ady96

XXX.XXX.39.116
Dobrý den, velice mě zajímá váš názor.
Máme doma kokršpaněla, necelý 1 rok. Je hodný, poslouchá, umí zakladní povely a drží se venku vždy při nás, se psy vychází skvěle.
Bohužel se nám v okolí vyskytl jezevčík, o trochu větší než ten náš. Náš pes z něj má hrozný strach a vždy, když ho zahlédne, snaží se utéct. Jezevčík je hrozně agresivni a vždy ihned zaůtočí, nemá problém přeběhnout rušnou křižovatku jenom, aby se k nám rychle dostal. Paní ho má na volno a jeví naprostý nezájem, nemusím ani zdůrazňovat, že jsme se s ní snažili komunikovat x krát. Začíná se nám to dít pořád častěji, paní bývá i pod vlivem.
Je například v pořádku si na psa pořídit paralyzér?
Popř. máte s tím někdo zkušenost?
Moc děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jezevčík větší než kokr? :-)
Paralyzer stačí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.109
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Jezevčík větší než kokr? :-)
Paralyzer stačí.
Taky jsem zazila. Jeslti to bylo krizeny netusim ale to co jsem znala byl dlouhosrstak a byl to fakt mamutik. Ale luxusni
Tak fázi jedna, tedy civilizovanou domluvu s majitelem už jste vyčerpala a zůstává fáze dvě. Pozitivní pro Vás je fakt, že se nejedná o žádného kavkazana nebo argentinskou dogu, takže můžete ukázat Vašemu kokrovi, kdo je tady šéf party a že s Vámi se nemusí druhých agresivních psů vůbec bát. Posaďte Vašeho psa za sebe a na drtivou většinu útočících psů stačí opravdu hlasitě zařvat (stůj, mazej, nesmíš ... cokoliv). Pokud pes nereaguje a stojí mu agrese i za to, že se musí pustit do křížku nejdříve s Vámi, pak paralyzér bude fungovat ... jinak na jezevčíka není potřeba snad ani ten paralyzér, nakopnutí plnou silou 10 kilového agresorka by mělo stačit na to, aby odletěl několik metrů a už se k Vám nikdy nepřibližoval. V tomto případě by nemělo vadit ani vzít Vašeho psa do ruk, pokud byste se chtěla vyhnout nějakému potencionálnímu napadení a prostě toho psa zkopat do kuličky, když bude na Vás vyjíždět.