Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.4.2021 11:57
Ivet94

XXX.XXX.112.105

Dobrý den,
naše 11 měsíční kavalírka má každé ráno znečištěný konečník, trvá to pár dní, už si opravdu nevím rady, se žlázami máme tedy problém od štěnda, neustále plné. Sáňkováním si už 2x zanesla nečistoty do moč.trubice a musela brát Noroclav ATB.
Žere a pije normálně, je veselá, pravidelně odčervená. Přešla jsem s ní na granule pro dospělé psy, ty štěněčí už jí dělali problém při jídle, jak byli malé. Stolice je pevná, ale když je vylítaná, tak si dojde venku třeba 5x i víckrát, a to už není ani co vylučovat, jakoby jí něco furt nutilo, ptala jsem se i jinde, bylo mi doporučeno přejít na barf, o tom začínám uvažovat, prý to vyřeší hodně problémů.
A taky výplach žláz, glandex atd. atd., spíš by mě teď zajímalo, jestli znečištění kolem konečníku může být způsobeno opět žlázami, protože už opravdu nevím, včera jsem jí dala po procházce č.uhlí a dnes ráno opět, jen to mělo asi víte jakou barvu, pokud má zánět žláz a musela by brát opět ATB, tak už jí je snad nechám odoperovat, protože takovej prcek, aby pořád bral léky, když toto plemeno trpí na srdeční problémy, se mi opravdu nezamlouvá, upřímně doufám, že jsou to žlázy a ne nic horšího, máte někdo podobné zkušenosti?
Děkuju.

22.4.2021 14:19
Sonnic

XXX.XXX.55.171

Jestli se Vám něco nezdá jeďte k vetovi

22.4.2021 14:46
Terven

XXX.XXX.110.191

Aniž bych chtěla rozpoutat debatu plnou vášní na téma barf x granule, tak na vašem případě se mi zase potvrzuje, že psi granuláři na ty žlázky opravdu trpí víc. Dokonce mám podezření, že ty granule jsou příčinou...
Předchozí fena na granulích s nimi měla věčné potíže, u současných dvou fen na barfu vůbec o žádných žlázkách nevím. A stejně se mi to potvrzuje u lidí, s nimiž se bavím.
Fakt není normální, aby takovéhle problémy mělo prakticky štěně.
Spíš než do operace bych šla do toho barfu.

22.4.2021 14:58
Ivet94

XXX.XXX.112.105

Děkuju moc za radu, obecně kavalíři prý trpí víc na tyto problémy, ale tohle je mazec, mohu se zeptat, zda je dobré přejít na barf ze dne na den? někde jsem četla, že to je prý nejlepší, samozřejmě ne hned nějaké tučné, a taky aby to vůbec jedla... je dost vybíravá..

22.4.2021 15:11
Terven

XXX.XXX.110.191

Ivet94 napsal(a):
Děkuju moc za radu, obecně kavalíři prý trpí víc na tyto problémy, ale tohle je mazec, mohu se zeptat, zda je dobré přejít na barf ze dne na den? někde jsem četla, že to je prý nejlepší, samozřejmě ne hned nějaké tučné, a taky aby to vůbec jedla... je dost vybíravá..

Doporučuje se to různě, někdo zastává i metodu ze dne na den. Bude nutné, abyste si o tom něco zjistila i krom rad z diskuze.
Já nedám dopustit na zelenou knížku od Novosádové, i když někteří tvrdí, že už je překonaná.
U psa, který už 11 měsíců žral granule, bych postupovala opatrně - nejdřív bych dávala pouze svalovinu, zpočátku lehce ovařenou a každý další den o něco syrovější. Když 10 dnů nebudou problémy, zkusila bych kosti - nejdřív v mletinách, aby si trávicí systém zvykl a opět - pokud nebude problém, pak zkusit třeba kuřecí krk podrcený na prkýnku, křídlo, skelet apod.
Vnitřnosti jsou obvykle tučné, projímají, takže s těmi taky opatrně.
Vím, že jsou tady tací, kteří vám ten postup navrhnou rychlejší. Nemusí to být špatně, hodně psům to funguje, ale taky to nemusí klapnout a zbytečně to majitele odradí.
Řekla bych, že nejčastější chyba je, když majitel v dobré víře vyfikne letitému granuláři barfovou misku se vším všudy - s kostmi, vnitřnostmi, zeleninou - pes se z toho po....a majitel pak rozhlašuje, že barf pro jeho psa není.

22.4.2021 15:20
Ivet94

XXX.XXX.112.105

Ano od Novosádové jsem taky koukala, má super hodnocení, nepotřebuju mít nejnovější trendy, kor když budu teprve začínat, moc děkuju za cenné rady, už jen zbývá ta odvaha, snad se to tím samo upraví, nejdřív stejně musím k vetovi kvůli tomu problému na který jsem se ptala, a pokud se opravdu potvrdí, že je to kvůli žlázám tak du na to.

22.4.2021 15:30
Terven

XXX.XXX.110.191

Ivet94 napsal(a):
Ano od Novosádové jsem taky koukala, má super hodnocení, nepotřebuju mít nejnovější trendy, kor když budu teprve začínat, moc děkuju za cenné rady, už jen zbývá ta odvaha, snad se to tím samo upraví, nejdřív stejně musím k vetovi kvůli tomu problému na který jsem se ptala, a pokud se opravdu potvrdí, že je to kvůli žlázám tak du na to.

Jenom pozor, já se na veterině o barfu zbytečně nezmiňuju, protože většina vetů je bohužel proti.

22.4.2021 15:35
Ivet94

XXX.XXX.112.105

Terven napsal(a):
Jenom pozor, já se na veterině o barfu zbytečně nezmiňuju, protože většina vetů je bohužel proti.

Dobře, zase moc díky, ale můžete mi, prosím, říct proč? Když pes prospívá, tak je přece mnohem lepší krmit tím, co mu vyhovuje

22.4.2021 15:36
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Ivet94 napsal(a):

Začnu tím jednodušším.
Má problém, změním krmení.
Zkuste i vařit, zkoušejte.
Půl napůl.

22.4.2021 15:46
Ivet94

XXX.XXX.112.105

rapotacka11 napsal(a):
Začnu tím jednodušším.
Má problém, změním krmení.
Zkuste i vařit, zkoušejte.
Půl napůl.

Děkuji, někde jsem četla, že prý ze začátku se může míchat maso s granulemi, ale to se mi nelíbilo, každé má dost odlišnou dobu trávení, čím to nahradit, rýže? Pokud to není stejné jako s granulemi.

22.4.2021 15:51
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Vyzkoušejte.
Všechno.
Někomu vyhovuje klidně 1x granule,
podruhé miska domácí stravy.
Příloha rýže, vločky, těstoviny i ty granule,
zkoušet, hledat.

22.4.2021 15:52
Terven

XXX.XXX.110.191

Ivet94 napsal(a):
Dobře, zase moc díky, ale můžete mi, prosím, říct proč? Když pes prospívá, tak je přece mnohem lepší krmit tím, co mu vyhovuje

Důvodů může být víc. Určitě se setkávají na operačním stole s perforacemi od kostí, jenomže tady bych řekla, že barfu dělají medvědí službu majitelé, kteří tím krmí blbě. Respekt před kostmi je určitě na místě.
A řekla bych, že mnohem rizikovější je kost, kterou si někde opatří (nebo i dostane) granulář, který není na jejich trávení zvyklý. Problém je na světě - a vet to bere tak, že je to kvůli kosti.
Další důvod může být ten, že špatným barfem jde vyrobit problém, zejména u rostoucího psa. Hodně majitelů má tendenci krmit téměř výhradně svalovinu - ať už z opatrnosti anebo z mylného pocitu, že je to pro psa to nej (berou to podle sebe). Pak samozřejmě dochází k nerovnováze vápník x fosfor ve prospěch fosforu, což je blbě.
A pak taky - veterinář nemusí být nutně odborník na výživu zvířat. Ve škole se tomu věnují jen okrajově.
Ty zdravé psy na bafru v ordinacích moc nepotkají, potkají tam psy s problémy.
Případně jisté značky granulí ve svých ordinacích prodávají...důvodů může být celá řada.

22.4.2021 15:54
Terven

XXX.XXX.110.191

Ivet94 napsal(a):
Děkuji, někde jsem četla, že prý ze začátku se může míchat maso s granulemi, ale to se mi nelíbilo, každé má dost odlišnou dobu trávení, čím to nahradit, rýže? Pokud to není stejné jako s granulemi.

Maso s granulemi se míchat může, většina psů to snáší bez problému, ale pro začátek - ve vašem případě - bych to určitě nedělala. Nepoznáte pak, co působí psovi problém.

22.4.2021 15:56
Terven

XXX.XXX.110.191

Jinak přílohy - vhodnější než rýže je vařený brambor, batát, dýně, červená řepa, spařené ovesné vločky.
V barfshopech mívají různé instatní přílohy, které stačí zalít vodou.
Případně, je-li pes akorát nebo má nadváhu, lze sacharidové přílohy vynechat a stačí zelenina.

22.4.2021 16:34
juhaj

XXX.XXX.164.121

Oba veteriináři, kterýc h jsem se ptala, mi nezavisle proti barfu tvrdili jedno, že viděli, jak se s masem pro psy zachází. Nevim, nebarfuji, byl to jen dotaz k nim, nezajima mi to až tak. Nadto pro maleho psa lze kupovat maso lidske.
Maso vařím, jak jsem zvyklá z domova, kde se psům vařilo, chutná jim to víc, syrové maso ani předchozí, natož tahle nemusí ( současná ho ani nesežere), nadto každý pes miluje masový vývar.

22.4.2021 16:50
Terven

XXX.XXX.110.191

juhaj napsal(a):
Oba veteriináři, kterýc h jsem se ptala, mi nezavisle proti barfu tvrdili jedno, že viděli, jak se s masem pro psy zachází. Nevim, nebarfuji, byl to jen dotaz k nim, nezajima mi to až tak. Nadto pro maleho psa lze kupovat maso lidske.
Maso vařím, jak jsem zvyklá z domova, kde se psům vařilo, chutná jim to víc, syrové maso ani předchozí, natož tahle nemusí ( současná ho ani nesežere), nadto každý pes miluje masový vývar.

Jenom k tomuhle - je mi jasné, že maso pro psy, už z logiky věci bude odpad nepoužitelný pro lidi. Na druhou stranu, ať mi někdo vysvětlí, jak je možné, že maso, které koupím v barfshopu, často vypadá a voní líp než to z marketu pro lidi.
Samozřejmě nevím, z jakých konkrétně zvířat to pochází, čím ta zvířata trpěla...ale vy píšete o zacházení s masem - tak to by se snad muselo projevit na kvalitě, ne?
Není možné, že ti veti ustrnuli v dobách, kdy maso pro psy z jatek byl smradlavej hnus , či možná pamatujou produkty nejmenované firmy, vyhlášené tím, že to byla páchnoucí neidentifikovatelná břečka?
A asi nejpodstatnější věc - jak se asi podle těch vetů zachází s masem pro výrobu granulí? To by jim možná vyjely oči z důlků...

22.4.2021 16:57
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

- kdy maso pro psy z jatek byl smradlavej hnus ,

NEZAŽILA jsem.
Neměla jsem pravidelný přísun,
ale vždy to bylo pěkné.

A asi nejpodstatnější věc - jak se asi podle těch vetů zachází s masem pro výrobu granulí? To by jim možná vyjely oči z důlků...

Stačí ten smrad, když se otevře sáček.

22.4.2021 17:45
juhaj

XXX.XXX.164.121

Netuším, ptala jsem se veterinařky, s mužem chovají tuším vlkodavy, zda barfuji a řekla mi že ne, že byla na praxi u psího masa a raději vaří ( byla tehdy asi rok po škole). Pak mi totéž řekl jiný veterinář, přišlo mi to divný, že barf je populární a psí jsou po něm fit. Ale dál nepatram, pro nás není, prostě to psí maso hodím do hrnce a pes i kocky si i tak pochutnají.

22.4.2021 20:14
Terven

XXX.XXX.110.191

juhaj napsal(a):
Netuším, ptala jsem se veterinařky, s mužem chovají tuším vlkodavy, zda barfuji a řekla mi že ne, že byla na praxi u psího masa a raději vaří ( byla tehdy asi rok po škole). Pak mi totéž řekl jiný veterinář, přišlo mi to divný, že barf je populární a psí jsou po něm fit. Ale dál nepatram, pro nás není, prostě to psí maso hodím do hrnce a pes i kocky si i tak pochutnají.

Tak pokud na základě něčeho, co viděla na praxi u masa pro psy, to maso raději vaří, tipuju, že šlo o něco ve smyslu sníženého hygienického standardu...
pokud by šlo o něco jiného, nezničí se to varem.
V tom případě bych byla v klidu, léta psi neměli z masa žádnej problém a lidi, co barfujou, se vesměs shodujou, že nemají problém ani z masa zavánějícího - to spíš vadí majitelům.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.4.2021 20:37

juhaj napsal(a):

..ja kdysi byla na brigádě v Madetě a sestřenice ve Frutě, dlouho dobu jsme odmitaly jist sýry a kompoty, otec pak dumal, že kdyby nás poslali ještě do pekarny a masokombinatu, že by na nás pěkně ušetřili.....

22.4.2021 20:41

Já si teda nemyslím, že to vyřeší jen krmení masem. Něco tam je špatně a to se musí vyřešit.
Ten Glandex.. vláknina, probiotika a ananas.
Krmit masem je určitě lepší, protože pes bude mít správné obyvatele trávení, nějaké ty kosti, něco, co zhustí.. a vlákninu..
Třeba jsou ty granule blbé a třeba je tam jiný problém.
https://www.veterinanebusice.cz/poradna/analni-zlazky

22.4.2021 20:53

Pokud se někdo bojí masa z barf shopů, tak stačí popřemýšlet, co "odpad" s největší pravděpodobností nebude. Kuřecí letky, krky... Ani v tom barf shopu to nestojí o moc méně, než to koupíte v supermarketu, něco je dokonce dražší, spousta věcí má označení LK - lidská kvalita. Malé sledě, šproty nebo makrely z Agro-Bio vypadají stejně jako čerstvé ryby někde v Makru.

Přidejte reakci

Přidat smajlík