Daruji 9ti letého ovčáka

Prodám Německého ovčáka - Daruji 9ti letého německého ovčáka. Důvodem je al...
1500 Kč
Dobrý den, prosím o rady.
Nemám s tím zkušenosti, zazila jsem pejsky jen doma.
Přivezeme si štěňátko a chceme,aby byl venku na zahradě. V noci možná v garáži. U kotelny by to asi nebylo fajn kvůli změnám teplot. Večer bydne si ho brali taky dom k TV na hodku,dvě.
Nepředpokládám, že tam mám hned nechat stěně venku, zároveň se bojím když ho budu mít déle doma,tak mu pak budu těžko vysvětlovat, že bude už jen venku. Nechci to pokazit.
Jak prosím postupovat?
O jaké jde plemeno ? Ideálně to nechat na něm s volným přístupem do domu... Obecně - do půl roku doma a pomalu učit na pobyt venku a samostatnost, některá plemena to prostě nedávají a nechápou, proč nemůžou být se svými lidmi, jiná zase jsou raději venku...
Čistě venkovní psi - min 2.
PS. já osobně bych nedával pohled na samotného chudáka čekajícího u vchodu na milost
Jak píše lupus, hodně záleží na plemeni. Třeba labradora nemůžete nechat jako čistě venkovního psa, ten se vám tam usouzní, něco jiného bude třeba pastevec. My máme čuvače, čistě venkovní, domů chodí tak 2x do týdne jen na pomazlení, když má hodně mazlicí den (plus třeba celá noc na Silvestra). Člověk ale nesmí být pohodlný a fakt prostě s tím psem venku být. Trávíme venku většinu dne, v jakémkoli počasí, nehledě na den, chodíme i tak na procházky, cvičíme, pes ví, že venku není za trest. Zvykali jsme tak, že opravdu, když jsme ho pořídili, tak jsem měla volno a byla s ním pořád venku. Jedla tam, spala tam, odpočívala, prostě všechno. A to i když pes spal, prostě pořád venku, hladila, seděla vedle něho. Na noc jsme spali venku s ním. Potom jsme postupně začali "mizet" do domu a hned se zase objevovat. Jen vejít dovnitř a ven a tak několikrát denně. Když už na delší dobu, tak předtím pořádně unavit. Čekala jsem než usne, šla domů, hned jak se probudil, byla jsme zase u něho. Bylo to náročnější, trvalo to dlouho, ale teď ví, že vždycky se zase objevíme. Že tam není za trest, že si to tam užívá. Kolikrát už se dívá otráveně, že už máme jít domů, aby měl "na svém" klid. On tam ale má i své "zaměstnání". Hlídá, kontroluje obě brány, sleduje, co se kde šustne. A ani tam nemusí mít parťáka, jde spíš o to, aby si to i člověk uvědomil a v hlavě si pokládal, že prostě nemůže celé odpoledne prosedět doma, i když se mu nechce, i když je venku hnusně apod. Nemyslím, že pes by strádal 😉
Uživatel s deaktivovaným účtem
V kategorii pod nadpisem je plemeno "německý ovčák". :-)
Ano vlcak,labrador
Půl dne jsme s dětmi na zahradě, procházky. Ale představa by opravdu byla aby byl venku. V zimě samozřejmě procházka, s dětmi jsme hodku na zahradě, večer k TV. Od jara do podzimu jsme fakt hodně na zahradě.za rok a půl mi to skončí, to budu pak jezdit už do práce na zkrácený úvazek.
Ale mě se líbí jak to měli babičky s dědou. Pes venku, večer vzali domu, na noc zpátky ven. Domů pejska nechci.
slonicess
napsal(a):
Ano vlcak,labrador
Půl dne jsme s dětmi na zahradě, procházky. Ale představa by opravdu byla aby byl venku. V zimě samozřejmě procházka, s dětmi jsme hodku na zahradě, večer k TV. Od jara do podzimu jsme fakt hodně na zahradě.za rok a půl mi to skončí, to budu pak jezdit už do práce na zkrácený úvazek.
Ale mě se líbí jak to měli babičky s dědou. Pes venku, večer vzali domu, na noc zpátky ven. Domů pejska nechci.
Čistě za mě - tedy jen můj osobní názor, který se nemusí shodovat s ostatními - když už pes venku, tak bych ho večer nebrala k televizi. Znám jednu fenku, co takhle funguje a na noc ven ji musí vyloženě vytáhnout ven. Nechce a i v mrazech pak spí před vchodovými dveřmi a čeká, kdy bude moci jít zpět. (Paní ji chce doma, manžel ne, tak mají tenhle kompromis, ale ten pes na to má asi jiný názor, no)
Asi hodně záleží na povaze toho psa, ale když narazíte na takového, který bude za každou cenu chtít být s vámi... a za předpokladu, že vy zase v žádném případě nechcete, aby žil hlavně v domě. Nebrala bych ho tam tedy raději vůbec.
Bertik005
XXX.XXX.214.24
Také bych psa domu denně nebrala. Máme psy vždy venkovní. Jsme celý den venku, každý den a za každého počasí. Do práce nechodíme, máme hospodářství. Takže pokud trávíte opravdu celé dny venku pes bude spokojený i pouze venku.
Bertik005
XXX.XXX.214.24
Pokud je to malé štěňátko, vzala bych domů a s oteplením bych pomalu zvykala venku. Postupně prodlužovat pobyt venku, když si odskočíte pro něco domu štěně nechat na zahradě a tak. Jinak my brali vždy jarní štěňátka a ta byla rovnou venku. Pouze jednou jsme měli štěňátko v říjnu, ale to už bylo 4měsíční a vážilo 40kg, takže to bylo také rovnou venku.
Tak stendo samozrejme doma a spí s námi v pokoji na zemi. Venku ziminka že.... no však víte jak to je:))))
Doufám,že půjde pak naucit na ven a nepokakame to tímto.
Ještě jestli neucitvradsi spat rovnou u kotelny aspoň na noc? Nebo třeba po 14 dní,,měsíci...s námi a pak ho tam dát a noc až povyroste?
slonicess
napsal(a):
Tak stendo samozrejme doma a spí s námi v pokoji na zemi. Venku ziminka že.... no však víte jak to je:))))
Doufám,že půjde pak naucit na ven a nepokakame to tímto.
Ještě jestli neucitvradsi spat rovnou u kotelny aspoň na noc? Nebo třeba po 14 dní,,měsíci...s námi a pak ho tam dát a noc až povyroste?