Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.4.2021 18:57
Kikol

XXX.XXX.106.2

Dobrý den,
Máme půlroční fenku a druhý den se chová jinak. Doma je smutná, pořád spí a málo jí, což je u ní zvlástní, protože je normálně hodně žravá. Vzdycky si dá od něčeho trosicku a pak uz to nejí. Když jsme s ní šli na procházku, tak byla normalní. Lítala, čmuchala, hrála si, ale doma zase nejsmutnejsi pes na svete. Teplotu nemá. Predevcirem si doma ucurla hned po venceni, ale jinak cura normalne.. taky je abnormalne mazliva. Normalne nam lezi u noh, ale ted chodi i za pritelem na kreslo a lezi mu na hrudi, coz predtim nedelala nikdy. Může to být zacatek harani?
Mockrat dekuju za pripadne zkusenosti/rady.

3.4.2021 19:11
Atheira

XXX.XXX.209.8

Asi i záleží, co je to za plemeno. U některých by bylo 6 měsíců na hárání docela brzy, u něčeho menšího to tím klidně být může. Celkově je dost fen, co první dny hárání (jako pokaždé, ne jenom u úplně prvního) docela prožívá. Některé i zvrací, můžou mít průjem, nejíst, být celkově takové přešlé.

Já jsem to u feny pravidelně poznala tak, že asi týden před tím než se rozhárala, zvracela. Pak tak týden nic, pohoda a pak přišel den, kdy nechtěla moc jíst, spíš pospávala a celkově se tvářila jak obživlá deprese. Většinou tak do tří dnů začala špinit. Energie se jí během těch prvních pár dnů zase vrátila, stejně tak chuť k jídlu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.4.2021 19:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to hodně individuální. Myslím, že Dominika psala, že Nefret poprvé hárala v půl roce, moje Cherry v 16 měsících. Obě GR. A zrovna ta moje se chovala podobně jako fenka zadavatelky, na procházce pořád učůrávala. Tak si myslím, že předzvěst hárání to být může. Každopádně bych fenku hlídala, aby to nebylo něco jiného, třeba.

3.4.2021 19:30
Kikol

XXX.XXX.106.2

Atheira napsal(a):
Asi i záleží, co je to za plemeno. U některých by bylo 6 měsíců na hárání docela brzy, u něčeho menšího to tím klidně být může. Celkově je dost fen, co první dny hárání (jako pokaždé, ne jenom u úplně prvního) docela prožívá. Některé i zvrací, můžou mít průjem, nejíst, být celkově takové přešlé.

Já jsem to u feny pravidelně poznala tak, že asi týden před tím než se rozhárala, zvracela. Pak tak týden nic, pohoda a pak přišel den, kdy nechtěla moc jíst, spíš pospávala a celkově se tvářila jak obživlá deprese. Většinou tak do tří dnů začala špinit. Energie se jí během těch prvních pár dnů zase vrátila, stejně tak chuť k jídlu.

Ona měla taky průjem, ale měla konzervu, tak jsem to spiše přisuzovala tomu. Dnes uz se prujem zlepsil. Neni to hnačka, jen jsou trochu řidší, ale pravidelnost stejná. Přišlo mi nejvice zvlastni, ze venku litala a kdyz jsem ji cvicila na privolacku, zrala granulky (davam ji je jako pamlsek) uplne normalne, div mi neukousla ruku. A doma zase posmutnela. Taky mi prijde zvlastni, ze porad spi, ale kdykoliv se zvednu a jdu si sednout treba jinam, jde hned zamnou. Ze neni uplne apaticka a zajima se o veci. Dneska nam nekolikrat donesla i hracky... no budu ji hlidat a kdyztak zajedu potom na veterinu.

3.4.2021 19:32
Kikol

XXX.XXX.106.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to hodně individuální. Myslím, že Dominika psala, že Nefret poprvé hárala v půl roce, moje Cherry v 16 měsících. Obě GR. A zrovna ta moje se chovala podobně jako fenka zadavatelky, na procházce pořád učůrávala. Tak si myslím, že předzvěst hárání to být může. Každopádně bych fenku hlídala, aby to nebylo něco jiného, třeba.

Hlídám, merim teplotu a pozoruju. Uvidim behem par dni a kdyztak bych zajela na veterinu. Jinak je to Vipet, ale psala jsem chovatelce a rikala, ze uz zazila harani v pul roce, takze by to klidne mohlo byt..

Přidejte reakci

Přidat smajlík