Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.4.2021 20:28
Ankayn

XXX.XXX.246.142

Ahoj, potřebuju poradit.
Je mi 14. Rodiče mi koupili psa, je to štěně dlouhosrsté kolie. jelikož se zjistilo že mamka má na něj alergii, dělá kvuli tomu paniku, takže táta rozhodl, že nemůže do obyváku ani nikam jinak, jenom může být u mně v pokoji.
Psa jsem hrozně chtěla, ale bojím se že mi zničí pokoj nebo že třeba ten rok než bude moci být venku se se mnou do pokoje nevejde.
Prosím, poradte mi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.4.2021 20:30

rodiče ale občanku už určitě mají, vrátit
psa, občanku

6.4.2021 21:50

Štěně vrátit - najít mu dobrý domov ! Občanku si můžou nechat .
Zadavatelko, ty si psa rozhodně nezasloužíš a to štěně si nazaslouží život s tebou.

6.4.2021 22:01

Ať je to troll! Ať je to troll!

6.4.2021 22:11
assil

XXX.XXX.122.3

Ankayn napsal(a):
Ahoj, potřebuju poradit.
Je mi 14. Rodiče mi koupili psa, je to štěně dlouhosrsté kolie. jelikož se zjistilo že mamka má na něj alergii, dělá kvuli tomu paniku, takže táta rozhodl, že nemůže do obyváku ani nikam jinak, jenom může být u mně v pokoji.
Psa jsem hrozně chtěla, ale bojím se že mi zničí pokoj nebo že třeba ten rok než bude moci být venku se se mnou do pokoje nevejde.
Prosím, poradte mi.

Tak nezničí pokoj, pokud upustí páru někde jinde, takže s ním musíš pár let KAŽDÝ den (ano, i když prší, sněží, padají kroupy) ven na procházku na několik hodin a tam ho vyblbnout. Jinak sbohem pokoji. A ano, dlouhosrstá kolie je poměrně velký pes, takže až vyroste, tak pokud je pokoj menší, bude tam pravděpodobně trochu nebo i více překážet. Omezení jen na pokoj nebude fungovat, protože až mu za pár měsíců naroste srst, bude muset po většině procházek ještě minimálně do koupelny do sprchy shodit to bahno, co přinese v chlupech, to fakt v pokoji mít nechceš. Představa, že ho v roce šoupnete ven a do baráku už nepůjde, pravděpodobně u kolie fungovat nebude.
Jediná smysluplná rada je, štěně prodejte dokud je malé a kupec se najde, jinak bude nešťastný pes i vy.

6.4.2021 22:14
assil

XXX.XXX.122.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ať je to troll! Ať je to troll!

Ale nemusí být, znám i takový případ, kdy pes smí v podstatě do chodby a jedný místnosti, ale to je u lidí, co vědí co dělají a tomu psovi je to jedno, že když je tam sám nebo v noci a chrápe znaven, že nesmí do ložnice a do kuchyně.

6.4.2021 22:18

assil napsal(a):
Ale nemusí být, znám i takový případ, kdy pes smí v podstatě do chodby a jedný místnosti, ale to je u lidí, co vědí co dělají a tomu psovi je to jedno, že když je tam sám nebo v noci a chrápe znaven, že nesmí do ložnice a do kuchyně.

Ja vím, že nemusí být, ale přeji si, aby byl.

7.4.2021 09:18
Fiona.Praha

XXX.XXX.71.75

Ja vím, že nemusí být, ale přeji si, aby byl.

Musí to být trollík, musí.

Jinak zřejmě přilétli z Marsu nebo jiné planety (třeba Gurunu) a mamka poprvé v životě potkala na blízko psa - štěně, které koupili dceři a zaparkovali jí ho pokojíčku hned vedle TV a noťasu. A lidské mládě má strach, že mu psí mládě zničí hračky a ještě se o něj bude muset starat. A dospělí zavřou dveře, nechají mláďata osudu, protože přece ta alergie

7.4.2021 09:20

alergeny nezůstanou v pokoji, jsou na oblečení, nábytku, podlaze, ve vzduchu, takže si pořád myslím, že ti lidé nejsou úplně v pořádku, pardon

7.4.2021 09:35
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Fiona.Praha napsal(a):
Musí to být trollík, musí.

Jinak zřejmě přilétli z Marsu nebo jiné planety (třeba Gurunu) a mamka poprvé v životě potkala na blízko psa - štěně, které koupili dceři a zaparkovali jí ho pokojíčku hned vedle TV a noťasu. A lidské mládě má strach, že mu psí mládě zničí hračky a ještě se o něj bude muset starat. A dospělí zavřou dveře, nechají mláďata osudu, protože přece ta alergie

A jídlo jim budou strkat škvírou pod dveřma Ještě, že slečna toho pejska tak moc chtěla...15let to nějak vydrží

7.4.2021 09:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

assil napsal(a):

A tak já na tomhle nevidím nic divného. Znám fenu, kterou mohla do do chodby, do vstupní haly a z té do kuchyně. Ze vstupní haly byly ještě dveře do obýváku a taky tam bylo schodiště do patra - tam fena nesměla. I když dveře do obýváku byly nonstop otevřené, tak tam nikdy nešla. A rozhodně nevypadala, že by jí to nějak vadilo. V hale měla svůj pelíšek a byla spokojená. Byla tak naučená od štěněte a bylo to pro ní naprosto normální. Přijde mi to stejné, jako když pes nemůže do postele, na gauč, nebo do ložnice.

Ale tady to s tou alergií je úplně jiný případ. Jak už někdo psal, tak pes bude muset do vany a bude muset přes ten byt projít. A ta jeho srst tam prostě bude, ty alergeny tam budou. Myslím, že tím se nic nevyřeší. Když jsem se psem vrátila na nějakou dobu k rodičům, tak jsem s ním taky byla jen ve vrchním patře. Ale přes to spodní patro jsme normálně chodili a chlupy tam byly taky.

7.4.2021 10:00

Nevím no, jsem jediná, komu připadá, že slečna chtěla jen hračku? Mně by ve 14 bylo naprosto jedno, jestli pes doma něco zruší, a už vůbec, jestli se s ním budu mačkat v pokojíčku. Jenže mně toho psa rodiče nedovolili. Tady byl chlupáč dovolen, pořízen a ještě povoleno, aby pobýval s holkou v pokojíku.
Zřejmě si maminka myslí, že takhle tu alergii zvládne. Jinak můj manžel má taky alergii na psí chlupy a zvykl si, léky bral jen nějakou chvíli.

7.4.2021 10:26

Nebo rodiče pořídili psa, protože už jim z domácí výuky hrabalo.

7.4.2021 11:01
assil

XXX.XXX.122.3

marcelaamax napsal(a):
A tak já na tomhle nevidím nic divného. Znám fenu, kterou mohla do do chodby, do vstupní haly a z té do kuchyně. Ze vstupní haly byly ještě dveře do obýváku a taky tam bylo schodiště do patra - tam fena nesměla. I když dveře do obýváku byly nonstop otevřené, tak tam nikdy nešla. A rozhodně nevypadala, že by jí to nějak vadilo. V hale měla svůj pelíšek a byla spokojená. Byla tak naučená od štěněte a bylo to pro ní naprosto normální. Přijde mi to stejné, jako když pes nemůže do postele, na gauč, nebo do ložnice.

Ale tady to s tou alergií je úplně jiný případ. Jak už někdo psal, tak pes bude muset do vany a bude muset přes ten byt projít. A ta jeho srst tam prostě bude, ty alergeny tam budou. Myslím, že tím se nic nevyřeší. Když jsem se psem vrátila na nějakou dobu k rodičům, tak jsem s ním taky byla jen ve vrchním patře. Ale přes to spodní patro jsme normálně chodili a chlupy tam byly taky.

Jenže alergie na zvíře není na chlupy, ale na kožní šupinky a fakt obvykle stačí, že pes se dlouho nezdržuje v blízkosti alergika. Někdy nevadí ani to a stačí, když člověk na toho psa nešahá. To, že pes někde projde, je obykle úplně fuk. Ostatně by nevadila ani ta vana, když jí slečna po psovi dobře umyje.
Já teda nevím, ale na rozdíl od ostatních tady mi nepřipadá divný, že rodiče pořídí čtrnáctiletý holce psa, i to plemeno je celkem slušně vybraný. A holt i ta alergie se stane, mám to i v rodině a že rodiče nechtějí sebrat dceři štěně a snaží se to vyřešit jinak mi taky připadá normální. A celkem oceňuju, že holka se i zamejšlí nad důsledky pro toho psa a ptá se tady. A místo rady porady dostane tak akorát sodu, jakože fakt super.

7.4.2021 11:34

A na co se teda vlastně ptá? Čtu to furt dokola a fakt nevím.

Já bych napsala radu: buď ráda, že ti pejska pořídili, užívej si s ním. A nebo jestli ho nechceš, tak ho dej někomu jinému.
Co jinýho se tady dá poradit?

7.4.2021 11:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

Nebo rodiče pořídili psa, protože už jim z domácí výuky hrabalo.

A nebo ho nepořídili. Proto je v tom pokoji, tajně. No a jak začne ničit a nepůjde schovat do šuplíku, bude průser.

7.4.2021 11:54

No já to řeknu asi takhle....mám roční pyrenejku a upřímně si umím představit, že by byla zavřená v jedné místnosti, když bych nebyla doma. Ale neumím si představit, že bych s ní fungovala tak, že jsem s ní zavřená v jednom pokoji.
To by se zbláznila buď psice a nebo já.

7.4.2021 14:59
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

No, holčině z toho asi taky hrabe.
Má na krku psa.
A sama.
Je ještě tak malá.
Takhle si to rozhodně nepředstavovala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík