Belgický ovčák malinois s PP

Prodám Belgického ovčáka Malinoise - Jsme malá rodinná chovatelská stanice,...
20000 Kč
Ahoj všem,
prosím o Vaši radu.
Máme nově pejska, potřebujeme ho cvičit a budeme s ním cestovat. Proto se určitě bude stravovat na granulích. Nemohu nosit po kapsách maso.
Nicméně maso a chrupavky mu chceme dávat, nechceme mu odpírat tu radost z dobrého jídla.
1) Vzhledem k výcviku, jaké doporučujete ňamky? Nechci, aby to bylo tvrdé, má to být něco malinkého a měkkého. Chceme ho hodně odměňovat.
2) Co buvolí kosti na žvýkání? Četla jsem, že složení je hrozné a pro psa krajně nevhodné. To už když to člověk koupí v obchodě určeného pro chovatelství, komu má věřit.....zkrátka pes chce něco hryzat a o tu buvolí kost má zájem, jen nevím, jestli mu tím neublížím. My nemáme les ani louku s býky a buvoly, tudíž nevíme, kde sehnat čistou chemicky nezničenou normální kůži na psí žvýkání.
3) Jaké granule doporučujete? S prominutím, všichni výrobci se chválí. Zatím jsme pořídili Taste of the Wild a Royal Canin. Ale ve skutečnosti nevíme. Nepište mi, že jsou to shity, ale poraďte, pokud máte s něčím dobré zkušenosti. Raději si připlatíme, aby měl pes dobré kvalitní granulky, nechceme mu ale kupovat předražené naparfémované a přesolené granule. S Britem nemáme moc dobré zkušenosti, sice opět jsou chváleni, ale jiné zvíře mi po Britovi blije....myslím, že se zhoršili.
Díky předem za Vaše rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ahoj všem,
prosím o Vaši radu.
Máme nově pejska, potřebujeme ho cvičit a budeme s ním cestovat. Proto se určitě bude stravovat na granulích. Nemohu nosit po kapsách maso.
Nicméně maso a chrupavky mu chceme dávat, nechceme mu odpírat tu radost z dobrého jídla.
Pokud jste otevřeni i jiným způsobům stravování a granule volíte jen na základě cestování, je to řešitelné - můžete doma barfovat a na cestách podávat sušenou stravu (viz např. Bohemia Pet Food).
Do pamlskovníku (nebo do kapsy) nemusíte dávat syrové maso, ale můžete si ho třeba usušit v sušičce. :-) Nebo koupit. Pamlsek (při výcviku) musí pro psa mít určitou hodnotu (a možná zjistíte, že preferuje jiné způsoby odměňování - i to je možné). Osobně bych o pamlscích (= motivace při výchově a výcviku) uvažovala odděleně od klasické krmné dávky.
1) Vzhledem k výcviku, jaké doporučujete ňamky? Nechci, aby to bylo tvrdé, má to být něco malinkého a měkkého. Chceme ho hodně odměňovat.
Nechte si poradit přímo od svého psa - to jeho budete odměňovat, motivovat. Co mu chutná? A není to o jednom druhu pamlsků - zkuste si odměny odstupňovat dle atraktivity, zařazovat jackpoty atd. (to je součástí teorie). Můžete v různých situacích používat sušené maso, kostičky mrkve, lyofilizované ovoce, piškoty... vlastně cokoli. Mně osobně jsou docela sympatické (jako odměna - u svého psa bych předpokládala - nižší až střední hodnoty) peletky od Mushgo (viz https://eshop.mushgo.cz/pamlsky-pro-psy/).
2) Co buvolí kosti na žvýkání? Četla jsem, že složení je hrozné a pro psa krajně nevhodné. To už když to člověk koupí v obchodě určeného pro chovatelství, komu má věřit.....zkrátka pes chce něco hryzat a o tu buvolí kost má zájem, jen nevím, jestli mu tím neublížím. My nemáme les ani louku s býky a buvoly, tudíž nevíme, kde sehnat čistou chemicky nezničenou normální kůži na psí žvýkání.
Optimální jsou asi čerstvé nebo sušené kosti na okus. Případně sušené části zvířat - u nás jsou nejpopulárnější šlachy, trachey, uši, plíce... Dále si můžete pomoci naplněným kongem nebo psa zabavit čuchací dečkou či lízací podložkou. Nic z výše uvedeného z bezpečnostních důvodů psovi nedávám bez dozoru, ale to si v sobě musí vyřešit každý sám.
3) Jaké granule doporučujete? S prominutím, všichni výrobci se chválí. Zatím jsme pořídili Taste of the Wild a Royal Canin. Ale ve skutečnosti nevíme. Nepište mi, že jsou to shity, ale poraďte, pokud máte s něčím dobré zkušenosti. Raději si připlatíme, aby měl pes dobré kvalitní granulky, nechceme mu ale kupovat předražené naparfémované a přesolené granule. S Britem nemáme moc dobré zkušenosti, sice opět jsou chváleni, ale jiné zvíře mi po Britovi blije....myslím, že se zhoršili.
Díky předem za Vaše rady.
Jestli nejste ve finanční tísni, pořiďte si zelenou knížku od paní Novosádové (Barf - Krmení psa přirozenou stravou). Je to sice o barfování, ale i kdybyste se rozhodli krmit granulemi, pomůže Vám to s výběrem, protože pochopíte mechanismy psích potřeb a zažívání, takže budete vědět, po čem se ve složení pídit, co nechtít a co naopak vyžadovat. Stručné informace jsou případně k dispozici i na webu (http://manwe.eu/index.php/uvod - projděte si menu vpravo), ale kniha je... komplexnější.
Pokud budete chtít kombinovat granule a krmení masem, asi se raději vyvarujte kombinování těchto dvou stylů v rámci jedné porce. Když už, tak to oddělte - pokud bude dospělý pes jíst dvakrát denně, tak můžete např. snídani zastoupit čerstvou stravou a večeři granulemi (nebo naopak). Hlídejte si poměr fosforu a vápníku; pokud nechcete dávat v rámci čerstvé stravy kosti nebo se tím nechcete příliš zabývat, pořiďte si Dromy Balancer (nebo nějakou obdobu).
Pokud chcete vybírat granule, čtěte hlavně složení (ideálně aplikujte znalosti získané z Novosádové), zároveň se zamýšlejte nad významy jednotlivých pojmů (maso x sušené maso x masokostní moučka) a vnímejte rozdíly, nuance. Za ty kvalitnější značky jsou považovány např.: Wolfsblut, Essential, Simpsons, Marp, Barking heads atd. Projděte si případně jiná vlákna o granulích nebo sem dejte ke konzultaci konkrétní složení. Já nejsem žádný odborník na výživu, ale jsou tady jiní, kdo budou schopní a ochotní Vám poradit lépe. Na první dobrou bych si dala pozor na přítomnost mouček a významného zastoupení rostlinných bílkovin (= luštěnin). Dejte si pozor i na kuřecí tuk - je to častý alergen. (Naposledy se o tomto diskutovalo zde: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3811960/granule-agil-puffinsprofine-super-slozeni-suoer-cena).
Nemohu nosit po kapsách maso
verte, ze muzete
btw. jdou koupit pamlskovniky -nepropustne, aby se vam nemastily kapsy.
Osobně bych o pamlscích (= motivace při výchově a výcviku) uvažovala odděleně od klasické krmné dávky.
problem je, ze pokud se psem cvicite nejak vazne, sezere u toho cviceni komplet krmnou davku. a pak proste odmenovat pamlsky -sebelepsimi - neni uplne to prave - pamlsky vyzname zasahuji do KD.
proto se odmenuje krmenim.
Ne ze by clovek nechtel psovi doprat pamlsek. ale to mnozstvi hraje roli. vyznamnou...
napsal(a):
Nemohu nosit po kapsách maso
verte, ze muzete
btw. jdou koupit pamlskovniky -nepropustne, aby se vam nemastily kapsy.
Osobně bych o pamlscích (= motivace při výchově a výcviku) uvažovala odděleně od klasické krmné dávky.
problem je, ze pokud se psem cvicite nejak vazne, sezere u toho cviceni komplet krmnou davku. a pak proste odmenovat pamlsky -sebelepsimi - neni uplne to prave - pamlsky vyzname zasahuji do KD.
proto se odmenuje krmenim.
Ne ze by clovek nechtel psovi doprat pamlsek. ale to mnozstvi hraje roli. vyznamnou...
Nemyslela jsem to množstevně, ale druhově. Že třeba ne každy pes bude cvičit na ten Royal Canin, který mají koupený... Chtěla jsem tím prostě říct, že co je pro psa odměnou, určuje primárně pes.
Jako odměna je fakt i maso - pamlsek - sušené maso, které je zcela suché, proužky, pelety, dají se lámat, ruce od toho mastné nemám, dá se tím i normálně krmit - Wallitzer značka.
Ale když to psa nebude zajímat :D
Tss maso, prostě sušené, sušené vnitřnosti jsou ještě atraktivnější, plíce, dršťky, výhoda plic je 0 kalorií, takže nemusím počítat do normální krmné dávky......ale onehdá tu někdo vymýšlel, jak dát do kapsy jednodenní kuřátka :-)
napsal(a):
Nemyslela jsem to množstevně, ale druhově. Že třeba ne každy pes bude cvičit na ten Royal Canin, který mají koupený... Chtěla jsem tím prostě říct, že co je pro psa odměnou, určuje primárně pes.
Jako jo...primárně by to měl určovat pes. Ale neznamená to, že mu nakoupím glycerínový masíčka z Číny anebo Gothaj jen proto, že mu to chutná.
Takže já dám návrhy z toho, co jsem ochotná akceptovat jako pamlsky a ony si utvoří žebříček oblíbenosti
U pinčový je těžký něco vysledovat, ta trhá ruce za vše a pořád stejně, ať jsou to syrový játra nebo okurka
Vikina je taky záživná, ale řekla bych, že TOP jsou sušený plíce, případně vařený maso.
Snažím se pamlskovat tak, aby to bylo v kvalitě srovnatelné se zbytkem KD. Protože pamlskuju fakt hodně, feny jsou malé a nechci jim ubírat barf z mističek a místo toho jim cpát zverimexový humusy a uzeniny pro lidi.
Občas pamlskuju vařeným masem, jinak běžně kupuju sušené plíce ve větším balení a lámu je na kousky. Dále různé jiné sušené vnitřnosti od Mapesu a největší objem pamlsků je asi od Wallitzeru - mají miniaturní kousky sušeného masa (zvěřina, králík, jehně...) a taky minipeletky dobrého složení, které jsou opravdu mini.
https://shop.vboude.cz/walitzer-2/
napsal(a):
co je pro psa odměnou, určuje primárně pes
jj. ode me to byla jen poznamka k tomu, ze oddelovat pamlsky a krmeni neni vzdy vhodne.
je rozdil jeden parek za den na vychazce - jako fakt pamlsek, nebo krmit v tom mnozstvi, co spotrebuji ja pro sve psy pri cviceni ( kila )
Davat jim parky, syry, prumyslove pamlsky v tomhle mnozstvi - jen jim zaplacam zaludky nesmyslama a mozna i neco odpalim.