Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.4.2021 16:14
jira13

XXX.XXX.73.217

Dobrý den, prosím o radu.
Jaké syrové maso mohu dávat štěněti německého ovčáka, které má 14 týdnů?

11.4.2021 16:55
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Jakékoliv.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.4.2021 17:05

Záleží na tom, jak byl krmený doposud....pokud byl na granulích, tak bych začala libovým masem a pak teprve přidala vnitřnosti a pak teprve kosti.

11.4.2021 19:40
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Na základě vlastních, ne zcela dobrých, zkušeností doporučuju jakékoliv vyjma drůbeže. Po drůbežím mase (a je jedno, jestli kuře, krůta, nebo třeba kachna) jsem opakovaně řešil salmonelózu u štěňat. Maso bylo samozřejmě zakoupeno v obchodě normálně pro lidi. Z toho důvodu já psům do půl roku už drůbež nedávám. Hovězí, vepřové, králík, skopové... nejsou problém. Drůbež problém může být.

11.4.2021 20:05

Dasvo napsal(a):
Na základě vlastních, ne zcela dobrých, zkušeností doporučuju jakékoliv vyjma drůbeže. Po drůbežím mase (a je jedno, jestli kuře, krůta, nebo třeba kachna) jsem opakovaně řešil salmonelózu u štěňat. Maso bylo samozřejmě zakoupeno v obchodě normálně pro lidi. Z toho důvodu já psům do půl roku už drůbež nedávám. Hovězí, vepřové, králík, skopové... nejsou problém. Drůbež problém může být.

Popravdě, mně osobně některé drůbeží už po příjezdu z nákupu domů smrdí. Kdoví kudy to cestuje a kde se to válí, než to přijde do marketu.

11.4.2021 21:37
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Popravdě, mně osobně některé drůbeží už po příjezdu z nákupu domů smrdí. Kdoví kudy to cestuje a kde se to válí, než to přijde do marketu.

Přesně - paradoxně jediný maso, který jsem se kvůli smradu (opakovaně) bála dát psům, byly kuřecí řízky z hypermarketu

11.4.2021 22:42
jira13

XXX.XXX.98.178

Ano, zatím je na granulích.

12.4.2021 08:50

Co se týče kuřecího...nevím...já beru od místního dodavatele, není to žádný biochov, ale na jednom místě jsou výkrmny, porážka i zpracování.
Buď jezdím přímo do jejich prodejny v areálu a nebo kupuju u nás v Globusu od této firmy....ale to se snažím, co nejméně, protože ty ceny v krámě už jsou trochu někde jinde, než když to beru napřímo.

U Giny jsem začínala právě kuřecíma řízkama....s tou salmonelou, že se štěně nakazí, co tady byla zmiňována, to slyším prvně.
Jiná věc je, že kuřecí bývá často u psů alergen.
Přivezla jsem jí na granulích (bylo jí 8 týdnů), pár dní jsem jí nechala na granclích od chovatele a jakmile se rozkoukala a zvykla si u nás, tak přechod ze dne na den na maso a první tak skoro týden opravdu jen libové kuřecí, krůtí, králík, hovězí...jenom svalovinu. Další týden jsem jí do toho začala míchat opatrně vnitřnosti a kupovala jsem mletiny s kostmi a už jsem začala dávat i kuřecí křídla roztlučené paličkou.
A teda k tomu jsem dávala jako doplněk přípravek na klouby.

12.4.2021 09:45

Co se týče kuřecího...nevím...já beru od místního dodavatele, není to žádný biochov, ale na jednom místě jsou výkrmny, porážka i zpracování.
Buď jezdím přímo do jejich prodejny v areálu a nebo kupuju u nás v Globusu od této firmy....ale to se snažím, co nejméně, protože ty ceny v krámě už jsou trochu někde jinde, než když to beru napřímo.

U Giny jsem začínala právě kuřecíma řízkama....s tou salmonelou, že se štěně nakazí, co tady byla zmiňována, to slyším prvně.
Jiná věc je, že kuřecí bývá často u psů alergen.
Přivezla jsem jí na granulích (bylo jí 8 týdnů), pár dní jsem jí nechala na granclích od chovatele a jakmile se rozkoukala a zvykla si u nás, tak přechod ze dne na den na maso a první tak skoro týden opravdu jen libové kuřecí, krůtí, králík, hovězí...jenom svalovinu. Další týden jsem jí do toho začala míchat opatrně vnitřnosti a kupovala jsem mletiny s kostmi a už jsem začala dávat i kuřecí křídla roztlučené paličkou.
A teda k tomu jsem dávala jako doplněk přípravek na klouby.

Já bych to s tou salmonelou neviděla tak horké. Běžně porcuju syrové kuře a rozhodne po tom nedenzifikuju ruce ani nůž.

12.4.2021 09:53
Terven

XXX.XXX.110.191

Jinak teda, štěněti jsem kuřecí dávala od cca 9 týdnů a žádný problém nebyl. S tou salmonelou je mi to divný. Ne, že by tam být nemohla, ale přecejen se v mase pro lidskou spotřebu nevyskytuje běžně a pokud se v něm zjistí, mluví se o tom na Nově.

12.4.2021 09:57

Já bych to s tou salmonelou neviděla tak horké. Běžně porcuju syrové kuře a rozhodne po tom nedenzifikuju ruce ani nůž.

ne, neni to horke :-D a ani campylobakterie atd.

Ale stenatum na prvni prikrm se skrabe hovezi.
a ano - dalsich xy lidi vam bude prisahat, ze davaji jako prvni kure a nikdy se nic nestalo. a ja to kure radsi uvarim.

vsechna tahle doporuceni jsou v kategorii "nepanikarit" - ale vedet o tom.

12.4.2021 09:59

Terven napsal(a):
Jinak teda, štěněti jsem kuřecí dávala od cca 9 týdnů a žádný problém nebyl. S tou salmonelou je mi to divný. Ne, že by tam být nemohla, ale přecejen se v mase pro lidskou spotřebu nevyskytuje běžně a pokud se v něm zjistí, mluví se o tom na Nově.

mluví se o tom na Nově

jj, pac lidi bezne zerou syrová kurata

12.4.2021 10:15
Terven

XXX.XXX.110.191

mluví se o tom na Nově

jj, pac lidi bezne zerou syrová kurata

To jste mi sdělila novinu...
ne, nežerou. Ale ono stačí to kuře malinko nedopéct, u stánku nebo někde v rychlých občerstveních je to hned...
Pokud se zjistí salmonela v čemkoli pro lidskou spotřebu, je z toho tak trochu haló. Čili jsem tím chtěla říct, že to nebude tak, že v kuřecím mase se salmonela vyskytuje běžně a je to vlastně jedno, protože lidi si ho tepelně upravujou.

12.4.2021 10:19

že to nebude tak, že v kuřecím mase se salmonela vyskytuje běžně a je to vlastně jedno, protože lidi si ho tepelně upravujou.

kdyz myslite....

tak treba "popularni" Dtest :-D

"Předpisy proto například v případě salmonel vyžadují vyšetření pěti balení, přičemž všechna musejí být čistá. K nakažení salmonelózou může člověku stačit pouhých 20 bakterií. „V řízcích Albert a Tesco jsme salmonelu objevili v jednom balení z pěti. U Vodňanských kuřat však nevyhovovaly rovnou tři balíčky z pěti. Na přítomnost salmonel jsme narazili také v jednom balení rumunských řízků značky Coco Rico,“ shrnuje zjištění Jan Maryška"

https://www.dtest.cz/clanek-6786/dtest-kureci-prsa-hlavni-problem-salmonela

12.4.2021 10:22

Proč se škrábe hovězí? Proč se škrábe? Podle mě jde o rozbití vazeb, malou sílu čelistí 3 týdenních mláďat a tasemnice.
Hovězí je nejčastější alergen hned po pšenici a kuřeti :-)
To je hrozné, my ty psy nemůžeme krmit ničím.

