Belgický ovčák malinois

Prodám Belgického ovčáka Malinoise - Chovatelská stanice Z Krásného kraje n...
16000 Kč
Ahojte,
ráda bych se poradila a poprosila o vaše zkušenosti, kdo vozíte psy v autě v kleci, máte nějaké "obyč", nebo bezpečnostní? Jsem v tomhle tak trochu pole neorané, předchozího psa jsem vozila volně v kufru celou tu část jeho života, kdy už jsem měla auto, a nikdy jsem naštěstí nelitovala. Adolescent je na tom zatím stejně, ale už déle přemýšlím o kleci, teď jsem se konečně dostala k nějakému hledání a zkoumání a moc moudrá z toho nejsem.
Jediné bezpečnostní klece, které jsem zatím našla, jsou z https://klecepropsy.cz/ . Jsou to docela pálky, ale pokud je to fakt to nejlepší řešení, tak se tomu ani tak nebráním, jen jsem se chtěla zeptat, jaký máte zkušenosti vy zkušenější. :-)
Má to smysl? Nebo existuje nějaká srovnatelná, ale víc economy varianta? Klec na míru?
A ještě jeden dotaz navrch, jak vlastně velkou? 26 kg a 60 cm v kohoutku, možná ještě trochu zmohutní, ale už by moc nemusel. Jde mi primárně o bezpečnou přepravu, nepředpokládám použití klece jinde než v autě.
Jo, a jezdíme fabií kombíkem, ale to jsem koukala, že se dá zadat přímo typ vozu do nějaké té tabulky u výrobce, a vyplivne to vhodné klece.
https://www.spokojenypes.cz/prepravka-pro-psy-ferplast-atlas-car-100/
Tohle mi to uz doporucili do fabie combi se vejde jen 80. 80 je asi na AUO takze nevim jestli by se malinak vesel. Myslim ze takova palka je zbytecna
cotel
XXX.XXX.79.183
Sonnic
napsal(a):
https://www.spokojenypes.cz/prepravka-pro-psy-ferplast-atlas-car-100/
Tohle mi to uz doporucili do fabie combi se vejde jen 80. 80 je asi na AUO takze nevim jestli by se malinak vesel. Myslim ze takova palka je zbytecna
Atlas 100 vlastním. Jsem s ní spokojený.
Používám pro fenu bullíka 22kg 43cm v kohoutku. Ano je zbytečně velká, ale prepravku používám zároveň i jako domácí "boudu". Je jakoby přesně dělaná pro můj ford focus mk2 hatchback. Zadavatelka dotazu by měla upřesnit jakou Fabii vlastně má. Sestra momentálně jezdí ve Fabii combi druhé generace a pokud by byl zájem mohl bych to o víkendu otestovat.
cotel
napsal(a):
Atlas 100 vlastním. Jsem s ní spokojený.
Používám pro fenu bullíka 22kg 43cm v kohoutku. Ano je zbytečně velká, ale prepravku používám zároveň i jako domácí "boudu". Je jakoby přesně dělaná pro můj ford focus mk2 hatchback. Zadavatelka dotazu by měla upřesnit jakou Fabii vlastně má. Sestra momentálně jezdí ve Fabii combi druhé generace a pokud by byl zájem mohl bych to o víkendu otestovat.
Atlas 100 se do fabie kombi nevejde - chybí mu cca 2 cm a atlas 80 už je zase na takoveho psa docela malá (můžu posoudit - mám fabii, atlas 100 i psa 26 kg x 60cm😇)
Navíc ten atlas má do bezpečné klece dost daleko - je to prostě jen prepravka vymezujicí prostor, pro psa co není moc rabiják. V tom atlasu si dovolím na akci nechat s otevřeným kufrem jen hodné feny, ale psa bych si nelajzla - ten tu mřížku vyrazí na první dobrou👎.
Do fabky jsem si musela nechat udělat klec na míru, protože jí fakt na šířku těch pár cm chybí. Ale vejde se tam třeba Cliipper 6 - to je přepravka schválená pro leteckou přepravu, stojí kolem 5 tis, ale má vchod zepředu, takže je blbá na manipulaci, když ji máte v kuflu.
Já jsem vyzkoušela nejdřív přepravní box, který byl po 10ti minutách, co v něm zůstalo štěně, na odpis, takže jsem reklamovala. Pak jsem pořídila klasickou klec, velkou (z auta jsem vyndala zadní sedačky a celý prostor byl psův ), ta mi pár let sloužila a v té už jsem mohla psa nechat v autě s otevřeným kufrem. Pak jsem si pořídila jiné auto a už jsem chtěla mít psy jen v kufru, takže jsem vymýšlela novou klec. Chvíli jsem taky uvažovala o té bezpečnostní, o které píšete, ale nakonec z toho sešlo a nechala jsem si vyrobit klec pro dva psy na míru. Jsem spokojená, klec je pevná, nahoře úložný prostor na psí krámy... Ale nevýhody to má taky - sama klec z auta jen tak nevyndám, je dost těžká, a sedí tam opravdu úplně těsně. No nevyndávám ji, nákup vozím v ní - taška tam pěkně drží a nekácí se . Asi jediné co, tak bych ocenila, kdyby šla snadněji vyndat dělící mřížka, protože když vím, že budou psi v kleci nějak déle, tak mřížku vyndávám, nechávám psovi celou klec a fenu dávám na sedačky do přepravky..A abych mřížku vyndala, tak klec musím vysunout z auta. Jo a ještě tím jak byla dělaná přesně na míru, tak do druhého kombíka se nám o pár cm nevejde
Díky moc za tipy! Asi to vidím na tu klec na míru, máte holky prosím ještě tip na firmu, se kterou jste byly spokojené?
Pro cotel, mám Fabii rok výroby 2007, to jsem znalec, co. :-) Podle vyplivnutých obrázků na gůglu je to teda asi první generace.
Nicméně, výhledově vybíráme dodávku, to by pak asi bylo na novou klec, co. Nebo se dají ve větších autech pak nějak fixovat? Myšlenku na nějakou z klecepropsy.cz jsem stejně ještě neopustila, jde mi primárně o zvýšení bezpečnosti přepravy pro psa...nějak čím dýl řídím, tím víc mě děsí ostatní řidiči.
manitschka
napsal(a):
Díky moc za tipy! Asi to vidím na tu klec na míru, máte holky prosím ještě tip na firmu, se kterou jste byly spokojené?
Pro cotel, mám Fabii rok výroby 2007, to jsem znalec, co. :-) Podle vyplivnutých obrázků na gůglu je to teda asi první generace.
Nicméně, výhledově vybíráme dodávku, to by pak asi bylo na novou klec, co. Nebo se dají ve větších autech pak nějak fixovat? Myšlenku na nějakou z klecepropsy.cz jsem stejně ještě neopustila, jde mi primárně o zvýšení bezpečnosti přepravy pro psa...nějak čím dýl řídím, tím víc mě děsí ostatní řidiči.
To máte jedničkovou fabku😉
Pokud jde o bezpečnost, tak ta je nejvyšší, pokud máte klec na zadnich sedadlech - v kufru, pokud nemáte tažný (o které se druhé auto rozstřelí), to bude pro psa vždycky nebezpečnější.
Já mám fabii jen na psy, takže mám v kufru dvojbox na míru a na zadnich sedadlech přepravu Clipper 6
https://abc-zoo.cz/9581-prepravka-pro-psy-do-50-kg-clipper-6-tortuga.html?gclid=Cj0KCQjwppSEBhCGARIsANIs4p51FL8mRefcO_0yo2hxYHnoFbydwQFCvTVQkR5r1WA8yrREA17yJ3oaAlq7EALw_wcB
Když ale vezu jen jenoho psa, tak jede vždycky v přepravce na sedadlech.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To máte jedničkovou fabku😉
Pokud jde o bezpečnost, tak ta je nejvyšší, pokud máte klec na zadnich sedadlech - v kufru, pokud nemáte tažný (o které se druhé auto rozstřelí), to bude pro psa vždycky nebezpečnější.
Já mám fabii jen na psy, takže mám v kufru dvojbox na míru a na zadnich sedadlech přepravu Clipper 6
https://abc-zoo.cz/9581-prepravka-pro-psy-do-50-kg-clipper-6-tortuga.html?gclid=Cj0KCQjwppSEBhCGARIsANIs4p51FL8mRefcO_0yo2hxYHnoFbydwQFCvTVQkR5r1WA8yrREA17yJ3oaAlq7EALw_wcB
Když ale vezu jen jenoho psa, tak jede vždycky v přepravce na sedadlech.
Tyjo, fakt díky moc!! Věřila byste, že to mi vůbec neseplo, a to si myslím, že jsem vcelku inteligentní bytost. :-D
Vozit psa na sedačkách není problém, auto je sice k užití nás obou, ale nás obou tří, respektive pěti, když jedou i kočky. A vlastně to bude i praktičtější, protože když jedeme třeba na chalupu, je vcelku problém tu bagáž na sedačky nacpat. A to tam vozíte připásané, nebo nějak naměstnané, nebo jak tam tu přepravku fixujete? Já mam vždycky puzzle jak tam naskládat holky, aby nebyly nakřivo, máte pod tím nějakou podložku? Že aby ty dveře asi byly ven ze dveří, žejo, nebo nakládáte psa venku a pak i s přepravkou do auta (uff)?
manitschka
napsal(a):
Tyjo, fakt díky moc!! Věřila byste, že to mi vůbec neseplo, a to si myslím, že jsem vcelku inteligentní bytost. :-D
Vozit psa na sedačkách není problém, auto je sice k užití nás obou, ale nás obou tří, respektive pěti, když jedou i kočky. A vlastně to bude i praktičtější, protože když jedeme třeba na chalupu, je vcelku problém tu bagáž na sedačky nacpat. A to tam vozíte připásané, nebo nějak naměstnané, nebo jak tam tu přepravku fixujete? Já mam vždycky puzzle jak tam naskládat holky, aby nebyly nakřivo, máte pod tím nějakou podložku? Že aby ty dveře asi byly ven ze dveří, žejo, nebo nakládáte psa venku a pak i s přepravkou do auta (uff)?
Zrovna ta velikost 6 je fixovaná předními sedadly, takže se ani nehne a otevírání mám na pravé straně auta, abych nevykládala psa do silnice, když někde zastavím.
Přepravka je v autě stabilně a s 30 kilovým maliňákem bych ji tam ani nenaložila.
Uživatel s deaktivovaným účtem
ta prepravka na sedackach ma jeste jednu vyhodu - muzete v kufru zatahnout roletu a nemit vsechno, co vezete - videt po celem aute. Obcas se to dost hodi
jezdila jsem takhle se sedmickou Guliverem a vlezla se - jen se musela slozit az uvnitr. Dverma neprosla.
napsal(a):
ta prepravka na sedackach ma jeste jednu vyhodu - muzete v kufru zatahnout roletu a nemit vsechno, co vezete - videt po celem aute. Obcas se to dost hodi
jezdila jsem takhle se sedmickou Guliverem a vlezla se - jen se musela slozit az uvnitr. Dverma neprosla.
Guliver a clipper maji stejný velikosti, jen ten clipper je z pružnějšího materiálu a nepraská, takže vydrží mnohem vic.
Tys nacpala sedmičku do fabie?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Guliver a clipper maji stejný velikosti, jen ten clipper je z pružnějšího materiálu a nepraská, takže vydrží mnohem vic.
Tys nacpala sedmičku do fabie?
jasne :-)
hned po tom, co mi z kufru na volno Eliska zabahnena az po usi poskakala po celem aute do kufru se nevesla :-D
Super, tak jdu do toho, ono že je ta přepravka do letadla se výhledově taky nejspíš bude hodit.
Zatahování rolety v kufru mi pravda dost chybí, já teda vozim primárně zvířecí krámy, ale občas si říkám, že kdyby okolo toho auta šel nějaký nenechavý koňák či pejskař a rozhodl se, že si nabídne, tak jsem v tom za slušný tisíce, nehledě na případnou škodu na autě..
Karolína789
XXX.XXX.30.254
Dobrý den,
jestli můžu, rovnou bych se přidala se svým dotazem. Máme tři psy (aktuálně nové štěně). Dva psy vozíme na zadních sedadlech, mají ty speciální bezpečnostní kšíry a "pásy". Třetí pes bude o dost větší a bude muset cestovat v kufru. Skrz jeho bezpečnost zvažujeme, jestli koupit tu pořádnou bytelnou cestovní klec. Akorát přemýšlím nad tím, jestli jsou opravdu i ty pořádný klece bezpečné, když do auta někdo narazí zezadu. Nezdá se mi, že by ta konstrukce byla tak bytelná, že by to prostě jakžtakž vydržela. Paradoxně, jestli nemůže deformace té klece způsobit horší zranění, nehledě na to, že když do auta někdo narazí zezadu, tak může dojít k deformaci kufru tak, že nepůjde třeba otevřít nebo auta skončí uprostřed řetězové nehody a jak pak dostanu toho psa ven? A v tomhle ohledu mě právě napadlo, jestli není paradoxně bezpečnější dát nad zadní sedačky jen mřížku a nenechat psa jen na volno v kufru. Když to někdo napálí dozadu, tak ihned můžu přes zadní sedačky vyndat psa ven. A je fakt, že i to tažné by mohlo být v tomhle ohledu dobré, že to trošku "zbrzdí".
