dojdeme vzájemného porozumění

Jsou tu v ohradě dva koně. Přišli se podívat, co jsme se psem zač. Pes říkal - budeme běhat podél ohrady a já pak sním koblihy. Koníkům se to líbilo, ale nepřišlo mi to bezpečné, tak jsem to zatrhla a teď už to psa vůbec nezajímá. Ale když ten jeden koník furt tlapkal ke mně, co chtěl? Tak jsem dala jsem ruku blíž a on neodešel, tak co já můžu za to, že má sametovou hubu a že jsem si ho prostě musela pohladit? :-) Pro mě je to velký pes, nešla jsem proti němu, ale paralelně, asi jsem mu nic neprovedla, protože teď z dálky vždy kýve hlavou, což já beru jako pozdrav (a vy mi neříkejte, že je naštvaný, nebo se rozbrečím :D).
On se pak i otočil bokem, tak se škrábalo na krku jako hříva a tak, teď si říkám,
že on měl se mnou soucit, že o koních nic nevím, tak musel takhle polopatě :-)
Za odměnu mu dnes donesu mrkev.
(dělám si legraci, cizí zvířata nekrmit)

"měl se mnou soucit" - uplně vidím toho býložravce, kořist, jak má soucit s chudákem predátorem (člověkem), který o něm nic neví
Pravděpodobně loudil a doufal, že z vás něco vypadne
A nebo byl skutečně společenský, a od někoho třeba zvyklý na drbání, a přišel se nechat potlapkat, podrbat.
Děkuji za poznámku, že cizí zvířata se nekrmí. To chápou asi jen (někteří) majitelé zvířat
Já po zkušenostech (s naším vlastním koněm) bych rozhodně couvla od ohrady, kdyby se kůň ke mně přes ni natahoval Za tou sametovou hubinkou jsou pěkný klofáky, a když chce, prstíček utrhne. Náš takhle chodil také vítat lidi k ohradě. A když neměli nic k jídlu, tak je prostě kousnul ("když nic nedáte, tak neotravujte"). Pro něj bezva zábava, pro nás pravidelné očkování na vzteklinu a dvakrát do roka návštěvy u veterináře, který vypisoval potvrzení, že kůň je pod jeho dozorem, kdyby se přeci jen nějaká infekce objevila. Mimochodem, tenhle konkrétní kůň byl sociopat, a nedával útok dopředu najevo (mimikou, ušima... ne, že by to ti turisté uměli dešifrovat, i kdyby to dělal).
To, že na ohradě visely nápisy "nepřibližovat se, nebezpečí úrazu", "pozor, zlý kůň", a tento konkrétní kůň měl na hlavě ohlávku s nápisy "kouše", je naprosto lhostejno. Lidi to vědí přece lépe.
To kývnutí hlavou z dálky neumím dešifrovat To může být hodně věcí (naštvání nejspíš ne, když je to z dálky).

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To je strašný
A co ti, kteří berou psy do hospody, pak trochu vratce stojí před hospodou a kouří a pes se motá - bez vodítka - kolem nich. A nebývá to zrovna pudlík. Jsem srab, v takové chvíli včas přecházíme na druhou stranu ulice.

