Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.7.2021 12:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Děcka mají v pokojích sítě do oken. Já se nějak nemůžu dohrabat k tomu, abych jí instalovala i do ložnice.

Holka mi teď říkala, že koupila takový to zabíjedlo komárů do zásuvky (nevím, jak se to jmenuje). Jí když štípne komár tak má pupenectřeba v průměru 3 cenťáky.
A presj dobrý...v bytě nic, na okně našla dva komáry na okně mrtvé.

Přesně tak to mám taky, jakmile mě stipne komár, tak mám několik cm lívance, oteklé, bolestivé. A hlavně na mě hrozně jdou. Takže ve všech oknech sítě, ve dveřích taky a je klid.

Když sedíme na terase tak citronelova svíčka, většinou ještě repelent a stejně pár stipancu vždycky mám.

A teď tu venku ještě máme takové ty malé mouchy, které koušou, a to je taky něco na mě 😀

5.7.2021 13:07
elisak

XXX.XXX.194.232

Děcka mají v pokojích sítě do oken. Já se nějak nemůžu dohrabat k tomu, abych jí instalovala i do ložnice.

Holka mi teď říkala, že koupila takový to zabíjedlo komárů do zásuvky (nevím, jak se to jmenuje). Jí když štípne komár tak má pupenectřeba v průměru 3 cenťáky.

Tyhlety zabíjedla do zásuvky jsou pěkný chemický svinstva. Zabije to i citlivější hady, takže já to kvůli zvířatům nepoužívám. Ještě pochopim nějaký ten týden někde na dovolený. Ale používat to celou sezónu...

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.7.2021 13:55

elisak napsal(a):
Tyhlety zabíjedla do zásuvky jsou pěkný chemický svinstva. Zabije to i citlivější hady, takže já to kvůli zvířatům nepoužívám. Ještě pochopim nějaký ten týden někde na dovolený. Ale používat to celou sezónu...

Tak holka to použije když si jde už lehnout a ještě si chce číst nebo když večer, kdy už je tma, koukaj na televizi, takže pár hodin denně.

Tak jako je jasný, že to chemickej sajrajt bude o tom ani potom.

Ještě bych řekla, že minule syn studoval obal od pipet, co kapu holkám proti klíšťatům a prej proč ho nezakápnu taky...je to i proti klíšťatům včetně repelentního účinku a i na ty komáry..zakápnu ho a měsíc bude mít klid

5.7.2021 18:12
fikovnice

XXX.XXX.133.139

Tak holka to použije když si jde už lehnout a ještě si chce číst nebo když večer, kdy už je tma, koukaj na televizi, takže pár hodin denně.

Tak jako je jasný, že to chemickej sajrajt bude o tom ani potom.

Ještě bych řekla, že minule syn studoval obal od pipet, co kapu holkám proti klíšťatům a prej proč ho nezakápnu taky...je to i proti klíšťatům včetně repelentního účinku a i na ty komáry..zakápnu ho a měsíc bude mít klid

Mně ten polovenkovní kocour v těch šílených vedrech několik dní zvracel...až jsem se bála něčeho velmi zlého. Teď se to upravilo, ale právě proto, že tady ta antiparazitika považuji za poměrně silnou chemii (játra, ledviny), tak máme teď období, kdy mu holt klíšťata vytahuju ručně já .

5.7.2021 18:14
fikovnice

XXX.XXX.133.139

Jo, a jak na mě onehdá kocour v noci "zvonil" (na zvonek od bytu) - psala jsem v jiném vlákně, tak včera jsem tu historku říkala jedné sousedce.
A ona prý:"Já mám úplně husí kůži!" Tak jsem pochopila, že ona si fakt myslí, že můj kocour přijel sám výtahem, přišel k bytu a zazvonil na zvonek!

5.7.2021 18:19

fikovnice napsal(a):
Jo, a jak na mě onehdá kocour v noci "zvonil" (na zvonek od bytu) - psala jsem v jiném vlákně, tak včera jsem tu historku říkala jedné sousedce.
A ona prý:"Já mám úplně husí kůži!" Tak jsem pochopila, že ona si fakt myslí, že můj kocour přijel sám výtahem, přišel k bytu a zazvonil na zvonek!

Ale to bys mu mohla pořídit takový ten zvonek pro psy! 😂

https://www.psihratky.cz/hracky-pro-psy/eshop/2-1-ROZVIJIME-MYSL/-4-/5/4798-Treninkovy-zvonecek-azurove-modry

5.7.2021 18:21
fikovnice

XXX.XXX.133.139

https://www.psihratky.cz/hracky-pro-psy/eshop/2-1-ROZVIJIME-MYSL/-4-/5/4798-Treninkovy-zvonecek-azurove-modry

Ten neznám, kouknu na to. A moc Tě zdravím aspoň takto!

Neregistrovaný uživatel

5.7.2021 21:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.214

S tim my mame smulu, stejne jako s krbem v obyvaku teflonovym nádobím nebo svickama, nebo supr reprakama. Vzdycky to vadi i smrtelne nejaky casti haveti. Takze sítě a placacky to jistěj😁

6.7.2021 05:41
Dája6

XXX.XXX.6.35

Dobré ránko 😜,
musím a fakt musím napsat můj zážitek s toulavou psíci po vesnici.
Mám sedmiletou vnučku na prázdninach a jsme na chalupě. Vesnici vybudovala lanové hřiště pro děti, vnučka a já jdem na něho. Babička poskáče, pohoupa a vyblbnese s vnučkou, posadím se na lavičku a jen tiše koukám jak si mládež hraje.
Periferním viděním vidím, že se blíží k hřišti pes rasa Československý vlčák, už zvedám prd#l, že jdu za vnučkou (pejska neznám a k tomuto plemeni mám respekt), v tom slyším jak dvě děti volají na pejska FATIMO. Ptámse jestli je jejich, že ne. V tom Fatima skokem byla u mě, já sedím jak trubka a ani se nehnu. Fatima mě celou vyčuchala a jakmile zjistila, že už se chci zvednout tak prostě položila na mě půl těla a, že budu její lízatko. Celé dětské hřiště se smálo a já snima, Fatima měla radost a já měla radost, že jsem poznala tak super psa a hlavně rasu co mám před ní respekt.
Dája

6.7.2021 17:04
fikovnice

XXX.XXX.135.234

Dája6 napsal(a):
Dobré ránko 😜,
Mám sedmiletou vnučku na prázdninach a jsme na chalupě. Vesnici vybudovala lanové hřiště pro děti, vnučka a já jdem na něho. Babička poskáče, pohoupa a vyblbnese s vnučkou, posadím se na lavičku a jen tiše koukám jak si mládež hraje.
Periferním viděním vidím, že se blíží k hřišti pes rasa Československý vlčák, už zvedám prd#l, že jdu za vnučkou (pejska neznám a k tomuto plemeni mám respekt), v tom slyším jak dvě děti volají na pejska FATIMO. Ptámse jestli je jejich, že ne. V tom Fatima skokem byla u mě, já sedím jak trubka a ani se nehnu. Fatima mě celou vyčuchala a jakmile zjistila, že už se chci zvednout tak prostě položila na mě půl těla a, že budu její lízatko. Celé dětské hřiště se smálo a já snima, Fatima měla radost a já měla radost, že jsem poznala tak super psa a hlavně rasu co mám před ní respekt.
Dája

Já mám taky z ČSV respekt, sousedi příbuzných jej mají a ten fakt přívětivě nevypadá...nicméně Váš zážitek je super!

6.7.2021 17:17
janaa

XXX.XXX.38.22

Dája6 napsal(a):
Dobré ránko 😜,
Dája

No,on je to super zážitek,dokud sebou třeba nemá člověk psa,že....pointu chápu,nicméně sebehodnější čsv nemá navolno a sám prostě co dělat. Z toho přesně pak vznikají průsery....

7.7.2021 05:46
Dája6

XXX.XXX.6.14

janaa napsal(a):
No,on je to super zážitek,dokud sebou třeba nemá člověk psa,že....pointu chápu,nicméně sebehodnější čsv nemá navolno a sám prostě co dělat. Z toho přesně pak vznikají průsery....

Dobré ránko 😜,
ano máte pravdu, ale a zase to ALE, vím, že s toho jsou průsery, ale já jako pejskař a milovníce všeho živého tohla na vesnici neřeším. Pro mě je to kolorit vesnice, ale samozřejmě s takových setkání může být obrovský průser. Už mě naháněl tady NO a já neřešila, že mě naháni, ale že je překrásný a mazel ( a to jsem měla i psy )
Mě takové situace nevadí, dokonce vzadu v mozků honem přemýšlím co můžu a jak se mám zachovat, ale ano to jsem já a chápu, že tohle se nemá, hlavně jaké koliv plemeno.
Dája

7.7.2021 11:35

janaa napsal(a):

To je přesně to, že jednou je to poprvé. Ani třeba nemusí mít nikdo psa. Možná by stačilo, kdyby ho některá maminka nechtěla pustit k dítěti. Pejsci navolno vždycky ke koloritu vesnice patřili. Jen to byli voříšci, kteří běhali s dětma a za fenkama. Takový rozhodně čsv není.

7.7.2021 11:54
fikovnice

XXX.XXX.133.52

Jinak zmiňovaný ČSV byl asi jediný tvor na planetě, který nesnášel Fločka. Třeba Floky ke mně nasedal do auta, ČSV to viděl přes dva ploty a začal vyvádět a štěkat jak šílenej. To je opravdu pes, z něhož mám respekt.

11.7.2021 13:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
Jinak zmiňovaný ČSV byl asi jediný tvor na planetě, který nesnášel Fločka. Třeba Floky ke mně nasedal do auta, ČSV to viděl přes dva ploty a začal vyvádět a štěkat jak šílenej. To je opravdu pes, z něhož mám respekt.

Ale tak se bude chovat většina pracovních plemen. Náš Alfík se snesl s každým psem, byl to přesně ten vesnický samovenčič, kterému se otevřela branka, on si obešel potok od jednoho mostu po druhý, přeběhnul potok na druhý břeh, tam měl rajon jen 50m, nikdy nešel sám jinam. Ale rotvíka jednoho souseda bytostně nasnášel, on kolem našeho chodil na cvičák a to jsme museli dávat pozor všichni. Alfa jsme nepouštěli, když jsme věděli, že je čas, kdy soused chodí a on když šel mimo svou obvyklou dobu, psa kolem našeho držel a dal mu koš, kdyby Alf vyběhnul z otevřené branky. Ten ale důsledně řval jen kolem plotu a brankou nevybíhal. A měl výhodu Jeho pozemek je metr nad terénem, takže měl na rotvíka navrch

11.7.2021 13:12

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/chtel-zahnat-psa-vidlemi-aby-mu-nepokousal-dite-zvire-zranil-a-ted-ma-na-krku-policii-40365787

šílený...

11.7.2021 13:17
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
Ale tak se bude chovat většina pracovních plemen. Náš Alfík se snesl s každým psem, byl to přesně ten vesnický samovenčič, kterému se otevřela branka, on si obešel potok od jednoho mostu po druhý, přeběhnul potok na druhý břeh, tam měl rajon jen 50m, nikdy nešel sám jinam. Ale rotvíka jednoho souseda bytostně nasnášel, on kolem našeho chodil na cvičák a to jsme museli dávat pozor všichni. Alfa jsme nepouštěli, když jsme věděli, že je čas, kdy soused chodí a on když šel mimo svou obvyklou dobu, psa kolem našeho držel a dal mu koš, kdyby Alf vyběhnul z otevřené branky. Ten ale důsledně řval jen kolem plotu a brankou nevybíhal. A měl výhodu Jeho pozemek je metr nad terénem, takže měl na rotvíka navrch

Nezlobte se, ale takovej vesnickej samovenčič je noční můra mnoha majitelů. Kromě sousedovic rotvíka se tam totiž mohou pohybovat i turisté nebo někdo, kdo je tam na návštěvě se psem, klidně i rotvíkem. Co je platno, že mají psa na vodítku, když samovenčič je navolno...
Já se s fenama dost často pohybuju v katastru obcí, kde to neznám a samovenčičů se dost bojím. Místní jsou samozřejmě obeznámeni a vědí, návštěvníci nikoli.

11.7.2021 13:32
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):
Nezlobte se, ale takovej vesnickej samovenčič je noční můra mnoha majitelů. Kromě sousedovic rotvíka se tam totiž mohou pohybovat i turisté nebo někdo, kdo je tam na návštěvě se psem, klidně i rotvíkem. Co je platno, že mají psa na vodítku, když samovenčič je navolno...
Já se s fenama dost často pohybuju v katastru obcí, kde to neznám a samovenčičů se dost bojím. Místní jsou samozřejmě obeznámeni a vědí, návštěvníci nikoli.

Jezdili jsme na výlety ať už Česko či Slovensko a jediný samovenčič, co jsem měla obavy, byla fena kavkaze, která se odlepila od chalupy a šla nás zkontrolovat. Když jsem zjistila, že je to fena a nebude to hromadná mela tří hovádek, už jsem měla strach jen o Mandy. Mamka, jelikož neví, co je to za psy, byla naprosto v klidu: Mandy, to je hodný pejsek neboj...když se Mandy točila kolem ní na vodítku, aby feně utekla. Já se snažila zachovat klid, nervozita by situaci nepomohla. Pak vyšel někde odzadu chlap, tak jsem na něj: můžete si ji prosím odvolat? Děkujeme, my jenom projdem. A dobře to dopadlo. Víte, lidi, co tam bydlí, to mají nějak zavedené, svá pravidla, všichni se znají. Pokud tam vlezu jako turista, nemusí se mi to líbit, ale musím to respektovat. I když fakt před těma 10lety nikdo nepředpokládal, že by tudy šel někdo s velkým zlým psem...bylo to čistě naše riziko, že tam pes pobíhá. Ještě dodám, že samovenčič není pes blb.c a klidí se neznámým psům z cesty.

11.7.2021 14:06
Terven

XXX.XXX.110.191

Víte, lidi, co tam bydlí, to mají nějak zavedené, svá pravidla, všichni se znají. Pokud tam vlezu jako turista, nemusí se mi to líbit, ale musím to respektovat.

Tak tohle je bohužel jenom vaše iluze...pokud se nejedná o soukromý oplocený pozemek, nýbrž o veřejně přístupné cesty, rozhodně turisté nic takového respektovat nemusejí.

Ještě dodám, že samovenčič není pes blb.c a klidí se neznámým psům z cesty.

Ono to taky může být úplně opačně - turisté mohou být ignoranti, co mají bulla navolno a samovenčič možná není blb, ale dojede na to, že blb je jeho majitel.
Případně může obcí prosvištět devadesátkou nějakej lufťák, kterej netuší, že by měl dávat bacha na samovenčícího Alíka...
Tohle mi hlava nebere, ale na vesnicích se asi občas jede po staru - jednoho psa zajede auto, pořídíme novýho...

11.7.2021 15:28
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):
Víte, lidi, co tam bydlí, to mají nějak zavedené, svá pravidla, všichni se znají. Pokud tam vlezu jako turista, nemusí se mi to líbit, ale musím to respektovat.

Tak tohle je bohužel jenom vaše iluze...pokud se nejedná o soukromý oplocený pozemek, nýbrž o veřejně přístupné cesty, rozhodně turisté nic takového respektovat nemusejí.

Ještě dodám, že samovenčič není pes blb.c a klidí se neznámým psům z cesty.

Ono to taky může být úplně opačně - turisté mohou být ignoranti, co mají bulla navolno a samovenčič možná není blb, ale dojede na to, že blb je jeho majitel.
Případně může obcí prosvištět devadesátkou nějakej lufťák, kterej netuší, že by měl dávat bacha na samovenčícího Alíka...
Tohle mi hlava nebere, ale na vesnicích se asi občas jede po staru - jednoho psa zajede auto, pořídíme novýho...

Tam není silnice, jen pěšina kolem potoka.
A tak tedy jinak: nemusím to respektovat, ale měla bych, pokud chci na místní působit ne jako otravný přivandrovalec, ale slušný turista, člověk.

11.7.2021 20:05
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
A tak tedy jinak: nemusím to respektovat, ale měla bych, pokud chci na místní působit ne jako otravný přivandrovalec, ale slušný turista, člověk.

Nerozumím - abych působila jako slušný turista, člověk, mám si nechat psy obtěžovat samovenčičema?
Btw...coby turista místní buď vůbec nepotkám anebo je uvidím poprvé a naposled. Maximálně potkám ty jejich psy...a pokud dojde k průšvihu, bude mi jedno, že nepůsobím jako slušný člověk.
Jeden takový skorosamovenčič mix NO napadl našim mladým malou kníračku - prý považoval cestu za svoje teritorium - a oni, coby otravní přivandrovalci, to nenechali plavat a nakonec se několikaměsíční léčba feny hradila z pojistky majitele.

11.7.2021 20:51

Hm. Tak nejednou uz se nam stalo, ze jsme sli vesnici - po turisticke znacce a nekdo (posledne to byl pan co natiral plot...), se nas optal kam jdeme...
Tak jsme mu rekli kam jdeme a on hned - tak to vemte tudy a tudy. Na trase znacky bydli magori...
No. Udajne magori co maj psiska na pozemku na volno a ti nejsou hodni...

Jasne ze jsme to obesli, kdo by stal o problem na prochajde...
Ale, sakra...!
Vsichni to vi. Nikdo s tim nic nezmuze?

11.7.2021 21:03

Cosi podobného se nám stalo v nové zástavbě na konci města. Na ulici navazovala cesta do luk a do lesů. Poslední kus ulice byl NO z jednoho z posledních domů. Ležel si uprostřed, vstal a jasně dával najevo - neprojdete. Po mém zvolání - Tak odvolá si někdo toho psa? - vykoukl soused - Neodvolá, nejsou doma, takhle je to tady pořád, už tu byla párkrát MP. Starého psa jsem dala kolegyni, aby s ním pomalu couvala a já "blokovala" psa. A bylo po procházce.

11.7.2021 21:05

lesnížínka napsal(a):

Slušnému obyvateli vesnice necourá pes po vsi. Toleruje se do 35 cm k.v., i když i ti umí být pěkně otravní.

11.7.2021 21:14

Slušnému obyvateli vesnice necourá pes po vsi. Toleruje se do 35 cm k.v., i když i ti umí být pěkně otravní.

Nám se tady samostatně venčil takový “jezevčík čtvercového rámce”, do limitu by se vešel, ale bylo to naprosto nesnesitelné - útočil na lidi i na psy. Několikrát týdně byl v útulku, a s majiteli to stejně nehlo. Když se odstěhovali, dost se nám všem ulevilo…

11.7.2021 21:37

Ulet je, ze bydlime ve meste.
A i tady je pes, co se samovenci.
Neni to zadne orezavatko - je to Rhodéský ridgeback. Ale o tom uz jsem tu psala....
Pes co preskoci plot, vybehne si - serve par psu, pak si lita po ulicich...
MP ho odchytne a jde zpet domu...
A za tyden to same...

Ja uz ho znam, neni se ceho bat - staci zadupat, ale napr. pro matky s deckem v kocaru je to celkem postrach stale, bo krade deckam jidlo z ruky...

A ani tak. Nikdo nic....

11.7.2021 22:26
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ulet je, ze bydlime ve meste.
A i tady je pes, co se samovenci.
Neni to zadne orezavatko - je to Rhodéský ridgeback. Ale o tom uz jsem tu psala....
Pes co preskoci plot, vybehne si - serve par psu, pak si lita po ulicich...
MP ho odchytne a jde zpet domu...
A za tyden to same...

Ja uz ho znam, neni se ceho bat - staci zadupat, ale napr. pro matky s deckem v kocaru je to celkem postrach stale, bo krade deckam jidlo z ruky...

A ani tak. Nikdo nic....

Ale to nejsou klasičtí vesničtí samovenčiči. To jsou psi, co zdrhají z pozemku a ještě na ně majitelé se.ou. Klasický vesnický samovenčič(ano, do výškového limitu by jsme se v pohodě vlezli ) je pes, který si obejde svůj rajon, přeznačkuje značky, ale nikoho neotravuje, lidí ani psů si nevšímá, jede si svoje. Když projdu naší vesnicí, takové psy potkám klidně tři pokaždé jiné. Ale už je všechny znám.

12.7.2021 09:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):

Mě teda tohle přijde přinejmenším divný. Ano snažím se na výletech chovat jako slušný turista, nikomu nepřekážet, nikoho neohrožovat.

Ale nemyslím si, že bych musela automaticky respektovat samovenčící psy jen proto, že já jsem tam na "návštěvě". Ono je sice hezký, že to bývají (a taky ne vždycky) psi, kteří si vás nebudou všímat, jenže to člověk, který je nezná, nemůže vědět (přesně tak jako vy jste nevěděla u toho KAO). Už se nám párkrát stalo, že jsme změnili trasu, protože v cestě stál pes, sám, a možná byl hodný, možná by nás nechal projít, ale kdo mi to zaručí? Já prostě nemám dobrý pocit z toho, když někde vidím samotného psa bez majitele, a je jedno, jestli je malej. Už jsem taky zažila malého voříška, který ležel v otevřených vratech, my na výletě asi se 4 psema, zastavili jsme a čekali. Na zahradě byl pán a ať prý jdeme, že pes se ze dvora nehne, no tak jsme šli. A když jsme byli těsně v úrovni vrat, tak pes vyletěl a zakousl se do nohy jednomu z našich psů...Ale znáte to, nikdy předtím to neudělal....No ale schytal to on, protože dostal košem po tlamě...

Na vesnici jsme měli taky samovenčiče - pohodový pes, lidí ani psů si nevšímal, na silnici se rozhlížel... Pár let tam takhle žil. No a pak jednoho dne prostě vletěl do silnice - pes mrtvej, auto ve stromě... Ti samý lidi si pak pořídili dalšího psa a to byl ten, o kterém jsem tu kdysi psala, že nás (a spousty dalších) terorizoval. Útočil na psy, chňapal po lidech, visel na nohavicích, ohrožoval děti... až jednou dítě pokousal....

Za mě prostě pes venku bez páníčka nemá co dělat a je jedno, jestli je malej nebo velkej. Já se spíš divím, že to nevadí těm majitelům. Že jsou úplně v klidu s tím, že pes si někde běhá po vsi.

12.7.2021 09:35
TyVed

XXX.XXX.25.173

marcelaamax napsal(a):
Mě teda tohle přijde přinejmenším divný. Ano snažím se na výletech chovat jako slušný turista, nikomu nepřekážet, nikoho neohrožovat.

Ale nemyslím si, že bych musela automaticky respektovat samovenčící psy jen proto, že já jsem tam na "návštěvě". Ono je sice hezký, že to bývají (a taky ne vždycky) psi, kteří si vás nebudou všímat, jenže to člověk, který je nezná, nemůže vědět (přesně tak jako vy jste nevěděla u toho KAO). Už se nám párkrát stalo, že jsme změnili trasu, protože v cestě stál pes, sám, a možná byl hodný, možná by nás nechal projít, ale kdo mi to zaručí? Já prostě nemám dobrý pocit z toho, když někde vidím samotného psa bez majitele, a je jedno, jestli je malej. Už jsem taky zažila malého voříška, který ležel v otevřených vratech, my na výletě asi se 4 psema, zastavili jsme a čekali. Na zahradě byl pán a ať prý jdeme, že pes se ze dvora nehne, no tak jsme šli. A když jsme byli těsně v úrovni vrat, tak pes vyletěl a zakousl se do nohy jednomu z našich psů...Ale znáte to, nikdy předtím to neudělal....No ale schytal to on, protože dostal košem po tlamě...

Na vesnici jsme měli taky samovenčiče - pohodový pes, lidí ani psů si nevšímal, na silnici se rozhlížel... Pár let tam takhle žil. No a pak jednoho dne prostě vletěl do silnice - pes mrtvej, auto ve stromě... Ti samý lidi si pak pořídili dalšího psa a to byl ten, o kterém jsem tu kdysi psala, že nás (a spousty dalších) terorizoval. Útočil na psy, chňapal po lidech, visel na nohavicích, ohrožoval děti... až jednou dítě pokousal....

Za mě prostě pes venku bez páníčka nemá co dělat a je jedno, jestli je malej nebo velkej. Já se spíš divím, že to nevadí těm majitelům. Že jsou úplně v klidu s tím, že pes si někde běhá po vsi.

Jo jo, psi bez kontroly pánem nebo plotem opravdu nejsou v pohodě nikdy.

Tuhle jsme šli na takový výlet po okolí a přemýšleli jsme jestli vezmeme psy. Nakonec jsme je naštěstí nevzali, protože fena nemá dlouhé procházky ráda a začne se příšerně loudat pokud jí to nebaví. Ale v jednu chvíli jsme procházeli kolem nějaké samoty a z otevřené brány na nás vyběhl příšerně prudící kokršpaněl, který sice fyzicky nic nedělal, ale opravdu vyváděl.

Jen jsem si představoval, jak by na první dobrou schytal pecku košem od nějakého z našich psů a jak by se příběh otočil, že máme velké a agresivní psy, kteří okamžitě zakročí proti malému chudákovi, který jen štěká a nic nedělá. Možná nic nedělá, ale to nic nedělá hodně nahlas a hlavně 20 cm kolem našich nohou a to všechno s raketovým startem, na který při nejlepší vůli stihnu reagovat jen tak, že našim psům pro podobné případy nasadím před vycházkou koš.

12.7.2021 09:46

Já se docela divím, že ještě existují obce, kde není zakázán volný pohyb zvířat. U nás to je už několik let a po tom, co si občas sem tam někdo stěžoval na obecním úřadě a starostové to opravdu vymáhali, tak je klid, už nikde neběhají ani slepice nebo kačeny.

12.7.2021 10:54
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já se docela divím, že ještě existují obce, kde není zakázán volný pohyb zvířat. U nás to je už několik let a po tom, co si občas sem tam někdo stěžoval na obecním úřadě a starostové to opravdu vymáhali, tak je klid, už nikde neběhají ani slepice nebo kačeny.

U nás se to řeší, ale benevolentně. Nikdo nevyběhne na starou paní, které chodí po venku Azor, protože Azora zná každý a je hodný. Stejně tak nikdo nevyběhnul na mě, když potkal Worku, jak šlape k sousedům 150m od našeho. Stěžují si lidi na sousedky JRT, protože ty s řevem vyletí od baráku na všechny, co jdou kolem, či jedou na kole. A to je prostě ten podstatný rozdíl. Já vím, že cizí to neví. No tak psa obejdete jinudy, to se toho asi tolik nestane. Do lesa taky lezete s vědomím, že na Šumavě, nebo tu u nás, můžete potkat medvěda. O divočákovi ani nemluvě, ty i u sídliště. Tak vás(nás) to stojí trochu strachu, no.

12.7.2021 11:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak já teda vidím rozdíl mezi psem, kterého někdo vlastní, který má majitele, a mezi divokým zvířetem, které prostě žije v přírodě .

Edit.: já nevím, já se snažím být ohleduplná k okolí, dbám na to, aby moji psi nikoho neobtěžovali, aby lidi kvůli mým psům nemuseli nadávat na pejskaře... A nechat psa lítat po vsi (byť hodného) mi prostě moc ohleduplné nepřijde..

12.7.2021 11:09

lesnížínka napsal(a):
U nás se to řeší, ale benevolentně. Nikdo nevyběhne na starou paní, které chodí po venku Azor, protože Azora zná každý a je hodný. Stejně tak nikdo nevyběhnul na mě, když potkal Worku, jak šlape k sousedům 150m od našeho. Stěžují si lidi na sousedky JRT, protože ty s řevem vyletí od baráku na všechny, co jdou kolem, či jedou na kole. A to je prostě ten podstatný rozdíl. Já vím, že cizí to neví. No tak psa obejdete jinudy, to se toho asi tolik nestane. Do lesa taky lezete s vědomím, že na Šumavě, nebo tu u nás, můžete potkat medvěda. O divočákovi ani nemluvě, ty i u sídliště. Tak vás(nás) to stojí trochu strachu, no.

..hele a ty se prostě nebojiš, že po vsi půjde někdo cizí se psem, který mu může ublížit, s haravou fenou kterou může tvůj pes chtít kryt, nezvedeny spratecek, který mu může ublížit kamenem nebo prakem a dalších ix možností....

12.7.2021 11:17

"Já vím, že cizí to neví. No tak psa obejdete jinudy, to se toho asi tolik nestane"

no, pokud je kudy
a mohu respektovat jedno každé volné zvíře, pokud respektuje i ono mne a neohrožuje mne (od čerstvě uprchnuvších muflonů pravda respekt čekat nebudu, tam volím zbabělý a urychlený ústup)

"Já se docela divím, že ještě existují obce, kde není zakázán volný pohyb zvířat. U nás to je už několik let a po tom, co si občas sem tam někdo stěžoval na obecním úřadě a starostové to opravdu vymáhali, tak je klid, už nikde neběhají ani slepice nebo kačeny."

v podstatě je mi to velmi velmi líto
tolerance ve společnosti šla do háje a jde do prd.ele, totální

(jako jistěže není OK aby se zvěř producírovala po hlavní komunikaci, ale místní komunikace fakt nemusí sloužit jako závodní dráha pro kohokoliv, motoristy či cyklisty či jakékoliv jiné kolisty)

12.7.2021 11:23
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak u nás, kdo to riskne, protože už po vsi nechodí jen ti psi, co jsou koloritem vsi, ale právě zdrhači, kteří cestou zamordují slepice a pokoušou psa člověku, co jde na prochajdu...tak má venku slepice i kačeny. Nevím, proč by mi to mělo vadit, vadí mi spíš, když je má zavřené doma v malém výběhu. A vadilo mi to proto, že jsem musela hlídat Worku. Ale to byl můj problém.

12.7.2021 11:27
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

..hele a ty se prostě nebojiš, že po vsi půjde někdo cizí se psem, který mu může ublížit, s haravou fenou kterou může tvůj pes chtít kryt, nezvedeny spratecek, který mu může ublížit kamenem nebo prakem a dalších ix možností....

Chápej, my nejsme Praha. Jsme malá vesnice, respective konec vsi, kde se všichni známe, nějak to tu funguje a bez problémů. Všichni znají mého psa a on nejde sám, bez absolutního dozoru. Jdu si třeba před barák na hnojiště nabrat a on mezitím šlape k sousedům. Koukám střídavě po něm, jestli se někdo neblíží, jestli nejede náhodou auto a čekám, až se vrátí. Bez dozoru chodil jen Alf, ale to zase tam, kde chodil málokdo.

12.7.2021 11:44

lesnížínka napsal(a):
Chápej, my nejsme Praha. Jsme malá vesnice, respective konec vsi, kde se všichni známe, nějak to tu funguje a bez problémů. Všichni znají mého psa a on nejde sám, bez absolutního dozoru. Jdu si třeba před barák na hnojiště nabrat a on mezitím šlape k sousedům. Koukám střídavě po něm, jestli se někdo neblíží, jestli nejede náhodou auto a čekám, až se vrátí. Bez dozoru chodil jen Alf, ale to zase tam, kde chodil málokdo.

..mluvím o cizích.....u vás nikdy nikdo cizí, u sousedů nikdy neznama návštěva se psem a tak podobně....prostě bych se o svého psa bála.....

12.7.2021 12:02
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

..mluvím o cizích.....u vás nikdy nikdo cizí, u sousedů nikdy neznama návštěva se psem a tak podobně....prostě bych se o svého psa bála.....

To je právě to, že sousedi ví, že k nim každou chvíli Worka docupitá, takže kdyby čekali návštěvu se psem, tak mi prostě řeknou, ať ho ven nepouštím. Je to o lidech, stačí otevřít hubu. Doufám, že by mi i řekli, kdyby jim Worka vadil, sousedky mu tam chystají misky s vodou, tak snad opravdu nevadí. Nejsem kráva, která bude všechny obtěžovat, ale taky doufám v určitou míru tolerance ví, že Worka je starej a už se nezmění. No a taky jim neříkám, ať si krotí své uřvané děti

12.7.2021 12:21

lesnížínka napsal(a):
To je právě to, že sousedi ví, že k nim každou chvíli Worka docupitá, takže kdyby čekali návštěvu se psem, tak mi prostě řeknou, ať ho ven nepouštím. Je to o lidech, stačí otevřít hubu. Doufám, že by mi i řekli, kdyby jim Worka vadil, sousedky mu tam chystají misky s vodou, tak snad opravdu nevadí. Nejsem kráva, která bude všechny obtěžovat, ale taky doufám v určitou míru tolerance ví, že Worka je starej a už se nezmění. No a taky jim neříkám, ať si krotí své uřvané děti

...no a JGT sousedovic hárajici?.....ale jo, já ti to neberu, jen prostě občas se malér stane ať děláš co děláš, a chodit tomu naproti, na to mám psa až moc ráda a sama jsem srab no....

12.7.2021 12:31

My máme na sídlišti tři malé černé smetáčky (špicové), co se občas samovenčí anebo jsou od svých lidí dost daleko. Jsou to trochu samorosti, ale absolutně neškodní a vlastně milí. Nejdřív se mi to nelíbilo, ale když jsme se psem zjistili, co jsou zač, úplně nám přestali vadit. Nakonec byli i v kolonce "kamarádi".

Ale chápu, že když na to sídliště přijde někdo nový a třeba s problematickým nebo bázlivým psem, může to být dost nepříjemný, protože prostě nevíte, co jsou ti tři zač a jak budou reagovat.

12.7.2021 12:38
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

...no a JGT sousedovic hárajici?.....ale jo, já ti to neberu, jen prostě občas se malér stane ať děláš co děláš, a chodit tomu naproti, na to mám psa až moc ráda a sama jsem srab no....

Nemají ploty, takže hárající jRT má zaracha. Teď už nemá, protože sousedka byla tak nějak přesvědčená, že přeci už hárat nemůže, po x týdnech. Než viděla, co vyvádí No a to je prcek, tu rozhodně neobskočí.
A ještě dodám, že je to týden, co mi s ním vletěla do zahrady a nemohla jsem ji od nás dostat ven, já ji nechňapnu, skáče jak tryskomyš. Mě by to nevadilo, ale kvůli kočkám, je to mrcha malá. Sice v tu chvíli, ji zajímal jen Worick, ale netuším, co by se dělo, kdyby jí přišel do cesty kocour. Takže to už jsem byla na ni protivná, než se mi povedlo ji s řevem vyhnat ven. Ale nebudu z toho dělat drámo a nepoletím na sousedku, ať si ji hlídá. Prostě se známe, známe své psy.

12.7.2021 12:44
TyVed

XXX.XXX.25.173

My máme na sídlišti tři malé černé smetáčky (špicové), co se občas samovenčí anebo jsou od svých lidí dost daleko. Jsou to trochu samorosti, ale absolutně neškodní a vlastně milí. Nejdřív se mi to nelíbilo, ale když jsme se psem zjistili, co jsou zač, úplně nám přestali vadit. Nakonec byli i v kolonce "kamarádi".

Ale chápu, že když na to sídliště přijde někdo nový a třeba s problematickým nebo bázlivým psem, může to být dost nepříjemný, protože prostě nevíte, co jsou ti tři zač a jak budou reagovat.

To je přesně ono. Jdeme se psama na procházku, bydlíme na venkově, chodíme po většinou lidu a psoprázdných cestách a loukách nebo lesem. A všude máme psy na vodítku a s košem. To my nevadí, mám psy jaké jsem si vybral a stojí mi to za to. Ale štve mě, že na vteřinu nemůžu přestat dávat pozor za ostatní a neustále musím kontrolovat okolí, jestli někde na obzoru není nějaký " on se chce jen kamarádit a nic nedělá" na volno pes, který mi určitě přijde zpestřit odpoledne. Divoká zvířata vlastně nevadí, ta utečou včetně těch prasat, to by musela být extra smůla.

12.7.2021 12:57

lesnížínka napsal(a):
Nemají ploty, takže hárající jRT má zaracha. Teď už nemá, protože sousedka byla tak nějak přesvědčená, že přeci už hárat nemůže, po x týdnech. Než viděla, co vyvádí No a to je prcek, tu rozhodně neobskočí.
A ještě dodám, že je to týden, co mi s ním vletěla do zahrady a nemohla jsem ji od nás dostat ven, já ji nechňapnu, skáče jak tryskomyš. Mě by to nevadilo, ale kvůli kočkám, je to mrcha malá. Sice v tu chvíli, ji zajímal jen Worick, ale netuším, co by se dělo, kdyby jí přišel do cesty kocour. Takže to už jsem byla na ni protivná, než se mi povedlo ji s řevem vyhnat ven. Ale nebudu z toho dělat drámo a nepoletím na sousedku, ať si ji hlídá. Prostě se známe, známe své psy.

..no jo no....

12.7.2021 13:09
Terven

XXX.XXX.110.191

Mně osobně by tři smetáčci taky nevadili - mám malý a poměrně nekonfliktní feny a několik takových samovenčičů tu taky máme. Mimo jiné i krysaříčka, kterýho Vikina zbožňuje. Pak je tu taková stará krémová fenka, co už špatně chodí - samovenčí se, zatímco páník pije pivo, a další a další.
Oni nevadí nám, mí psi nevadí jim.
Ale je to o tom, co píše TyVed...pokud je majitel psů, kteří mají potenciál jiným psům vážně ublížit, zodpovědnej a není mu jedno, že jeho psi sem tam někoho sejmou, tak jsou pro něj samovenčiči peklo a zřejmě hodně znepříjemňujou život.

12.7.2021 13:48

"Já vím, že cizí to neví. No tak psa obejdete jinudy, to se toho asi tolik nestane"

no, pokud je kudy
a mohu respektovat jedno každé volné zvíře, pokud respektuje i ono mne a neohrožuje mne (od čerstvě uprchnuvších muflonů pravda respekt čekat nebudu, tam volím zbabělý a urychlený ústup)

"Já se docela divím, že ještě existují obce, kde není zakázán volný pohyb zvířat. U nás to je už několik let a po tom, co si občas sem tam někdo stěžoval na obecním úřadě a starostové to opravdu vymáhali, tak je klid, už nikde neběhají ani slepice nebo kačeny."

v podstatě je mi to velmi velmi líto
tolerance ve společnosti šla do háje a jde do prd.ele, totální

(jako jistěže není OK aby se zvěř producírovala po hlavní komunikaci, ale místní komunikace fakt nemusí sloužit jako závodní dráha pro kohokoliv, motoristy či cyklisty či jakékoliv jiné kolisty)

Jenže dnes už i místní komunikace bývá hodně frekventovaná. Tam, kde dřív děti na obecní silnici hráli badminton nebo vybíjenou, už to prostě nejde, protože provoz je větší a řidiči často tu 50ku ani nedodržují. A i těch pejskařů a psů je víc. A já se třeba o svoje psy bojím. Po vesnicích jezdí v autech už různá individua, obtěžují děti, tak proč by nemohli ukrást psa. Na druhou stranu stěhuje se sem hodně lidí z měst a buď se psů bojí, nebo zase naopak jsou to ignoranti a nechají svoje psy navolno, ačkoliv nejsou v pohodě. Jo, tolerance ve společnosti šla do pr..., to se shodneme a právě proto jsou ty obecní vyhlášky a i když je jasný, že vymahatelný to není, tak aspoň něco.

12.7.2021 14:34
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Já teda mám z dětství nejlepší vzpomínky na samovenčiče. Řekněme 20 let zpátky jsem bývala u babičky v odlehlejší části města a byl tu takový tříbarevný voříšek asi po kolena, který se sám venčil. Já ho zvládla hledat celá odpoledne, abych si ho mohla hladit. Byl hodnej, uměl chodit, tak aby ho nic nepřejelo, všichni věděli, kde bydlí, komu patří. Nemyslím si, že to vyloženě někomu vadilo.
Asi to prostě bylo tím, že psů nebylo tolik, nebylo tolik psů, co by jiné na potkání zabili. Situace teď mi přijde fakt blbá pro všechny, myslím, že brzy se dočkáme striktnich opatření v chovu psů až někomu dojde trpělivost.

12.7.2021 15:23

Andrýsek3 napsal(a):
Já teda mám z dětství nejlepší vzpomínky na samovenčiče. Řekněme 20 let zpátky jsem bývala u babičky v odlehlejší části města a byl tu takový tříbarevný voříšek asi po kolena, který se sám venčil. Já ho zvládla hledat celá odpoledne, abych si ho mohla hladit. Byl hodnej, uměl chodit, tak aby ho nic nepřejelo, všichni věděli, kde bydlí, komu patří. Nemyslím si, že to vyloženě někomu vadilo.
Asi to prostě bylo tím, že psů nebylo tolik, nebylo tolik psů, co by jiné na potkání zabili. Situace teď mi přijde fakt blbá pro všechny, myslím, že brzy se dočkáme striktnich opatření v chovu psů až někomu dojde trpělivost.

No, otázka je, jaká ta opatření budou. Aby to zase nepostihlo ty slušné a normální.

Jinak jo, dřív bylo samovenčení na vesnici normální a jako děcku mi to nevadilo, naopak, já byla ráda, že jsem si mohla pohladit jakéhokoliv psa. Přesně tak, psů nebylo moc a když přišla Rita domů obtěžkaná, tak babičce to nevadilo. Bylo to asi jako s kočkama, ty si taky přinesly koťata, ani se nevědělo odkud a nikdo to neřešil. Teď je situace jiná, je všeho moc, víc lidí, víc psů, víc blbců.....

Neregistrovaný uživatel

12.7.2021 19:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.78

A kocky furt nikomu nevadej. Ta slepice nadela min skody jak ty kocky teda.

12.7.2021 21:35

U nás na vsi je to "úsměvné". Pes nesmí na obecní cestu, pozemky. Podle vyhlášky. Když si chodí lukama, polma a po soukromých zahradách - nic proti ničemu. Vlastně může i po okresce :-))

13.7.2021 07:18

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A kocky furt nikomu nevadej. Ta slepice nadela min skody jak ty kocky teda.

To nějak neumím srovnat, u nás potkávám kočky jen dvě. A slepice mají sousedi ve výběhu, dřív je mívali volně na cestě, a je to teda smrad neskutečnej. Naštěstí to máme trochu eliminovaný jejich živým plotem z tújí. Ono když byly volně, tak asi nešlo ani tak o to, že by nadělaly nějakou škodu, ale spíš že mohly vběhnout do cesty autům.

13.7.2021 07:21

U nás na vsi je to "úsměvné". Pes nesmí na obecní cestu, pozemky. Podle vyhlášky. Když si chodí lukama, polma a po soukromých zahradách - nic proti ničemu. Vlastně může i po okresce :-))

Tak tu vaši vyhlášku bych opravdu chtěla vidět

13.7.2021 09:03
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

No, otázka je, jaká ta opatření budou. Aby to zase nepostihlo ty slušné a normální.

Jinak jo, dřív bylo samovenčení na vesnici normální a jako děcku mi to nevadilo, naopak, já byla ráda, že jsem si mohla pohladit jakéhokoliv psa. Přesně tak, psů nebylo moc a když přišla Rita domů obtěžkaná, tak babičce to nevadilo. Bylo to asi jako s kočkama, ty si taky přinesly koťata, ani se nevědělo odkud a nikdo to neřešil. Teď je situace jiná, je všeho moc, víc lidí, víc psů, víc blbců.....

A to víte, že postihne. 😇 teda myslím, že pokud to takto půjde dál, tak se bude alespoň ve městech hodně omezovat. Třeba že nebudou moct psi do parků, všude jen a pouze na vodítku, ohromné částky za vlastnění psa v bytě, zákaz do restaurací apod. Jakože vymýšlím si, ale nedivila bych se. V jiných zemích je to dost běžné, my jsme tu hodně benevolentní a jak to vypadá že 😃 Snad to takto nebude, ale kdyby se snížil počet psů u nás, tak by to zas tak nevadilo.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2021 09:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.5

To nějak neumím srovnat, u nás potkávám kočky jen dvě. A slepice mají sousedi ve výběhu, dřív je mívali volně na cestě, a je to teda smrad neskutečnej. Naštěstí to máme trochu eliminovaný jejich živým plotem z tújí. Ono když byly volně, tak asi nešlo ani tak o to, že by nadělaly nějakou škodu, ale spíš že mohly vběhnout do cesty autům.

To ty kocky taky a mnohem cstejc :-)

13.7.2021 10:24
Terven

XXX.XXX.110.191

Andrýsek3 napsal(a):
A to víte, že postihne. 😇 teda myslím, že pokud to takto půjde dál, tak se bude alespoň ve městech hodně omezovat. Třeba že nebudou moct psi do parků, všude jen a pouze na vodítku, ohromné částky za vlastnění psa v bytě, zákaz do restaurací apod. Jakože vymýšlím si, ale nedivila bych se. V jiných zemích je to dost běžné, my jsme tu hodně benevolentní a jak to vypadá že 😃 Snad to takto nebude, ale kdyby se snížil počet psů u nás, tak by to zas tak nevadilo.

Taky si myslím, že postihne, ale zas to není tak jednoduché. Komunita pejskařů představuje velikou část populace, významné procento voličů. V Plzni je za psa v bytě bez pár drobných tisícovka - to bych řekla, že není únosné zvyšovat, protože už teď lidi nadávají, že za ty peníze město pro majitele psů nic nedělá.
Všude na vodítku - to už je de fakto i dnes, jen nikdo nekontroluje dodržování.
Tipuju, že pokud něco, vyleze opět nějaký nefunkční nicneřešící paskvil - viz hlášení tří a více fen v domácnosti, povinné čipování bez povinnosti registrace apod.
Já pořád tvrdím, že není třeba vymýšlet další a další nařízení, bohatě by stačilo, kdyby někdo kontroloval a postihoval nedodržování těch stávajících.
Bohatě by stačilo, kdyby MP kontrolovala, zda jsou psi hlášeni v evidenci a zda majitel platí poplatky, pokutovala volné pobíhání a nesbírání hov.en.

13.7.2021 10:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Mě puštěné slepice nevadí, ale ono dost záleží na tom, kde jsou puštěné. Sousedi, a další lidi, pouští slepice za naše zahrady - není to u silnice, je tam prostě louka, pole... Tam je to za mě ok. Občas se nějaká slepice objeví u nás na zahradě, zatím jsem ji vždycky viděla první já, takže se nic nestalo, ale sousedi vědí, že až ji někdy uvidí první psi, tak bude po slípce, počítají s tím.

U rodičů ve vesnici bývaly taky puštěné slepice - na louce u dětského hřiště, takže hřiště celé pos*ané a zryté... No tak tam už to pochopitelně lidem vadilo a vydupali si, že tam ty slepice nebudou.

A ke kočkám - tak ty mi "volně" jako taky nějak extra nevadí. Pokud je tak někdo chová, musí taky počítat s tím, že se třeba kočka jednoho dne nevrátí domů. No a pokud někdy kočka přijde k nám v době, kdy budou venku psi, tak se domů nevrátí. Bylo by mi to sice líto, ale tak to prostě je. Nejsem si ale jistá tím, jestli by to bylo líto majiteli, pokud by si vůbec všimnul, že nějaká kočka chybí - většina koček je tady od jednoho majitele, kde se mu to množí a myslím, že ani on sám neví kolik a jaké kočky má. Ale přijde mi, že ty kočky pochopily, že přes jaro a léto jsou venku psi a v tuhle dobu tady kočky nevídám (i když tam psi nejsou celý den), kdežto na podzim a v zimě sem kočky chodí... No a co se týče toho, že vám kočka může vběhnout pod auto - ano to může, ale tam bych to zase přirovnala třeba k zajícovi, ten vám tam může vletět úplně stejně. A jo, vím, že kočka má majitele a je "domácí", ale prostě ji doma jen tak neudržíte.

13.7.2021 12:33

Snad to takto nebude, ale kdyby se snížil počet psů u nás, tak by to zas tak nevadilo.

Mně taky ne, ale nesmělo by se jednat o toho mého ( vašeho ).

14.7.2021 13:29

marcelaamax napsal(a):
https://tv.blesk.cz/video/7093805/mnozirna-na-jihu-moravy-na-dvorku-a-v-prilehle-stodole-se-tisni-desitky-retrivru-blesk-tlapky-napocitaly-na-sedesat-stenat.html?fbclid=IwAR1lR6hBe5W0xy3zt2YjGLbBHwvCHvuoOTZQU7Ng5LJDv3KEYLBvMagTRUw#

Vím, o koho jde. Bývalá chovatelka GR, mívala na výstavách nádherný psy, ještě v roce 2017 jsem si od ní chtěla vzít štěně. Bohužel se jí to nějak vymklo z rukou.

14.7.2021 15:23

Vím, o koho jde. Bývalá chovatelka GR, mívala na výstavách nádherný psy, ještě v roce 2017 jsem si od ní chtěla vzít štěně. Bohužel se jí to nějak vymklo z rukou.

Já vůbec nevím, pokud ten člověk psychicky neonemocní, tak jak to může dopustit...na videu je hromada štěňat, tak nevěřím tomu, že by za nějakou rozumnou cenu nemohla být rychle rozprodána ...eventuelně redukce počtu dospělých psů, třeba s nějakou organizací ...nějaký pes v nouzi....

14.7.2021 15:39

Já vůbec nevím, pokud ten člověk psychicky neonemocní, tak jak to může dopustit...na videu je hromada štěňat, tak nevěřím tomu, že by za nějakou rozumnou cenu nemohla být rychle rozprodána ...eventuelně redukce počtu dospělých psů, třeba s nějakou organizací ...nějaký pes v nouzi....

Tam to právě vypadá na nějakou psychickou poruchu asi. Na FB ve skupině Retriever SOS se vyjadřovala ta sousedka, údajně paní chovatelka vůbec nevychází ven a někteří lidi, kteří se jí snažili pomoci s udáním štěňat a setkali se s ní osobně, tvrdí, že se chová zvláštně. Není to množka, ale spíš to právě paní nezvládá a zároveň se nechce štěňat vzdát. Otázka teď je, jestli jsou ta štěňata z plánovaných spojení nebo je nekontrolovaně množí. Každopádně PP jí nevystaví nikdo, protože chov má zakázaný. Prý ale tvrdí, že štěňata mají ty nejlepší předky a nechce je dát zdarma.

14.7.2021 15:52

..zvláště teď, kdy ty ceny jsou jaké jsou, vždyť vzhledem k tomu množství co ma na dvoře by ji to zabezpecilo na dlouho......je to děs.....

14.7.2021 18:13

Ať nebaví národ, že o tom ve vsi nevěděli, od starosty po sousedy. Máme v uličce jednoho psa zavřeného v kotci - a víme o tom všichni. Je to jeden pes a v noci si zaštěká. Když jich tam štěká 60........Spolky a veterináři v okolí budou mít žně a paní asi zavřou do blázince.
Jasně, že to není v pořádku, ale já vidím smečku ( tedy dost velikou ) veselých štěňat.
Nebyla jsem tam, ale týrání? Odebrání - ať si je prodá někdo jiný, chytřejší? Při současných cenách štěňat ? Ze dvorka do kotců? Kdyby byly soudné, tak je prodají a po odečtení nákladů a režie, se s paní vyrovnají. Pravděpodobně má obrovské dluhy za krmení. Mělo by být pomoženo nejen psům, ale i chovatelce-množitelce.
Teď to asi schytám.

14.7.2021 18:36

Ať nebaví národ, že o tom ve vsi nevěděli, od starosty po sousedy. Máme v uličce jednoho psa zavřeného v kotci - a víme o tom všichni. Je to jeden pes a v noci si zaštěká. Když jich tam štěká 60........Spolky a veterináři v okolí budou mít žně a paní asi zavřou do blázince.
Jasně, že to není v pořádku, ale já vidím smečku ( tedy dost velikou ) veselých štěňat.
Nebyla jsem tam, ale týrání? Odebrání - ať si je prodá někdo jiný, chytřejší? Při současných cenách štěňat ? Ze dvorka do kotců? Kdyby byly soudné, tak je prodají a po odečtení nákladů a režie, se s paní vyrovnají. Pravděpodobně má obrovské dluhy za krmení. Mělo by být pomoženo nejen psům, ale i chovatelce-množitelce.
Teď to asi schytám.

Vědělo se to určitě, aspoň 3 nebo 4 roky odhaduju. Vím, že byla vyloučena z obou klubů, ale na výstavy jezdila, ovšem se psy v zanedbaném stavu. Loni jsem občas zahlidla v katalogu na výstavě, že přihlášena je, ale nedostavila se. VS tam nejspíš už byla. Mně ta štěňata teda přijdou hubená a pokud je jich víc než 60, tak si ani neumím představit takové množství krmit. Navíc ona je na tom finančně špatně.

14.7.2021 20:30
Terven

XXX.XXX.110.191

Tam to právě vypadá na nějakou psychickou poruchu asi. Na FB ve skupině Retriever SOS se vyjadřovala ta sousedka, údajně paní chovatelka vůbec nevychází ven a někteří lidi, kteří se jí snažili pomoci s udáním štěňat a setkali se s ní osobně, tvrdí, že se chová zvláštně. Není to množka, ale spíš to právě paní nezvládá a zároveň se nechce štěňat vzdát. Otázka teď je, jestli jsou ta štěňata z plánovaných spojení nebo je nekontrolovaně množí. Každopádně PP jí nevystaví nikdo, protože chov má zakázaný. Prý ale tvrdí, že štěňata mají ty nejlepší předky a nechce je dát zdarma.

Takový věci se dost často řeší u koní - původně solidní majitel - chovatel se psychicky ocitne kdesi za hranou a už to jede...zanedbaná podvyživená zvířata, udání na KVS, televize Nova...lidi píšou na fb nenávistné a vulgární komentáře na adresu majitele a majitel ty zvířata stále miluje a nikdy by jim vědomě neublížil, jenže někde se stala chyba.

14.7.2021 20:47

Tak to je masakr, tolik psů, tolik jich snad nikdy v jiných kauzách nebylo...dá se někam přispět na krmení? Kolik tak může denně oficiálně majitel takové smečky utratit za žrádlo a kolik opravdu v situaci, v které je teď. Pokud je někdo poblíž, klidně mu pošlu nějaký peníz na nákup třeba i "marketovek" (Darling) v akci aby se ti psi alespoň mechanicky najedli, stejně si myslím, že jiné nedostávají a z kvalitnějších by se zes...

14.7.2021 21:01

Tak to je masakr, tolik psů, tolik jich snad nikdy v jiných kauzách nebylo...dá se někam přispět na krmení? Kolik tak může denně oficiálně majitel takové smečky utratit za žrádlo a kolik opravdu v situaci, v které je teď. Pokud je někdo poblíž, klidně mu pošlu nějaký peníz na nákup třeba i "marketovek" (Darling) v akci aby se ti psi alespoň mechanicky najedli, stejně si myslím, že jiné nedostávají a z kvalitnějších by se zes...

Jestli jste na FB, tak jedině spojit se s touto paní https://m.facebook.com/profile.php?id=100007402995542&groupid=1975591552682039&ref=m_notif&notif_t=group_comment_reply

14.7.2021 21:13

Jestli jste na FB, tak jedině spojit se s touto paní https://m.facebook.com/profile.php?id=100007402995542&groupid=1975591552682039&ref=m_notif&notif_t=group_comment_reply

nejsem...

14.7.2021 21:21

nejsem...

Tak jedině se obrátit na Unii práv zvířat z. s., je to jejich členka a zároveň sousedka té chovatelky, paní Šárka Hnízdilová.

14.7.2021 22:00
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Kolik tak může denně oficiálně majitel takové smečky utratit za žrádlo a kolik opravdu v situaci, v které je teď.

U laciných granulí to vychází na cca 10 Kč/pes/den. 60 psů = 600 Kč denně jen za nákup žrádla. A věřím, že by se dalo najít i levnější krmivo. Samozřejmě nekvalitní, ale dát těm psům alespoň nažrat není finančně až tak náročné.

14.7.2021 23:25

Těch psů tam bude víc než 60...si vemte, 6 fen každá deset štěňat...těch psů tam bylo víc(jdu to zkouknout znovu)... i uvnitř. i kdyby litr na den, krát měsíc, to je jedna výplata. 30tis. ... to asi měsíčně nesežene, když neprodává.

15.7.2021 08:41

Těch psů tam bude víc než 60...si vemte, 6 fen každá deset štěňat...těch psů tam bylo víc(jdu to zkouknout znovu)... i uvnitř. i kdyby litr na den, krát měsíc, to je jedna výplata. 30tis. ... to asi měsíčně nesežene, když neprodává.

Přesně tak. Nechci tady šířit nějaké info typu JPP, ale když tady mnozí nemáte FB....v diskuzi tam právě psala její známá, že ona by si to představovala tak, že bude se psy doma a lidi jí budou posílat peníze. To už ale nikdo dělat nechce, když vidí, že se to nijak nehne, že ona ty psy pořád drží na dvorku a ve stodole. Podle mě je jediná cesta ty psy odebrat, ale vůbec netuším, jestli jsou na to nějaký páky.

15.7.2021 09:04

marcelaamax napsal(a):
https://tv.blesk.cz/video/7093805/mnozirna-na-jihu-moravy-na-dvorku-a-v-prilehle-stodole-se-tisni-desitky-retrivru-blesk-tlapky-napocitaly-na-sedesat-stenat.html?fbclid=IwAR1lR6hBe5W0xy3zt2YjGLbBHwvCHvuoOTZQU7Ng5LJDv3KEYLBvMagTRUw#

Proboha, to je strašný!!!! Chudáčci psi a paní je tedy rozhodně psychicky nemocná....doufám, že se po tomhle zveřejnění začne konečně něco dít....a že se jednotliví pejsci budou mít brzy dobře u nových pánečků. Vždyť to je týrání! Ach jo, je mi jich tak líto, až je mi z toho špatně 😪 Co může jednotlivec udělat? FB nemám....

15.7.2021 09:10

Proboha, to je strašný!!!! Chudáčci psi a paní je tedy rozhodně psychicky nemocná....doufám, že se po tomhle zveřejnění začne konečně něco dít....a že se jednotliví pejsci budou mít brzy dobře u nových pánečků. Vždyť to je týrání! Ach jo, je mi jich tak líto, až je mi z toho špatně 😪 Co může jednotlivec udělat? FB nemám....

Viz výš jsem uvedla jedině se obrátit na Unii práv zvířat z. s, paní Šárka Hnízdilová. Vím, že se s klubem domlouvali na nějaké dalším společném postupu. Jestli to k něčemu bude, netuším, ale pevně doufám, že jo.

15.7.2021 09:30

Pokud jsou tam evidentní znaky zanedbání, potom jediný, kdo může rozhodnout o odebrání zvířat, je obec, případně soud. Obec by ta zvířata musela zajistit (živit, umístit, řešit), a je mi úplně jasné, jak se k tomu staví. Může ji donutit obec s rozš. působností, pokud se to požene výš. Soud by fungoval také, ten by to obci prostě nařídil, případně by to odebrali na náklady nějakého úřadu s celostátní působností, soud samozřejmě může majitelce také nařídit, ať počet zvířat jakkoli zredukuje, a pokud lhůtu nedodrží, může nařídit exekuci, a to může skončit v zásadě i hromadným utracením těch zvířat. Jenže žalobu k soudu musí někdo podat, že. A kdo do toho půjde s rizikem soudních výloh. A nedejbože se ukáže, že zvířata "nejsou" oné paní, že jsou "tetičky", a soud si na tom i tak vyláme zuby. Mno, a takhle to tady máme

15.7.2021 11:01

Tady je přímo e-mailová adresa.

16.7.2021 19:05

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/za-tyrani-fenky-dostala-majitelka-podminku-dva-roky-nesmi-chovat-zvirata-40366427#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=CipYVG8waNz-202107161658&dop_id=40366427&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

No tak ono se vlastně fence nic nestalo, jenom měla za trest zalepenou pusu, takže dva roky zákaz chovu a pak může utýrat nějakýho jinýho psa, třebaq se to tentokrát povede.

Já nevím, co my máme za zákony, když někdo ukradne prachy, dá ..nebo přijme úplatek a dokážou mu to, tak to jsou pálky, ale když někdo týrá živýho tvora, tak je to jenom za ty ty ty.

A to vůbec nemluvim, jaký směšný (dle mého názoru) tresty jsou za týrání dětí.

16.7.2021 20:57

To je pěkný ten zvonek!🙂 máte s tím zkušenost? Zkusím jej asi objednat, kouknu, jestli to někdo hodnotil....díky 👍

16.7.2021 21:12

To je pěkný ten zvonek!🙂 máte s tím zkušenost? Zkusím jej asi objednat, kouknu, jestli to někdo hodnotil....díky 👍

Nemám, můj pes si uměl vše potřebné vykomunikovat po vlastní ose (zejm. chci ven, mám hlad, chci vyměnit vodu, chci společnost). Nehledě na to, že maďaři jsou kašpaři - určitě by na to vydržel celý den cinkat a měl by z toho legraci. A mně by praskla hlava. :-)

Znám to odsud: https://www.facebook.com/brainiacsdogtraining/videos/her-success-rate-has-gone-up-substantially-since-i-moved-the-buttons-next-to-the/453797515299977/

18.7.2021 10:25
fikovnice

XXX.XXX.132.4

Nemám, můj pes si uměl vše potřebné vykomunikovat po vlastní ose (zejm. chci ven, mám hlad, chci vyměnit vodu, chci společnost). Nehledě na to, že maďaři jsou kašpaři - určitě by na to vydržel celý den cinkat a měl by z toho legraci. A mně by praskla hlava. :-)

Znám to odsud: https://www.facebook.com/brainiacsdogtraining/videos/her-success-rate-has-gone-up-substantially-since-i-moved-the-buttons-next-to-the/453797515299977/

"...určitě by na to vydržel celý den cinkat a měl by z toho legraci."

18.7.2021 15:50
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
"...určitě by na to vydržel celý den cinkat a měl by z toho legraci."

https://www.youtube.com/watch?v=7notuuPwzCM

Skvělý je to v tom čtvrtém dnu (5:13), kdyby se vám to nechtělo sledovat celé.

19.7.2021 09:13

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/za-tyrani-fenky-dostala-majitelka-podminku-dva-roky-nesmi-chovat-zvirata-40366427#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=CipYVG8waNz-202107161658&dop_id=40366427&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

No tak ono se vlastně fence nic nestalo, jenom měla za trest zalepenou pusu, takže dva roky zákaz chovu a pak může utýrat nějakýho jinýho psa, třebaq se to tentokrát povede.

Já nevím, co my máme za zákony, když někdo ukradne prachy, dá ..nebo přijme úplatek a dokážou mu to, tak to jsou pálky, ale když někdo týrá živýho tvora, tak je to jenom za ty ty ty.

A to vůbec nemluvim, jaký směšný (dle mého názoru) tresty jsou za týrání dětí.

Toto mě dokáže tak strašlivě rozčílit. Zákaz chovu? A kdo to bude kontrolovat? Podmínka za takové zacházení s živým tvorem? Neuvěřitelné Soudce, který vydá takovýto rozsudek by zasloužil profackovat. Je mi z našeho soudního systému na zvracení

19.7.2021 09:42
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Toto mě dokáže tak strašlivě rozčílit. Zákaz chovu? A kdo to bude kontrolovat? Podmínka za takové zacházení s živým tvorem? Neuvěřitelné Soudce, který vydá takovýto rozsudek by zasloužil profackovat. Je mi z našeho soudního systému na zvracení

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/v-opilosti-a-s-majakem-na-aute-zabil-chodce-odsedel-si-25-roku-40366537

Opilec, nelegálně držená zbraň, stovka v obci, ujetí z místa nehody a neposkytnutí první pomoci. A je za to ve výsledku dva a půl roku.
Když nemá hodnotu ani lidský život, jak může mít hodnotu život zvířete?
Tresty jsou směšné. Naprosto směšné.

19.7.2021 10:32

Varaxi napsal(a):
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/v-opilosti-a-s-majakem-na-aute-zabil-chodce-odsedel-si-25-roku-40366537

Opilec, nelegálně držená zbraň, stovka v obci, ujetí z místa nehody a neposkytnutí první pomoci. A je za to ve výsledku dva a půl roku.
Když nemá hodnotu ani lidský život, jak může mít hodnotu život zvířete?
Tresty jsou směšné. Naprosto směšné.

Tak to je teda děs. a ještě takovej hajz@.
Bych se fakt nedivila, kdyby příbuzní oběti vzali spravedlnost do svých rukou.

19.7.2021 11:03
fikovnice

XXX.XXX.135.178

Atheira napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=7notuuPwzCM

Skvělý je to v tom čtvrtém dnu (5:13), kdyby se vám to nechtělo sledovat celé.

To je supeeer!
Trochu mi to připomíná z preklinického výzkumu tzv. self-administrační pokusy, založené na podmiňování a tzv. pozitivní odměně. Ale toto je veselé, toto mě hladí po duši!

22.7.2021 16:23

https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/tyrani-zvirat-fena-v-byte-ve-vykalech-pes-policie.A210722_114832_hradec-zpravy_kvi

Jsem v šoku… 🥺

Hrůza. Ať mi nikdo neříká, že je v takovém stavu za tři týdny. Majitel by potřeboval stejné zacházení.

25.7.2021 22:05
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Tak dnes napadení téměř v přímém přenosu. Sedím si doma a najednou z parku příšerný štěkot, řev, naříkání, řev lidí. Vyběhnu ven, oba majitelé venčili své psy navolno zřejmě se neviděli. Napadený menší voříšek místníko vinárníka, napadený samozřejmě psem bull. Bull přivolání nula, chlap řval jak blázen, nakonec psa chytil ztřískal, vyvěsil na obojku a řval. Druhý pejsek utekl na konec ulice, naštěstí odchycen, plakal a jedou na veterinu. Majitelé se znají těžko říct jak to dopadne. prostě další deme*t který si pořídil "bojového psa" aby mu zvednul jeho ego. O výchově a výcviku zřejmě nikdy neslyšel. Stát se to mně tak se neznám. Hrozný zážitek a to ani nešlo o mého psa. V závěru mi bylo líto jen obou zvířat.

26.7.2021 08:40

gaelle, opravdu bych v takovém okamžiku nečekala přivolání od jakkoliv superhyper vycvičeného bull psa.........

OT: netušíte, kdo toto téma založil? se tam objevilo "deaktivovaný......"
a nebyl to neznámy nick (nebo jo?)

26.7.2021 14:43
GAELLE

XXX.XXX.66.235

gaelle, opravdu bych v takovém okamžiku nečekala přivolání od jakkoliv superhyper vycvičeného bull psa.........

To už si nepamatuju kdo téma založil. Admin by mohl dohledat?
Mne spíš vytočilo jak majitel s bullem po odchycení zacházel. Byl to hnus prostě.
Ještě jsem dnes s vinárníkem nemluvila jak jejich pejsek dopadl.

26.7.2021 15:03
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/tyrani-zvirat-fena-v-byte-ve-vykalech-pes-policie.A210722_114832_hradec-zpravy_kvi

Jsem v šoku… 🥺

Ani nebudu psát, co by si takový ne-člověk zasloužil. nebylo by to nic hezkýho.

26.7.2021 15:05
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

O výchově a výcviku zřejmě nikdy neslyšel.

kdyby aspoń slyšel něco o vodítku

téma založil někdo s nickem podobným jako leithan, hrozně mě to mátlo.

26.7.2021 21:58
fikovnice

XXX.XXX.133.130

Přesně to zaujalo i mě...že si dotyčný deaktivoval účet. Třeba si někdo vzpomene...

Jinak je to cca měsíc od zadávení Amynky taktéž nějakým buloidním psem - psala jsem v jiném vlákně. S přáteli se teď asi víc uvidím, tak se jich chystám zeptat, jaké kroky podnikají. Tehdy řekli, že cituji:"Rozhodně to nenecháme vyšumět a dotyčná (majitelka) si to odnese."

26.7.2021 22:00
fikovnice

XXX.XXX.133.130

Zrzavci napsal(a):
O výchově a výcviku zřejmě nikdy neslyšel.

kdyby aspoń slyšel něco o vodítku

téma založil někdo s nickem podobným jako leithan, hrozně mě to mátlo.

Ježiš - máte pravdu, můj mdlý mozek :-) si asi vzpomněl - nebyla to "lindihan"??? Nebo tak nějak ten nick zněl.

26.7.2021 22:06
fikovnice

XXX.XXX.133.130

https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/krokodyl-zmizeni-patrani-policie-chovatel-zvire-nebezpeci.A210726_141749_ostrava-zpravy_woj

Sice to sem nepatří, ale nechtěla bych teď bydlet někde v sousedství člověka, kterému zdrhl hladový krokodýl.

Neregistrovaný uživatel

26.7.2021 22:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183

fikovnice napsal(a):
https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/krokodyl-zmizeni-patrani-policie-chovatel-zvire-nebezpeci.A210726_141749_ostrava-zpravy_woj

Sice to sem nepatří, ale nechtěla bych teď bydlet někde v sousedství člověka, kterému zdrhl hladový krokodýl.

Jezusmarja. Metrovej krokodyl znamena metr i s ocasem. Cili uplne miminko. Vic vam ublizi nas ranej kokrspanel nez vydesenej krokousek co od lidi bude zdrhat. Nebezpecnej muze bejt tak mozna civave nebo jorkovi. Rozhodne ne cloveku. Tohle zviratko ma tak 50 cisel tela i s hlavou. To vas fakt nesezere. A info o hldovosti je pekny ale ne fakt nebude skakat lidem po nohou.

Neregistrovaný uživatel

26.7.2021 22:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183

Tohle zviratko neninnebezpecny. Bat se nikdo nemusi.

27.7.2021 09:01

fikovnice napsal(a):

Souhlas s leithan. Tenhle krokodýl nebude tak nebezpečný jako bull v rukou pitomce (projde tento výraz?).

27.7.2021 09:16

Souhlas s leithan. Tenhle krokodýl nebude tak nebezpečný jako bull v rukou pitomce (projde tento výraz?).

Ale stejně představa, že se brouzdáte trávou kolem struhy po dešti a vyjede vám po noze krokodýl - v Čechách........stejně jako, že z březového hájku vystoupí lev ( tygr)....
Začínáme být země neomezených možností. A ještě jsem zapomněla na krajtu, která vyleze ze záchodové mísy.

27.7.2021 09:21
Atheira

XXX.XXX.209.8

No ale pořád je to krokodýl. Běžně tu nebývaj, tak místní musí vědět, na čem jsou.
Majitelé čivav maj ty čivavy taky rádi. Jako nechtěla bych jít koupat čivavu a místo pěknýho letního dne řešit, že mi ji sežral bejby krokodýl...

27.7.2021 09:26

A chytili už toho klokana v Táboře?

27.7.2021 09:29

A chytili už toho klokana v Táboře?

Ne, protože ten by i Bolta strčil do kapsy.
https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/zpravy/jizni-cechy-tabor-patrani-klokan-mestska-policie.A210629_122132_budejovice-zpravy_jbr

Neregistrovaný uživatel

27.7.2021 11:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183

Atheira napsal(a):
No ale pořád je to krokodýl. Běžně tu nebývaj, tak místní musí vědět, na čem jsou.
Majitelé čivav maj ty čivavy taky rádi. Jako nechtěla bych jít koupat čivavu a místo pěknýho letního dne řešit, že mi ji sežral bejby krokodýl...

Stejne by mel majitel. Civy navolno cucet protože pravdepodobnost ze z housti skoci misto krokodyla psi pozirac mini psu je nesrovnatelne vetsi a deje se nonstop

27.7.2021 11:55

Ne, protože ten by i Bolta strčil do kapsy.
https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/zpravy/jizni-cechy-tabor-patrani-klokan-mestska-policie.A210629_122132_budejovice-zpravy_jbr

Jak píšu, jsme země neomezených možností :-))
( Ale v odkazu píší, že chytili. V Lužnici. Chudák klokan. Proč má někdo potřebu, tahat ho do Čech.)

27.7.2021 12:35

( Ale v odkazu píší, že chytili. V Lužnici. Chudák klokan. Proč má někdo potřebu, tahat ho do Čech.)

:-) :-) a pak ho ani vykoupat se nenechají!
Ještě se tam v článku zmiňuje další osiřelý majitel klokana, to bude legrace, až se potká kluk a holčička a osídlí to tady, v Austrálii je musí střílet a strkají je do granulí.

27.7.2021 15:31

On je to takový trochu větší králík (samozřejmě vím, že je to vačnatec). A myslím, že jeho chov je relativně nenáročný a bezpečný. Ale třeba se pletu.

27.7.2021 21:08

On je to takový trochu větší králík (samozřejmě vím, že je to vačnatec). A myslím, že jeho chov je relativně nenáročný a bezpečný. Ale třeba se pletu.

Ten konkrétní možná, ale jinak jsou různí :

Ve vzpřímeném postoji měří samec klokana rudého jako dospělý člověk, kdy může mít i něco přes dva metry. Je to jediný klokan, který má načervenalou / rudohnědou srst. Samice a mláďata tohoto druhu mají srst spíše modravě šedou a mají méně osrstěný čenich. Velikostně samec dorůstá do délky až 1,6 metrů, a váží až 90 kg.

Tak takového "králíka" bych potkat nechtěla.

27.7.2021 21:21

Ve vzpřímeném postoji měří samec klokana rudého jako dospělý člověk, kdy může mít i něco přes dva metry. Je to jediný klokan, který má načervenalou / rudohnědou srst. Samice a mláďata tohoto druhu mají srst spíše modravě šedou a mají méně osrstěný čenich. Velikostně samec dorůstá do délky až 1,6 metrů, a váží až 90 kg.

Já myslela klokana rudokrkého, jak ho mají v ZOO Hluboká.

27.7.2021 21:45

Já myslela klokana rudokrkého, jak ho mají v ZOO Hluboká.

Tak ten je opravdu roztomilý !
( Ale to byla moje Líza taky :-)) )

27.7.2021 22:24

V soukromých chovech je hlavně Bennettův a ten rozhodně není tak velký..

28.7.2021 08:27
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Stejně je zajímavé, jak se časy mění. Kamarád před lety potkal u silnice klokana a když to šel nahlásit, dali mu dýchnout :) Dnes je tady v okolí má několik lidí, včetně bílých (těch klokanů).

28.7.2021 08:49
Andrýsek3

XXX.XXX.142.86

Já bych někdy chtěla vidět toho velkého rudého, nevíte, jestli ho mají v nějaké zoo?
Všude jsou jen ti prcci.😏

28.7.2021 08:52

Andrýsek3 napsal(a):
Já bych někdy chtěla vidět toho velkého rudého, nevíte, jestli ho mají v nějaké zoo?
Všude jsou jen ti prcci.😏

V Praze mají Karkulku. 🦘

https://www.zoopraha.cz/zvirata-a-expozice/zvireci-osobnosti/5779-karkulka-klokan-rudy

28.7.2021 09:00
Andrýsek3

XXX.XXX.142.86

V Praze mají Karkulku. 🦘

https://www.zoopraha.cz/zvirata-a-expozice/zvireci-osobnosti/5779-karkulka-klokan-rudy

Juu děkuji. 🦘

28.7.2021 09:13

Já jsem se v ZOO v Budapešti beznadějně zamilovala do klokánka králičího. Byl hrozně zvědavý, chodil za námi (volně) po expozici. A nestor kea podával manželovi z voliéry přes pletivo peříčko, ten byl taky parádní.

28.7.2021 09:51

Ještě Olomouc a Jihlava.
U menšího rudokrkého se píše, že má hustý kožíšek, který ho chrání před mrazem, a že v Anglii zdivočel a dodnes ve dvou oblastech žije. Venku.
:-) Tak třeba i u nás :-)

28.7.2021 11:10

Hm, nějak jsem se s tou ZOO nechala unést. Samozřejmě jsem myslela zoo. 😱

28.7.2021 11:50

Hm, nějak jsem se s tou ZOO nechala unést. Samozřejmě jsem myslela zoo. 😱

To jsou problémy :-) :-) třeba se tak jmenuje, některé mají v názvu ZOO, některé Zoo, jiné zoo. Jinak vše malé, no.
Unie zoo má také velká písmena - všechna, tak co.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_zoologick%C3%BDch_zahrad_v_%C4%8Cesku

28.7.2021 12:08

To jsou problémy :-) :-) třeba se tak jmenuje, některé mají v názvu ZOO, některé Zoo, jiné zoo. Jinak vše malé, no.
Unie zoo má také velká písmena - všechna, tak co.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_zoologick%C3%BDch_zahrad_v_%C4%8Cesku

Gramaticky správně je zoo, nikoli ZOO. Některé zahrady to mají v názvu chybně, tuším, že např. Dvůr Králové. Ale třeba Brno to píše správně. Vypadá to těmi velkými písmeny dost ošklivě!

https://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=zoo

28.7.2021 14:51

Gramaticky správně je zoo, nikoli ZOO. Některé zahrady to mají v názvu chybně, tuším, že např. Dvůr Králové. Ale třeba Brno to píše správně. Vypadá to těmi velkými písmeny dost ošklivě!

https://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=zoo

Správně je zoo, ale oni se jmenují ZOO :-) A je Budapest Zoo :-) Mezinárodní i česká asociace zoologických mají velká písmena. Že u nás je to hovorové.. Prostě si to tam napsali, no. A teď to je všude na reklamních předmětech, autobusech, lvech, watusi. Co už teď, přemalovat :-)

30.7.2021 12:46
fikovnice

XXX.XXX.135.174

https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/sternberk-stenata-prodej-nemocnych-psu-parvoviroza.A210730_102231_olomouc-zpravy_stk

Proboha, to už orgány nemůžou něco s tím Šternberkem udělat? Těch průserů se štěňaty ze Šternberku bylo přece už tolik!!!

30.7.2021 14:13

fikovnice napsal(a):
https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/sternberk-stenata-prodej-nemocnych-psu-parvoviroza.A210730_102231_olomouc-zpravy_stk

Proboha, to už orgány nemůžou něco s tím Šternberkem udělat? Těch průserů se štěňaty ze Šternberku bylo přece už tolik!!!

Štěňata jsou nabízena přes inzerát a poté předána na ulici, nejčastěji ve Šternberku či Uničově. Kromě toho, že se leckdy následně ukáže, že nejde o slíbená plemena, ale o různé křížence či plemeno zcela jiné, začnou mít psi záhy zdravotní problémy způsobené špatnou péči. V lepším případě pak následuje drahá a dlouhá léčba, v tom horším uhynutí.

Vypíchla bych to "předána na ulici", když nic jiného, tak tohle se omílá pořád dokola, jak na netu, tak v televizi, takže už poté by se měl zájemve otočit a štěně nekoupit.

30.7.2021 15:08
fikovnice

XXX.XXX.135.174

Štěňata jsou nabízena přes inzerát a poté předána na ulici, nejčastěji ve Šternberku či Uničově. Kromě toho, že se leckdy následně ukáže, že nejde o slíbená plemena, ale o různé křížence či plemeno zcela jiné, začnou mít psi záhy zdravotní problémy způsobené špatnou péči. V lepším případě pak následuje drahá a dlouhá léčba, v tom horším uhynutí.

Vypíchla bych to "předána na ulici", když nic jiného, tak tohle se omílá pořád dokola, jak na netu, tak v televizi, takže už poté by se měl zájemve otočit a štěně nekoupit.

No právě... Že se lidi nepoučí?!!
A možná tady ten prodej na ulici brání "orgánům" konat nebo nevím. Ale mám pocit, že i zde někdo psal, že ví o jaké množitele v tom Šternberku jde. Možná to dělají tak šikovně, že na ně paragraf nedosáhne.

30.7.2021 15:12

fikovnice napsal(a):
A možná tady ten prodej na ulici brání "orgánům" konat nebo nevím. Ale mám pocit, že i zde někdo psal, že ví o jaké množitele v tom Šternberku jde. Možná to dělají tak šikovně, že na ně paragraf nedosáhne.

Jani, toto je vymezeno zákonem (na ochranu zvířat proti týrání).

Prodej nebo předání psa nebo kočky novému chovateli

Je zakázán prodej nebo předání psa nebo kočky novému chovateli
a) na veřejném prostranství, s výjimkou prodeje nebo předání těchto zvířat v rámci veřejného vystoupení zvířat, nebo
b) na místech uvedených v § 13a odst. 5.

Viz https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-246

30.7.2021 15:17
fikovnice

XXX.XXX.135.174

a) na veřejném prostranství, s výjimkou prodeje nebo předání těchto zvířat v rámci veřejného vystoupení zvířat, nebo

No vida, tak by na ně měl být metr! Ale asi to dělají nějak šikovně, jinak si to fakt neumím vysvětlit, ptž o šternberských štěňatech jsem četla už tolik špatného, že jen jak se řekne Šternberk, naskočí mi "podezřelý "chov" psů"...

30.7.2021 15:20
fikovnice

XXX.XXX.135.174

Počkej, a chceš tím říct, že když mi kdysi byl Floček přivezen kamiónem (byl z Vysokého Mýta), tak to předání bylo nelegální?

Jako samozřejmě dnes jsem znalostmi jinde než před cca 13 lety, a psa bych si takto nepřevzala (nekoupila). Ale že je to nelegální, jsem netušila. Že to není správné, ano.

30.7.2021 15:21

fikovnice napsal(a):

Nepoučí

30.7.2021 15:27

fikovnice napsal(a):
Počkej, a chceš tím říct, že když mi kdysi byl Floček přivezen kamiónem (byl z Vysokého Mýta), tak to předání bylo nelegální?

Jako samozřejmě dnes jsem znalostmi jinde než před cca 13 lety, a psa bych si takto nepřevzala (nekoupila). Ale že je to nelegální, jsem netušila. Že to není správné, ano.

Né, tohle je v zákoně nově. Je to jeden z nástrojů, kterými chtějí bojovat proti množírnám. (Ne že by před lety neexistovaly, ale asi to nebyl tak palčivý problém jako v současnosti.)

30.7.2021 17:53

A hlavně jsme u toho znovu, lidi to množkám a různým překupníkům tááák usnadňují.

Pořád to nechápu, když by kupovali na inzerát třeba mobil, tak určitě nepřevezmou někde na parkovišti krabičku, do které se ani nemůžou podívat jestli tam mobil je, jestli je to ten správný mobil a jestli vůbec funguje a nevysolili za takového zajíce v pytli tisíce korun.
Určitě kdyby už teda i měli ten mobil v ruce a chtěli si ho vyzkoušet a prodávající by jim řekl...to bohužel nejde, je vybitý, tak by ho nekoupili.
Určitě by si prodávajícího třeba z aukra proklepli jaké má recenze a pod.

Ale jak jde o štěně, tak stačí, že jim dotyčný prodávající řekne, že to je dané plemeno a na parkovišti mu odevzdají sumičku, převezmou štěně a tradá.

A i když štěně přebírají u někoho, tak třeba mezi vraty, mámu vám neukážeme, protože je zrovna na veterině a pod.....

Vůbec si nezjistí alespoň základní informace, jakým způsobem se štěně standardně kupuje a na co si dát pozor........no to se to potom těm existencím obchoduje s nešťastnými štěňátky.
A když už i dotyčný vidí, že není všechno ok, tak štěně prostě koupí-zachrání, protože je jim ho líto, protože si řeknou "bože, když ho nekoupím, tak třeba umře nebo bůhví v jakých hrozných podmínkách ho budou držet.

Myslím, že zákonů můžou udělat kolik chtějí, ale dokud lidi, toužící po štěňátku, nezačnou používat selský rozum, tak je to úplně jedno.

30.7.2021 18:43

Né, tohle je v zákoně nově. Je to jeden z nástrojů, kterými chtějí bojovat proti množírnám. (Ne že by před lety neexistovaly, ale asi to nebyl tak palčivý problém jako v současnosti.)

a tusite nekdo, kdo je v pripade, ze psa predam/prevezmu na ulici - odpovedny?
se trosku obavam, ze chybuji obe strany totiz -a pak se samo nikdo dobrovolne neuda, ze...

30.7.2021 19:44

Kdyby tak poslali volavku.. chápu, že pes pro náš stát asi není tak cenný jako kokain, ale .. co je na tom, proboha, těžkého?
Já už si chvíli myslím, že to jsou příbuzní nějakého politika. Policie. Dyť tohle není možný. Tady prostě není vůle!

Je zakázán prodej a předání novému chovateli.
Nic se tam nepíše o tom, že přestupku se dopustí ten, kterému kočku nebo psa předávám.
§ 7b a)

30.7.2021 21:54

A tak když s tím nejde dle policie nic dělat, tak dobře těm kupujícím tak, vůbec je nelituju. Kdyby nebyli blbí, tak by ti černí ve Šternberku neměli odbyt.

31.7.2021 08:07

„Fenku si odvezla domů, bez jakýchkoliv dokladů, očkovaní a čipu, ale s tím, že zvíře mělo být řádně odčerveno,“ popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Na to se dá říct jediné : Kdo chce kam, pomozme mu tam. Nechápu, že policie stíhá jen prodejce. Až bude stíhat kupce a ke škodě za uhynulé štěně přidá ještě mastnou pokutu, tak možná bude líp.
Je mi líto štěňátka, té kupky určitě né !

31.7.2021 08:09

Kdyby tak poslali volavku.. chápu, že pes pro náš stát asi není tak cenný jako kokain, ale .. co je na tom, proboha, těžkého?
Já už si chvíli myslím, že to jsou příbuzní nějakého politika. Policie. Dyť tohle není možný. Tady prostě není vůle!

Je zakázán prodej a předání novému chovateli.
Nic se tam nepíše o tom, že přestupku se dopustí ten, kterému kočku nebo psa předávám.
§ 7b a)

Na prodej a koupi musí být dva. Přestupku se tudíž dopouštějí oba. Kdyby tam bylo napsáno "nabízení", tak je to něco jiného.

31.7.2021 08:34

Na prodej a koupi musí být dva. Přestupku se tudíž dopouštějí oba. Kdyby tam bylo napsáno "nabízení", tak je to něco jiného.

Ale o koupi tam není nic. Vážně. Fyz. osoba, fyz. os. podnik. i práv. os. se dopustí přestupku tím, že poruší zákaz prodeje nebo předání kočky nebo psa ... takže problém má ten, co předává, prodává. Kdyby tam bylo "zákaz koupě a přebírání" .. co není zákonem zakázáno, je dovoleno, pochybuji, že by mi za nákup dali pokutu. Nenechala bych si ji dát; nezaplatila. V případě, že jsem takový idiot, že jdu koupit psa ke Kauflandu.
A že nemohou nic dělat? Kecy. Škoda už je nad 10 tisíc a úmysl by se předpokládat dal, už by tam mohl být podvod. Jo, jestli je prodejce idiot, tak ne, ale na to se stačí zeptat těch třiceti lidí, kteří oznámení podali - kdo vám to prodal?
Musím říct, že v posledních cca pěti letech se práce policie v tomto dost zlepšila, ale tak proč tady se neděje nic?
Je to signál dalším překupníkům a týračům - dělejte si, co chcete.
A tady ta státní negramotka - do vězení s ní! Si dělá p nebo co?!
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/posedly-medik-privedl-sveho-psa-na-pokraj-smrti-40367995

Neregistrovaný uživatel

13.11.2021 11:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

https://www.idnes.cz/brno/zpravy/agresivni-pes-strach-napadeni-hodonin.A211112_636421_brno-zpravy_mos1

Budu hnusna ale tady se divim. Ze psiska. Uz davno nejsou otraveny. A ani bych se lidem. Nedivila.

