Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.4.2021 08:22
Ankayn

XXX.XXX.246.142

Potřebovala bych se poradit jestli vzít tříměsíční štěně do autobusu. Popřípadě co by měl kromě krátkkého vodítka a náhubku mít. A také co třeba dělat, kdyby se poblil nebo něco takovýho. Chci vědět váš názor na to, jestli je to pro něj dobrý nebo ne.
Děkuji.

11.4.2021 08:32
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Záleží jak bude ta cesta dlouhá. Na tři hodiny bych štěně nevzala. Ale do hodinky, proč ne. Navíc je fajn to trénovat takto od malinka. Vemte vodu, nějaky malý ručník nebo deku, na kterou si může lehnout (není to nutnost) a přibalte si kapesníčky, kdyby se cokoliv stalo. Ať je hlavně pořádně vyvenčený, a pokud jste si jistá, že bude blinkat, tak bych to neriskovala. A počítat s tím, že treba budete muset vystoupit, kdyby štěně akutně potřebovalo čůrat.

11.4.2021 08:42
Ankayn

XXX.XXX.246.142

Bude to tak na 40 minut. Kdyby dva dny předím blinkal, tak to by nebylo dobrý. Ale když mu bude dobře, tak by to bylo pro něj třeba dobrý, že by to byla nová zkušenost a aspon by poznal nové prostředí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.4.2021 08:44

Kdyby se vešel, tak do přepravky. Je to pro všechny lepší. Nejlepší je vlak, je tam víc místa a počítá se s tím, že se pes ve stanici vyčůrá.
Přepravku učit doma.

11.4.2021 08:45

Ankayn napsal(a):
Bude to tak na 40 minut. Kdyby dva dny předím blinkal, tak to by nebylo dobrý. Ale když mu bude dobře, tak by to bylo pro něj třeba dobrý, že by to byla nová zkušenost a aspon by poznal nové prostředí.

Asi bych radši dřív zkusila kratší cestu. Pejskové blinkají ke konci trasy :-)

11.4.2021 08:55

Ankayn napsal(a):
Potřebovala bych se poradit jestli vzít tříměsíční štěně do autobusu. Popřípadě co by měl kromě krátkkého vodítka a náhubku mít. A také co třeba dělat, kdyby se poblil nebo něco takovýho. Chci vědět váš názor na to, jestli je to pro něj dobrý nebo ne.
Děkuji.

Potřebujete s sebou mimo štěněte, náhubku, obojku a vodítka spíš než kapesníčky balíček vlhčených ubrousků nebo roli papírových utěrek, láhev s dezinfekcí na plochy s rozprašovačem, rukavice, zavírací pevný pytel z plastu, do kterého dáte po úklidu všechen bordel, dále úsměv na rtu, pokorné vysvětlování a omluvy spolucestujícím a řidiči/průvodčímu za způsobení nepříjemné situace, protože nikdo není úplně zvědavý na cokoliv, co ze štěněte během cesty poteče.

11.4.2021 08:57
Ankayn

XXX.XXX.246.142

Je autobus pro psa něco jiného než autobus? myslím, kde se mu více dělá špatně. Samozdřejmě že v autobuse to pro něj asi musí být více střesující, když je tam mnoho neznámých lidí. Autem jsme s ním už jeli, za dvě hodiny jednou blinkal uprostřed cesty.

11.4.2021 09:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ankayn napsal(a):
Je autobus pro psa něco jiného než autobus? myslím, kde se mu více dělá špatně. Samozdřejmě že v autobuse to pro něj asi musí být více střesující, když je tam mnoho neznámých lidí. Autem jsme s ním už jeli, za dvě hodiny jednou blinkal uprostřed cesty.

