Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kamapeci

12.4.2021 10:04
kamapeci

XXX.XXX.206.240

Hezký den, chtěla bych vést dotaz, mám 5 letou fenku AO, nikdy jsme nepodchytili její hárací cyklus, nikdy výrazně nebarvila a ani chováním nebyla jiná.
Začátkem roku jsme začali přemýšlet o šteňatech, jelikož od veterináře nám bylo řečeno, že máme poslední šanci na nakrytí. Fenka jako na zavolanou začala dnes barvit a pes na ni začal výrazně reagovat. Přijde mi to jako znamení, ovšem nechci být skeptická. Proto se obracím na vás s dotazem, zda fenku nechat nakrýt a vaše zkušenosti.
Slyšeli jsme již spousty odborných názoru, ale ne všechny se shodují a jsme z toho mírně v rozporu.
Děkuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.4.2021 10:29

Já bych na "znamení" nehrála. Buď bych plánovala odchov poctivě a dlouho dopředu, s patřičným vyšetřením zdraví feny i vybraného krycího psa, důkladným rozmýšlením, péčí, atd. (mrkněte třeba, jak se to řeší zde https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3736762/zacatecnik-v-chovu-vyber-kryciho-psa-stanoveni-krycich-dnu-feny-a-tak-dal?from-list=1#a3813985 )

Anebo bych nekryla - jen proto, že vet něco řekl a že o tom už pár týdnů přemýšlím a fena zrovna hárá.

12.4.2021 10:35

Rozhodně bych takhle hormonálně nevyrovnanou fenu nekryla ani náhodou. Březost a porod by nemusel dobře dopadnout. Nehledě na to, že 5 let na první březost je u AUO docela dost a pravděpodobně není uchovněná, čili není vyšetřená na základní dědičné nemoci, nebude vyšetřený ani krycí pes. Proč tedy krýt ?

12.4.2021 15:53
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Lidi, sakryš, kam chodíte na výraz „pokrýt fenu“? Pokrývá se střecha, fena se kryje nebo nakrývá.
Všechno ostatní už bylo řečeno. Nekrýt.

12.4.2021 16:04

Je to od "pokrýt náklady". Na nové auto.
Jinak to také nechápu, to ti lidé dělají něco, o čem neví, jak se to jmenuje?
Prosím zadavatele, aby na toto neodpovídali, děkuji.

12.4.2021 17:21

Taky jsem jednou četla nějaký inzerát na krytí ve znění:”Hledán pokrývače pro svou fenu”.

12.4.2021 21:56

kamapeci napsal(a):
Hezký den, chtěla bych vést dotaz, mám 5 letou fenku AO, nikdy jsme nepodchytili její hárací cyklus, nikdy výrazně nebarvila a ani chováním nebyla jiná.
Začátkem roku jsme začali přemýšlet o šteňatech, jelikož od veterináře nám bylo řečeno, že máme poslední šanci na nakrytí. Fenka jako na zavolanou začala dnes barvit a pes na ni začal výrazně reagovat. Přijde mi to jako znamení, ovšem nechci být skeptická. Proto se obracím na vás s dotazem, zda fenku nechat nakrýt a vaše zkušenosti.
Slyšeli jsme již spousty odborných názoru, ale ne všechny se shodují a jsme z toho mírně v rozporu.
Děkuji za rady.

Proč jste začali přemýšlet o štěňatech až po pěti letech? Přijde mi to minimálně zvláštní.

12.4.2021 22:14

Je to v zadání dotazu:
nikdy jsme nepodchytili její hárací cyklus, nikdy výrazně nebarvila a ani chováním nebyla jiná.

Ta fena - podle nich - v podstatě nikdy normálně nehárala.

12.4.2021 22:15

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Proč jste začali přemýšlet o štěňatech až po pěti letech? Přijde mi to minimálně zvláštní.

Protože jim to řekl nějaký osvícený vet. Ale o dědičných problémech a možných vyšetřeních jim evidentně neřekl vůbec nic.

13.4.2021 10:40
impact

XXX.XXX.195.92

Protože jim to řekl nějaký osvícený vet. Ale o dědičných problémech a možných vyšetřeních jim evidentně neřekl vůbec nic.

Nepotřebuje je varovat. Potřebuje je pak léčit.

Nejlíp esi je fena papírová a on pak řekne no jo, to jsou ti přešlechtění papíráci.

13.4.2021 12:32

Je to v zadání dotazu:
nikdy jsme nepodchytili její hárací cyklus, nikdy výrazně nebarvila a ani chováním nebyla jiná.

Ta fena - podle nich - v podstatě nikdy normálně nehárala.

To jsem četla. Měla jsem na mysli, jestli je vůbec napadlo, že prvnička v tomhle věku už zavání zdravotním průšvihem. Já bych do toho nešla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík