Štěňátka pomeranian s PP - poslední dva mazlíci !

Prodám Pomeraniana - Tři holčičky a dva chlapečci, narození 27. 10. 2024, c...
38000 KčJosef1995
XXX.XXX.34.209
Dobrý den,
Nedávno sem si pořídil svého prvního psa.
Věděl sem o množírnách a tak sem chtěl pomika s PP.
Nakonec k pořízení došlo a to skutečně v chovatelské stanici, která se ale specializovala na jiné plemeno.
Doma sem začal PP studovat a googlovat.
Zjistil sem, že se jedná o FCI průkaz, export pedigree.
Pejsek byl dovezen z Thajska a průkaz je psaný na chovatelku, která nám pejska prodala.
Mám sice kupní smlouvu, ale je nějaká šance získat český PP?
Josef1995
napsal(a):
Dobrý den,
Nedávno sem si pořídil svého prvního psa.
Věděl sem o množírnách a tak sem chtěl pomika s PP.
Nakonec k pořízení došlo a to skutečně v chovatelské stanici, která se ale specializovala na jiné plemeno.
Doma sem začal PP studovat a googlovat.
Zjistil sem, že se jedná o FCI průkaz, export pedigree.
Pejsek byl dovezen z Thajska a průkaz je psaný na chovatelku, která nám pejska prodala.
Mám sice kupní smlouvu, ale je nějaká šance získat český PP?
Pikud máte export pedigree FCI, tak je vsechno v pořádku - jen ho pošlete na plemennou knihu ČMKU s žádostí o preregistraci do české plemenné knihy - stojí to kolem 500 Kč a poslou vám to na dobírku.
Uživatel s deaktivovaným účtem
pokud máte průkaz původu exportní od FCI organizace - nedostanete český průkaz původu, ale provede se přeregistrace na plemenné knize. V exportním průkazu původu je jako majitelka uvedena thajská chovatelka ?? Tam byste měl být vy...
Josef1995
XXX.XXX.34.209
Nene, v tom průkazu je česká chovatelka, od které sem psa pořídil.
Nejde o podvod? Překupník/chovka (oká může být) nepodá žádné info, navíc dovoz z Thajska není legrace a prodat finančně náročný odrostlý import na mazlíka, kdy se i v českém chovu nedostanete pod 50? Ani si nechci představit, kolik by ten pes stál, i kdyby zjistili problém a poslali ho dál.
napsal(a):
Nejde o podvod? Překupník/chovka (oká může být) nepodá žádné info, navíc dovoz z Thajska není legrace a prodat finančně náročný odrostlý import na mazlíka, kdy se i v českém chovu nedostanete pod 50? Ani si nechci představit, kolik by ten pes stál, i kdyby zjistili problém a poslali ho dál.
Tak mohl si nechat dovézt psa přes českého chovatele, ale pravdou je že v dnešní době sehnat jen letenku pro psa je dost masakr a pak ten šílený administrativní kolotoč, karantény pro psa ..., to je pravda, že kdo dokáže tohle absolvovat, tak ten už umí poslat i export pedigree na plemenku 🤔.
Pak je pravda, že nechat si dovézt psa německého plemene až z thajska taky není úplně standardní.
Zadavateli- jak je pejsek starý?
já už se s importem německého špice z Thajska setkala asi před dvěma roky - prý je tam špičkový chov pomíků ve všech (i tady hodně nezvyklých) barvách. Překvapilo mě to. A to nebyl import na kšeft, to bylo pro chov.
napsal(a):
já už se s importem německého špice z Thajska setkala asi před dvěma roky - prý je tam špičkový chov pomíků ve všech (i tady hodně nezvyklých) barvách. Překvapilo mě to. A to nebyl import na kšeft, to bylo pro chov.
Slyšela jsem, že tam mají chov pomíků na vysoké úrovni, ale je fakt ze pokud někdo neco takového absolvuje, tak už je pro nej preregistrace maličkost. To, že má zadavatel takové zvíře a zhání informace po internetových diskuzích je zvláštní - to má Ollie pravdu.
vidím to taky spíš na odprodej importu, kde se projevila nějaká chybka - která znemožní výstavní úspěchy či dokonce chovnost. Pak je otázka, jestli byl pes majiteli prodán "na mazla" (pak chovatelka nemusela řešit převod PP, neb PP majiteli dala a přeregistraci pro chov nepotřebuje) a nebo jako "kvalitní pes" - a pak by měla majitele začátečníka na vše podstatné upozornit a přeregistraci udělat.
Ale jsou to jen domněnky, buď nám majitel něco připíše a nebo si tu jen tak akademicky podiskutujeme