domi.t
napsal(a):
Ja sa hlásim,že nosím. Nie aby som sekala frajerinu,ale aby som uchránila Nefret aj seba. A len si za to v duchu blahoželám po minulotýždňovom incidente,keď labrosa našich susedov bezdôvodne napadol pitbull bez náhubku. Preco bez náhubku? Lebo pitbulla voľakedy napadol pes a on sa s nahubkom nevedel brániť,tak už ho tým netyrajú a nedávajú mu ho. To,že takto napadol pred labrosom ďalších 4 psov,je podľa tých t.u.p.e.l.i asi ok. Labros je odvtedy úplne mimo,nespí,trasie sa,nechce chodiť von. Ma 15 CM hlbokú ranu na krku,pitbull mu vytrhol kusisko mäsa.
Takýto pes v rukách takýchto ľudí je zbraň. Odistený granát. Časovaná bomba.Takže kvôli takýmto psychopatom chodím von s takou čiernou malou vecičkou za opaskom. Zmasakrovat psa nejaký agresívnym netvorom si nenechám.
Plus mam teraz SAO,ten by nás ubránil. Snáď. Ale na to sa nespolieham.
Co nosíte? Paralyzér? A jaký?
Terven
napsal(a):
Co nosíte? Paralyzér? A jaký?
Paralyzér veru nie. Viac to tu rozpitvavat nebudem(nie je to nič osobné proti Vám,len sa mi nechce obhajovať sa pred nejakým reptom a spol,ja som presvedčená,že je to takto spravne) ,to bola len reakcia,že ja mám hlavne kvôli nezodpovedným majiteľom obavu chodiť venčiť "len tak" ,bez ničoho.
domi.t
napsal(a):
Paralyzér veru nie. Viac to tu rozpitvavat nebudem(nie je to nič osobné proti Vám,len sa mi nechce obhajovať sa pred nejakým reptom a spol,ja som presvedčená,že je to takto spravne) ,to bola len reakcia,že ja mám hlavne kvôli nezodpovedným majiteľom obavu chodiť venčiť "len tak" ,bez ničoho.
Tak to se omlouvám, já čas od času uvažuju o paralyzéru, zajímaly mě zkušenosti.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"chodím von s takou čiernou malou vecičkou za opaskom".
Na zbroják ?

janaa
napsal(a):
Paralyzér je fajn. Hodně psů zastaví už jen ten praskot. U pistole je problém, že musíte mít čas zareagovat dřív, než se jiný pes zakousne do vašeho, pak už do klubka psů střílet nebudete. Nejlíp mít oboje. Což je ale fakt smutný, na procházky za chvíli budeme chodit jak do boje
Jó, však život je boj :-((
Btw : Kdepak se ztratila Megíí ?

janaa
napsal(a):
Naštěstí z mé zkušenosti má hodně psů reakci na střelbu, a i ti co až tak nemají, se prostě nárazového zvuku leknou. Vyzkoušeno
Znám pána, co si s sebou na venčení nosí klasický poplašňák, když mu fena hárá a obtěžuje mu ji nějaký nevychovaný pes. Varuje majitele, ať si psa přivolá, když dlouho nic a pes stále prudí, vystřelí dvakrát za sebou jak na sportovní zkoušce a má klid. Fena je zvyklá, vůči psovi to možná není fér, ale příště si snad majitel psa zajistí.
Dva kavkazáci, to je asi vyšší dívčí, jak by na zvuk z poplašňáku zareogavali. Útěk nebo útok?
domi.t
napsal(a):
Jani,a ako je na tom Berta? Raz si písala,že ju napadol NO.
To bylo na začátkem léta. Berta je na tom OK, jen se bojí ovčáků. A kamarádi mají jen pracáky feny, tak tam jako socializovat fakt ne Naštěstí psy má ráda stále, co se bohužel pokazilo je vztah k lidem,co jí chtějí prohlížet, protože musela na veterinu na výplachy ran. Takže výstavy budou peklo
Zato já jsem teď drobet na nervy, dotyčný NO tady bez košíku a vodítka obchází pořád (nepotkali jsme se, ale několikrát jsem je viděla z auta), a protože díky množství sněhu nemůžu čubky odvézt a vysadit na loukách,musím pěšky i tudy,kudy chodí. A teď s nakrytou čubou bych je fakt nerada potkala. Kamarádka takhle přišla o štěňata a málem i o čubu Malý sebou radši neberu vůbec, když nemůžu autem, ten de.il by je zabil hned
napsal(a):
Znám pána, co si s sebou na venčení nosí klasický poplašňák, když mu fena hárá a obtěžuje mu ji nějaký nevychovaný pes. Varuje majitele, ať si psa přivolá, když dlouho nic a pes stále prudí, vystřelí dvakrát za sebou jak na sportovní zkoušce a má klid. Fena je zvyklá, vůči psovi to možná není fér, ale příště si snad majitel psa zajistí.
Dva kavkazáci, to je asi vyšší dívčí, jak by na zvuk z poplašňáku zareogavali. Útěk nebo útok?
Joo,já letos takhle po x neplodných rozhovorech začala jednat na svojí zahradě. Mým čubám je to putna, max koukají,jestli někde nespadl aport, a toho čokla, co nám neustále přeskakoval plot, to spolehlivě odradilo. A jako bonus to jednou viděla madam od psa, a myslela si, že po psovi střílím. Já jí to vymlouvat nebudu,že
janaa
napsal(a):
To bylo na začátkem léta. Berta je na tom OK, jen se bojí ovčáků. A kamarádi mají jen pracáky feny, tak tam jako socializovat fakt ne Naštěstí psy má ráda stále, co se bohužel pokazilo je vztah k lidem,co jí chtějí prohlížet, protože musela na veterinu na výplachy ran. Takže výstavy budou peklo
Zato já jsem teď drobet na nervy, dotyčný NO tady bez košíku a vodítka obchází pořád (nepotkali jsme se, ale několikrát jsem je viděla z auta), a protože díky množství sněhu nemůžu čubky odvézt a vysadit na loukách,musím pěšky i tudy,kudy chodí. A teď s nakrytou čubou bych je fakt nerada potkala. Kamarádka takhle přišla o štěňata a málem i o čubu Malý sebou radši neberu vůbec, když nemůžu autem, ten de.il by je zabil hned
A to je presne to-clovek aby sa kvôli takýmto ma.golo.rom,čo si nevedia ustrážiť psa,bal chodiť von ,hľadal trasy,kade nechodia a v duchu trpol,čoby keby... Ja tiež 99% chodím do lesa,kde je kľud a stretnúť tam niekoho je našťastie vzácnosť. Tie hromadné venčenie v parkoch a spacirovanie sa po uliciach sme obmedzili na minimum.
janaa
napsal(a):
Paralyzér je fajn. Hodně psů zastaví už jen ten praskot. U pistole je problém, že musíte mít čas zareagovat dřív, než se jiný pes zakousne do vašeho, pak už do klubka psů střílet nebudete. Nejlíp mít oboje. Což je ale fakt smutný, na procházky za chvíli budeme chodit jak do boje
A máte s ním zkušenost? Krizová situace si žádá automatickou reakci, na nějaké přemýšlení není prostor. Mám obavy, že díky tomu, že to použiju zcela výjimečně, pokud vůbec, to použiju blbě.
Kdysi (cca 10 let zpět) jsem ho použila na rotvíka,co napadl kamarádky fenu NO. Taky klasický případ čokla,co terorizoval celé okolí. Psovi se nic nestalo,ale zařval a byl dostatečně otřesený,aby z feny spadl a pak zdrhnul. Ale já byla tehdy připravená, nemohli jsme jít nikudy,kde by nebylo jeho "teritorium" - tedy x kilometrů,kde se člověk musel bát,že ho potká. Tam jsem chodila s paralyzérem v ruce a smečku za patama

janaa
napsal(a):
No to je hrozný, Jani, a nikdo s tím taky nic nedělá? To je ta paní chovatelka, co jí fenka štěňátka vstřebala? Strašný, co si museli vytrpět.
napsal(a):
No to je hrozný, Jani, a nikdo s tím taky nic nedělá? To je ta paní chovatelka, co jí fenka štěňátka vstřebala? Strašný, co si museli vytrpět.
Ne,tohle je už pár let zpátky, čubina NO kamarádky. Ale byl to mazec, tehdy se to nevstřebalo,čuba pokousaná, tuším byla okolo 50. dne, štěňata potratila, nakonec jí musela i vykastrovat,myslím,že jedno štěně tam zůstalo a rozkládalo se. Pes nějakýho dědka, ten jí snad i nakonec zaplatil veterináře,ale na co ti to je,že jo.
Mě tady ta místní madam hned taky dala kontakt, že mi ošetření berty zaplatí. Tak jsem byla slušná, myslela si, že prostě shoda náhod,že čokl neměl v lese košík (předtím už jí jednou napadl a to košík měl,tak se nic nestalo). No a od té doby jsem ho s košíkem neviděla, prej mu odírá čumák. Co na to říct? Jak říkaj myslivci, na to platí jedině broky
janaa
napsal(a):
Ne,tohle je už pár let zpátky, čubina NO kamarádky. Ale byl to mazec, tehdy se to nevstřebalo,čuba pokousaná, tuším byla okolo 50. dne, štěňata potratila, nakonec jí musela i vykastrovat,myslím,že jedno štěně tam zůstalo a rozkládalo se. Pes nějakýho dědka, ten jí snad i nakonec zaplatil veterináře,ale na co ti to je,že jo.
Mě tady ta místní madam hned taky dala kontakt, že mi ošetření berty zaplatí. Tak jsem byla slušná, myslela si, že prostě shoda náhod,že čokl neměl v lese košík (předtím už jí jednou napadl a to košík měl,tak se nic nestalo). No a od té doby jsem ho s košíkem neviděla, prej mu odírá čumák. Co na to říct? Jak říkaj myslivci, na to platí jedině broky
Taky jsme něco podobnýho zažili, ale naštěstí s dobrým koncem. Naší 10kg fenu na vodítku napadla NO, chodila s ní 20-ti letá holčina, všude navolno bez koše, ikdyž jí moc neposlouhala a nenapadla nás poprvý.
Tenkrát to bylo taky cca týden před porodem, naštěstí "jen" prokouslá packa. Hrozně to krvácelo, to se na veterině povedlo zastavit, ale šít to veterinář nechtěl takhle chvíli před porodem. Fena i štěnda byli nakonec v pořádku.

To jsou strašný zážitky. Mě by asi pak zavřeli.

napsal(a):
To jsou strašný zážitky. Mě by asi pak zavřeli.
A já jdu vyhrabat a nabít paralyzér
janaa
napsal(a):
Mně takto napadla fenu 3 dny před porodem fena ridgebacka. Moje čuba měla koš a byla na vodítku.
Ridgebacka jsem nakopla, až v ní zapraštělo, a moje čuba byla naštěstí v pořádku. Bohužel ale vtiskla svým dcerám, co zůstaly doma, a vyrůstaly s ní, že musí zabít každého cizího psa, co se přiblíží.
napsal(a):
Já myslím že pepřové náboje v plynovce přímo do ksichtu, by i těm kavkazákům připravily nezapomenutelný zážitek na celý život!
Výhoda proti paralyzéru je, ze nemusí dojít k fyzickému kontaktu👍

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já myslím že pepřové náboje v plynovce přímo do ksichtu, by i těm kavkazákům připravily nezapomenutelný zážitek na celý život!
Výhoda proti paralyzéru je, ze nemusí dojít k fyzickému kontaktu👍
Plynovku mám, ale taky mi to nepřijde 2x praktický.....případnému náhlému útoku pochybuju, že bych zabránila i kdybych chodila s pistolí v ruce, na zakouslýho psa možhá, když pes bude držet, pokud to bude zmítající se klubko, tak to taky nebude jednoduchý.
Je hrozný tady číst ty zážitky, nikdy jsem v takové situaci nebyla....samozřejmě, že se psi s někým rafli to jo, párkrát za těch 30 let a většinou psí kámoš, ale to bylo takové to "tak si to ujasněme kámo", nikdy si nezkřivili ani chlup......a doufálm, že v takový situaci nikdy nebudu, abych musela bojovat o život svého psa.
napsal(a):
Plynovku mám, ale taky mi to nepřijde 2x praktický.....případnému náhlému útoku pochybuju, že bych zabránila i kdybych chodila s pistolí v ruce, na zakouslýho psa možhá, když pes bude držet, pokud to bude zmítající se klubko, tak to taky nebude jednoduchý.
Je hrozný tady číst ty zážitky, nikdy jsem v takové situaci nebyla....samozřejmě, že se psi s někým rafli to jo, párkrát za těch 30 let a většinou psí kámoš, ale to bylo takové to "tak si to ujasněme kámo", nikdy si nezkřivili ani chlup......a doufálm, že v takový situaci nikdy nebudu, abych musela bojovat o život svého psa.
Náhlému útoku (třeba když vylítne pes ze vrat) nezabráníte, ale můžete eliminovat situace, kdy se k vám řítí pes, popř. se i připravit tam, kde víte že mají nebezpečného psa, co jim utíká z těch vrat, přes chatrný plot apod. - a těchto případů je myslím většina.
Když žila ta moskevačka, co nám rychtovala psy, tak jsem měla vždycky nachystaný nůž k rychlému použití, a po tmě jsem ho měla rovnou v ruce. Jako, kdo tohle nezažil, ten si to jen těžko umí představit.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Náhlému útoku (třeba když vylítne pes ze vrat) nezabráníte, ale můžete eliminovat situace, kdy se k vám řítí pes, popř. se i připravit tam, kde víte že mají nebezpečného psa, co jim utíká z těch vrat, přes chatrný plot apod. - a těchto případů je myslím většina.
Když žila ta moskevačka, co nám rychtovala psy, tak jsem měla vždycky nachystaný nůž k rychlému použití, a po tmě jsem ho měla rovnou v ruce. Jako, kdo tohle nezažil, ten si to jen těžko umí představit.
To je šílený....
Já jsem teda vyloženě takový útok nikdy nezažila. Ale v minulém bydlišti jsem řešila takřka denně otravného vořecha, který mi startoval po psech (po předešlém i po současném). Starému a nemocného psovi způsobil stav, připomínající nějaký záchvat, kdy nemohl dýchat... Současný pes je vysazený na psy jemu podobné. Několikrát jsem volala MP, a nejen já. Bylo mi přímo od nich řečeno, ať psovi sundám košík, že si poradí, fakt super nápad... Pes už nás pak omezoval i tak, že stál před našimi vrata a já nemohla vyjít se psem z vlastního baráku. Když nad tím tak přemýšlím, tak v těch situacích bych ten paralyzér nebo plynovku asi využila...
No a pak jsme jednou potkali tady pastevce, myslím si, že je to PHP. To jsem šla sama se psem a s fenou, která byla v té době štěně. Vyšli jsme na kopeček a tam před námi dvě paní s tím pastevcem, pes navolno. Jakmile nás uviděly, tak začala histerie, řvaní na psa, pokusy ho odchytit, vyloženě ho naháněli. Pes si samozřejmě všimnul, že se něco děje a zbystřil nás. Držel si odstup od paniček tak, aby ho nechytili a zároveň nás z bezpečné vzdálenosti sledoval, ale teda jako kamarádsky moc nevypadal a dle toho, co předváděly paničky, tak ani nebyl. No já jsem se v klidu otočila a šla od psa směrem pryč... Po chvíli se jim ho povedlo chytit a připnout na vodítko... Ale zrovna v téhle situaci, kdyby šel nakonec proti nám, tak bych měla čas vyndat plynovku nebo něco...
Ale taky mě napadá, jak už tu někdo psal, nevezme to třeba zrovna pastevec spíš jako útok?
domi.t
napsal(a):
Máte problematické okolí? Bydlím na malém městě, zatím jsem tu nezažila situaci, kdy bych zbraň měla chuť použít.
Snad jen na blbé lidi, co dělají krávoviny. Ale spíše přeháním.
sisi58
napsal(a):
Máte problematické okolí? Bydlím na malém městě, zatím jsem tu nezažila situaci, kdy bych zbraň měla chuť použít.
Jo, někteří lidi jsou fakt blbý.
Taky jsme takhle potkali ve městě nějakýho bulla bez koše, byl sice na vodítku, ale vodítko drželo malý děcko tak 3-4 letý. Tak já na pána, ať si to vodítko vezme do ruky on. On na to, že není třeba, pes mu půjde u nohy. No nešel. Pes vystartoval, děcko spadlo, pustilo vodítko, pán sbíral děcko a pes letěl na nás...

Tak jsem si to dneska málem vyzkoušela naostro.
Poměrně často potkávám na procházkách pána s mladým psem (asi) bulmastifa. Já se v těchto plemenech moc nevyznám a pána jsem se na rasu neptala, ale pes tak vypadá. Kluci se navzájem moc nemusí, tak se jim snažím vyhýbat.
Potíž je, že pán je starší a potřebuje při chůzi hole. Donedávna vodil psa výhradně na krátkém vodítku, nebo ho aspoň na vodítko připínal, když byl někdo v dohledu. No, dneska to neudělal. Je pravda, že jsem se jim s bígloidem vyhýbala obloukem přes pole, bylo mezi námi zhruba 80m, tak si pán asi myslel, že mu pes zůstane u nohy. No, nezůstal, zdrhnul za námi. Naštěstí se tedy pánovi povedlo ho v půli cesty odvolat, ale já už jsem promýšlela bitevní strategii... Nic moc pocit, bígloid by proti těm 50kg živé váhy neměl šanci. Ani já. A páníčkovi už to neběhá, takže by docela trvalo, než by za námi v terénu dorazil...
Tak jsem si říkala, co by bylo nejlepší udělat. Zařvat na psa, to asi ano, tím se nic nezkazí, ale dál? Jít do souboje všemi dostupnými prostředky? Nevydráždilo by ho to naopak k ještě razantnějšímu útoku? Nebo zalehnout svého psa, jako to udělala ta majitelka bígla ze zpráv, co přišla o kus ucha? Kousl by bulmastif do ležícího člověka, co má pod sebou psa? Nosit fakt ten paralyzér? Zbroják nemám.

Pamatuju, jak stará paní ( 80+ ) zalehla svého jezevčíka, když na něj zaútočil RTW.
Paní měla zmodřená a zedrápaná záda, jak po ní pes skákal a šlapal, ale nekousnul a jezevčíka uhájila. RTW to nakonec vzdal sám, nikdo ho neodvolal, nikdo nebyl doma. Odcházel si ze zahrady dost často.
Paralyzér je asi na místě. Já mám jen skoro nepoužitý pepřák. (Použila jsem ho na nastříkání oken, aby je psí nápadník nevysklil. Pomohlo to, přestal okna drápat )
Jo a jednou jsem ho "použila verbálně". Byly jsme stranou cesty, fena pitbula se odpojila od majitelky a krokem houpavým mířila k nám. "Mám taky fenu, zavolejte si ji",
nic......"Jestli přijde na kontakt, sejmu ji pepřákem". Následovalo zařvání a fena poslechla a odkráčela.

@ir.ma Podobný zážitek jsem měla minulý týden. Akorát na nás ten pes letěl i s připnutou flexinou, paní ho na sněhu neudržela. Když se na nás řítilo cca 45 kg živé váhy s bojovým pokřikem, paní na mě volala, ať se nebojím, že je hrozně hodnej. 😂 Byla ve mně malá dušička, ale musím uznat, že když nás ten pes dostihl, docela se uklidnil a ani mě, ani psa nakonec nepokousal. I kdybych u sebe měla něco na obranu, nestihla bych to ani vyndat z kapsy, natož použít.

"Tak jsem si říkala, co by bylo nejlepší udělat. Zařvat na psa, to asi ano, tím se nic nezkazí, ale dál?"
Já mám vymyšlený tento postup:
1. Na příchozího psa neřvu, protože neumím řvát ne-hystericky, stoupá mi adrenalin a můj i druhý pes si to logicky vykládají jako souhlas s agresí. Maximálně můžu něco říct tichým tónem.
2. Mezi mýho a druhýho psa si stoupnu nebo mezi ně dám ruku, nohu, odháním smotanou stopovačkou, prostě dělám jakoukoliv psychologickou bariéru. Nejlépe mi funguje napřáhnout proti příchozímu ruku, jako když dávám znamení "stop". Tohle mi stačí na 80-90 % běžných sídlištních příchozích psů.
3. Pokud příchozí pokračuje v přicházení, nereaguje na mě a vypadá, že fakt jde zaútočit, počkám na "dosažitelnou vzdálenost", svýho psa pustím a druhýho chytím a udržím ho tak, aby nedošlo ke kontaktu psů. Svýho psa už v tu chvíli uřvu, aby nešel na kontakt (a taky právě proto nosil náhubek, abych případně řešila jen jednoho psa bez náhubku). Předpoklad je, že příchozí pes je jen jeden a není to nějaká krvelačná bestie, která by chtěla sežrat i mě - pak bych si asi na lapení útočníka netroufla. Tenhle postup jsem vyzkoušela v životě ve skutečnosti jen jednou, šlo o NO a zákrok byl úspěšný. Uvědomuju si že popisuju ideální situaci, skutečnost bývá komplikovaná a rozhodně ne jednoduchá. Každopádně jsem si s tím vystačila doposud, což bude asi i tím, že jsme už pár let v dobrém prostředí s minimem takto náročných kontaktů
Pokud by byl příchozí skutečný agresor nebo plemeno typu bull, nějaká velká zlá obluda, ... mně osobně tedy nepřijde dobré kvůli bránění psa přijít natrvalo třeba o kus ruky nebo i o víc... :(
Jinak jako dobrý nástroj, i zde probíraný, by mi přišel paralyzér.

Pokud příchozí pokračuje v přicházení, nereaguje na mě a vypadá, že fakt jde zaútočit, počkám na "dosažitelnou vzdálenost", svýho psa pustím a druhýho chytím a udržím ho tak, aby nedošlo ke kontaktu psů.
Tenhle postup jsem s úspěchem používala u psů, co zdrhli páníčkům za naší fenou, když hárala. Nosila jsem s sebou na procházky vodítko s pořádnou karabinou, a když se nějaký DonChuan objevil, dala jsem mu autoritativně "sedni" a připla na vodítko. Svoje psy (fena 8kg a současný starouš 7kg) jsem nechala na volno, a vilného jedince jsem odvedla zpátky k páníčkovi. Zásadně za námi zdrhali velcí psi, nejmenší byl tuším labrador. Páníčkové se vždycky divili, že se nebojím připnout si cizího psa na vodítko. Co mi asi tak zbývalo jiného? Posadit si svoje 2 psíky za krk a s cizím psem lezoucím mi po zádech se vracet 2km do města???
Pokud by byl příchozí skutečný agresor nebo plemeno typu bull, nějaká velká zlá obluda, ... mně osobně tedy nepřijde dobré kvůli bránění psa přijít natrvalo třeba o kus ruky nebo i o víc... :(
Já tohohle konkrétního psa vídám od štěňátka, mám dojem, že by člověku neublížil. Samotnému člověku. Jak by situaci změnil zalehnutý pes, to si právě netroufnu odhadovat...

@keriton Na takové ty obtěžovače, co jsou spíš zvědaví než že by šli přímo do útoku, je to křiknutí docela účinné. Já to praktikuji docela často a s vysokou úspěšností, ale z 99 % si pamatuji, jak se ten pes jmenuje (což je velká výhoda), a pak umím nasadit velice autoritativní tón. Taky mám tedy výhodu v tom, že pes je nekonfliktní - nepřátelsky reaguje pouze na anglické kokršpaněly, kteří se přiblíží blíž než na metr, to tiše a zlověstně vrčí. Ale i tak... některé situace jsou opravdu nepříjemné a o strach.

"Já tohohle konkrétního psa vídám od štěňátka, mám dojem, že by člověku neublížil. Samotnému člověku. Jak by situaci změnil zalehnutý pes, to si právě netroufnu odhadovat.."
Můj dojem je, že bych zalehávání svýho psa nezkoušela, nejen proto, že ten můj by mě klidně "odnesl" (a to má pouhých 30 kg). Ale třeba to někomu někdy zabralo účinně... mně připadá lepší zůstat na nohou a mít co nejvíc volných končetin na odehnání anebo odchycení příchozího.
Nejhorší věc, co jsem v tomhle z počátku dělala, bylo svýho psa jen držet (protože snaha, aby se nešel prát) a zároveň proti útočníkovi nic moc neudělat, protože jsem nevěděla, jak... sice to v těch asi třech případech nebylo na šití, ale pak se psovi těžko vysvětlovalo, že by se neměl snažit kolemjdoucí psy zavraždit.

Ještě : Na docela dost psů platí povel "domu", příp. "mazej domu".
sisi58
napsal(a):
Nie problematické okolie,ale problematicki ľudia a ich psiska. Tiež žijem v malom meste,v asi najlepšej štvrti,cize žiaden Bronx. Len v posledných rokoch sa po štvrti prechádza viac cudzích ľudí,ktorych psi práve neovplyvaju poslušnostou.
Tu vôbec nejde o chuť nosiť zbraň pod bundou alebo v kapse a hrať sa na kovboja😁Na druhej strane som za život a zdravie svojich psov zodpovedná a beriem to úplne vážne. Moji psi sú slušní,vychovaní,nepúšťam ich navolno tam,kde nemám a očakávam to isté od ostatných majiteľov. Ak to nesplnia,čo sa stáva bohužiaľ častejšie a častejšie,a ich tvory zaútočia na ktoréhokoľvek z mojich psov,zasiahnem. Budem v plnom práve. Som právnicka,tak trocha sa v týchto veciach vyznám. Nenechám si predsa dokalicit psov či seba nejakým monštrum,ktorého si kúpil asocial,čo z chudáka psa urobil beštiu,aby si zvýšil ego(samozrejme je ďaleko viac typov ľudí s takýmito psami).
domi.t
napsal(a):
Nie problematické okolie,ale problematicki ľudia a ich psiska. Tiež žijem v malom meste,v asi najlepšej štvrti,cize žiaden Bronx. Len v posledných rokoch sa po štvrti prechádza viac cudzích ľudí,ktorych psi práve neovplyvaju poslušnostou.
Tu vôbec nejde o chuť nosiť zbraň pod bundou alebo v kapse a hrať sa na kovboja😁Na druhej strane som za život a zdravie svojich psov zodpovedná a beriem to úplne vážne. Moji psi sú slušní,vychovaní,nepúšťam ich navolno tam,kde nemám a očakávam to isté od ostatných majiteľov. Ak to nesplnia,čo sa stáva bohužiaľ častejšie a častejšie,a ich tvory zaútočia na ktoréhokoľvek z mojich psov,zasiahnem. Budem v plnom práve. Som právnicka,tak trocha sa v týchto veciach vyznám. Nenechám si predsa dokalicit psov či seba nejakým monštrum,ktorého si kúpil asocial,čo z chudáka psa urobil beštiu,aby si zvýšil ego(samozrejme je ďaleko viac typov ľudí s takýmito psami).
Tak pokud s Vámi chodí na procházku ten pejsek, co ho máte v dočasce, tak si asi nemusíte dělat starosti. Leda tak o to, že nestihnete zasáhnout dřív než on

TyVed
napsal(a):
Tak pokud s Vámi chodí na procházku ten pejsek, co ho máte v dočasce, tak si asi nemusíte dělat starosti. Leda tak o to, že nestihnete zasáhnout dřív než on
Jasně, ale nikdo nechce, aby se ze psa po několika takových zásazích stala útočící bestie. To by nehrozilo?

napsal(a):
Jasně, ale nikdo nechce, aby se ze psa po několika takových zásazích stala útočící bestie. To by nehrozilo?
Tak asi každej si přeje, aby se něco takového nestalo, ale když už se stane, tak mít psa, co nebude ohrožen, co nebude potrhán, prostě proto, že téměř každý běžný pes na něj útočící je defakto sebevrah, je dle mého výhoda.
On je z mého pohledu velký rozdíl bát se a bojovat o život svého psa a nebo se bát o život cizího útočníka.....co si budeme povídat bližší košile než kabát.
Vidím to i podle sebe....když jsem měla Sáru, tak jsem si v tomhle ohledu byla podstatně jistější v kramflecích a to zdaleka nebyl neporazitelnej typ psa, tak se spoustou běžných psů bychom si bez problémů poradily, ale třeba teď s Ginou a Jackem....to je naprosto jiná situace. Když si představím, že by mi někdo skočil na mojí hodňoučkou čubu nebo na mýho důchodce, tak se mi dělá mdlo a to nemám pidipejsky a v tomhle případě bych teda obrovského saoše jako tělesnou stráž brala, i kdyby to pro druhého psa mělo fatální následky.

domi.t
napsal(a):
Právničko, a budete z té legálně držené a skrytě nošené krátké zbraně střílet v případě napadení vašeho psa do vzduchu nebo přímo skrz toho útočícího psa?
A co vlastně berete jako útok na vašeho psa? To, že kolem vašeho psa cizí pes poskakuje a výhružně řve nebo mu váš pes už visí z huby?
Jakou ráži nosíte? Má dostatečný zastavovací účinek? Pokud se bavíme např. o běžném lugeru, mohla byste být in-situ velmi nemile překvapena, o menších rážích nemluvě.
Kolik máte nastříleno na střelnici? Trénujete na terč nebo aspoň třeba IPSC?
Já jen, jestli si to použití střelné zbraně v případě napadení psa psem nemalujete moc na růžovo
napsal(a):
Právničko, a budete z té legálně držené a skrytě nošené krátké zbraně střílet v případě napadení vašeho psa do vzduchu nebo přímo skrz toho útočícího psa?
A co vlastně berete jako útok na vašeho psa? To, že kolem vašeho psa cizí pes poskakuje a výhružně řve nebo mu váš pes už visí z huby?
Jakou ráži nosíte? Má dostatečný zastavovací účinek? Pokud se bavíme např. o běžném lugeru, mohla byste být in-situ velmi nemile překvapena, o menších rážích nemluvě.
Kolik máte nastříleno na střelnici? Trénujete na terč nebo aspoň třeba IPSC?
Já jen, jestli si to použití střelné zbraně v případě napadení psa psem nemalujete moc na růžovo
Proč vy musíte vždycky hledat hnidy?!
Nic vám není dobré. Nikdo se nezavděčí.
Všichni jsou, podle vás, blázni, jenom vy jste letadlo.

Protože veřejně ventilovat, že nosím krátkou střelnou zbraň na to, abych ubránila svého psa proti obtěžujícím psům "divných" majitelů a jako jedinou kvalifikaci uvést, že "som právnička a znám zákony" mi přijde poněkud přihlouplé a naivní.
Kdyby napsala, že má střílení z krátké jako hobby, každých 14 dní tráví na střelnici a má zbraně bez problémů léta v ruce, tak její volbu bez problémů pochopím.
Ale pokud zkušenosti se střelbou a manipulací s krátkou zbraní v praxi hlubší nemá a jen zná zákony, tak je to prostě tristní a je ohrožením pro okolí.
Pokud místo nože, pepřáku či paralyzéru raději nosí krátkou střelnou zbraň, se kterou nemá praxi a jen si ji prostě vybrala jako pomůcku v konfliktu, tak pánbůh s těmi, co se v dané situaci mihnou okolo.
V lepším případě jen možná sobě prostřelí nohu nebo vlastního psa.
napsal(a):
Protože veřejně ventilovat, že nosím krátkou střelnou zbraň na to, abych ubránila svého psa proti obtěžujícím psům "divných" majitelů a jako jedinou kvalifikaci uvést, že "som právnička a znám zákony" mi přijde poněkud přihlouplé a naivní.
Kdyby napsala, že má střílení z krátké jako hobby, každých 14 dní tráví na střelnici a má zbraně bez problémů léta v ruce, tak její volbu bez problémů pochopím.
Ale pokud zkušenosti se střelbou a manipulací s krátkou zbraní v praxi hlubší nemá a jen zná zákony, tak je to prostě tristní a je ohrožením pro okolí.
Pokud místo nože, pepřáku či paralyzéru raději nosí krátkou střelnou zbraň, se kterou nemá praxi a jen si ji prostě vybrala jako pomůcku v konfliktu, tak pánbůh s těmi, co se v dané situaci mihnou okolo.
V lepším případě jen možná sobě prostřelí nohu nebo vlastního psa.
Trafená hus zagága,poznáte to?
Nerozumiem,prečo by som tu práve Vám mala odpovedať na vaše rýpavé otázky,ktoré píšete s cielom ...strápniť ma? To sa Vám ale nepodarí,škoda,však? Vás je h.o.v.n.o. po tom,čo ja mám a kolko hodín trávim na strelnici. Ani čo je moje hobby. To nie sú témy,ktoré sa rozoberajú na psom fore a nikoho to ani nezaujíma. Ja som sa len vyjadrila k téme ako hromada dalších ludí,ale dalo sa čakať,že sa ozve niekto ako Vy-prídete sem raz za čas,útočíte na všetkých na všetko a myslite si,že ste frajer. Poviem Vám tajomstvo-nie ste. Ani trochu. Ste úbožiak s tak mínusovým sebavedomím,ktorý má chabp snahu zvyšovať si ho útočením na druhých.
Neviem,čo ste dokázali Vy,ked mňa,čo som niečo dokázala a moje názory považujete za prihlúplu a naivnú. Určite ste vysoko nad nami všetkými tu. Tak tam zostaňte a nemusíte strácať čas a s.r.a.ť. sa do cudzích ludí na internete,čo by Vás naživo zotreli ako nič

domi.t
napsal(a):
Nerozumiem,prečo by som tu práve Vám mala odpovedať na vaše rýpavé otázky,ktoré píšete s cielom ...strápniť ma? To sa Vám ale nepodarí,škoda,však? Vás je h.o.v.n.o. po tom,čo ja mám a kolko hodín trávim na strelnici. Ani čo je moje hobby. To nie sú témy,ktoré sa rozoberajú na psom fore a nikoho to ani nezaujíma. Ja som sa len vyjadrila k téme ako hromada dalších ludí,ale dalo sa čakať,že sa ozve niekto ako Vy-prídete sem raz za čas,útočíte na všetkých na všetko a myslite si,že ste frajer. Poviem Vám tajomstvo-nie ste. Ani trochu. Ste úbožiak s tak mínusovým sebavedomím,ktorý má chabp snahu zvyšovať si ho útočením na druhých.
Neviem,čo ste dokázali Vy,ked mňa,čo som niečo dokázala a moje názory považujete za prihlúplu a naivnú. Určite ste vysoko nad nami všetkými tu. Tak tam zostaňte a nemusíte strácať čas a s.r.a.ť. sa do cudzích ludí na internete,čo by Vás naživo zotreli ako nič
Domi, kašli na to. My přece víme, co to všechno obnáší vlastnit ZP. Pokud si Brepta myslí, že ho dostane každej, kdo si usmyslí, tak o tom nic neví.
napsal(a):
Domi, kašli na to. My přece víme, co to všechno obnáší vlastnit ZP. Pokud si Brepta myslí, že ho dostane každej, kdo si usmyslí, tak o tom nic neví.
Presne tak,Ali Len som mala potrebu trošku to objasniť Lebo vynášať pomaly súdy nad neznámym človekom,to je troška mimo...to ako keby som ja teraz napr napísala,že ty si nič o chove svojich psov nenapísala,takže o ňom nič nevieš a si zlá chovatelka To bol samozrejme len príklad Vieme,že by si za chlpáčov aj dýchala,ak by bolo treba
Ostatným ďakujem za vecnú a rozumnú diskusiu,má to tu význam a rada sa sem vraciam

Já jsem si nevšimla, že by Bella psala někde o krátké zbrani, natož o ráži. ( Do ráže dostala Reptu ) Jestli má zbroják, tak může nosit klidně kulovnici, nebo kalašnikova :-))
napsal(a):
Já jsem si nevšimla, že by Bella psala někde o krátké zbrani, natož o ráži. ( Do ráže dostala Reptu ) Jestli má zbroják, tak může nosit klidně kulovnici, nebo kalašnikova :-))
Tiež ma fascinuje,že som nenapísala absolútne nič konkrétne,ale hneď som tu bola " na odstrel"
napsal(a):
Noo,to tak fakt není, je to o dost složitější
Btw psala jsem tu, že většina psů má reakci na ránu nebo se alespoň lekne a útok přeruší, to platí i pro plynovku. Ale jednou jsem zažila něco jako NO, ten to při střelbě do vzduchu otočil (tehdy se chystal strhnout srnčí) a šel na člověka...
napsal(a):
Tak toho bych se vůbec nebál. Pokud se chová běžně podle popisu, tak je tipuju stejně jako u našeho psa založeno na naprostém a neochvějném sebevědomí a fyzické převaze nad čímkoli, co kdy v životě potkal. A on to ví. Mám něco podobného doma. Náš pes i přes jakékoliv výhrůžky a agresivitu jiných psů stojí a nehne brvou, ocas nahoře a klidně na to kouká. Pokud je potřeba, promění se ve šmouhu a pak je jen vidět, jak se druhý pes ocitne na zádech a dostane vybrat, jak si to bude přát dál. Musíte si uvědomit, že ten pastevec neřeší tu situaci se strachem, pokud tedy má povahu, jakou má mít. Navíc tenhle typ samce neútočí preventivně, protože si je naprosto vědom, že tu situaci zvládne. Samozřejmě jsou různé povahové typy i v rámci pastevců, ale až na výjimky pokud ten pes nějak brutálně neprohraje, případně nepropásne obranu svěřeného čeho nebo kohokoliv, tak se z něj rozhodně nestane janek. To hrozí u štěňat a to ještě spíš u nějaké slabší povahy a nebo u psů, které někdo týral a šikanoval dlouhodobě.
TyVed
napsal(a):
Tak toho bych se vůbec nebál. Pokud se chová běžně podle popisu, tak je tipuju stejně jako u našeho psa založeno na naprostém a neochvějném sebevědomí a fyzické převaze nad čímkoli, co kdy v životě potkal. A on to ví. Mám něco podobného doma. Náš pes i přes jakékoliv výhrůžky a agresivitu jiných psů stojí a nehne brvou, ocas nahoře a klidně na to kouká. Pokud je potřeba, promění se ve šmouhu a pak je jen vidět, jak se druhý pes ocitne na zádech a dostane vybrat, jak si to bude přát dál. Musíte si uvědomit, že ten pastevec neřeší tu situaci se strachem, pokud tedy má povahu, jakou má mít. Navíc tenhle typ samce neútočí preventivně, protože si je naprosto vědom, že tu situaci zvládne. Samozřejmě jsou různé povahové typy i v rámci pastevců, ale až na výjimky pokud ten pes nějak brutálně neprohraje, případně nepropásne obranu svěřeného čeho nebo kohokoliv, tak se z něj rozhodně nestane janek. To hrozí u štěňat a to ještě spíš u nějaké slabší povahy a nebo u psů, které někdo týral a šikanoval dlouhodobě.
Tak mě napadá, že u čistokrevných psů se dá odhadnout, co udělají (tedy mimo těch výjimek, co píšete). Ale co kříženci? Mohou vypadat jako s PP, ale povaha po Bůh ví kom.
sisi58
napsal(a):
Tak mě napadá, že u čistokrevných psů se dá odhadnout, co udělají (tedy mimo těch výjimek, co píšete). Ale co kříženci? Mohou vypadat jako s PP, ale povaha po Bůh ví kom.
No ono bohužel dneska ani u čistokrevných psů na tu povahu zase tak sázet nelze, jelikož mnoho chovatelů řeší spíš jakou má pes hlavu a jak je vysoký, než jakou má povahu. Ale je to asi jedno, ta skutečná povaha bývá vidět už na malých štěnatech, jen jsou mnohem náchylnější na to zrazení a pokud má kříženec po tom pasteveckém rodiči ty správné rysy, tak to myslím pozná i někdo, kdo to v životě neviděl. Pak už je samozřejmě otázka, jak se psem dál pracuje a jaký je vztah člověka a psa.

domi.t
napsal(a):
Je to ještě horší než jsem si myslela... jste navíc ještě labilní a sprostá.
Pokud vás vykolejí obecný anonymní dotaz v diskuzi plus zveřejnění postoje, který vám nejde pod nos, tak můžete sice být klidně právnička a znát zákony, ale taky byste měla své emoční vlnění konzultovat s lékařem.
Váš příspěvek si tedy překládám jako přiznání, že ovládat zbraň moc neumíte (jinak byste to věcně a s klidem napsala), a přesto nosíte - smutné.
Někoho tak emočně vratkého, navíc se střelnou zbraní za pasem, by chtěl mít za souseda každý.

napsal(a):
Pokud vás vykolejí obecný anonymní dotaz v diskuzi plus zveřejnění postoje, který vám nejde pod nos, tak můžete sice být klidně právnička a znát zákony, ale taky byste měla své emoční vlnění konzultovat s lékařem.
Váš příspěvek si tedy překládám jako přiznání, že ovládat zbraň moc neumíte (jinak byste to věcně a s klidem napsala), a přesto nosíte - smutné.
Někoho tak emočně vratkého, navíc se střelnou zbraní za pasem, by chtěl mít za souseda každý.
Nechcete si dát zase pauzu? Tohle je fakt trapný.

napsal(a):
A to já bych takovou sousedku brala. Má krásné psy. A s jejími názory souzním.
napsal(a):
Co máte za problém?
Běžte dělat něco užitečného. Třeba sekat dřevo nebo odházet nemohoucí sousedce sníh. Tohle útočení na někoho, kdo vám nepasuje, je otravné. Nebo jste labilní vy, a takto to ventilujete.

sisi58, ona je právnička, nepotřebuje advokátku
Nechcete taky dělat něco konstruktivnějšího, než skákat po každém mém příspěvku? Bydlím ve vaší hlavě nebo co?
Myslím, že je dost pošuků, kteří si pořídí ZP (u nás nic těžkého a na Slovensku předpokládám, že podobně "obtížné"), střílet moc nechodí, ale nosí, protože věří, že v případě potřeby jim to železo k něčemu bude.
V lepším případě si pak v ostré situaci prostřelí nohu, v horším zmrzačí vlastního psa a v nejhorším trefí nevinného kolemjdoucího.

napsal(a):
Nechcete taky dělat něco konstruktivnějšího, než skákat po každém mém příspěvku? Bydlím ve vaší hlavě nebo co?
Myslím, že je dost pošuků, kteří si pořídí ZP (u nás nic těžkého a na Slovensku předpokládám, že podobně "obtížné"), střílet moc nechodí, ale nosí, protože věří, že v případě potřeby jim to železo k něčemu bude.
V lepším případě si pak v ostré situaci prostřelí nohu, v horším zmrzačí vlastního psa a v nejhorším trefí nevinného kolemjdoucího.
To jsou zase kydy. Tak si ji pořiďte taky.

domi.t
napsal(a):
Tiež by som Vás brala za susedku,bola by prdel😉
Děkuji!
Chcem Vám všetkým poďakovať za milé reakcie a podporu,zahrialo to pri srdci a len ma to utvrdili,že sme tu jedna krvna skupina😉
U nás doma sa názormi niektorých individui našťastie nič nemení😉Dnes bola super pondelok,svietilo slnko,my sme sa vonku opalovali,podvečer mi môj dnešný zubár vytrhol jeden zub a ďalší zachránil v poslednej chvíli...toto sú maličkosti a pritom dokopy tvoria náš vesmír🙏🏻
Buďte vy a vaše rodiny zdravi,šťastní a s kľudom v duši,nič nie je viac🍀💫. Jo a mám pozdraviť "tetičky" z Ifauny od mojich dvoch SAO. A Aslan odkazuje,že keď bude niekto ďalej prudit,pride to vybaviť on osobne😉

Sem s Aslanem...vypadá sice jako sexy medvídek, ale jestli bude přitroublý podobně jako jeho jmenovec z Narnie, tak to nevidím na jeho dlouhou existenci.
Ale tak hlavně že je právnička včetně kývaček happy a šťastná (i bez zubu - doufám tedy, že jen nakrátko a že už na vás někde číhá implantát, když už se o ty vlastní tesáky zas tak nestaráte - jeden zdechlý zub budiž, ale hned dva? To opravdu není můj vesmír )

napsal(a):
Sem s Aslanem...vypadá sice jako sexy medvídek, ale jestli bude přitroublý podobně jako jeho jmenovec z Narnie, tak to nevidím na jeho dlouhou existenci.
Ale tak hlavně že je právnička včetně kývaček happy a šťastná (i bez zubu - doufám tedy, že jen nakrátko a že už na vás někde číhá implantát, když už se o ty vlastní tesáky zas tak nestaráte - jeden zdechlý zub budiž, ale hned dva? To opravdu není můj vesmír )
Na to dá snad jen zeptat : Že by premenstruační syndrom? Tím by se vaše útočné reakce daly vysvětlit !
napsal(a):
Vy to pořád nechápete, že?
Můžete napsat, že si tu majitelka pistole(o které tedy vůbec nemluvila) prostřelí nohu, když nebude trénovat. Proč byste nenapsala.
Ale vy to musíte napsat tak, že se každý, kdo to přečte, nakrkne. Vy nepíšete normálně, vy lidi poštíváte. Nevím, jestli schválně nebo to tak prostě máte.
Neznám nikoho, kdo by byl ochotný být s takovým posměvačným člověkem déle, než nezbytně nutnou dobu. Pokud to není dítě dotyčné/ho nebo někdo, kdo je na tom člověku existenčně závislý.
Vše, co píšete, můžete napsat. Normálně. Jako 99 lidí ze sta, co tu píší. Ale ne, vy to napíšete oštarně.
Pak i zajímavé nebo poučné věci od vás nikdo nečte.
Deb.ilama se to evidentně jen hemží...
https://www.krimi-plzen.cz/a/postvani-psa/

No, a pak se tady ještě někdo bude divit, že se lidi chtějí bránit a třeba s kverem, když můžou.

Asi by zrovna v tomhle případě byl účinný i ten pepřák. V tu chvíli, když byl pes zakouslý, tak mu to nastříkat přímo a doufat, že se to nikde neodrazí a odraz nezasáhne malého psa, který byl pod velkým.
Ještě dodám k tomu odrazu : Kdybyste použily, je potřeba odraz pohlídat. Třeba od chodníku, od výlohy. I když důležitější je zasáhnout agresora. Ale aspoň odvrátit hlavu.

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/neuhlidala-psa-ktery-vazne-zranil-sousedku-musi-zaplatit-statisicove-odskodne-40352365#utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
A pak že vysoké pokuty nejdou. Kdyby byly takové pokuty za napadení zvířete, bylo by líp.

Varaxi
napsal(a):
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/neuhlidala-psa-ktery-vazne-zranil-sousedku-musi-zaplatit-statisicove-odskodne-40352365#utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
A pak že vysoké pokuty nejdou. Kdyby byly takové pokuty za napadení zvířete, bylo by líp.
Přitom to bylo dle toho, co tam píšou, naprosto zbytečné...a teď teda nemyslím ty prachy, ale celý ten incident. Vypadá to, že ani možná pes neútočil, mohlo to být rozjívené tele, co porazilo babku a způsobilo zranění...zlomený krček u starých lidí není žádná sranda.....a přitom úplně stačilo, aby pes byl na vodítku a pod kontrolou majitelky.
Ono to je možná to typické "já to takhle dělala vždycky a nikdy se nic nestalo"....no a tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne.
pod tohle bych se podepsala.....zatím mi to připadá, že i když se proflákne týrání, tak že to tak nějak vyšumí do ztracena.
Lidi pamatujete na toho chlapíka, co držel to štěndo ve vzduchu a kopal do něj?? Natočil to jeho kamarád, bylo z toho haló, vypadalo to, že ho lidi budou lynčovat...štěně mu teda nakonec vzali a nebo se ho vzdal...léčili....ale co se stalo tomu zamidrákovanýmu dementovi, co si to vybíjel na štěněti. Nějak si nepamatuju, že by z toho měl nějakej postih.
Fuj ještě dneska, když si na to vzpomenu, tak je mi špatně.

Myslím, že dostal podmínku.
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/muz-dostal-za-tyrani-stenete-marleyho-podminku-a-leceni-18623

napsal(a):
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/muz-dostal-za-tyrani-stenete-marleyho-podminku-a-leceni-18623
No tak to se mu toho stalo

Varaxi
napsal(a):
Takhle se to dělá v panelákách leckde běžně : Pes se těší, stojí u dveří, tak se mu otevře, pak se hledají klíče, vodítko, boty......a pes zatím vypálí na chodbu. 100x se nic nestane, protože sousedi naproti nebývají doma, sousedka naproti vychází jen výjimečně.....atd, atp. A pak se po 101 otevře, pes vypálí a malér je na světě.
napsal(a):
Takhle se to dělá v panelákách leckde běžně : Pes se těší, stojí u dveří, tak se mu otevře, pak se hledají klíče, vodítko, boty......a pes zatím vypálí na chodbu. 100x se nic nestane, protože sousedi naproti nebývají doma, sousedka naproti vychází jen výjimečně.....atd, atp. A pak se po 101 otevře, pes vypálí a malér je na světě.
Trochu OT...mně to nedá...taky je zásadně pouštím volně na chodbu a připínám je až ve výtahu, někdy ani to ne.
A máme na patře pitbula, hlavu jak stodolu...je o pár měsíců starší než Vikina a ona ho od štěněte nezřízeně miluje. Staví se na zadní, líbá ho...když byla mimino, běžně se před ním počůrávala radostí.
Když k nám přišla pinčová, okamžitě se zamilovala taky, takže teď společné cesty výtahem vypadají tak, že obě ho líbají a on mydlí ocasem do stěn výtahu, až se bojím, že se utrhne.

Terven
napsal(a):
Trochu OT...mně to nedá...taky je zásadně pouštím volně na chodbu a připínám je až ve výtahu, někdy ani to ne.
A máme na patře pitbula, hlavu jak stodolu...je o pár měsíců starší než Vikina a ona ho od štěněte nezřízeně miluje. Staví se na zadní, líbá ho...když byla mimino, běžně se před ním počůrávala radostí.
Když k nám přišla pinčová, okamžitě se zamilovala taky, takže teď společné cesty výtahem vypadají tak, že obě ho líbají a on mydlí ocasem do stěn výtahu, až se bojím, že se utrhne.
Tak doufejte, že jednou nepůjde po schodech babička, která k vám do domu zabloudila.
napsal(a):
Tak doufejte, že jednou nepůjde po schodech babička, která k vám do domu zabloudila.
Pokud k nám na patro po schodech zabloudí babička (o čemž vzhledem k počtu pater pochybuju), tak moje feny jí uvítají a očuchají...nebo co jiného jste měla na mysli?

Terven
napsal(a):
Pokud k nám na patro po schodech zabloudí babička (o čemž vzhledem k počtu pater pochybuju), tak moje feny jí uvítají a očuchají...nebo co jiného jste měla na mysli?
a ona si z radostného úleku kecne na zadek přičemž si zlomí krček kosti stehenní a my se dočteme o vražedném útoku líté smečky a pokutě půl mega s podmínkou......
napsal(a):
a ona si z radostného úleku kecne na zadek přičemž si zlomí krček kosti stehenní a my se dočteme o vražedném útoku líté smečky a pokutě půl mega s podmínkou......
Což se jí může stát i v případě, že budu mít psy na vodítku ...ale spíš si myslím, že babička, která by se do našich výšin vyštrachala pěšky, by musela mít krčky, o jakých se nám, mladším, ani nesní

Terven
napsal(a):
Což se jí může stát i v případě, že budu mít psy na vodítku ...ale spíš si myslím, že babička, která by se do našich výšin vyštrachala pěšky, by musela mít krčky, o jakých se nám, mladším, ani nesní
ó ne
bych mohla vyprávět
to moje maminka......

https://www.idnes.cz/praha/zpravy/pokousane-dite-pes-petrin.A210402_132422_praha-zpravy_bse?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
To je děsný :(
Kdy už se tyhle věci začnou doopravdy řešit?
napsal(a):
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/pokousane-dite-pes-petrin.A210402_132422_praha-zpravy_bse?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Bohužel, za takovýhle deb.ily to zase odnesou jen slušní majitelé a deb.ilové budou řádit dál.
Nechtěla bych být v téhle době majitelkou bull plemene a nechtěla bych číst ty nenávistné komentáře na fb na adresu majitelů psů obecně.
Nedávno na fb proběhlo foto stržené březí srny a dvou vyvržených nenarozených srnčat, komentáře pod tím byly opravdu nechutné. Mě to taky štve, jenomže...co na tom, že hodně majitelů je zodpovědných, svoje psy si hlídá, když nejvíc jsou vidět právě ti magoři, kteří pak u nepejskařské veřejnosti vytvářejí obraz "čoklařů" a vrhají špatné světlo na všechny šmahem.
Fakt se bojím, že případné opatření přitíží zase jenom těm slušným a debi.lové budou řádit dál.
Jako tenhle- a nikdo s ním nehne
https://www.krimi-plzen.cz/a/hudecek/
napsal(a):
Ví někdo, ze zde přítomných, alespoň o jednom potrestání kriminálem? Byť by to byly jen měsíce?
Bude to stejné, jako vyšetřování otrav dravých ptáků. Stejné, velké NIC.
Podle mě by měli soudci, než nastoupí poprvé do práce, dělat nějaké testy, jestli mají rádi zvířata nebo jen peníze.

sisi58
napsal(a):
Ví někdo, ze zde přítomných, alespoň o jednom potrestání kriminálem? Byť by to byly jen měsíce?
Podle mě by měli soudci, než nastoupí poprvé do práce, dělat nějaké testy, jestli mají rádi zvířata nebo jen peníze.
No právě, že ty peníze, zvířata jsou jim šumák.
Lidi jsou hrozný, před včerem se v TV ptali lidí, jaké kupujou na velikonoce vejce, jestli klecové nebo z haly nebo volný výběh. Většina lidí klece vůbec neřešila a je jim to jedno

napsal(a):
No právě, že ty peníze, zvířata jsou jim šumák.
Lidi jsou hrozný, před včerem se v TV ptali lidí, jaké kupujou na velikonoce vejce, jestli klecové nebo z haly nebo volný výběh. Většina lidí klece vůbec neřešila a je jim to jedno
Tohle mě taky dostává. Nedávno to jeden známý korunoval - prý se v těch klecích mají mnohem lépe než ve volném výběhu, protože se tak nemohou mezi sebou rvát...

Vždyť je to úplně hrozný, jak ty slípky žijou, nežijou-přežívají, továrny na vejce, vždyť je to hrabavá drůbež, jak si asi v té kleci pohrabe, na roštu? Prostor k proběhnutí žádný, za rok je to vynesený, stresované maso, které jde po roce zabít a do mrazáku supermarketu. Člověk si pak koupí slepici na polévku, to je hnus maso. My jsme před vánocema zabili 2 starší slípky, co už nenesly a ten rozdíl byl obrovský. Byly to slípky od kuřátek venku volně na zahradě. Máme 5 slepiček, jen pro vlastní spotřebu.Jasně, že zahradu nemáme jak ze žurnálu, všady samý důlek, ale ta radost, když se objevíte na zahradě a slípky k vám letí až z hora, druhého konce, jestli nesete nějakou mňamku do zobáčku.

napsal(a):
Třeba se ozvou "pražské děvy", které chodí na Petřín venčit. Třeba s chlapem byly konflikty častější.
A dopadne to tak, že lidi začnou na Petříně trávit psy.
napsal(a):
Tohle mě taky dostává. Nedávno to jeden známý korunoval - prý se v těch klecích mají mnohem lépe než ve volném výběhu, protože se tak nemohou mezi sebou rvát...
No, nebudu se vyjadřovat k volnému výběhu, neviděla jsem, jak vypadá komerční volný výběh. Nicméně srovnání halového chovu a chovu v klecích.... Skoro bych taky volila ty klece, ty haly mi přijdou jako ještě větší peklo.

whasabi
napsal(a):
No, nebudu se vyjadřovat k volnému výběhu, neviděla jsem, jak vypadá komerční volný výběh. Nicméně srovnání halového chovu a chovu v klecích.... Skoro bych taky volila ty klece, ty haly mi přijdou jako ještě větší peklo.
My kupujeme jen nulky, maximálně jedničky, občas se poštěstí domácí od rodiny. Máme spotřebu tak deset, dvanáct vajec měsíčně (která teď trochu vzroste po převodu psa na barf). Takže já osobně mám vůči slepičkám svědomí čisté. Jestli se nám podaří koupit domek s větším pozemkem, přála bych si pár slepiček chovat.
Klece i haly jsou - dle mého - prasárna.

whasabi
napsal(a):
No já k tomu řeknu následující. Určitě jsou i halové chovy, kde je to katastrofa, asi jako u všeho.......ale klecáky jsou za mě katastrofa vždycky.
Je pravda, že i v těch halách je slepic moc moc moc, ale přeci jen mají možnost pohybu, nechodí po pletivu, můžou mávat křídlama......
Jako jasně, že nej byl asi chov slepic v menších hejnech v kurníku s venkovním výběhem, ale tohle asi v nějaké velkoprodukci je utopie.
Ale nikdo mě nepřesvědčí, že klecový chov je pro slepice lepší než halový....

Jak by se nakrmilo těch 7 8 miliard lidí bez slepic v klecích. Ony se v hale mrzačí, to nejde. A je to nejlevnější maso, vejce je biologickou hodnotou na stovce ze sta.. a není takový odpad, ať už za života zvířete, nebo pak po zpracování.
Není to jen, jaké balení vajec vezmu v krámě. Jediné, co můžu udělat - nejíst nic z vajíček. Kupuji domácí nebo z volného chovu, ale co to ostatní jídlo, vejce je snad už i "v jogurtu". Takže bezvaječné těstoviny. Nula sušenek. A hody hody .. ale tak já mám radši berušky plněné něčím, co mělo dříve vaječný koňak a nyní nějaká náhražka :-) chráním slípky :-) ale mňam mňam.
napsal(a):
No já k tomu řeknu následující. Určitě jsou i halové chovy, kde je to katastrofa, asi jako u všeho.......ale klecáky jsou za mě katastrofa vždycky.
Je pravda, že i v těch halách je slepic moc moc moc, ale přeci jen mají možnost pohybu, nechodí po pletivu, můžou mávat křídlama......
Jako jasně, že nej byl asi chov slepic v menších hejnech v kurníku s venkovním výběhem, ale tohle asi v nějaké velkoprodukci je utopie.
Ale nikdo mě nepřesvědčí, že klecový chov je pro slepice lepší než halový....
V halách je jich moc moc, tak moc, že se klovou, mrzačí, a protože slepice jsou kanibalové, i zabíjejí a požírají navzájem, šlapou po zraněných a mrtvých kusech. Hygiena se tam udržuje hůře, smrad šílený, produktivita horší.... Katastrofa obojí, ale z těch dvou bych volila klece.
Bohužel ano, humánní chov čehokoliv není reálný, lidí a jejich mazlíků je taky moc a moc, a všichni chtějí papat masko a vajíčka.
PS. Jinak já mám své bezklecové soudružky...

Třeba na majonéze je napsané, odkud jsou ta vejce, ze kterých se vyrábí... Sušenky zmapované nemám, to nejím, nekupuji. Těstoviny kupuju bez vajec, vyrábí je v Beskydech. Jsou dražší, ale jsou hrozně dobré. Jiné už nekupujeme. Obecně prakticky nekupujeme polotovary, co zvládnu, to dělám domácí...
Já vím, kam tím míříte, Megí, a asi máte i pravdu, ale mě prostě nikdo nepřesvědčí o tom, že mají lidé nějakou magickou povinnost všeho kupovat kvanta (a pak toho půlku vyhodit). Já se snažím prostě plánovat nákupy tak, aby se vše zužitkovalo (královské zbytky, že), aby ničeho nebylo nadměrně moc. Nechci drancovat nikoho a nic. A ano, jsem ve světě malé nic, ale zrovna tohle svoje malé nic mám možnost a vůli ovlivnit.

Víte co, člověk může říct...jí mám svědomí čisté, protože mám vejce od sousedů a nebo z volného chovu. Ale ve chvíli, kdy by celé Česko chtělo kupovat vejce od "šťastných" slepiček, tak to v asi není reálné vyprodukovat.
A co si budeme povídat, když mají v Globusu plato vajec v akci za 50 korun plus mínus, tak je spoustě lidem jedno, že je to od holokrčky z klece.

sisi58
napsal(a):
Tady byl odsouzen natvrdo, ale teda jen na 16 měsíců.
https://www.idnes.cz/usti/zpravy/soud-trest-surove-brutalni-tyrani-pes-ronny-decin-ustecky-kraj-rozsudek-vezeni.A190408_121637_usti-zpravy_pakr

Královské dělení!
To je z pohádky, kterou imbecilníidiotský trouba s bojovým psem asi neviděl. Doufám, že to bude první opravdu potrestaný majitel psa v ČR. První. Jak to zní? Taková bitter sweet symfonie.

napsal(a):
https://www.idnes.cz/usti/zpravy/soud-trest-surove-brutalni-tyrani-pes-ronny-decin-ustecky-kraj-rozsudek-vezeni.A190408_121637_usti-zpravy_pakr
No alespoň něco.
Já to stejně nepochopím, jak je možný, že na to má někdo žaludek, jak to někdo může udělat.
Teď nedávno jsem četla na seznamu, že našli fenku, co měla tlamičku oblepenou páskou.......je mi z toho špatně a smutno, jaký monstra žijí mezi námi. Lidi bez špetky soucitu, bez špetky empatie, kteří schválně a asi rádi způsobí psu utrpení.
No a samozřejmě se nejedná jen o psy, ale i o děti a ostatní živé tvory.

napsal(a):
To byl recidivista a i tak výjimka.. kolik lidí už po útoku psa umřelo a majitel psa ..škoda slov.

Tak už ho PČR intenzivně hledá, bylo to i ve zprávách, tak si myslím, že je to otázka času a spadne klec. Chlapeček je v nemocnici v umělém spánku.

napsal(a):
Tak už ho PČR intenzivně hledá, bylo to i ve zprávách, tak si myslím, že je to otázka času a spadne klec. Chlapeček je v nemocnici v umělém spánku.
Chudák kluk......jsem zvědavá jestli to zase rozvíří debatu o zákazu bull psů a přitom by stačilo tak malinko....mít psa pod kontrolou a pokud ho dokonale neovládám, tak na vodítku a nic by se nestalo, všichni by si užili hezké odpoledne.

napsal(a):
Chudák kluk......jsem zvědavá jestli to zase rozvíří debatu o zákazu bull psů a přitom by stačilo tak malinko....mít psa pod kontrolou a pokud ho dokonale neovládám, tak na vodítku a nic by se nestalo, všichni by si užili hezké odpoledne.
Naprosto nechápu, jak ten člověk mohl jen tak odejít.
napsal(a):
Víte co, člověk může říct...jí mám svědomí čisté, protože mám vejce od sousedů a nebo z volného chovu. Ale ve chvíli, kdy by celé Česko chtělo kupovat vejce od "šťastných" slepiček, tak to v asi není reálné vyprodukovat.
A co si budeme povídat, když mají v Globusu plato vajec v akci za 50 korun plus mínus, tak je spoustě lidem jedno, že je to od holokrčky z klece.
Ještě si pamatuji, že jsem viděla, jako dítě, slepičárny. Tedy budovy pro slepice, jako kravíny, budovy pro krávy.
Tam byly slepice v noci a ve dne venku.
A jestli se příliš nepletu, není nás v republice o mnoho víc, než nás bylo v 60 letech. Tak proč mačkat slípky, na co nejmenší prostor.
Pro začátek bych snížila počet slepiček v jednotlivých klecích.

napsal(a):
Dítě je chudák, chlap je pěkný zmetek. Ještě můžeme doufat, že si to rozmyslí a sám se přihlásí. A ještě - na Nově řekli, že to byl stafordšírský bulterier. Byl tam záběr na chlapa se psem u nohy, měl ho cca ke kolenům. Umělci.

no, sisi58, moc pěkné propagační letáčky.. realita je jiná.. ale za 6 let skončí
https://www.youtube.com/watch?v=Z626grx1SXE&ab_channel=H.O.P.E.TheProject
napsal(a):
Když jsem tu kdysi napsal, že kvůli volně běhajícím psům chodím na procházky s dětma s nataženým kvérem, připraven jednoručně tasit a střílet, a pravidelně to trénuji, byl jsem označen za nebezpečného šílence.
Přesně kvůli situacím jako je tato!
Raději mrtvý něčí pes a vyšetřování, než zmrzačené nebo mrtvé mé dítě. Evoluce se nebude ptát, kdo ho měl ochránit.
Ne, řešit se to nebude, politici si na pejskaře netroufnou. Jde jen o volební preference a pejskařů je velmi hodně.
Když nějakému slušně připomenu, že venčení na volno je na ulici zakázáno obecní vyhláškou a v lese lesním zákonem, tak se na mě oboří, co si to dovoluji. Jeho miláčka přece nikdo nebude omezovat.
Zato stačilo, aby jednou lev zabil svého chovatele, a politici hned zakázali chov všech kočkovitých šelem (kromě kočky domácí) včetně malých karakalů a servalů.
Chovatelů je pár, tam to nebolí. V novinách se pak mohou chvástat, jak bojují za naše bezpečí.
napsal(a):
no, sisi58, moc pěkné propagační letáčky.. realita je jiná.. ale za 6 let skončí
Možná letáčky.
Ale ty slepičárny pamatuji.
A u ostatního? Záleží jen na lidech. Když je někdo bezcitný hamoun, nic živého u něj nemá naději na dobrý život. Ale to neznamená, že se na to mají slušný lidi vybodnout.
Kočkomil Obecný
napsal(a):
Když jsem tu kdysi napsal, že kvůli volně běhajícím psům chodím na procházky s dětma s nataženým kvérem, připraven jednoručně tasit a střílet, a pravidelně to trénuji, byl jsem označen za nebezpečného šílence.
Přesně kvůli situacím jako je tato!
Raději mrtvý něčí pes a vyšetřování, než zmrzačené nebo mrtvé mé dítě. Evoluce se nebude ptát, kdo ho měl ochránit.
Ne, řešit se to nebude, politici si na pejskaře netroufnou. Jde jen o volební preference a pejskařů je velmi hodně.
Když nějakému slušně připomenu, že venčení na volno je na ulici zakázáno obecní vyhláškou a v lese lesním zákonem, tak se na mě oboří, co si to dovoluji. Jeho miláčka přece nikdo nebude omezovat.
Zato stačilo, aby jednou lev zabil svého chovatele, a politici hned zakázali chov všech kočkovitých šelem (kromě kočky domácí) včetně malých karakalů a servalů.
Chovatelů je pár, tam to nebolí. V novinách se pak mohou chvástat, jak bojují za naše bezpečí.
Motáte dvě věci dohromady.
Kolik je soukromých chovů, divokých kočkovitých šelem, které se alespoň vzdáleně podobají jejich přirozenému prostředí.
I velké ZOO s tím bojují, ne tak nějaké zoo koutky.
Příkladem může být hnedle ten ve vedlejší vsi.
Mají tam tygra a pumu. Ten tygr leží a kouká, občas obejde své území a pak si zase lehne. No, tomu ten prostor nejspíš stačí.
Ale puma není evidentně spokojená. Chodí. Celou dobu, co jsme tam s vnoučkem byli, chodila. Měla klec s ubytkem a pak mohla průchodem do jiné, kde byl nějaký kmen a tak. Ten průchod byl dlouhý a úzký a ještě zahnutý. Vždycky narazila ramenem a šmérla ušima. Došla do druhé klece a zase šla zpět. A tak pořád dokola.
Ostatní zvířata byla slušně zaopatřená a v čistém.
Ale ta puma mi zkazila dobrý pocit na dlouho. A i ostatním z rodiny. Už tam nepůjdeme.
Myslím, že zookoutky by měly mít spíše zvířátka původem z vesnice, aby děti na vlastní oči viděli třeba kozu, či husy.
Pumu či tygra na vlastní oči vidět nemusí.
Držení psa je něco jiného. Pes je s lidmi, co ho ochočil nějaký náš předek. Pes chce být s rodinou a normální rodina, s ním, od toho si ho lidi pořizují. Takže nějaké velké výběhy tu být nemusí.
Ale má být vychovaný. Ovšem v rodinách nebývají vychovaní ani její lidští členové, natož pejsci.
Nemůžete zákonem nakázat výchovu lidí, ale můžete, pod hrozbou sankcí, požadovat bezproblémové držení psa. A opak trestat.
Ale to by chtělo nějakého soudce, co "má koule" a konečně někoho pošle do basy.

v lese lesním zákonem ..hmm bych se taky obořila, protože lžete, kočkomile
na tu debatu si pamatuji, byla o tom, že nevíte jestli ten pes, co k vám běží, vás jde zabít, takže byste musel střílet na neprobíhající útok a to jaksi není dovoleno bohudíky no a na ten probíhající byste to nestih esi nechcete trefit lidi a to se nazývejte supermanem ale nic to na reálném životě nezmění
politici si netroufnou.. no už máme zakázáno vše
chcete zakázat plemena, co žerou lidi aha..vlčák, rotvajler, kříženci, kříženci buloidní, že vy máte vlčáka..

sisi58
napsal(a):
Možná letáčky.
Ale ty slepičárny pamatuji.
A u ostatního? Záleží jen na lidech. Když je někdo bezcitný hamoun, nic živého u něj nemá naději na dobrý život. Ale to neznamená, že se na to mají slušný lidi vybodnout.
Paměť není vůbec dobrá věc. Já toho pamatuju. Ty pěkné slepičárny mimochodem taky. S jednou jsem se seznámila důvěrně. V srpnu "vyskladnili" slepice, naskladnili postele a do nich chmelové brigádníky :-)) 50 se nás tam vešlo. Nevím proč to tenkrát šlo a dnes to nejde. Že by peníze?

"A ještě - na Nově řekli, že to byl stafordšírský bulterier"
já slyšela amstaf, ale ne na nově

napsal(a):
Třeba na majonéze je napsané, odkud jsou ta vejce, ze kterých se vyrábí... Sušenky zmapované nemám, to nejím, nekupuji. Těstoviny kupuju bez vajec, vyrábí je v Beskydech. Jsou dražší, ale jsou hrozně dobré. Jiné už nekupujeme. Obecně prakticky nekupujeme polotovary, co zvládnu, to dělám domácí...
Já vím, kam tím míříte, Megí, a asi máte i pravdu, ale mě prostě nikdo nepřesvědčí o tom, že mají lidé nějakou magickou povinnost všeho kupovat kvanta (a pak toho půlku vyhodit). Já se snažím prostě plánovat nákupy tak, aby se vše zužitkovalo (královské zbytky, že), aby ničeho nebylo nadměrně moc. Nechci drancovat nikoho a nic. A ano, jsem ve světě malé nic, ale zrovna tohle svoje malé nic mám možnost a vůli ovlivnit.
Jak se jmenují ty těstoviny? A dají se sehnat běžně?

napsal(a):
"A ještě - na Nově řekli, že to byl stafordšírský bulterier"
já slyšela amstaf, ale ne na nově
"Čtyřletý chlapeček šel se svou maminkou na procházku, když v tom k němu přiběhl pes, podle svědků se jednalo o stafordšírského bulteriéra, a pokousal ho v oblastech obličeje a hrudi"
Zdroj: https://www.extra.cz/doznani-majitel-agresivniho-psa-se-sam-prihlasil-poraneny-chlapecek-4-dal-bojuje-o-zivot?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=uO3MqNLmqbs-202104030826&dop_id=11114935
Nějaký bl.b to vymyslel a ostatní to opakují.
(ale to neznamená, že se psa či majitele zastávám, je to tragedie a držím palce dítěti )

napsal(a):
megi, moc hezké video, bohužel ta realita a některé záběry jsou hrozné, je mi do pláče

Žádný slušný pejskař se takového de.bila zastávat nebude.
Naopak, protože každý takový incident hází špatné světlo na všechny pejskaře...
Takže si myslím, že naopak my pejskaři bychom mu napařili pořádnej flastr a pokud ho nedostane, tak zase budeme kroutit hlavami, že z toho dotyčný vyvázl.

napsal(a):
Jmenují se Fajna pasta, jsou z Frenštátu. Provozovnu mají v Mořkově (tam se snad dají koupit i čerstvé těstoviny); já je objevila náhodou díky nějaké farmářské akci. Využívám e-shop. Možná dodávají i do nějakých farmářsky laděných obchodů, ale to nemám ověřeno.
A abych byla spravedlivá, některé v sobě vejce mají. Včera jsem se podívala na nějaké, co jsem zrovna měla v kuchyni, ty byly bez vajíčka.
Dělali jsme včera doma brainstorming, a nedokázali jsme z potravin, které běžně kupujeme a obsahují vejce, vymyslet nic jiného než majonézu (kupujeme tu z vajec z volného chovu) a po korekci :-) některé (ne všechny) těstoviny. Párkrát do roka koupíme knedlík, tam je také vajíčko. Takže nějaký vroubek máme, ale obecně nás zajímá původ vajec (ať co do způsobu chovu, tak co do lokálnosti - kupujeme česká) i jiných potravin.
Těstoviny se chystám v blízké budoucnosti objednávat, tak jestli si vzpomenu, zeptám se jich na ta vejce - co jsou zač. :-)

„Muž nebyl majitelem psa, pouze ho venčil. Pes je rok starý a podle majitele se jedná o bezproblémového psa, který měl navštěvovat i cvičiště,“ dodal policejní mluvčí.
Zdroj: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/napadeni-ditete-petrin-hledany-muz-se-prihlasil.A210403_091421_praha-zpravy_bse
napsal(a):
„Muž nebyl majitelem psa, pouze ho venčil. Pes je rok starý a podle majitele se jedná o bezproblémového psa, který měl navštěvovat i cvičiště,“ dodal policejní mluvčí.
Zdroj: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/napadeni-ditete-petrin-hledany-muz-se-prihlasil.A210403_091421_praha-zpravy_bse
Takže zase klasika točící se pořád dokola pokaždé, když se něco stane: "ale on tohle nikdy neudělal"
Navíc fakt nepochopím, jak si někdo vůbec dovolí pustit z vodítka půjčenýho psa. Nikdy bych si nedovolila pustit z vodítka ani toho nejvycepovanějšího psa, kdyby nebyl můj a já s ním byla venku sama.

Prý se z vodítka utrh.
napsal(a):
Takže divadlo pro pojišťovnu - jako majitel se uvede nekdo, kdo má pojistku na blbost. Tím, že se pes "utrhl z voditka" nebyla porušena vyhláška - pes pro potřeby pojistky na vodítku "byl"
... a hurá - jede se dál!
napsal(a):
Prý se z vodítka utrh.
Jsem tu psala, že nám starého psa nedávno napadl německý ovčák. Pán, když doběhl, nám taky tvrdil, že se z vodítka utrhl. No... Dobrý, až na to, že to vodítko měl neporušené v ruce, včetně karabiny, která byla přesně tam, kde měla být... Jsem byla tak rozjetá, že jsem se ho na to zeptala. Z jakýho vodítka, že se ten pes utrhl, jestli z toho, co má v ruce. Kouknul se do země a ještě jednou se omluvil. On se v zásadě nechoval jako úplnej vůl, tak jsem s ním mluvila normálně, ale jsem holt odrzlá sarkastická držka, tak jsem si na to vodítko musela přisadit.
Takže jo, možná se utrhl. Ale já tomu prostě nevěřím. Stejně jako nevěřím tomu, když lidi spustí tu písničku o tom, jak je jinak hodnej a nikdy, nikdy, opravdu nikdy se nestalo, že by neposlechl.

Atheira
napsal(a):
Jsem tu psala, že nám starého psa nedávno napadl německý ovčák. Pán, když doběhl, nám taky tvrdil, že se z vodítka utrhl. No... Dobrý, až na to, že to vodítko měl neporušené v ruce, včetně karabiny, která byla přesně tam, kde měla být... Jsem byla tak rozjetá, že jsem se ho na to zeptala. Z jakýho vodítka, že se ten pes utrhl, jestli z toho, co má v ruce. Kouknul se do země a ještě jednou se omluvil. On se v zásadě nechoval jako úplnej vůl, tak jsem s ním mluvila normálně, ale jsem holt odrzlá sarkastická držka, tak jsem si na to vodítko musela přisadit.
Takže jo, možná se utrhl. Ale já tomu prostě nevěřím. Stejně jako nevěřím tomu, když lidi spustí tu písničku o tom, jak je jinak hodnej a nikdy, nikdy, opravdu nikdy se nestalo, že by neposlechl.
Ona se karabina umí rozepnout tlakem, fakt, stalo se mi. Dokonce se mi na minulém vodítku zamotali dva psi - vodítko cizího psa se veplo do karabiny mého psa. A ten cizí pes dostal nějaký panický záchvat nebo co a .. páníček stál a neudělal nic, normálně se začal bát... no prostě stává se.
Ale v zásadě - pes, který není můj, takže ho neznám; nemůžu mu věřit, nebo je můj a vím, co umí a co já neumím = musím psa zabezpečit. A vodítko prostě není dostatečné zabezpečení. Takže i kdyby se "jen" urvalo vodítko, nebyl to zabezpečený pes, byla to moje nedbalost a potáhnu za mříže.
A čí byl pes.. vlastník a osoba, které bylo zvíře svěřeno, se dělí rovným dílem.
Si půjčím auto, někoho zabiju, a do vězení půjde majitel auta. Hmm. Tento pán by měl být rád, že ho policie ochrání.

Já jenom doufám, že chlapeček bude v pořádku, nechci ani pomyslet na to, jak hodně je zrasovanej a co to s ním do budoucna může udělat i psychicky......
By mě šlak trefil jací jsou někteří lidi ignoranti

Na FB se dost probíral případ, kdy si u nějakého azylu vzal kdosi na venčení 3 fenky barzoje a pustil je na volno. Ty feny napadly starostku obce a jejího psa a utekly. Za několik dní byly všechny tři nalezeny mrtvé.
Info na FB ve skupině Barzoj v nouzi.
https://m.facebook.com/groups/111424838888001/permalink/4171344969562614/

napsal(a):
Tenhle taky, ale už byl v podmínce. Nechal ve vaně topit štěně a fotil si to. Normální zrůda.🤮
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/soud-tyrani-pes-stene-muz-jan-koralka-praha-vezeni.A180515_121450_domaci_mpl
Hele a jak si vysvětlujete že ten pes "zničeho nic" zaútočil právě na dítě?
když paní žádného psa neměla?
To musel být velký labil nebo nemocný? To přece není normální.
Snad se z toho chlapec dostane, bude mít trauma hodně dlouho.
Chlap se snad konečně přihlásil ovšem s tím že to není jeho pes.
Jak vůbec mohl od takového útoku utéct a ani záchranku nezavolat?
příšerný prostě.

GAELLE
napsal(a):
Hele a jak si vysvětlujete že ten pes "zničeho nic" zaútočil právě na dítě?
když paní žádného psa neměla?
To musel být velký labil nebo nemocný? To přece není normální.
Snad se z toho chlapec dostane, bude mít trauma hodně dlouho.
Chlap se snad konečně přihlásil ovšem s tím že to není jeho pes.
Jak vůbec mohl od takového útoku utéct a ani záchranku nezavolat?
příšerný prostě.
Vůbec nemusel být pes "zlý" jakože agresor "na koho kouknu, toho zakousnu", k takovému průšvihu úplně stačí i silný lovecký pud....pes běží, dítě se lekne, začne vřískat a utíkat a pes ho uloví a jak leží na zemi a asi pořád vřeští (kdo by neřval), tak ho pes dorve.
napsal(a):
Vůbec nemusel být pes "zlý" jakože agresor "na koho kouknu, toho zakousnu", k takovému průšvihu úplně stačí i silný lovecký pud....pes běží, dítě se lekne, začne vřískat a utíkat a pes ho uloví a jak leží na zemi a asi pořád vřeští (kdo by neřval), tak ho pes dorve.
Asi ano. Možná nebyl na děti vůbec zvyklý, dítě mohlo udělat "divný" pohyb.
Ale když chlap tvrdí že pes nebyl jeho měl ho snad mít na vodítku a s košem.
Když to bylo na Petříně v centru Prahy a ne na louce u Horní Dolní.

napsal(a):
Jmenují se Fajna pasta, jsou z Frenštátu. Provozovnu mají v Mořkově (tam se snad dají koupit i čerstvé těstoviny); já je objevila náhodou díky nějaké farmářské akci. Využívám e-shop. Možná dodávají i do nějakých farmářsky laděných obchodů, ale to nemám ověřeno.
A abych byla spravedlivá, některé v sobě vejce mají. Včera jsem se podívala na nějaké, co jsem zrovna měla v kuchyni, ty byly bez vajíčka.
Dělali jsme včera doma brainstorming, a nedokázali jsme z potravin, které běžně kupujeme a obsahují vejce, vymyslet nic jiného než majonézu (kupujeme tu z vajec z volného chovu) a po korekci :-) některé (ne všechny) těstoviny. Párkrát do roka koupíme knedlík, tam je také vajíčko. Takže nějaký vroubek máme, ale obecně nás zajímá původ vajec (ať co do způsobu chovu, tak co do lokálnosti - kupujeme česká) i jiných potravin.
Těstoviny se chystám v blízké budoucnosti objednávat, tak jestli si vzpomenu, zeptám se jich na ta vejce - co jsou zač. :-)
díky za tip

GAELLE
napsal(a):
Asi ano. Možná nebyl na děti vůbec zvyklý, dítě mohlo udělat "divný" pohyb.
Ale když chlap tvrdí že pes nebyl jeho měl ho snad mít na vodítku a s košem.
Když to bylo na Petříně v centru Prahy a ne na louce u Horní Dolní.
Co na to říct....."by snad měl", ale neměl a chlapeček dopadl jak dopadl.
Ono totiž spoustu lidí pouští i psy, kteří nemají přivolání, neuvědomí si, že pokud pes neposlechne VŽDYCKY, tak to přivolání prostě nemá, že se nehraje na to, že 6x poslechne a 4x ne.

napsal(a):
Dočítám, tak nevím, jestli už to tady bylo. Těstoviny se dají kupovat i běžné semolinové, ty jsou taky bez vajec.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nedělám si iluze, že se v něm hnulo svědomí - spíš je podělanej, že by ho lidi zlynčovali.
A nebo prostě na místě zpanikařil. Pes prý nebyl jeho.

rapotacka11
napsal(a):
Já bych preferovala
oko za oko
a zmírnit by to eventuálně mohl jen poškozený.
To myslíte pustit na chlapa třeba RTW, aby ho dorasil? A poškozený by to mohl zmírnit na čivavu.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Takže divadlo pro pojišťovnu - jako majitel se uvede nekdo, kdo má pojistku na blbost. Tím, že se pes "utrhl z voditka" nebyla porušena vyhláška - pes pro potřeby pojistky na vodítku "byl"
... a hurá - jede se dál!
Ale každý majitel je snad zapsán na úřadě, ne? Tak se dá lehce ověřit, komu pes skutečně patří.
Atheira
napsal(a):
Jen k té karabině - taky se mi stalo, že se rozepla karabina, pes byl najednou volný a vodítko zůstalo v ruce neporušené,prostě se nějak šikovně zahakla o ocko na obojku...
Takže stát se to může, čímž netvrdím, že se to stalo i v tom případě, co popisujes.

marcelaamax
napsal(a):
Jen k té karabině - taky se mi stalo, že se rozepla karabina, pes byl najednou volný a vodítko zůstalo v ruce neporušené,prostě se nějak šikovně zahakla o ocko na obojku...
Takže stát se to může, čímž netvrdím, že se to stalo i v tom případě, co popisujes.
I u mojí psice se to stalo ( ne mně ), klasická karabina "krab", venčící osoba pro jistotu vzala "na krátko" až u obojku a psici vypustila - jako nic. Nic se nestalo, situace nebyla nijak dramatická, druhý pes za plotem, ale psice byla vypuštěná- utržená :-))

marcelaamax
napsal(a):
Mně dokonce karabina na loveckém vodítku praskla. Jestli ji ještě najdu, tak vyfotím. Neměla jsem ho teda přes rameno, ale fena byla uvázaná u stromu.
napsal(a):
Dokonce navštěvoval i cvičiště...hm...tady se potvrzuje, že nějaké ty zkoušky ovladatelnosti, jak mnozí navrhujou, by byly k ničemu. Že pes zvládne nějakou buzeraci na place, není zárukou vůbec ničeho.
No mně prasknul kroužek na řetízkovém obojku a pes se řítil na tři útulkáče které venčí místní gay.
Psy nesnášel takže jsem měla velký strach.
Naštěstí poslechl a na přivolání přiběhl. Bez přítele jsem ho nikdy na volno nepouštěla a kvůli psům vždy musela předvídat o krok před ním. Zpacifikovat mezi nohy a držet vzpírající se a štěkající "stvůru" na zadních nohách
Takové případy se budou dít stále, dokud si politici neuvědomí, že řešením nejsou plošná restriktivní opatření, která akorát komplikujou život slušným lidem a gauneři na ně dál z vysoka kašlou.
Řešením je jedině důsledná kontrola dodržování toho, co už léta platí, a citelné postihování viníků- ne jenom napomenutím, ale tak, aby si to příště sakra rozmysleli.
Ale to se u nás nestane - a netýká se to jenom držení psů.

Terven
napsal(a):
Dokonce navštěvoval i cvičiště...hm...tady se potvrzuje, že nějaké ty zkoušky ovladatelnosti, jak mnozí navrhujou, by byly k ničemu. Že pes zvládne nějakou buzeraci na place, není zárukou vůbec ničeho.
To byla spíš štěněcí školka, než zkoušky. Psovi má být teprve rok.
marcelaamax
napsal(a):
Hele, asi může, ale stejně si myslím, že tenhle fakt kecal... I to, že mi nevyvrátil, když jsem poukázala na to, že podle mě lže... Ono se to pak začalo kolem dost rojit, ty zkušenosti... Mamky sousedka s tímhle NO měla loni potyčku, kdy ji porval na hlavě a natrhl ucho. S majitelem se kamarádila, stalo se to u nich na zahradě, když ji chlap doprovázel k brance... Jednomu z myslivců na stejné trase, jako se to stalo nám, zase chtěl schlamstnout jezevčici. Ta byla na vodítku, takže si ji stihl "najójovat" do náruče... Taky přiběhl z čista jasna bez vodítka. Buď kupují hodně shitský vodítka, nebo je pán prostě lhář. Je to blbý, ale v podobných případech si myslím, že lidi prostě spíš lžou, i když věřím, že se to stát může. Však nic nemá věčnou životnost.
napsal(a):
To byla spíš štěněcí školka, než zkoušky. Psovi má být teprve rok.
Jasný, ale ani ty zkoušky by nebyly zárukou ničeho. Bullové mají obecně velkou ochotu spolupracovat s člověkem, takže nějaký to povelování na place by pro ně byla hračka. Že pes má odložení, přivolání a umí sedni, lehni, je úplně jedno v případě, že se pohybuje mimo vliv majitele a rozhodně to nevylučuje agresivní útok na člověka nebo psa.
Oproti tomu nějakej dobromyslnej halama, kterej neumí vůbec nic, ale neublížil by ani mouše, by možná testem neprošel.

Bulové nenapadají děti. Lion dog ovšem není pitbull, je to design kříženec dogovitého a buloidního psa a chová se dost ne..nestandardně. Narovinu.. je na hlavu.
Bez košíku bych s takovým psem nikam nešla.
Řidičák na psa by se, když, měl dělat v provozu, ne na cvičáku.
Asi by se vůbec nic nestalo, kdyby strážníci kontrolovali ne roušky, ale vodítka. Už ta přítomnost říká "budu si psa hledět víc a ne čumět do telefonu", je totiž jedno, že se urval z vodítka, stačí, když takové hovado na dítě šlápne, skočí, ono to má třeba 40 50 kilo.
Ale priorita je přece rouška.

řidičák na psa by se měl v prvé řadě skládat z teorie

Terven
napsal(a):
Takové případy se budou dít stále, dokud si politici neuvědomí, že řešením nejsou plošná restriktivní opatření, která akorát komplikujou život slušným lidem a gauneři na ně dál z vysoka kašlou.
Řešením je jedině důsledná kontrola dodržování toho, co už léta platí, a citelné postihování viníků- ne jenom napomenutím, ale tak, aby si to příště sakra rozmysleli.
Ale to se u nás nestane - a netýká se to jenom držení psů.
Terven, co konkrétně nebylo dodrženo?
Oficiální verze je taková, že pes byl na vodítku, praskla karabina (to neovlivníte), pes běžel hrát si s dítětem, to hrůzou řvalo a pes zaútočil.
Pokud tato oficiální verze nebude vyvrácena, celé to bude bohužel vedeno jako nešťastná náhoda, i když je každému, kdo měl s jakýmkoliv "bojovým" hovadem tu čest, jasné, že útok vznikl jinak.
Není spravedlnost, je holt jen právo.
K čemu je vůbec na světě liondog bull?
Může mi to někdo vysvětlit - tedy pokud možno jinými slovy, než má na ksichtoknize ta prý jediná chovná stanice těchto bastardů u nás?
https://m.facebook.com/ZadneBojovePlemenoNeniZabijak/posts/1225374724243501:0
viz také printscreen v příloze

Může mi to někdo vysvětlit - tedy pokud možno jinými slovy, než má na ksichtoknize ta prý jediná chovná stanice těchto bastardů u nás?
Zcela jednoznačně - na prachy !
Terven
napsal(a):
Jasný, ale ani ty zkoušky by nebyly zárukou ničeho. Bullové mají obecně velkou ochotu spolupracovat s člověkem, takže nějaký to povelování na place by pro ně byla hračka. Že pes má odložení, přivolání a umí sedni, lehni, je úplně jedno v případě, že se pohybuje mimo vliv majitele a rozhodně to nevylučuje agresivní útok na člověka nebo psa.
Oproti tomu nějakej dobromyslnej halama, kterej neumí vůbec nic, ale neublížil by ani mouše, by možná testem neprošel.
Já vubec nechápu, proč furt melete dokola o zkouškách na place - třeba v Německu se socializační testy odehrávají za plného provozu na ulici a u BH se ta část zkoušky taky jmenuje Zkouška v dopravním ruchu (to, že se to tady odrbává a do města se nejezdí je věc jiná)
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já vubec nechápu, proč furt melete dokola o zkouškách na place - třeba v Německu se socializační testy odehrávají za plného provozu na ulici a u BH se ta část zkoušky taky jmenuje Zkouška v dopravním ruchu (to, že se to tady odrbává a do města se nejezdí je věc jiná)
Tady ne, že se to odrbává, tady zatím žádný plošný testy způsobilosti držení psa nejsou.
Taky občas nesouhlasím s tím, co píšete, ale nedovolila bych si napsat, že melete.

Doufám, že ty testy způsobilosti budou jen pro psy, co se eventuelně pohybují na volno....s Ginuš bych asi žádný testy nesložila, ale je trvale na vodítku popř. v přírodě, kde není široko daleko nikdo, tak na stopovačce, takže pořád pod kontrolou. Pokud by se z ní stala sviňucha, tak bude chodit i s košem.
Na lidi neskáče, neštěká s vyjímkou podezřelých individuí, které vyjdou zničehož nic na cestu za našimi zády z křoví...takové musím nechat předejít, aby je Gina měla na očích...děti má ráda, pejsky má ráda.....nikoho neobtěžujeme, neohrožujeme, tak snad bychom mohly předvést tu chůzi na vodítku v provozu, aby bylo vidět, že se chováme slušně a pak ještě sedni a tím končím tvá Máňa, nic dalšího neumíme
napsal(a):
Doufám, že ty testy způsobilosti budou jen pro psy, co se eventuelně pohybují na volno....s Ginuš bych asi žádný testy nesložila, ale je trvale na vodítku popř. v přírodě, kde není široko daleko nikdo, tak na stopovačce, takže pořád pod kontrolou. Pokud by se z ní stala sviňucha, tak bude chodit i s košem.
Na lidi neskáče, neštěká s vyjímkou podezřelých individuí, které vyjdou zničehož nic na cestu za našimi zády z křoví...takové musím nechat předejít, aby je Gina měla na očích...děti má ráda, pejsky má ráda.....nikoho neobtěžujeme, neohrožujeme, tak snad bychom mohly předvést tu chůzi na vodítku v provozu, aby bylo vidět, že se chováme slušně a pak ještě sedni a tím končím tvá Máňa, nic dalšího neumíme
Hlavně ty testy, ať už by probíhaly v tělocvičně nebo v provozu, by neřešily 90% situací, kdy k útokům dochází a pes je mimo vliv majitele. Namátkou z poslední doby mě napadá útěk a povraždění zvířat v zookoutku, bull uvázaný před prodejnou, který kousl procházející dítě, bull, který přeskočil plot a napadl pudlíka seniorky atd. atd.
No a jasně - pastevci a jiná samorostlá plemena by možná s testama způsobilosti mohla mít problém, ale pokud mají zodpovědné majitele, kteří je neplánujou pouštět volně v parku, nevidím důvod, proč jim držení psa zakazovat. Vlastně nevidím důvod zakazovat držení psa komukoliv, kdo ho chce mít na své zabezpečené zahradě a vodit na vodítku.
A jsme u toho, že testy jsou nesmysl, pokud nikdo nekontroluje a nepostihuje volné pobíhání psů tam, kde je to zakázané. Pokud za průšvihy padají jenom symbolické tresty...

" volné pobíhání psů tam, kde je to zakázané."
v této republice je to zakázáno v podstatě všude

napsal(a):
" volné pobíhání psů tam, kde je to zakázané."
v této republice je to zakázáno v podstatě všude
Vždyť to není pravda. V Brně platí, buď voditko a bez náhubku, nebo na volno s náhubkem. Nestudovala jsem vyhlášky jiných obcí, ale předpokládám, že ve spoustě to bude stejné.

U nás je zakázán volný pohyb veškerých domácích zvířat po obci, tedy i slepic. Ještě tak před 7 lety to bylo úplně normální. Ještě nedávno tu pobíhali 2 psi a 1 fena NO. Ta letos umřela, zbývající dva se toulají jen, když hárají feny, letos jsem je ještě neviděla.

kousek od domu máme největší městskou "zónu volného pobíhání psů" - obří lesopark (hodinová procházka zcela v pohodě - řeka, rybník bahňák, skály, borůvčí, louky, les, stráně... Orionka dobře zná), kde se potkávají psi, děti, důchodci, milenci... město tam na louce (neoplocené) vystavělo veřejné "agilitní" hřiště - a střídavě tam "závodí" psi a děti... Ve městě je zón volného pobíhání psů víc.

napsal(a):
U nás je zakázán volný pohyb veškerých domácích zvířat po obci, tedy i slepic. Ještě tak před 7 lety to bylo úplně normální. Ještě nedávno tu pobíhali 2 psi a 1 fena NO. Ta letos umřela, zbývající dva se toulají jen, když hárají feny, letos jsem je ještě neviděla.
A neměl by být rozdíl mezi vypuštěním domácích zvířat, aby se pohybovala bez dozoru po obci, a mezi venčením psa na volno pod dohledem a vlivem majitele (venčitele)?
Terven
napsal(a):
Tady ne, že se to odrbává, tady zatím žádný plošný testy způsobilosti držení psa nejsou.
Taky občas nesouhlasím s tím, co píšete, ale nedovolila bych si napsat, že melete.
Ale já nic nepíšu o plošném testu - v ČR žádný neexistuje, ale nechápu proč pořád píšete o tom, že by se testy dělaly na place, kdyz i u toho blbýho BHčka, které musíte mít, abyste mohla dělat i ty nejtapnější zkoušky nebo jen stopařinu v MZŘ mit splněnou socializační zkoušku V DOPRAVNÍM RUCHU (tzn. že okolo psa běží běžci, pohybují se v těsné blizkosti psi, jede cyklista/bruslař a pes je testován i samostatně na úvaze bez přítomnosti pána).
Opravdu si myslíte, že jsou všichni takoví hlupáci, že by dávali certifikáty jen za sedni-lehni na place...?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ale já nic nepíšu o plošném testu - v ČR žádný neexistuje, ale nechápu proč pořád píšete o tom, že by se testy dělaly na place, kdyz i u toho blbýho BHčka, které musíte mít, abyste mohla dělat i ty nejtapnější zkoušky nebo jen stopařinu v MZŘ mit splněnou socializační zkoušku V DOPRAVNÍM RUCHU (tzn. že okolo psa běží běžci, pohybují se v těsné blizkosti psi, jede cyklista/bruslař a pes je testován i samostatně na úvaze bez přítomnosti pána).
Opravdu si myslíte, že jsou všichni takoví hlupáci, že by dávali certifikáty jen za sedni-lehni na place...?
Psala jsem o hypotetickém testu, který zatím neexistuje a který někteří navrhují jako řešení. Kde by se odehrával, to netuším. Nedělám si iluze, že by to byly nějaké promyšlené testy v dopravním ruchu - na to by nebyly peníze ani lidi...ale i kdyby - dle mýho by to nic moc neřešilo, viz můj příspěvek výše. Většina těch incidentů se odehraje, je-li pes mimo vliv majitele.
Leda snad, že by nutnost absolvování toho vopruzu někoho odradila.

napsal(a):
kousek od domu máme největší městskou "zónu volného pobíhání psů" - obří lesopark (hodinová procházka zcela v pohodě - řeka, rybník bahňák, skály, borůvčí, louky, les, stráně... Orionka dobře zná), kde se potkávají psi, děti, důchodci, milenci... město tam na louce (neoplocené) vystavělo veřejné "agilitní" hřiště - a střídavě tam "závodí" psi a děti... Ve městě je zón volného pobíhání psů víc.
To byly zlaté časy kynologie. Co hodinová procházka? :-)) Celé odpoledne a když se pálilo a peklo, tak ještě 1/2 noci :-))

napsal(a):
A neměl by být rozdíl mezi vypuštěním domácích zvířat, aby se pohybovala bez dozoru po obci, a mezi venčením psa na volno pod dohledem a vlivem majitele (venčitele)?
Bohužel někdo to nerozlišuje.
A taky bohužel spousta psů navolno pod vlivem majitele není. Ale u nás je to v pohodě, k žádnému napadení zatím nedošlo.

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/na-nachodsku-pokousal-pes-male-dite-skoncilo-v-umelem-spanku-40358169
Je to nějak moc často.
Podle diskutérů pod článkem je to zase bojový pes.

napsal(a):
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/na-nachodsku-pokousal-pes-male-dite-skoncilo-v-umelem-spanku-40358169
Je to nějak moc často.
Podle diskutérů pod článkem je to zase bojový pes.
Je to moc často. Asi největší rpůšvih jsou kříženci. Pes s abnormální agresivitou ke psům, ale ne vůči lidem, se pokříží s plemenem, které tu mírnost k lidem nemá, když nenapíšu rovnou, že má v popisu práce ostrost vůči lidem.......a malér je na světě.
napsal(a):
Je to moc často. Asi největší rpůšvih jsou kříženci. Pes s abnormální agresivitou ke psům, ale ne vůči lidem, se pokříží s plemenem, které tu mírnost k lidem nemá, když nenapíšu rovnou, že má v popisu práce ostrost vůči lidem.......a malér je na světě.
V článku píšou, ze to nebyl žádný volně pobíhající pes, takže buď pes rodiny, nebo šlo/běželo/jelo nehlídané dítko spáchat sebevraždu k cizimu psovi.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
V článku píšou, ze to nebyl žádný volně pobíhající pes, takže buď pes rodiny, nebo šlo/běželo/jelo nehlídané dítko spáchat sebevraždu k cizimu psovi.
Že to byl pes z rodiny, to mě napadlo taky. O to víc mě to udivuje. Nemyslím si, že by rodinný pes nemohl dítěti ublížit, spíš to, jak jsou lidi pitomí........A pak taky, jestli to byl bul, tak ztrácejí svou pověst mírumilovných chůviček.

napsal(a):
Že to byl pes z rodiny, to mě napadlo taky. O to víc mě to udivuje. Nemyslím si, že by rodinný pes nemohl dítěti ublížit, spíš to, jak jsou lidi pitomí........A pak taky, jestli to byl bul, tak ztrácejí svou pověst mírumilovných chůviček.
Hele, pamatujete si ten případ....pes v rodině a snad zabil nebo hodně pochroumal už nevím.. synovce majitele, když přišli na návštěvu. Myslím, že tam říkali něco ve smyslu, že dospělí povzbuzovala kluka, aby psa cvrnkal do koulí nebo snad za ně tahal a ještě se pak tomu dospělí smáli.
Už nevím přesně a nemůžu to najít na netu.
Ale defakto naváděli dítě, aby psu něco provádělo a měli z toho srandu.
Zavřela bych je všechny, protože kluk zaplatil za totální debilitu dospělých.
Prostě některá zranění nebo zabití dětí rodinnými psy nemusí být vždy o tom, že by byl pes agresivní, nebezpečný, ale spíš o tom, kdy domácímu psu dojde trpělivost a bohužel ta poslední kapka je útok na dítě. A pak se všichni diví...on to nikdy neudělal, byl hodný a nechal si od dětí všechno líbit.
Neříkám, že tohle jsou všechny případy, ale myslím, že to nebude zas až taková vyjímka.
A je mi líto těch dětiček, je mi líto těch psů a teda vůbec mi není líto v těhle případech těch dospělců.

To byl kříženec argentinské dogy.
„Startoval i na svoji majitelku. Sama říkala, že jednou někoho rozkouše,“
Zdroj: https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/prerov-pokousani-ditete-psem-smrt-policie-obvineni-navrh-na-obzalobu.A180626_092615_olomouc-zpravy_stk
Byly tam děti, tenhle pes, babka v kuchyni myla nádobí a dozor od dětí odešel na balkon. Od třech dětí a nevychovaného psa. Klukovi byl rok a půl.
Debil dostal podmínku.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
nebo šlo/běželo/jelo nehlídané dítko spáchat sebevraždu k cizimu psovi.
vcerejsi zazitek - na vychazce jsme se zastavili pro piti - sedime opodal od vsech ostanich lidi, kolem nas 11 psu, nekolik velkych, cernych :-D
A stejne dobehli dva cca 7? leti kluci s klackama a vbehli mezi nase psy?
rodice nikde.
me to teda prekvapilo, ze po vsech tech pribezich v novinach se tohle jeste porad deje?

napsal(a):
vcerejsi zazitek - na vychazce jsme se zastavili pro piti - sedime opodal od vsech ostanich lidi, kolem nas 11 psu, nekolik velkych, cernych :-D
rodice nikde.
me to teda prekvapilo, ze po vsech tech pribezich v novinach se tohle jeste porad deje?
Já teda poslední dobou resp. od té doby, kdy jsme pořídili Ginu a navštěvujeme pravidelně civilizaci, protože v přírodě, kde nepotkáme živáčka nemůžu trénovat, aby mě netahala k cizímu psu, aby byla schopná v klidu projít kolem psa a pod....no a fakty jsem překvapená, že potkávám fakt jen zodpovědné majitele a jejich psi bych označila za vychované.
A co se dětiček týče, tak to teda taky žádnej problém a to Gina fakt přitahuje pozornost, ale i když se k nám nějaké dítě rozběhne, tak zastaví v bezpečné vzdálenosti a buď se zeptá, jestli si pejska může pohladit a nebo jenom kouká...chtělo by si pohladit, ale stydí se zeptat. Tak se povětšinou zeptám já, jestli si chce pejska pohladit.
A vzhledem k tomu, že Gina je ještě pořád pometlo a mohla by na dítě skočit, tak dětem říkám, že musí počkat, že pejska posadím, aby na něj neskočil.....prostě chci tím říct, že nemám, co se dětí týče žádnej problém.
Když jsme chodili i s Jackem, tak k nám taky rychle mířili dva kluci, ale Jackovi jsem musela držet lidi od těla, takže jsem na kluky zavolala, ať k nám nechodí blízko, že tohle nejsou hodní psi, no a kluci zastavili, řekli, že to jsou moc hezcí psi a zeptali se, co je ten bílej za plemeno, pak řekli nashledanou a šli si po svým.
napsal(a):
rodice nikde.
no jo ... druhá stránka věci je, že za své psy puštěné na volno odpovídáte a když máte pochybnosti, jestli ublíží dětem (jiným psům, zvěři, kočkám ...), tak je prostě na volno nemůžete nechat ... kór ne ve smečce

Štefan1
napsal(a):
no jo ... druhá stránka věci je, že za své psy puštěné na volno odpovídáte a když máte pochybnosti, jestli ublíží dětem (jiným psům, zvěři, kočkám ...), tak je prostě na volno nemůžete nechat ... kór ne ve smečce
Dost pochybuji, že někdo nechá na náměstí pobíhat pět deset velkých psů, to bylo o tom, že sedíte na lavičce se svým psem na vodítku a haranti do nich vběhnou s klacky.
To jsem teda nikdy neudělala, psa nechat volně mezi lidmi a vídám jen výjimečně. Ale čím dál víc.
Ale když jsem na louce a přiběhne tam bio eko matka s pěti dětmi a volným psem, tak já svého psa musím zapnout na vodítko a jít domů. To jsme se krásně vyvenčili. Tak to ani omylem, s tím jsem skončila.
napsal(a):
rodice nikde.
Ano, deje se to čím dal víc a v čím dal víc nepchopitelných modifikacích - já už mám z cizích dětí paniku, co se zase bude dít. To, že různě vybíhají smrti vstříc, najiždí do psů na kolech, začnou ječet, mávat rukama nebo do něčeho mlatit, když jde okolo pes..., to je na denním pořádku, ale nejhorší na tom je, že jim na to nic neřeknou ani rodiče (pokud jsou přítomni aspoň tělem, když už ne duchem).
Mně přijde, jako kdyby to ti rodiče snad dělali schválně, aby pak vytřískali odškodné, protože jinak si to neumím vysvětlit 🤔

Psa musím obalit michelinským oblekem, dát mu dva tři náhubky, deseticentimetrové vodítko, klapky na oči, výcvik, respirátor,
ale děti nemají ani vodítko?
F..k.

Štefan1
napsal(a):
na strane psu problem nebyl proto jsem to sem nepsala. oni nebyli ani na volno
jen - jsem i rodic -a proste nechapu, ze s klidem nechaji decka litat mezi cizi psy s klackem.
aspon po tom vsem, co se pise v novinach - by to mohlo sepnout i nepejskarum.
napsal(a):
na strane psu problem nebyl proto jsem to sem nepsala. oni nebyli ani na volno
jen - jsem i rodic -a proste nechapu, ze s klidem nechaji decka litat mezi cizi psy s klackem.
aspon po tom vsem, co se pise v novinach - by to mohlo sepnout i nepejskarum.
Nesepne
napsal(a):
Psa musím obalit michelinským oblekem, dát mu dva tři náhubky, deseticentimetrové vodítko, klapky na oči, výcvik, respirátor,
ale děti nemají ani vodítko?
F..k.
Ta situace je celkem jednoduchá - pokud děcko ublíží Vašemu psovi, je agresorem děcko a odpovídají rodiče, pokud pes ublíži děcku, je agresorem pes a odpovídáte Vy jako majitel.
Štefan1
napsal(a):
Ta situace je celkem jednoduchá - pokud děcko ublíží Vašemu psovi, je agresorem děcko a odpovídají rodiče, pokud pes ublíži děcku, je agresorem pes a odpovídáte Vy jako majitel.
Tak to je hodně imaginární - i když to začne děcko, tak pes mu to vrátí i s úroky a pak je stejně vždycky na vině majitel psa.

Štefan1
napsal(a):
teoreticky ano, ale fakticky je to mimo...
sorry, ale tuhle valku dite nevyhraje nikdy a spouste nestesti by slo zabranit jen tim, ze by rodice meli mozek v hlave
napsal(a):
Hele, pamatujete si ten případ....pes v rodině a snad zabil nebo hodně pochroumal už nevím.. synovce majitele, když přišli na návštěvu. Myslím, že tam říkali něco ve smyslu, že dospělí povzbuzovala kluka, aby psa cvrnkal do koulí nebo snad za ně tahal a ještě se pak tomu dospělí smáli.
Už nevím přesně a nemůžu to najít na netu.
Ale defakto naváděli dítě, aby psu něco provádělo a měli z toho srandu.
Zavřela bych je všechny, protože kluk zaplatil za totální debilitu dospělých.
Prostě některá zranění nebo zabití dětí rodinnými psy nemusí být vždy o tom, že by byl pes agresivní, nebezpečný, ale spíš o tom, kdy domácímu psu dojde trpělivost a bohužel ta poslední kapka je útok na dítě. A pak se všichni diví...on to nikdy neudělal, byl hodný a nechal si od dětí všechno líbit.
Neříkám, že tohle jsou všechny případy, ale myslím, že to nebude zas až taková vyjímka.
A je mi líto těch dětiček, je mi líto těch psů a teda vůbec mi není líto v těhle případech těch dospělců.
Takových videí koluje po internetu mraky:
Dle autora - kámoši jak hrom, dle diváka pejskaře - otravné dítě a pes v křeči, kterému se klepe huba a ví, že nesmí.
Je jen otázkou času, jak dlouho to ten super rodinný pes vydrží a pak pes putuje dál jako agresivní, který z ničeho nic nesnáší děti, o dům dál. Nebo se objeví "alergie" u dítěte a pes putuje dál se slzami v očích jako miláček a lásečka, která musí v rámci zdraví děťátka z domu.
Vůbec takové rodiče nechápu. Milují psa, milují dítě a nechají je, aby jeden druhému ubližoval. Proč?
Asi jsem divná

Vůbec takové rodiče nechápu. Milují psa, milují dítě a nechají je, aby jeden druhému ubližoval. Proč?
Asi jsem divná
Oni to neberou jako ubližování....oni si prostě hezky hrajou a samozřejmě když k tomu přidáme dogma, že správný pes dítěti neublíží a měl by si nechat bez keců všechno líbit, tak je někdy neštěstí na spadnutí.

Kopíruji z kamarádčiny cyklovyjíždky :
německý ovčák u poslední chalupy využil nedostatečně zavřená vrátka a skočil na mně,naštěstí jsem měla na sobě zimní bundu a helmu,ale jak mi položil packy na ramena,věřte,nebylo mi do smíchu

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak to je hodně imaginární - i když to začne děcko, tak pes mu to vrátí i s úroky a pak je stejně vždycky na vině majitel psa.
Stejně jako když dítě vleze do výběhu s koňmi a nějaký ho načutne - zodpovídá majitel koně.
napsal(a):
rodice nikde.
Já mám takový pocit, že velkého a černého psa se bojí jen velice úzká skupina lidí
U těch dětí je prostě potíž. Kolik si vybavíte sedmiletých kluků, kteří pokud se jim někdo snažil vysvětlit, jak se chovat při setkání s cizím psem, si na to vzpomenou někde v zápalu hry s kamarády. Moc jich asi nebude. Takže je to prostě o neustálém dozoru a bohužel o neustálém dozoru majitele psa, který pokud selžou rodiče, tomu dítěti zabrání v kontaktu se zvířetem.
Akorát nevím, zda je legální odchytnout cizí dítě a zamezit mu v nevhodném chování, nebo jestli musím svého psa zvednout nad hlavu a vydržet, dokud dítě neodejde.
napsal(a):
Stejně jako když dítě vleze do výběhu s koňmi a nějaký ho načutne - zodpovídá majitel koně.
Jenže prostě sorry. ale to není normální, Když dítě vypadne z okna, zodpovídá za to osoba, které nad ním byl svěřen dozor. A mělo by tomu tak být i v tomhle případě.

"Kolik si vybavíte sedmiletých kluků, kteří pokud se jim někdo snažil vysvětlit, jak se chovat ..."
Kolik si vybavím sedmiletých dětí, které poslouchají.... nanejvýš jedno.

TyVed
napsal(a):
Jenže prostě sorry. ale to není normální, Když dítě vypadne z okna, zodpovídá za to osoba, které nad ním byl svěřen dozor. A mělo by tomu tak být i v tomhle případě.
Jenže není. Jsou rodiče, kteří dítě prostrčí ohradníkem, aby mohlo dát těm hodným koníčkům jablko. A kdyby se mu něco stalo, stejně na chovatele (majitele) pošlou policii a ženou ho k soudu (protože má nezabezpečené agresívní koně). Je to totéž, jako když váš pes pokouše na vaší zahradě zloděje. Na tohle téma už tady bylo spousta příspěvků. Ne každý má dost peněz na dobrého právníka.
napsal(a):
Jenže není. Jsou rodiče, kteří dítě prostrčí ohradníkem, aby mohlo dát těm hodným koníčkům jablko. A kdyby se mu něco stalo, stejně na chovatele (majitele) pošlou policii a ženou ho k soudu (protože má nezabezpečené agresívní koně). Je to totéž, jako když váš pes pokouše na vaší zahradě zloděje. Na tohle téma už tady bylo spousta příspěvků. Ne každý má dost peněz na dobrého právníka.
Tohle bohužel můžu potvrdit - to prostrkávání dětí ohradama nebo dokonce posílání je do ohrad je u nás opravdu na denním pořádku. Na každém konci ohrady máme cedule, že je lidi nemají krmit a lézt k nim, ale mám pocit, že to má opačný efekt. Lidi jsou čím dál víc bezohlední a hloupí.

nebo jestli musím svého psa zvednout nad hlavu a vydržet, dokud dítě neodejde
tak ja uz si dlouho myslim, ze mit zleho psa je v tehle dobe uz docela luxus.
malokdo si ho muze dovolit
( tak jako kone, co ma rad jabka - pripadne sefuje stadu a vzdycky zere prvni )
tady jsem si jen tak povzdechla, ze ti rodice decka fakt nehlidaji. Pres zpravy a informovanost -jdou vylozene naproti pruserum.
Nekdy mam i pocit, ze to jejich "hlidani" je nastroj na kontrolu porodnosti a zalidnenosti planety.
Jinak si to vysvetlit neumim

Tak mně to přijde dost podobný s těma případama, kdy rodiče děcko nehlídali a ono jim vypadlo z vlaku. Jo, jasně, vlaky ČD jsou v různých regionech v různým stavu, občas docela děsným. Ale trestat za to průvodčí?

napsal(a):
Tak mně to přijde dost podobný s těma případama, kdy rodiče děcko nehlídali a ono jim vypadlo z vlaku. Jo, jasně, vlaky ČD jsou v různých regionech v různým stavu, občas docela děsným. Ale trestat za to průvodčí?
Cože? Kdy kde? Dveře mají pojistku a okno je vysoko, proč by za to zodpovídal průvodčí? Leda že dveře se otevřely za jízdy, to je pravda, je to odpovědnost vlakvedoucího. Ale že by hlídal všechny děti? No ok.. rodiče dostali co, bez trestu?
Já jak vidím ta děcka naklánět se z okna, tak je mi zle. Co dělám pak, nemůžu říct.
A to je zas ono - pes musí mít vodítko, košík, nepřekážet. Batoh nesmí překážet, ohrožovat posádku. Dítě může běhat po vlaku.

napsal(a):
Cože? Kdy kde? Dveře mají pojistku a okno je vysoko, proč by za to zodpovídal průvodčí? Leda že dveře se otevřely za jízdy, to je pravda, je to odpovědnost vlakvedoucího. Ale že by hlídal všechny děti? No ok.. rodiče dostali co, bez trestu?
Já jak vidím ta děcka naklánět se z okna, tak je mi zle. Co dělám pak, nemůžu říct.
A to je zas ono - pes musí mít vodítko, košík, nepřekážet. Batoh nesmí překážet, ohrožovat posádku. Dítě může běhat po vlaku.
Tuším v roce 2016 se to stalo.
https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/olomouc-pad-ditete-z-vlaku-vlakvedouci-pruvodci-zprosteni-zalobce-nepoda-dovolani-definitivni-rozsud.A181214_114810_olomouc-zpravy_stk
Podle jiných článků matka šla na WC s oběma dětmi, druhé dvouleté nechala na chodbě, zatímco otec zůstal sedět na sedadle.
napsal(a):
Tuším v roce 2016 se to stalo.
https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/olomouc-pad-ditete-z-vlaku-vlakvedouci-pruvodci-zprosteni-zalobce-nepoda-dovolani-definitivni-rozsud.A181214_114810_olomouc-zpravy_stk
Podle jiných článků matka šla na WC s oběma dětmi, druhé dvouleté nechala na chodbě, zatímco otec zůstal sedět na sedadle.
To byl otřesný případ. Nezajištěné dveře - ani se mi nechce ten odkaz znovu číst. A dítě bylo malinké - snad tříleté - čtyřleté...?
Prostě hrůza!

Proto máme u koní pletivo. Aby neprosákl člověk (dítě) dovnitř. A tatínek nelenil, a vysadil to dítě přes pletivo koňovi ku hlavě. Moje oblíbená historka z natáčení. Jaké bylo tatínkovo překvapení, když si kůň dítě nadšeně převzal a odnášel. Pletivo metr čtyřicet volně zavěšené na tyčích se nepřelézá zrovna samo Byla zima, dítě mělo jakýsi naducaný péřový obleček, kůň si ho nesl za obří kapucku, dítě se smálo jako pominuté, tatínek bledší, než ten sníh. To jsem už byla v pohybu. Když si kůň dítě opřel o zem, že ho prozkoumá a natrhá, aby se dostal ke kýženému (dobrému?) vnitřku, už jsem byla u něj. Tatínek se nevzmohl ani na pokus o překonání pletiva, byl naprosto konsternovaný. Tak jsem mu dítě vrátila a řádně mu vyprášila kožich. Stál u cedule "pozor, zlý kůň". Kdo nezažil, neuvěří.

fikovnice
napsal(a):
To byl otřesný případ. Nezajištěné dveře - ani se mi nechce ten odkaz znovu číst. A dítě bylo malinké - snad tříleté - čtyřleté...?
Prostě hrůza!
Dvouleté. Já se divím, že se vůbec dokázalo při jízdě ve vlaku jakžtakž držet na nohách.
Já s dětmi v době, kdy jsme ještě neměli auto, vlakem jezdívala dost často a proto jsem už věděla, že ty dveře bývají nedovřené nebo otevřené. Ty vlaky tenkrát v devadesátkách byly v ještě daleko horším stavu než dnes.

napsal(a):
Proto máme u koní pletivo. Aby neprosákl člověk (dítě) dovnitř. A tatínek nelenil, a vysadil to dítě přes pletivo koňovi ku hlavě. Moje oblíbená historka z natáčení. Jaké bylo tatínkovo překvapení, když si kůň dítě nadšeně převzal a odnášel. Pletivo metr čtyřicet volně zavěšené na tyčích se nepřelézá zrovna samo Byla zima, dítě mělo jakýsi naducaný péřový obleček, kůň si ho nesl za obří kapucku, dítě se smálo jako pominuté, tatínek bledší, než ten sníh. To jsem už byla v pohybu. Když si kůň dítě opřel o zem, že ho prozkoumá a natrhá, aby se dostal ke kýženému (dobrému?) vnitřku, už jsem byla u něj. Tatínek se nevzmohl ani na pokus o překonání pletiva, byl naprosto konsternovaný. Tak jsem mu dítě vrátila a řádně mu vyprášila kožich. Stál u cedule "pozor, zlý kůň". Kdo nezažil, neuvěří.
Ježiš, ti lidi mají fakt v hlavě nasráno.
U nás si teď jedni sousedi pořídili 2 lamy, na plotě óbr cedule, aby je lidi nekrmili. Tak jsem zvědavá, jak dlouho jim to vydrží.

napsal(a):
A já si až doteď myslela, že kůň je býložravec. Možná mělo dítko nakakáno v plence a mělo k obědu špenát a mrkvičku.
napsal(a):
Ježiš, ti lidi mají fakt v hlavě nasráno.
U nás si teď jedni sousedi pořídili 2 lamy, na plotě óbr cedule, aby je lidi nekrmili. Tak jsem zvědavá, jak dlouho jim to vydrží.
Nevydrží - my jsme takto přišli o 3 lamy, všechny padly na bachorovou acidozu, kvůli debilním lidem, co neumí číst👎
napsal(a):
A já si až doteď myslela, že kůň je býložravec. Možná mělo dítko nakakáno v plence a mělo k obědu špenát a mrkvičku.
Tak kůň je prostě inteligentní zvíře, které může být zvědavé a klidně dělat i naschvály. Znal sem klisnu, která vždycky když jí někdo přinesl čerstvou vodu, tak vzala do tlamy okraj vědra a převrhla ho dotyčnému na nohy. S oblibou si taky nenápadně stoupla kopytem někomu na nohu, jen tak lehce, že mu vlastně nic moc nebylo a když se rozčiloval a chtěl aby uhnula, tak dělala, že neví o co jde a že neví co uhnout znamená. Jinak to bylo úžasný a milý zvíře, jen byla maličko škodolibá. Nikdy neudělala nic, čím by někomu skutečně ublížila. Stejně jako náš pes třeba krade rukavice, tak si klidně dovedu představit koně, co šlohne v takové situaci dítě, ještě když mu ho někdo doslova strká pod nos.

Ono je to tak, že takový býložravec ze zkušenosti ví, že obaly, které mu jsou dány k dispozici, často skrývají chutné obsahy (igelitka, barel, kapsa...). A zvídavý jedinec, je-li mu bez dalšího podán nějaký nový obal, jde pochopitelně zjistit, zda také neukrývá nějaké chutné tajemství
O poníkách a zabezpečených bednách s krmením by se popsaly knihy.
Samozřejmě svou veselou historku podávám trochu s nadsázkou :-) kůň chtěl dítěti nejspíš prošustrovat kapsy. Kdyby nějaké mělo.
V tomhle jsou vlastně dětské overálky hrozně nepraktické - kam si má dítě uložit klíče a kreditku?!

napsal(a):
Ono je to tak, že takový býložravec ze zkušenosti ví, že obaly, které mu jsou dány k dispozici, často skrývají chutné obsahy (igelitka, barel, kapsa...). A zvídavý jedinec, je-li mu bez dalšího podán nějaký nový obal, jde pochopitelně zjistit, zda také neukrývá nějaké chutné tajemství
O poníkách a zabezpečených bednách s krmením by se popsaly knihy.
Samozřejmě svou veselou historku podávám trochu s nadsázkou :-) kůň chtěl dítěti nejspíš prošustrovat kapsy. Kdyby nějaké mělo.
V tomhle jsou vlastně dětské overálky hrozně nepraktické - kam si má dítě uložit klíče a kreditku?!
Já mám pyžamový (medvědí) a mám dvě kapsy :-) ale mám tam sušenky.
napsal(a):
Už vás honil houser nebo beran? Se psem se možná domluvíte, ale s těmi jmenovanými ne.

sisi58
napsal(a):
Už vás honil houser nebo beran? Se psem se možná domluvíte, ale s těmi jmenovanými ne.
Poněkud jste to vytrhla z kontextu, nezdá se vám?

Štefan1
napsal(a):
... ony ty hodné totiž nejsou vidět ...
Beru v úvahu všechny, co znám.
napsal(a):
Zase podmínka
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/pes-kousl-dite-podminka-muzi-ktery-ho-vencil-40358965?fbclid=IwAR3O9wS5Bj1KsXzqc_9uHc_ZyLtZrfqq1iT1Q1eRALhB6mIOZCoLRry1i7U
To mu to teda nandali, panečku! 🤪
A zase - ožralej bezohlednej deb.il a zase bull...

napsal(a):
Zase podmínka
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/pes-kousl-dite-podminka-muzi-ktery-ho-vencil-40358965?fbclid=IwAR3O9wS5Bj1KsXzqc_9uHc_ZyLtZrfqq1iT1Q1eRALhB6mIOZCoLRry1i7U
Neuvěřitelný....

napsal(a):
Zase podmínka
Za mě jasná zpráva pro všechny majitele-debily, ať váš pes vyvede cokoliv, tak se nemusíte bát, tak max na vás uděláme "ty, ty, ty"

barevnalentilka
napsal(a):
Bože to je kráv.a
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/pes-pokousal-na-zahradce-ostravske-restaurace-divku-v-detskem-koutku-40363436#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=hgGTLTD5MQC-202106160928&dop_id=40363436&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
A diskuze je taky výživná.

barevnalentilka
napsal(a):
Bože to je kráv.a
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/pes-pokousal-na-zahradce-ostravske-restaurace-divku-v-detskem-koutku-40363436#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=hgGTLTD5MQC-202106160928&dop_id=40363436&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Ach jo, chudák holčička.
K majitelce psa snad ani nemám komentář....nenacházím slov.
neverend

XXX.XXX.213.247
Nedokážeme odstranit pár hlupáků bezohledných a zase to odskáčeme všichni i ti co nikdy nic neudělali. 😐 Tenhle trend se delší dobu šíří ve všech oblastech jako rakovina. Školení a průkazy nic nevyřeší, akorát jako něco děláme a někdo na tom možná celkem i zbohatne. Škoda slov..

neverend
napsal(a):
Nedokážeme odstranit pár hlupáků bezohledných a zase to odskáčeme všichni i ti co nikdy nic neudělali. 😐 Tenhle trend se delší dobu šíří ve všech oblastech jako rakovina. Školení a průkazy nic nevyřeší, akorát jako něco děláme a někdo na tom možná celkem i zbohatne. Škoda slov..
Stejné jako ve školství, kvůli jedincům se speciálními vzdělávacími potřebami trpí celá třída, hlavně že máme "průměr" a všichni mají stejná práva a příležitosti.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Stejné jako ve školství, kvůli jedincům se speciálními vzdělávacími potřebami trpí celá třída, hlavně že máme "průměr" a všichni mají stejná práva a příležitosti.
Tak,tak. Dnes by i z Oty Rákosníka mohl být seriózní maturant či dokonce něco s diplomem.😀 On je přeci jen momentálně zaostalý.😀 Já si o tomhle myslím své a dokonce si myslím, že ty lidi co na to zkrátka nemají máme nějakou podivnou potřebu vlastně trápit.😐 Mám zkušenost s autistickým klukem bývalé přítelkyně a on se skutečně trápil.😐 Strašně se snažil když jsme se spolu učili, chtěl mi ukázat jak už tomu rozumí a nakonec to skončilo brekem. Opravdu moc se snažil a mně ho bylo tak strašně líto..😐 Bolí ho hlava a půlku si stejně nezapamatuje. Nakonec to za něho udělala asistentka a byl pokoj.

neverend
napsal(a):
Tak,tak. Dnes by i z Oty Rákosníka mohl být seriózní maturant či dokonce něco s diplomem.😀 On je přeci jen momentálně zaostalý.😀 Já si o tomhle myslím své a dokonce si myslím, že ty lidi co na to zkrátka nemají máme nějakou podivnou potřebu vlastně trápit.😐 Mám zkušenost s autistickým klukem bývalé přítelkyně a on se skutečně trápil.😐 Strašně se snažil když jsme se spolu učili, chtěl mi ukázat jak už tomu rozumí a nakonec to skončilo brekem. Opravdu moc se snažil a mně ho bylo tak strašně líto..😐 Bolí ho hlava a půlku si stejně nezapamatuje. Nakonec to za něho udělala asistentka a byl pokoj.
Taky známe. Děti ztratily klid na výuku, dostaly se do stresu, spolužáci taky mimo režim a otrávení. Rodiče zoufalí.
Miriam33

XXX.XXX.210.31
Kolikrát za to můžou rodiče, že za žádnou cenu nechtějí dát dítě z normální školy. Někdy to má smysl, nekdy ne. Sem tam se oslabené dítě chytne, někdy má smysl jen první stupeň základky a dál je to už jen trápení. Škoda, že speciálky nejsou víc podporované, jsou děti, které by tam byly vyloženě šťastné, když se soustředí víc právě na praktické věci potřebnější pro řemeslo a rukodělné práce. Nechápu na co je právě slabším dětem počítání funkcí, větné rozbory, dva jazyky a pokročilá informatika na druhém stupni, když by potřebovaly mnohem víc naučit věci důležité pro život a najít v čem jsou dobré. Ty slabší tam nemají šanci zažít úspěch. Stejně potom většinu předmětů mají upravených a musí se učit zvlášť s asistentkou. Je inkluze fajn pro některé děti s fyzickým hendikepem nebo s mirnou formou některých poruch, které se postupně zlepšují a postupně jsou ty deti i bez pomoci asistentky. Ale je to teda veliký nápor na učitele. Ani peníze to nevyváží, kolik práce navíc to stojí připravovat navíc každý den materiály a pomůcky pro tyto děti plus pro ty nadané, plus pro dalších x dětí s dalšími speciálními poruchami učení, kterých je v každé třídě v současnosti několik. Ovšem nejhorší je to, když se to dítě trápí.

Já to nepročítala celé, ale my třeba máme jiný problém, vnučka se psů nebojí, vyrůstá prakticky s naší buli, která je na ní zvyklá a nechá si na sobě dříví štípat. Tak a jak vysvětlit 4 leté malé ochránkyni , že ne všichni psy jsou jako naše Ronja. Ke psům se chovat umí, ale asi má pocit, že všichni jsou stejné salámové povahy. Postavila se mezi naší buli a volně pobíhajícího zlatého retrievra (typický pohlavní loudil, běžel si jen čuchnout) a jala se mu hrozit prstíkem, a mumlat nějaké "zaklínadlo", že se to nedělá. No úplně mě jala hrůza, kdyby to byl jiný pes? To jsem to naše dítě dost podcenila...
Miriam33

XXX.XXX.210.31
Možná ani nevysvetlite, dokud na ni některý nevyblafne nebo to neuvidí zblízka u nekoho jiného... A ani tak si některé děti nedají říct. Moje malé pokoušedlo to na zvířata pořád zkouší (přede mnou muchlá a hladí, za rohem pokouší a trápí) a to už se po ní ohnaly. No tak holt hlídám a hlídám a bráním je před sebou navzájem a doufám, že se mi to podaří než malý trapič dostane rozum.
S pádícím rozjuchaným labradorem máme tento týden taky stejný zážitek na procházce se psem...ale malé dcerce dvouletačce se teda velký pádící pes úplně nepozdával a couvala do obilí. Zaklínadlo jsem bezúspěšně zkoušela já a se vztaženou rukou vlezla mezi psy....jemu to bylo jedno, chtěl něco s mou fenou, nic jiného ho nezajímalo a panička naštěstí doběhla včas než se zjistilo, co.

To není pes. To je "pitbull".
Zákaz vidím do roka a do dne. Jdu si rychle sehnat ještě nějaké

v reportáži zaznělo, že majitelka psa uvázala u stolu
v článku je "když se dívka přiblížila k psovi..."
2-3 letá
...................................
pokud je pravda, co mi z těchto dvou vět vyplývá, tak v prvé řadě má být potrestána matka
což píšu jako matka
napsal(a):
2-3 letá
pokud je pravda, co mi z těchto dvou vět vyplývá, tak v prvé řadě má být potrestána matka
což píšu jako matka
Čtyřiatřicetiletá žena přišla na zahrádku a posadila se nedaleko dětského koutku. Většina hostů si zde psy uvazuje ke stolu. (...)
(...) Jenže pes nebyl řádně zajištěn a neměl náhubek
Já to chápu tak, že právě psa neuvázala nebo neuvázala pořádně, že se pes mohl „utrhnout“.
Jinak ano, jestliže pes byl zajištěný, pak je na rodičích/zákonných zástupcích, aby si pohlídali dítě. Nicméně i tak - opilá majitelka prostě nemohla mít psa pod kontrolou, protože neměla pod kontrolou ani sebe samu. Pak by se provinily obě strany, ale část viny stále zůstává na majitelce psa - vždyť ten neměl ani košík, a jde s ním mezi děti?!

Jednoznačně je vina na majitelce psa. Ani dospělý by nemusel odhadnout, jak daleko psu stačí vodítko. Dítě třeba jen chtělo projít kolem stolu. Matka mohla sedět u stolu vedle a o psu vůbec nevědět.
Nemůže jeden pes omezovat půl hospody. Dopadne to tak, že nás se psy do hospody nepustí !!!
Navíc : Uzákonila bych, že majitel se psem na procházce nesmí být "pod vlivem". Když řídím auto, nesmím požít, dokonce když jedu na kole neměla bych požít. Ani myslivec se zbraní.....Stejně tak by to mělo být pro majitele psů. Jak asi může ovládat psa opilec se dvěma promile ! A čím větší opilec a feťák, tím nebezpečnější pes. Protože ať se nám to líbí nebo ne, stravovací a občerstvovací zařízení jsou primárně pro lidi.
-----------
což píšu jako majitelka psa......s kterým jezdím dopravou městskou i dálkovou, chodím i do té hospody.

napsal(a):
2-3 letá
což píšu jako matka
Ten pes mohl vyjet, kousnout a matka mohla být půl metru za dítětem. Když jdu se psem mezi lidi, musím se chovat tak, aby nemohl nikoho ohrozit.

napsal(a):
2-3 letá
což píšu jako matka
Jako že cizí děti nemusím a o dost dětech si i myslím svoje, tak v tomhle nesouhlasím.
V těhle případech je na mě jako majitelce psa svoje zvíře ochránit od všeho zlého a to i od cizích dětí, je na mě, abych houkla na matku, co nemá svojí dceru pod dozorem a nebo má, ale přijde jí to asi normální, aby její dcera lezla k cizímu psu..."ženská hlídejte si laskavě to dítě" a nebo rovnou na dítě udělala "huš huš...utíkej k mamince"
Protože je úplně jedno, jestli to bylo tak, že pes byl uvázaný a děcko k němu doťapkalo, protože jeho máma na něj nedávala pozor......vždycky z toho vyjdu špatně já jako majitel agresivního psa, který napadl dítě.
Prostě to vnímám tak, že jako majitelka velkého psa, který je schopen, malému děcku, které se přiblíží, ublížit dost citelně i tím, že se zrovna ožene po mouše, jsem povinná hlídat všechno a všechny.

"V těhle případech je na mě jako majitelce psa........."
Já se vůbec nijak nevyjadřuji k majitelce psa! Ani jedním písmenkem!
Pouze píši, a trvám na tom, že zodpovědná za své dítě je matka (či jiný dospělý obecně)! A to i v případě, že "procházeli kolem psa a matka by byla půl metru za dítětem.." No ne, stejně jako psa vodím tak, abych byla vždy mezi ním a kýmkoliv dalším, stejně tak bych byla mezi psem a dítětem. Tečka.
A pokud přihlédnu k písmenkům "v jednu chvíli se pak ozval pláč....." tak to na mě dělá dojem, že se dítěti nikdo nevěnoval a nikdo neví, co dělalo a jak se to vlastně stalo.
"Uzákonila bych, že majitel se psem na procházce nesmí být "pod vlivem""
již x let vysvětluji lidem, že jako majitel živočišné zbraně musím mít vždy zcela čistou hlavu....
stejně jako rodič malého dítěte......

lesnížínka
napsal(a):
Jak jsem to tak četla, chybu udělali všichni. Ožralá baba s bullem...no comment. Hospodští, kteří tuto osobu měli odvelet do pr...a minimálně jí nedovolit sedat se psem u dětského koutku a povolit jen z řádným uvázáním. Matka, která si nehlídá své dítě, které leze za cizím psem...
Taky to tak vidím. Co jsem si tak všimla v restauracích, kde bývají dětské koutky, nikdy tam s dětmi nejsou rodiče a děcka ještě běhají mezi stoly. A pes byl bez dozoru, asi ledabyle uvázaný a bez košíku.

A jak to dopadne? Myslíte, že majitel hospody zruší dětský koutek? Asi ne, ale po téhle zkušenosti, požene každého se psem....svinským krokem.
Nakopat takového majitele psa ( nechci zrovna psát opilou ženskou ) do zádele.
napsal(a):
A jak to dopadne? Myslíte, že majitel hospody zruší dětský koutek? Asi ne, ale po téhle zkušenosti, požene každého se psem....svinským krokem.
Nakopat takového majitele psa ( nechci zrovna psát opilou ženskou ) do zádele.
Proč nechcete psát opilou ženskou? Měla dvě promile...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.254
napsal(a):
Jednoznačně je vina na majitelce psa. Ani dospělý by nemusel odhadnout, jak daleko psu stačí vodítko. Dítě třeba jen chtělo projít kolem stolu. Matka mohla sedět u stolu vedle a o psu vůbec nevědět.
Nemůže jeden pes omezovat půl hospody. Dopadne to tak, že nás se psy do hospody nepustí !!!
Navíc : Uzákonila bych, že majitel se psem na procházce nesmí být "pod vlivem". Když řídím auto, nesmím požít, dokonce když jedu na kole neměla bych požít. Ani myslivec se zbraní.....Stejně tak by to mělo být pro majitele psů. Jak asi může ovládat psa opilec se dvěma promile ! A čím větší opilec a feťák, tím nebezpečnější pes. Protože ať se nám to líbí nebo ne, stravovací a občerstvovací zařízení jsou primárně pro lidi.
-----------
což píšu jako majitelka psa......s kterým jezdím dopravou městskou i dálkovou, chodím i do té hospody.
Ja chodila s dvema rtw do hospody. Chlastat. Cestou zpatky 5km oesky sem fakt střízliva nebyla. Ne namol ale nadychala bych asi dost. Presto jsem mela oba psy plne pod kontrolou.
Dle vas jsem toto mela absolvovat bez psu a riskovat ze na me vylitne prase nebo me znasilni nekdo z okolnich chuliganu. Diky nas rat.

lesnížínka
napsal(a):
Proč nechcete psát opilou ženskou? Měla dvě promile...
Aby z toho opilí chlapi nevypadli !

"Presto jsem mela oba psy plne pod kontrolou".
Si myslíte vy.....
neverend

XXX.XXX.213.247
Psovi ani jinému tvorovi nikdo nikdy do hlavy neuvidí. Z toho vždy vycházím jako ze základu. Nevím jak je to u ostatních, ale pes obecně ožralý moc nemusí. Zvířata obecně nemají v lásce nevypočitatelnost a změny v chování byť je to třeba jinak pohodář pes. Toť mé zkušenosti se psy. V naší sousední vesnici se stal malér právě na oslavě majitelových narozenin, kde všechno nalitý a pes jinak zlatíčko si nakonec do jednoho z účastníků kousnul. A to se tam slavilo takhle každou chvíli a člověk by řekl, že pes už to neřeší. Majitel je prostě idio*t, kterému patří do ruky tak nafukovací kachna možná.😀 Pes putoval k jinému člověku a je z něho tak miloučké stvoření,že na návštěvě mi vlezl na klín a chovat prej miminko.😀 Pitbul a ještě dost těžkej.😀
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.90
napsal(a):
"Presto jsem mela oba psy plne pod kontrolou".
Si myslíte vy.....
To vim moc dobre. Mnoha lety a ruznymi situacemi overeno.

neverend
napsal(a):
Psovi ani jinému tvorovi nikdo nikdy do hlavy neuvidí. Z toho vždy vycházím jako ze základu. Nevím jak je to u ostatních, ale pes obecně ožralý moc nemusí. Zvířata obecně nemají v lásce nevypočitatelnost a změny v chování byť je to třeba jinak pohodář pes. Toť mé zkušenosti se psy. V naší sousední vesnici se stal malér právě na oslavě majitelových narozenin, kde všechno nalitý a pes jinak zlatíčko si nakonec do jednoho z účastníků kousnul. A to se tam slavilo takhle každou chvíli a člověk by řekl, že pes už to neřeší. Majitel je prostě idio*t, kterému patří do ruky tak nafukovací kachna možná.😀 Pes putoval k jinému člověku a je z něho tak miloučké stvoření,že na návštěvě mi vlezl na klín a chovat prej miminko.😀 Pitbul a ještě dost těžkej.😀
Takhle u nás kousl pes majitelčina kamaráda. Znal ho od štěněte a vždycky si spolu "povídali" aspoň přes plot. "Ty dnes nemáš čas? Tak aspoň podrbat". Jednou šel pán z hospody, Bad se (jako obvykle ) postavil na plot - že podrbat. Pán dýchnul a měl ho v obličeji - na mnoho stehů.

"No ne, stejně jako psa vodím tak, abych byla vždy mezi ním a kýmkoliv dalším, stejně tak bych byla mezi psem a dítětem. Tečka".
Stále s vámi nemůžu souhlasit. Je povinnost matky dohlížet na dítě tak, aby neobtěžovalo v restauraci další hosty.( Nesmí lítat, řvát, mávat klackem nad talířem, plést se číšníkům pod nohy, je toho dost a za to je plně zodpovědná matka ), ale není její povinností nahlížet pod stoly, jestli tam neleží pes, navíc nebezpečný pes a hlídat, aby vždy byla mezi psem a dítětem. A i když také chodím se psem do restaurace, hotelu, na zahrádku, vždycky cítím jako svou povinnost hlídat psa tak, aby se ho nikdo nemusel bát, natož aby někoho zranil. Nakonec proto jsou u zahrádek dětské koutky, aby si matka mohla v klidu vypít kafe ( s jedním okem na dítěti ) a nemusela být děcku za zadkem.
Skončí to tak, že nám bude přístup do těhle zařízení odepřen !
Včera na nádraží na nástupišti, já, ležící unavená psice a asi 3-4letý človíček, kterému se líbila a pořád ho lákalo, jít se s ní kamarádit.
Tak jsem mu vysvětlovala, že je stará, unavená, nevrlá.....A žádném případě bych si nedovolila, odehnat ho někam jinam, nebo dokonce osopit se na babičku, at si ho hlídá a drží ho od nás dál, nejlépe ať se postaví mezi něho a psa. On nikoho neohrožoval, to já jsem musela hlídat psovou, která mohla ohrozit a ublížit.

napsal(a):
"No ne, stejně jako psa vodím tak, abych byla vždy mezi ním a kýmkoliv dalším, stejně tak bych byla mezi psem a dítětem. Tečka".
Stále s vámi nemůžu souhlasit. Je povinnost matky dohlížet na dítě tak, aby neobtěžovalo v restauraci další hosty.( Nesmí lítat, řvát, mávat klackem nad talířem, plést se číšníkům pod nohy, je toho dost a za to je plně zodpovědná matka ), ale není její povinností nahlížet pod stoly, jestli tam neleží pes, navíc nebezpečný pes a hlídat, aby vždy byla mezi psem a dítětem. A i když také chodím se psem do restaurace, hotelu, na zahrádku, vždycky cítím jako svou povinnost hlídat psa tak, aby se ho nikdo nemusel bát, natož aby někoho zranil. Nakonec proto jsou u zahrádek dětské koutky, aby si matka mohla v klidu vypít kafe ( s jedním okem na dítěti ) a nemusela být děcku za zadkem.
Skončí to tak, že nám bude přístup do těhle zařízení odepřen !
Včera na nádraží na nástupišti, já, ležící unavená psice a asi 3-4letý človíček, kterému se líbila a pořád ho lákalo, jít se s ní kamarádit.
Tak jsem mu vysvětlovala, že je stará, unavená, nevrlá.....A žádném případě bych si nedovolila, odehnat ho někam jinam, nebo dokonce osopit se na babičku, at si ho hlídá a drží ho od nás dál, nejlépe ať se postaví mezi něho a psa. On nikoho neohrožoval, to já jsem musela hlídat psovou, která mohla ohrozit a ublížit.
Stále s vámi nemůžu souhlasit. Je povinnost matky dohlížet na dítě tak, aby neobtěžovalo v restauraci další hosty.( Nesmí lítat, řvát, mávat klackem nad talířem, plést se číšníkům pod nohy, je toho dost a za to je plně zodpovědná matka )
No takhle by to mělo být, ale z vlastní mojí zkušenosti jak hosta, tak i zaměstnance restaurace to bohužel často takhle není.
Zatímco děti lítající a hlučící po place není nic tak neobvyklého, matky se ani neobtěžují, jsou rády, že si v klidu vypijí kafe a že je děti chvíli neotravují a vy za nimi několikrát jdete a prosíte, aby si děti hlídaly, aby je nenechávaly lítat, že číšníci ponesou třeba horký kafe a může se stát nehoda a dítě bude opařený. Matky děti spacifikují, ale za chvíli se situace opakuje a když už je žádáte poněkolikáté, tak už na vás koukají jako na otravu.
O tom, že takové děti tím obtěžují ostatní hosty, o tom nemluvím. Ale dítě je dnes modla a lidi by tím pádem měli tolerovat všechno.
Na rozdíl od zákazníků se psy. V životě jsem nemusela upozorňovat hosta se psem, ať si ho umraví...takový host si najde příhodný stůl většinou někde v rohu, pes zalehne a je klid.
Nicméně mám taky názor, že na mě jako majitelce psa je hlídat nejen psa, ale případně i pobíhající děcko, aby se k mému psu nedostalo.
Vámi popisovaná situace na nádraží........ono jak se kterým psem, pokud bych tam byla se Sárou a s Jackem, tak bych se nejdřív snažila poslat prcka k babičce, ale pokud by se kolem nás pořád motal, tak bych babičku požádala ať si vnoučka hlídá, že nemám hodné psy, kteří milují děti. Zase si nemyslím, že je moje povinnost nechat kolem sebe kroužit celou dobu dítě a hlídat, aby nevstoupilo do osobního prostoru mých psů, aby se nedostalo do dosahu kovového koše čuby, která nemá problém říct "a ty už mě taky neštvi "
Takže ono taky záleží na tom, jakého má člověk psa a pak tu stejnou situaci vidí jinak.
S Ginou bych naopak, po domluvě s babičkou, kloučka vyzvala, že jestli chce, tak se může s bílou medvědicí pomazlit a naopak by to bylo velmi vítané, Gina děti prostě miluje a my v rodině a po známých žádné nemáme a jediné nebezpečí je, že mu pořádně olíže obličej.
Ale i s Ginou si dávám na děti majzla, přeci jen je to mladý tele a kdyby se přiřítilo děcko, tak by na něj mohla z radosti skočit. Přeci jen musím fenu posadit a upozornit, aby byla opatrná a pak teprve vyzvat děcko, že si jí může pohladit.
Prostě z pohledu majitele psa se snažím hlídat všechno.
Na druhou stranu z pohledu matky hlídám naopak nejen vlastní dítě, ale i třeba psa pohybujícího se v jeho blízkosti.
Prostě pokud se stane a dítě skončí pokousané, tak to, že se pak bude majitel psa dohadovat s matkou, kdo si měl co hlídat a kdo za to může, je tomu dítěti tak nejak prd platný.

Často se setkávám se situací, kdy člověk laik pohlíží na zvíře jako na inventář - člověk laik si neuvědomuje, že zvíře se rozhoduje samo a může vyhodnocovat situaci nepříznivě člověku. Takový člověk laik se potom těžce diví. Mám tyhle zkušenosti u koní. Samozřejmě každý člověk laik ví, že kůň kope. Už ne každý člověk laik ví, že kůň taky kouše (srovnejme, že pes s košíkem může uhodit) nebo že má těžkou hlavu (většinou vážící jako to dítě a více), kterou může uhodit, a že má čtyři nohy zakončené tvrdou plochou 20x20 cm, kterýma může (vážně nechtěně) něco přišlápnout (srovnejme, že velký pes může neopatrností dítě povalit).
Já jako majitel koně/psa si mohu stokrát hlídat dítě, protože mám tucha, čeho je dítě schopno, mohu si tím pádem preventivně hlídat zvíře a jeho prostor, mohu informovat majitele dítěte, že dítě se chová nevhodně, překáží, hlučí, whatever. Pejskař-koňař-rodič zase tuší, co může udělat pes/kůň, a umí si ohlídat dítě, případně na chování toho psa/koně upozornit majitele. Nebo majitele upozornit, že chce kolem koně projít, poprosit o pohlídání psa při vypouštění dítěte v okolí atd.
Jako majitel zvířete ovšem nemohu očekávat, že anonymní majitel dítěte bude mít potuchy o tom, že zvíře není jízdní kolo. Potom musím hlídat nejen svoje zvíře a potenciálně problematické dítě, ale ještě koučovat toho rodiče, pakliže jeho přístup k situaci není adekvátní - tj. vysvětlit situaci, vyznačit bezpečný prostor, nastínit následky... To je na jednoho už docela široký záběr
Stane se mi, že někde postáváme s koňmi, a rodič dítě vybídne, ať si teda jde pohladit koníčka, když chce. Já coby jezdec/vodič jsem vzduch. Prostě "když se ti to kolo líbí, tak si ho jdi prohlídnout zblízka". Takoví lidi mají pocit, že kůň nemůže nic udělat, protože je přeci vychovaný - přece jinak by nebyl na ulici. Naprosto standardní situace je, že jedeme někde v civilizaci a lidi, co jdou po ulici proti nám, si koně, jak jdou kolem, pohladí. Bez ptaní, jen tak mimochodem, natáhnou ruku, a jedou dlaní po koni, jak jde. No, máme hodné koně. To, co ohrožuje dotyčné lidi, je zpravidla můj bičík. To jsou pak náramně překvapení.
Ale jinak se stále častěji setkávám s lidmi, kteří dítěti řeknou, že se musí nejprve zeptat. Svět není ještě ztracený

mohu informovat majitele dítěte
...tak to mě rozsekalo

napsal(a):
mohu informovat majitele dítěte
...tak to mě rozsekalo
No, já mám k těm dětem trochu jiný vztah

"Stále s vámi nemůžu souhlasit. Je povinnost matky dohlížet na dítě tak, aby neobtěžovalo v restauraci další hosty.( Nesmí lítat, řvát, mávat klackem nad talířem, plést se číšníkům pod nohy, je toho dost a za to je plně zodpovědná matka ), ale není její povinností nahlížet pod stoly, jestli tam neleží pes, navíc nebezpečný pes a hlídat, aby vždy byla mezi psem a dítětem"
nesouhlas je v pořádku
ale.... ne, opravdu se odpovědnost za dítě nesmrskává na to, aby dítě neobtěžovalo hosty. Spadá tam i ochrana dítěte, a do tohoto pojmu spadá i ochrana fyzická. Takže jo, když budu s dítětem procházet kolem psa, tak ho povedu vně. To je snad minimální základ!
Na absurdity typu nahlížení pod stoly ani moc nemá smysl reagovat......
a s dovolením....i bez...opět upozorňuji, že se věnuji pouze otázce odpovědnosti rodiče
"Prostě pokud se stane a dítě skončí pokousané, tak to, že se pak bude majitel psa dohadovat s matkou, kdo si měl co hlídat a kdo za to může, je tomu dítěti tak nejak prd platný."
tak nějak

Jako majitel zvířete ovšem nemohu očekávat, že anonymní majitel dítěte bude mít potuchy o tom, že zvíře není jízdní kolo
Tak nějak. Je jen otázka, jestli chodec, rodič atp. má povinnost vědět, že pes, kůň a pod. není to kolo.
A častá domněnka veřejnosti je : Kdyby to zviře bylo nebezpečné, tak s ním nepoleze mezi lidi. A do jisté míry mají pravdu.
Jen já vím, jak dalece je moje zvíře - pes - nebezpečné a podle toho se musím chovat.
Zas na druhou stranu - lidi jsou nerudní a vadí jim i to, že na ně pes, sedící u nohy, zaštěká.

Se kvůli těm zprávám bojim chodit se psem do města, ale stejně poslední procházka byla tak, že já psa málem nesla vzduchem a dítka poletovala všude, tak už zas rok nikam nepůjdeme, nebaví mě třikrát za dvě stě metrů prosit rodiče, aby si dali děti na vodítko. Nemyslím to zle. Tak jdeme zas na louku.