Možná jsem jen ten systém klecí špatně pochopila a opravdu je to bezpečnější. Budu ráda za každý názor.
Děkuji
vyrabi se i prepravky s bezpecnostnim vystupem i vzadu
Jak vozíte v autech štěňata? Do budoucna bych chtěla koupit přepravku na zadní sedadla, chtěla jsem Clipper, ale ten se už nedá sehnat, tak si lámu hlavu s tím, co vybrat jiného - všude na mě vyskakuje jen Gulliver, Atlas a Skudo... Kupujete štěněti rovnou přepravku na dospělého (dává to vůbec smysl...?), nebo s tím čekáte, až uvidíte, jak vyroste? A v čem ho event. vozíte v mezičase (tak, aby to bylo bezpečné)?
napsal(a):
Jak vozíte v autech štěňata? Do budoucna bych chtěla koupit přepravku na zadní sedadla, chtěla jsem Clipper, ale ten se už nedá sehnat, tak si lámu hlavu s tím, co vybrat jiného - všude na mě vyskakuje jen Gulliver, Atlas a Skudo... Kupujete štěněti rovnou přepravku na dospělého (dává to vůbec smysl...?), nebo s tím čekáte, až uvidíte, jak vyroste? A v čem ho event. vozíte v mezičase (tak, aby to bylo bezpečné)?
protože vozíme psa v kufru - a v dospělosti ho vyplní celý, učím rovnou na kufr. A aby se v něm "nekutálel", když byl malý, dostal do něj velký polštář (starý poctivý péřový). Takže měl menší prostor a navíc měkoučký.
Asi bych pro ohaříka přepravku volila na dospělého psa (jsem drobný škudlil a přišlo by mi zbytečné kupovat víc velikostí) a vycpala bych prostor...
napsal(a):
Ty jo, tak teď jsem musela fakt přemýšlet, jak já jsem vlastně vozila psy, štěňata . Domů jsem si je oba vezla na klíně.... Pak pes jezdil připoutaný vzadu na sedačkách (když jsem s ním vezla i předešlého staršího psa, tak jeden z nich byl v kufru, druhý na sedačkách), později se pořídila klec přes celé auto - ale to už byl pes puberťák a ne malé štěňátko... Když byla fena, tak se klec provizorně přepažila, aby neblbli za jízdy (přičemž ale fena měla hoodně místa na to jak byla malá)... Zároveň se jí kupovala přepravka, ale velká, aby vydržela. Tu používáme na výstavách a závodech. Pak se postupem času koupil dvojbox na míru do kufru a jezdili tam. V plánu sice bylo, že na delší vzdálenosti se vyndá dělící mřížka, aby měl pes víc místa, a fena bude jezdit v přepravce na zadních sedačkách, ale nakonec jsme usoudili, že ten prostor jim stačí, navíc ta přepravka na zadních sedačkách mi přišla nepraktická... Teď mají ještě víc prostoru, předtím to byla klasická klec, která měla i vršek, boky atd, takže to nějaké místo ubralo, teď máme jakoby jen mříž, která dělí kufr od sedaček, dělící desku, která dělí kufr na půl a dvířka - že když se otevře kufr, tak psi zůstávají zavření - a s tím jsem teda maximálně spokojená....
Je ale pravda, že když jsem vezla štěně z našeho vrhu (6-7 týdnů) na veterinu delší vzdálenost, tak jsem přemýšlela, jak ho vlastně povezu... Nakonec jsem si od kamarádky půjčovala malou přepravku. Nicméně když jsem vyvážela ven všech 5 štěňat, tak jezdili normálně v jednom tom dvojboxu, případně na veterinu ve velké přepravce, a jak se štěnda rozutíkávala, tak v tom dvojboxu jezdili pak už jen 4,3,2 a nakonec jedno . Jen to nebyli dlouhé vzdálenosti.
Na Vašem místě bych řešila přesně tak, jak psala Xerxová - koupila bych to, co chci používat i v dospělosti, a něčím to vystlala. Je pravda, že jsem feně také do té přepravky dříve dávala pelech s okrajem, a ono jí tam pak vzniklo takové útulné tak akorát místo .
Zoia
napsal(a):
A je přepravka na sedačkách bezpečnější než pásy? My jsme donedávna vozili v kufru, ale začala jsem z toho mít blbý pocit, je to tam takové na ráně. Teď máme jen jednoho, tak jsem ho přesunula na zadní sedačky, ale zatím máme jen pásy.
Tak já myslím, že asi dost záleží i jaké pásy, ne? Já v době, kdy jsem psy vozila na sedačce připoutané, tak jsem měl takovou tu obyč spojku ze zverimexu, co se zacvakla do pásu... A tam se o žádné bezpečnosti mluvit nedalo, kolikrát se to vycvaklo samo.... Plus nějaký kvalitní postroj. https://www.klecepropsy.cz/allsafe-postroj/ asi něco takového třeba? Plus stejně tak jsou i testované klece do kufru - na té samé stránce.
No a přepravka na sedačkách, nevím... Když jsem tak fenu vozila, tak jsem se snažila přepravku napasovat mezi sedačky, ale nikdy se mi to nepovedlo tak ,aby se ani nehnula, zkoušela jsem i nějak připoutat pásem, na to byla moc velká...
Ale ono by v případě nehody hrozně záleželo na tom, jak se to stane... Může do vás někdo narazit zezadu, pak bude asi lepší nějak zajištěný pes na sedačce, no a nebo to do vás někdo může narvat z boku...
Postroj do auta jsem používala, byl bezpečnostní a zapínalo se to do zapnutých pásů, ale párkrát se psovi povedlo vycvaknout pás. Nějak šikovně šlápnul do upínání pásu...
Do kufru psy dávat nechci dokud to nebude nutné, právě kvůli nárazu zezadu. Mám přepravku na zadních sedačkách, jedno místo vzadu zůstalo volné pro člověka, ale mám 2 basenji, takže moc místa nepotřebujou. Přepravka je chycená až za zadní sedačky, takže se nehne.
@Xerxová Kupovat přepravku ve více velikostech ani neuvažuju, já ty peníze raději utratím za své psí vzdělávání. Taky co bych dělala s x přepravkami. Jenom nevím, jestli tu velikost teď odhadnu dobře? Zase ale ty rozdíly mezi velikostmi jsou relativně velké, tak bych snad mohla...
@marcelaamax O tu první cestu mi nejde, to udělám stejně jako s prvním psem, ale protože jezdíme poměrně často i na poměrně delší vzdálenosti, tak přemýšlím, co s tím na tu přechodnou dobu, no. Asi to skončí tou dospěláckou přepravkou a budu doufat, že se velikostně trefím.
@Zoia Já si myslím, že přepravka bezpečnější je, minimálně v našem případě - máme relativně malé auto a ohař není úplně malý pes, takže ta přepravka bude zapasovaná o přední sedačku a nehne se. Plus budu vybírat mezi těmi, které se používají v letecké dopravě (IATA). Pás mi nikdy tak úplně bezpečný nepřišel, nevím, kolik by toho reálně v mezní situaci vydržel. Jsou i certifikované postroje od Ruffwearu, ale já to tehdy neznala a psa vozila jen na obyčejném postroji a vodítku, které mělo na jednom konci karabinu, a na druhém konci koncovku jako pás (šijou to v Zeru). Vždycky jsem z toho byla nervózní, jestli by to při opravdu prudkém nárazu vydrželo, aby to třeba pes náhodou nevycvakl atd. (což by bylo nebezpečné nejen pro psa, ale i pro lidi, pokud by při nehodě proletěl autem). Navíc aby pes mohl alespoň trochu měnit polohy, musel se ten pás nechat poměrně dlouhý, takže když se prudce zabrzdilo, skoro vletěl do sedačky před sebou, takže jsem s ním sedávala vzadu a přidržovala ho (což by při nehodě nemělo samozřejmě žádný efekt). Moc bezpečné se mi to teda nezdálo, ale jezdili jsme autem minimálně a epileptik jeho kalibru se stejně nedal nikam zavřít - ani do kufru, ani do boxu. Teď bych to právě s novým psem ráda pořešila lépe a bezpečněji.
Jinak stran bezpečnosti sedačky x kufr - 100% v bezpečí není pes nikde, ale rozpůlit se nedá, takže dokud to půjde, chci ho vozit na statisticky nejbezpečnějším místě, což jsou zadní sedačky. Náraz do kufru je prostě pravděpodobnější.
@elisak Díky za zkušenost. :)
@Megí, Vy jste svůj příspěvek sice smazala, ale stejně na něj zareaguju. Ano, Clipper je ta přepravka, na kterou jste dávala odkaz na Amazon. Na Amazonu by se mi ještě líbila Petmate Sky Kennel, to je dle internetu nejlépe hodnocený box do letadla, plně splňující IATA. Jen mi na Amazonu hodně vadí morální stránka věci - nikdy jsem tam nic nekoupila, protože mi vadí, jak se chovají ke svým zaměstnancům. A pak jsem taky doufala, že box bude sehnatelný v ČR, abych mohla vyzkoušet, jak bude pasovat do auta. Je to hodně nadměrný balík, Amazon chce za shipping víc než za box. V ČR e-shopech se běžně píše, že přepravky v této velikosti jsou jen na osobní vyzvednutí. Zkusím pohledat ten Sky kennel, někde v ČR mi to včera taky našlo, tak třeba najde e-shop, který bude blízko a budou tam mít správnou velikost.
Jinak k těm rozdílům, ona to de facto výše píše Pišišvorka - Gulliver má tendenci praskat. Atlas máme v rodině, a to se mi zdá jako papundekl. V tom použití na malé vzdálenosti s malým, lehkým pejskem je to asi ok, ale neumím si představit do toho dát ohaře. Je to taková Trixie kvalita, a Skudo bude, předpokládám, totéž.
@Odetta já mám Cestováčka, doporučila mi to i známá veterinářka. Je drahý no, ale je překvapivě bytelný, v autě se nehne, při nárazu by měl pes narazit do měkkého, nerozlouskne se. S pánem je fajn domluva, sám má taky větší psy, myslím, že taky nějaký ohaře, ale to bych kecala. Jen to není na nechávání psa v autě.
:-) za dopravu chtějí 32 USD... ale má to ještě miscota.cz za 3600 i s dopravou
amazon je lepší německý (amazon.de), s účtem prime (na měsíc zdarma, spousta výhod) i bez něj ... no občas to tady u nás s cenami dopadá tak, že... no nic :-)
Ale to svědomí chápu. Ještě že nevím, komu patří jiné obchoďáky.
Skudo... recenze říkají, že je to taky křáp, prý pes si otevřel zevnitř + to praská. Trixie křáp, vůbec nevím, proč ta značka existuje.
Ale líbí se mi, že dát to na sedačky, připásat dozadu, aby byla jištěná ta mříž,
tak pes vidí mě a já psa :-)
Petmate je na fruugo... to bude stejné jak miscota... já když web neznám, tak tam utratím 1 euro a čekám, co se stane.
Píší tam, že posílají z Nizozemí, tzn. žádné CLO a DPH.
@marcelaamax Ale to jo, to já se samozřejmě s chovatelkou poradím, ale poslední ohař měl nakonec 70 cm v kohoutku, tak já už jsem s tímhle trochu opatrná. :D
@elisak Dík, to znám, ale nechci. Zaznamenala jsem to tu už dříve v nějaké diskuzi.
@Megí No, Amazon je až poslední volba. Ach jo, to je opruz shánět přepravku. A ano, Skudo je na stejné brdo jak ten zbytek, to nehodlám ani zkoušet. Nechápu, proč se to vůbec vyrábí, škoda plastu...
Prej vopruz, dyť se těšíte :D hned bych šla nakupovat pro štěkanátko!
Těším moc, ale na štěkanátko! Přepravka je vopruz.
Lesnichyse
XXX.XXX.59.188
V dodávce i v osobáku jezdí psisko (20kg, 52 v kohoutku) na bezpečnostních kšandách na zadním sedadle. V kufru bývá obsazeno nákladem. Pravda, sedačky jsou chlupaté a když odhrne deku, tak i zabahněné. Občas mám pocit, že jeho táta nebyl jeho táta, nýbrž se maminka spustila s kačerem, takže bahno je častý jev.
Kamarádka si na bernardýna do Caddyny nechala udělat klec na míru.
Ony i ty kšíry na pás, když se dobře vyberou, svou službu udělají.