Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Natkaa

7.4.2021 09:51
Natkaa

XXX.XXX.230.52

Ahoj, chtěla bych poradit strašně bych si přála psa ale mamka mi ho nechce povolit. Většinou když jenom zmíním slovo pes nebo cokoliv co se psa týká tak mi řekne ať jsem zticha nebo že jí to nezajímá. Chtěla bych jezevčíka. O psech a o různých plemenech psů sem si přečetla tolik věcí a zkoukla tolik videí že bych to asi ani nespočítala. Vím že mít psa je velká zodpovědnost a že by tu byl minimálně 10let ale od té doby co nám pes umřel tak bych si přála nějakého kamaráda a i když to asi zní divně tak já jsem toho psa brala jako nejlepšího kamaráda...

7.4.2021 09:57
eli22

XXX.XXX.2.247

Natkaa napsal(a):
Ahoj, chtěla bych poradit strašně bych si přála psa ale mamka mi ho nechce povolit. Většinou když jenom zmíním slovo pes nebo cokoliv co se psa týká tak mi řekne ať jsem zticha nebo že jí to nezajímá. Chtěla bych jezevčíka. O psech a o různých plemenech psů sem si přečetla tolik věcí a zkoukla tolik videí že bych to asi ani nespočítala. Vím že mít psa je velká zodpovědnost a že by tu byl minimálně 10let ale od té doby co nám pes umřel tak bych si přála nějakého kamaráda a i když to asi zní divně tak já jsem toho psa brala jako nejlepšího kamaráda...

Takže už nejste v podnájmu a jezevčík místo bígla?

7.4.2021 11:13
Anonym10

XXX.XXX.169.10

Já jsem taky hrozně vždy chtěla psa,taky jsem o nich pořád četla, koukala na videa atd...ale rodiče prostě pořád ne,ne,ne že kdo se o něj bude starat atd...takže jsem se skoro smířila že psa mít prostě nebudu..ale jednou jsem se koukala na stránky různých útulku a byla tam možnost dočasné péče. Takze jsem rodiče ukecala že si ho vezmeme na 1 měsíc a že uvidím co to obnáší a že je po tom nebudu otravovat.Takže jsme si ho vzali a asi po 2 týdnech bylo jasné že si ho necháme.Měli jsme ale velké štěstí že byl takhle bezproblémový a proto rodiče souhlasili. Jsem si ale jistá že normálně jako koupit si psa jako štěně nebo tak, bych je neukecala. Takže vyhlídnout si nějakého psa z útulku aby podle popisu splňoval aspoň trochu vaše kritéria (štěka,neštěka, hodnej,věk,pohlaví,plemeno atd..)potom mámě řekni že zjistíš co to obnáší atd....na tohle není tak těžké ukecat a uvidíš že pokud bude hodnej atd..že ho ani mamka nedokáže vrátit.

7.4.2021 11:19
eli22

XXX.XXX.2.247

Anonym10 napsal(a):
Já jsem taky hrozně vždy chtěla psa,taky jsem o nich pořád četla, koukala na videa atd...ale rodiče prostě pořád ne,ne,ne že kdo se o něj bude starat atd...takže jsem se skoro smířila že psa mít prostě nebudu..ale jednou jsem se koukala na stránky různých útulku a byla tam možnost dočasné péče. Takze jsem rodiče ukecala že si ho vezmeme na 1 měsíc a že uvidím co to obnáší a že je po tom nebudu otravovat.Takže jsme si ho vzali a asi po 2 týdnech bylo jasné že si ho necháme.Měli jsme ale velké štěstí že byl takhle bezproblémový a proto rodiče souhlasili. Jsem si ale jistá že normálně jako koupit si psa jako štěně nebo tak, bych je neukecala. Takže vyhlídnout si nějakého psa z útulku aby podle popisu splňoval aspoň trochu vaše kritéria (štěka,neštěka, hodnej,věk,pohlaví,plemeno atd..)potom mámě řekni že zjistíš co to obnáší atd....na tohle není tak těžké ukecat a uvidíš že pokud bude hodnej atd..že ho ani mamka nedokáže vrátit.

Ano, ale majitel bytu je může vylifrovat.

7.4.2021 11:21
Anonym10

XXX.XXX.169.10

Ale předem si dobře promysli jestli máte finanční možnosti aby jste mu udělali hezký život (očkování,veterina pamlsky,hračky,plechy,obojky,vodítka a hlavně kvalitní granule!!!koukni se na net po nějakých kvalitních koukni se na dávkování slozeni a cenu spočítejte si kolik tě to vyjde na měsíc protože jenom ty granule nejsou fakt levné, pokud nechceš kupovat propesko a další tyhle komerční obludy.Taky jestli jseš ochotná ráno si přivstat aby jsi šla se psem na procházku odpoledne místo toho aby jsi byla někde venku s kamaradkama na hřišti prostě půjdeš se psem a večer místo koukání na tv půjdeš se psem. Musíš si vše opravdu dobře promyslet.Pes je finančně i časově náročnej takže jestli váháš jestli to budeš stíhat tak vím že je to těžké ale radši si fakt počkej.

7.4.2021 11:30
Atheira

XXX.XXX.209.8

Vím, že tam mělo být pelechy, ale strašně jsem se rozesmála při představě oplechovanýho psa. Brnění asi.

7.4.2021 11:32
Anonym10

XXX.XXX.169.10

Bože😂😂😂😂😂

7.4.2021 11:38
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

- mamka mi ho nechce povolit

Ví, co to obnáší a ví, že má svých starostí dost.
Budeš s ním lítat venčit v noci?
Prší sníh, vichr a pes má průjem.
Ve dne i v noci. To zastaneš ty?
Veterina a peníze?
Netušíš, co to stojí.
Prostě si svý přání splníš až budeš dospělejší
a budeš z něj mít radost ještě větší.

7.4.2021 11:53
Anonym10

XXX.XXX.169.10

Asi tak..když je pes nemocný fakt to není levný a když má pes střevní potíže a doma ti zadělá všechno jsi připravená to uklízet?

7.4.2021 12:19
hanelbi

XXX.XXX.242.181

Anonym10 napsal(a):

Ale tak tohle mi taky nepřijde uplně šikovný. :) Pejsci nejsou hračky, navíc pokud mamka nechce, tak prostě nechce a myslím, že by pak bylo ještě větší utrpení pro slečnu se psa vzdát. Ono i chtít po dítěti, aby si dobře a zodpovědně uvědomilo, co čeho jde, promyslelo finanční možnosti... no nevím, kolik dětí tohle zodpovědně může zhodnotit. Podle mě by se měl pes pořizovat pouze do rodiny, kdy o něho nestojí pouze dítě (jasně, že jsou i výjimky, co se zvládnou postarat úplně samy, ale myslím, že jich je spíš minimum), ale jednoznačně i rodiče, kteří se chtějí starat. :)

7.4.2021 12:38
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Jakého psa jste měli dřív?
Faktem je, že pokud rodiče kategoricky nesouhlasí, tak si prostě pořídíte psa až vlastního.
Nicméně stále máte možnosti, které lze využít; máte v okolí útulek? Nebo někoho, kdo psa má, ale nestíhá se o něj starat? Nabídněte možnost venčení.
Pokud maminčiny námitky stojí zejména na tom, že nevěří, že Vás pes bude bavit, může Vaše pravidelné venčení psa od známých změnit její názor.
Já venčila postupně sousedům dva psy a na oba vzpomínám strašně ráda. Dora byla bíglice, se kterou jsem podnikala ty první pravé výlety do přírody. Už ani nespočítám, kolikrát jsme spolu zmokly. Monty byl kříženec (asi) hovavarta a čuvače a byl to první pes, o kterého jsem se opravdu starala od krmení po očkování.
Na Vánoce jsem každý rok dostala něco pro psy - začalo to předplatným časopisu Svět psů, pokračovalo odbornými publikacemi a končilo obojky, vodítky a sušeným masem.
Mluvte s maminkou; bavte se nejen o výhodách, ale i nevýhodách vlastnictví psa. Zeptejte se jí, proč je proti. Třeba se s tím dá něco dělat, a i pokud nedá, bude jedině dobře, když si uvědomíte důvod.
Jsou věci, které ve své podstatě neovlivníte (alergie, zákaz psa majitelem domu), ovlivníte velice málo (finanční náročnost) nebo ovlivníte hodně (např. obavy, že Vás pes přestane bavit nebo na něj nebudete mít čas).
Uvědomte si, že na psa nemáte právo. Musíte akceptovat fakt, že od své maminky žádáte hodně; nechcete po ní, aby psa trpěla, snášela nebo ignorovala, chcete po ní, aby ho přijala v plném významu toho slova jako člena rodiny. Co bude se psem, když pojedete na dovolenou? Půjdete na vysokou? Na střední pojedete na lyžák? Pokud jste ochotna toto všechno kvůli psovi oželet, co s ním bude, když onemocníte? Zlomíte si nohu?
Váš pes přes veškerou Vaši snahu a ochotu bude někdy závislý na Vaší mamince; potřebujete, aby ho měla ráda, aby považovala za samozřejmost, že se o něj bude starat v okamžiky, kdy Vy toho nebudete schopná. Týká se to nejen období Vaší nemoci, ale např. i veškerého rozvozu - předpokládám, že nemáte řidičák. Když se psovi stane nějaká příhoda v sobotu o půlnoci, bude to maminka, kdo bude vzniklou situaci řešit.
Plus již zmíněná náročnost finanční; nejen že maminka bude muset zajistit kvalitní krmivo, ale také kvalitní veterinární péči, která může stát desetitisíce. A čekáte od ní, že to bude považovat za samozřejmost. Protože jinak to nemá cenu; nemá smysl si sobecky pořídit psa do domu, kde je pes nežádoucí, to nedopadne dobře pro nikoho.

Takže moje řešení:
- Proberte to s maminkou v klidu, bez emocí a věcně. Ptejte se na důvody a na to, co s nimi Vy sama můžete dělat.
- Pokuste se sehnat si venčicího psa; až jednou budete mít vlastního psa, nabyté zkušenosti se Vám můžou hodně hodit. Je velmi dobré mít kamarádku, která má podobný zájem jako Vy. Vzájemně se můžete podporovat a chodit spolu venčit. Pokud jste z vesnice a nejbližší útulek není snadno dostupný, dvě děvčata pojedou do města venčit opravdu snáze než jedno.
- Ujasněte si, co vlastně chcete. Bígl a jezevčík, to jsou lovecká plemena. Chystáte se začít kariéru myslivce? Baví Vás hony, naháňky a stopování? Nebo proč zrovna bígl nebo jezevčík? Na vycházky po lese i jako rodinný pes se hodí spíš jiná plemena.
- Edit: Netlačte na maminku. Buďto psa povolí, nebo ne. A je to její rozhodnutí.

7.4.2021 15:04
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.240

Anonym10 napsal(a):

To jsou rady

Půjčit si psa, jestli nás bude bavit?
To není mobil nebo tablet, který lze vrátit do 14 dnů bez udání důvodů.
Naštěstí v útulku je málo psů a těch ideálních téměř nula, takže nehrozí, že by takhle mohla slečna postupovat. A až budou v útulcích psi normálně dostupní a než se najde ten ideální "na zkoušku", bude po koroně a slečna už zase bude chodit do školy, bude chtít jezdit na dovolené, bude chtít chodit randit, chodit na diskotéky a brigády, aby na ty diskotéky měla a psa na zkoušku přestane hledat.

10.4.2021 15:01
Mí

XXX.XXX.236.215

Najděte si někde poblíž někoho,kdo občas potřebuje psa vyvenčit,pohlidat.Možná tak časem rodiče přesvědčíte že je váš zájem opravdový a jste schopna se o psa postarat.

Pan_Kočka

13.4.2021 15:14
Pan_Kočka

XXX.XXX.98.8

Natkaa napsal(a):

"...bych si přála nějakého kamaráda..."
Tak si najděte nějaké kamarády v okolí. Po všech stránkách Vám to rozhodně prospěje víc než objímání psa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík