Zlatý retriever šteniatka s PP

Prodám Zlatého retrívra - Chovateľská stanica,,Diamond in the heart,, ponúk...
Dohodounezaregistrovaný
XXX.XXX.108.246
Ahoj,
už si nevím rady, naše štěně si rádo hraje a má spoustu hraček ale vše rozkouše a i boty. Vím, že je to štěně a je normální, že toto dělá, ale jestli něco nejde udělat, aby nám nekousal boty. Nějaká rada nebo trik😂
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
botník
1) Uklidit boty do botníku.
2) Snažit se zabránit krádeži boty když se k tomu schyluje (nenechat ho vzít botu do tlamy).
3) Když uzme botu, zavolat si ho k sobě (nehonit ho) a vyměnit za něco, co je pro štěně zajímavé.
nezaregistrovaný
XXX.XXX.108.246
Botník máme ale nízký takže si tam v pohodě vytáhne boty..
napsal(a):
1) Uklidit boty do botníku.
2) Snažit se zabránit krádeži boty když se k tomu schyluje (nenechat ho vzít botu do tlamy).
3) Když uzme botu, zavolat si ho k sobě (nehonit ho) a vyměnit za něco, co je pro štěně zajímavé.
Ad 3 bych nedělala - spojí si to s tím, že když donese botu, tak dostane odměnu a bude si taháním bot vynucovat pozornost.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ad 3 bych nedělala - spojí si to s tím, že když donese botu, tak dostane odměnu a bude si taháním bot vynucovat pozornost.
Optimální samozřejmě je zajistit 1) + 2). Ale když se výjimečně (!) stane, že v prevenci selžu, postupovala bych dle 3). Ale to jsem já. :-)
Boty dát do zavřené skříňky nebo krabice,tak aby na ně nemohlo. Odstranit všechno co by mohl rozkousat,pokud to jde.Mně štěně okousalo křeslo.A totálně "zlikvidovalo" zahrádku.
Výborná věc jak zabezpečit boty před štěnětem je dočasně využít klec na psy....když tam zavřete boty, tak vám garantuju, že se na ně štěně nedostane....mám to vyzkoušený a až pomine to "kousací" období, tak to bude lepčatější.
Doporučila bych nenechávat mu všechny hračky k dispozici, ale vždy mu nějakou dát a zbytek schovat. Bude to tak pro něj zajímavější.
Když jsme si přivezli štěnátko, byla jsme doslova nešťastní z toho, jak všechno cupuje, kliidně i kalhoty co máte na sobě když bylo rozjeté. Přišlo mi hrozně zuřivé. Byla jsem z toho fakt nešťastná a řikala si co z toho vyroste za zuřivce, že jí snad nezvládneme. Ale vydrželi jsme a nyní už to nedělá Chce to fakt vydržet a nepolevovat. Boty (obzvlášť pantofle) musíme uklízet do dnes Když jsme doma tak si jich nevšimne, ale když je sama, tak většinou ano, i když to v poslední době také není tak často.
Já vim, že to co dělám já není správné a asi oprávněně zde mohou mnozí oponovat, že tím psa naučím, že může trhat všechno, ale já naopak štěně zahlcuju....
Všude se u nás válí plyšáci, uzlíky, balónky a nejen to, ale i starý pantofle, starý ručníky, uzlíky ze starých triček, velký kosti.......ne nebudu říkat válí, protože to štěně fakt nebaví, ale všechno je naházený v košíku a nebo v krabici, kam se štěndo dostane a může to dle libosti vytahovat a roztahat kde chce. Má tam i ty boty a hadry. Resp. štěně roztahá a já pak zase naházím do košíku a ono to jde zase rozkramařit.
A to včetně klacků, které uznám za bezpečné.
No a naopak věci, co nechci, aby štěně zničilo dávám mimo dosah štěněte.
Nevím, možná je to náhoda, ale vyrostla mi takhle 4 štěňata a škody na domácnosti defakto žádné. Berbeři mi teda rozcupovali několikatery žabky, ale moje chyba, prostě jsem je nechala bezprizorně na chodbě.
Jinak žádné zničené boty, roztrhané oblečení, zničený nábytek a podobně se nekonal.......ale zase mám veskrze zahradníky, takže sice domácnost bez ztráty hvězdičky, ale venku tankodrom.
napsal(a):
Já vim, že to co dělám já není správné a asi oprávněně zde mohou mnozí oponovat, že tím psa naučím, že může trhat všechno, ale já naopak štěně zahlcuju....
Všude se u nás válí plyšáci, uzlíky, balónky a nejen to, ale i starý pantofle, starý ručníky, uzlíky ze starých triček, velký kosti.......ne nebudu říkat válí, protože to štěně fakt nebaví, ale všechno je naházený v košíku a nebo v krabici, kam se štěndo dostane a může to dle libosti vytahovat a roztahat kde chce. Má tam i ty boty a hadry. Resp. štěně roztahá a já pak zase naházím do košíku a ono to jde zase rozkramařit.
A to včetně klacků, které uznám za bezpečné.
No a naopak věci, co nechci, aby štěně zničilo dávám mimo dosah štěněte.
Nevím, možná je to náhoda, ale vyrostla mi takhle 4 štěňata a škody na domácnosti defakto žádné. Berbeři mi teda rozcupovali několikatery žabky, ale moje chyba, prostě jsem je nechala bezprizorně na chodbě.
Jinak žádné zničené boty, roztrhané oblečení, zničený nábytek a podobně se nekonal.......ale zase mám veskrze zahradníky, takže sice domácnost bez ztráty hvězdičky, ale venku tankodrom.
No my to máme podobně. Některé hračky jsou taky k dispozici pořád - některé doma, některé venku. Jsou to hlavně uzly, obyčejné balonky a různé hračky o které se psi tahají mezi sebou..
Ale ono jde spíš o to, že kolikrát když má pes ty hračky k dispozici pořád, tak ho moc nezajímají a pak právě třeba "krade" a ničí něco co není tak úplně pro něj, protože je to pro něho zajímavější.
Já vidím u našich psů obrovský rozdíl v hračkách, které mají volně k dispozici a pak v hračkách, které vytahuji jen pod mým dozorem, na cvičení, na tréninky atd (pešky, pullery, balonky na šňůrkách)... Ty co mají k dispozici tak si tak jako s klidem vezmou, pokoušou, popoběhnou, potahají se. Ale jakmile vytáhnu nějakou tu "top" hračku, kterou k dispozici nemají, tak v tu chvíli psi udělají cokoli, aby hračku dostali a mají z toho mnohem větší radost, opravdu tu hračku hooodně chtějí a tím pádem jsou na ni i dobře motivovatelní (jo samozřejmě je to i o plemenu)...Dělám to tak od štěňat - skončím to ještě dokud to psa baví a hračku uklidím, aby to pro něj pořád bylo to "top". Ale to zase nejsou hračky, které bych jim mohla nechat bez dozoru na hraní, protože to hned zničí (zrovna o víkendu jsem zapomněla uklidit klínového peška, no tak už není), a protože potřebuji, aby pro ně ty hračky zůstali fakt top.
A co se ztrát týče - o psovi jsem to tu psala mockrát, že zamlada to byl ničitel (a toho jsem fakt zahrnovala hračkama, kongama, krabicema - když měl zůstat sám, ale nezájem), ale pár let už ok a neničí nic. Fena neničila ani jako štěně - krom roztrhaných kapesníků, letáků nikdy nic. Až teď po 2,5 letech z ničeho nic rozkousala venku boty, kterých si nikdy předtím nevšimla . Na zahradničení není ani jeden ze psů, fena jen z mě neznámého důvodu nemá ráda netřesky - ať je dám kamkoli, tak je vytahá, takže už je mám jen nahoře v květináčích, ale nic jiného ji nezajímá .