Americký stafordšírský teriér

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chovatelská stanice Bet Taylor...
30000 KčNici1311
XXX.XXX.89.60
Dobrý den, mám takový problém. Máme doma 3 letou fenu x AST a před týdnem jsme přivezli z útulku 8 letého psa AST. I když se ze začátku zdálo, že si sednou, hned první den pes na fenu zaútočil. Zatím spolu vycházejí relativně v pohodě...na vodítku se doplňují, vzájemně očuchávají, chvilkama to vypadá, že se mají i rádi...u jídla nemají žádné problémy. Někdy mi přijde, že mu prostě z ničeho nic přepne a vyjede po ní, na štěstí už jen vrčí a nekousne ale i tak. Už když jsme ho přivezli, měl poraněné tlapky a bere na to ATB, může se tak chovat kvůli tomu? Že je třeba přecitlivělý? Fena je hodně splachovací, takže ho pořád bere, ale jde vidět, že mu po tom napadení nevěří. Jak mám takovou situaci řešit? Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Já na Vašem místě bych se omluvila feně a útulku, a psa vrátila dříve, než se stane něco, co už nepůjde vzít zpátky...
.okamžitě bych ho vrátila....
lesnížínka
napsal(a):
Přecitlivělý AST....se ještě nenarodil. Ne, tlapkama to nebude.
A čím? Nehlídá si jídlo a to mi přijde zajímavé. Co vedlo k útoku? Přecitlivělý být nemůže. No byste se divila, jsou modely kámen a bebínko. Zvíře zraněné se brání. Nejlepší obrana je varovat a "útočit". Nikdy neviděno?
Mí
napsal(a):
Tyhle plemena psí bonton neřeší.Leckdy
neumí vydávat ani základní psí signály, ignorují i podřízení se u jiného psa atd.Bylo to v nich výběrem potlačeno.V ringu by jim to bylo k ničemu.
Neměla byste nějaký příklad, video, jména psů, ať se můžu podívat, já to nikdy neviděla, pokud jsem nenarazila na čistě bojový chov.
napsal(a):
A čím? Nehlídá si jídlo a to mi přijde zajímavé. Co vedlo k útoku? Přecitlivělý být nemůže. No byste se divila, jsou modely kámen a bebínko. Zvíře zraněné se brání. Nejlepší obrana je varovat a "útočit". Nikdy neviděno?
O tom, že povahový labil, o tom nepochybuju, ale přecitlivělost na bolest, fakt?
lesnížínka
napsal(a):
O tom, že povahový labil, o tom nepochybuju, ale přecitlivělost na bolest, fakt?
No a proč by ne?
Asi půjde o křížence a tam nemáte, co se povahy týče, záruku vůbec žádnou. Přece to, že je ve psovi bull, automaticky neznamená, že nemůže být citlivý na bolest.
Navíc nikdo nevíme, co pes s tlapami má, třeba jde o něco fakt hodně bolestivého...
a třeba to nemá nic společného s tlapami ale s tím, že ho mají týden, 8mi letého psa, ještě si nezvykl, je nejistý a tak reaguje jak reaguje....
marcelaamax
napsal(a):
No a proč by ne?
Asi půjde o křížence a tam nemáte, co se povahy týče, záruku vůbec žádnou. Přece to, že je ve psovi bull, automaticky neznamená, že nemůže být citlivý na bolest.
Navíc nikdo nevíme, co pes s tlapami má, třeba jde o něco fakt hodně bolestivého...
Ať už buloidní cokoliv, přece tahle plemena byla šlechtěna na necitlivost k bolesti. Vždyť normální pes má práh mnohem níž než člověk, natož bull.
lesnížínka
napsal(a):
Znáte ten příběh, jak paní sama nadzvedla auto, protože pod tím leželo její dítě? To je adrenalin. Pes bojující se psem je v jiném módu, myslíte, že když se řízne do tlapy, že ho to nebolí? Co psi, kteří dostanou od elektr. obojku a běží dál, co tam hraje roli, mají všichni posunutý práh bolesti?
Tady z těch azorků se dělají nesmrtelní hrdinové, co je klidně rozkrájíme na milimetrové plátky a oni nebudou brečet, no tak takhle to není.
A proč labil, tomu útoku něco předchází a to jsme neviděli. A kdyby to viděl zadavatel, tak se to dalo řešit. Taky mi cizí sameček napadl megý.. zajímavý případ :-) přišel do cizího obydlí a okamžitě ho vzal za svůj hrad :-)
No jo, pro klid všech je lepší nechat ho jít, to já jen tak, to je jedno.
napsal(a):
a třeba to nemá nic společného s tlapami ale s tím, že ho mají týden, 8mi letého psa, ještě si nezvykl, je nejistý a tak reaguje jak reaguje....
Tak samozřejmě.... jen bych asi netvrdila, že přecitlivělý AST se ještě nenarodil...(z útulku, předpokládám že spíš xAST)...Řekla bych, že bolavé tlapky klidně vliv mít můžou, ale taky nemusí, to tady můžeme jen tipovat...
Můj pes má aktuálně stržený polštářek na tlapce, teď už je to dobrý, ale v den, kdy to bylo nejhorší, tak to na něm taky bylo znát. Chodil po třech, venku na zahradě spíš polehával s hračkou v hubě, než aby lítal jako vždycky. No a když fena chytla rapla a začala kolem něho lítat jako blázen a poskakovat, tak sice po ní nevyjížděl, ale bylo vidět, že ho otravuje... A to jindy si jde hrát okamžitě.. Myslím, že i bull pes má nárok na to nebýt ve své kůži, když ho něco bolí .
lesnížínka
napsal(a):
Ať už buloidní cokoliv, přece tahle plemena byla šlechtěna na necitlivost k bolesti. Vždyť normální pes má práh mnohem níž než člověk, natož bull.
Asi bych to nenazvala úplně necitlivostí k boleti. Ona tam ta bolest je, ale ti psi ji spíš přetrpí, vydrží. I kdyby měli umřít, prostě to nedají najevo, nevzdají se...To samé je s nima třeba při sportech, oni nedají najevo, že už nemůžou, oni pojedou furt až do úplného vyčerpání...
"Řekla bych, že bolavé tlapky klidně vliv mít můžou"
samozřejmě ano, další možná příčina nejistoty
marcelaamax
napsal(a):
Asi bych to nenazvala úplně necitlivostí k boleti. Ona tam ta bolest je, ale ti psi ji spíš přetrpí, vydrží. I kdyby měli umřít, prostě to nedají najevo, nevzdají se...To samé je s nima třeba při sportech, oni nedají najevo, že už nemůžou, oni pojedou furt až do úplného vyčerpání...
No vidíte, sama jste si odpověděla, že to prostě mají jinak. Normální Alík by se na to vytento, než by padl vyčerpáním. Proto si prostě myslím, že nějaké tlapy ho až tak nerozhodí, ale je z útulku, kdoví, po čem se tam dostal, takže psychika v háji, bych brala jako první důvod problémů.
lesnížínka
napsal(a):
No vidíte, sama jste si odpověděla, že to prostě mají jinak. Normální Alík by se na to vytento, než by padl vyčerpáním. Proto si prostě myslím, že nějaké tlapy ho až tak nerozhodí, ale je z útulku, kdoví, po čem se tam dostal, takže psychika v háji, bych brala jako první důvod problémů.
Ano, to že jdou do všeho naplno a "dokonce", to mají jinak, to je pravda...
Ale to, že mají nárok nebýt ve své kůži, když mají nějaké zranění, nebo je něco bolí, tak to mají úplně stejně jako ostatní psi . Edit.: akorát, že to většinou nedají znát hned, když jsou v nějaké "akci"...
Viz můj pes se strženým polštářkem, nebo třeba fena, když měla ta opařená záda.... Fakt nebudou naprosto imunní vůči bolesti jen proto, že jsou to bullové...
Edit.: já bych to přiblížila asi takhle - dva bullové se budou rvát, na život a smrt, i přes to, že z obou poteče krev, tak se nevzdají. Pak je člověk rozdělí, psi úplně v klidu odkráčí a nedají nic na sobě znát. Ale pak vyprchá ten adrenalin, psi se doma hodí do klidu a začnou si lízat rány... A začnou třeba pak reagovat trochu jinak než normálně, bude je něco bolet, nebudou to oni...
napsal(a):
Neměla byste nějaký příklad, video, jména psů, ať se můžu podívat, já to nikdy neviděla, pokud jsem nenarazila na čistě bojový chov.
Nevím jaký příklad, nebo video by jste chtěla vidět.Mám známou která dlouhé roky měla pitbuly, později stafordy,tak vím moc dobře co v nich je a jak se chovají. Jen si někdy všimněte jak se dívají na jiné psy, jiní psi si většinou nedovolí jen tak druhého upřeně fixovat očima.Nebo i pri hře s jiným psem se občas nedá odhadnout podle postoje těla jestli je to ještě hra,nebo se to zvrtne.U mladých mají stafbula, občas ho hlídám.Mám vždy oči na šťopkách.A to je tohle plemeno slabý odvar...
Nici1311
XXX.XXX.89.60
marcelaamax
napsal(a):
No a proč by ne?
Dobrý den, konkrétně měl přerostlé drápy a měl je zapichlé hluboko v tlapkách, bohužel na všech 4. Momentálně léčíme ATB, měl bolestivý zánět, rozkousal si i polštářky na tlapkách a k tomu všemu chronický zánět uší. K napadení došlo právě v momentě, kdy mu fena olízla bolavé ucho, o kterém jsme bohužel do té doby nevěděli a nedozvěděli jsme se to ani od daného útulku...tam nám i řekli, že tlapky se zahojí samy a nepotřebují zvláštní péči...přitom pes kulhal na dvě nohy...bolet ho to asi muselo, protože vrčel i na nás, když jsem tlapky a uši mazali ATB mastí...postupně, jak bolest odchází, tak se pes mění...K feně se tulí, dokonce jí už párkrát vyzval ke hře...jen když se fenka moc rozdivočí, tak zvedá tlapku a odchází. V naší nepřítomnosti je oddělujeme, ale pořád mi nepřijde, že by to měl být nějaký psychouš a bylo by nutné ho vracet do útulku. O jídlo se nepere, o hračky taky ne. Jinak v očkováku má psáno Americký stafordšírský teriér a taky tak vypadá... žádný PP k němu samozřejmě nemám, takže to opravdu může být cokoliv...
Pro mě je hlavní, že se nehádá o jídlo a hračky, to je tak nějak znamení, že je úplně normální a vlastně strašně hodný a že fakt je problém v bolesti - zraněné zvíře se brání - a půjde to s ním. V nepřítomnosti samozřejmě oddělujte a v přítomnosti dobře pozorujte malinké náznaky, kdy se fena přiblíží a on třeba stáhne uši a tak podobně, prostě se o sebe bojí, fuj ty tlapky musí být šílená bolest, tak feně vysvětlit, že k němu musí chodit opatrně, pomalu, spíše je nechat si hrát venku, oni se tam psi chovají jinak, volněji, nejsou tak nervózní.
Vypadá to dobře, to půjde.
Nici1311
XXX.XXX.89.60
napsal(a):
Pro mě je hlavní, že se nehádá o jídlo a hračky, to je tak nějak znamení, že je úplně normální a vlastně strašně hodný a že fakt je problém v bolesti - zraněné zvíře se brání - a půjde to s ním. V nepřítomnosti samozřejmě oddělujte a v přítomnosti dobře pozorujte malinké náznaky, kdy se fena přiblíží a on třeba stáhne uši a tak podobně, prostě se o sebe bojí, fuj ty tlapky musí být šílená bolest, tak feně vysvětlit, že k němu musí chodit opatrně, pomalu, spíše je nechat si hrát venku, oni se tam psi chovají jinak, volněji, nejsou tak nervózní.
Vypadá to dobře, to půjde.
Podle vet. musel trpět šílenou bolestí a díky bolesti si ty tlapky tak prý rozkousal...Fena je naučená, že doma si může hrát max s hračkama a jinak se doma odpočívá a řádí se až venku. Taky je naučená, že když to moc přehání, tak na povel přestane. Jen je to neohrabaný buldozer a kolikrát mu na tu tlapku šlápne aniž by chtěla...Vidím na ní, že už se snaží být opatrná, když se kolem něj motá. Oni si padli do oka na první dobrou, jen se to pokazilo díky chybě, které by se dalo předejít, kdyby nás útulek informoval o všech zdravotních problémech. Pes si sice v životě prožil peklo, ale povahu má úžasnou. Vždycky čeká, až fenka usne, aby se k ní mohl jít přitulit :D
Nici1311
napsal(a):
Podle vet. musel trpět šílenou bolestí a díky bolesti si ty tlapky tak prý rozkousal...Fena je naučená, že doma si může hrát max s hračkama a jinak se doma odpočívá a řádí se až venku. Taky je naučená, že když to moc přehání, tak na povel přestane. Jen je to neohrabaný buldozer a kolikrát mu na tu tlapku šlápne aniž by chtěla...Vidím na ní, že už se snaží být opatrná, když se kolem něj motá. Oni si padli do oka na první dobrou, jen se to pokazilo díky chybě, které by se dalo předejít, kdyby nás útulek informoval o všech zdravotních problémech. Pes si sice v životě prožil peklo, ale povahu má úžasnou. Vždycky čeká, až fenka usne, aby se k ní mohl jít přitulit :D