Když blinkal v autě, bude blinkat i v autobuse.
Ale jsetli si chcete užít trapas, úklid autobusu a blbý kecy spolucestujících, tak do toho - to bude určitě v této nudné době zpestření pro všechny, nejen pro to štěně ... 🤪

11.4.2021 09:25

S tříměsíční ohařkou jsme jeli busem-metrem-vlakem-busem dlouhou cestu (2x), kdy v jednom jsme byli určitě nejméně hodinu. Popravdě mě nenapadlo očekávat problémy, a taky žádné nebyly. Asi jsme měli štěstí... :)

11.4.2021 09:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
S tříměsíční ohařkou jsme jeli busem-metrem-vlakem-busem dlouhou cestu (2x), kdy v jednom jsme byli určitě nejméně hodinu. Popravdě mě nenapadlo očekávat problémy, a taky žádné nebyly. Asi jsme měli štěstí... :)

U nás taky tak... Rozhodně jsem s sebou neměla desinfekci, rozprašovač, ani zavírací pytel . Tenkrát mě to ani nenapadlo. Ale zase je fakt, že všichni naši psi milují a milovali cestu autem, a když to bylo v pohodě v autě, tak jsem neočekávala problém v buse/vlaku/MHD..

11.4.2021 09:30

No, navíc mi přijde výhodnější to absolvovat třeba i přes obtíže, a dopřát tak pejskovi socializaci a sobě zkušenost, že to jde.. :)

11.4.2021 09:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Pokud jim pes bleje i v autě, tak v autobusu mu líp asi nebude.
Pokud si slečna připraví batoh s výše vyjmenovanými proprietami, a počítá s tím, že možná štěňátkem neoslní dav (jak bylo původně v plánu), ale užije si místo toho 40 minut, kdy bude sice středem pozornosti, ale bohužel ne tak, jak si představovala, tak ať jde to toho.

11.4.2021 09:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No já bych to v situaci zadavatelky udělala asi trochu jinak. Pokud ta cesta busem není nutná a v autě pes zvracel. Brala bych psa nejdřív na výlety autem, kratší, postupně prodlužovat. A až bude zvládat auto a nebude zvracet, tak asi teprve potom bych zkusila autobus. A taky nejdřív nějakou kratší trasu. Ale pak jsou taky psi, kteří při cestovaní zvrací celý život..

11.4.2021 09:39

Za mě socializovat a zvykat na MHD ano, ale nezačínat u psa, který zvrací v autě, 40 minutovou jízdou busem (tam to hodně houpe, spíš bych začala vlakem nebo tramvají). Pro začátek bych zkusila třeba jednu “městskou” zastávku (tzn. cca 2-4 minuty jízdy). Spousta štěňat z těch nevolností vyroste.

11.4.2021 09:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak mě napadá - vzhledem k tomu, že podle přepravního řádu většiny prostředků MHD smi být ve voze pouze jeden pes nebo 2 psi jednoho majitele...,
tak to teď bude asi cestování MHDčkem pro majitele psů docela dobrodrůžo, když si teď každý musel nutně pořídit psa a psů je teď všude jak nas... . To taky na volný spoj můžou čekat i půl dne 🤔

11.4.2021 09:46

Ještě nesmí být dohromady s kočárkem, pokud není pes i dítě od jednoho člověka, pokud se nepletu...

11.4.2021 09:49
libuko

XXX.XXX.47.2

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Tak mě napadá - vzhledem k tomu, že podle přepravního řádu většiny prostředků MHD smi být ve voze pouze jeden pes nebo 2 psi jednoho majitele...,
tak to teď bude asi cestování MHDčkem pro majitele psů docela dobrodrůžo, když si teď každý musel nutně pořídit psa a psů je teď všude jak nas... . To taky na volný spoj můžou čekat i půl dne 🤔

On tenhle predpis je na ..... i normalne. Treba zkusenost, kdy se chcete dostat v Brne na vystavu na vystaviste. V mhd se mi nastesti jeste nestalo, ze by to ridic resil, u primestskeho busu ano.

11.4.2021 09:55

Vycházela bych z toho, jak nutná ta jízda je. Jestli zadavatelka potřebuje jet, tak ať prostě jede. Také nevíme, jak je štěně velké ( plemeno, ne stáří ), jestli se třeba vejde do tašky s pevným dnem. Papírové utěrky, vlhčené ubrousky, ručník, igeliťáky......a děj se vůle boží :-).
Jestli je spoj místenkový, tak k místence zajistit poznámku "jede pes", pak bude mít přednost před ostatními psy na zastávce.

11.4.2021 09:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

libuko napsal(a):
On tenhle predpis je na ..... i normalne. Treba zkusenost, kdy se chcete dostat v Brne na vystavu na vystaviste. V mhd se mi nastesti jeste nestalo, ze by to ridic resil, u primestskeho busu ano.

