Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.4.2021 11:16
kovosrot

XXX.XXX.142.61

Dobrý den,
doufám, že neopakuji již položenou otázku, ale potřeboval bych prosím radu zkušených. Máme cca 8 dnů 9 týdenní fenečku belgického ovčáka, je zdravá, dobře se socializuje, je velice kontaktní. Spávám na gauči v obývacím pokoji a fenečka si vybrala můj svetr, na kterém spává u gauče.
Třikrát za noc s fenečkou vstávám, aby se vyvenčila. Dáváme ji nyní na savou podložku, vždy když se na ni vyčůrá, tak následuje mohutná pochvala a pamlsek. Občas se stane (cca zatím 2x), že na podložku zašla sama, ale jinak to pustí, kde ji zrovna napadne. Jsme trpěliví, nekáráme ji, jen důrazně řekneme "ne" a dáme ji na podložku.
Chtěl bych se zeptat, zda něco děláme špatně, nebo pejsek je na toto ještě v 9 týdnech malý popř. poprosit o radu jak na to dále.
Díky moc všem za radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.4.2021 11:26

neučte na podložku a už vůbec ne velké plemeno !! Když vás vzbudí - popadnout do náruče (v náručí štěně nečůrá) a honem ven. Spát musíte oblečená tak, abyste mohla vyrazit. Brzy štěně vydrží celou noc - ale jak ji naučíte čůrat doma - bude jí dlouho trvat, než ji to odnaučíte. A štěněti je jedno, jestli podložka nebo koberec, nebo křeslo... prostě čůrá se tam, kde to necáká na nožičky... a ještě ji za to chválili...

4.4.2021 11:29
kovosrot

XXX.XXX.142.61

OK, budu vodit ven a bude dostávat pamlsky. Myslel jsem, že jakmile bude větší, tak zmizí podložka,ale to co říkáte, je logické. Moc Vám děkuji.

4.4.2021 11:33
juhaj

XXX.XXX.164.121

Zkuste si prohledat předchozí témata na tuto otázku. Zvláště pak jak dopadli ti, kteří to psa učili. Vydržet raději pár louži doma a budete mít po problemu napořád. Mi srolovali koberce po tu dobu a venčili a běhali. Podložkou si zaděláváte na budoucí větší problém s počuraným bytem od velkého psa.

4.4.2021 12:03
kovosrot

XXX.XXX.142.61

Podložka už zmizela . Jsem moc rád, že jste mi poradili, ještě než jsem zadělal na problém. Jen bych se rád zeptal ještě na jednu věc. Není mi jasné zda, jít vyvenčit již při probuzení a napití pejska nebo čekat, až mi začně dávat signály, že se mu chce čůrat. Nebo je to jedno? Omlouvám se za hloupé dotazy. Měl jsem dříve NO, ale tam jsme takové postupy neřešili, protože byl venkovní. Díky moc předem.

4.4.2021 12:10

kovosrot napsal(a):
Podložka už zmizela . Jsem moc rád, že jste mi poradili, ještě než jsem zadělal na problém. Jen bych se rád zeptal ještě na jednu věc. Není mi jasné zda, jít vyvenčit již při probuzení a napití pejska nebo čekat, až mi začně dávat signály, že se mu chce čůrat. Nebo je to jedno? Omlouvám se za hloupé dotazy. Měl jsem dříve NO, ale tam jsme takové postupy neřešili, protože byl venkovní. Díky moc předem.

hned, prostě se probudí nebo nakrmí a jde se ven.

4.4.2021 12:14

takto malé štěně čůrá často - a nevyzpytatelně Takže hned po probuzení vynést ven, po snídani taky... obecně platí ČASTO - i tak se stane "nehoda". Pokud začne čůrat doma, chytit do náručí a vynést ven - a tam po dočůrání chválit... Pokud už se vyčůrá (udělá bobek) - nemá cenu dělat scény. V klidu, bez emocí (a bez vzteku) uklidím - naopak venku chválím. Nauči se brzy...

4.4.2021 12:17
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jak psaly holky ven hned, když se probudí, za chvíli, co popapá a to už by venku chtělo prochajdu do doby, než se vyčůrá a vybobkuje. Takhle malé štěndo si ještě neřekne, jako vám to neřekne půlroční mimino.

4.4.2021 14:19
Markéta80

XXX.XXX.227.151

Rozhodně nechválit že se venčí v bytě Pes nepochopí že na jedno místo je to ok a kus vedle nesmí.navíc pak to odnaučovat ze začátku nehod bude víc a pak to bude lepší a lepší Po probuzení štěně okamžitě drapnout a dát na trávu. To je mžik a pustí to čím bude starší tím víc vydrží. Pak nastane doba kdy napřed jde na wc člověk až pak pes

Přidejte reakci

Přidat smajlík