13.11.2021 12:06
Atheira

XXX.XXX.209.8

Budu hnusna ale tady se divim. Ze psiska. Uz davno nejsou otraveny. A ani bych se lidem. Nedivila.

Hnusná? Možná...jak se to vezme. Celá tahle situace není hnusná? Já si dovedu představit, že být někým místním, tak těm psům přeju, aby zdechli a pokud možno co nejdřív.

13.11.2021 12:44
molok

XXX.XXX.160.41

Ono to bude asi v tom, že oni jako smečka napadají a rdousí pouze psy, to zranění lidí je tam v případě, že brání své psy, takže postižení jsou jenom a pouze pejskaři a tam je minimální šance, že se někdo uchýlí k trávení jiného psa, protože jsou si dobře vědomi, že je to chyba toho vypatlaného majitele a ne psů. Že nemáme zákony, které tomu dokáží účinně a tvrdě zabránit po prvním takovém útoku a situace se může několikrát opakovat, je smutná vizitka našeho státu.

13.11.2021 14:09
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

molok napsal(a):
Ono to bude asi v tom, že oni jako smečka napadají a rdousí pouze psy, to zranění lidí je tam v případě, že brání své psy, takže postižení jsou jenom a pouze pejskaři a tam je minimální šance, že se někdo uchýlí k trávení jiného psa, protože jsou si dobře vědomi, že je to chyba toho vypatlaného majitele a ne psů. Že nemáme zákony, které tomu dokáží účinně a tvrdě zabránit po prvním takovém útoku a situace se může několikrát opakovat, je smutná vizitka našeho státu.

Nó zase....tady je Morava, tu se lidi s ničím moc nepářou, na zákony a spravedlnost čekat nebudou...spíš si to vyřídí sami a divím se, že už se dávno nestalo. Je vidět, že pejskařů, prostě lidí, co jim na psech záleží, už je mezi náma hodně. Ano, i tady na Moravě.

13.11.2021 15:58

To já nepochopím....jak je možný, že na takový lidi nemáme páky....jak je možný, že pes pokouše člověka, zabije psa a nic se neděje....resp. dostane pokutu 500,-??
Jak je možný, že mu teda nakonec psy odeberou a pak zase vrátí??

Prostě jak je možný, že kdokoliv může terorizovat okolí a to nejen se psy a nic se mu nestane, nikdo mu v tom nezabrání....prostě dokud někdo (člověk) neumře, tak je všechno na pohodu a svěží.

20.12.2021 11:37

rapotacka11 napsal(a):
Viděli jste větší bl bku?
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/zena-ukradla-z-obchodniho-domu-v-praze-civavu-ktera-cekala-na-majitelku-40381673#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=yMws7l3Dh1e-202112200927&dop_id=40381673&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Vyrazí na nákupy se psem. Super. Už ho nikdy neuvidí.

20.12.2021 11:50

rapotacka11 napsal(a):
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/zena-ukradla-z-obchodniho-domu-v-praze-civavu-ktera-cekala-na-majitelku-40381673#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=yMws7l3Dh1e-202112200927&dop_id=40381673&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

..no jen blá.zen úvaze psa u obchodního domu..

Neregistrovaný uživatel

20.12.2021 11:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53

..no jen blá.zen úvaze psa u obchodního domu..

Ja dneska potkala civavu v oblecku navolno pred albertem. Panicka buhvikde. Evidentne vevnitr.

20.12.2021 11:55
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

U nás na vesnici se to dělá běžně, potřebuju si koupit v Pekárně rohlíky, Worka čeká před. Zamýšlíte se blbě. Blbá je ta, co si psa ,,odloží" a ne ti, co před obchody klidně šlohnou psa? Něco je asi špatně

Neregistrovaný uživatel

20.12.2021 11:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53

lesnížínka napsal(a):
U nás na vesnici se to dělá běžně, potřebuju si koupit v Pekárně rohlíky, Worka čeká před. Zamýšlíte se blbě. Blbá je ta, co si psa ,,odloží" a ne ti, co před obchody klidně šlohnou psa? Něco je asi špatně

Ja tam uvazat nasi rtw pulku lidi okolo bid sezere nebo umlati kosikem. Takze jo blb je ten co tam. Psa privaze klodne na hodinu protoze je liny hovado vybehnout z baraku dvakrat.

20.12.2021 12:07

lesnížínka napsal(a):

Jo, je to špatně, jenže dnes se krade a to všechno, co není přibitý. I psi ze zahrad. Já bych psa nikdy uvázanýho u obchodu nenechala, včera jsem vzala Cherry i do masny a nikomu to nevadilo. To byla ale výjimka, jinak psy na nákupy neberu.

20.12.2021 12:09

Ja dneska potkala civavu v oblecku navolno pred albertem. Panicka buhvikde. Evidentne vevnitr.

..nějak tohle opravdu nechápu....

20.12.2021 12:12

lesnížínka napsal(a):

.ano, na vesnici to je opravdu jiné...blbé je oboje, ale blbějsi je nechat psa před kramem ve městě, krom ukradeni může psa napadnout kolemjdoucí pes anebo ublížit nějaký má.gor....prostě je blbost jít tomu naproti....

20.12.2021 12:13

U nás u Alberta je kolikrát ještě těch psů u zábradlí uvázaných vícero, třeba s metrovým rozestupem Plus se tam motají bezďáci se vším možným na volno... Nikdy v životě bych psa před žádným obchodem nenechala...

20.12.2021 12:13

.ano, na vesnici to je opravdu jiné...blbé je oboje, ale blbějsi je nechat psa před kramem ve městě, krom ukradeni může psa napadnout kolemjdoucí pes anebo ublížit nějaký má.gor....prostě je blbost jít tomu naproti....

20.12.2021 12:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

lesnížínka napsal(a):

Jenže ono je taky něco jiného to udělat na vesnici a nebo před nějakým obchodakem ve městě. V předchozím bydlišti jsem také psa nechávala před samoobsluhou, když jsem šla třeba pro jednu věc, ale byla to p*del světa, všichni se tam znali, vevnitř jsem byla max 5 minut a na psa jsem přes výlohu viděla. Když nám pak obchod zavřeli, tak jsem o víkendu ráno chodila do vedlejší vesnice pro čerstvé pečivo. Taková ranní prochajda, alw zase to byla mala vesnice, na psa jsem viděla a ukradnout by se nenechal.

Nicméně v dnešní době nechat psa ve městě před obchodakem muže fakt jen blázen, vždyť je tolik případů, kdy psa ukradli. Fenu, která by odešla s každým bych nenechala samotnou ani u obchodu v te vedlejší vesnici. Samozřejmě, ze chyba je hlavně v těch, co psa u obchodu klidně ukradnou, ale proč to riskovat a pak si něco vyčítat? Je to podobne asi jako kdybych před tím obchodakem nechala odemčené kolo a někdo ho vzal - to je taky špatně, ale na druhou stranu moje blbost, ze ho tam nechám.

20.12.2021 12:19

Dnes by u obchodu nenechal nikdo ani dítě v kočárku, přitom dřív to na vesnicích taky bylo úplně normální. Si pamatuju, že v bývalým bydlišti tam bývalo těch kočárků zaparkovaných i šest.

20.12.2021 13:10

Dnes by u obchodu nenechal nikdo ani dítě v kočárku, přitom dřív to na vesnicích taky bylo úplně normální. Si pamatuju, že v bývalým bydlišti tam bývalo těch kočárků zaparkovaných i šest.

Nejen na vesnicích. I v menších městech. V osmdesátých a na začátku devadesátých let jsem klidně nechala kočárek s dítětem na hlavním náměstí desetitisícového města a šla do samošky. Kočárek s dítětem tam zdaleka nestál jediný. Nikdy se neztratil ani kočárek, ani dítě, ani oboje a ani věci, co byly v kočárku.
Stejně tak pes. Jsem moc ráda, že jsem ještě zažila dobu, kdy jsem si klidně na vycházce se psem skočila do samošky pro ledňáka nebo cokoliv jiného, a psa jsem mohla nechat před obchodem ať už na volno odloženého, nebo na vodítku. Bez strachu, že by ho někdo ukradl, nebo mu ublížil.

20.12.2021 13:38
Atheira

XXX.XXX.209.8

U nás ve městě se tohle stalo taky. Určitě víckrát, ale před pár lety, jsem zaregistrovala případ, co se fakt dloouho řešil, hledalo se, nabízely se velký prachy, evidentně byli majitelé ochotní zaplatit fakt moc a věřili fakt hodně dlouho, že se jim pes vrátí.
Taky čivava zaparkovaná u nákupáku.
No, už ji neviděli.

20.12.2021 13:50

Nejen na vesnicích. I v menších městech. V osmdesátých a na začátku devadesátých let jsem klidně nechala kočárek s dítětem na hlavním náměstí desetitisícového města a šla do samošky. Kočárek s dítětem tam zdaleka nestál jediný. Nikdy se neztratil ani kočárek, ani dítě, ani oboje a ani věci, co byly v kočárku.
Stejně tak pes. Jsem moc ráda, že jsem ještě zažila dobu, kdy jsem si klidně na vycházce se psem skočila do samošky pro ledňáka nebo cokoliv jiného, a psa jsem mohla nechat před obchodem ať už na volno odloženého, nebo na vodítku. Bez strachu, že by ho někdo ukradl, nebo mu ublížil.

Pamatuju si těsně po revoluci, po nechvalně známé amnestii. Jela jsem před Vánoci nakupovat do Olomouce na hlavní náměstí a tam před obchodem paní v šoku, že jí někdo ukradl deku z kočárku. Naštěstí dítě zůstalo.

20.12.2021 13:52

Atheira napsal(a):
U nás ve městě se tohle stalo taky. Určitě víckrát, ale před pár lety, jsem zaregistrovala případ, co se fakt dloouho řešil, hledalo se, nabízely se velký prachy, evidentně byli majitelé ochotní zaplatit fakt moc a věřili fakt hodně dlouho, že se jim pes vrátí.
Taky čivava zaparkovaná u nákupáku.
No, už ji neviděli.

Co tak vím, tak pes se najde, jen když se zaběhne. Že by někdo vrátil ukradenýho psa, jsem fakt ještě nikdy neslyšela.

20.12.2021 14:16

No já taky nechávala ovčandu a afgána zaparkované u nás před krámkem, naše čtvrť je defakto vesnice a na psa jsem celou dobu viděla přes výlohu. U supermarketu bych s to nelajzla už jen proto, že nikdy nevím, kdo se ke psu přimotá nebo jestli do něj nevlítne nějaký pes navolno.
U psa, který je ukradnutelný, protože hodný a obzvlášť u malých společenských plemen bych to neriskla už vůbec a když má zase člověk psa, co není ukradnutelný resp. že by ho šel odcizit tak max sebevrah, tak toho tam zase nenechám protože průšvih se může stát...stačí, že se ke psu přimotá děcko a pes ho praští kovovým košem do obličeje.
U nás před penny jsou pejskové uvazováni běžně, zatím jsem neslyšela, že by psa někdo odcizil a nebo byl jiný problém.

Jako ale uvázat u nákupního centra čivavu?? Si tak říkám, jak tohle může někoho napadnout, když vím, že půjdu do nákupáku, tak snad nechám psa doma....
Ani si neumím představit, jak to musí být hrozné, když člověk neví, co je s pejskem a o psu samotném ani nemluvím. Ta lepší varianta je, že jí dotyčný zloděj prodá někam do dobrého domova.......ta horší...nechci domyslet.

20.12.2021 14:55
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ta divná smažka si tu čivavu vyfotila, jestli jste si toho všimli, ta už ji beztak u sebe nemá.
To obratem poslala dotyčné/mu a ještě ten den ji odlifrovala pryč.

20.12.2021 15:28
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ja tam uvazat nasi rtw pulku lidi okolo bid sezere nebo umlati kosikem. Takze jo blb je ten co tam. Psa privaze klodne na hodinu protoze je liny hovado vybehnout z baraku dvakrat.

A nenapadlo tě, že je to možná stará, těžko pohyblivá paní? Ano, obejde s čívou blok a nakoupí si. Asi nebude na internetu, takže se nedočte, kolik se pořád krade psů, pokud to zrovna nebude v telce. Slečna by si zřejmě vzala čivavu do kabelky

20.12.2021 15:40
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

marcelaamax napsal(a):
Jenže ono je taky něco jiného to udělat na vesnici a nebo před nějakým obchodakem ve městě. V předchozím bydlišti jsem také psa nechávala před samoobsluhou, když jsem šla třeba pro jednu věc, ale byla to p*del světa, všichni se tam znali, vevnitř jsem byla max 5 minut a na psa jsem přes výlohu viděla. Když nám pak obchod zavřeli, tak jsem o víkendu ráno chodila do vedlejší vesnice pro čerstvé pečivo. Taková ranní prochajda, alw zase to byla mala vesnice, na psa jsem viděla a ukradnout by se nenechal.

Nicméně v dnešní době nechat psa ve městě před obchodakem muže fakt jen blázen, vždyť je tolik případů, kdy psa ukradli. Fenu, která by odešla s každým bych nenechala samotnou ani u obchodu v te vedlejší vesnici. Samozřejmě, ze chyba je hlavně v těch, co psa u obchodu klidně ukradnou, ale proč to riskovat a pak si něco vyčítat? Je to podobne asi jako kdybych před tím obchodakem nechala odemčené kolo a někdo ho vzal - to je taky špatně, ale na druhou stranu moje blbost, ze ho tam nechám.

U nás se nechávají odemčená kola venku běžně, ale už jsem zaznamenala, jak pán složitě zamykal kolo před Pekárnou, kde je nákup opravdu maximálně na 5minut. Chvíli jsem na něj pobaveně koukala, pak jsem si všimnula, že je to elektrokolo, tak možná drahé elektrokolo. Ale na těch 5minut v místě, kde nechodí davy, ale nanejvíš pár lidí co se zná...mi to přišlo prazvláštní Mamka klidně nechá kolo opřené u zídky, u hlavní cesty, už asi 15let. Jo, jednou se ztratilo, našla ho před hospodou. To se stává dost často, že si ho někdo ,,vypůjčí" Pokud se najde, není rozmlácené, tak to nikdo neřeší, spíš se tomu zasmějem.

20.12.2021 15:44

lesnížínka napsal(a):
U nás se nechávají odemčená kola venku běžně, ale už jsem zaznamenala, jak pán složitě zamykal kolo před Pekárnou, kde je nákup opravdu maximálně na 5minut. Chvíli jsem na něj pobaveně koukala, pak jsem si všimnula, že je to elektrokolo, tak možná drahé elektrokolo. Ale na těch 5minut v místě, kde nechodí davy, ale nanejvíš pár lidí co se zná...mi to přišlo prazvláštní Mamka klidně nechá kolo opřené u zídky, u hlavní cesty, už asi 15let. Jo, jednou se ztratilo, našla ho před hospodou. To se stává dost často, že si ho někdo ,,vypůjčí" Pokud se najde, není rozmlácené, tak to nikdo neřeší, spíš se tomu zasmějem.

Moc pěkný. Tady se nekrade. Platilo až do.. dva roky zpět. Víte jak... tak dlouho se čivava nechává před obchoďákem...

20.12.2021 15:50
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Moc pěkný. Tady se nekrade. Platilo až do.. dva roky zpět. Víte jak... tak dlouho se čivava nechává před obchoďákem...

Ale, jo, však je mi jasné, že se to taky přijde. Výhoda vesnice je to, že se tu lidi prostě znají.

20.12.2021 15:52
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):

Za jak dlouho odjedete s nezamčeným kolem?
Já na to nepotřebuju ani 5 minut právě.
S touhle myšlenkou si kolo zamykám všude.
I kdyby si ho jen "vypůjčil" nějakej vožrala. Kdo mu to dovolil? Jsem charita?
Moje kolo = moje peníze = můj čas v práci. Co mi zbude, když mi ho někdo odveze?
Když ho ještě uvidím, můžu ho zkusit honit a ječet. To je tak všechno. Protože už by mi ho stejně nikdo nikdy nevrátil.

20.12.2021 15:57
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Moje kolo = moje nohy.

20.12.2021 16:00
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

lesnížínka napsal(a):
A nenapadlo tě, že je to možná stará, těžko pohyblivá paní? Ano, obejde s čívou blok a nakoupí si. Asi nebude na internetu, takže se nedočte, kolik se pořád krade psů, pokud to zrovna nebude v telce. Slečna by si zřejmě vzala čivavu do kabelky

Taška přes rameno?

20.12.2021 23:31

To je hlava, ten Pálka
https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/ve-spravny-cas-na-spravnem-miste-kuryrka-zachranila-divku-pred-pitbulem-40381746

Asi máme málo útoků psů na psy a na děti a.......u nás. Tak si musíme číst ještě o těch v Americe. Ať už je to pitbul nebo.......Je neuvěřitelné, čím se také lidi živí !

21.12.2021 07:40

rapotacka11 napsal(a):

Tak prý je doma, pachatelka se chytla na odměnu.

21.12.2021 09:42
Terven

XXX.XXX.110.191

Tak prý je doma, pachatelka se chytla na odměnu.

Tak to je skoro zázrak. Vždycky žasnu, kolik lidí u nás je schopno přivázat psa před krámem a často i takovýho, kterej si o ukradení přímo říká - blue merle štěně, buldočka, JRT...
O tom, že se tam běžně klepou krátkosrsťáci bez oblečku ani nemluvím.

21.12.2021 18:29

Nevíte někdo, kdo založil toto vlákno?

30.12.2021 17:41

Nevíte někdo, kdo založil toto vlákno?

taky ti vrtá hlavou, kdo se to deaktivoval?
mám to na jazyku a ne a ne si vzpomenout.....

30.12.2021 17:45

Někdo nahoře psal, že to byla lindihan.

otázka

9.2.2022 11:27
otázka

XXX.XXX.230.195

Četli jste?
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/agresor-na-vyskovsku-postval-na-muze-staforda-zvire-trhalo-40386598#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=72kp8KK5u3r-202202091013&dop_id=40386598&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

včera byl napadený ve zprávách, dorvaný byl teda pořádně.

9.2.2022 11:30
Terven

XXX.XXX.110.191

Četli jste?
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/agresor-na-vyskovsku-postval-na-muze-staforda-zvire-trhalo-40386598#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=72kp8KK5u3r-202202091013&dop_id=40386598&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Tipuju, že majitel psa byl nějakej feťák...ti mívají takovýhle bezdúvodně agresivní úlety.
Včera jsem v centru města potkala dva na pohled evidentně sjetý chlapy a jeden z nich vedl staforda.

9.2.2022 11:30

otázka napsal(a):
včera byl napadený ve zprávách, dorvaný byl teda pořádně.

Aha, já právě na zprávy nekoukám. Se mně zdá, že lidi teď už nemají vůbec žádný zábrany. Nejdřív samá bezdůvodná napadení hlavně v Praze a větších městech a teď už to snad bude pomalu všude.

9.2.2022 13:16

Já to teď vidím poprvé...taky bych tipla na nějaký vyfetlo...těm je pak jedno, čím někoho napadnou, mají psa, tak prostě psem.

Nejhorší na tom je, že veškerá pravidla ...že má být pes očkovaný, načipovaný a při pohybu na veřejnosti na vodítku popř. tam, kde se můžou psi pohybovat na volno, tak by se mělo jednat o jedince, který je ovladatelný a minimálně má přivolání a samozřejmě nikoho nenapadá, neobtěžuje. To, že je samozřejmost, že pes nosí koš, pokud je to potřeba ani mluvit nebudu.
Prostě zodpovědný majitel psa udělá vše proto, aby jeho pes nikoho neohrozil a nebo neobtěžoval.

Veškerá omezení a vyhlášky a já nevim co všechno dopadnou zase na hlavu jen těch slušných a zodpovědných......takové existence, jako je ten...nevím jak bych ho pojmenovala...v tom článku nic dodržovat nebude.
A bohužel myslím, že každý takový případ se podepisuje na špatné pověsti těchto plemen a obecně strachu veřejnosti z těchto plemen a to jen díky tomu, že u této komunity jsou bull psi popř. jejich kříženci v oblibě.
Být to v dřívějších dobách, tak by asi měli dobrmany a rotvíky.

9.2.2022 13:25
Terven

XXX.XXX.110.191

Pokud je to vyfetlo, jakože já tipuju, že jo, tak těm jsou nějaký pravidla samozřejmě ukradený a zábrany nemají žádný.

9.2.2022 14:20

Terven napsal(a):
Pokud je to vyfetlo, jakože já tipuju, že jo, tak těm jsou nějaký pravidla samozřejmě ukradený a zábrany nemají žádný.

Zábrany nemá žádný, z vazby ho pustí, psa mu nechají a do soudu - než ho zavřou, jako že doufám, že ho nakonec zavřou - děj se vůle boží.
Možná ani nestihnou tu řádnou vazbu uvalit. Nebylo by to poprvé.

9.2.2022 15:06

Použil podvraťáka jako zbraň, nikdo ho nepustí.
NS už takový rozsudek má, tak to nebude žádný problém, soudce už se nebude muset vymlouvat. Úmysl, zbraň, vězení.
Akorát mi teda začíná vadit, že zahraničí aspoň občas použije slovo kříženec, ale u nás je vše stafford. By mě zajímalo, jak ho naučil takový útok na člověka.
No to je jedno... hlavně ať paka nepustí za rok domů.
https://www.pravniprostor.cz/clanky/spravni-pravo/pes-jakozto-zbran-ci-pachatel-k-otazkam-verejnopravni-odpovednosti-vlastnika-psa

27.4.2023 11:23

Já to byla!
Když mně ty kozy tak chutnaj....
No a cyklisti? Ty je potřeba potírat!

27.4.2023 11:24

27.4.2023 11:37
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

jak já tomu pánovi rozumím! Tak moc.
zrovinka tuhle jsem jela našima vesnickejma cestama a proti mně dva byčiglísti - říkám jim tak schválně, protože prostě papoušek na kole hltající kilometry a bezohledně se chovající si ani jiný názvosloví nezaslouží. no a...... jejich půlka silnice jim byla málo. maník -pravděbodobně, aby vlastním tělem kryl svou vyvolenou proti přijíždějícím autům byl prostě v druhý půlce silnice. Taky bych ho zmrsklala bičem, kdyby to šlo.

27.4.2023 11:45
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já to byla!
Když mně ty kozy tak chutnaj....
No a cyklisti? Ty je potřeba potírat!

Se těm cyklistům často strašně divím, jak to metou po tý silnici, i když mají jinou možnost (tady jezdí po silnici i tam, kde je cyklostezka, nechápu). Já se na kole silnicím snažím vyhnout, co to jde, protože auta za zády mi jsou strašně nepříjemná a třeba městem, když nikde není pruh pro kola a musím na silnici, radši slezu a vedu to po chodníku.

27.4.2023 11:53

a elektrokola bych v horách řadila mezi motorová vozidla... Bez nich nahoře v horách bylo pár namachrovaných hltačů kilometrů a stoupání a pár "normálních" cyklistů. Dnes tam vyjede každý - a bez ohledu na množství cest vyhražených pro ně jsou všude - i na hatích (vjezd zakázán) na horských stezičkách (vjezd zakázán)... chovají se jak hulváti, zvonky nemají, řítí se bezohledně do zatáček... a všude odhazují tuby od energodrinků... Já vím, že jsou i ti slušní - ale asi máme smůlu...

Doga na vodítku je i dostatečně odstrašující psík a někdy se to hodí. Když nás před pár lety na hatích dojel cyklista - tak jsem kráčela pomalu, Nighta na prověšeném vodítku a neuhla jsem. Když žádal o prostor k předjetí (kolem bažina), jen jsem pravila psíkovi "ty něco slyšíš? tady přeci žádný cyklista není, tady být nemůže..." no mít jezevčíka, asi by mě dotyčný přerazil... ale oko v oko s Nightem sesedl z kola a capkal na těch nacvakávacích cyklobotkách pomalu za námi asi kilometr... Jindy jsme totéž předvedli ve skalním sestupu (také tam je jasně vyznačena objízdná trasy pro cyklisty). Prostě jakmile je vjezd zakázán, klidně jim to komplikuji... a neuhnu. A doga na vodítku se objíždí v skalním průchodu blbě... A tak místo adrenalinového sjezdu pomalu potupně kráčí a vedou kolo...

27.4.2023 12:00
Atheira

XXX.XXX.209.8

a elektrokola bych v horách řadila mezi motorová vozidla... Bez nich nahoře v horách bylo pár namachrovaných hltačů kilometrů a stoupání a pár "normálních" cyklistů. Dnes tam vyjede každý - a bez ohledu na množství cest vyhražených pro ně jsou všude - i na hatích (vjezd zakázán) na horských stezičkách (vjezd zakázán)... chovají se jak hulváti, zvonky nemají, řítí se bezohledně do zatáček... a všude odhazují tuby od energodrinků... Já vím, že jsou i ti slušní - ale asi máme smůlu...

Doga na vodítku je i dostatečně odstrašující psík a někdy se to hodí. Když nás před pár lety na hatích dojel cyklista - tak jsem kráčela pomalu, Nighta na prověšeném vodítku a neuhla jsem. Když žádal o prostor k předjetí (kolem bažina), jen jsem pravila psíkovi "ty něco slyšíš? tady přeci žádný cyklista není, tady být nemůže..." no mít jezevčíka, asi by mě dotyčný přerazil... ale oko v oko s Nightem sesedl z kola a capkal na těch nacvakávacích cyklobotkách pomalu za námi asi kilometr... Jindy jsme totéž předvedli ve skalním sestupu (také tam je jasně vyznačena objízdná trasy pro cyklisty). Prostě jakmile je vjezd zakázán, klidně jim to komplikuji... a neuhnu. A doga na vodítku se objíždí v skalním průchodu blbě... A tak místo adrenalinového sjezdu pomalu potupně kráčí a vedou kolo...

My tohle děláme čtyřkolkám v lese. A neuhnem a neuhnem.
Ono i bez dogy by vám to asi vyšlo. Většina těch lidí moc dobře ví, že tam takhle nemá co dělat. Budou mít plnou hubu keců, ale nepřejedou vás.

27.4.2023 12:03

Popravdě někdy je to fakt o hubu a fakt by mě zajímalo, co by dělal, kdyby byl rozjetej a člověk fakt nestihnul uhnout. Jako ne že bych chtěla, aby se mi to stalo, chraňbůh, ale pokud člověk nevidí za zatáčku nebo za strom, je to klidně možný.

27.4.2023 12:10

ono stačí, když za zatáčkou je parta mladých lidí s maličkými dítky - a mezi ty kočárky a odrážedla a třeba i pes na vodítku se motá - snadno prosvištět kolem se vždy nedá

27.4.2023 12:53

"a elektrokola bych v horách řadila mezi motorová vozidla... Bez nich nahoře v horách bylo pár namachrovaných hltačů kilometrů a stoupání a pár "normálních" cyklistů. Dnes tam vyjede každý - a bez ohledu na množství cest vyhražených pro ně jsou všude - i na hatích (vjezd zakázán) na horských stezičkách (vjezd zakázán)... chovají se jak hulváti, zvonky nemají, řítí se bezohledně do zatáček... a všude odhazují tuby od energodrinků... Já vím, že jsou i ti slušní - ale asi máme smůlu..."

PŘESNĚ TAK!
a těch slušných nebude ani promile

27.4.2023 13:03
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

"a elektrokola bych v horách řadila mezi motorová vozidla... Bez nich nahoře v horách bylo pár namachrovaných hltačů kilometrů a stoupání a pár "normálních" cyklistů. Dnes tam vyjede každý - a bez ohledu na množství cest vyhražených pro ně jsou všude - i na hatích (vjezd zakázán) na horských stezičkách (vjezd zakázán)... chovají se jak hulváti, zvonky nemají, řítí se bezohledně do zatáček... a všude odhazují tuby od energodrinků... Já vím, že jsou i ti slušní - ale asi máme smůlu..."

PŘESNĚ TAK!
a těch slušných nebude ani promile

a naopak slušně z nich to promile mívá
Já fakt nepochopím, že se můžou leckdy fakt ta řítit někam, kam nevidí. na co čekají? až smetou dítě?

řízek2

28.4.2023 08:44
řízek2

XXX.XXX.32.156

Zrzavci napsal(a):
a naopak slušně z nich to promile mívá
Já fakt nepochopím, že se můžou leckdy fakt ta řítit někam, kam nevidí. na co čekají? až smetou dítě?

Obávám se, že většina s tím promile nečeká nic, a pak se diví...

Přidejte reakci

Přidat smajlík