Mně se to právě kdysi stalo několikrát - 20 let zpátky, kdy byla psů sotva třetina.
Asi 2x mě nepustil řidič, že už tam pes je, anebo nastoupila slepice s kočárem a nasprosto mě chtela vyhodit, že s kočárem tam nesmí být pes (i když jsem byla v bude dřív já).
Proto si to v dnešní době neumím úplně představit a když učím MHD služební psy, tak vyjíždím vždycky z konečné, abych tam byla první.

11.4.2021 09:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Vycházela bych z toho, jak nutná ta jízda je. Jestli zadavatelka potřebuje jet, tak ať prostě jede. Také nevíme, jak je štěně velké ( plemeno, ne stáří ), jestli se třeba vejde do tašky s pevným dnem. Papírové utěrky, vlhčené ubrousky, ručník, igeliťáky......a děj se vůle boží :-).
Jestli je spoj místenkový, tak k místence zajistit poznámku "jede pes", pak bude mít přednost před ostatními psy na zastávce.

Kde v MHD jsou mistenky?

11.4.2021 09:58

Dlouhosrstá kolie, 3 měsíce stará.

11.4.2021 09:59

Edit : už to vidím - kolie

11.4.2021 10:01

Kde v MHD jsou mistenky?

Když je to 40 minut, předpokládala jsem meziměstský spoj. MHD se začla řešit později.

11.4.2021 10:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Když je to 40 minut, předpokládala jsem meziměstský spoj. MHD se začla řešit později.

Ve větších městech je 40 minut celkem běžná cesta. Já jezdila přes Brno ke koním 1 1/4 hodiny a to ani nebylo přes celý město.

A teď bydlim mimo Brno cesta busem do centra mi trvá 21 minut.

11.4.2021 10:06

Mně se to právě kdysi stalo několikrát - 20 let zpátky, kdy byla psů sotva třetina.
Asi 2x mě nepustil řidič, že už tam pes je, anebo nastoupila slepice s kočárem a nasprosto mě chtela vyhodit, že s kočárem tam nesmí být pes (i když jsem byla v bude dřív já).
Proto si to v dnešní době neumím úplně představit a když učím MHD služební psy, tak vyjíždím vždycky z konečné, abych tam byla první.

Protože jsem jezdila a jezdím dopravou hodně, stalo už se mi taky leccos.
Třeba hláška "chlupatiny nevozím", "s tím čoklem z těch schodů spadni", "pes pojede jen jeden - že jsou oba vaši, to mě nezajímá, jednoho si tu uvažte" - to jsou jen ty nejpikantnější. Všechno meziměstské autobusy. Vždycky psi čistí, na vodítku, s náhubkem.

11.4.2021 10:15

Ale zase v kyvadlovce z Horních do Dolních Míseček jelo 6 nebo 7 psů v plně obsazeném voze. Rozruch tam dělal jen jeden mrňavej v náručí a bez náhubku.
Jeden pes tam měl místo náhubku čenich omotaný šátkem. Ten řidič byl svatý.

11.4.2021 10:17

Ve větších městech je 40 minut celkem běžná cesta. Já jezdila přes Brno ke koním 1 1/4 hodiny a to ani nebylo přes celý město.

A teď bydlim mimo Brno cesta busem do centra mi trvá 21 minut.

Holt rozdíl mezi měšťáky a vidláky :-))

11.4.2021 10:33
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Jsme včera jeli na výlet z Brna na vesnici. A jela jsem se psem, byl to normální nizky mhd bus s tím kloubem. Jelo asi milion lidí, 2 kočárky, 2 koloběžky, 4 psi včetně mého, z toho můj byl druhý největší, pak tam byl velký NO, pak jezevčík, bigl + jsem pak na zastávce viděla ještě paní s dvěma bostonky, ale nevím jetsli vystoupili z našeho busu, on už pak člověk přes ty lidi neviděl nic. No byl to celkem zážitek.. Jízda v tomhle stavu asi půl hodiny. Ale pes to zvládal naprosto bravurně, seděl mi mezi nohama, ja stala, kolem nás ani kousek místa, lidi hlava na hlavě, dotykali se psa asi ze všech stran. Jako nečekala jsem tolik lidí. 🙈😃 A hlavně se divím, že to řidič vše pustil dovnitř. My nastupovali téměř do prázdného autobusu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík