Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

PetrVasicek

20.4.2021 23:43
PetrVasicek

XXX.XXX.214.253

Dobrý den, dnes večer jsem zjistil u mého štěněte klíště bohužel po hodince praní se štěnětem a snaze vyndat klíště se asi přetrhlo a já bych se chtěl zeptat zda je to natolik vážné aby jsme jeli k veterináři ihned nebo stačí počkat do rána.

21.4.2021 00:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

PetrVasicek napsal(a):
Dobrý den, dnes večer jsem zjistil u mého štěněte klíště bohužel po hodince praní se štěnětem a snaze vyndat klíště se asi přetrhlo a já bych se chtěl zeptat zda je to natolik vážné aby jsme jeli k veterináři ihned nebo stačí počkat do rána.

Do rána to určitě počká

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.4.2021 00:38

Pokud se nepřetrhlo štěně, nic se neděje.
Bylo by ale dobré příště hodinu nebojovat se štěnětem. Místo toho ho naučit třeba hají a ukaž bříško, sedni a prohlížíme nožičky, ouška a zoubky, aby byo zvyklé na manipulaci. Stačí pamlsky, vlídné slovo a klíšťata se budou vybírat z kůže jedna radost.
Tedy, ještě lepší by bylo štěně opatřit nějakým prostředkem proti klíšťatům, sezona začíná a bude hůř. Což se ale nevylučuje s nácvikem výše popsaných činností se štěnětem, které se rozhodně budou hodit u veterináře nebo i jindy.

21.4.2021 05:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud se nepřetrhlo štěně, nic se neděje.
Bylo by ale dobré příště hodinu nebojovat se štěnětem. Místo toho ho naučit třeba hají a ukaž bříško, sedni a prohlížíme nožičky, ouška a zoubky, aby byo zvyklé na manipulaci. Stačí pamlsky, vlídné slovo a klíšťata se budou vybírat z kůže jedna radost.
Tedy, ještě lepší by bylo štěně opatřit nějakým prostředkem proti klíšťatům, sezona začíná a bude hůř. Což se ale nevylučuje s nácvikem výše popsaných činností se štěnětem, které se rozhodně budou hodit u veterináře nebo i jindy.

Tady se musím zadavatele trochu zastat - na to, aby se štěně naučilo na manipulaci potřebuje nějakou delší dobu a to klíště mělo teď😉

21.4.2021 08:32

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Tady se musím zadavatele trochu zastat - na to, aby se štěně naučilo na manipulaci potřebuje nějakou delší dobu a to klíště mělo teď😉

To sice jo, ale hodina praní se? Je fakt, že já to dělám přesně tak, jak se to nemá (u psů, koček a koní) - prostě vyškubnu.To je hned.

21.4.2021 08:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To sice jo, ale hodina praní se? Je fakt, že já to dělám přesně tak, jak se to nemá (u psů, koček a koní) - prostě vyškubnu.To je hned.

Já bych se taky se štěnětem neprala - unavila bych ho a až by na klíně usnulo, tak mbych mu klíště v klidu vytáhla (pokud ho nemělo třeba na jazyku).
Bohužel lidi jsou ve vztahu ke zvířatům jak sloni v porcelánu 🙄

21.4.2021 08:50
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já jsem přesvědčená, že ta „hodina praní“ byla nadsázka. (Ale možná jsem jen optimistka.)

21.4.2021 09:07

PetrVasicek, nic se neděje, tělo hlavičku, pokud zůstala, vypudí.
Jinak, při vytahování klíštěte, je dobré nejdříve dezinfikovat, vytáhnout a opět dezinfikovat.
Platí vše, co je výše napsáno - sezóna klíšťat se již rozjela, je dobré štěně ošetřit. A zároveň ho učit, v klidu a trpělivě, jakékoliv manipulaci. A jak píše inspektor, dokud to nedává, tak vytahovat unavenému/spícímu.
Také tahám prsty, je to přímo mžik.

Přidejte reakci

Přidat smajlík