12.4.2021 10:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Kdyby se pes nakazil ze všeho, co sežere, myšleno maso, tak tady dávno žádný pes nežije. Nebo si myslíte, že salmonela je výdobytek až dnešní doby?

12.4.2021 10:25
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
Kdyby se pes nakazil ze všeho, co sežere, myšleno maso, tak tady dávno žádný pes nežije. Nebo si myslíte, že salmonela je výdobytek až dnešní doby?

Salmonela běžně psům nehrozí, dospělý pes si s ní hravě poradí.
Řeč je o malých štěňatech.
Myslím, že co je svět světem, hodně mláďat se dospělosti nedožilo.

12.4.2021 10:30

Kdybyste viděli systém rychlého varování každý týden, tak nesníte žádné maso, ani oříšek, rozinku, chleba, nic.
Kvalitu/bezpečnost měřím nějak tak - známé zdroje a jak to vydrží v lednici.
Nejen maso, ale i další většinou nebalené jídlo je z řetězců strašné, tomu se nedá zabránit, je tam moc lidí.
Vyrábí se moc věcí, moc jíme, to nejde pohlídat vše..
Salmonela byla na zelenině, na ovoci, u rajčat je dokonce fakt jako uvnitř, takže umytí nepomůže. E.coli je úplně všude..
Já nic nevyvracím, s ničím nesouhlasím :-) ale
ten pes.. štěně.. všecko olíže, sežere, maso je na houby.. na liškách je úžasné.

12.4.2021 10:34

Mně přijde, že každý je na to citlivý jinak. Není mi nic, ani když jím sníh, ani mě nenapadne mýt ovoce zvenku, pes se z ničeho nepoblinkal (až na granule), dítě taky ne, možná jsem prostě prase, no.

12.4.2021 10:41

Proč se škrábe hovězí? Proč se škrábe? Podle mě jde o rozbití vazeb, malou sílu čelistí 3 týdenních mláďat a tasemnice.
Hovězí je nejčastější alergen hned po pšenici a kuřeti :-)
To je hrozné, my ty psy nemůžeme krmit ničím.

alergen neovlivnim. bud budou nebo nebudou.

ale neziju ve svete, ze v kureti pro lidi salmonela neni, ale ze snad nebude

zase - krmim kurata bezne. zadna panika z moji strany
jen treba steneti oslabenemu girdiema, covid prujmem, o parve ani nemluvim -bych v dobre vire jeste neprikladala pod kotel syrovym kuretem.
vsechno za me.

12.4.2021 10:43
Terven

XXX.XXX.110.191

Mně přijde, že každý je na to citlivý jinak. Není mi nic, ani když jím sníh, ani mě nenapadne mýt ovoce zvenku, pes se z ničeho nepoblinkal (až na granule), dítě taky ne, možná jsem prostě prase, no.

Jj, jsem taky prase. Běžně sahám na zvířata a pak jím bez umytí rukou - ono to ani jinak nejde, já se zvířatama žiju, nedělala bych nic jinýho, než se myla.
Venku jím ovoce přímo ze stromu, myju jenom to z obchodu.
Psi se mnou spí v posteli...
Nemocná jsem zcela výjimečně. Prakticky jsem od doby, co se tu objevil covid, neměla ani rýmičku. Někde jsem četla, nevím, co je na tom pravdy, že veterináři jsou k covidu méně vnímaví - možná proto, že se běžně setkávají se zvířecími koronaviry.
Tak jestli už mě moji psi neoočkovali

12.4.2021 10:53

No jo, jít naproti, chápu, jen prostě.. venku vytáhnu mrkev a dám ji psovi,
že bych umývala a pak strouhala.. nebo loupat a pak strouhat, ne, rovnou strouhat..a to radši teda ani tady nepřiznám, že mi štěkanátko nechtělo papat nic, leda až jsem to rozházela po dvoře.. v létě..

Přidejte reakci

Přidat smajlík