Antiparazitika (obojek) štěně AUO 3 měsíce

Australský ovčák
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

AussieMonte

24.4.2021 11:07
AussieMonte

XXX.XXX.232.3

Zdravím.
Mám doma 3 měsíční AUO.
Včera jsme na procházce nachytali na srsti tři klíšťata tak jsme dnes hned ráno zavítali do místního zverimexu pro antiparazitní obojek. Koupili jsme ho s tím že má účinkovat 3 měsíce, což by pro nás bylo ideální. Paní nám ho prodala, došli jsme domů a před nasazením jsme si pročítali letáček co byl v balení. Když jsme se dočetli že je to až pro psy od 6 měsíců věku dost jsme se zarazili. Absolutně netuším co by se mu mohlo stát či to je jedno když mu ho dám. Každopádně obojek jsme dali zpět do balení a teď se snažíme kdekoliv vyčíst co by mohlo nastat kdyby jsme mu ho dali.
Nějaké rady?
Už jsme objednali scalibor který by mu měl sedět bez jakýchkoliv problémů a měl by fungovat, je to tedy jeden z těch kvalitnějších. Teď mě hlavně zajímá co by se stalo kdyby jsme si to nepřečetli a štěněti by jsme obojek nechali.
Děkuji předem za odpovědi

24.4.2021 11:27
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

AussieMonte napsal(a):
Zdravím.
Mám doma 3 měsíční AUO.
Včera jsme na procházce nachytali na srsti tři klíšťata tak jsme dnes hned ráno zavítali do místního zverimexu pro antiparazitní obojek. Koupili jsme ho s tím že má účinkovat 3 měsíce, což by pro nás bylo ideální. Paní nám ho prodala, došli jsme domů a před nasazením jsme si pročítali letáček co byl v balení. Když jsme se dočetli že je to až pro psy od 6 měsíců věku dost jsme se zarazili. Absolutně netuším co by se mu mohlo stát či to je jedno když mu ho dám. Každopádně obojek jsme dali zpět do balení a teď se snažíme kdekoliv vyčíst co by mohlo nastat kdyby jsme mu ho dali.
Nějaké rady?
Už jsme objednali scalibor který by mu měl sedět bez jakýchkoliv problémů a měl by fungovat, je to tedy jeden z těch kvalitnějších. Teď mě hlavně zajímá co by se stalo kdyby jsme si to nepřečetli a štěněti by jsme obojek nechali.
Děkuji předem za odpovědi

To Vám asi nikdo nepoví, když nikdo neví jaký obojek jste koupili - je tu spousta moudrých lidí, ale jasnovidec bohužel žádný 🤔

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.4.2021 12:43

Australský ovčák hlavně některé věci nemůže vůbec.
Ivermectin, milbemycin o, selamectin, moxidectin, abamectin.

24.4.2021 12:50
Terven

XXX.XXX.110.191

Proto je ideální tyhle věci pořizovat na veterině.
Mimochodem, antiparazitní obojek se nehodí pro bytového psa, pokud spí s majiteli v posteli nebo se s ním mazlí děti, tak už vůbec.

24.4.2021 15:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Australský ovčák hlavně některé věci nemůže vůbec.
Ivermectin, milbemycin o, selamectin, moxidectin, abamectin.

Ne, AUO s MDR1 nesmí tyhle věci, takže pokud je pes MDR1 geneticky čistý po rodičích, tak v tom není problém.

24.4.2021 16:34

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ne, AUO s MDR1 nesmí tyhle věci, takže pokud je pes MDR1 geneticky čistý po rodičích, tak v tom není problém.

Musel by být N/N, cokoli jiného je špatně. A ani bych se nespoléhala, nejen ovčáků se to týká, např. vipet, setr. A ty látky, co jsem tady napsala, samozřejmě nejsou všechny, přibývají, i psi.
Jsou výjimky, na které také nebudu spoléhat - Stronghold a Advocate, že když se dá spot-on.. bla bla, neberu.
Hlavně jsem to zmínila, protože mi nepřišlo, že zadavatel o tom ví, nebo že chovatel dal poučení, když šel takhle na blind koupit obojek do zverimexu; viz Terven.

24.4.2021 16:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Musel by být N/N, cokoli jiného je špatně. A ani bych se nespoléhala, nejen ovčáků se to týká, např. vipet, setr. A ty látky, co jsem tady napsala, samozřejmě nejsou všechny, přibývají, i psi.
Jsou výjimky, na které také nebudu spoléhat - Stronghold a Advocate, že když se dá spot-on.. bla bla, neberu.
Hlavně jsem to zmínila, protože mi nepřišlo, že zadavatel o tom ví, nebo že chovatel dal poučení, když šel takhle na blind koupit obojek do zverimexu; viz Terven.

Geneticky čistý po rodičích = N/N, pokud by byl cokoli jiného, tak není geneticky ČISTÝ, ale je buď postižený nebo přenášeč.

Ale jinak ano - to upozornění na citlivost AUO je určitě na místě 👍

24.4.2021 17:15

Co to je ten obojek od šesti měsíců? To musí být něco nového, nebo pěkný hnus.

Wildcat

26.4.2021 17:32
Wildcat

XXX.XXX.162.124

Co to je ten obojek od šesti měsíců? To musí být něco nového, nebo pěkný hnus.

Tipuji Beaphar Diaz Flea & Tick

Přidejte reakci

Přidat smajlík