Americky stafordširsky terier

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chov. stanice přijímá rezervace...
15000 Kč
Zdravím,
Máme problém ohledně naší skoro roční feny, je to kříženec staforda s borderkou.
Od malička ji cvičíme a snažíme se jí vychovat. Všechno zvládá a poslouchá.
Je hodná a mazlivá.
Problém ale nastává, když nejsme s přítelem společně s ní v místnosti a například na mého tátu začne štěkat nebo vrčet (nikdy neublíží).. Nestává se to vždy. Táta na ni nebyl nikdy zlý, nechává se krmit, hladí ji a všechno je v pohodě (když jsme v místnosti)
Co jsme tak vypozorovali, tak má většinou problém s lidmi mužského pohlaví a s fenami. Na výletě vždy vrčela na muže a na feny, ostatních si nevšímala nebo se nechala pohladit a od psů očichat.
Momentálně hodně zápasíme na procházkách. Jakmile vyjdeme ven je jako v jiném světě a nereaguje absolutně na nic (pokud je v blízkosti pes).. Tleskání, volání, křičení, šťouchnutí, zatahání za obojek, prostě na nic. Bydlíme na okraji města kde je hodně psů, jednou jsem s ní vyšla ven sama a byla tak nezvladatelná, že jsme nedošli ani 30 metrů. Nefunguje na ní nic, pozitivní přístup ani fyzické tresty.
Proto přišel na řadu ostnáč, rozhodně to není něco co bych chtěla používat, ale bohužel očividně není jiná možnost. Stále tu je ale problém se psy za plotem, je jako urvaná a klidně bude lítat vzduchem, jen aby si agresivně zaštěkala jako blázen. Pokud vím, tak ji nikdy žádný pes ani člověk nenapadl.
Jediný vyřešený problém je tahání, s ostatním si bohužel nevíme rady.
Stafi
napsal(a):
Zdravím,
Máme problém ohledně naší skoro roční feny, je to kříženec staforda s borderkou.
Je hodná a mazlivá.
Problém ale nastává, když nejsme s přítelem společně s ní v místnosti a například na mého tátu začne štěkat nebo vrčet (nikdy neublíží).. Nestává se to vždy. Táta na ni nebyl nikdy zlý, nechává se krmit, hladí ji a všechno je v pohodě (když jsme v místnosti)
Co jsme tak vypozorovali, tak má většinou problém s lidmi mužského pohlaví a s fenami. Na výletě vždy vrčela na muže a na feny, ostatních si nevšímala nebo se nechala pohladit a od psů očichat.
Momentálně hodně zápasíme na procházkách. Jakmile vyjdeme ven je jako v jiném světě a nereaguje absolutně na nic (pokud je v blízkosti pes).. Tleskání, volání, křičení, šťouchnutí, zatahání za obojek, prostě na nic. Bydlíme na okraji města kde je hodně psů, jednou jsem s ní vyšla ven sama a byla tak nezvladatelná, že jsme nedošli ani 30 metrů. Nefunguje na ní nic, pozitivní přístup ani fyzické tresty.
Proto přišel na řadu ostnáč, rozhodně to není něco co bych chtěla používat, ale bohužel očividně není jiná možnost. Stále tu je ale problém se psy za plotem, je jako urvaná a klidně bude lítat vzduchem, jen aby si agresivně zaštěkala jako blázen. Pokud vím, tak ji nikdy žádný pes ani člověk nenapadl.
Živím se řešením psích problémů, napište mi prosím na email live.with.my.beagle@gmail.com a nebo magdavirglerova@gmail.com
Uživatel s deaktivovaným účtem
A povely jste zkoušeli? A práci? Nějaký režim, práci, smysl dne, co má dělat,
co dělat místo štěkání a létání vzduchem.
Tohle je normální, dospívá, navíc fena, to stačí, že je úterý, takže začít cvičit vážně a fyzické tresty si nechte pro sebe, pěkně před zrcadlem z každé strany poránu.
Kolem plotu proběhnout s pohledem na psovoda a třeba zakousnutím se do klacku.
Povel naučit doma, na zahradě, na louce, před psy, lidmi, na náměstí, na nádraží. Pak už ten povel umí.
No a pak můžu jít kolem toho plotu, zavelet "u nohy a koukej na mě" a je to,
jednoduchý jak fyzický trest.
No to ne, pěkně se podělte tady. Není dětská práce zakázaná?
Terven
napsal(a):
Vy se živíte řešením psích problémů?
Vzhledem k vašim příspěvkům zde v poslední době - potěš koště
Myslím, že je jí 13 let. Nechápu, že rodiče neřeknou, že nemá nikde strkat mail atp.
Terven
napsal(a):
Vy se živíte řešením psích problémů?
Vzhledem k vašim příspěvkům zde v poslední době - potěš koště
Zeptala jste se za mě.
Stafi
napsal(a):
Nepředstavujte si prosím nějaké brutální zacházení... Třepání za kůži na krku, plesknutí po zadku, zmáčknutí stehna aby reagovala, ale žádné extrémní bití
Nechápete, co je pro psa trest. To je i psychické. .. ani teď, když to napíšete, co děláte svému psovi, svému členu rodiny, tak Vám to není divné?
Požádejte někoho, aby Vás chytil za krkem a zatřepal, prosím.
Povel nějaký umí? Proč nedáte psovi povel, aby věděl, co má dělat místo štěkání,
to se Vám to bití líbí? Nechce se Vám se psem pracovat, tak si to zkracujete bitím?
Ono i zvýšení hlasu je trest, ignorace je trest, mlčení je trest .. to určuje pes! Trest ho evidentně nic nenaučil, cítíte se v pořádku?
Ano zkoušeli, když jdeme kolem plotu a je jako urvaná, vrátím se zpět a dám povel *sedni*, pak pokračujeme dál.
Mezi rozruchem povel uposlechne když na ní zvíším hlas, že to opravdu myslím vážně. Na pamlsky nereaguje vůbec, na hračku taky ne a řvát na ulici opravdu nechci aby vnímala.. Vidí jen psa, co na ní štěká.
Stafi
napsal(a):
Nepředstavujte si prosím nějaké brutální zacházení... Třepání za kůži na krku, plesknutí po zadku, zmáčknutí stehna aby reagovala, ale žádné extrémní bití
Třepání za kůži na krku? Křížence staforda? Jednoho dne se do vás zakousne.
Stafi
napsal(a):
Ano zkoušeli, když jdeme kolem plotu a je jako urvaná, vrátím se zpět a dám povel *sedni*, pak pokračujeme dál.
Mezi rozruchem povel uposlechne když na ní zvíším hlas, že to opravdu myslím vážně. Na pamlsky nereaguje vůbec, na hračku taky ne a řvát na ulici opravdu nechci aby vnímala.. Vidí jen psa, co na ní štěká.
No tak je to rozbitý! Reklamace.
Vaší výuky ale. Ten povel musí umět jako reflex. Proto se učí doma, pak se prostředí - ruch - mění, zvyšuje. Aby si to pes zažral pod kůži. Chápete to? Když ten povel splní všude (a fakt na psa nebudu řvát, ani zvyšovat hlas, není hluchý, jen jste ho to nenaučili), tak ho splní i u toho plotu.
K plotu nejdu, když nemám náhradní činnost místo "být urvaná".
Tzn. koukáme tam z padesáti metrů a den po dni vzdálenost zkracuji - jak se začne ježit, uši dozadu, upřený pohled, vracím se o deset kroků zpět. Nesmí se dostat do stavu, že nevnímá. Pokud pes umí "chyť" a "pusť", zakousne se do hračky dřív než dojdeme k plotu a proběhneme..
Jo a jinak je tady toho plné fórum.
Uf, taková kombinace plemen a ještě v pubertě... Nikdo vám asi nic detailního neporadí, různé reakce mají jemné nuance, které je potřeba vidět, popř. podrobně rozebrat s odborníkem. Jedna ze základních rad, která paušálně funguje, je práce. Unavit nejen fyzicky, ale hlavně mentálně. Každopádně puberta je hodně složité období.
Stafi
napsal(a):
Mohl by mi někdo prosím vás dát normální radu a přestat moralizovat?
Ano vím, že je to špatně a proto jsem se obrátila s dotazem. Ten pes je nezvladatelný a vyzkoušeli jsme snad všechno. Hlavně tu pozitivní metodu kdy budete pobíhat jak blázen, aby si vás pes všímal
To jste ale vůbec nepochopila. Ani co je pozitivní metoda, ani co máte dělat, aby pes prošel jaktakž v klidu. Máte ho naučit, co má dělat místo toho, a pracovat se vzdáleností.
Vy ho nic neučíte a on dělá jen to, co umí, jak byl stvořen.
"Hlavně tu pozitivní metodu kdy budete pobíhat jak blázen, aby si vás pes všímal"
šmarjá, a to je jaká a která?
tu neznám.....
konstruktivně se zde již rozepsala megí, a to v obou příspěvcích (myslím ty vícevětné)
já mám konstruktivní spíše rána....
Jak hrách perlám
ještě edit : ve třech příspěvcích (megí, ty delší)
Kříženec staforda s borderou...no potěš koště, super kombinace a dle úvodního dotazu předpokládám, že zkušenosti se psy nemá zadavatelka žádné a nebo hodně malé ........feňuli je rok, stává se z ní slečna.......teď by měla makat úplně nejvíc....makat, makat a zase makat....hlavně na tý poslušnosti, zaměstnat hlavinku, unavit fyzicky.......
Ne nechci radit nemám zkušenost ani s jedním z plemen, ale co vím jistě, že ostnáč určitě neznamená "jediný vyřešený problém je tahání"
A další věc, vzhledem k její antipatii k fenám a k její nezvladatelnosti by měl být samozřejmostí nasazený koš.
Stafi
napsal(a):
Existuje něco jako postupné zvyšování kritérií. Tj. nejdřív se něco pes naučí v klidu, v domácím prostředí, bez rušivých elementů, třeba v obýváku. Teprve, když v obýváku to umí jako když bičem mrská, lze zvýšit kritérium a zkusit to třeba na zahradě. Tam už mohou rušit vrabci a sousedovic slepice, třeba...a když to zvládá s tlapou v nose na zahradě, je možné to zkusit venku - zatím někde v klidu, bez cizích psů a jiných rušivek...později to lze s cizím psem na obzoru, v bezpečné vzdálenosti...atakdále. Už rozumíte? Teprve pak lze říct, že pes povel umí, že jste ho to naučili.
Dá to práci a není to lusknutím prstu. Doporučuju Šustu, na mezipsí inerakce nikoho lepšího neznám.
Na tresty jako pleskání, okřikování, třepání za kůži, cukání vodítkem apod. zapomeňte, těma to leda zhoršíte.
Stafi
napsal(a):
Mohl by mi někdo prosím vás dát normální radu a přestat moralizovat?
Ano vím, že je to špatně a proto jsem se obrátila s dotazem. Ten pes je nezvladatelný a vyzkoušeli jsme snad všechno. Hlavně tu pozitivní metodu kdy budete pobíhat jak blázen, aby si vás pes všímal
Megi v prvním příspěvku poradila. Snad se ozvou i jiní.
napsal(a):
Megi v prvním příspěvku poradila. Snad se ozvou i jiní.
Edit - již se ozvali.
Terven
napsal(a):
Existuje něco jako postupné zvyšování kritérií. Tj. nejdřív se něco pes naučí v klidu, v domácím prostředí, bez rušivých elementů, třeba v obýváku. Teprve, když v obýváku to umí jako když bičem mrská, lze zvýšit kritérium a zkusit to třeba na zahradě. Tam už mohou rušit vrabci a sousedovic slepice, třeba...a když to zvládá s tlapou v nose na zahradě, je možné to zkusit venku - zatím někde v klidu, bez cizích psů a jiných rušivek...později to lze s cizím psem na obzoru, v bezpečné vzdálenosti...atakdále. Už rozumíte? Teprve pak lze říct, že pes povel umí, že jste ho to naučili.
Dá to práci a není to lusknutím prstu. Doporučuju Šustu, na mezipsí inerakce nikoho lepšího neznám.
Na tresty jako pleskání, okřikování, třepání za kůži, cukání vodítkem apod. zapomeňte, těma to leda zhoršíte.
Obývák, zahrada, někde venku, to není vůbec žádný problém. Ale u těch psů, kteří na ní stěkají a zároveň pak ona na ně.. Je jako v tranzu..
Samozřejmě, že jsme ji učili postupně
sport.cynology
napsal(a):
Řešení problémů s poslouchání, ne zdravotní důvody
Kolik vám je? Jaké máte zkušenosti? S kolika psy?
sport.cynology
napsal(a):
Není mi třináct je mi 19 , lidí by se měli zamyslet, pořád samá kritika
Pokud nejste talent od pánaboha, tak i to je málo. Takže s kolika psy jste už pomohl(a)?
sport.cynology
napsal(a):
Není mi třináct je mi 19 , lidí by se měli zamyslet, pořád samá kritika
A to už máte zkušenosti se stafordama?
Já ještě.. promiňte.. povel "sedni" je do této situace nevhodný.
Je to stejné, jako když jsem vytočená na nejvyšší míru a někdo mi řekne -
- sedni si, uklidni se.
To na něj zařvu - seš normální?! Jak mám sedět, když jsem nervní?
A chodim sem tam, že.
Tohle jde rozběhat. Psi umí moc pěkně běhat. Dokonce se u toho umí naučit netahat bez ostnatého obojku. Běžíme pomalu a rychle a ty akce pojmenujeme, takže se pes naučí, co je pomalu.. hafec věcí se naučí a navíc ho to baví.
Tak si vymyslete něco místo sezení. Jít u nohy, utíkat, si u toho zpívejte, on páníček nervní je taky na houby, pomůže na to ten košík.
napsal(a):
A to už máte zkušenosti se stafordama?
Jasan - to všechno teď stihla během hodiny dostudovat🤪
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3812449/bigl
Stafi
napsal(a):
Zdravím,
Je hodná a mazlivá.
A vy ji máte doma puštěnou na zahradě?
Cejen
XXX.XXX.166.12
Ahoj.Je to mix dvou aktivnich plemen a fena ma 1 rok,takze strelenej jako kazdej mladej pes.To stekani na tatu muze byk komunikace,ale to chce videt jak se ta fenka u stekani chova,potom muzou odbornici soudit.Ta neposlusnost a roztekanost muze znamenat vic veci. Je potreba to videt a potom se s tim da neco delat nebo radit co dal.
napsal(a):
Já ještě.. promiňte.. povel "sedni" je do této situace nevhodný.
Je to stejné, jako když jsem vytočená na nejvyšší míru a někdo mi řekne -
- sedni si, uklidni se.
To na něj zařvu - seš normální?! Jak mám sedět, když jsem nervní?
A chodim sem tam, že.
Tohle jde rozběhat. Psi umí moc pěkně běhat. Dokonce se u toho umí naučit netahat bez ostnatého obojku. Běžíme pomalu a rychle a ty akce pojmenujeme, takže se pes naučí, co je pomalu.. hafec věcí se naučí a navíc ho to baví.
Tak si vymyslete něco místo sezení. Jít u nohy, utíkat, si u toho zpívejte, on páníček nervní je taky na houby, pomůže na to ten košík.
Běhat jsme zkoušeli a dál zkoušíme navečer, kdy je venku méně lidí. Děkuji za normální odpovědi.
A věřte mi, že ostnatý obojek byl ta poslední možnost. Zastavování se na místě když pes tahá a následná odměna, když povolí a jde se dál, zkrátka všechny rady nepomáhají. S tímhle obojkem chodí s prověšeným vodítkem, takže ji nikde nic netlačí a má ho na volno.
Stafi
napsal(a):
K tomuto bych napsala jediné...nejsem expert, každý pes je jiný.......já mám roční pyrenejku a měly jsme problém projít kolem dvou "plotů" v jedné zahradě párek šarplaninců a v té druhé labík a nějaký velký kříženec labradorovitého typu.
Já osobně nejdčív udělám prochajdu a pak se kolem některé z těchto zahrad vracíme. Dojdu na vzdálenost, kdy už jí to sice zajímá, ale ještě mě vnímá, dám sedni a počkám...hlídače nerušíme, ti ještě nejsou zaktivovaní. A sedí, dokud jí začne nudit být napružená táhnout k plotu, pak dám k noze a jdeme, pokud zvedne zadel a vyrazí, tak okamžitě otočka, popojdeme kousek zpět a zpátky na stanoviště, kde má zase sedni...a s povelem vyrazíme znovu a rychlým tempem, aby neměla čas na bejkárny. Nejdřív po druhé straně ulice u nohy vzdálenější od plotu....pak šla tak, že už jsem jí měla u nogy tak, že jsem nebyla mezi, pak jsme chodily prostředkem silnice....u nás je provoz nula nula prd a pak kolem plotu.
Jo a trvalo to, asi měsíc, ale dneska si domácí hlídači můžou řvát jak chtěj, ale já nemám vykloubenou ruku....fenu sice zajímaj, nedělá, že neexistujou, ale jde u nohy.
A myslím, že tímhle neustálým procvičováním chytila takovou rutinu, jak vidím, že jí nějaký domácí hlídač zajímá tak, že by mohl být letecký den, tak dám prostě sedni a s povelem "k noze....jdeme" rychlou chůzí projdu.
Někdy už mi přijde, že když je moc rozrušená, tak si sedá sama.
Neříkám, že tohle je návod, každý pes je jiný, co platí na jednoho nemusí funfovat u druhého.... ale v tomhle případě...v mém případě... opravdu stálo za to najít plot, kde jsou psy, na které fena hodně reagovala a zároveň se dalo jít dost daleko od plotu, abychom ten průchod natrénovaly ve vzdálenosti, kdy mě ještě vnímala a šla korigovat.
@ megíí
koukám, že jste mi dala palec nahoru....a já zrovna dočetla někde výše, že jste psala, že zrovna v tomhle případě sedni nee....
Tak to ten můj příklad nebyl zrovna to pravé ořechové.
Tak snad, že kolem toho plotu rychle rychle, aby nebyl čas na bejkárny.
napsal(a):
K tomuto bych napsala jediné...nejsem expert, každý pes je jiný.......já mám roční pyrenejku a měly jsme problém projít kolem dvou "plotů" v jedné zahradě párek šarplaninců a v té druhé labík a nějaký velký kříženec labradorovitého typu.
Já osobně nejdčív udělám prochajdu a pak se kolem některé z těchto zahrad vracíme. Dojdu na vzdálenost, kdy už jí to sice zajímá, ale ještě mě vnímá, dám sedni a počkám...hlídače nerušíme, ti ještě nejsou zaktivovaní. A sedí, dokud jí začne nudit být napružená táhnout k plotu, pak dám k noze a jdeme, pokud zvedne zadel a vyrazí, tak okamžitě otočka, popojdeme kousek zpět a zpátky na stanoviště, kde má zase sedni...a s povelem vyrazíme znovu a rychlým tempem, aby neměla čas na bejkárny. Nejdřív po druhé straně ulice u nohy vzdálenější od plotu....pak šla tak, že už jsem jí měla u nogy tak, že jsem nebyla mezi, pak jsme chodily prostředkem silnice....u nás je provoz nula nula prd a pak kolem plotu.
Jo a trvalo to, asi měsíc, ale dneska si domácí hlídači můžou řvát jak chtěj, ale já nemám vykloubenou ruku....fenu sice zajímaj, nedělá, že neexistujou, ale jde u nohy.
A myslím, že tímhle neustálým procvičováním chytila takovou rutinu, jak vidím, že jí nějaký domácí hlídač zajímá tak, že by mohl být letecký den, tak dám prostě sedni a s povelem "k noze....jdeme" rychlou chůzí projdu.
Někdy už mi přijde, že když je moc rozrušená, tak si sedá sama.
Neříkám, že tohle je návod, každý pes je jiný, co platí na jednoho nemusí funfovat u druhého.... ale v tomhle případě...v mém případě... opravdu stálo za to najít plot, kde jsou psy, na které fena hodně reagovala a zároveň se dalo jít dost daleko od plotu, abychom ten průchod natrénovaly ve vzdálenosti, kdy mě ještě vnímala a šla korigovat.
Děkuji za odpověď.
U nás jsou psi bohužel na každém rohu. Chodíme na pole, průběžně ji cvičíme, házíme míčkem, zkrátka aby se unavila.
Ale cestou tam potkáme třeba dalších 20 psů za plotem :/
A pak cesta zpět.
Ráda bych vyzkoušela i další možnosti výcviku, ale všichni psi stěkají a ji raději odtáhnu než, aby vyběhli nasraní majitelé, že jim provokujeme psy
napsal(a):
@ megíí
koukám, že jste mi dala palec nahoru....a já zrovna dočetla někde výše, že jste psala, že zrovna v tomhle případě sedni nee....
Možná proto, že dáváte povel v situaci, kdy ještě vnímá. A ne, když je už vytočená. Jsem pochopila já. Megi když tak opraví.
Kdybyste se radši naučili na osamocené louce "běžíme", u nohy a "pomalu".
Přece když řeknu psovi "pomalu", tak netahá..
Já teď musím psa nutit tahat, se mi do kopce nechce šlapat :-) jenže jak se furt učil netahat a pomalu, tak .. anebo je líná, no, ale na louce běhá jak .. pěkně. No za hodinu dvě chytání myší a běhotem za míčkem má dost.
A dolů z vycházky jdeme tak, že jdu já, za mnou pes jak na porážku, hlídači za plotem řvou a skáčou a megý "sem unavená, du domů" a já ji vleču domů. Chudák můj pes.
Stafi
napsal(a):
Obývák, zahrada, někde venku, to není vůbec žádný problém. Ale u těch psů, kteří na ní stěkají a zároveň pak ona na ně.. Je jako v tranzu..
Samozřejmě, že jsme ji učili postupně
Napíšu, co se osvědčilo mě. Fena v pubertě řešila psy za plotem, strašná zábava, řev a lítání kolem plotu. Protože má přes 40 kg, fakt sranda. Naučila jsem jí povel ne. Vlastně, místo fuj, lítat kolem plotu, ne, k cizím lidem, ne, psům ne. Protože chodíme na cvičák, znala už povel k noze. Tady je výhoda, že pes jde u nohy a hlavu má k psovodovi, kouká na něj ( asi líp kouknout na video). Jdeme kolem plotu, co nejdál od něj, za plotem lítá a štěká pes. Jdeme s povelem k noze, musím být připravena, jakmile pes otáčí hlavu a vyráží, povel ne a teď, lehce přidržím srst, ucho, aby to cítila. Jakmile se otáčí ke mně, strašná radost, pokud to opakuje, zase ne a přidržet. Po přejití plotu posadím, radost, pamlsek a volno. Taky pamlsek nechce při štěkání, ale při pochvale si ho vezme. Samozřejmě, žádný piškot, ačkoli je má ráda, ale něco extra dobré. Po nějaké době při potkání psa, člověka, projití kolem plotu už kouká na mě, hele jak jsem hodná a teď chci odměnu.
To braní za ucho, žádné cloumání, přidržet, pochopí, že když se bude škubat, bude to nepříjemné,.
Stafi
napsal(a):
Děkuji za odpověď.
U nás jsou psi bohužel na každém rohu. Chodíme na pole, průběžně ji cvičíme, házíme míčkem, zkrátka aby se unavila.
A pak cesta zpět.
Ráda bych vyzkoušela i další možnosti výcviku, ale všichni psi stěkají a ji raději odtáhnu než, aby vyběhli nasraní majitelé, že jim provokujeme psy
Zrovna míček unaví jen trochu fyzicky, ne mentálně. I kdyby byla fyzicky slušně vyřízená, mozek jede dál (zvlášť bordera) a bude vymýšlet koniny.
Stafi
napsal(a):
Děkuji za odpověď.
A pak cesta zpět.
No situaci chápu....já jsem v tomhle hrozně pohodlnej člověk a pokud bych měla problém chodit kolem psů za plotem a pokud bych neměla šanci to natrénovat, tak než vláčet čubu, která se chová špatně, jen proto, abych prošla na pole, tak to bych jí naložila do auta a na to pole dovezla a pak třeba zajela do nějaký lokality, kde je široká ulice a těch hlídačů tam není milion a po té procházce, kde jsme běhali a cvičili a hráli si a kdy už mám fenu unavenou, bych ještě prošla tu ulici.....projít tam zpátky....domácí hlídači zaštěkají 2x...myslím, že to na vás nikdo nevyběhne.
napsal(a):
@ megíí
No jasně, tohle je něco jiného - totiž psa posadíte a zavelíte "a jdeme, u nohy!" a jdete rychle. A to je jiné, než když psa posadím a čekám a čekám a čekám.. a pak se vleču člověčí rychlostí.. ta rychlost je prostě rozdíl. A ten rozkaz a vyžadujeme splnění a jde se!
(splnění naučeného, ne vyřvaného) a tak, no..není čas na bejkárny! :-)
juhaj
napsal(a):
Napíšu, co se osvědčilo mě. Fena v pubertě řešila psy za plotem, strašná zábava, řev a lítání kolem plotu. Protože má přes 40 kg, fakt sranda. Naučila jsem jí povel ne. Vlastně, místo fuj, lítat kolem plotu, ne, k cizím lidem, ne, psům ne. Protože chodíme na cvičák, znala už povel k noze. Tady je výhoda, že pes jde u nohy a hlavu má k psovodovi, kouká na něj ( asi líp kouknout na video). Jdeme kolem plotu, co nejdál od něj, za plotem lítá a štěká pes. Jdeme s povelem k noze, musím být připravena, jakmile pes otáčí hlavu a vyráží, povel ne a teď, lehce přidržím srst, ucho, aby to cítila. Jakmile se otáčí ke mně, strašná radost, pokud to opakuje, zase ne a přidržet. Po přejití plotu posadím, radost, pamlsek a volno. Taky pamlsek nechce při štěkání, ale při pochvale si ho vezme. Samozřejmě, žádný piškot, ačkoli je má ráda, ale něco extra dobré. Po nějaké době při potkání psa, člověka, projití kolem plotu už kouká na mě, hele jak jsem hodná a teď chci odměnu.
To braní za ucho, žádné cloumání, přidržet, pochopí, že když se bude škubat, bude to nepříjemné,.
Mockrát děkuji.
Na cvičák máme rozhodně v plánu jít hned jak to bude možné, bohužel nám to delší dobu nynější sitiace nedovolila
napsal(a):
Kdybyste se radši naučili na osamocené louce "běžíme", u nohy a "pomalu".
Přece když řeknu psovi "pomalu", tak netahá..
Já teď musím psa nutit tahat, se mi do kopce nechce šlapat :-) jenže jak se furt učil netahat a pomalu, tak .. anebo je líná, no, ale na louce běhá jak .. pěkně. No za hodinu dvě chytání myší a běhotem za míčkem má dost.
A dolů z vycházky jdeme tak, že jdu já, za mnou pes jak na porážku, hlídači za plotem řvou a skáčou a megý "sem unavená, du domů" a já ji vleču domů. Chudák můj pes.
Jo mám to podobně.....z prochajdy jde čuba u nohy dobrovolně na prověšeným vodítku....to se to potom chválí, jaká je hodná holka, že jde u nohy....akorát já s pastevcem se do této fáze dostanu během podstatně kratší doby a jen tím, že čuba lítá a já se kochám....ty myši doporučuju, to je pak úplně vyřízená, máme louku, kde je to prošpikovaný myšíma dírama.
napsal(a):
No situaci chápu....já jsem v tomhle hrozně pohodlnej člověk a pokud bych měla problém chodit kolem psů za plotem a pokud bych neměla šanci to natrénovat, tak než vláčet čubu, která se chová špatně, jen proto, abych prošla na pole, tak to bych jí naložila do auta a na to pole dovezla a pak třeba zajela do nějaký lokality, kde je široká ulice a těch hlídačů tam není milion a po té procházce, kde jsme běhali a cvičili a hráli si a kdy už mám fenu unavenou, bych ještě prošla tu ulici.....projít tam zpátky....domácí hlídači zaštěkají 2x...myslím, že to na vás nikdo nevyběhne.
Skoro všichni psi stěkají tak dlouho dokud nás ještě vidí
Ten tmavohnědý Joey od Staffordi a spol. je tak krásný pes ..
Se tam koukněte na videa, jak se psi umí ovládat, to je základ. Ne že ho nepustím k misce, to je zbytečné, ale zastavím ho povelem, než doběhne k míčku..
Stafi
napsal(a):
Vlčák a malý jezevčík
Ano, říká
Ztak si na tohle dejte velký pozor, protože jestli se fena buzeruje na psy do nepříčetnosti, tak je jen otázkou času, kdy přepne i na dvoře a bude to masakr, který může být pro jezevčíka i osudným.
Já bych tu fenu nenechala na dvoře v době, kdy je venku provoz - akorát se utvrzune v nenávisti ke psům za plotem a ještě riskujete v budoucnu napadení vašich psů mezi sebou.
Cvičák je doma, to dáte. Odetta sem dávala odkaz na nějaký online kurz (asi Šusta?),
ukazoval tam, jak naučit psa zastavit v jakékoli situaci, prostě výcvik.. a tenhle kurz byl myslím docela dost levný.
edit.: tady
https://www.psichologie.cz/kurzy/spolehlivost-bez-voditka/#tab-course-section__overview
napsal(a):
Cvičák je doma, to dáte. Odetta sem dávala odkaz na nějaký online kurz (asi Šusta?),
ukazoval tam, jak naučit psa zastavit v jakékoli situaci, prostě výcvik.. a tenhle kurz byl myslím docela dost levný.
https://www.psichologie.cz/kurzy/spolehlivost-bez-voditka/#tab-course-section__overview
Děkuji, určitě se podívám
juhaj
napsal(a):
Ano, to bude nejlepší. Hlavně, pes musí být soustředěn na vás, pak s ním můžete pracovat.Pokud je v tranzu, nezmůže nic ani s pudlíkem.
Jj, u nás se z podstaty povahy na jednorázové povely moc nehraje. Pomáhá mluvit a mluvit. Musí to být včas, než se dostane do amoku. Ale ten můj monolog... Vrčím na něj: "Ani na to nemysli, pokračuj, nese* mě, najdi mozek..." No děs, ale pořád mě vnímá. Je to sice pohled na mě, vedle blééé, na mě a tak dokola, ale fakt se plnohodnotně nevytočí, protože mozeček nestíhá.
napsal(a):
Jj, u nás se z podstaty povahy na jednorázové povely moc nehraje. Pomáhá mluvit a mluvit. Musí to být včas, než se dostane do amoku. Ale ten můj monolog... Vrčím na něj: "Ani na to nemysli, pokračuj, nese* mě, najdi mozek..." No děs, ale pořád mě vnímá. Je to sice pohled na mě, vedle blééé, na mě a tak dokola, ale fakt se plnohodnotně nevytočí, protože mozeček nestíhá.
Tohle jsem zkoušela také zakombinovat, no občas to funguje a někdy vůbec no 😅
Takové to procedění mezi zuby, když už je člověk vytočený
arte.P
XXX.XXX.12.230
magda_v
napsal(a):
Nechápu proč všichni kritirujete a nedáte šanci. Když chce zkusit pomáhat ať zkouší, stejně zjistí že je to marné
Další rozdvojená osobnost? ale aspoň že se sama sebe zastanete, už tu byla i taková, co se pod různými nicky pomlouvala.
magda_v
napsal(a):
Nechápu proč všichni kritirujete a nedáte šanci. Když chce zkusit pomáhat ať zkouší, stejně zjistí že je to marné
Prosímvás, když už si chcete hrát na dvě osoby, zkuste to radši ze dvou IP adres. Takhle je to strašně průhledný.
PS: IP adresa je to číslíčko pod profilovým obrázkem
Mí
napsal(a):
Jaksi mi nejde do hlavy, proč je tolik kříženců s bull plemeny.To je úmysl,nebo nehoda?
Móda... Bohužel. Lidem se to líbí
napsal(a):
Mne by zajimalo, zda s timto kurzem mate nekdo realnou zkusenost. Vazne to za tu tisicovku stoji?
magda_v
napsal(a):
Další rozdvojená osobnost, co má potřebu reagovat sama na sebe?
Mí
napsal(a):
Jaksi mi nejde do hlavy, proč je tolik kříženců s bull plemeny.To je úmysl,nebo nehoda?
Tohle byla zrovna nehoda, borderka s papírama a staf od sousedů. Příteli se líbila, tak se pro ni jelo. Já osobně bych si rozhodně koupila psa s pp, který je snadno cvičitelný a nemá agresivní charakter. Nebydlíme spolu, tudíž mu do toho nebudu kecat..
PumaCZ
napsal(a):
Mne by zajimalo, zda s timto kurzem mate nekdo realnou zkusenost. Vazne to za tu tisicovku stoji?
Nemám :-) Ale naučit povel tak, aby byl jako reflex, má smysl. Taková brzda. A jak to naučit bez nějakých trestů..
Někomu to stačí číst v knížkách, někdo to musí vidět. A pak je také dobré to vidět na různých psech a lidech, protože "mám pitbulla, ten moc na cvičení není".. no, je..
Stafi
napsal(a):
V podstatě pořád hledáme způsob, který na ni bude fungovat
Pokud chcete alespoň trochu relevantně pomoci přes internet, natočte video. Říkáte, že chodíte cvičit na louku, nahrajte se při tom cvičení. Pak Vám může někdo konkrétně poradit, kde děláte chybu. Třeba hodně lidí má problém se správným načasováním, ať už odměn, nebo korekcí. A sám se člověk moc nevidí a často si to neuvědomí, takže video může dost pomoct.
Jinak fakt žádná zázračná metoda jak udělat z aktivního psa klidného miláčka neexistuje, všechno je to o práci.
napsal(a):
Nemám :-) Ale naučit povel tak, aby byl jako reflex, má smysl. Taková brzda. A jak to naučit bez nějakých trestů..
Někomu to stačí číst v knížkách, někdo to musí vidět. A pak je také dobré to vidět na různých psech a lidech, protože "mám pitbulla, ten moc na cvičení není".. no, je..
Tak já takový povel "mám", kdy se pes na pětníku otočí a běží ke mně. A v 99,9 % případů funguje.
Učila jsem na oblíbenou hračku (míček/pešek), aby to psovi opravdu stálo za to, odvolala jsem ho i od běžících srn, ale po 3 měsíčním klidovém režimu (po operaci OCD) mi ten parchant 2x zdrhnul po stopě a to jsem si prý mohla ten SOS povel vč. hraček prý strčit někam :D Tak od té doby chodí na Flexině a pouštím jen na "cvičících" loukách.
Tak si říkám, co by mi ta 4 videa za tisícovku mohla dát navíc :)
Stafi
napsal(a):
Tohle byla zrovna nehoda, borderka s papírama a staf od sousedů. Příteli se líbila, tak se pro ni jelo. Já osobně bych si rozhodně koupila psa s pp, který je snadno cvičitelný a nemá agresivní charakter. Nebydlíme spolu, tudíž mu do toho nebudu kecat..
Ale to není tím :) se špatnou výchovou a dalšími tisíci proměnnými může být agresivní i PP pes. Tahle kombinace nemusí být úplně špatná, co se týče spolupráce. Obě to jsou plemena navázaná na člověka, ale zároveň velmi aktivní. Zároveň pokud nemají vedení, tak to může být solidní kombo. Jiné psy to mit rádo asi nebude, ale stačí, když bude mit košík a naučí se je ignorovat. A hodně pracovat a pracovat a pracovat, unavený pes (pro vás jak psychicky tak fyzicky) = hodný pes.
Ehm. Když si stránku zvětším jen o 5 %, tak IP už nevidím, na telefonu to nebude vidět ještě dřív.. takže noví lidé to vůbec neví.
Každopádně ..vlastně.. než kurz.. knížka.. chce to si říct, že to jde jinak. Dokud si to neřeknu, vypadá to takhle "na toho psa nic nefunguje". A to video, těch tisíc videí na YT, kde je klikr, fb stránka Staffordi a spol.,..to by mě mohlo přesvědčit, že stafford (a jakýkoli jiný pes) je pořád jen pes, zvíře, co jde učit i jinak.
Chce si to najít způsob, jak budu učit, co toho psa neotráví, mě neotráví, co budu mít jako odměnu, jaké povely jsou pro mě důležité, co vlastně po psovi chci. Jaký můj pes je.
PumaCZ
napsal(a):
Tak já takový povel "mám", kdy se pes na pětníku otočí a běží ke mně. A v 99,9 % případů funguje.
Učila jsem na oblíbenou hračku (míček/pešek), aby to psovi opravdu stálo za to, odvolala jsem ho i od běžících srn, ale po 3 měsíčním klidovém režimu (po operaci OCD) mi ten parchant 2x zdrhnul po stopě a to jsem si prý mohla ten SOS povel vč. hraček prý strčit někam :D Tak od té doby chodí na Flexině a pouštím jen na "cvičících" loukách.
Pokud víte, jak na to, tak asi nic. Stalo se mi taky. Já jsem jí to totiž u srn učila asi špatně. A byla jsem fakt hodně naštvaná :-) Bylo to špatnou odměnou, byla ne úplně nejlepší a pořád stejná.. pak jsem to vzala z jiného konce - srny pozorujeme spolu, to funguje líp. Naštěstí po stopě vysoké se mi nepustí, jen po kuně atp., ale teda jako fakt pěkně, neomylně a bleskem :D A zas - nezakážu to, ale jdu s ní. Tu zábavu čmuchání a lovu ponechám, jen za mých pravidel.
Majitele stopařských psů upřímně lituji :D Asi bych se snažila psovi tu zábavu dát co nejvíc, stopování, ale nějak aby věděl, že ráno stopujeme a odpoledne se bude chovat normálně :-)
Myslím, že žádný pes není stroj, takové to "poslouchá na slovo" je do té doby, než pes zdrhne, než někoho kousne, než.. prostě to není stroj.
PumaCZ
napsal(a):
No, a tady je právě vidět ten propastný rozdíl mezi filozofií chápání povelu, který byl popsaný v diskuzi o "down" - sranda vs. povinnost.
Pokud to má pes jako srandu, tak je tam prostě moc prostoru pro to, aby jednou zklouznul k jiné větší srandě a rozhodně to není žádný "utlumový" zachranný povel. Pokud je to naučený na respekt, tak ten pes tu brzdu v hlavě má a zdrhnout si prostě nedovolí.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No, a tady je právě vidět ten propastný rozdíl mezi filozofií chápání povelu, který byl popsaný v diskuzi o "down" - sranda vs. povinnost.
Pokud to má pes jako srandu, tak je tam prostě moc prostoru pro to, aby jednou zklouznul k jiné větší srandě a rozhodně to není žádný "utlumový" zachranný povel. Pokud je to naučený na respekt, tak ten pes tu brzdu v hlavě má a zdrhnout si prostě nedovolí.
Na ten respekt je to jak? Vysvětlete to, prosím, nějak jako.. tady ta paní psem třepe a tak podobně, tak aby si "respekt" nevyložili nějak.. Já beru povel jako naučený, když je to jako reflex. Nic mezi tím není splnění povelu.
Jak to je na respekt, je to někde popsané?
První bych asi řešila, jak fenu zvládnout fyzicky (osobně bych spíše než ostnáč použila halti ohlávku, dá se nasadit i pod náhubek). Poté ji naučit spolehlivě netahání na vodítku. A to je především o správným načasování a důslednosti, což se nejlíp naučíte tak, že se budete dívat na někoho, kdo to umí. Nevím, jestli na cvičáku někdo takovej bude, třeba budete mít štěstí a jo.
Jinak můžu jako vždy poradit navštívit Evu Štemberovou.
napsal(a):
Na ten respekt je to jak? Vysvětlete to, prosím, nějak jako.. tady ta paní psem třepe a tak podobně, tak aby si "respekt" nevyložili nějak.. Já beru povel jako naučený, když je to jako reflex. Nic mezi tím není splnění povelu.
Jak to je na respekt, je to někde popsané?
Popsané to bylo v diskuzi o down a byla to reakce čistě pro Pumu.
Naprosto šílená kombinace plemen. Tohle po netu nevyřešíte,najděte si odborníka ve svém okolí a pod jeho dohledem začněte makat. Tady se to překlopilo na řešení toho štěkání za plotem,ale je vidět,že problém je mnohem hlubší, když štěká vrčí na chlapy a to dokonce i na domácí. To bych viděla jako průšvih a odjištěný granát daleko víc
" ale po 3 měsíčním klidovém režimu (po operaci OCD) mi ten parchant 2x zdrhnul po stopě a to jsem si prý mohla ten SOS povel vč. hraček prý strčit někam"
no bodejť, ono funguje i něco jako vyhasínání reflexu......
Kdo ví, co tomu psovi dělaj, se bojí chodit normálně, protože ostnáč, kdo ví, co ten chlap udělal, zadavatelce nevěřím ani slovo, to je nejdřív třepání, pak ..bla bla.. samé zkratky místo práce, vlastně úplně škoda slov.
napsal(a):
" ale po 3 měsíčním klidovém režimu (po operaci OCD) mi ten parchant 2x zdrhnul po stopě a to jsem si prý mohla ten SOS povel vč. hraček prý strčit někam"
no bodejť, ono funguje i něco jako vyhasínání reflexu......
No, ano, my ty situace cvičíme jaksi neustále, ale není to otrava psa, jak si kolemjdoucí myslí, on to má jako zaměstnání, zábavu.. a lidé říkají - ten pes cvičí 5 let, to asi furt neumí, asi nějakej blbej :D
Poprvé, co pak zdrhla, jsem si právě myslela, že už jako stačí, že to umí.. ne.. to, co je pro psa největší lákadlo, nej průšvih v naších očích, kvůli čemu učím ten reflex, se musí průběžně "doplňovat".
Podmíněný reflex, kdyby to zadavatelku zajímalo.
Koukám, jak vám všem psi zvládají ostatní psy za plotem lépe až když se vrací z procházky, jsou unavení. No tak já mám asi vadnou fenu, ale má to přesně naopak . Když jdu na procházku přes vesnici, tak řvoucí psy moc neřeší, pospíchá a těší se, až si bude běhat a čuchat za vesnicí , ale když jdeme zpátky, tak už je příjemně utahaná, už nikam nespěchá a v tu chvíli právě teprve má čas ty psy řešit .
Ale musím říct, že i pes to měl dřív stejně - jezdili jsme přes vesnici na kolobce, aby jsme dojeli na cestu za vesnici. Cesta tam byla v klidu, pes hnal, jak naspeedovanej, psů si ani nevšiml. Ale jelo se zpátky, pes už vyřízenej, už nemohl naplno běžet, jeli jsme pomaleji a najednou byl čas a stíhal reagovat na ty psy za plotem...
Takže to má každej fakt jinak.
Jinak k zadavatelce - myslím, že rad tady padlo dost, takže se moc vyjadřovat nebudu, protože bych se stejně opakovala...
Jen k tomu, že fena vrčí na někoho, s kým zůstane sama v místnosti - ona možná jen přebírá odpovědnost za vás a hlídá? K nám když přijde někdo cizí, tak musím psa zavírat, protože v tomhle mu nevěřím. Kdybych ho nechala puštěného tak bych ho musela neustále sledovat a hlídat, aby něco nevyhodnotil špatně, takže je lepší ho zavřít. No a když jsou tady opravdu blízcí lidé, které má rád i pes, tak je puštěný. Ale i přesto pokud já odcházím z místnosti, tak psa vyloženě "mezi lidmi" nenechávám. Buď jde se mnou (třeba vařit kafe), nebo ho odešlu na místo, a tam počká, než se vrátím.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já jsem teda nečetla text pro Pumu...ale možná proto Šusta tvrdí, že zastavovací povel je lépe necvičit pozitivkou. Protože vždycky hrozí, že lákadlo z prostředí bude větší než odměna od psovoda.
Tudíž zastavení učí bez odměn, jenom vydržením vodítka. Tak aby to psu přešlo na úroveň reflexu a v kritické situaci mu tlapy rovnou zastavily bez toho, že by to prošlo hlavou.
Terven
napsal(a):
Já jsem teda nečetla text pro Pumu...ale možná proto Šusta tvrdí, že zastavovací povel je lépe necvičit pozitivkou. Protože vždycky hrozí, že lákadlo z prostředí bude větší než odměna od psovoda.
Tudíž zastavení učí bez odměn, jenom vydržením vodítka. Tak aby to psu přešlo na úroveň reflexu a v kritické situaci mu tlapy rovnou zastavily bez toho, že by to prošlo hlavou.
Byla to reakce na její příspěvek, tak se dá předpokládat, že ten text byl určený Pumě🤔
Terven
napsal(a):
Tak to se omlouvám.
Vy fakt nikdy nereagujete na příspěvky, které jsou reakcí na někoho jinýho?
Ale příště si dám bacha.
To nemusíte, ale megí byla přítomna té diskuzi o down, na kterou jsem odkazovala, takže mi přišlo zbytečný to tady zapatlávat debatou o něčem, co se netýká zadavatelky a co už bylo probráno jinde, jen proto, že se někdo zeptal jen proto aby se zeptal - nejsme ve školce 😉
napsal(a):
Kdo ví, co tomu psovi dělaj, se bojí chodit normálně, protože ostnáč, kdo ví, co ten chlap udělal, zadavatelce nevěřím ani slovo, to je nejdřív třepání, pak ..bla bla.. samé zkratky místo práce, vlastně úplně škoda slov.
Psovi opravdu nic neděláme, ale o tom tady lidi přesvědčovat nebudu, protože by to nemělo cenu. Když má normální obojek nebo postroj, tak tahá jako blázen, když má ostnáč, tak chodí normálně.. Nikdo jí tim neškrtí..
"to je nejdřív třepání, pak ..bla bla.."
Protože už nevíme, co dál, aby nereagovala na psy :)
Proč by ji měl táta něco dělat? Nenapadlo Vás, že je nejistá, protože nás nemá v místnosti?
Děkuji všem zbytečným moralizačním a blbým kecům, které mi opravdu nepomůžou. Nechte si to laskavě pro sebe, já si sem přišla pro rady.
PumaCZ
napsal(a):
Konkrétně s tímhle kurzem zkušenost nemám, jinak se Šustou jich mám fůru a myslím, že se s ním nedá nic pokazit a za ty peníze to stát bude.
Já jsem leden až březen absolvovala s fenama jinej on-line kurz -Přivolání a manipulace od JčPA a nelituju toho, bylo to moc dobrý. Nejsem za zelena utržená, takže jsem neočekávala, že po absolvování čehokoli najednou budu mít z dementů super poslušný psy. Ale musím konstatovat, že ta dvouměsíční systematická práce je poznat. Funguje se nám společně o fous líp. Dokonce i vzdělánívzdorná Vikina se v některých aspektech vylepšila a pinčové to prospělo ještě víc, řekla bych. Tu vlastně máme od doby, co přišel covid, takže si cvičák moc neužila, jen pár individuálních lekcí nw, když to šlo.
A ne, že bych s nima sama nic necvičila, ale ono je to fakt o něčem jiným, když člověk musí. Když musí něco splnit do určitýho termínu a ještě z toho natočit videa
Jste ještě nezačali.
Zavolejte Sízra 911 :-) nebo kohokoli, kdo tu práci udělá za vás.
Tady není placená poradna, tohle je diskuze.
Hmn_, můžete mi aspoň Vy vysvětlit, jak se učí na respekt? Když máte ta konstruktivní rána :-) Z nikoho postup nevylez a já si chtěla jen rozšířit obzory, dověděla jsem se, že jsem teda akorát blbá, že to nevím, jinak nic :D
Ale není to placená poradna, no, objednám kurz.
napsal(a):
Jste ještě nezačali.
Zavolejte Sízra 911 :-) nebo kohokoli, kdo tu práci udělá za vás.
Tady není placená poradna, tohle je diskuze.
Hmn_, můžete mi aspoň Vy vysvětlit, jak se učí na respekt? Když máte ta konstruktivní rána :-) Z nikoho postup nevylez a já si chtěla jen rozšířit obzory, dověděla jsem se, že jsem teda akorát blbá, že to nevím, jinak nic :D
Ale není to placená poradna, no, objednám kurz.
Ano, diskuze.. Kde se ptám na rady a ne na nějaký blbý kecy, že nevěříte ani slovo. Napsala jsem všechno.. A se psem se snažím pravidelně cvičit doma, na zahradě, venku
Stafi
napsal(a):
Psovi opravdu nic neděláme, ale o tom tady lidi přesvědčovat nebudu, protože by to nemělo cenu. Když má normální obojek nebo postroj, tak tahá jako blázen, když má ostnáč, tak chodí normálně.. Nikdo jí tim neškrtí..
"to je nejdřív třepání, pak ..bla bla.."
Proč by ji měl táta něco dělat? Nenapadlo Vás, že je nejistá, protože nás nemá v místnosti?
Děkuji všem zbytečným moralizačním a blbým kecům, které mi opravdu nepomůžou. Nechte si to laskavě pro sebe, já si sem přišla pro rady.
No ale tím ostnáčem jste ten hlavní problém, nezvladatelnost, nevyřešila, ne?
To je jen taková zástěrka, že se fena neumí chovat na vodítku, ale s ostnáčem nic neudělá, protože to bolí.
Tohle je veřejná diskuze, každej si tu může napsat, co chce. A pokud vám tu někdo radí, je to čistě jeho dobrá vůle.
Stafi
napsal(a):
Chyba také může být na straně člověka od kterého fenu máme.. Přece jen se v takhle mladém věku štěně nejvíc učí nebo ne? (okolo 1-3 měsíců, co je u mámy)
Kdepak, to je vaší výchovou. V kombinaci s povahou feny.
napsal(a):
No ale tím ostnáčem jste ten hlavní problém, nezvladatelnost, nevyřešila, ne?
To je jen taková zástěrka, že se fena neumí chovat na vodítku, ale s ostnáčem nic neudělá, protože to bolí.
Tohle je veřejná diskuze, každej si tu může napsat, co chce. A pokud vám tu někdo radí, je to čistě jeho dobrá vůle.
To je sice hezké, ale jestli to lidi tak rozzuřilo jak je se psem zacházeno, není lepší napsat, co napravit a popřípadě jak? Doporučit kurzy které se osvědčili, napsat vlastní zkušenosti než tady plýtvat slova na blbé kecy, které nikam nevedou? To mají lidi tak nudný život, že musí rejpat?
Stafi
napsal(a):
To je sice hezké, ale jestli to lidi tak rozzuřilo jak je se psem zacházeno, není lepší napsat, co napravit a popřípadě jak? Doporučit kurzy které se osvědčili, napsat vlastní zkušenosti než tady plýtvat slova na blbé kecy, které nikam nevedou? To mají lidi tak nudný život, že musí rejpat?
To samozřejmě, ale první předpoklad nápravy je uvědomit si, že jsem to až dosud dělal blbě, že chyba je jen a jen na mým konci vodítka. To se vám tady asi lidi snažili říct.
Stafi
napsal(a):
Ano, diskuze.. Kde se ptám na rady a ne na nějaký blbý kecy, že nevěříte ani slovo. Napsala jsem všechno.. A se psem se snažím pravidelně cvičit doma, na zahradě, venku
Jak už jsem Vám psala, natočte to a ukažte to. Jestli pravidelně cvičíte a přesto je pes tak nezvladatelný, že musí chodit na ostnáči, děláte něco špatně. A pak je třeba se trochu obrnit proti tomu, že Vám lidé napíší, co je špatně a snažit se to brát jako konstruktivní kritiku a zkusit se zlepšit.
Nebo holt zaplaťte nějakému výcvikáři a nechte si poradit od něj.
Na nějakou zázračnou radu typu před východem slunce seberte dvě kapky rosy a foukněte je psovi do ucha bych nespoléhala....
Stafi
napsal(a):
Jenže problém je, že když jste dokázali za nějakých 9-10 měsíců ze štěněte udělat tohle, patrně nebude stačit jedna nebo dvě rady. Můžete se na něco zaměřit, zkusit vybrat to, co vám tu lidi píšou, a třeba se něco málo zlepší. Podle mě by bylo daleko efektivnější vyhledat osobní pomoc někoho, kdo umí (jméno jsem zmínila výše).
Pokud se radši urazíte nad tím, že na vás každej není milej a zhodnotí, že jste to trošičku pokazili, nevyřešíte nic.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Diskuzi s downováním jsem četla a docela jsem i přemýšlela o tom to zkusit, ale nejsem si jistá, že jsme s Hachim ve fázi, kdy by "přitvrzení", byť jen na jeden cvik, nerozhodilo náš vztah. To raději ať chodí ještě chvilku na vodítku. on se z toho taky nepo*ere :D
napsal(a):
Jenže problém je, že když jste dokázali za nějakých 9-10 měsíců ze štěněte udělat tohle, patrně nebude stačit jedna nebo dvě rady. Můžete se na něco zaměřit, zkusit vybrat to, co vám tu lidi píšou, a třeba se něco málo zlepší. Podle mě by bylo daleko efektivnější vyhledat osobní pomoc někoho, kdo umí (jméno jsem zmínila výše).
Pokud se radši urazíte nad tím, že na vás každej není milej a zhodnotí, že jste to trošičku pokazili, nevyřešíte nic.
Jak už jsem psala, obrátím se na někoho hned jak to bude možné. Všechny rady si beru k srdci a budu se snažit pracovat na problému jinak.
Neurazím se, když někdo napíše normální radu, ale že mají lidi potřebou rýpat a mít blbé kecy, které absolutně nikam nevedou
Stafi
napsal(a):
Je to holt diskuze a řekla bych, že je to ještě v pohodě. Co já jsem si už přečetla na svoji osobu.
Snažila jsem se to přečíst všechno, ale nějak se v tom ztrácím. Takže fenku si pořídil přítel a napravujete ji teď vy?
Taky bych se přimlouvala za nějaké video, kdybyste sem mohla dát. A osobně si myslím, že by to chtělo zkušeného výcvikáře, který by s vámi cvičil naživo. Snad už se brzo dočkáme a bude to povoleno.
Stafi
napsal(a):
Jak už jsem psala, obrátím se na někoho hned jak to bude možné. Všechny rady si beru k srdci a budu se snažit pracovat na problému jinak.
Neurazím se, když někdo napíše normální radu, ale že mají lidi potřebou rýpat a mít blbé kecy, které absolutně nikam nevedou
Osobní konzultace možné jsou už teď.
eli22
napsal(a):
Já to teda nečetla celé, ale jedná se o strachovou agresi nebo dominantní, nebo jakou?
Pokud reagujete na moje téma, tak si myslím, že má potřebu si něco dokazovat. Nevypadá, že by se bála.
Ale dominantní pes se takhle nechová.
Opravdu nevím, jestli ještě jako malé štěně u původní majitelky ji nekousl nějaký pes nebo se jí něco nestalo.
Ale jinak je to zlatý pes.
Je hodně přátelská k lidem, ale vybírá si koho k sobě pustí. Moc nemá ráda chlapy (od doby, co ji máme doma ji nikdo neublížil).
Se psy většinou vychází, když se očichají a známe je, ale za plotem je jak urvaná
Stafi
napsal(a):
Pokud reagujete na moje téma, tak si myslím, že má potřebu si něco dokazovat. Nevypadá, že by se bála.
Opravdu nevím, jestli ještě jako malé štěně u původní majitelky ji nekousl nějaký pes nebo se jí něco nestalo.
Je hodně přátelská k lidem, ale vybírá si koho k sobě pustí. Moc nemá ráda chlapy (od doby, co ji máme doma ji nikdo neublížil).
Se psy většinou vychází, když se očichají a známe je, ale za plotem je jak urvaná
Já mám submisivní fenku. Lidi ani psy úplně nemusí, stačí jí okruh známých, a její smečka, dá se říci, že se občas i bojí, ale je to menší pes a tak si nemůže "vyskakovat" /narozdíl od Vašeho/ . Na nikoho nevyjíždí, pokud si ji někdo cizí chce hladit, není jí to příjemný, ale drží, atd. Ale v momentě, kdy si naše smečka - naše rodiny někde sedne na deku, na zem, na lavičku, a někdo by se k nám chtěl hodně přiblížit, vyjíždí jako blázen. A podotýkám, je to malý pes, byť teriér. Tohle dělá jen když se někde "usalašíme". JInak je taky zlatá.
napsal(a):
Je to holt diskuze a řekla bych, že je to ještě v pohodě. Co já jsem si už přečetla na svoji osobu.
Snažila jsem se to přečíst všechno, ale nějak se v tom ztrácím. Takže fenku si pořídil přítel a napravujete ji teď vy?
Taky bych se přimlouvala za nějaké video, kdybyste sem mohla dát. A osobně si myslím, že by to chtělo zkušeného výcvikáře, který by s vámi cvičil naživo. Snad už se brzo dočkáme a bude to povoleno.
Lidi jsou bohužel už takový...
Přesně tak, ale snažíme se oba.
Stafi
napsal(a):
Má ráda hracky? Mě u psa, když resil psy za plotem, pomohlo mu narvat do huby balonek se snurkou a tahat se o něj. Balonek jsem mu dala dřív než viděl psa, tahali jsme se a probehli kolem psa. Pak už stačilo, že měl balonek v hube a žvýkal si ho.
marcelaamax
napsal(a):
Má ráda hracky? Mě u psa, když resil psy za plotem, pomohlo mu narvat do huby balonek se snurkou a tahat se o něj. Balonek jsem mu dala dřív než viděl psa, tahali jsme se a probehli kolem psa. Pak už stačilo, že měl balonek v hube a žvýkal si ho.
Děkuji, vyzkouším
marcelaamax
napsal(a):
To myslím, že nepomůže, v tom momentě bude asi spíš v nějakém tranzu, že hračku nebude ani vnímat.
eli22
napsal(a):
To myslím, že nepomůže, v tom momentě bude asi spíš v nějakém tranzu, že hračku nebude ani vnímat.
Právě proto jsem tu hračku dávala ještě dřív, než byl pes v dohledu 😉. Prostě jsme do začali hrát a jakoby mimochodem probehli kolem toho plotu se psem. Neříkám, že to bude fungovat na všechny psy, jen píšu, co pomohlo nám.
aneb téma o tom, jak MOC je důležitá teorie.......
PumaCZ
napsal(a):
Diskuzi s downováním jsem četla a docela jsem i přemýšlela o tom to zkusit, ale nejsem si jistá, že jsme s Hachim ve fázi, kdy by "přitvrzení", byť jen na jeden cvik, nerozhodilo náš vztah. To raději ať chodí ještě chvilku na vodítku. on se z toho taky nepo*ere :D
Ne, vy bohužel v té fázi nejste, proto je dobře, že to děláš na vodítku.
To jsem psala proto, že jsi to nazvala "zachranným" povelem, ale k tomu aby ten povel fungoval a byl opravdu záchranný, tak tam ten pes musí vnímat tu povinnost.
Stafi
napsal(a):
Děkuji, vyzkouším
Vám to píšu v prvním příspěvku, což jste přeskočila, protože to bylo namáhavé, tak jaké kecy, Vy máte kecy, jak nic nejde. Je tady stejných problémů a řešení plné fórum, stačí použít vyhledávat nahoře, taky blbý?
Kupte si knížku, zaplaťte si kurz jednotlivce, koukejte na videa, vzdělávejte se.
Kouzelné proutky došly, sorry.
napsal(a):
aneb téma o tom, jak MOC je důležitá teorie.......
to jsou nápady
"Hmn_, můžete mi aspoň Vy vysvětlit, jak se učí na respekt"
no, obávám se, že význam slova respekt nebudu chápat shodně
nicméně vysvětlení bude zde:
".....kdy by "přitvrzení"...."
"...musí vnímat tu povinnost...."
ale toto není o reflexu
napsal(a):
Vám to píšu v prvním příspěvku, což jste přeskočila, protože to bylo namáhavé, tak jaké kecy, Vy máte kecy, jak nic nejde. Je tady stejných problémů a řešení plné fórum, stačí použít vyhledávat nahoře, taky blbý?
Kupte si knížku, zaplaťte si kurz jednotlivce, koukejte na videa, vzdělávejte se.
Kouzelné proutky došly, sorry.
"Kdo ví, co tomu psovi dělaj, se bojí chodit normálně, protože ostnáč, kdo ví, co ten chlap udělal, zadavatelce nevěřím ani slovo, to je nejdřív třepání, pak ..bla bla.. samé zkratky místo práce, vlastně úplně škoda slov."
A tohle je prosím pěkně co, nějaká bezhlavé obviňování.
Vím, co jste psala v prvních příspěvku
napsal(a):
"Hmn_, můžete mi aspoň Vy vysvětlit, jak se učí na respekt"
no, obávám se, že význam slova respekt nebudu chápat shodně
nicméně vysvětlení bude zde:
".....kdy by "přitvrzení"...."
"...musí vnímat tu povinnost...."
ale toto není o reflexu
Ono je ale potřeba nevytrhnout 2 slova z kontextu, ale vnímat širší souvislost.
Ono zrovna "přitvrzení" a povinnost můžou být (a většinou i jsou) v učení dvě naprosto odlišné věci.