Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.6.2021 09:17

Já mám tedy pocit, že se svět obrací v čím dál větší pr*el, bohužel Psa má každý druhý, spousta lidí se výchově vůbec nevěnuje a s lockdownem je mají jen pro chvilkovou zábavu. Do toho je tady opravdu kult nedotknutelného děcka, které jde hrabat na cizího psa bez ptaní a rodiče se pak ještě tváří uraženě, že si ten jejich zázrak nesmí pejska pohladit. Předvídat musí obě strany, bohužel, tak to je.

Před 14ti dny jsem měla incident s dvojicí, vedle které pobíhal takový ten moderní modrý bull pes (v těchto plemenech se nevyznám, asi pitbull, tak mu tak budu říkat). Šla jsem vyzvednout kámoše, že půjdeme na procházku, měla sebou svého 7kg psa na vodítku, protože zástavba, sídliště, velký počet psů na metr čtvereční. Dvojici se psem jsem bohužel potkala ve chvíli, kdy už nebylo kam uhnout, z jedné strany byly baráky, z druhé oplocený pozemek školy. Usměrnila jsem svého psa k noze, tak abychom se s bullem na volno míjeli v co největší vzdálenosti. Přesně ve chvíli, kdy byli asi metr od nás, se pitbull se zavrčením rozběhl a já jsem stihla svého psa akorát tak za kšíry zvednout do vzduchu, takže čokl narazil jen do mě. V tu chvíli jsem oslovila pár (oba cca 18 let) zda jsou mentálně v pořádku, že mají takového psa na volno. Mám metr šedesát, svého psa jsem stále držela doslova nad hlavou a čokl kolem mě pobíhal a vyskakoval.
Na to konto jsem se dozvěděla že jsem dementní já, protože mám svého psa na vodítku a ten jejich si přece chce jen hrát (to dá přece rozum, že když vrčí, tak si chce jen hrát.... ). Mimo to odmítali psa odvolat, takže stále pobíhal okolo mně.
Naprosto neskutečný zážitek, policajty jsem neměla čím zavolat, protože plné ruce. Paralyzér, ani pepřák nevlastním. Ještě dvě hodiny poté, jsem se třepala stresem a vzteky nad tou bezmocí.

Co mě nejvíc dostalo, byla ta totální arogance obou majitelů toho psa. A co mě nejvíc stresuje je fakt, že dříve nebo později je nejspíš zase někde potkám, protože, jak mi pak řekl kamarád, občas je se psem vídá z okna, jak chodí kolem. Takže teď vybírám aspoň ten pepřák, o kterém stejně pochybuju, že ho stihnu použít, až se ten pes jednoho krásného dne rozhodne, že opravdu zaútočí, protože tohle byl zřejmě jen takový hravý nácvik.

Závěr z toho celého je, že jsem nikdy proti bull psům nic neměla, znám ze sídliště dva další, kteří poslouchají jako hodinky a přesto je majitelé vodí na vodítku, zažila jsem napadení vlastního psa úplně jinými než bull psy, ale v rukou takovýchto lidí, jaké jsem potkala jsou to prostě zbraně

18.6.2021 09:17

A častá domněnka veřejnosti je : Kdyby to zviře bylo nebezpečné, tak s ním nepoleze mezi lidi. A do jisté míry mají pravdu.

To jste mi teď připomněla...asi před 10 lety tady bydlela rodina s postiženou dcerou. Kamkoliv vyšli ven, tak ta holka sprostě řvala a nadávala každému, koho potkali. Takže opravdu s ní nemohli chodit nikam mezi lidi, takže chodili do polí a luk a my na ně náhodou narazili. (ten smajlík je myšlen na tu situaci po těch letech, ne na tu postiženou dívčinu)

18.6.2021 11:30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A častá domněnka veřejnosti je : Kdyby to zviře bylo nebezpečné, tak s ním nepoleze mezi lidi. A do jisté míry mají pravdu.

To jste mi teď připomněla...asi před 10 lety tady bydlela rodina s postiženou dcerou. Kamkoliv vyšli ven, tak ta holka sprostě řvala a nadávala každému, koho potkali. Takže opravdu s ní nemohli chodit nikam mezi lidi, takže chodili do polí a luk a my na ně náhodou narazili. (ten smajlík je myšlen na tu situaci po těch letech, ne na tu postiženou dívčinu)

To k nám do obchodu chodila paní s tiky asi to má nějakou diagnózu, nevím....jinak vypadala v celku normálně. Moje první setkání s ní bylo, že jsem šla okolo a najednou hlasité vyštěknutí (nevím jak mám ten zvuk popsat) a paní si sedla na bobek.....já teda čuměla jak z jara, jsem si říkala "co dělá???"...jinak dělala nekontrolovatelně rychlé pohyby rukama, sedala si, vyskakovala a výkřiky zvuků a slov byly také docela časté.
Takoví lidé to teda taky nemají jednoduché, protože vzhledem k tomu, že vypadají naprosto normálně a pak lidi kolem čumí.
A když si představím, že by mi tohle udělala, když bych kolem ní procházela se Sárou a Jackem....no raději nepředstavovat.
Je to jedna z těch situací, co nemohu předvídat ani kdybych se tisíckrát snažila myslet na všechno.

18.6.2021 11:35

Já mám tedy pocit, že se svět obrací v čím dál větší pr*el, bohužel Psa má každý druhý, spousta lidí se výchově vůbec nevěnuje a s lockdownem je mají jen pro chvilkovou zábavu. Do toho je tady opravdu kult nedotknutelného děcka, které jde hrabat na cizího psa bez ptaní a rodiče se pak ještě tváří uraženě, že si ten jejich zázrak nesmí pejska pohladit. Předvídat musí obě strany, bohužel, tak to je.

Před 14ti dny jsem měla incident s dvojicí, vedle které pobíhal takový ten moderní modrý bull pes (v těchto plemenech se nevyznám, asi pitbull, tak mu tak budu říkat). Šla jsem vyzvednout kámoše, že půjdeme na procházku, měla sebou svého 7kg psa na vodítku, protože zástavba, sídliště, velký počet psů na metr čtvereční. Dvojici se psem jsem bohužel potkala ve chvíli, kdy už nebylo kam uhnout, z jedné strany byly baráky, z druhé oplocený pozemek školy. Usměrnila jsem svého psa k noze, tak abychom se s bullem na volno míjeli v co největší vzdálenosti. Přesně ve chvíli, kdy byli asi metr od nás, se pitbull se zavrčením rozběhl a já jsem stihla svého psa akorát tak za kšíry zvednout do vzduchu, takže čokl narazil jen do mě. V tu chvíli jsem oslovila pár (oba cca 18 let) zda jsou mentálně v pořádku, že mají takového psa na volno. Mám metr šedesát, svého psa jsem stále držela doslova nad hlavou a čokl kolem mě pobíhal a vyskakoval.
Na to konto jsem se dozvěděla že jsem dementní já, protože mám svého psa na vodítku a ten jejich si přece chce jen hrát (to dá přece rozum, že když vrčí, tak si chce jen hrát.... ). Mimo to odmítali psa odvolat, takže stále pobíhal okolo mně.
Naprosto neskutečný zážitek, policajty jsem neměla čím zavolat, protože plné ruce. Paralyzér, ani pepřák nevlastním. Ještě dvě hodiny poté, jsem se třepala stresem a vzteky nad tou bezmocí.

Co mě nejvíc dostalo, byla ta totální arogance obou majitelů toho psa. A co mě nejvíc stresuje je fakt, že dříve nebo později je nejspíš zase někde potkám, protože, jak mi pak řekl kamarád, občas je se psem vídá z okna, jak chodí kolem. Takže teď vybírám aspoň ten pepřák, o kterém stejně pochybuju, že ho stihnu použít, až se ten pes jednoho krásného dne rozhodne, že opravdu zaútočí, protože tohle byl zřejmě jen takový hravý nácvik.

Závěr z toho celého je, že jsem nikdy proti bull psům nic neměla, znám ze sídliště dva další, kteří poslouchají jako hodinky a přesto je majitelé vodí na vodítku, zažila jsem napadení vlastního psa úplně jinými než bull psy, ale v rukou takovýchto lidí, jaké jsem potkala jsou to prostě zbraně

Jo jo...on je ten pes hodnej, on si chce hrát. Moje Sára by na takového psa okamžitě zaútočila a myslím, že ač byla udatná a nebojácná a radikál, tak by nevyhrála.

Takoví ignoranti mě fakt štvou (sprostý výraz by mi tady neprošel), nikdo s tím nemůže nic udělat a defakto se jim celé okolí vyhýbá a když už se s tím NĚCO dělá, tak až když se stane neštěstí.
A být majitelkou bull psa, tak jsem naštvaná dvojnásob, protože přesně takoví způsobují, že se pak částí veřejnosti a politiků volá po zákazu těchto plemen a je úplně jedno, že vy máte vychovaného psa neustále pod kontrolou, že nikoho neobtěžujete, neohrožujete, jste automaticky ve stejném pytli s takovými deb.ily.

18.6.2021 11:44

"A když si představím, že by mi tohle udělala, když bych kolem ní procházela se Sárou a Jackem....no raději nepředstavovat".

Přesně proto musíme mít psy zabezpečené tak, aby nemohli ublížit. Poznala jsem holčinu s (asi) podobnou nemocí. Ona mi tenkrát i říkala o jakou nemoc jde. Neovladatelně jí najednou vyletěla noha a poskočila, nebo vzpažila ruka. Je jasné, že takové chování může psa vydráždit. Takový člověk má dost co dělat sám se sebou a ještě, aby se vyhýbal psům do daleka.

18.6.2021 11:48

Tourettův syndrom.

18.6.2021 12:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A být majitelkou bull psa, tak jsem naštvaná dvojnásob, protože přesně takoví způsobují, že se pak částí veřejnosti a politiků volá po zákazu těchto plemen a je úplně jedno, že vy máte vychovaného psa neustále pod kontrolou, že nikoho neobtěžujete, neohrožujete, jste automaticky ve stejném pytli s takovými deb.ily.

Jojo, a taky pořád slýchám, jak "támhle nějaký pes pokousal člověk, a byl to přesně takový pes, jakého máš ty!".

Měli jsme částečně i kvůli tomuhle chvíli problém se sousedkou, která po cca dvou letech začala řešit, že máme psy volně na své vlastní zahradě, pod naším dozorem. Dva roky jí to vůbec nevadilo a pak najednou tohle. A celé to bylo kvůli tomu, že další soused, ještě vedle nich, nás viděl na zahradě trénovat a viděl psa skákat do výšky na peška, potom viděl nějakou reportáž v TV, kdy nějaký bull pokousal člověka, a spojil si to tak, že já ty psy tady na tom peškovi učím útoku na lidi . No a začal hučet do sousedky, že bydlet vedle takových psů s dětma, když ti psi jsou volně na zahradě, že to by se teda bál a bla bla.... No a začalo jí to šrotovat. Přitom za ty dva roky musela vidět, že psi se vůbec nezajímají o děti za plotem...TAky u nás párkrát i s dětmi byli...Nebralo se vůbec v potaz to, jakou má za ty roky s těmi psy zkušenost, šlo ale o to, že jsou to "bojová plemena"....

18.6.2021 12:16
balisek

XXX.XXX.227.104

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ja chodila s dvema rtw do hospody. Chlastat. Cestou zpatky 5km oesky sem fakt střízliva nebyla. Ne namol ale nadychala bych asi dost. Presto jsem mela oba psy plne pod kontrolou.
Dle vas jsem toto mela absolvovat bez psu a riskovat ze na me vylitne prase nebo me znasilni nekdo z okolnich chuliganu. Diky nas rat.

Nezlobte se, ale tohle je podobná obhajoba, jakou používají lidi za volantem pod vlivem: jsou přece skvělí řidiči a vše mají pod kontrolou i přes nějaké to promile, nic se nemůže stát!

Netvrdím, že si na procházce se psem nelze dát pivo, sklenku vína nebo panáka. Nicméně pokud jde majitel vyslovneně "chlastat", psa by měl nechat doma!

18.6.2021 12:20

Což mi připomíná, že u nás na sídláku mají mladí lidé "bull" psa, mladé telátko, které venčí někdy na vodítku, někdy bez. Přiběhlo to rozesmáté ke mně, nacpalo se mi to do tašky, co jako nesu dobrého, kdyby to bylo mokré a od bláta, měla bych poťapané oblečení, boty i tu tašku, hopsalo to kolem mě. Já se sice smála jako blbec a žužlala to zvíře a ještě mu tu tašku dala okouknout, jakože fakt nic zajímacího, ale teď mě napadlo, co kdyby šla takhle do baráku nějaká stařenka z nákupu - zda by jí telátko do tašky taky vrazilo hlavu a tu uzeninu třeba sežralo a u toho oslintalo, roztrhalo a poťapalo dalších 10 věcí.... Pochopitelně klučina majitel za psíkem marně volal, pejsek totální ignor. Když viděl, že jsem v pohodě, svoje marné snahy vzdal (majitel).

No a o minutku později se o 50 m dál objevil psí kámoš, a tenhle telecí psík vyrazil za ním, oba na volno, vyběhli na silnici, zrovna jelo auto... Auta tam někdy jezdí pěkně svižně, přestože obytná zóna. No, tohle auto jelo způsobně a nikoho nepřejelo. Opět marné volání a mávání, tentokrát obou majitelů Směju se, ale vlastně je to k pláči, v té situaci jsem si to ovšem vůbec neuvědomila.

Co kdybych s sebou měla malé dítě, které mi pomáhá nést nákup, a rozjívený psí mladík by mi dítě sestřelil při cpaní uslintané tlamy do nákupní tašky třeba hlavou na betonovou lavičku? Raději nedomýšlet... A to je zrovna takový nevinný případ, že.

18.6.2021 12:36

"A když si představím, že by mi tohle udělala, když bych kolem ní procházela se Sárou a Jackem....no raději nepředstavovat".

Přesně proto musíme mít psy zabezpečené tak, aby nemohli ublížit. Poznala jsem holčinu s (asi) podobnou nemocí. Ona mi tenkrát i říkala o jakou nemoc jde. Neovladatelně jí najednou vyletěla noha a poskočila, nebo vzpažila ruka. Je jasné, že takové chování může psa vydráždit. Takový člověk má dost co dělat sám se sebou a ještě, aby se vyhýbal psům do daleka.

No tady ani tak nejde o zabezpečení o ublížení, taková osoba by byla fyzicky v bezpečí, ale ten řev lítých šelem, ono to není nic příjemnýho, Sára by to možná ani neřešila s pohledem "ta ženská je asi blázen" by pokračovala, ale Jack, bojínek, tak ten by bububu dělal a možná tak moc, že by překecal i Sáru, aby se přidala....když jsem procházela kolem lidí, tak psi na vodítku u nohy, pokud bylo místo, tak jsem je raději obešla menším či větším obloukem.

18.6.2021 12:42

Což mi připomíná, že u nás na sídláku mají mladí lidé "bull" psa, mladé telátko, které venčí někdy na vodítku, někdy bez. Přiběhlo to rozesmáté ke mně, nacpalo se mi to do tašky, co jako nesu dobrého, kdyby to bylo mokré a od bláta, měla bych poťapané oblečení, boty i tu tašku, hopsalo to kolem mě. Já se sice smála jako blbec a žužlala to zvíře a ještě mu tu tašku dala okouknout, jakože fakt nic zajímacího, ale teď mě napadlo, co kdyby šla takhle do baráku nějaká stařenka z nákupu - zda by jí telátko do tašky taky vrazilo hlavu a tu uzeninu třeba sežralo a u toho oslintalo, roztrhalo a poťapalo dalších 10 věcí.... Pochopitelně klučina majitel za psíkem marně volal, pejsek totální ignor. Když viděl, že jsem v pohodě, svoje marné snahy vzdal (majitel).

No a o minutku později se o 50 m dál objevil psí kámoš, a tenhle telecí psík vyrazil za ním, oba na volno, vyběhli na silnici, zrovna jelo auto... Auta tam někdy jezdí pěkně svižně, přestože obytná zóna. No, tohle auto jelo způsobně a nikoho nepřejelo. Opět marné volání a mávání, tentokrát obou majitelů Směju se, ale vlastně je to k pláči, v té situaci jsem si to ovšem vůbec neuvědomila.

Co kdybych s sebou měla malé dítě, které mi pomáhá nést nákup, a rozjívený psí mladík by mi dítě sestřelil při cpaní uslintané tlamy do nákupní tašky třeba hlavou na betonovou lavičku? Raději nedomýšlet... A to je zrovna takový nevinný případ, že.

Co se týká toho auta, na to dávám až hystericky pozor. NO příbuzných takhle vběhl před BMW, jemu se naštěstí nic moc nestalo, což se teda divím. Auto ale škodu mělo, museli platit, páč pojistku na blbost neměli. Já mám ale panickou hrůzu z toho, že se něco stane psovi.

18.6.2021 12:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Co se týká toho auta, na to dávám až hystericky pozor. NO příbuzných takhle vběhl před BMW, jemu se naštěstí nic moc nestalo, což se teda divím. Auto ale škodu mělo, museli platit, páč pojistku na blbost neměli. Já mám ale panickou hrůzu z toho, že se něco stane psovi.

Jojo, taky psy v dosahu silnice nepouštím. Je teda fakt, že třeba s předešlým psem jsem chodila na volno mezi vesnicema po silnici, byl naučen jít úplně bokem do příkopa a čekat, než auto projede (auta tam jezdila minimálně). To sice současní psi umí taky, ale jsou stejně ještě na vodítku. Předchozí pes byl kliďas, který se jen tak někam nerozeběhnul, a teď mám přesný opak.

A musím říct, že i jako řidič v autě z tohohle nemám dobrý pocit, když někde u silnice vidím psy na volno, což je třeba ve městech úplně běžné. Naposledy mi málem pod kola auta takhle vběhla bordera.

Jedna fena z rodiny vlítla pod auto (nebyla na volno, ale rupnul obojek), na místě mrtvá, asi zlomený vaz, na autě taky škody, šlo to na pojišťovnu, ale bylo to hrozný...

18.6.2021 13:08

Jo jo...on je ten pes hodnej, on si chce hrát. Moje Sára by na takového psa okamžitě zaútočila a myslím, že ač byla udatná a nebojácná a radikál, tak by nevyhrála.

Takoví ignoranti mě fakt štvou (sprostý výraz by mi tady neprošel), nikdo s tím nemůže nic udělat a defakto se jim celé okolí vyhýbá a když už se s tím NĚCO dělá, tak až když se stane neštěstí.

Já myslím, že to dopadlo, tak jak to dopadlo, protože byl ten pes asi ještě mladý a teprve tak nějak zkoušel, co si může dovolit. Pokud by zaútočil natvrdo, neměla bych šanci se ubránit. Možná jedině, že bych svého psa přehodila přes ten plot, na školní pozemky, ale to by si minimálně něco zlomil. Což je samozřejmě teda asi furt lepší, než aby ho ten bull překousnul vejpůl.
A nejsem teda psí psycholog, ale myslím si, že dospělý pes který se rozběhne se zavrčením, tak si nehraje...

Co mě přesně štve, je ta bezmoc. Já teď musím řešit, jakou zvolit procházkovou trasu. Já řeším jestli pepřák, nebo paralyzér a zda bych se s ním dokázala bránit a neublížila svému psovi. Křik nepomáhal, kopnout jsem se ho bála, aby se nezakousnul. Já jsem z toho byla první tři dny po té události tak vyplesklá, že jsem obrovským obloukem obcházela i starou paní kníračovou Růžu, která by neublížila mouše a kterou známe leta . Což je samozřejmě "super" protože stres přenáším na toho svého chlupatce

19.6.2021 15:58
fikovnice

XXX.XXX.135.148

Ja chodila s dvema rtw do hospody. Chlastat. Cestou zpatky 5km oesky sem fakt střízliva nebyla. Ne namol ale nadychala bych asi dost. Presto jsem mela oba psy plne pod kontrolou.
Dle vas jsem toto mela absolvovat bez psu a riskovat ze na me vylitne prase nebo me znasilni nekdo z okolnich chuliganu. Diky nas rat.

Hezká otevřenost....

24.6.2021 09:48

Zkopírováno z FB Brno - Bystrc:

Dávejte si obrovský pozor na Černého na černého bojového psa. Jeho černovlasá majitelka ho venčila bez vodítka a bez náhubku.
Pes (v tu chvíli bez majitelky) se přiřítil k moji desetileté dceři a její kamarádce a zardousil naši malou čivavu.
Děsí mě představa, že příště nemusí být jeho cíl jiný pejsek, ale třeba nějaké dítě.
Černovlasá majitelka psa se tvářila jako že se tak moc nestalo a ani neměla snahu se omluvit, nebo lidsky projevit lítost. Jen nám tvrdila, že její pes je hodnej a že toto ještě nikdy neudělal.

Z diskuze níže vyplývá, že PČR přivolána a bude to řešeno jen jako přestupek.

Čistě teoreticky, kdybych svýho psa bránila a třeba toho agresora zabila, jak se to bude řešit? Nevíte někdo? Taky jako přestupek?

24.6.2021 10:04

Zkopírováno z FB Brno - Bystrc:

Dávejte si obrovský pozor na Černého na černého bojového psa. Jeho černovlasá majitelka ho venčila bez vodítka a bez náhubku.
Pes (v tu chvíli bez majitelky) se přiřítil k moji desetileté dceři a její kamarádce a zardousil naši malou čivavu.
Děsí mě představa, že příště nemusí být jeho cíl jiný pejsek, ale třeba nějaké dítě.
Černovlasá majitelka psa se tvářila jako že se tak moc nestalo a ani neměla snahu se omluvit, nebo lidsky projevit lítost. Jen nám tvrdila, že její pes je hodnej a že toto ještě nikdy neudělal.

Z diskuze níže vyplývá, že PČR přivolána a bude to řešeno jen jako přestupek.

Čistě teoreticky, kdybych svýho psa bránila a třeba toho agresora zabila, jak se to bude řešit? Nevíte někdo? Taky jako přestupek?

Ano, nejspíše jako přestupek.

24.6.2021 10:06

Čistě teoreticky, kdyby ta holčina pejska bránila, pokousal by i ji ?

A další teoretická otázka je : Co až otec děvčátka černovlasou slečnu seřeže?

A ještě jedna : Jak kdo ohodnotí psychickou újmu a jak z té černovl. b.bky dostanou náhradu.

24.6.2021 10:10

Čistě teoreticky, kdyby ta holčina pejska bránila, pokousal by i ji ?

A další teoretická otázka je : Co až otec děvčátka černovlasou slečnu seřeže?

A ještě jedna : Jak kdo ohodnotí psychickou újmu a jak z té černovl. b.bky dostanou náhradu.

Teoretická č. 1: Nevím
Teoretická č. 2: Tak bude otec popotahován za přestupek nebo trestný čin.
Teoretická č. 3: Soud a soud

24.6.2021 11:36

Teoretická č. 1: Nevím
Teoretická č. 2: Tak bude otec popotahován za přestupek nebo trestný čin.
Teoretická č. 3: Soud a soud

1. Já předpokládám, že kdyby tu dívčinu ten pes pokousal, tak by se to řešilo jak spousta jiných pokousání psem, tedy nijak.

A 3. V tomto případě předpokládám dobře, že návrh k soudu o náhradu škody si budou muset podat sami poškození, když to není trestný čin ale jen přestupek?

24.6.2021 11:49

Tak s tou škodou je to malinko složitější, ale pokusím se.
Psychická újma a její vyčíslení je věcí doktorů, znalců a dalších. Pak v občanskoprávním řízení zažaluji toho, kdo mi tu újmu způsobil a domáhám se peněz.

Náhrada škody.
Tu můžu uplatnit v řízení o přestupku, a to konkrétně řekněme finančně vyčíslenou hodnotu psa, nebo veterinární náklady apod. Pachatel škodu dostane k náhradě. Stejně je to v řízení trestním. Ovšem to, jestli zaplatí a jak z něj peníze vydolovat, už je pak věcí poškozeného. Ten má v ruce papír (od soudu nebo spr. orgánu) a on se musí snažit.

24.6.2021 20:09
Terven

XXX.XXX.160.10

Je strašně depresivní, jak jsou v našem státě pachatelé ve výhodě oproti obětem

24.6.2021 20:57

Četla jsem dnes hrůznou věc.. pitbull (to psali..) tak moc dokousal páníčkovi nohy, že mu je museli amputovat. Nepřestal kousat, i když už byli na místě od policie. Museli ho uspat, odvezli někam do kotce.. a páníček (nebo syn, nevím) nabídl lidem (jako pitbull a ast v nouzi fb), jestli by se ho někdo neujal.
Zajímavé příspěvky lidí, kteří by si ho domů nevzali, ale hlavně aby se pejskovi nic nestalo, aby ho nezabili.. i nějaký výcvikář tam povídal..
No .. podle mě by měl mít klid za duhovým mostem..hned.

24.6.2021 21:50

Kdysi (1992) na recepci v hotelu kousl mého kolegu do nohy dobrman občana SRN. Ti lidé během 1/2 hodiny opustili hotel, nahlásili, že už se jim tam nelíbí a že odjíždějí do Krkonoš. A nejkratší cestou v nejkratším možném čase opustili republiku a vrátili se domů do SRN. Tak velký měli strach z postihu !

24.6.2021 22:03

A nejkratší cestou v nejkratším možném čase opustili republiku a vrátili se domů do SRN

Jste za nimi jeli? nebo vam to pak napsali?
sorry - to se proste neda odolat....

24.6.2021 22:05
elisak

XXX.XXX.194.232

Já to taky zaznamenala, prý pes byl jeho syna a hlídal ho, když byl syn na dovče. Navíc ten pes už prý pár lidí pokousal, nebyl to jeho první incident... No úplně nechápu jak mohl toho psa někomu svěřit na hlídání. Snad musel vědět, co má doma...

24.6.2021 22:13

A nejkratší cestou v nejkratším možném čase opustili republiku a vrátili se domů do SRN

Jste za nimi jeli? nebo vam to pak napsali?
sorry - to se proste neda odolat....

Budete se divit, ale vzhledem k tomu, že kolega musel vlézt s nohou na ošetření....už ho měli doktoři v drápech a pes se musel dohledat. 5 podnikových aut jezdilo po Krkonoších a hledalo se jejich SUV.....Nakonec byli dohledáni spoluprací českého a německého rozhlasu, reagovali na výzvu a ano, jelo se za nimi pro kopii očkováku, zařizovala jsem jeho úřední překlad do češtiny, zatímco kolega seděl před příjmem na infekci. Stihli jsme to !

Ale jinak děkuji za přihrávku k detailnímu popisu příběhu

Psala jsem to kvůli tomu, že je z toho vidět pravděpodobný rozdíl mezi postihem majitele kousavého psa u nás a jinde.

24.6.2021 22:28

Budete se divit, ale vzhledem k tomu, že kolega musel vlézt s nohou na ošetření....už ho měli doktoři v drápech a pes se musel dohledat. 5 podnikových aut jezdilo po Krkonoších a hledalo se jejich SUV.....Nakonec byli dohledáni spoluprací českého a německého rozhlasu, reagovali na výzvu a ano, jelo se za nimi pro kopii očkováku, zařizovala jsem jeho úřední překlad do češtiny, zatímco kolega seděl před příjmem na infekci. Stihli jsme to !

Ale jinak děkuji za přihrávku k detailnímu popisu příběhu

Psala jsem to kvůli tomu, že je z toho vidět pravděpodobný rozdíl mezi postihem majitele kousavého psa u nás a jinde.

že je z toho vidět pravděpodobný rozdíl mezi postihem majitele kousavého psa u nás a jinde

jen ze v tu chvili se resila vzteklina - a ne postih majitele....
btw. -z jake spolkove zeme byli?

24.6.2021 22:46

že je z toho vidět pravděpodobný rozdíl mezi postihem majitele kousavého psa u nás a jinde

jen ze v tu chvili se resila vzteklina - a ne postih majitele....
btw. -z jake spolkove zeme byli?

Ale oni neřešili vzteklinu, tu jsme řešili my. Oni řešili pravděpodobný postih a vycházeli pravděpodobně ze situace v Německu.

24.6.2021 23:07

elisak napsal(a):
Já to taky zaznamenala, prý pes byl jeho syna a hlídal ho, když byl syn na dovče. Navíc ten pes už prý pár lidí pokousal, nebyl to jeho první incident... No úplně nechápu jak mohl toho psa někomu svěřit na hlídání. Snad musel vědět, co má doma...

Myslíte toho "pitbulla"? Že prý na něj pán šlápl.
Asi z toho dnes nebudu spát. Když jsem šlápla megýnovi na tlapku, nadskočila, vypískla, ale že by se ohnala a sežrala mě? Nedovedu si představit, že by mě kousla. Jednou se stalo, když jsem jí ošetřovala nohu, já to čekala, že to nedáme.. otočila hlavu a cvakla mi před rukama, bylo vidět, že jde o bolest.. ale stejně nevěřím, že by mě pokousala, radši by utekla. A tady pán šlápne na psa a .. asi si vypnu internety, protože normálně se snad začnu bát a to bez legrace.

24.6.2021 23:13

Četla jsem dnes hrůznou věc.. pitbull (to psali..) tak moc dokousal páníčkovi nohy, že mu je museli amputovat. Nepřestal kousat, i když už byli na místě od policie. Museli ho uspat, odvezli někam do kotce.. a páníček (nebo syn, nevím) nabídl lidem (jako pitbull a ast v nouzi fb), jestli by se ho někdo neujal.
Zajímavé příspěvky lidí, kteří by si ho domů nevzali, ale hlavně aby se pejskovi nic nestalo, aby ho nezabili.. i nějaký výcvikář tam povídal..
No .. podle mě by měl mít klid za duhovým mostem..hned.

To jako opravdu?

25.6.2021 00:08

https://www.idnes.cz/praha/zpravy/pes-pokousal-muze-porici-nad-sazavou.A210615_082851_praha-zpravy_rsr
https://cnn.iprima.cz/pes-ktery-brutalne-pokousal-seniora-ma-novy-domov-ve-hre-byla-i-moznost-ze-ho-uspi-27882

Je docela děs, kam se to plemeno posunulo. Docela dlouho se traduje, že jsou to rváči, ale lidem neublíží. Tenhle případ ale svědčí o opaku. To si spletl nohu starého pána s protivníkem?

25.6.2021 00:48

Je docela děs, kam se to plemeno posunulo. Docela dlouho se traduje, že jsou to rváči, ale lidem neublíží. Tenhle případ ale svědčí o opaku. To si spletl nohu starého pána s protivníkem?

Já tomu nevěřím, že je americký pitbullteriér. Podle vzhledu to nepoznám. Má buclatou hlavu a je namačkaný v kleci a také každý se nenarodí standardní. Ale že by se po sto letech začali zakusovat do lidí a nepustili, dokud je co trhat? Tomu nevěřím. Jo, výjimka potvrzuje..a může mít něco s hlavou, ale teď je to tak, že "pes napadl dítě/člověka" a ten pes je vždy pitbull, i když je to jen podobně vypadající pes.
?
Lidi nejí. Ale bez vychování a dozoru může napadnout zvíře a dopadá to špatně, tady už asi není prostor na manévry, buď přijde zákaz úplný, nebo řidičák na psa. Není měsíc, kdy by se něco nesemlelo, některé měsíce vícekrát.
Tak kde to jsme, na Divokém západě?

26.6.2021 10:05

rapotacka11 napsal(a):
A co tahle hvězda dementní?
Co blbka čekala?
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nekdo-ji-krute-zavrazdil-dva-psy-podezira-toho-praveho-167818#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=jjzoAXRF9eO-202106260636&dop_id=167818&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Slečna je na hlavu, ale takhle se to neřeší.
Říkal - když jsem toho výra neměl ještě na volno, tak ten pes roztrhal voliéru.
Není ani u myslivců. Ježiš. Tak tím je to jasné, nemohl to udělat.
Takoví psi si o ránu koledují a majitelka měla být normálně hnána k odpovědnosti,
ale sorry, podřezat psy? Teď budeme teda brát spravedlnost do vlastních rukou, ok?

26.6.2021 10:09
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

rapotacka11 napsal(a):
A co tahle hvězda dementní?
Co blbka čekala?
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nekdo-ji-krute-zavrazdil-dva-psy-podezira-toho-praveho-167818#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=jjzoAXRF9eO-202106260636&dop_id=167818&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Asi tak - pro tuhle blbku to byl je "nějakej pták" a neprojevila ani kousek soucitu nebo viny. Soused jí nejspíš oplatil stejnou mincí a i když neschvaluju způsob, tak dokážu pochopit, že to šel pořešit na vlastní pěst.

26.6.2021 10:15

Takoví psi si o ránu koledují a majitelka měla být normálně hnána k odpovědnosti,
ale sorry, podřezat psy? Teď budeme teda brát spravedlnost do vlastních rukou, ok?

Myslím si, že nám nic jinýho nezbude, než se na ty vlastní ruce spolehnout. Když policie jedná, jak jedná. Bohužel.
Já bych na to žaludek neměla, ale nedivím se tomu.

26.6.2021 10:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jenomže na takový, jako je majitelka nikdo metr nemá a žádná zodpovědnost se v našem státě nekoná. Navíc výr navolno neznamená, že je opravdu navolno - je na úvaze, takže uletět nemůže. On byl těma čoklama popravený úplně stejně, jako pak někdo popravil je.

Majitel výra k němu měl jistě podobný citový vztah jako ona ke svým psům.

26.6.2021 10:53

Bože chraň, aby taková blbka bydlela někde v mém okolí....nevím ani, co k tomu říct..

26.6.2021 11:55
kaučuk

XXX.XXX.230.226

Takové stvoření, jako je majitelka mrtvých psů, no to je za trest. Naprosto chápu, že to někdo vyřešil. Spíš se divím panu Klímovi, že o tom točí tímhle způsobem. Ona to mohla snadno být reportáž na téma - Nezodpovědné majitelce nebezpečných psů zvířata opakovaně utíkala a ohrožovala sousedy. Nakonec na jejich zahradě roztrhala smečka dítě, babičku, sousedku, člověk si může dosadit co chce. Dokud nebude policie opakovaně utíkající psy majitelům zabavovat a vlastně jejich okolí bude vůči podobně nezodpovědným lidem bezmocné, budou se tyhle případy množit.

26.6.2021 12:47

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Jenomže na takový, jako je majitelka nikdo metr nemá a žádná zodpovědnost se v našem státě nekoná. Navíc výr navolno neznamená, že je opravdu navolno - je na úvaze, takže uletět nemůže. On byl těma čoklama popravený úplně stejně, jako pak někdo popravil je.

Majitel výra k němu měl jistě podobný citový vztah jako ona ke svým psům.

Tak oni už jednou voliéru potrhali a plot nespravený dál, ale dal výra na úvaz, tak když ten plot furt nebyl, nenechala bych tam nic živého, ale řešila to přes přestupek a SVS např., že mi zničili voliéru a stres pro mé zvíře... on to neřešil, nehlásil, od začátku si řekl, že si to vyřeší sám. Ale rozumím, i když nesouhlasím, také mě rozčiluje, že se musím furt přizpůsobovat já.
Chápu proč to udělal, ale rozhodně s tím nesouhlasím a je jedno, jestli jde o psa, kočku, slona, kolo, auto, telefon, dítě, oko za oko není správné. Není to sebeobrana, není to okamžité vrácení úderu ve rvačce.
Někdy mám také nutkání jednu někomu fláknout, ale v takové společnosti by se mi nechtělo žít.
Ano, tresty jsou příliš mírné, strašně mě to štve každý den, dost o tom přemýšlím furt a furt, i vím, jaké to je, jednoho psa nám otrávili, ale co kdyby se takto jednat rozhodl každý, jak to tu bude vypadat? Nikdo z majitelů staffordů a argentýn kvůli tomuto případu vážně vystrašený není. Ale děsí mě, co jsou lidé schopni udělat - majitelka psů totálně hloupá, nezodpovědná, necitlivá a zlá, soused vzal pořádný nožík a šel posekat psy.

26.6.2021 12:54
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

kaučuk napsal(a):
Takové stvoření, jako je majitelka mrtvých psů, no to je za trest. Naprosto chápu, že to někdo vyřešil. Spíš se divím panu Klímovi, že o tom točí tímhle způsobem. Ona to mohla snadno být reportáž na téma - Nezodpovědné majitelce nebezpečných psů zvířata opakovaně utíkala a ohrožovala sousedy. Nakonec na jejich zahradě roztrhala smečka dítě, babičku, sousedku, člověk si může dosadit co chce. Dokud nebude policie opakovaně utíkající psy majitelům zabavovat a vlastně jejich okolí bude vůči podobně nezodpovědným lidem bezmocné, budou se tyhle případy množit.

Já si naopak myslím, že je dobře, že ta reportáž vznikla - aspoň si někteří uvědomí, že může dojít i na ně, pokud jejich psi budou terorizovat okolí. Že tak jak výkonné orgány netrestají majitele těchto psů, tak úplně stejně netrestají ani ty, co jim je pak sejmou.

Klima to na konci dobře narovnal, když se té bkbky zeptal, jestli necítí část viny na té situaci.

26.6.2021 12:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak oni už jednou voliéru potrhali a plot nespravený dál, ale dal výra na úvaz, tak když ten plot furt nebyl, nenechala bych tam nic živého, ale řešila to přes přestupek a SVS např., že mi zničili voliéru a stres pro mé zvíře... on to neřešil, nehlásil, od začátku si řekl, že si to vyřeší sám. Ale rozumím, i když nesouhlasím, také mě rozčiluje, že se musím furt přizpůsobovat já.
Chápu proč to udělal, ale rozhodně s tím nesouhlasím a je jedno, jestli jde o psa, kočku, slona, kolo, auto, telefon, dítě, oko za oko není správné. Není to sebeobrana, není to okamžité vrácení úderu ve rvačce.
Někdy mám také nutkání jednu někomu fláknout, ale v takové společnosti by se mi nechtělo žít.
Ano, tresty jsou příliš mírné, strašně mě to štve každý den, dost o tom přemýšlím furt a furt, i vím, jaké to je, jednoho psa nám otrávili, ale co kdyby se takto jednat rozhodl každý, jak to tu bude vypadat? Nikdo z majitelů staffordů a argentýn kvůli tomuto případu vážně vystrašený není. Ale děsí mě, co jsou lidé schopni udělat - majitelka psů totálně hloupá, nezodpovědná, necitlivá a zlá, soused vzal pořádný nožík a šel posekat psy.

Za prvé vůbec nevíte (a ani já), jestli to soused předtím neřešil i jinde (např. na obci) a za druhé jsem psala, že takový způsob neschvaluju, i když chápu co k němu vedlo.

26.6.2021 13:21
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Není to sebeobrana, není to okamžité vrácení úderu ve rvačce.

Přijel z práce, viděl, jednal.

Neregistrovaný uživatel

26.6.2021 18:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.133

No kdyz to nikdo jinej neudela tak jo. Co cloveku zbejva. Ma si nechat vsecko líbit? Ja takhle najit svy zvire beru do ruky sekeru a vidim rude a to prvni co to zpusobilo a prijde mi pod ranu to odsere. A v tu chvili mi to bude uplne sumak. Jak by bylo vam kdybyste si poridili stene batolilo se na zahrade a vy najednou přijdete a ve zbytcich stenete se valej dva cizi problemovi coklove? V klidu je odvedete majitelce? Ne byt ta možnost kuchnete je ve vzteku taky.
Holt nejsem citlivka co kazdy zvizatko milankuje za cenu utrpeni jinych a na zadnyho tvoreska se nesmi ani krive podivat plotoze vono chudinka za nic nemůže. Vyrustala jsem castecne na statku. Plus pak zacla chovat ty hady. Nemam problem se zabitim zvirete. Cloveka to proste naucilo brat to trosku jinak. A je mi celkem lito lidi hrouticich se z opravneneho zabiti. Ze takhle nelitujete ptasky umucene vasima kočkama apod ze. Jako tyhle psy. Pokrytecke.

26.6.2021 19:17

No kdyz to nikdo jinej neudela tak jo. Co cloveku zbejva. Ma si nechat vsecko líbit? Ja takhle najit svy zvire beru do ruky sekeru a vidim rude a to prvni co to zpusobilo a prijde mi pod ranu to odsere. A v tu chvili mi to bude uplne sumak. Jak by bylo vam kdybyste si poridili stene batolilo se na zahrade a vy najednou přijdete a ve zbytcich stenete se valej dva cizi problemovi coklove? V klidu je odvedete majitelce? Ne byt ta možnost kuchnete je ve vzteku taky.
Holt nejsem citlivka co kazdy zvizatko milankuje za cenu utrpeni jinych a na zadnyho tvoreska se nesmi ani krive podivat plotoze vono chudinka za nic nemůže. Vyrustala jsem castecne na statku. Plus pak zacla chovat ty hady. Nemam problem se zabitim zvirete. Cloveka to proste naucilo brat to trosku jinak. A je mi celkem lito lidi hrouticich se z opravneneho zabiti. Ze takhle nelitujete ptasky umucene vasima kočkama apod ze. Jako tyhle psy. Pokrytecke.

Asi nikdo nevíme, jaké má kdo zkušenosti, ale ani ty nás neopravňují žít takto. Lituji všechny, kterým se děje nespravedlnost, ať jde o psa, člověka, nemám ani ráda, když někdo rve stromy a kope do věcí, a i když se mi třeba na hada nechce sahat, ze silnice bych ho do bezpečí odnesla, stejně tak ukončit zvířeti trápení. Kocoura přes den nepouštím ven, aby ptáčky nejedl, psa mám v lese na vodítku, snažím se kupovat maso, vejce a mléko z volného českého chovu, a toho pána, co posekal psy, také lituji, bude nejspíš nemocný.

Neregistrovaný uživatel

26.6.2021 19:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.133

Asi nikdo nevíme, jaké má kdo zkušenosti, ale ani ty nás neopravňují žít takto. Lituji všechny, kterým se děje nespravedlnost, ať jde o psa, člověka, nemám ani ráda, když někdo rve stromy a kope do věcí, a i když se mi třeba na hada nechce sahat, ze silnice bych ho do bezpečí odnesla, stejně tak ukončit zvířeti trápení. Kocoura přes den nepouštím ven, aby ptáčky nejedl, psa mám v lese na vodítku, snažím se kupovat maso, vejce a mléko z volného českého chovu, a toho pána, co posekal psy, také lituji, bude nejspíš nemocný.

Neni nemocny. Jen nejspis kur evsky nasrany tou bezmoci ze pinda se mu smala do ksichtu a jinak nic. Jestli to byl on tak mu tleskam ze sebral koule s tim neco delat. Profackovat tu pindu byl by na tom hur.

26.6.2021 21:15

Neni nemocny. Jen nejspis kur evsky nasrany tou bezmoci ze pinda se mu smala do ksichtu a jinak nic. Jestli to byl on tak mu tleskam ze sebral koule s tim neco delat. Profackovat tu pindu byl by na tom hur.

Obdivujete odvahu zabít něco slabšího, co se nebrání, a pak to nepřiznat. Proč se nepřizná a neřekne světu, že když se něco takového stane, tak oko za oko, hrdina. Platí to pro případ smrti domácího mazlíčka a nebo ještě někdy? Chápu to, chápu tu bezmoc, vztek, chtít se pomstít, i pár facek majitelce bych pochopila (neříkám, že se to má), neomlouvám ani psy, ani majitelku, přesto mi podřezání dvou psů přijde zvláštní. Jak to u nás bude dál? Můj obdiv by ten řezník měl, kdyby se činil tak, aby majitelka nevychovaných psů dostala citelnou pokutu, uhradit škody, podmíněný trest, veřejně prospěšné práce, povinný výcvik, rozkaz vystavět pořádné kotce, venku mít psy na vodítku s náhubkem a v případě nedodržení zvířata odebrat a zveřejnit to.

26.6.2021 21:22
Terven

XXX.XXX.110.191

Nebude nemocný, megí. Kdyby mi nějakej pes zabil některou z Kikin, přála bych mu peklo na zemi - bez ohledu na to, že miluju zvířata.
A být přímo u toho, udělala bych agresorovi cokoliv, opravdu cokoliv nejhoršího bych uměla.
Jinak se samozřejmě všech zvířat zastávám, včetně těch agresivních.

26.6.2021 21:42

Můj obdiv by ten řezník měl, kdyby se činil tak, aby majitelka nevychovaných psů dostala citelnou pokutu, uhradit škody, podmíněný trest, veřejně prospěšné práce, povinný výcvik, rozkaz vystavět pořádné kotce, venku mít psy na vodítku s náhubkem a v případě nedodržení zvířata odebrat a zveřejnit to.

Ale toho u nás žádnou cestou nedokáže!!!
Psala jsem v jiném ( asi ) vlákně, že když to tak půjde dál, začnou lidi brát "spravedlnost" do svých rukou. A za debilní majitele budou trpět psi.
A kdyby se podle vás pán frajersky přiznal, že to byl on ( možná nebyl, těch nas.raných asi bude v okolí víc - kdo ví, co všechno na svých útěcích provedli), kdo by byl vysmátý, až on by dostal flastr za týrání - no přece ta blbka.
Tam, kde selhává stát, přichází soudce lynč.

Neregistrovaný uživatel

26.6.2021 21:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.133

Obdivujete odvahu zabít něco slabšího, co se nebrání, a pak to nepřiznat. Proč se nepřizná a neřekne světu, že když se něco takového stane, tak oko za oko, hrdina. Platí to pro případ smrti domácího mazlíčka a nebo ještě někdy? Chápu to, chápu tu bezmoc, vztek, chtít se pomstít, i pár facek majitelce bych pochopila (neříkám, že se to má), neomlouvám ani psy, ani majitelku, přesto mi podřezání dvou psů přijde zvláštní. Jak to u nás bude dál? Můj obdiv by ten řezník měl, kdyby se činil tak, aby majitelka nevychovaných psů dostala citelnou pokutu, uhradit škody, podmíněný trest, veřejně prospěšné práce, povinný výcvik, rozkaz vystavět pořádné kotce, venku mít psy na vodítku s náhubkem a v případě nedodržení zvířata odebrat a zveřejnit to.

Jenze toho docilit nejde. Tak udelal to jediny co moh. Pokud to vubec byl on. A ze se neprizna? Ta pinda mu snad zaplatila plnou cenu za zabityho ptaka? Tezko. A zavirat dva cokly do kulny a jednoho v baraku. Tam bylo veci blbe asi vic. Psu mi lito neni. Zabili jednou zabijou zas. A ja tohle mit vedle sebe... Ne nebyla bych schopna jit zabit dodatecne. Ale v tu chvili najit je nad mrtvolou tu sekeru vemu a po hlave s ni dostanou. On na ni nema krom. Obcanskopravniho sporu na x let zadnou sanci cehokoli docilit. Zadnou. Zkuste si to. Ja si zjistovala jaky sance. Mam třeba zabranit otci psychopatovi vidat svy dite. X let soudu s nejistym vysledkem a to i presto ze mel ve spise x pokusu o sebevrazdu. Spolihat na soudy v dnesni dobe muze jen totalni naivka.

26.6.2021 22:15

Nebude nemocný. Poslechla jsem si ho, není to žádný starý člověk. Možná má děti....A psi jsou dál za rozbitým plotem. Na co měl čekat?
"Ale oni byli vždycky hodní, grilovali s námi........"

26.6.2021 22:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Nebude nemocný. Poslechla jsem si ho, není to žádný starý člověk. Možná má děti....A psi jsou dál za rozbitým plotem. Na co měl čekat?
"Ale oni byli vždycky hodní, grilovali s námi........"

Jak se dušovala, že by venku nikdy neublížili žádnému zvířeti ani člověku..., to nemohla věřit ani sama sobě. Pro okolí musela být fakt radost mít tam něco takovýho. Myslím, že se spoustě lidí dost ulevilo.

26.6.2021 23:43

Jenze toho docilit nejde. Tak udelal to jediny co moh. Pokud to vubec byl on. A ze se neprizna? Ta pinda mu snad zaplatila plnou cenu za zabityho ptaka? Tezko. A zavirat dva cokly do kulny a jednoho v baraku. Tam bylo veci blbe asi vic. Psu mi lito neni. Zabili jednou zabijou zas. A ja tohle mit vedle sebe... Ne nebyla bych schopna jit zabit dodatecne. Ale v tu chvili najit je nad mrtvolou tu sekeru vemu a po hlave s ni dostanou. On na ni nema krom. Obcanskopravniho sporu na x let zadnou sanci cehokoli docilit. Zadnou. Zkuste si to. Ja si zjistovala jaky sance. Mam třeba zabranit otci psychopatovi vidat svy dite. X let soudu s nejistym vysledkem a to i presto ze mel ve spise x pokusu o sebevrazdu. Spolihat na soudy v dnesni dobe muze jen totalni naivka.

"Ne nebyla bych schopna jit zabit dodatecne. Ale v tu chvili najit je nad mrtvolou tu sekeru vemu a po hlave s ni dostanou." To je to a je to pochopitelné a každý bychom se asi divili, čeho jsme v tu chvíli schopni.
Proč si myslím, že to neřešil dřív? Nikdo se nezmínil.

neverend

27.6.2021 02:18
neverend

XXX.XXX.213.247

Já to nečetl a mám klid.😀 Co by člověk čekal... Pořád další a další případy neschopnosti státní moci zakročit včas a rázně. A kdo za to může? My bohužel.😐

27.6.2021 07:53

"Ne nebyla bych schopna jit zabit dodatecne. Ale v tu chvili najit je nad mrtvolou tu sekeru vemu a po hlave s ni dostanou." To je to a je to pochopitelné a každý bychom se asi divili, čeho jsme v tu chvíli schopni.
Proč si myslím, že to neřešil dřív? Nikdo se nezmínil.

Jak myslíte, že by OÚ, policie a SVS vyřešili rozpletené pletivo u voliery. Nejsou schopni po mnoho let vyřešit týrané psy v množárnách, pokousané - zakouslé psy, zničenou mini zoo, pokousané děti.......Státní orgány nevyřeší nic, zabývají se bl.bostmi typu -ová.

27.6.2021 08:22

Jak myslíte, že by OÚ, policie a SVS vyřešili rozpletené pletivo u voliery. Nejsou schopni po mnoho let vyřešit týrané psy v množárnách, pokousané - zakouslé psy, zničenou mini zoo, pokousané děti.......Státní orgány nevyřeší nic, zabývají se bl.bostmi typu -ová.

Jako nezajištění - únik zvířete. Řekla bych - bojím se o život, utíkají každý druhý den, mám to natočené. Např.:
https://www.bezplatnapravniporadna.cz/spravni-pravo/prestupky-pokuty/15860-sousedovi-opakovane-utika-pes-jak-postupovat.html
Když mě takhle bude nervit soused, jeho pes mi zakousne králíka, co mi poradíte? Jednou dvakrát na něj zařvat a pak otevřít jeho psy? Určitě ne.
Doufám, že teď někdo nezačne preventivně, jako se rozhazují špekáčky se špendlíky, v nějaké diskuzi pod článkem navrhovali lidé okamžitý zákaz těchto bestií a někdo dokonce psů úplně všech.

27.6.2021 08:26

videli jste, do jakeho b-rdelu ty psy zavrela? pripada vam to, ze tam byly zavirani nejak pravidelne?

porad totiz doufam, ze tohle nikdo neudela po jednom uteku psu. ze tak zkazene lidsto neni.
zatim se vzdycky ukazalo, ze ten teror od psu na okoli byl dlouhodoby -ze dlouhodobe obtezovali a delali zle - a ze se oficialne nic nedelo.

27.6.2021 08:35

No kůlna děsivá, fakt extra vhodný prostor pro psy. Proč byli dva v kůlně a jeden v domě? Proč je někdo tak debullní, že když nezvládá jednoho psa a nemá vůbec čas, pořídí si rovnou tři?

27.6.2021 08:45
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Chápejte, je miluje ...

27.6.2021 08:46

tak proc jsou psi oddeleni -to i chapu.
ale pokud nema jiny prostor, jak jim omezit pohyb - nez tu kulnu, kam je evidentne normalne nezavirala a dum - pak asi psi byli jinak volne na - nezajistene zahrade.

27.6.2021 08:49
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jako nezajištění - únik zvířete. Řekla bych - bojím se o život, utíkají každý druhý den, mám to natočené. Např.:
https://www.bezplatnapravniporadna.cz/spravni-pravo/prestupky-pokuty/15860-sousedovi-opakovane-utika-pes-jak-postupovat.html
Když mě takhle bude nervit soused, jeho pes mi zakousne králíka, co mi poradíte? Jednou dvakrát na něj zařvat a pak otevřít jeho psy? Určitě ne.
Doufám, že teď někdo nezačne preventivně, jako se rozhazují špekáčky se špendlíky, v nějaké diskuzi pod článkem navrhovali lidé okamžitý zákaz těchto bestií a někdo dokonce psů úplně všech.

Vzpamatujte se - i ten případ, kdy ČSV podle všeho zabil sousedku odložili a majitel dostal směšnou pokutu za to, že mu utekl pes.

... a světe div se - taky psa zavíral podobným způsobem - do sklepa.

27.6.2021 09:00

Vzpamatujte se - i ten případ, kdy ČSV podle všeho zabil sousedku odložili a majitel dostal směšnou pokutu za to, že mu utekl pes.

... a světe div se - taky psa zavíral podobným způsobem - do sklepa.

Kdyby tohle byla moje sousedka, tak ji jednou upozorním slovně s tím, že jsou tu kamery, a pak už systematicky - přestupek, náhrada škody, vypustit jinde a zavolat odchyt. Odtamtud už by se k ní nevrátili, což by bylo nejlepší, protože je to fakt xxx nebeská, a kdyby, tak ne zadarmo, pobyt v útulku a další věci musí zaplatit.. ono se to po druhém třetím útěku celkem prodraží.. jenže jí se nic celou dobu nestalo, můj názor, protože o tom nikdo nemluvil, je, že to nikdo nehlásil nikam... já to radši řeším jinak, no.

27.6.2021 09:03

"taky psa zavíral podobným způsobem - do sklepa"

presne.
vzdycky, kdyz vidim tohle - tak jako prvni me napadne, ze ty lidi nemaji ani sajnu o tom, co si poridili domu
ze jim do ruk psi nepatri.

ta majitelka rekne, ze to zacalo uz par mesicu pred tim - ale ani naznak cinnosti, ze udelala neco -za tech par mesicu - pro to, aby se to uz neopakovalo?

to je, myslim, zasadni v tehle "kauzach".

27.6.2021 09:07

No protože ten majitel psa je totálně dutý. Že s tím měl vážně něco dělat a ne jen mlet hubou mu dojde, až když pes někoho zabije. Tak dlouho se chodí.. ale než se to stane, nebere to moc vážně, nedochází mu následky.. nejhorší je přesně to, co říká tahle "nikdy nikomu nic", kecy, dyť lže, rozebrali voliéru, to jí mělo rozsvítit.

27.6.2021 09:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Kdyby tohle byla moje sousedka, tak ji jednou upozorním slovně s tím, že jsou tu kamery, a pak už systematicky - přestupek, náhrada škody, vypustit jinde a zavolat odchyt. Odtamtud už by se k ní nevrátili, což by bylo nejlepší, protože je to fakt xxx nebeská, a kdyby, tak ne zadarmo, pobyt v útulku a další věci musí zaplatit.. ono se to po druhém třetím útěku celkem prodraží.. jenže jí se nic celou dobu nestalo, můj názor, protože o tom nikdo nemluvil, je, že to nikdo nehlásil nikam... já to radši řeším jinak, no.

Vy byste takový svině někde vypustila a vzala si na triko, že někde někomu dalšímu něco udělají...?!

Ne sorry, ale to je mi milejší ten, co je zabije.

27.6.2021 09:47

Vy byste takový svině někde vypustila a vzala si na triko, že někde někomu dalšímu něco udělají...?!

Ne sorry, ale to je mi milejší ten, co je zabije.

100% bych volala odchytovku, i kdyby ti psi jen přeskočili první plot po mém prvním upozornění, možné následky vysvětlí útulek, komise,.... co by kde dělali dalšího, když ty psy znám, když nic nepomůže, tak je vezmu na delší procházku a volám MP, tečka.
Jsou to psi, co loví, čemuž má majitel zabránit, to jsou svině?

27.6.2021 09:52

100% bych volala odchytovku, i kdyby ti psi jen přeskočili první plot po mém prvním upozornění, možné následky vysvětlí útulek, komise,.... co by kde dělali dalšího, když ty psy znám, když nic nepomůže, tak je vezmu na delší procházku a volám MP, tečka.

je videt, ze jste nikdy nic takoveho neresila na zivo, sorry.

27.6.2021 09:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ano, pes takto ohrožující své okolí je svině a pokud bude ohrožovat má zvířata, tak ho klidně i zabiju. Kdyby si ta dyli.na pořídila něco normálnějšího, tak to takto dopadnout nemuselo.

Úřady a utulky neudělají vubec nic - zaplatí pri vyzvednutí 500 a nazdar bazar. U nás takhle dávila psy v okolí fena moskeváka - v utulku skoncila x krát.
2x napadla mé psy (ti to naštěstí přežili) a pak odemě dostala takovej vylágoš, že už k nám na dvůr nepáchla.

27.6.2021 10:19

A teď si může pořídit další.

27.6.2021 10:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

A teď si může pořídit další.

Teď si dá sakra pozor.

27.6.2021 10:42

Teď si dá sakra pozor.

Může být. Ale z jejího projevu nic takového necítím, necítí vinu. Je dobré dát zákaz chovu. Něco jako dvakrát a dost, pokuta, povinný výcvik + vodítko + náhubek a pak psa odveze odchyt a uspí. Některým lidem tohle prostě nedojde hned u prvního problému, protože to nevidí jako problém. Připadá mi, že opravdu necítí vinu, ale cítí se ublíženě, což jako chápu, že jí umřeli psi, ale nevidí ten svůj podíl viny, a když se přestěhuje, zbaví se viníka a bude se chovat stejně blbě jako dosud.

27.6.2021 10:55
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Může být. Ale z jejího projevu nic takového necítím, necítí vinu. Je dobré dát zákaz chovu. Něco jako dvakrát a dost, pokuta, povinný výcvik + vodítko + náhubek a pak psa odveze odchyt a uspí. Některým lidem tohle prostě nedojde hned u prvního problému, protože to nevidí jako problém. Připadá mi, že opravdu necítí vinu, ale cítí se ublíženě, což jako chápu, že jí umřeli psi, ale nevidí ten svůj podíl viny, a když se přestěhuje, zbaví se viníka a bude se chovat stejně blbě jako dosud.

Jenomže další psy jí v případě problému nikdo neodebere a neuspí.

Stejně to za tyhle imbecily nakonec odskáčeme my všichni - i Vy.

27.6.2021 11:06
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak já v tomhle případě budu asi proti většině.. Chápu, že je člověk nepříčetný, když mu pes zabije jeho zvíře. A pochopila bych, kdyby přímo při tom "boji" v afektu psovi ublížil, nebo ho i zabil. Ale teda člověk, který jde ty psy zabít dodatečně, a ještě ten způsob, kterým je zabije - že je nejdřív ubodá, a když už jsou mrví, tak je ještě podřeže - já si nemůžu pomoct, ale mě takový člověk nepřijde normální a v pořádku....

To, že majitelka psů je ..... , a měla útěky psů řešit hned, to je samozřejmě pravda. Asi tam ty problémy byly delší dobu, možná naštvala víc lidí, a oprávněně, ale tohle mi přijde prostě moc.

27.6.2021 11:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
Tak já v tomhle případě budu asi proti většině.. Chápu, že je člověk nepříčetný, když mu pes zabije jeho zvíře. A pochopila bych, kdyby přímo při tom "boji" v afektu psovi ublížil, nebo ho i zabil. Ale teda člověk, který jde ty psy zabít dodatečně, a ještě ten způsob, kterým je zabije - že je nejdřív ubodá, a když už jsou mrví, tak je ještě podřeže - já si nemůžu pomoct, ale mě takový člověk nepřijde normální a v pořádku....

To, že majitelka psů je ..... , a měla útěky psů řešit hned, to je samozřejmě pravda. Asi tam ty problémy byly delší dobu, možná naštvala víc lidí, a oprávněně, ale tohle mi přijde prostě moc.

Ano, je to moc a popravdě bych takového řezníka nechtěla mít někde v okolí - tohle opravdu neudělá normální člověk.
Na druhou stranu to jen odráží náladu ve společnosti v souvislosti s těmi psími průšvihy, které jsou už na denním pořádku. A bude hůř.

Neregistrovaný uživatel

27.6.2021 11:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.133

Odchytovky na to serou zvysoka. Ja bych je proste najit u sebe vyhnala a to dost tvrde najit je u mrtvoly jo zabila bych je. At mi dokaze ze to nebyla nutna sebeobrana. Kdyz je majitel debul holt to odserou psi. Svy zvirata mam radsi. Sorac

27.6.2021 12:12
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Můžu říct, že jsem zažila šílenej stres se psem,
bylo mi špatně několik týdnů,
možná jsem měla slabší infarkt, jestli to existuje.
V tu chvíli, kdybych měla zbraň, pálila bych po
hovadským majiteli ...
Toužila jsem po pomstě za každou cenu,
snad i za cenu kriminálu.
Je fakt, že čas emoce zklidní, ohladí...

27.6.2021 12:30

jsem si ted pustila tu reportaz znovu - a kulna sla otevrit zevnitr ?

27.6.2021 12:44
juhaj

XXX.XXX.164.121

Případ že sousední vesnice. Vím to od veterináře, který k nám léta jezdí, protože naše oblast spadá pod jeho obvod.
Žije tam dědek, má velkou zahradu s chatrný plotem. A psa, kříženec NO s něčím, už několikatého. Toho psa týrá, nedává mu nažrat a pes utíká, dělá škodu na majetku a zvířatech, nakonec někoho pokouše a končí to tím, že dotyčný veterinář dostane soudní příkaz psa utratit. Tehdy přijel na očkování rovnou od dědka, kterému psa utrácel. Byl z toho dost špatný, takhle tam jel už podruhé. Dědkovi je to jedno a pořídí si dalšího. Teď nedávno jsem se ho na to ptala. A ano, má dalšího, je to mladý pes a zatím bez problémů. Ale jak dlouho. A odnese to zas jen ten pes a dědek je vysmátej.

27.6.2021 13:37

"soudní příkaz psa utratit"?
Vím, že obec s rozš. působ. může zvíře odebrat, nějaké propadnutí, pak se nějak může uložit zákaz chovu, ale fakt tady takhle existuje utrácení?

27.6.2021 13:39
Terven

XXX.XXX.160.10

Jenomže další psy jí v případě problému nikdo neodebere a neuspí.

Stejně to za tyhle imbecily nakonec odskáčeme my všichni - i Vy.

Jj, odneseme...ale spíš než za imbecily to odskáčeme za nefunční systém.
Imbecilové existujou, co je svět světem, rozdíl je akorát v tom, že jinde se s nima umějí líp vypořádat.
U nás jsou znevýhodněný slušný lidi.

27.6.2021 13:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.13.81

Vím, že obec s rozš. působ. může zvíře odebrat, nějaké propadnutí, pak se nějak může uložit zákaz chovu, ale fakt tady takhle existuje utrácení?

Myslím si, že ne.

... teda když pominu to, že než by soud rozhodl, tak pes pojde stářím🤫

27.6.2021 13:46

Myslím si, že ne.

... teda když pominu to, že než by soud rozhodl, tak pes pojde stářím🤫

No, že jo.. Myslím, že to zákon na ochr. zvířat výslovně zakazuje a určuje situace, za kterých to lze, ani veterinář to takhle nesmí. Ale že by jeden ze způsobů trestu byla poprava, to jsem nikdy neslyšela, u nás, tak pochybuji, že to nařídil soud. Spíše si děda řekl "blbej pes, utratím, koupím novýho" a známý veterinář ..

27.6.2021 13:48

Myslím, že pokud někdo psy zabil takhle, tak za prvé to je někdo, kdo na to má žaludek a nemusí to být nutně sadista, prostě člověk, kterému nedělá problém zabít zvíře...běžně přeci lidi zabíjejí králíky, slepice, kachny, někteří i prasata, kůzlata, jehňata.
A za druhé to už je čin úplného zoufalství, poslední kapka.

Nevím jestli jsem to dobře pochopila, tak psi měli snad být usmrcení nožem do krku a až pak následně podřezání.
Nezabíjí se podobným způsobem třeba jehně?? Že se nožem protne krční tepna??
Akorát snad jehňata se nejdřív omráčí.
Třeba i ty psy někdo nejdřív omráčil tak, že je bacil pořádně do hlavy.
Nechci tady nijak obhajovat způsob likvidace psů, ale chci jen říct, že byť to vypadá jako totální masakr, tak se třeba dotyčný mohl snažit, aby co nejméně trpěli.

Upřímně, kdo z vás by chtěl bydlet vedle ženštiny, která má křížence nějakých bullů a argentíny a tito psi neustále utíkají k vám na zahradu...a vy tam máte svoje zvířata, které tito psi nejenže ohrožují, ale nakonec i zahrdlí. Navíc, co vy víte, jestli na vás takový kříženec nezaútočí, když půjdete svoje zvíře bránit nebo ve snaze psy odvézt domů majitelce.
Fajn, utečou jednou dá se to pochopit, prostě našli v plotě slabé místo, ale aby zdrhali pravidelně??

A majitelka??...jí tak nějak přijde normální, že její psi zahrdlili ptáka na cizím pozemku. Absolutně jsem postrádala jakýkoliv projev lítosti. Obecně mi přišlo, že to, že její psi neustále utíkají k sousedům není zas až takový problém, naopak....soused nervák jí šel vyčinit za to, že se její dva psi na jeho zahradě snažili dostat výrovi na kobylku a rozebírali voliéru....vlastně nechápe, jak může být pak soused tak ošklivý a vyhrožovat likvidací jejích psů...vždyť oni nic špatného nedělají "jen utečou k sousedům"
Další věc je to zavření psů v kůlně.....jako samozřejmě to jde, proč ne, je asi jedno, jestli budou zavření doma na chodbě, doma v nějaké místnosti a nebo v kůlně, ale holky ruku na srdce, kdybyste chtěly yužívat kůlnu jako denní ubykaci pro psi, tak jí máte pro psy uspůsobenou. Uklizenou, dáte tam nějaký starý gauče a nebo pelechy, misky s vodou a pokud by to bylo v zimě a mám hladkosrsté psy, tak i topení. Možná na zem klidně nějakej starej koberec a nebo lino, aby tam psi neměli tu prašnou podlahu.

Já viděla špinavou kůlnu s harampádím, plnou prachu, kam bych svého psa nezavřela ani za trest.

Takže já si o slečně majitelce myslím svoje, naprostá salámistka, hlavně že má tři psy, kteří můžou být potenciálně nebezpeční, které navíc ani neumí zabezpečit, aby neutíkali.
To, co se psům stalo je hrozný. Ale beru to jako vyvrcholení naprosté ignorace problémů ze strany majitelky psa, proti kterému je člověk bezmocný a nakonec nevidí jiné východisko než, že se odstěhuje nebo ze své zahrady udělá Alcatraz, obří zeď z dráty nahoře do kterých pustím proud.....a pokud kvůli nějakým čoklům a blbce sousedce tohle nechce, tak jsou další dvě řešení....zabít sousedku, ale kdyby se na to přišlo, tak si půjdete na dlouho sednout a nebo zlikvidovat ty psy, no a doma běžně nemáte injekci na eutanázii, kterou těm pejskům píchnete a bude to usmrcení humánní, no tak zvolí klasickou porážku.
Neříkám, že to udělal její soused, ale na druhou stranu bych se nedivila.
Akorát mi přijde, že tu kůlnu někdo otevřel docela krkolomně, že normálního cizího člověka by spíš napadlo vypáčit dveře.

neverend

27.6.2021 14:44
neverend

XXX.XXX.213.247

marcelaamax napsal(a):

Přesně tohle si myslím taky že "vygumováno" tam má nejen majitelka těch psů.😐 To už není obrana, ale msta psychopatického magora. Bohužel..

27.6.2021 15:00
juhaj

XXX.XXX.164.121

Tak to se přiznám, že soudní příkaz jsem si dosadila jaksi automaticky, protože prostě už nevím, na základě čího rozhodnutí to bylo, kdo to může nařídit, ale pravda to je.

27.6.2021 17:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

"Upřímně, kdo z vás by chtěl bydlet vedle ženštiny, která má křížence nějakých bullů a argentíny a tito psi neustále utíkají k vám na zahradu...a vy tam máte svoje zvířata, které tito psi nejenže ohrožují, ale nakonec i zahrdlí"

A tak já mám i tuhle obrácenou zkušenost. Přesto, že sousedi jsou fajn, tak to, že k nám opakovaně skákala na zahradu jejich bull fena, neviděli tak dramaticky jako já. Snažila jsem se to řešit domluvou, po dobrém, oni se vždy omluvili a slíbili, že zabezpečí část plotu, přes kterou utíká, ale nikdy nic. Nečekala jsem na průser a prostě jsme naší zahradu uzpusobili tak, aby se fena nedostala ke psům, i když bude u nás. Jo byla to prace navíc a vnímala jsem to tak, že by to měli řešit oni a ne my, ale za ten klid to stálo.

Naštěstí sem vždy skočila v dobu, kdy psi byli doma a nebo jsem s nimi byla venku, ale i tak to nebyl příjemný pocit. (A to mám sama bully, ale v životě bych nedovolila, aby si skákali k sousedům)..

Neregistrovaný uživatel

27.6.2021 18:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.133

marcelaamax napsal(a):
"Upřímně, kdo z vás by chtěl bydlet vedle ženštiny, která má křížence nějakých bullů a argentíny a tito psi neustále utíkají k vám na zahradu...a vy tam máte svoje zvířata, které tito psi nejenže ohrožují, ale nakonec i zahrdlí"

A tak já mám i tuhle obrácenou zkušenost. Přesto, že sousedi jsou fajn, tak to, že k nám opakovaně skákala na zahradu jejich bull fena, neviděli tak dramaticky jako já. Snažila jsem se to řešit domluvou, po dobrém, oni se vždy omluvili a slíbili, že zabezpečí část plotu, přes kterou utíká, ale nikdy nic. Nečekala jsem na průser a prostě jsme naší zahradu uzpusobili tak, aby se fena nedostala ke psům, i když bude u nás. Jo byla to prace navíc a vnímala jsem to tak, že by to měli řešit oni a ne my, ale za ten klid to stálo.

Naštěstí sem vždy skočila v dobu, kdy psi byli doma a nebo jsem s nimi byla venku, ale i tak to nebyl příjemný pocit. (A to mám sama bully, ale v životě bych nedovolila, aby si skákali k sousedům)..

To je masakr jak jste pripotento a ustupujete. My na dvore mivali dva rtw. No hadam ze vim kdo by vysel jako vitez. A mit psy porad zavreny pokud s nima nejsem na zahrade co kdyby nahodou? Asi bych cokla parkrat zmydlila parkrat na ne zavolala cajty a oznámila ze este jednou a budu se branit napadení legalne drzenou zbrani. Myslim ze to by zabralo.

Neregistrovaný uživatel

27.6.2021 18:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.133

marcelaamax napsal(a):

Ja mam zazitek podobnej. Psi na jine casti pozemku. Soused neustale upozornovan. No skoncilo to zastrelenym coklem. Proc? Ctyri decka sme spali ve stanu, vylezli ven před stanem sousedovo no. Vrh se na stan. Ja stihla zaplout zpatky. Stan se otrasal, pes rval, trhal utocil nepricetnej na stan. Dodneska dekuju panubohu za dve veci. Ze stan byl poctiva stara plachtovina a ne ty noderni lehky veci. A za druhe ze okna koupelny vedla na zadni cast zahrady kde byl stan a ze se zrovna tata prehraboval v trezoru kde mel pistoli. Psa odprasknul. Ne fakt nebyl cas myslet na to vylizt oknem hledat klacek nebo se s holejma rukama vrhat k coklovi. Neudelat to pes asi přežil ale nekdo byl nejspíš seredne dorvanej. Stan se pak musel vyhodit. Blbej no kterymu ruplo a jak dopad. Ne nechci to zazit znova a proste cizí zvirata na mym pozemku parkrat slusne vyprovodim a kdyz majitek nic bude to dalsi po zlem. Neminim riskovat zdravi svoje nebo svuj zivot a zivot ditete a svych mazlicku na ukor ciziho pa bl ba.

27.6.2021 18:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

To je masakr jak jste pripotento a ustupujete. My na dvore mivali dva rtw. No hadam ze vim kdo by vysel jako vitez. A mit psy porad zavreny pokud s nima nejsem na zahrade co kdyby nahodou? Asi bych cokla parkrat zmydlila parkrat na ne zavolala cajty a oznámila ze este jednou a budu se branit napadení legalne drzenou zbrani. Myslim ze to by zabralo.

Tak já jsem si zas jistá, že z takové bitky by moje fena jako vítěz rozhodně nevyšla, je poloviční. Já když nejsem doma, tak psy stejně venku nejsou (ne kvůli tomuto), ale prostě jsme udělali ještě jeden plot, ono to nebylo vyloženě jen kvůli tomuto, ale byl to jeden z důvodu spíš kvůli tomuhle to bylo udělané dřív. Ale i tak jsem to řešila dal a pokaždé když tu fena byla, tak jsem za nima zašla. A naposledy jsem tady řvala tak, že to asi slyšeli a na plot pridelali prkno, otázka pár minut, a je klid.

To nebylo o tom, že bych ustupovala, ale o tom, že jsem aktuálně chtěla svoje psy chránit. Nemohla bych se spoléhat na to, že zaberou výhrůžky nebo policie, tak jsme se zařídili po svém.

A neříkám, že by to mělo být automaticky takhle, to vůbec, ale něco jsem udělat musela.

27.6.2021 18:24

No tak na tohle úplně taky nemám náturu, takže bych to řešila podobně jako Marcela, prostě bych postavila vlastní oplocení, přes které by se fena nedostala.

Protože čokla, co mi vleze na zahradu bych zmydlila pouze v rámci sebeobrany, určitě ne jen tak mírnix týrnix, že mi JEN vlezl do zahrady a volat polcajty?? Já nerada něco hrotím. Nerada bych měla rozházený vztahy se sousedy, protže o co stojím nejmíň jsou případné náschvály. To, že kdokoliv může mým psů hodit cokoliv do zahrady, o tom ani nemluvím.

27.6.2021 18:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No tak na tohle úplně taky nemám náturu, takže bych to řešila podobně jako Marcela, prostě bych postavila vlastní oplocení, přes které by se fena nedostala.

Protože čokla, co mi vleze na zahradu bych zmydlila pouze v rámci sebeobrany, určitě ne jen tak mírnix týrnix, že mi JEN vlezl do zahrady a volat polcajty?? Já nerada něco hrotím. Nerada bych měla rozházený vztahy se sousedy, protže o co stojím nejmíň jsou případné náschvály. To, že kdokoliv může mým psů hodit cokoliv do zahrady, o tom ani nemluvím.

Ona by se hlavně ani zmydlit nenechala, ona od nás fofrem zdrhala pryč do ulice (ovšem nevim jak by reagovala, kdyby tam byli psi) . A když jsem byla venku já, tak tam byli i psi, takže nereálný abych já šla zmydlit sousedovic fenu a naši psi zůstali na místě a koukali.

Ono my jsme stejně ten plot chtěli dělat proto, aby se psi nedostali k bráně, jen jsme nepočítali s tím, že to bude potřeba tak rychle.

Takže jo, svým způsobem jsem asi ustoupila, ale pro mě pořád lepší, než si hrát na hrdinu a pak řešit zraněného, nebo mrtvého, vlastního psa.

27.6.2021 19:33

Ano, je to moc a popravdě bych takového řezníka nechtěla mít někde v okolí - tohle opravdu neudělá normální člověk.
Na druhou stranu to jen odráží náladu ve společnosti v souvislosti s těmi psími průšvihy, které jsou už na denním pořádku. A bude hůř.

Ale zas - jednodušší by bylo, kdyby jim hodil otráveného buřta rozbitým okýnkem a majitelka by je našla ve smrtelných křečích. To jen ta krev vypadá příšerně, ale pro psy ta smrt byla milosrdnější.
Možná to opravdu nebyl soused, ale nějaký kámoš, který uměl - třeba od hospodářských zvířat - ovcí.

27.6.2021 19:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.13.81

Ale zas - jednodušší by bylo, kdyby jim hodil otráveného buřta rozbitým okýnkem a majitelka by je našla ve smrtelných křečích. To jen ta krev vypadá příšerně, ale pro psy ta smrt byla milosrdnější.
Možná to opravdu nebyl soused, ale nějaký kámoš, který uměl - třeba od hospodářských zvířat - ovcí.

To máte určitě pravdu.
Jako je to hnus, ale ja si taky myslím, že těch vroubků u lidí v okolí bylo víc, takže to mohl být kdokoliv..

28.6.2021 07:28
kaučuk

XXX.XXX.230.226

Ono to sice vypadá brutálně, ale i podle pitevní zprávy byli ti psi na místě mrtví. Tenhle typ nože způsobí hodně devastující poranění a ten co psy zabil, zjevně věděl jak a kam bodnout. Je to určitě milosrdnější než když jim někdo hodí otrávenou návnadu. Je škoda že nejsou zákony, které by umožnily psy odebrat a majitelce chov zakázat. Do té doby chápu, že je někdo zabil. Taky si neumím představit situaci, že budu hlídat na vlastní zahradě, jestli se tam náhodou zas nedostala smečka podobných psů, jako z reportáže. A léta čekat na naše úřady, že s tím možná něco udělají, to mezi tím ti psi pojdou stářím.

28.6.2021 08:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Taky si neumím představit situaci, že budu hlídat na vlastní zahradě, jestli se tam náhodou zas nedostala smečka podobných psů, jako z reportáže. A léta čekat na naše úřady, že s tím možná něco udělají, to mezi tím ti psi pojdou stářím.

No a nebo je pak ještě to řešení, že plot upravíte vy, tak aby se tam psi nedostali a neohrožovali vaše zvířata... Nemělo by to tak být, je to tady špatně nastavené, to je jasné. Ale pro mě pořád přijatelnější řešení, než jít ty psy zabít. Nehledě na to, že bych fakt psa zabít nedokázala, tak si nedokážu představit ani to, že pak budu po zbytek života žít vedle sousedů, kterým sem zabila psa. A od kterých vlastně pak můžu čekat úplně cokoli.

28.6.2021 08:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
Taky si neumím představit situaci, že budu hlídat na vlastní zahradě, jestli se tam náhodou zas nedostala smečka podobných psů, jako z reportáže. A léta čekat na naše úřady, že s tím možná něco udělají, to mezi tím ti psi pojdou stářím.

No a nebo je pak ještě to řešení, že plot upravíte vy, tak aby se tam psi nedostali a neohrožovali vaše zvířata... Nemělo by to tak být, je to tady špatně nastavené, to je jasné. Ale pro mě pořád přijatelnější řešení, než jít ty psy zabít. Nehledě na to, že bych fakt psa zabít nedokázala, tak si nedokážu představit ani to, že pak budu po zbytek života žít vedle sousedů, kterým sem zabila psa. A od kterých vlastně pak můžu čekat úplně cokoli.

Jenomže Vy si upravíte plot, aby se nedostali na vaši zahradi, ale že je pak nepotkáte někde venku cestou z venčení, to asi nijak naošéfujete.

Mimochodem téhle blbce bylo třeba úplně šumák, že žije vedle sousedů, kterým nechala zabít chráněného dravce, který má navíc mnohem větší hodnotu, než ti její zázraci.

28.6.2021 08:34

"léta čekat na naše úřady, že s tím možná něco udělají" mají třicet dní a je potřeba jim dát vědět.
"nejsou zákony, které by umožnily psy odebrat a majitelce chov zakázat" jsou.

28.6.2021 08:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

"léta čekat na naše úřady, že s tím možná něco udělají" mají třicet dní a je potřeba jim dát vědět.
"nejsou zákony, které by umožnily psy odebrat a majitelce chov zakázat" jsou.

Teorie dobrá, akorát ta praxe za ní kulhá na všechny 4.

28.6.2021 08:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jenomže Vy si upravíte plot, aby se nedostali na vaši zahradi, ale že je pak nepotkáte někde venku cestou z venčení, to asi nijak naošéfujete.

Mimochodem téhle blbce bylo třeba úplně šumák, že žije vedle sousedů, kterým nechala zabít chráněného dravce, který má navíc mnohem větší hodnotu, než ti její zázraci.

Já neznám podrobnosti, třeba je možné, že psi utíkali jen tím jedním místem, v místě společného plotu. Třeba se nikam jinam než k těm sousedům nedostali..U nás to tak bylo taky, byla tam totiž budka na elektriku a přes ní fena skákala, jinudy jim ten plot nepřeskočí. Ale to jsou všechno jen spekulace...

Já to samozřejmě nechci nijak obhajovat, majitelka psů je pro mě taky totální blbka a nechápu, že to neřešila a bylo jí to jedno. Jen jsem tím chtěla říct, že je pro mě nepřijatelné to zabití psů, že já osobně bych to řešila jinak. Že to jde řešit jinak, než hlídat aby vám cizí pes nechodil na zahradu a léta čekat, že s tím možná něco úřady udělají..... a taky to jde řešit jinak, než ty psy zabít. I když to podle někoho pak bude možná nějaké ustupování. Mě ten příspěvek od Kaučuka vyzněl tak, že než léta čekat na nějaký zásah úřadů, tak je jediná možnost ty psy zabít... A mě fakt nepřijde normální jít k sousedovi a zabít mu psa, ať už tomu předcházelo cokoli.

Jako soužití těch dvou sousedů z reportáže musí být celkově pecka, bych se bála si pořídit cokoli živého, ať už z jedné či druhé strany....

28.6.2021 08:44

marcelaamax napsal(a):

Mi někdo zabije psa, tak viníka půjdu vykuchat. Nemělo by se mi nic stát, protože jsem byla vážně hodně rozrušená a pes byl můj kamarád.
Hele a všímáte si, jak lidé volají po vraždění a zákazu těchto psů a vykazují jisté známky agrese, nevyrovnanosti, zatímco vlastníci těchto psů jsou celkem klidní, nebojoví?

28.6.2021 08:47

Teorie dobrá, akorát ta praxe za ní kulhá na všechny 4.

Ne, úřady odebrání psa v případě napadení atp. nařizují a také uskutečňují.

28.6.2021 08:54
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Mi někdo zabije psa, tak viníka půjdu vykuchat. Nemělo by se mi nic stát, protože jsem byla vážně hodně rozrušená a pes byl můj kamarád.
Hele a všímáte si, jak lidé volají po vraždění a zákazu těchto psů a vykazují jisté známky agrese, nevyrovnanosti, zatímco vlastníci těchto psů jsou celkem klidní, nebojoví?

Jj, vlastníci tech psů jsou klidní - proč by nebyli, když je a jejich psy nikdo neohrožuje. Že jejich psi ohrožují ostatní už je jim jaksi putna... 🤔

Neregistrovaný uživatel

28.6.2021 08:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.133

marcelaamax napsal(a):
Já neznám podrobnosti, třeba je možné, že psi utíkali jen tím jedním místem, v místě společného plotu. Třeba se nikam jinam než k těm sousedům nedostali..U nás to tak bylo taky, byla tam totiž budka na elektriku a přes ní fena skákala, jinudy jim ten plot nepřeskočí. Ale to jsou všechno jen spekulace...

Já to samozřejmě nechci nijak obhajovat, majitelka psů je pro mě taky totální blbka a nechápu, že to neřešila a bylo jí to jedno. Jen jsem tím chtěla říct, že je pro mě nepřijatelné to zabití psů, že já osobně bych to řešila jinak. Že to jde řešit jinak, než hlídat aby vám cizí pes nechodil na zahradu a léta čekat, že s tím možná něco úřady udělají..... a taky to jde řešit jinak, než ty psy zabít. I když to podle někoho pak bude možná nějaké ustupování. Mě ten příspěvek od Kaučuka vyzněl tak, že než léta čekat na nějaký zásah úřadů, tak je jediná možnost ty psy zabít... A mě fakt nepřijde normální jít k sousedovi a zabít mu psa, ať už tomu předcházelo cokoli.

Jako soužití těch dvou sousedů z reportáže musí být celkově pecka, bych se bála si pořídit cokoli živého, ať už z jedné či druhé strany....

Ne vzdy jde vsecko po dobrym. A dik lidem jako vy co temhle debulum ustupujou to tu pak vypada jak to vypada. Par zprasenyxh psiku mrtvych par nakladacek majiteli a hned by si zbytek těch ichtylu daval bacha vic.

28.6.2021 09:01
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jj, vlastníci tech psů jsou klidní - proč by nebyli, když je a jejich psy nikdo neohrožuje. Že jejich psi ohrožují ostatní už je jim jaksi putna... 🤔

Tak tohle ale není pravda.... Moji 15 kg nekonfliktní fenu ohrožují ostatní psy, a i jiná plemene než bull....Teda ne že by ji aktuálně teď nějaký pes ohrožoval, ale rozhodně to není tak, že já bych za všech situacích měla být naprosto v klidu, protože moje psy nemůže nic a nikdo ohrozit, to fakt ne.

28.6.2021 09:06
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ne vzdy jde vsecko po dobrym. A dik lidem jako vy co temhle debulum ustupujou to tu pak vypada jak to vypada. Par zprasenyxh psiku mrtvych par nakladacek majiteli a hned by si zbytek těch ichtylu daval bacha vic.

Nechci se tady dohadovat, ale nezlobte se na mě - já opravdu "nevsadím" život svého psa na to, že se pak možná někomu rozsvítí a začne se chovat zodpovědněji. Život mých psů je pro mě mnohem důležitější....

28.6.2021 09:31
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
Tak tohle ale není pravda.... Moji 15 kg nekonfliktní fenu ohrožují ostatní psy, a i jiná plemene než bull....Teda ne že by ji aktuálně teď nějaký pes ohrožoval, ale rozhodně to není tak, že já bych za všech situacích měla být naprosto v klidu, protože moje psy nemůže nic a nikdo ohrozit, to fakt ne.

Myslím, že ti průseroví psi nebyli a většinou nejsou 15 kg stafbullové. Viz. jen z poslední doby to byla samá buloidní hovada jiné váhové kategorie.

Oni si tihle bezmozci většinou nepořídí prťavého SBT - ti potřebují pro lepší ego a imege trochu větší kalibr.

28.6.2021 09:44

Ne, úřady odebrání psa v případě napadení atp. nařizují a také uskutečňují.

Nemáte pravdu, Megí. To, že pes někoho napadne, bohužel není legitimní důvod pro odebrání psa.

28.6.2021 09:45
kaučuk

XXX.XXX.230.226

V poslední době se vyrojilo docela hodně útoků psů. Neříkám bojových, to je nesmysl i když určitá plemena mají samozřejmě větší pravděpodobnost, že s nimi bude problém než jiná, ale je to hlavně o majiteli. Jedno ale mají tyhle útoky společné. Nestalo se to poprvé, ale problém se opakoval a stupňoval. Absolutně nevěřím majitelce a jejím pohádkám o nekonfliktních psech. Ti psi určitě opakovaně utíkali, už to pro ně byl zvyk, nic nového. Navíc i to jak měla jednu fenu zvlášť naznačuje, že jí přerůstali přes hlavu a feny se praly. Za mě to budí dojem, že celá situace mohla vygradovat mnohem hůř. Vzhledem k postoji majitelky, která to zjevně nehodlala řešit, ano já naprosto chápu toho, kdo ty psy zabil. Zabezpečit zahradu proti třem psům tohohle typu, tak aby se tam nedosatli, by bylo, neříkám nemožné, ale velmi složité a taky to něco stojí. I když je možnost to vymáhat soudem,, není to jisté, kdo vyhraje a za jak dlouho.

28.6.2021 09:50

Nemáte pravdu, Megí. To, že pes někoho napadne, bohužel není legitimní důvod pro odebrání psa.

https://ceskobudejovicky.denik.cz/zlociny-a-soudy/psa-jenz-pokousal-divku-odebrali-je-v-utulku-20190926.html
https://taborsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/dogu-jenz-utocila-na-psy-i-lidi-odebrali-nezodpovedne-majitelce-20200918.html

28.6.2021 09:56

Dobrá, ale to má pozadí. Nejde jen o ten prostý útok, je to složitější. Musí tam být výrazné zanedbání péče o zvíře. Zkrátka, pokud někomu zdrhne jednou pes a někoho pokouše, není to důvod k odebrání. Pokud je pes dlouhodobě zanedbáván, pak odebrání samozřejmě ano.

28.6.2021 09:56

kaučuk napsal(a):
V poslední době se vyrojilo docela hodně útoků psů. Neříkám bojových, to je nesmysl i když určitá plemena mají samozřejmě větší pravděpodobnost, že s nimi bude problém než jiná, ale je to hlavně o majiteli. Jedno ale mají tyhle útoky společné. Nestalo se to poprvé, ale problém se opakoval a stupňoval. Absolutně nevěřím majitelce a jejím pohádkám o nekonfliktních psech. Ti psi určitě opakovaně utíkali, už to pro ně byl zvyk, nic nového. Navíc i to jak měla jednu fenu zvlášť naznačuje, že jí přerůstali přes hlavu a feny se praly. Za mě to budí dojem, že celá situace mohla vygradovat mnohem hůř. Vzhledem k postoji majitelky, která to zjevně nehodlala řešit, ano já naprosto chápu toho, kdo ty psy zabil. Zabezpečit zahradu proti třem psům tohohle typu, tak aby se tam nedosatli, by bylo, neříkám nemožné, ale velmi složité a taky to něco stojí. I když je možnost to vymáhat soudem,, není to jisté, kdo vyhraje a za jak dlouho.

Přestupek řeší MÚ a to bezodkladně; do měsíce, pokud se to opakuje, mají i jiné prostředky. Vypadá to, že běhali na tu jednu zahradu, nezvládnutí lovci. Chápu, že někdo má chuť je zastřelit, i bych to udělala, vidět, jak skáčou přes plot, kde mám slabší zvíře, no způsob zabití tady je jak od psychicky narušené osoby.

28.6.2021 09:58

https://ceskobudejovicky.denik.cz/zlociny-a-soudy/psa-jenz-pokousal-divku-odebrali-je-v-utulku-20190926.html
https://taborsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/dogu-jenz-utocila-na-psy-i-lidi-odebrali-nezodpovedne-majitelce-20200918.html

A všimněte si, že v tom prvním případě jí psa neodebrali, ale vyzvali ji k odevzdání. Tj. vydala ho dobrovolně.

28.6.2021 09:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tihle psi ale pokousali LIDI na verejném prostranství. Kvůli výrovi jí nikdo psy neodebere. Pletete jabka s hruškama

28.6.2021 10:00

Dobrá, ale to má pozadí. Nejde jen o ten prostý útok, je to složitější. Musí tam být výrazné zanedbání péče o zvíře. Zkrátka, pokud někomu zdrhne jednou pes a někoho pokouše, není to důvod k odebrání. Pokud je pes dlouhodobě zanedbáván, pak odebrání samozřejmě ano.

To zrovna nebyli zanedbaní psi, tihle dva, na tom sídlišti byl pes, který majitelku vláčel, kam se mu zachtělo, viděla jsem video, byl to krásný pes, ten druhý také pěkný, oba zrovna neprodukty množíren, ... ale rozhodlo asi to, že se to nestalo jednou. A to je podle mě správně. Jednou = pokuta, podruhé přísněji. Určitě se pro odebrání rozhodli po napadení lidí, si myslím. Ale jsem ráda, že rozhodli.

28.6.2021 10:02

A všimněte si, že v tom prvním případě jí psa neodebrali, ale vyzvali ji k odevzdání. Tj. vydala ho dobrovolně.

Samozřejmě, tohle jsem zahlédla vícekrát, ono to není poprosit - odevzdejte - a když neposlechnu, tak se nic nestane..

28.6.2021 10:03

Tihle psi ale pokousali LIDI na verejném prostranství. Kvůli výrovi jí nikdo psy neodebere. Pletete jabka s hruškama

Jsem to ale popleta!
Jde mi o to, že kdo chce, hledá způsoby, a já nechci viníky rozpárat, to je celé.

28.6.2021 10:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jsem to ale popleta!
Jde mi o to, že kdo chce, hledá způsoby, a já nechci viníky rozpárat, to je celé.

Já chci aby takoví lidé a psi mezi námi nebyli.

28.6.2021 10:12

Jsem to ale popleta!

Já naprosto souhlasím s odebíráním nebezpečných psů nezodpovědným majitelům. To je bez debat.

A tím zanedbáním není myšleno jen to fyzické a zjevné, abysme si rozuměly. Já to tu měla z první ruky, obdobný případ. Proto vím, jak ta mašinérie ne/funguje

28.6.2021 10:14
Terven

XXX.XXX.110.191

Přestupek řeší MÚ a to bezodkladně; do měsíce, pokud se to opakuje, mají i jiné prostředky. Vypadá to, že běhali na tu jednu zahradu, nezvládnutí lovci. Chápu, že někdo má chuť je zastřelit, i bych to udělala, vidět, jak skáčou přes plot, kde mám slabší zvíře, no způsob zabití tady je jak od psychicky narušené osoby.

Mně teda přijde víc psychicky v nepořádku ten, kdo dá napínáčky do buřta. Ačkoliv je to výrazně jednodušší, prakticky bez rizika pro pachatele a zvládne to každej blbec.
Myslím si, že i to zastřelení je ve většině případů horší smrt.

28.6.2021 10:18
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Terven napsal(a):
Mně teda přijde víc psychicky v nepořádku ten, kdo dá napínáčky do buřta. Ačkoliv je to výrazně jednodušší, prakticky bez rizika pro pachatele a zvládne to každej blbec.
Myslím si, že i to zastřelení je ve většině případů horší smrt.

A mimo to je to neuvěřitelně zbabělé.

28.6.2021 10:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

JJ, to je přesně to, co řeším. Chápala bych to v té chvíli, kdy chráním vlastní zvíře, kdy se snažím zabránit nějaké katastrofě. V afektu, obraně.... Pokud by se mi objevilo cizí zvíře na pozemku a ohrožovalo mě, nebo moje zvíře, tak vezmu co bude po ruce a klidně to zvíře umlátím, protože chráním svoje.... Co ale nechápu je to, že zvíře už je doma, zavřené v kůlně, já vniku na cizí pozemek, dostanu se do cizí kůlny, tam zvíře ubodám, a pak ho ještě podříznu a v klidu si odejdu domů....

A z pohledu toho majitele dravce - samozřejmě nevím, jestli to předtím řešil s policií, s městem atd... , ale prostě kdybych měla dravce, opakovaně mi sem chodili psi sousedů a útočili na dravce, poškodili voliéru a já bych věděla, že ti psi stále nejsou zabezpečení a stále sem můžou kdykoli - v tom případě bych to ustavičně řešila, denodenně bych to chodila majitelce psů připomínat, otravovala bych s tím město a policii - že se bojím, že se cítím ohrožená, ale dokud by to tak bylo, tak bych toho ptáka nenechala volně na zahradě. Případně pokud bych viděla, že teda je to všechno marný, že ani policie ani nikdo jiný nepomůže, tak bych si to sama uzpůsobila tak, aby moje zvířata ohrožená nebyla... Asi jsem měkká, ale život vlastních zvířat mi stojí i za nějaké ústupky... Takže bych si ten plot upravila sama - případně bych se pokusila domluvit s majitelkou, že to dáme třeba na půl, nebo bych tam natáhla elektriku, nebo já nevím...Ale nevystavila bych svoje zvíře tomu riziku. Ale nechci aby to vyznělo tak, že si za to vlastně může majitel dravce sám, to zase ne.... O majitelce psů si i tak myslím své, a není to nic hezkého...

Prostě jsou zákony a vymáhání špatně nastavené, tak to je, ale jen kvůli tomu nenechám svá zvířata v nebezpečí, protože za ně cítím zodpovědnost a protože je mám fakt ráda, tady jde nějaké hrdinství a čekání na spravedlnost stranou...

Dalo by se to trochu přirovnat třeba i k tomu, že pokud někdo půjde okolo mého plotu a strčí tam ruku, pes ho pokouše - bude to moje vina. Je to nesmyslné, ale taky ten plot zabezpečím tak, aby tam tu ruku nikdo nestrčil. I když zodpovědní by měli být ti, kteří jsou na druhé straně plotu a ruce by tam strkat neměli, stejně tak jakoby ke mě na dvůr nemělo co chodit cizí zvíře..

28.6.2021 10:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.13.81

marcelaamax napsal(a):
JJ, to je přesně to, co řeším. Chápala bych to v té chvíli, kdy chráním vlastní zvíře, kdy se snažím zabránit nějaké katastrofě. V afektu, obraně.... Pokud by se mi objevilo cizí zvíře na pozemku a ohrožovalo mě, nebo moje zvíře, tak vezmu co bude po ruce a klidně to zvíře umlátím, protože chráním svoje.... Co ale nechápu je to, že zvíře už je doma, zavřené v kůlně, já vniku na cizí pozemek, dostanu se do cizí kůlny, tam zvíře ubodám, a pak ho ještě podříznu a v klidu si odejdu domů....

A z pohledu toho majitele dravce - samozřejmě nevím, jestli to předtím řešil s policií, s městem atd... , ale prostě kdybych měla dravce, opakovaně mi sem chodili psi sousedů a útočili na dravce, poškodili voliéru a já bych věděla, že ti psi stále nejsou zabezpečení a stále sem můžou kdykoli - v tom případě bych to ustavičně řešila, denodenně bych to chodila majitelce psů připomínat, otravovala bych s tím město a policii - že se bojím, že se cítím ohrožená, ale dokud by to tak bylo, tak bych toho ptáka nenechala volně na zahradě. Případně pokud bych viděla, že teda je to všechno marný, že ani policie ani nikdo jiný nepomůže, tak bych si to sama uzpůsobila tak, aby moje zvířata ohrožená nebyla... Asi jsem měkká, ale život vlastních zvířat mi stojí i za nějaké ústupky... Takže bych si ten plot upravila sama - případně bych se pokusila domluvit s majitelkou, že to dáme třeba na půl, nebo bych tam natáhla elektriku, nebo já nevím...Ale nevystavila bych svoje zvíře tomu riziku. Ale nechci aby to vyznělo tak, že si za to vlastně může majitel dravce sám, to zase ne.... O majitelce psů si i tak myslím své, a není to nic hezkého...

Prostě jsou zákony a vymáhání špatně nastavené, tak to je, ale jen kvůli tomu nenechám svá zvířata v nebezpečí, protože za ně cítím zodpovědnost a protože je mám fakt ráda, tady jde nějaké hrdinství a čekání na spravedlnost stranou...

Dalo by se to trochu přirovnat třeba i k tomu, že pokud někdo půjde okolo mého plotu a strčí tam ruku, pes ho pokouše - bude to moje vina. Je to nesmyslné, ale taky ten plot zabezpečím tak, aby tam tu ruku nikdo nestrčil. I když zodpovědní by měli být ti, kteří jsou na druhé straně plotu a ruce by tam strkat neměli, stejně tak jakoby ke mě na dvůr nemělo co chodit cizí zvíře..

Njn, vy jste měkká, takze budete celý zivot ustupovat takovým bezohledným šmejdům a žít ve strachu, kdy se zase něco semele.
Tady někdo měkký nebyl, čokly pořešil a všichni mají klid navždy klid - nevěřím, že si v současném bydlišti troufne pořídit další psy a tohle zopakovat, byť je blbá jak vagon blata...

Neregistrovaný uživatel

28.6.2021 10:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.133

Zpusob zabití je normalni. Tepna a vykrveni. Bejt to magor skrti je nebo boda vsude. Neasistovala jste prarodičům nikdy u zabijeni kraliku nebo slepic? Nebo nebyla u domaci zabijacky?

28.6.2021 10:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Njn, vy jste měkká, takze budete celý zivot ustupovat takovým bezohledným šmejdům a žít ve strachu, kdy se zase něco semele.

Ne, nebudu žít ve strachu, protože jsem si to uzpůsobila tak, abych nemusela.

Ve strachu bych naopak žila, pokud bych to cizí zvíře zabila - to bych se pak bála toho, že se mi bude někdo mstít a mým zvířatům ublíží taky...

Mám tady březí fenu, za čas mi tu budou běhat štěňata, a já jen chtěla, aby všichni byli v bezpečí. Domluva nepomohla, nebyl čas čekat na nějaké spravedlivé řešení, pokud by vůbec nastalo...

Nebo co teda radíte v takových situacích dělat? Prostě jít a ty psy povraždit? To je řešení? To je správné?

28.6.2021 10:40
Varaxi

XXX.XXX.1.226

I ten králík a slepice se před podřezáním omráčí! Podřezat bez zbavení vědomí je týrání zvířat.
Bez ohledu na to, že jsem četla, že ti psi byli ubodaní a podřezali je až posmrtně.

28.6.2021 10:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.13.81

marcelaamax napsal(a):

Ne, nebudu žít ve strachu, protože jsem si to uzpůsobila tak, abych nemusela.

Ve strachu bych naopak žila, pokud bych to cizí zvíře zabila - to bych se pak bála toho, že se mi bude někdo mstít a mým zvířatům ublíží taky...

Mám tady březí fenu, za čas mi tu budou běhat štěňata, a já jen chtěla, aby všichni byli v bezpečí. Domluva nepomohla, nebyl čas čekat na nějaké spravedlivé řešení, pokud by vůbec nastalo...

Nebo co teda radíte v takových situacích dělat? Prostě jít a ty psy povraždit? To je řešení? To je správné?

Já bych takového psa na našem pozemku vypráskala tak, že by na to do smrti nezapomněl (stejně jako jsem to udelala s moskevačkou), ale vzhledem k tomu, co mám za psy tak venku bez mého dohledu nikdy nejsou a kdyby byli, tak mám plot jak v Sing Singu i s elektrikou a nikdo zvenčí se tam nedostane.
Tady ale nejde jen o tu zahradu - útěkář vám může napadnout psa i venku.

Já bych ty psy dodatečně zabít nešla, ale kdyby tu špinavou práci udělal někdo jiný, za zlé bych mu to neměla.

28.6.2021 10:56
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já bych takového psa na našem pozemku vypráskala tak, že by na to do smrti nezapomněl (stejně jako jsem to udelala s moskevačkou), ale vzhledem k tomu, co mám za psy tak venku bez mého dohledu nikdy nejsou a kdyby byli, tak mám plot jak v Sing Singu i s elektrikou a nikdo zvenčí se tam nedostane.
Tady ale nejde jen o tu zahradu - útěkář vám může napadnout psa i venku.

Já bych ty psy dodatečně zabít nešla, ale kdyby tu špinavou práci udělal někdo jiný, za zlé bych mu to neměla.

Psala jsem to už výš - fena se rozhodně vypráskat nenechala, od nás fofrem zdrhala přes vrata do ulice...

A je mi jasné, že nejde jen o tu zahradu - proto jsem to, jak už jsem taky psala, ustavičně řešila i nadále, i když už se k naším psům nedostala, tak jsem ty útěky řešila stále... A už je to vyřešené, plot si navýšili...

ale vzhledem k tomu, co mám za psy tak venku bez mého dohledu nikdy nejsou a kdyby byli, tak mám plot jak v Sing Singu i s elektrikou a nikdo zvenčí se tam nedostane.

No vidíte, takže byste to měla v podstatě podobné jako já .

28.6.2021 11:04
Terven

XXX.XXX.110.191

Asi tak, no....
Já jsem se onehdá dotazovala známýho pejskaře, kolik let je bull feně, která přetrhla pásek flexiny a napadla Vikinu...a povzdechla jsem si, že teprve šest

28.6.2021 11:22

Varaxi napsal(a):
I ten králík a slepice se před podřezáním omráčí! Podřezat bez zbavení vědomí je týrání zvířat.
Bez ohledu na to, že jsem četla, že ti psi byli ubodaní a podřezali je až posmrtně.

byli bodnuti - a uz prvni rana jim zpusobila smrt. nekde v komentarich pisi, ze to vypada na stejnou zbran, jakou se usmrcuji poraneni divocaci.
jako-ne, nedokazu si to predstavit, ze to nekdo udela - ale to usmrceni nebylo tyranim jako je xy jinych zpusobu.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2021 11:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.133

Varaxi napsal(a):

Meli jedno bodnuti na krku a byli podriznuti. To fakt neni ubodani.

28.6.2021 11:25
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Tak jestli byli bodnutí tak, že jim to přerušilo míchu...
Ale jinak je smrt vykrvácením při plném vědomí docela fuj.

28.6.2021 11:28

Varaxi napsal(a):
Tak jestli byli bodnutí tak, že jim to přerušilo míchu...
Ale jinak je smrt vykrvácením při plném vědomí docela fuj.

me spis vrta hlavou, jak se ti psi nechali zabit jednou ranou od uplne ciziho sloveka ...

28.6.2021 11:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.13.81

me spis vrta hlavou, jak se ti psi nechali zabit jednou ranou od uplne ciziho sloveka ...

Stačí zahnat do rohu

28.6.2021 11:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Stačí zahnat do rohu

A nebo ani nebylo třeba... Pokud to byli přátelští psi, kteří hned běží přivítat návštěvu...

28.6.2021 11:46
kaučuk

XXX.XXX.230.226

Pokud by byli dva, tak celkem jednoduše. Jeden čekal u dveří a druhý hráběmi nebo něčím jiným dveře otevřel. Škvírou ve dveřích pak napřed bodli jednoho a pak druhého psa. Pokud se jedná o nůž který myslím, pak ten kdo má sílu s ním klidně prorazí i žebra a při bodnutí do plic je taková ztráta krve, že zvíře upadne takřka okamžitě do šoku a odpadne. Následně se podřízne. Je to rychlá smrt.
Osobně si myslím, že šlo prostě o demonstraci síly, aby byla majitelka zastrašená tak, aby si netroufla pořídit další smečku.

28.6.2021 11:52

marcelaamax napsal(a):
A nebo ani nebylo třeba... Pokud to byli přátelští psi, kteří hned běží přivítat návštěvu...

Vzdyt ten popis je cely divny -nejdriv, ze to udelal pres okno, pak ze sel dverma, ale ty si otevrel zevnitr? ale pak je zase zavrel ? kdyz ona pry odemykala?
prijde vam realne - ze jednou ranou propichne cizi clovek psa pres okno ? to je trosku sci-fi i u jednoho psa, natoz u dvou. Nikam je nezazene pres to okno.
a uz vubec neverim, ze to policie nevysetrila a ze prubeh, jak se to stalo - je porad "zahada" . umi vyserit jine veci...
jen v reportazi nerekli k cemu dosli. asi meli duvod.
To, ze podezirali pritele hlavne - tak ten treba vedel, kde jsou klice asi...takze fakt to udelal nekdo uplne cizi?
jako jo, jsou to konspiracni teorie - ale cele je to divne.

28.6.2021 12:01

Taky mně to přijde divný a defakto známe vyjádření jen té holčiny a jejího expřítele. Policie se k vyšetřování v té reportáži naživo nevyjádřila.

28.6.2021 12:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Vzdyt ten popis je cely divny -nejdriv, ze to udelal pres okno, pak ze sel dverma, ale ty si otevrel zevnitr? ale pak je zase zavrel ? kdyz ona pry odemykala?
prijde vam realne - ze jednou ranou propichne cizi clovek psa pres okno ? to je trosku sci-fi i u jednoho psa, natoz u dvou. Nikam je nezazene pres to okno.
a uz vubec neverim, ze to policie nevysetrila a ze prubeh, jak se to stalo - je porad "zahada" . umi vyserit jine veci...
jen v reportazi nerekli k cemu dosli. asi meli duvod.
To, ze podezirali pritele hlavne - tak ten treba vedel, kde jsou klice asi...takze fakt to udelal nekdo uplne cizi?
jako jo, jsou to konspiracni teorie - ale cele je to divne.

Tak to prostě "vyšetřit" nechtěli a v tomto případě je to asi i dobře. To, co se stalo se stalo, zpět to nikdo nevrátí a tímto byl problém vyřešen.
Dřív potížisty bouchl myslivec nebo farmář, když mu rychtovali zvířata a nikoho to nepřekvapilo. Teď se legálně EFEKTIVNĚ bránit nejde, tak tu "službu veřejnosti" udělal někdo jiný, za tiché podpory okolí.

28.6.2021 12:06
kaučuk

XXX.XXX.230.226

Tak to prostě "vyšetřit" nechtěli a v tomto případě je to asi i dobře. To, co se stalo se stalo, zpět to nikdo nevrátí a tímto byl problém vyřešen.
Dřív potížisty bouchl myslivec nebo farmář, když mu rychtovali zvířata a nikoho to nepřekvapilo. Teď se legálně EFEKTIVNĚ bránit nejde, tak tu "službu veřejnosti" udělal někdo jiný, za tiché podpory okolí.

je to tak.

28.6.2021 12:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak to prostě "vyšetřit" nechtěli a v tomto případě je to asi i dobře.

A pak chtějme nějakou spravedlnost, když je vlastně dobře, že policie něco vyšetřit nechce .

28.6.2021 12:09

marcelaamax napsal(a):

A pak chtějme nějakou spravedlnost, když je vlastně dobře, že policie něco vyšetřit nechce .

Já to pochopila tak, že to vyšetřili a uzavřeli s tím, že psy má na svědomí expřítel.

28.6.2021 12:11

no a ja si myslim, ze to P. vyšetřila, ale v reportazi o tom schvalne mlzili.
Mozna by uz uplne bylo po senzaci.
tyrani zvirat se neprokazalo.
A mozna ani to poskozeni ciziho majetku nebo neopravnene vniknuti

28.6.2021 12:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):

Kdyby vyšetřovali a byly postihy pro potížisty, tak pak nemusí lidi brát spravedlnost do svých rukou.

To, že nám tady poslední dobou ve velkém běhají takoví psi a masakrují lidi i zvířata, aniž by se jejich majitelům neco dělo (tytyty a podmínka není trest), prostě muselo v neco takového vyústit.
A budiž to varováním pro další nezodpovědné majitele, že až si po těch jejich dárečcích někdo sáhne, tak to taky nikdo vyšetřovat nebude.

Kdyby tenkrát nekdo zabil tu moskevačku, tak mu donesu flašku a jsem přesvědčená, že nás takových bude většina.

28.6.2021 12:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

no a ja si myslim, ze to P. vyšetřila, ale v reportazi o tom schvalne mlzili.
Mozna by uz uplne bylo po senzaci.
tyrani zvirat se neprokazalo.
A mozna ani to poskozeni ciziho majetku nebo neopravnene vniknuti

Tak on těch psů a problémů se sousedy mohl mít plný zuby klidně i někdo z rodiny.

28.6.2021 12:29

Myslíte, že si je podřízla sama skrz expřítele, no mě to napadlo za chvíli, není problém telefon kvůli věži a alibi odeslat na jiné místo.. a soused s tím, že zabili sovu, nic nedělal, bylo mu to jedno.. sousedé krmili psy, když nebyla doma, nebylo potřeba je zahánět..
Každopádně trestat bylo co, ona se o ně nestarala, měli ji obvinit (nevim z čeho, ale tohle není normální způsob chovu, určitě minimálně ten přestupek únik a možná týrání) a protože mě děsně baví konspirační teorie, tak pachatel byl něčí kamarád a na sovu neměl papíry. Např.

28.6.2021 12:31

Kdyby vyšetřovali a byly postihy pro potížisty, tak pak nemusí lidi brát spravedlnost do svých rukou.

To, že nám tady poslední dobou ve velkém běhají takoví psi a masakrují lidi i zvířata, aniž by se jejich majitelům neco dělo (tytyty a podmínka není trest), prostě muselo v neco takového vyústit.
A budiž to varováním pro další nezodpovědné majitele, že až si po těch jejich dárečcích někdo sáhne, tak to taky nikdo vyšetřovat nebude.

Kdyby tenkrát nekdo zabil tu moskevačku, tak mu donesu flašku a jsem přesvědčená, že nás takových bude většina.

No.. kdybych teď posledních pár let neznala ifaunu a nesledovala toto vlákno, tak nevím, že se něco stalo, tudíž mě to nevarovalo.. chtělo by to pořádný legální trest a vyvěsit na sloupy.

28.6.2021 12:46

Zpusob zabití je normalni. Tepna a vykrveni. Bejt to magor skrti je nebo boda vsude. Neasistovala jste prarodičům nikdy u zabijeni kraliku nebo slepic? Nebo nebyla u domaci zabijacky?

Byli bodnutí do plic a ono je to u nás považováno za týrání. Slepici se hlava usekla, králík se omráčil atd. Bez omráčení se to jmenuje Halal a prostě to není ok.
K těm dveřím - mám podobně dvoukřídlé dveře u kůlny, které otevřu odsunutím jedné části, i když jsou zamčené, stejně tak je zpět zavřu a díl dám zpět, takže to vypadá, že tam nikdo nebyl.. ale vtip je v tom, že otevírač musí vědět, kde zatáhnout.
Feny se praly? Jedna fena byla v domě a ti dva psi venku se jmenovali Ellai a Rufus.

28.6.2021 13:47
balisek

XXX.XXX.225.173

marcelaamax napsal(a):

Na zahradu naší chalupy nám přes dezolátní plot lezl sousedovic pes i slepice. Slepice všude sr....ly a hrabaly. Pes byl sice hodný,nicméně ne moc opečovávaný a rozhodně jsem nestála o blechy a podobnou havěť. Plot stál za hranicí našeho pozemku, tj. nebyl ve společném vlastníctví. Naše žádosti o jeho opravu nebo o zajištění zvířat se míjely účinkem.

Nakonec jsme postavili vlastní plot na našem pozemku a je klid. Byly to sice peníze a starosti navíc, ale co se dá dělat. Za ten klid to stojí.

PS: Se sousedy jsme vždy vycházeli dobře. Bohužel jsou to kulatně řečeno "jednodušší" lidé a navíc hrozní bordeláři. Jejich pozemek je plný harampádí, takže nějakou slepici u sousedů neřeší. Prý se aspoň napasou (na rozdíl od jejich udusané hlíny máme udržovaný trávník :-) ).

28.6.2021 14:15

Lidi nám ohrožovali koně tím, že nám je krmili přes plot. Měla jsem jim usekat ruce, aby neměli čím krmit? Ne, udělala jsem dvojitý plot. Jsem měkká. Sorry jako.

28.6.2021 14:22
Terven

XXX.XXX.110.191

Lidi nám ohrožovali koně tím, že nám je krmili přes plot. Měla jsem jim usekat ruce, aby neměli čím krmit? Ne, udělala jsem dvojitý plot. Jsem měkká. Sorry jako.

To ale trochu pokulhává, to přirovnání, ne?

28.6.2021 15:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Terven napsal(a):
To ale trochu pokulhává, to přirovnání, ne?

Mě to přirovnání zas tak mimo nepřijde....

V obou situacích postupujete tak, abyste chránila vlastní zvíře, i když by to v obou situacích měla dělat ta druhá strana a není to tak úplně "fér".. Ale protože vám na tom zvířeti záleží víc než na spravedlnosti, tak to tak uděláte....

28.6.2021 15:18

Byli bodnutí do plic a ono je to u nás považováno za týrání. Slepici se hlava usekla, králík se omráčil atd. Bez omráčení se to jmenuje Halal a prostě to není ok.
K těm dveřím - mám podobně dvoukřídlé dveře u kůlny, které otevřu odsunutím jedné části, i když jsou zamčené, stejně tak je zpět zavřu a díl dám zpět, takže to vypadá, že tam nikdo nebyl.. ale vtip je v tom, že otevírač musí vědět, kde zatáhnout.
Feny se praly? Jedna fena byla v domě a ti dva psi venku se jmenovali Ellai a Rufus.

"Psy jsem odvedla zpět domů a pětiletou fenku argentinské dogy Ellri spolu s křížencem staforda Ruffusem jsem zavřela na zahradě do kolny. Tříletý Mauros zůstal v domě. To ho zachránilo!"

tohle rika v reportazi z prosince 2019 ...

28.6.2021 15:33
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):
Mě to přirovnání zas tak mimo nepřijde....

V obou situacích postupujete tak, abyste chránila vlastní zvíře, i když by to v obou situacích měla dělat ta druhá strana a není to tak úplně "fér".. Ale protože vám na tom zvířeti záleží víc než na spravedlnosti, tak to tak uděláte....

Tak ale...sekat ruce kolemjdoucím, protože krmí cizí koně, je trochu sci fi, ne?
Jinak, aby bylo jasno, já nemám nic proti pořádným plotům.

28.6.2021 15:36

My jsme, když soused schválně odstranil svůj plot mezi našimi pozemky, taky udělali hned ten den provizorní kvůli psům. Nepřála bych vám zažít, co jsme si museli projít na st. odboru MÚ....soused to samozřejmě udal jako černou stavbu, přišla kontrola, bylo zahájeno řízení o odstranění stavby (to je prý úplně normální postup), hrozila nám pokuta, ale po odvolání vejš jsme ji nakonec platit nemuseli. Tehdy se musel dodržet správný úřední postup: nejdřív si zažádat o stavbu plotu a doložit st. dokumentaci a čekat cca měsíc i víc na povolení. Většinou to teda bylo víc. Protože pokud má ten soused známý na úřadech, tak se můžete snažit, jak chcete, a vždycky je něco špatně. K nám chodili úředníci na různé kontroly, jestli je plot přesně podle projektu na milimetry. To samozřejmě nikdy nemůžete dodržet, v terénu to není absolutně možný. Teď už naštěstí na ploty potřeba povolení není. Takže další ploty už jsme dodělali bez problémů a pořád stojí. Jojo, hádka o ploty je na nervy a přitom je to nejabsurdnější spor.

28.6.2021 15:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Terven napsal(a):
Tak ale...sekat ruce kolemjdoucím, protože krmí cizí koně, je trochu sci fi, ne?

Tak jasně, že to nejde vzít úplně doslova. Ale myslím si, že tady šlo o to, že to jde řešit jinak než násilím, i když kolikrát na to musím vynaložit vlastní úsilí a finance... Taky s tím nemuseli dělat nic, mohli nechat koně dál krmit lidmi a pak řešit mrtvého koně, a agresivně jít napadnou člověka, který půjde koně krmit...Nebo běžet domů ztřískat toho, kterého tam viděli jak koním něco dává....

Mě to v hodně věcech přijde docela podobný. Nejspíš to bylo mířeno na to, že člověk, který chrání svá zvířata a nenechá to vygradovat tak, aby došlo k nějakému maléru, je měkký, ustupuje a díky němu to pak vypadá tak, jak vypadá... Jenže ono když pak stojíte před tím, jestli ustoupit a ochránit tak vlastní zvíře, a nebo jestli dělat hrdinu s tím rizikem, že možná o nějaké zvíře přijdete - tak pro mě je tohle rozhodnutí celkem jasné

28.6.2021 16:10
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

. Ale myslím si, že tady šlo o to, že to jde řešit jinak než násilím, i když kolikrát na to musím vynaložit vlastní úsilí a finance.

Každý to řeší jak umí

28.6.2021 16:12

Terven napsal(a):

No právě. Sci-fi. Stejně jako pro mě zabít sousedovic psa za to, že mi leze přes plot, který soused jaksi neopravil (článek jsem záměrně nečetla, vycházím jen ze zmíněného zde v diskusi). Místo sekání rukou kolemjdoucím si představte libě natažených 220 V na úrovni plotu. Bych řekla "jé, spletla jsem se, já to nezapojila do pulzátoru, ale rovnou do zdi, pardooon"

28.6.2021 17:20
kaučuk

XXX.XXX.230.226

Tak psa jsme nikomu nezabili, ale když nám lezli ke koním, druhý plot jsme taky dělat nemuseli. Na to stačí udělat pořádný bugr a dotyčnou, který tam nejen koně chodila krmit, ale i kradla, pořádně párkrát přetáhnout bičem. Raději mám pověst nevyzpytatelného násilníka, který nejde pro facku daleko. I ze zdejší diskuse je celkem jasné, že tento přístup je rychlejší, snazší a neporovnatelně levnější. Je mi líto, ale nějak nemám chuť ustupovat lidem, kteří sami nejsou ochotní cokoli dodržovat. Když to tu čtu - dvojitý plot, nekonečné nahlašování na policii, obecní úřad a po všech čertech....
Sumasumárum dlouhé boje, kdy po celou dobu se člověk klepe, jestli jeho zvířata, děti i on sám nepřijdou k úhoně a vedle toho vychechtaná b.l.bka, která ví že na ní nikdo nemůže a při druhém přístupu rychlé řešení. No, kdyby bydlela vedle nás, dopadlo by to nejspíš podobně.

28.6.2021 17:28

kaučuk napsal(a):
Tak psa jsme nikomu nezabili, ale když nám lezli ke koním, druhý plot jsme taky dělat nemuseli. Na to stačí udělat pořádný bugr a dotyčnou, který tam nejen koně chodila krmit, ale i kradla, pořádně párkrát přetáhnout bičem. Raději mám pověst nevyzpytatelného násilníka, který nejde pro facku daleko. I ze zdejší diskuse je celkem jasné, že tento přístup je rychlejší, snazší a neporovnatelně levnější. Je mi líto, ale nějak nemám chuť ustupovat lidem, kteří sami nejsou ochotní cokoli dodržovat. Když to tu čtu - dvojitý plot, nekonečné nahlašování na policii, obecní úřad a po všech čertech....
Sumasumárum dlouhé boje, kdy po celou dobu se člověk klepe, jestli jeho zvířata, děti i on sám nepřijdou k úhoně a vedle toho vychechtaná b.l.bka, která ví že na ní nikdo nemůže a při druhém přístupu rychlé řešení. No, kdyby bydlela vedle nás, dopadlo by to nejspíš podobně.

A co budete dělat, až si pořídí nové psy?

28.6.2021 17:35
kaučuk

XXX.XXX.230.226

Je mi to celkem jedno, znám to jen z reportáže. Nicméně, kdyby to čistě hypoteticky bylo v sousedství a nelezli mi na pozemek, může si pořídit třeba slona, je mi to putna.

28.6.2021 17:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Nepořídí.
A jestli ano, tak si dá sakra bacha, aby jí zase nezdrhli.

28.6.2021 18:47

kaučuk napsal(a):
Je mi to celkem jedno, znám to jen z reportáže. Nicméně, kdyby to čistě hypoteticky bylo v sousedství a nelezli mi na pozemek, může si pořídit třeba slona, je mi to putna.

To byla otázka na "No, kdyby bydlela vedle nás, dopadlo by to nejspíš podobně." ale ve skutečnosti mě odpověď vlastně radši nezajímá, protože už jsem se toho dověděla až až :-)

29.6.2021 12:13

kaučuk napsal(a):

když to dělá jeden člověk stále dokola, je adresné řešení průchozí. Jenže ti krmiči nejsou stále stejní lidé. Jsou to různí lidé, i výletníci, chalupáři...

Ale jo, když nám vlezl konkrétní člověk na pozemek krást, tak si ho odváděla policie, to bylo adresné, o tom žádná. A kdyby to nemělo váhu a opakoval by to, zřejmě by se mu na pozemku stal úraz. Teda samozřejmě ne naší vinou. Prostě na něj spadly palety, protože lezl kam neměl, že. Ale že bych toho člověka napadla já osobně, tak to ani náhodou.

29.6.2021 19:07
fikovnice

XXX.XXX.135.239

kaučuk napsal(a):
Pokud by byli dva, tak celkem jednoduše. Jeden čekal u dveří a druhý hráběmi nebo něčím jiným dveře otevřel. Škvírou ve dveřích pak napřed bodli jednoho a pak druhého psa. Pokud se jedná o nůž který myslím, pak ten kdo má sílu s ním klidně prorazí i žebra a při bodnutí do plic je taková ztráta krve, že zvíře upadne takřka okamžitě do šoku a odpadne. Následně se podřízne. Je to rychlá smrt.
Osobně si myslím, že šlo prostě o demonstraci síly, aby byla majitelka zastrašená tak, aby si netroufla pořídit další smečku.

No, prorazit žebra chce OBROVSKOU sílu, i u psa... Obvykle čepel po žebru sklouzne a dojde k propíchnutí plic, srdce, osrdečníku, tepen, apod.
Po bodnutí "jen" do plic nemusí dojít hned ke ztrátě vědomí, ztráta krve nemusí být velká, ale dojde k pneumotoraxu - ke zkolabování plíce/plic. Nic moc. Radši jdu od tohoto tématu.

30.6.2021 07:44

fikovnice napsal(a):
No, prorazit žebra chce OBROVSKOU sílu, i u psa... Obvykle čepel po žebru sklouzne a dojde k propíchnutí plic, srdce, osrdečníku, tepen, apod.
Po bodnutí "jen" do plic nemusí dojít hned ke ztrátě vědomí, ztráta krve nemusí být velká, ale dojde k pneumotoraxu - ke zkolabování plíce/plic. Nic moc. Radši jdu od tohoto tématu.

Souhlas. Když už jsme u takového morbidního tématu - prorazit žebra u většího dospělého psa není jenom tak. Mé zkušenosti patologa.

30.6.2021 08:10
sisi58

XXX.XXX.191.1

Myslím, že máte problém.
Vaše příspěvky překypují agresí i když vám nikdo nic nedělá. Jste dopředu napružená a je jen otázkou času, kdy vám bouchnou saze a někdo to odskáče.
Myslím, že bych nechtěla bydlet někde ve vašem okolí.

Neregistrovaný uživatel

30.6.2021 11:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.46

sisi58 napsal(a):
Myslím, že máte problém.
Vaše příspěvky překypují agresí i když vám nikdo nic nedělá. Jste dopředu napružená a je jen otázkou času, kdy vám bouchnou saze a někdo to odskáče.
Myslím, že bych nechtěla bydlet někde ve vašem okolí.

Sisi vubec me neznáte. Fakt nezabijim cizi zviratka na potkani. Dokonce ani pri prvním pruseru. Jen jsem se behem let primotala nebo byla svedkem lecceho a nezastavam nazor ze naprosto vse jde resit po dobrem. Nejde. Nic vic. A ze bach nevahala sva zvirata a rodinu pred zabitim branit za cenu zraneni i těžkého utoccnika? Je spise smutne ze vy ne.
Je kouzelne jak totalne mylny usudek si udela nekdo za pomoci prekrouceni par pismenek 😁

30.6.2021 11:33

Sisi vubec me neznáte. Fakt nezabijim cizi zviratka na potkani. Dokonce ani pri prvním pruseru. Jen jsem se behem let primotala nebo byla svedkem lecceho a nezastavam nazor ze naprosto vse jde resit po dobrem. Nejde. Nic vic. A ze bach nevahala sva zvirata a rodinu pred zabitim branit za cenu zraneni i těžkého utoccnika? Je spise smutne ze vy ne.
Je kouzelne jak totalne mylny usudek si udela nekdo za pomoci prekrouceni par pismenek 😁

Když to napíšete takhle, tak se s vámi většina ztotožní. Jenže vy píšete tak nějak agresivně (mrtví psi, nakládačky, ichtylové, debilové), prostě z vás - z vašich příspěvků - sálá taková ta negativní přinasraná aura.
Za mě je vaše vyjadřování takové... jak to říct? Humpolácké a jednoduché. Bez urážky. To vůbec neznamená, že jste jednoduchá. Chraň bůh, abych soudila lidi přes písmenka. Soudím jen písemný projev.

Neregistrovaný uživatel

30.6.2021 12:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.46

Když to napíšete takhle, tak se s vámi většina ztotožní. Jenže vy píšete tak nějak agresivně (mrtví psi, nakládačky, ichtylové, debilové), prostě z vás - z vašich příspěvků - sálá taková ta negativní přinasraná aura.
Za mě je vaše vyjadřování takové... jak to říct? Humpolácké a jednoduché. Bez urážky. To vůbec neznamená, že jste jednoduchá. Chraň bůh, abych soudila lidi přes písmenka. Soudím jen písemný projev.

Ale jo ale proc bych to tu mela zaobalovat do nejakych radoby vysoce propracovanych reci? Nejak nevím ze by toto byla diskuze akademiku. Ale jo asi vim co myslite a slo by to naosat lepe nicmene zas nemam cas hluboce přemýšlet. Jak zapusobi kazde písmenko.
Co se tyce treba ichtylove neprojde mi to urazlivejsi nez zde vsemi hojne pouzivane debul. A jinak. Rekneme si narovinu lidi jako majitelka vyse zminenych psu je dost. To vime. A ze kdyby se takto naslo vic mrtvych psu techto lidi ze by si zacli davat vetsiho majzla nebo by ubylo porizovani si "bestii".... Jak moc vyrazne tezko rict neb toto je ojedinela vyjimka. Ale v soucasne situaci kdy na ne neplati prakticky nic je toto sice to posledni a velmi drsne a ne pekne ale přesto jedno z velmi mala neli nekdy jedine reseni.

Zni vam takto ten projev lepe? Prestoze tedy vyjadruje uplne stejny nazor jen tedy jinak napsany.

Vetsinou pisu ve chvilkach kdy cekam az mi uschne dezinfekce v tera nebo az neco dozere. 😁

30.6.2021 12:13
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Mně je styl vyjádření úplně ukradený. Pakliže je někdo schopen chodit do hospody se dvěma rotvajlery za účelem zpití do stavu značně podroušeného a pak se s těmi psy potácet tmou a lesem domů, tak je mi úplně jedno, jakými slovy se to zaobalí; je to nezodpovědné, neetické a nesprávné chování. Obhajovat to nelze prakticky ničím.
Uznávám, že občas je jedna rychlá rázná reakce lepší než hodiny domlouvání a vysvětlování. Ale i za tu ráznou reakci musím převzít odpovědnost. Běhat se psy ožralá po lese mi odpovědné prostě nepřipadá.
A to leithian držím palce s jejími plazy a obdivuju její práci s nimi.

30.6.2021 12:30

Ale je to ftipný. Aspoň. Někdy. Na rozdíl od modelů, co neví, kde je tepna, a píchnou se do plíce a klidně znovu a znovu. Kdyby to nebylo smutný, tak mě to rozesměje, ta debullnost. Já můžu říkat debull. Je to de bull. Jako ta pánvička de Buyer. Úplně blbá.

Neregistrovaný uživatel

30.6.2021 12:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.50

Varaxi napsal(a):

Mně je styl vyjádření úplně ukradený. Pakliže je někdo schopen chodit do hospody se dvěma rotvajlery za účelem zpití do stavu značně podroušeného a pak se s těmi psy potácet tmou a lesem domů, tak je mi úplně jedno, jakými slovy se to zaobalí; je to nezodpovědné, neetické a nesprávné chování. Obhajovat to nelze prakticky ničím.
Uznávám, že občas je jedna rychlá rázná reakce lepší než hodiny domlouvání a vysvětlování. Ale i za tu ráznou reakci musím převzít odpovědnost. Běhat se psy ožralá po lese mi odpovědné prostě nepřipadá.

Jezis 🤣🤣🤣 to ze napisu jdu do hospody chlastat neznamena ze se ztriskam tak ze netrefim dvere. Chlastat u me znamena posedet a popit. Vzdy jsem byla schopna normalne artikulovat a hybat se a chodit. 4 piva a 3 panaky jelzina. Ano z toho se průměrný clovek fakt bude plazit po podlaze. Takze si vyprosuju a dost me urazi vase narceni potacet se lesem. Ano psy jsem sebou bravala kvůli svoji ochrane a i socializaci. Ono doma jsem byvala jen na vikend a na male vsi temer bez autobusovych spoju jaksi nebylo kam jinam chodit. Rodiče na ne v tomto smeru bohuzel cas neměli. Tata kamionak tehdy mama vetsinu dne v práci.
Psy jsem mela vzdy pod perfektni kontrolou a o jejich vycepovanosti se tem vasim muze jen zdat.
Řekněte mi v cem nezodpovedne? Neeeticke a nespravne? Nikdo nebyl ohrozovan, psi pod kontrolou a kdyz pred nami vybehlo prase, srna, zajic stacilo houknout nebo upozornit a pes i fena se ani nehnuli. V cem problem? Pulka zdejsich přispěvatelů ma potencialne nebezpecnejsi a jejicj psy ohrozujici situace jak ja tehdy s nima. Nebo nako myslite ze ve 2 rano na silnici mezi dvema vesnickama o celkovym poctu 600 obyvatel jako potkam maminky s detma ktery ti psi budou chtit zahrdlit a ja je nezvladnu odvolat? Jako furt nevidim tu nezodpovědnost. Kdyz byla v hospode stala parta psi byli odlozeni v koute, ja pred nimi. Kdyz pocasi dovolilo tak venku. Bez kosiku. Venku uvazani k tyci zapustene v betonu (stoly) vevnitr jen odlozeni. Pravda bez kosiku nicmene s voditky a ja je mela u ruky. Kdyz tam bylo vic lidi nebo hejno cizich dostali kosik. Ne ze bych si myslela ze neco provedou ale nikdy clovek nevi kdy cizi osobu napadne naka hovadina. I na wc jsem si je brala sebou.
To ze píšu chlastat neznamena automaticky ozrat se. Ale chapu ze vy nechápete 😁

Neregistrovaný uživatel

30.6.2021 12:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.50

Varaxi napsal(a):

Jinak reakce jsem v krizovkach mela a mam vzdy na jednicku nebo jak to rict. Jinak už bych tu dnes ani nebyla. Zazitku kdy rozhodoval zlomek vteřiny a mohla jsem byt tuhá za sebou pár mám. Ne nejsem superman. Každý máme něco. Uznávám že naprosto postrádám trpělivost při jednání s lidmi pokud se to netýká práce nebo havěti. A tam s ručením omezeným.

30.6.2021 17:24
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Vy byste taky možná potřebovala pomoc alespoň psychologa. Blízko vás bych bydlet nechtěla.

Neregistrovaný uživatel

30.6.2021 18:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.46

Andrýsek3 napsal(a):
Vy byste taky možná potřebovala pomoc alespoň psychologa. Blízko vás bych bydlet nechtěla.

Dekuji dusevne zdrava jsem. Tak doufejte že nebydlíte. Nicméně dokud lidi nedelaj hovadiny nemám problém vyjít s kymkoliv. To že vy jste si tu vsugerovala ze jsem pschopaticky vrah psu se sekerou je ciste vase autosugesce a problém.

30.6.2021 20:01

"reakce jsem v křížovkách měla a mám vždy na jedničku" já také, oro, zlato (ital.), jediné slovo, co umím italsky.
A pak ještě "Eviku, Miluna".

Neregistrovaný uživatel

30.6.2021 22:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.50

"reakce jsem v křížovkách měla a mám vždy na jedničku" já také, oro, zlato (ital.), jediné slovo, co umím italsky.

Krizove situace kdyz to musi byt jak pro deti. Aneb neni argument, rypu se v hloupostech🤣

30.6.2021 22:16
Terven

XXX.XXX.110.191

No nene...tak se vracím do dětství...já fakt měla za to, že jde o křížovky

1.7.2021 08:18
machy43

XXX.XXX.162.73

Někteří majitelé by vážně doma neměli mít ani křečka...

1.7.2021 08:34

machy43 napsal(a):
Někteří majitelé by vážně doma neměli mít ani křečka...

To už ale není "jen" pokousání, ale trestný čin, to není jen na nějakých pár facek, doufám, že to také tak řeší. Dokud si dítě podobu pamatuje.

1.7.2021 09:06
Terven

XXX.XXX.110.191

To už ale není "jen" pokousání, ale trestný čin, to není jen na nějakých pár facek, doufám, že to také tak řeší. Dokud si dítě podobu pamatuje.

Hlavně tady to jde uhrát na to, že štval psa na člověka, to už není jen napadení psa psem.

1.7.2021 09:58

Terven napsal(a):
Hlavně tady to jde uhrát na to, že štval psa na člověka, to už není jen napadení psa psem.

Však. Ten pokousaný pes už je jen.. Je tam milion problémů - týrání, vyhrožování, to nejsou přestupky. Podle popisu, obrázku by mohli najít, lidé budou vědět, tolik "vlčích" psů snad není. Ale neuvěřitelné, kolik xxx je v tak malé zemi. My jsme snad experti nebo co. A ty dotazy furt "sháníme psa, bude ho venčit dítě".

1.7.2021 11:00

Je tam milion problémů - týrání, vyhrožování, to nejsou přestupky.

Bohužel jsou

1.7.2021 11:05

Dědek "určitě" nepoštval psa. Určitě řekl "běž si hrát" a dívčin pes se ohnal jako první. Slovo proti slovu, svědci nula. Bez řešení.

1.7.2021 11:58

Dědek "určitě" nepoštval psa. Určitě řekl "běž si hrát" a dívčin pes se ohnal jako první. Slovo proti slovu, svědci nula. Bez řešení.

Stejně jako je slovo proti slovu, když volám policii s tím, že mě napadl pes. Je mi jedno, že nenapadl mě, ale mýho psa :)
Problém je, že když už mi někdo napadne psa, obvykle není čas / síla / volné ruce atd na to, aby člověk ještě volal policii a čekal, až přijede. Nic lepšího mě ale nenapadá, když už se něco fakt stane a způsobí to škody...

1.7.2021 12:31

Je tam milion problémů - týrání, vyhrožování, to nejsou přestupky.

Bohužel jsou

Nene, je to opravdu v tr. zák. jako použití psa jako zbraně a /nebezpečné/ vyhrožování + týrání podle § 302, čerpala jsem kdysi z .. najdu to.. bylo to podloženo i nějakými závěry NS.

1.7.2021 12:34

Slovo proti slovu u dítěte bych zakázala a věřím, že tady nikdo slovo dítěte shazovat nebude, mohla by se také zvednout velká vlna odporu veřejnosti a už toho bylo dost. Když se nevyslyší dítě, dopadá to pak velmi špatně. Mělo by to být tak, že co řekne dítě, má být téměř svaté. Následky "dítě si vymýšlí" můžeme pak pozorovat např. na těchto případech, kdy se člověk neštítí psa rozpárat, pokračuje vraždou člověka.
Tohle není rvačka psů a má se k tomu tak přistupovat, si to představím, že pošlu dítě venčit psa a ono se nevrátí, protože psychopat poslal svého psa a dítě pak mezi vesnicemi zahrabal? Tohle ve společnosti nemá co dělat!

1.7.2021 13:02

Nene, je to opravdu v tr. zák. jako použití psa jako zbraně a /nebezpečné/ vyhrožování + týrání podle § 302, čerpala jsem kdysi z .. najdu to.. bylo to podloženo i nějakými závěry NS.

Megí, žádný nález soudu nepoužijete jako šablonu na každý další případ. Kéž by to šlo, ale je vždycky tolik proměnných, že v tomhle případě (popsaném) si troufnu říct, že to bude vyhodnoceno jako přestupek. Přesněji několik přestupků.

Je prostě rozdíl, když na vás, jako osobu někdo poštve psa a ten vás zřídí. A bohužel je rozdíl, když je ten pes poštván na druhého psa.

Ale nemá cenu to tu rozpitvávat. My nejsme ti, kdo to bude kvalifikovat a rozhodovat.

1.7.2021 13:21

Megí, žádný nález soudu nepoužijete jako šablonu na každý další případ. Kéž by to šlo, ale je vždycky tolik proměnných, že v tomhle případě (popsaném) si troufnu říct, že to bude vyhodnoceno jako přestupek. Přesněji několik přestupků.

Je prostě rozdíl, když na vás, jako osobu někdo poštve psa a ten vás zřídí. A bohužel je rozdíl, když je ten pes poštván na druhého psa.

Ale nemá cenu to tu rozpitvávat. My nejsme ti, kdo to bude kvalifikovat a rozhodovat.

Tak to je jasné, šablona to není.. ale snad někdo uvidí rozdíl mezi "pokousal psa" a poštval psa na dva slabší objekty na samotě u lesa, kde jim těžko někdo mohl život zachránit.. no nic, jdu, těch narušených už je nějak moc.

1.7.2021 18:28
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.221

Tak to je jasné, šablona to není.. ale snad někdo uvidí rozdíl mezi "pokousal psa" a poštval psa na dva slabší objekty na samotě u lesa, kde jim těžko někdo mohl život zachránit.. no nic, jdu, těch narušených už je nějak moc.

A jak to chcete dokázat?

1.7.2021 20:00

Slovo proti slovu u dítěte bych zakázala a věřím, že tady nikdo slovo dítěte shazovat nebude, mohla by se také zvednout velká vlna odporu veřejnosti a už toho bylo dost. Když se nevyslyší dítě, dopadá to pak velmi špatně. Mělo by to být tak, že co řekne dítě, má být téměř svaté. Následky "dítě si vymýšlí" můžeme pak pozorovat např. na těchto případech, kdy se člověk neštítí psa rozpárat, pokračuje vraždou člověka.
Tohle není rvačka psů a má se k tomu tak přistupovat, si to představím, že pošlu dítě venčit psa a ono se nevrátí, protože psychopat poslal svého psa a dítě pak mezi vesnicemi zahrabal? Tohle ve společnosti nemá co dělat!

Mělo by to být tak, že co řekne dítě, má být téměř svaté.

Jestli to myslíte vážně, tak mám pro vás novinku - děti si umějí vymýšlet a lhát. Mnohdy lépe než dospělí.
(Píšu obecně, nemám na mysli žádný konkrétní případ.)

1.7.2021 20:04

Mělo by to být tak, že co řekne dítě, má být téměř svaté.

Jestli to myslíte vážně, tak mám pro vás novinku - děti si umějí vymýšlet a lhát. Mnohdy lépe než dospělí.
(Píšu obecně, nemám na mysli žádný konkrétní případ.)

A to já bych mohla být hodně konkrétní, až by oči lezly z důlků.
Máte bohužel velkou pravdu Balu.

1.7.2021 20:27

Děkuji za novinky, tohle by mě vážně ani ve snu nenapadlo!
Když jsem venku se psem a potkáme dítě, co má psa, tak na sebe upozorním, počkám, aby si nás všimlo, jdu menším obloukem, uhnu, ... cokoli, protože vím, že dítě psa ovládá trochu hůře než dospělý. I když.. někteří dospělí.. no..
Pes se vrátil potrhaný, jak se to stalo, samo?
Jak si děti vymýšlí, to mohu napsat knihu, ale ocaď pocaď, to dítě psa neroztrhalo.

1.7.2021 20:33

Poštvání na druhého psa, to mě zajímá, nemáte k tomu nějaký papír? Nedbalostní chápu, to je furt někde něco, ale schválně poslat psa? Je tady v tomto případě napadený pes věcí? Už o tom někdo rozhodoval? Protože je to takové zvláštní, když už nemáme psa jen jako věc, že dostanu stejně směšný "trest" za kopání do pouliční lampy, jako když poštvu psa proti jinému psovi.

1.7.2021 20:43

Poštvání na druhého psa, to mě zajímá, nemáte k tomu nějaký papír? Nedbalostní chápu, to je furt někde něco, ale schválně poslat psa? Je tady v tomto případě napadený pes věcí? Už o tom někdo rozhodoval? Protože je to takové zvláštní, když už nemáme psa jen jako věc, že dostanu stejně směšný "trest" za kopání do pouliční lampy, jako když poštvu psa proti jinému psovi.

Papír nemám, nehledala jsem. Ale obecně - šlo by o úmyslné poškození cizí věci (ano, pes by byl brán jako věc) a zároveň o přestupek podle zákona na ochranu zvířat proti týrání (vaše zvíře zraní nebo usmrtí jiné zvíře). Plus třeba i porušení vyhlášky atd. Zkrátka souběh několika skutků.

1.7.2021 20:44

Děkuji za novinky, tohle by mě vážně ani ve snu nenapadlo!
Když jsem venku se psem a potkáme dítě, co má psa, tak na sebe upozorním, počkám, aby si nás všimlo, jdu menším obloukem, uhnu, ... cokoli, protože vím, že dítě psa ovládá trochu hůře než dospělý. I když.. někteří dospělí.. no..
Pes se vrátil potrhaný, jak se to stalo, samo?
Jak si děti vymýšlí, to mohu napsat knihu, ale ocaď pocaď, to dítě psa neroztrhalo.

Jsem ráda, že jsem vám pomohla rozšířit obzory.
Ve svém příspěvku píšu, že se nevyjadřuji ke konkrétnímu případu, ale obecně k vašemu výroku, že by se mělo dětem věřit v podstatě bezvýhradně.
Vůbec nekomentuji ten případ, co vás tak nadzvedl, protože jsem nebyla u toho, neznám ani jednoho z aktérů, a nevím, co se odehrálo.

1.7.2021 21:21

Jsem ráda, že jsem vám pomohla rozšířit obzory.
Ve svém příspěvku píšu, že se nevyjadřuji ke konkrétnímu případu, ale obecně k vašemu výroku, že by se mělo dětem věřit v podstatě bezvýhradně.
Vůbec nekomentuji ten případ, co vás tak nadzvedl, protože jsem nebyla u toho, neznám ani jednoho z aktérů, a nevím, co se odehrálo.

Bezvýhradně jste si dosadila. Bylo tam téměř, protože zlehčovat "slova" dětí není v pořádku. Za tím budu stát, i když vím, jak strašní pohádkáři umí být.
Ale tak nedivím se, dyť s tím máte odjaktěživa problém, úzký obzor. Normálně to, co má u sebe "megi-the-dog", přeskočte, to zvládnete, věřím Vám!

1.7.2021 21:23

Papír nemám, nehledala jsem. Ale obecně - šlo by o úmyslné poškození cizí věci (ano, pes by byl brán jako věc) a zároveň o přestupek podle zákona na ochranu zvířat proti týrání (vaše zvíře zraní nebo usmrtí jiné zvíře). Plus třeba i porušení vyhlášky atd. Zkrátka souběh několika skutků.

Díky. Je to zajímavé. Furt mi tam skáče "ale dyť ten pes není židle", no, ale chápu to.

1.7.2021 21:26

Četla jsem komentáře u toho boršovského příspěvku, někdo tam píše, že někde kolem chodí paní se psem, kterého posílá na malé psy. A vůbec tam jsou šílené zkušenosti (různá města), jak lidé chodí s pepřovým sprejem..

1.7.2021 21:31

Díky. Je to zajímavé. Furt mi tam skáče "ale dyť ten pes není židle", no, ale chápu to.

No jo, není židle, ale v režimu občanskoprávním. Jakože psa vám nemůže sebrat exekutor, například. Ve většině dalších situací je pořád věcí. Ale to víte

1.7.2021 21:54

No jo, není židle, ale v režimu občanskoprávním. Jakože psa vám nemůže sebrat exekutor, například. Ve většině dalších situací je pořád věcí. Ale to víte

Ale když.. co nemajetková újma? Mám pocit, že už to někde proběhlo, ale v novinách se úplný konec nepíše, tak nevím, jak to dopadlo, ale pokousaný pes a něco jako citová újma a deset tisíc, ale fakt nevím závěr. To by byl rozdíl od té židle. Nemohla bych být nikým, kdo o tom rozhoduje, bych z toho nemohla spát.

1.7.2021 22:01

Ale když.. co nemajetková újma? Mám pocit, že už to někde proběhlo, ale v novinách se úplný konec nepíše, tak nevím, jak to dopadlo, ale pokousaný pes a něco jako citová újma a deset tisíc, ale fakt nevím závěr. To by byl rozdíl od té židle. Nemohla bych být nikým, kdo o tom rozhoduje, bych z toho nemohla spát.

Jasně, citová újma může být. Ale v samostatném občanskoprávním sporu.

1.7.2021 22:33

Bezvýhradně jste si dosadila. Bylo tam téměř, protože zlehčovat "slova" dětí není v pořádku. Za tím budu stát, i když vím, jak strašní pohádkáři umí být.
Ale tak nedivím se, dyť s tím máte odjaktěživa problém, úzký obzor. Normálně to, co má u sebe "megi-the-dog", přeskočte, to zvládnete, věřím Vám!

Děkuji za radu. Přesně tak to dělám od doby, kdy se vaše příspěvky nedaly číst - většinou je přeskakuji, ale když zahlédnu naprostý nesmysl, jako tento, tak mi to, holt, nedá. Ale klidně si stůjte za čím chcete.

2.7.2021 09:27

Já to nemyslela tak, že by se agresor pokoušel slovo dítěte naprosto zahlušit. Ale že bude argumentovat tím, že dítě situaci špatně pochopilo, poštvání psa nebylo poštvání, ale vybídnutí ke hře, pán v dobré víře situaci neodhadl, myslel si, že si psi budou hrát ("protože Ferda to ještě nikdy neudělal, a na cizího pejska se tvářil přátelsky"). A dítě že je v šoku, špatně si okolnosti pamatuje, leklo se, a tak teď "vypráví", že pán psa poštval, ale vlastně to dítě nemohlo vědět, protože byli od sebe moc daleko (odhad vzdálenosti - slovo proti slovu), neslyšelo dobře, co pán psovi říká, a tak dále a tak dále.

Prostě pán se bude tvářit jako mílius, a bude dělat blbýho a tak se z toho vyvlíkne, protože slovo proti slovu. Situaci bude vykládat zcela jinak než dítě a zpochybní důvěryhodnost dítěte v popisu toho, co situaci předcházelo. Nebude třeba popírat rvačku psů, ale může říct, že to nemohl dopředu tušit. Může tvrdit, že dívčin pes si začal, že se zatvářil nebo ohnal. A tak. A pokud bude argumentovat chytře, tak i kdyby nakrásně slovo dítěte bylo svaté, soud bude muset vzít v potaz mentální vyzrálost aktérů, schopnost vyhodnotit situaci, a mám za to, že pokud nebude podepřeno svědectvím (a to klidně může být - pokud dáma, co šla s pánem, dosvědčí jeho verzi), tak se to nebude dát prostě "dobře" rozhodnout - resp. nebude možné prokázat pánovi ÚMYSL, a tedy zavinění.

2.7.2021 10:01

Já to nemyslela tak, že by se agresor pokoušel slovo dítěte naprosto zahlušit. Ale že bude argumentovat tím, že dítě situaci špatně pochopilo, poštvání psa nebylo poštvání, ale vybídnutí ke hře, pán v dobré víře situaci neodhadl, myslel si, že si psi budou hrát ("protože Ferda to ještě nikdy neudělal, a na cizího pejska se tvářil přátelsky"). A dítě že je v šoku, špatně si okolnosti pamatuje, leklo se, a tak teď "vypráví", že pán psa poštval, ale vlastně to dítě nemohlo vědět, protože byli od sebe moc daleko (odhad vzdálenosti - slovo proti slovu), neslyšelo dobře, co pán psovi říká, a tak dále a tak dále.

Prostě pán se bude tvářit jako mílius, a bude dělat blbýho a tak se z toho vyvlíkne, protože slovo proti slovu. Situaci bude vykládat zcela jinak než dítě a zpochybní důvěryhodnost dítěte v popisu toho, co situaci předcházelo. Nebude třeba popírat rvačku psů, ale může říct, že to nemohl dopředu tušit. Může tvrdit, že dívčin pes si začal, že se zatvářil nebo ohnal. A tak. A pokud bude argumentovat chytře, tak i kdyby nakrásně slovo dítěte bylo svaté, soud bude muset vzít v potaz mentální vyzrálost aktérů, schopnost vyhodnotit situaci, a mám za to, že pokud nebude podepřeno svědectvím (a to klidně může být - pokud dáma, co šla s pánem, dosvědčí jeho verzi), tak se to nebude dát prostě "dobře" rozhodnout - resp. nebude možné prokázat pánovi ÚMYSL, a tedy zavinění.

V podstatě máte pravdu. Ale předně je potřeba říct, že tohle u soudu neskončí. Bude to vyhodnoceno jako přestupek a pořád došlo k napadení psa jiným psem. Takže postih pro chlapa bych tam každopádně viděla.
A pozor, řeči jako "nemohl to dopředu tušit, protože Punťa to ještě nikdy neudělal" neobstojí. Každý majitel psa musí brát v potaz, že zvíře je pořád zvíře. Má svoje instinkty, není to stroj a může reagovat jakkoliv. A platí to i pro druhou stranu. Pokud jdu k cizímu psu a strčím mu obličej před tlamu, nemělo by mě příliš překvapit, že pes se ožene.

A úmysl není nutný, stačí nedbalost.

2.7.2021 11:33

Já budu asi za "zpátečníka". Jednak jsem nepostřehla věk "dítěte". Četla jsem jen dcera.
Máme jen jednu verzi případu. Nabídnu jinou.
Dceři může být klidně 15. Se sluchátky na uších, s mobilem v ruce.....Pejsek běhal okolo - štěně může být taky 8 měsíců......Až doskotačilo k protijdoucímu s větším psem. Pán mávl rukou "mazej k paničce" a dívka to vyhodnotila jako "poštval na nás psa". A přece doma tátovi neřekne, jak to bylo, aby dostala sekec!
To je to, jak děti mluví vždycky pravdu.....A my tu pána skoro lynčujem.
Jestli o tom víte víc a znáte pravdu, pak se za svůj příběh omlouvám. Výsledek je smutný, ať to bylo tak či tak. Snad se pejsek zotaví a bude vpořádku.

2.7.2021 12:03
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ale jo, ta pravda může být v podstatě kdekoli.
Podstatné je, že by se výpověď dítěte neměla smést ze stolu jen proto, že to řeklo dítě.

2.7.2021 12:37

To, že se výpověď dítěte nesmete ze stolu, je v pořádku. Nicméně nevidím důvod, aby slovo dítěte mělo větší váhu, než slovo dospělého. Je to prostě slovo člověka. Proti slovu druhého člověka. Pokud budeme soudit nestranně, musíme připustit více možností a pochybnosti na obou stranách. A toho pochopitelně ta škodící strana může využít. Zejména pokud bude mít nedejbože oporu ve svědectví další osoby (žena s tmavými vlasy).

2.7.2021 13:09
kaučuk

XXX.XXX.230.226

Bohudík že slovo dítěte není bráno za víc než slovo koholi jiného. Dítě je snadno ovlivnitelné. Nicméně, tady i kdyby tam byl dospělý, bude to slovo proti slovu. I kdyby ten člověk psa poštval a klidně to moh udělat, nic se mu nestane. To prostě nejde prokázat, pokud by to sám nepřiznal a to neudělá. Jediná možnost, která mě napadá, je zkusit, jestli už v minulosti neudělal něco podobného. Pak už by to nejspíš prokázat šlo. Kdyby se ozvalo víc lidí a potvrdili, že svého psa štve na zvířata jiných lidí, bude mít problém. Většinou to tihle lidé dělají opakovaně a stupňují agresi, zvlášť, když jim to párkrát projde.

2.7.2021 13:13

Konečnou váhu nakonec bude mít výsledek události a tím je dokousané štěně. Výpovědi nakonec budou jen polehčujícími, nebo naopak.
Bude se jednat o to, jestli majitel velkého psa mohl události zabránit, nebo ne. Jestli jeden pes byl na vodítku......a pod. A také, jestli budou svědci toho, že jeho pes útočil opakovaně.
Bohužel, s největší pravděpodobností se nic nevyjasní, nevyřeší. Snad jen v tom případě, že by majitel velkého psa by "známá firma" a tohle byla jen další kapka, kterou už pohár přeteče.

2.7.2021 13:31
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Nicméně nevidím důvod, aby slovo dítěte mělo větší váhu, než slovo dospělého.

Jako... Já taky ne.
Ale víte, kolik dětí nepromluví o velmi závažných činech dospělých, protože si myslí, že jim nikdo neuvěří? A kolik dětí promluvilo, jen aby se dozvědělo, že si vymýšlí a že to nemůže být pravda?
Ano, v obecné rovině si děti vymýšlejí rády a mnohé i často. Ale to neznamená, že jejich výpověď není platná. Dospělí je musí vzít do úvahy a případně řádně prošetřit.
Pravda je uprostřed. Výpověď dítěte je z podstaty stejně věrohodná jako jakákoli jiná. Dospělí si možná méně vymýšlejí, ale zas více lžou.
Až když se prokáže nepravdivost výpovědi, můžu jednu nebo druhou stranu označit za lháře. Do té doby mají teoretickou pravdu oba, resp. nemá ani jeden.
Otázka je - jaké jsou důkazy? Ty si vymýšlet ani lhát nebudou.
Co ale považuji za důležité, je, aby se dětem nevěřilo jen proto, že to jsou děti. To prostě můžeme zrovna odmítnout výpovědi různých lidí na základě toho, že mají rádi modrou, barví si vlasy, narodili se v Jindřichově Hradci nebo jezdí mercedesem.

2.7.2021 13:50

Varaxi napsal(a):
Nicméně nevidím důvod, aby slovo dítěte mělo větší váhu, než slovo dospělého.

Jako... Já taky ne.
Ale víte, kolik dětí nepromluví o velmi závažných činech dospělých, protože si myslí, že jim nikdo neuvěří? A kolik dětí promluvilo, jen aby se dozvědělo, že si vymýšlí a že to nemůže být pravda?
Ano, v obecné rovině si děti vymýšlejí rády a mnohé i často. Ale to neznamená, že jejich výpověď není platná. Dospělí je musí vzít do úvahy a případně řádně prošetřit.
Pravda je uprostřed. Výpověď dítěte je z podstaty stejně věrohodná jako jakákoli jiná. Dospělí si možná méně vymýšlejí, ale zas více lžou.
Až když se prokáže nepravdivost výpovědi, můžu jednu nebo druhou stranu označit za lháře. Do té doby mají teoretickou pravdu oba, resp. nemá ani jeden.
Otázka je - jaké jsou důkazy? Ty si vymýšlet ani lhát nebudou.
Co ale považuji za důležité, je, aby se dětem nevěřilo jen proto, že to jsou děti. To prostě můžeme zrovna odmítnout výpovědi různých lidí na základě toho, že mají rádi modrou, barví si vlasy, narodili se v Jindřichově Hradci nebo jezdí mercedesem.

Budu se opakovat. Jde o to, jak staré děti jsou. Pubertální slečny dovedou být velké a zákeřné pohádkářky. Svedčí o tom případy údajného sexuákního obtěžování, které řadě hodných mužů udělaly ze života peklo ( a nebo aspoň nepříjemnosti ). A že pár takových případů znám osobně.
Ale to už jsem někde jinde - to jen, co se týká výpovědí dětí.

2.7.2021 13:51

Stejně jako týraní muži nepromluví o domácím násilí, protože by jim nikdo neuvěřil (no nedejbože se jim vysmál, že si neumějí doma dupnout, že). Prostě v určitých situacích sytý hladovému nevěří.

Souhlasím. Že je někdo ve slabším postavení neznamená, že nemůže mít pravdu. A proto je tu ta nestrannost.

2.7.2021 13:55
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Budu se opakovat. Jde o to, jak staré děti jsou. Pubertální slečny dovedou být velké a zákeřné pohádkářky. Svedčí o tom případy údajného sexuákního obtěžování, které řadě hodných mužů udělaly ze života peklo ( a nebo aspoň nepříjemnosti ). A že pár takových případů znám osobně.
Ale to už jsem někde jinde - to jen, co se týká výpovědí dětí.

Též se budu opakovat. :)
Proto mě zajímají důkazy. Bez nich nemohu výpověď žádné strany označit za výmysl, omyl či lež.

2.7.2021 14:00

Nakonec, pokud toho muže skutečně vůbec dohledají, může říct, že jeho pes to nebyl, dotyčný se ten den na tom místě vůbec nevyskytoval (seděl doma u piva, šel na procházku jinam, svědky nemá). A pokud nebudou mít v ruce rozbor DNA ze slin na poškozeném zvířeti, tak celý případ končí.

2.7.2021 15:08

Asi budem chodit venčit s takovou čelovkou, kde místo baterky bude palubní kamera.

3.7.2021 11:40
fikovnice

XXX.XXX.133.158

Tak to je nahrávka na smeč!
"Leithian" má takové vyjadřování a předpokládám, že my zde ji už nezměníme, také se kolikrát až podivím... Ale kdo jako první nabídl KONKRÉTNÍ pomoc při zardoušení čivavy mých přátel??? "Leithian"! Nabídla peněžitou pomoc nebo dovoz nového psíka! Viz vlákno "Neštěstí po dovolené". Už tehdy jsem tam chtěla něco v tomto smyslu napsat, ale nehodilo se to. Jako že u "Leithian" vnímám rozpor mezi vyjadřováním s mnohdy až vulgarismy, ale myslím, ač se nijak víc neznáme, že jde o člověka s velmi dobrým srdcem!

3.7.2021 11:47
fikovnice

XXX.XXX.133.158

Edit k poslednímu příspěvku: stojím si za ním, ale "Leithian" mi musí přijet na chalupu odchytit tu užovku a poodvézt ji někam dál...

Neregistrovaný uživatel

3.7.2021 14:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.214

fikovnice napsal(a):
Edit k poslednímu příspěvku: stojím si za ním, ale "Leithian" mi musí přijet na chalupu odchytit tu užovku a poodvézt ji někam dál...

Jo myslim na to. Obvolavala jsem znamy ale nikomu se nechce lozit kus za brnem kdesi trictvrte dne 😔 puvodne jsem měla jet ten směr teď červen a ono nic,had mi byl poslán. Nicméně to vypadá že bude výměna havěť za havěť tím směrem a to už bych jela osobně tak snad to konečně klapne😊

3.7.2021 15:09
fikovnice

XXX.XXX.134.193

Jo myslim na to. Obvolavala jsem znamy ale nikomu se nechce lozit kus za brnem kdesi trictvrte dne 😔 puvodne jsem měla jet ten směr teď červen a ono nic,had mi byl poslán. Nicméně to vypadá že bude výměna havěť za havěť tím směrem a to už bych jela osobně tak snad to konečně klapne😊

Kéž by, fakt o to moc prosím...

3.7.2021 16:03

fikovnice napsal(a):

....tak teď si mě rozesmála

Hele Jani a to tam tu užovku furt máš?? My měli na zahradě užovku mladou a teď bych kecala loni nebo předloni. Nádheru obojkovou, ale od tý doby jsem jí ani očkem nezahlídla, buď si tam bydlí a nám se vyhýbá a nebo je už dávno v čudu.

3.7.2021 19:14

Hele Jani a to tam tu užovku furt máš?? My měli na zahradě užovku mladou a teď bych kecala loni nebo předloni. Nádheru obojkovou, ale od tý doby jsem jí ani očkem nezahlídla, buď si tam bydlí a nám se vyhýbá a nebo je už dávno v čudu.

Mě se užovečky vylíhly v kompostu. Rozlezly se do světa a na zahradě velké užovky nevídám. Také mě překvapuje, že Fíkovnice stále žádá odchyt :-)) Není to záminka k pozvání na návštěvu ?

4.7.2021 06:19
fikovnice

XXX.XXX.132.154

Jani, ale víš jak je to hrozné, když máš fakt šílenou fobii? To si rozumově nezdůvodníš...
Letos mi zahradu sekal soused jen jednou a prý Natrixku nepotkal, jen plno slepýšů a ty se sebezapřením zvládám . Ale předchozí roky prý každý rok... Já ji osobně viděla 2x, soused na mém pozemku nesčetněkrát a jiní "sekáči" taktéž. Ono je to tam pro ni ideální - klid, obrovská zahrada s obrpozemkem...
Abych řekla pravdu, nevím, jaká je délka života užovek - třeba "Leithian" písne...? Ale i kdyby ta "moje" již nežila, dá se asi očekávat, že na její místo se nastěhuje jiná...
Zvláštní je, že chalupu mám(e) od mých cca 10 let a užovka se tam vyskytuje až asi posledních 10 let. Teda možná to zvláštní není, dřív se tam jezdilo milionkrát častěji, teď tam má užovka božský ráj!

4.7.2021 06:26
fikovnice

XXX.XXX.132.154

Mě se užovečky vylíhly v kompostu. Rozlezly se do světa a na zahradě velké užovky nevídám. Také mě překvapuje, že Fíkovnice stále žádá odchyt :-)) Není to záminka k pozvání na návštěvu ?

...ale tak jasně, že bych třeba s "Leithian" ráda pokecala, poznala osobně...
Ale jinak "Orionko" viz výše - prostě fobie, která nemá a nezná nějaké rozumové vysvětlení, no...
V životě jsem zažila jedno velmi velmi blízké setkání se zmijí, jako teenager jsem sbírala v Tatrách v dřepu borůvky...a učebnicová zmije se mi s výrazným sykotem proplazila mezi nohama! Stačil jeden blbej pohyb a asi by mě rafla. Kam, to by asi byla prekérka! Je fakt, že tehdy tam bylo fakt přezmijováno - oblast Podbanské. Jak je to teď, nevím.
Každopádně už tehdy jsem z toho setkání dostala dostala takovou třesavku jako teď při těch 40 horečkách při COVIDu. Co vím, fobie prý mají genetický základ a přinejmenším ženská část famílie má podobnou fobii jako já...
A omlouvám se všem hadařům; myslím, že jsem mnohokrát deklarovala, že přes tu šílenou fobii, bych nikdy hadovi neublížila.

4.7.2021 07:34

I já jsem se se zmijí v Tatrách (západních, Gáborova dol.) potkala. Šáhla jsem do borůvčí a ona si tam ležela. Jestli ony tam ty borůvky nehlídají.
Překvapuje mě vaše iluze, že "Leithian" v pátek v 15,30 :-)) přijede a na vaší veliké zahradě užovku potká :-). Ale třeba si dáte kafe.........a pokecáte o tom, jak jsou hadi milá stvoření.

4.7.2021 09:11

fikovnice napsal(a):
Jani, ale víš jak je to hrozné, když máš fakt šílenou fobii? To si rozumově nezdůvodníš...
Letos mi zahradu sekal soused jen jednou a prý Natrixku nepotkal, jen plno slepýšů a ty se sebezapřením zvládám . Ale předchozí roky prý každý rok... Já ji osobně viděla 2x, soused na mém pozemku nesčetněkrát a jiní "sekáči" taktéž. Ono je to tam pro ni ideální - klid, obrovská zahrada s obrpozemkem...
Abych řekla pravdu, nevím, jaká je délka života užovek - třeba "Leithian" písne...? Ale i kdyby ta "moje" již nežila, dá se asi očekávat, že na její místo se nastěhuje jiná...
Zvláštní je, že chalupu mám(e) od mých cca 10 let a užovka se tam vyskytuje až asi posledních 10 let. Teda možná to zvláštní není, dřív se tam jezdilo milionkrát častěji, teď tam má užovka božský ráj!

Jani já tomu rozumím nemysli....já třeba nemám fóbii z hadů, ale vidět na zahradě třeba tarantuli, tak už mě tam nikdo nedostane ani párem koní.
Běžné pavouky typu třasavka, křižák zvládám, ale třeba takovej dobře vykrmenej pokoutník, tak to už se musím hodně držet, abych nepropadla hysterii, když ho odchycuji do skleničky a vynáším ven z baráku.
A můžu si stokrát říkat, jak jsou pavouci neškodní, pro mě je to tvor mému zraku tak nehezký, že štítivost na tyto nohatce mám na max...i když za ty léta, co bydlím v baráku, se to dost zlepšilo, protože prostě pavouci jsou součástí domácnosti...o sklepě, garáži, boudě ani nemluvím.

Každý máme něco....moje spolužačka se zase štítí peří, takže třeba aby sáhla na papouška, to ani omylem. A když jim kdysi dávno vlínul do okna papoušík a zmateně poletoval po místnosti, tak to bylo pomalu na to, aby jí odvezli do nemocnice s nervovým záchvatem.

4.7.2021 09:15

"Ale i kdyby ta "moje" již nežila, dá se asi očekávat, že na její místo se nastěhuje jiná..."

přesně tak
ona to už možná je ta jiná, či jiné
takže nějaký odsun hada z jeho domova je blbost

a fóbie jsou od toho, abychom s nimi něco dělali.....

4.7.2021 11:25
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Co vím, fobie prý mají genetický základ a přinejmenším ženská část famílie má podobnou fobii jako já...

Tak u nás tohle asi neplatí . Velká část ženských z rodiny má fobii z pavouků, hadů, myší... A já? Mě z toho nevadí nic . Jako dítě jsem měla potkany, křečky a laboratorní myši - ale nic z toho jsem nemohla mít doma, máma se toho štítila. Měla jsem to u sestřenky, o pár baráků dál. Potkany jsem měla ochočené a občas si je brala domů, a to teda máma šílela, nemohla se ke mě s potkanem ani přiblížit. Nevadí mi ani pavouci, ti běžní co jsou k vidění v baráku, venku. Kámoš chová nějaké velké, nevím co to je, nevyznám se v nich (ale jsou to nějací dost jedovatí) a jako nevadí mi je vidět v terárku, podívám se klidně zblízka, ale do ruky bych si to nevzala. Měla jsem na rukách strašilky a pakobylky, to je taky v pohodě. Plazi a hadi mi taky nevadí, ale když jsme na zahradě hada měli, tak jsem z toho nadšená nebyla - ale to čistě jen kvůli psům.

Co mi ale vadí, a dokonce bych řekla, že se to čím dál tím víc stupňuje - to jsou červi a larvy. A přitom jako dítěti mi tohle vůůbec nevadilo, na vesnici jsme se pořád "ryli" v hlíně a nějaká larva nebo červ se mnou vůbec nic nedělala. Teď se mi normálně dělá špatně a nesáhla bych na to ani za nic. A najít to někde na sobě tak asi ječím. A stačí fakt úplně pidi červík . A další věc jsou slimáci. Jako malí jsme si hráli se šnekama, pořádali "šnečí závody" , nechali po sobě šneky klidně lést... S rodičema jsem po zahradě sbírala slimáky... No a dneska vidím slimáka a prostě bych na něj nesáhla a je to pro mě odporný. Jako asi to není úplně fobie, nijak nevyvádím, ale je to pro mě hnus .

4.7.2021 11:56
elisak

XXX.XXX.194.232

Tak já hady taky chovám, hada jsem chtěla už jako malá asi v 10-ti letech, to tenkrát neprošlo přes mamku. Tak jsem měla jen různý gekony a vzhledem k tomu, že žerou hmyz, tak mi nevadí ani různý červy, cvrčci, kobylky atd... Respektive cvrčci mi vadí jen tím cvrkáním, když mi nějakej zdrhnul a vydržel pár týdnů cvrkat někde za skříní... Proto jsem i nakonec gekony zrušila a zůstala jen u hadů.
Pavouci mi taky nevadí.
Ale s čím mám problém odmala jsou vosy, včely, sršně atd... Zrovna včera jsem utekla z ložice, když se tam nějaká vosička objevila a poslala přítele aby to vyřešil.
Okolí se mi občas posmívá, jakože "Chová jedovatý hady, ale před vosou panikaří a zdrhá..."

Neregistrovaný uživatel

4.7.2021 12:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.214

elisak napsal(a):
Tak já hady taky chovám, hada jsem chtěla už jako malá asi v 10-ti letech, to tenkrát neprošlo přes mamku. Tak jsem měla jen různý gekony a vzhledem k tomu, že žerou hmyz, tak mi nevadí ani různý červy, cvrčci, kobylky atd... Respektive cvrčci mi vadí jen tím cvrkáním, když mi nějakej zdrhnul a vydržel pár týdnů cvrkat někde za skříní... Proto jsem i nakonec gekony zrušila a zůstala jen u hadů.
Pavouci mi taky nevadí.
Ale s čím mám problém odmala jsou vosy, včely, sršně atd... Zrovna včera jsem utekla z ložice, když se tam nějaká vosička objevila a poslala přítele aby to vyřešil.
Okolí se mi občas posmívá, jakože "Chová jedovatý hady, ale před vosou panikaří a zdrhá..."

Ja zas nesnesu hmyz😁 krmeni gekonciku muka nejvetsi.
Jinak pro fikovnici uzovvka venkovni hadam vic jak 10-15let max neda. Spis bych tipla i min. Takze sance ze v dohledne dobe nebude sama od sebe taky je 😁

4.7.2021 13:54

Jsem si říkala, že sem napíšu můj včerejší zážitek. Šla jsem běhat a jak tak běžím po lesní cestě, vidím, že se blížím k osamělýmu hovavartovi, kterej po tý cestě kráčí. Po chvíli vidím, že asi 100m před psem kráčí jeho pán. Oba byli zády ke mně, tak mě pán neviděl. Nicméně pes se ohlídl, uviděl mě, způsobně ustoupil na kraj cesty a nechal mě proběhnout.
Když jsem pak probíhala kolem pána, omlouval se mi, že měl psa tak daleko od sebe.

Tak já jen aby tu nebyly jen ty hrůzostrašný historky... :)

4.7.2021 14:29

tak ještě hezčí by ta historka byla, kdyby v ní zaznělo "nechal mě projít..."

4.7.2021 14:57
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak u nás tohle asi neplatí . Velká část ženských z rodiny má fobii z pavouků, hadů, myší... A já? Mě z toho nevadí nic

Marcel, když ona je fóbie a být hysterka uječená. Fóbie je stav, za kterou se hodně hysterek uječených schovává, ale ve výsledku jí netrpí a to chování mají spíš víc naučený než aby měly skutečný problém.

4.7.2021 15:40

elisak napsal(a):
Pavouci mi taky nevadí.

Kamarádka zvládne 700 kg hřebce, ale má problém podržet 2kilovou kočku u veterináře. Já zase nesnáším výšky. Každý jsme nějaký.

4.7.2021 16:32
fikovnice

XXX.XXX.133.206

I já jsem se se zmijí v Tatrách (západních, Gáborova dol.) potkala. Šáhla jsem do borůvčí a ona si tam ležela. Jestli ony tam ty borůvky nehlídají.
Překvapuje mě vaše iluze, že "Leithian" v pátek v 15,30 :-)) přijede a na vaší veliké zahradě užovku potká :-). Ale třeba si dáte kafe.........a pokecáte o tom, jak jsou hadi milá stvoření.

Ne ne, to je mi jasné, že je otázka, zda třeba v horizontu hodin by se dala najít a odchytit. Nicméně já mám kompost a tam si libuje, tak snad tam...

4.7.2021 16:37
fikovnice

XXX.XXX.133.206

"Ale i kdyby ta "moje" již nežila, dá se asi očekávat, že na její místo se nastěhuje jiná..."

přesně tak
ona to už možná je ta jiná, či jiné
takže nějaký odsun hada z jeho domova je blbost

a fóbie jsou od toho, abychom s nimi něco dělali.....

"Hmn_", kdybych měla "prostor" něco se svojí fóbií dělat, věřte, že bych to už udělala. Bohužel nestíhám řešit výrazně závažnější své problémy než je tato konkrétní fóbie.

4.7.2021 20:26

Mě to nedá a zapojím se do diskuse - máme prý kdesi v hlubinách mozku uloženou informaci od předků, že štíři, hadi, pavouci nám mohou nebezpeční a je lépe se od nich držet dál - a s dnešní odtržeností od reality a autentických zážitků je pro člověka snadné nechat tuto obavu růst, zvlášť když je společností akceptována jako běžné a logické chování..

5.7.2021 07:19
fikovnice

XXX.XXX.134.141

Mě to nedá a zapojím se do diskuse - máme prý kdesi v hlubinách mozku uloženou informaci od předků, že štíři, hadi, pavouci nám mohou nebezpeční a je lépe se od nich držet dál - a s dnešní odtržeností od reality a autentických zážitků je pro člověka snadné nechat tuto obavu růst, zvlášť když je společností akceptována jako běžné a logické chování..

Já to ani neumím popsat, čeho se vlastně bojím... Vím samozřejmě, že užovka není jedovatá, ale kousnout může...a v ten moment bych se asi skácela k zemi. Tak jako třeba někteří po štípnutí pavoukem. Např. moje kamarádka opravdu omdlela, když jsme kdysi šly spolu na procházku a na ni slanil z větve nad námi pavouk. Prostě kamarádka najednou vedle mě nebyla a koukám - ona leží na zemi omdlelá. Možná máte pravdu, že je to nějak archetypálně zakódováno...ale rozhodně ne u všech; u mě naopak patologicky moc! Nejsem na to hrdá, ale holt to tak mám.

5.7.2021 07:20
fikovnice

XXX.XXX.134.141

Jo, a nějak mi extra nevadí škrtiči, ale spíše štíhlí rychle pohybliví hadi.

5.7.2021 07:26
fikovnice

XXX.XXX.134.141

elisak napsal(a):
Pavouci mi taky nevadí.

To sousedce skočila loni do bytu kobylka po sečení trávy, ale teda byla to fakt obrkobylka. Nevyznám se v tom, ale jak to i letělo, tak to bylo jak minivrtulník. A teda ona je velmi racionální a klidná ženská, ale tehdy přišla pro mě, že to nedává, ať to jdu nějak odchytit, že se toho extrémně štítí. Šel se mnou nejstarší kocour - on k ní do bytu občas chodívá...a konec si asi umíte představit. Odchytl ji on!
Jinak mně do bytu doskáče občas takovej ten minikoník (fakt se ve hmyzu nevyznám, aby někdo nemyslel poníka ) a to taky kočky šílí navnaděny na lov.

5.7.2021 08:06

fikovnice napsal(a):
Já to ani neumím popsat, čeho se vlastně bojím... Vím samozřejmě, že užovka není jedovatá, ale kousnout může...a v ten moment bych se asi skácela k zemi. Tak jako třeba někteří po štípnutí pavoukem. Např. moje kamarádka opravdu omdlela, když jsme kdysi šly spolu na procházku a na ni slanil z větve nad námi pavouk. Prostě kamarádka najednou vedle mě nebyla a koukám - ona leží na zemi omdlelá. Možná máte pravdu, že je to nějak archetypálně zakódováno...ale rozhodně ne u všech; u mě naopak patologicky moc! Nejsem na to hrdá, ale holt to tak mám.

Mně hadi ani pavouci nevadí, takže někdo to má holt za mě.

5.7.2021 08:07

fikovnice napsal(a):
To sousedce skočila loni do bytu kobylka po sečení trávy, ale teda byla to fakt obrkobylka. Nevyznám se v tom, ale jak to i letělo, tak to bylo jak minivrtulník. A teda ona je velmi racionální a klidná ženská, ale tehdy přišla pro mě, že to nedává, ať to jdu nějak odchytit, že se toho extrémně štítí. Šel se mnou nejstarší kocour - on k ní do bytu občas chodívá...a konec si asi umíte představit. Odchytl ji on!
Jinak mně do bytu doskáče občas takovej ten minikoník (fakt se ve hmyzu nevyznám, aby někdo nemyslel poníka ) a to taky kočky šílí navnaděny na lov.

Saranče? Mladší kocour má teď zábavu, na balkón lítají chroustci.

5.7.2021 08:22

U nás taky a pes se jich hrozně bojí.

5.7.2021 11:15
fikovnice

XXX.XXX.135.116

Asi ano, asi to bylo sranče - fakt obrovský ! Ve finále je kocour sežral!
Já si říkala, co to teď tak poletuje po večerech a to jsou chroustíci? Dělalo to na mě šílené nálety, měla jsem světlé triko. Kurýr mi přivezl pizzu a ve finále ode mě odháněl hejno něčeho šíleně bzučícího a nalétávajícího na mě.

5.7.2021 11:28
Terven

XXX.XXX.110.191

Fóbiemi z ničeho živého naštěstí netrpím, vezmu do ruky cokoliv, neoškliví se mi nic.
Mám jedinou úchylku - nejsem schopna usnout v místnosti, kde mi čas od času zabzučí u ucha komár. Musím rozsvítit, najít a zabít, jinak jsem až do rána vzhůru ...nevadí mi představa, že by mě ve spánku poštípal, vadí mi to bzučení u ucha.

5.7.2021 11:42

Terven napsal(a):
Fóbiemi z ničeho živého naštěstí netrpím, vezmu do ruky cokoliv, neoškliví se mi nic.
Mám jedinou úchylku - nejsem schopna usnout v místnosti, kde mi čas od času zabzučí u ucha komár. Musím rozsvítit, najít a zabít, jinak jsem až do rána vzhůru ...nevadí mi představa, že by mě ve spánku poštípal, vadí mi to bzučení u ucha.

Tak to já nevstávám....celá se zchumlíkuju a nastavím krk....a pak jen slyším bzzzzzzz u ucha a ticho, když si mi dřepne na ten krk a pak ho plácnu a je klid.

5.7.2021 11:44
Terven

XXX.XXX.110.191

Tak to já nevstávám....celá se zchumlíkuju a nastavím krk....a pak jen slyším bzzzzzzz u ucha a ticho, když si mi dřepne na ten krk a pak ho plácnu a je klid.

Potřebuju mít 100% jistotu, že je po něm

5.7.2021 12:10
elisak

XXX.XXX.194.232

Terven napsal(a):
Potřebuju mít 100% jistotu, že je po něm

Taky jsem je schopná lovit dlouho. Přítel se vztekal, že máme v ložnici po komárech na zdi fleky, tak mi pořídil plácačku na baterky, ta je na ně super, mám jí na nočním stolku. Sice máme v oknech sítě, ale loni jich bylo mraky a občas nějakej proklouznul, pak mě napadlo ty sítě přestříknout repelentem.

5.7.2021 12:50

Děcka mají v pokojích sítě do oken. Já se nějak nemůžu dohrabat k tomu, abych jí instalovala i do ložnice.

Holka mi teď říkala, že koupila takový to zabíjedlo komárů do zásuvky (nevím, jak se to jmenuje). Jí když štípne komár tak má pupenectřeba v průměru 3 cenťáky.
A presj dobrý...v bytě nic, na okně našla dva komáry na okně mrtvé.

Přidejte reakci

Přidat smajlík