Americký stafordšírský teriér – štěňata s PP

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chovatelská stanice Kikobara (F...
26000 KčDobry den chci se zeptat mam štene a kdyz jdeme na peochszky tak vetsinou posloucha k noze ke mne atd... ale jakmile vidi lidi rozbehne se a na privolani nereaguje a nekdy na ne skace radosti. Stopovacku zkousim ale nekdy ho pustim kde nejsou lidi a pak najednou tu jdou lidi takze si toho vzdy nevsimnu a uz si nijak nepomohu.. nemel by nekdo nejakou radu??
Nepouštět ze stopovačky, dokud to nebudete mít dotrénované . A nebo mít oči na stopkách a připnout štěně dřív, než uvidí lidi. Ale přikláním se spíš k té první možnosti...
Čím víckrát se psovi povede za lidmi utéct, a zjistit, že nemusí poslouchat, tím hůře se vám to bude odnaučovat. A hlavně ostatní lidi asi ze staforda, který po nich skáče, moc nadšení nebudou...
Uživatel s deaktivovaným účtem
"připnout štěně dřív"
pokud se stopovačka používá k tomuto účele, tak se štěně nepřipíná "dřív než", protože má stopovačku permanentně, neboli se venku neodepíná
po štěněti nechci více, než je schopno splnit
a tohle štěně schopno nebude
neboli - při výcviku postupovat řádně a správně = postup od jednoduššího ke složitějšímu = nejdříve bravurně naučit přivolání (nějaký povel) doma, o samotě, pak přidat televizi, pak bráchu rodiče a televizi, pak na zahradě,pak na zahradě s ptáky, pak na zahradě s dětmi.........pak někam do nerušivého ven, pak přidávat rušivé vlivy.
Platí obecné pravidlo, že by se měl ztěžovat vždy jen jeden parametr.
takže si štěně mechanicky jisti a přivolání natrénuj nejdříve doma/zahrada/prázdná louka/ atd.......
a vůbec nerozumím - "najednou jsou lidi"....jak-najednou? se nedíváš?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Bara299
napsal(a):
Dekuji, myslela jsem to tak ze se venuji psovi s lidi si vzdy nevšimnu nebo zrovna nekde vyjdou atd...budu trenovat hlavne se stopovačkou 🙃
Ono i to "sledování okolí" se člověk naučí......když jsem měla chrta, tak jsem prostě musela vidět "za roh", všechno jsem musela vidět dřív než on nebo minimálně v tu chvíli, když to zmerčil on, abych ho povelem pozdržela a stačila ho odchytit.
A to teda chrt, když se odpíchne z místa a letí, tak to je fofr.
Nicméně stopovačku chválím.