assil
napsal(a):
Jako majitel roztomilých chlupatých psů vidím jako zásadní v tom článku - rodiče naučte děti nesahat na cizí psy bez dovolení! Jenže to by někdo nejdřív musel vychovat ty rodiče. V podstatě skoro žádný náš výlet do města se neobejde bez toho, aby se mi na psa nevrhlo nějaký ditě a rodič, obvykle matka, tomu obvykle tak akorát přihlíží. A když se člověk ozve, dozví se akorát, že tu bestii, na kterou ani nemůže sáhnout dítě, nemá tahat mezi lidi. Fakt jsou ty matky na zabití, já už i ve městě rekognoskuju terén na kilometr kolem, kde se k nám blíží jaký dítě. Takže jo, super, že to taky konečně někde zaznělo.
V tom pořadu zaznělo i to, že jezdí se svými sbt do školek, kde výsledek představení
je "na cizí psy se nešahá".
Před lety jsem s podobným programem jezdila do školek taky, jen psy jsem vozila plyšové. Ale konečné poučení bylo stejné.
napsal(a):
A co ti, kteří berou psy do hospody, pak trochu vratce stojí před hospodou a kouří a pes se motá - bez vodítka - kolem nich. A nebývá to zrovna pudlík. Jsem srab, v takové chvíli včas přecházíme na druhou stranu ulice.
Já právě tohle vůbec neznám - do hospody nechodím a když paříme, tak na psích akcích, a tam všichni nejdřív obstarají psy a až pak se jde pařit. Nikdo jsi nelajzne aby pes někoho ve tmě obral nebo se něco servalo (přecejen jsou to psi v hodnotě stovek tisíc a často žádní andílci).
... ale když si uvědomím, že jsou pravidelně ve zprávách ožralý matky s dětma, tak proč si myslet, že majitelé psů jsou jiní 🤔
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.109
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já právě tohle vůbec neznám - do hospody nechodím a když paříme, tak na psích akcích, a tam všichni nejdřív obstarají psy a až pak se jde pařit. Nikdo jsi nelajzne aby pes někoho ve tmě obral nebo se něco servalo (přecejen jsou to psi v hodnotě stovek tisíc a často žádní andílci).
... ale když si uvědomím, že jsou pravidelně ve zprávách ožralý matky s dětma, tak proč si myslet, že majitelé psů jsou jiní 🤔
Ja se psama - dva rtw skoro k 50 kilum chodila do hospody popit bezne. Ne nikdy jsem se neztriskala a ne nikdy psi nic nevyvedli ani kdyz byli navolno a bez kosu a servala se cela hospoda. Byli totiz i mnou na 1000% ovladatelni. Odvolatelni od cehokoli. A brala jsem je schválně. Ono tech 6km v noci sama domu nic moc. Vsude zber a divocaci. Ozrali myslivci pitomci nebyli vyjimkou. I par individui se naslo. Takhle si nikdy netrouf nikdo. Byla jsem de bil? Nevím ale od hospodskeho to bylo dovoleno casem si vsici zvykli. Nikdy zadny pruser a problem. Kdyz nepocitam jedno stene pomlaceny kosem. (bullik hodinu otravujici fenu ktera mela chut ho sejmout a panicci serouci na to co jejich pes dela i ores me prosby takze sem po hodine vytekla nervama i ja a nechala ji s kosem se ohnat hlavou) je to o vychove jako vse. A o urcite kontrole nad chlastem. Ale vzpominam na ty casy rada. Psiska chodili s nadsenim. Kazdej je tam rozmazloval kdyz jsem u nich sedela a oni si to uzivali. Ale je fakt a musim vzdat holt nevlastnimu tatovi a mamce ze vycvik jim dali luxusní a proste se vedelo ze i me poslechnou vzdy a vsude.

napsal(a):
Dnes normální. Jdou venčit psa a v ruce flašku.
Náš soused chodí venčit jejich cane corso zásadně s hrnkem kafe, tedy když nechumelí

napsal(a):
Náš soused chodí venčit jejich cane corso zásadně s hrnkem kafe, tedy když nechumelí
To si neumím představit, protože hned po výlezu z baráku bych měla kafe vylitý.

napsal(a):
To si neumím představit, protože hned po výlezu z baráku bych měla kafe vylitý.
Jj, oni jsou oba takoví rozvážní, já bych to taky nedala. A taky nerada studený kafe

Hele já spíš nechápu, potkávám některý pejskaře, co mají VŽDY u ucha telefon a celou procházku telefonují, pes na flexi nebo krátkým vodítku. Proč si to nedají aspoň na sluchátka, aby ten telefon nemuseli držet u ucha?
napsal(a):
Hele já spíš nechápu, potkávám některý pejskaře, co mají VŽDY u ucha telefon a celou procházku telefonují, pes na flexi nebo krátkým vodítku. Proč si to nedají aspoň na sluchátka, aby ten telefon nemuseli držet u ucha?
Přesně takto venčí jedna moje sousedka svoji kavalírku. Fakt nekecám - to jsou třeba 45min hovory, v jedné ruce mobil, v druhé vodítko a kecá a kecá!
napsal(a):
Aspoň že mají psa na vodítku a na druhou stranu je lepší, když je ten pes venku pi dobu telefonátu, než kdyby čuměl doma😉
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Aspoň že mají psa na vodítku a na druhou stranu je lepší, když je ten pes venku pi dobu telefonátu, než kdyby čuměl doma😉
Jo to jo. Ale já kdybych měla psa, chtěla bych si to venčení užít a ne jen žvanit. Ale pro psa to je lepší než dřepět doma na zadku - to máte pravdu.
napsal(a):
https://www.extra.cz/zvrat-v-pripadu-chlapecka-4-pokousaneho-psem-na-petrine-muze-ktery-utekl-obvinili?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=539300&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=GWK6MOIvBvf-202104131430&dop_id=11257756
Jo, a ten pes prý JE jeho, ale má ho napsaného na svou 78 letou matku, aby platil menší poplatky!
To musí byt hrozný duševní mrzák, když ve svých průserech koupe ještě vlastní mámu 🤮

Připadalo mi to hned jako výmluva, že pes není jeho. Jsem fakt zvědavá na ten trest.

Ono je to celé prapodivné, i ta utržená karabina, zvlášť když se ozval další napadený. Nakonec i to plemeno.....
Asi to bude týpek "k nezaplacení". Doufám, že až ho zavřou, tak psa nenechají té staré paní. Ale to bude trvat, jestli vůbec půjde sedět. To se může pes ještě "utrhnout"
x-krát.

napsal(a):
Ono je to celé prapodivné, i ta utržená karabina, zvlášť když se ozval další napadený. Nakonec i to plemeno.....
Asi to bude týpek "k nezaplacení". Doufám, že až ho zavřou, tak psa nenechají té staré paní. Ale to bude trvat, jestli vůbec půjde sedět. To se může pes ještě "utrhnout"
x-krát.
x-krát, přesně, to mě tady točí. Amíci.. já vím.. ale tam se to stane jednou, chovatel dostane pokutu a příkaz k výcviku, nesmí už se psem na ulici bez košíku nebo tak nějak, a když se něco stane ještě jednou, tak přijede odchytovka, pes jde do útulku a velmi rychle se utrácí
Já bych teda nechtěla, aby to tady šlo takhle rychle, ale tak, jak to je teď.. přes 2 miliony registrovaných psů na takovou malou zem..

"Amíci.. já vím.. ale tam se to stane jednou"
Je to jen knížka....W.B.Cameron Psí domov - ve městě zákaz výskytu bull plemen na ulici - i na vodítku. Pokuta, útulek, utracení. Je na to nabalená spousta příhod, včetně cesty přes města, hory......., vysvobození psa z útulku, stěhování majitele z města pryč....Jo, je to jen knížka, ale tu základní inspiraci autor někde vzal.

To je i film a je hrozný. Od herců po všechno :-) problém mám s tím, že pes je animace a je úplně fakt strašná.
Jinak jo, je to tak.
Ale Goro byl teda lepší.

napsal(a):
To je i film a je hrozný. Od herců po všechno :-) problém mám s tím, že pes je animace a je úplně fakt strašná.
Jinak jo, je to tak.
Ale Goro byl teda lepší.
Nečetla jsem, neviděla a ani nebudu. Tyhle filmy nejsou pro mě.

napsal(a):
Jinak jo, je to tak.
Ale Goro byl teda lepší.
Film jsem naštěstí neviděla, knížka byla čtivá.

Je to spíše pohádka a je mi líto, že mě nenapadlo, že je knížka a zkazila jsem si to tímhle.
Z toho námětu se dalo vytřískat.. nevím jak v knize, ale ve filmu nebylo nic o tom, proč to vzniklo, žádný pohled do minulosti, žádné divné pohledy lidí na ulici "ježiš bojový pes" .. no a když to hrál živý pes, tak pitbulla by v něm hledal málokdo.. ale tak chápu, pohádka.
Na to, abychom se začali bát, že se takový zákaz uděje u nás, nebo našli poučení, by to musel natočit
Tarantino s Vávrou.

Trochu pan Šusta sešel, nezdá se vám?
Tak odulý obličej, to si ho úplně osobně nepamatuji před nějakým rokem (alkohol, nemoc?)...aspoň učesat ho trochu mohli, než šel před kameru.
Morální povinnost vychovat si vlastního psa? To nikoho nezajímá, podstatné je, co říká zákon o odpovědnosti majitele za zvíře. Tady bylo porušeno úplně vše, a "těším se" na to, jak se ta stará paní bude obhajovat před soudem a nést následky.
napsal(a):
Tak odulý obličej, to si ho úplně osobně nepamatuji před nějakým rokem (alkohol, nemoc?)...aspoň učesat ho trochu mohli, než šel před kameru.
Morální povinnost vychovat si vlastního psa? To nikoho nezajímá, podstatné je, co říká zákon o odpovědnosti majitele za zvíře. Tady bylo porušeno úplně vše, a "těším se" na to, jak se ta stará paní bude obhajovat před soudem a nést následky.
Na webináři cca před měsícem se omlouval, že prodělal covid, nějak ho to sejmulo a ještě není úplně ok.
napsal(a):
Stará paní se obhajovat před soudem nebude, následky vždy nese venčitel, teď nedávno to někde bylo.