Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bertik005

6.4.2021 17:37
Bertik005

XXX.XXX.214.24

Většinou se pes venčí na procházce - pole, louka, ale občas dělá hromádky na zahradě. Vždy všichni psi chodili na konec zahrady mezi stromy. Ale nynější pes dělá hromádky po celé zahradě a momentálně si oblíbila místo u posezení a grilu.
Jak psa naučit, že se na zahradě chodí na jedno místo?
Sice je to pouze občas, ale nikdy nevím, kde po zahradě mi do toho děti šlápnou. Předchozí psi se to tak nějak učili jeden od druhého, takže nevím, jak na to.
Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.4.2021 18:01

pokud se pes vyvenčí na zahradě, tak to hned uklidím - nejpozději ve chvíli, kdy to objevím. Mám obří plemeno a i když má oblíbená místa, kde to nevadí, nenechám si "posr...ou" zahradu.

Bertik005

6.4.2021 18:46
Bertik005

XXX.XXX.214.24

No to je pochopitelné, že to hned uklízím. Nevím, co je to jako za postřeh, že nemáte posr.. zahradu! Ale myslela jsem jako, že je pes na zahradě a my vylezeme z baráku, děti se rozprchnou po zahradě a potkáme to někde, kde to nečekáme. Vždy se snažím nejdřív projít zahradu, ale je to cca 3000m a ona to nechá pokaždé jinde a teď je tedy celkem otravné, že se začala venčit i u stolu s lavičkami.

6.4.2021 18:49

Vodítko, ukázat kde, povel, odměna.
Práce..
Pes si vybírá místo, když může. Protože někde to označil kocour, cizí pes, kuna.
Za to ten pes nemůže. Když je někde hromada, pach, tak zákon mu káže jít jinam.
S tím musíte pracovat vy.

Bertik005

7.4.2021 08:30
Bertik005

XXX.XXX.214.24

Dobře děkuji. Zkusím to tedy přes to vodítko a odměnu. Jak píši, je to občas, tak 2x do týdne jinak se venčí na procházce. Ale prostě když si sednete na lavičku a najednou si všimnete, že je kousek za vámi hromádka, není to úplně ono. Jen jsem chtěla slyšet, zda jde psovi nějak vysvětlit, že na některém místě zahrady to nevadí a někde jsou hromádky nežádoucí.

7.4.2021 09:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já si myslím, že tohle má každý pes jinak.

Pes nám na zahradě chodí dělat potřebu až úplně na konec zahrady do rohu a nebo na hnůj, nijak jsem to neučila, dělá to tak sám od sebe. Fena ale tohle neřeší, je schopná to hodit hned za zámkovu, na které máme posezení. V případě, že prší, tak to klidně hodí i na tu zámkovku, jen aby nemusela na déšť. A pes? Ten se zase radši v dešti nebude venčit vůbec, protože na tu zámkoku pod střechou to nehodí a do deště sám nepůjde, takže ho tam musím "vyhnat" já.

Řeším to tak, že s fenou jdu ráno ven a dojdu s ní až nakonec zahrady a počkám, než udělá potřebu tam. Další řešení je to, že psa vezmete mimo zahradu a jste tam tak dlouho, dokud tu potřebu neudělá. Ale to je u psů, kteří jsou doma. Pokud psa máte venku, tak to bude asi těžší. Asi bych ho opravdu dovedla někam do míst, kde vám to nevadí a tam ho pak za vykonání potřeby chválila.

7.4.2021 09:49
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Anebo oplůtkem oddělit venčící část zahrady a na zbytek psa pouštět jen když jste tam s ním.

7.4.2021 10:02
eli22

XXX.XXX.2.247

Tak to jste teda dobří! Když je zahrada pod sněhem, tak to teda nechávám. Když sleze sníh, tak sbírám kilča hovínek. Ale i tak, každý den nesbírám, protože když jdou kadit v noci za tmy, tak to ráno nehledám. No když mají dorazit děti, tak poctivě sbírám, aby se v tom neválely. Zřejmě se budu muset nad sebou zamyslet

7.4.2021 10:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

eli22 napsal(a):
Tak to jste teda dobří! Když je zahrada pod sněhem, tak to teda nechávám. Když sleze sníh, tak sbírám kilča hovínek. Ale i tak, každý den nesbírám, protože když jdou kadit v noci za tmy, tak to ráno nehledám. No když mají dorazit děti, tak poctivě sbírám, aby se v tom neválely. Zřejmě se budu muset nad sebou zamyslet

Já taky nesbírám denně (teda krom toho když vyloženě vidím, že to fena hodila na tu zámkovku nebo těsně za ní, tak to jdu, a seberu to), a na hnoji to dokonce nesbírám vůbec .

7.4.2021 10:04
eli22

XXX.XXX.2.247

marcelaamax napsal(a):
Já taky nesbírám denně (teda krom toho když vyloženě vidím, že to fena hodila na tu zámkovku nebo těsně za ní, tak to jdu, a seberu to), a na hnoji to dokonce nesbírám vůbec .

..... se mi trochu ulevilo.

7.4.2021 10:29
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Psy jsm učila stejně, jak popisuje Megííí, odvedla jsem je do sadu vzadu, kde bobky ničemu nevadili, je to mimo ,,trasy". Když byli úplně malincí a bobky jsem našla někde poblíž boudy, tak jsem vzala na lopatku bobek, pejska s sebou bobek jsem vyhodila v sadu a: tady, tady jsou fajníky jo? Taky se většinou venčili venku, ale když už, tak šli dozadu. Až v skoro 8 letech psa, když vážně onemocněl a kadil, kudy chodil, jsem takovou blbost samozřejmě neřešila a teď...teď je druhý pes starý, až dozadu nepůjde, když je někdy rád, že se vůbec zvedne a odbelhá se někam opodál...

7.4.2021 10:49

já sbírám denně, protože každé ráno jdu se psem ven - obejdeme zahradu, nakrmíme venkovní pipiny (v zimě), ojíme jahody a maliny (v létě), pokocháme se vstávajícím sluníčkem, mlhou, sněhem (všechna počasí jsou vlastně hezká)... pes se vyvenčí a já to uklidím. Odpoledne se venčí na procházce... i proto máme zahradu trvale bobkoprostou. Jasně že může přijít problém - ale když mě v noci vzbudí, že nutně musí ven (výjimečně), tak se rychle oblíknu a jdu s ním - abych věděla, co se děje... Takže opravdu bobek na zahradě ležící je výjimkou.
Pes se venčí většinou dvakrát za den, někdy jen jednou.

Bertik005

7.4.2021 11:09
Bertik005

XXX.XXX.214.24

marcelaamax napsal(a):
Já si myslím, že tohle má každý pes jinak.

Pes nám na zahradě chodí dělat potřebu až úplně na konec zahrady do rohu a nebo na hnůj, nijak jsem to neučila, dělá to tak sám od sebe. Fena ale tohle neřeší, je schopná to hodit hned za zámkovu, na které máme posezení. V případě, že prší, tak to klidně hodí i na tu zámkovku, jen aby nemusela na déšť. A pes? Ten se zase radši v dešti nebude venčit vůbec, protože na tu zámkoku pod střechou to nehodí a do deště sám nepůjde, takže ho tam musím "vyhnat" já.

Řeším to tak, že s fenou jdu ráno ven a dojdu s ní až nakonec zahrady a počkám, než udělá potřebu tam. Další řešení je to, že psa vezmete mimo zahradu a jste tam tak dlouho, dokud tu potřebu neudělá. Ale to je u psů, kteří jsou doma. Pokud psa máte venku, tak to bude asi těžší. Asi bych ho opravdu dovedla někam do míst, kde vám to nevadí a tam ho pak za vykonání potřeby chválila.

No právě, každý pes to dělal automaticky na konci zahrady pod stromem, a že jich bylo už spoustu. Jsme zatížení na velká plemena (takže bohužel kratkověkost) a vždy jsme jich měli více najednou. Ale nikdy jsme to nijak neučili. Teď máme prvně menšího a ta to prostě asi neumi nebo nevím, zda se to neupravi věkem. Je jí teprve 11měs. Tak uvidíme. Všem děkuji za rady.

7.4.2021 11:58

No já mám teda zcela opačné preference.....jsem radši, když to psi hoděj na trávu hned vedle dvora. To hned vidím a neříkám, že to sbírám úplně každý den v zimě...ráno jdu do práce je tma, večer přijdu z práce je tma, nehodlám tam lítat s baterkou. takže jednou za 3 dny cca. Ale od jara sedím ráno na zahradě, piju kafe, takže jakmile pes vykoná jdu a seberu.
Naopak někde vzadu na zahradě, kde to není vidět, tam když se překecám a dojdu posbírat, tak už to nejsou dva bobky......po zimě raději nemluvím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík