Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Iren2209

25.4.2021 07:21
Iren2209

XXX.XXX.83.45

Dobrý den.

Prosím o radu co se týče mého tříletého buldočka. Už jednou se stalo, že když byl na volno, u kamaráda na zahradě útočil na mopse. Tenkrát jsem myslela, že mu prostě nesedl. Od té doby nic. Ale včera jsme byli venku s kamarádem, který má velkého psa. Seznamovačka dopadla skvěle, očuchali se, i trochu blbli. Můj pes byl na vodítku. Šli spolu, očuchávali se, prostě pohoda. A pak jsem svého psa pustila aby se vyblbli a v moment kdy jsem mu odepla vodítko. Okamžitě zaútočil. Na vodítku byl pak zase hodný. Před barákem normálně na volno blbne s jednou buldoččí slečnou a na zahradě si taky nic nedovolí k ostatním fenkám.
Problém tu bude nejspíš se psy. Je nějaká možnost, aby byl hodný na psy i když ho pustím z vodítka?

Děkuju za vaše rady.

25.4.2021 07:52
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Je nějaká možnost aby byl hodný na psy ikdyž ho pustím z vodítka?

Ne.

25.4.2021 19:21
marushka

XXX.XXX.11.232

No oni psi nejsou "naprogramování" na to mít rád každého psa.. Váš přes prostě dospěl. Podle Vašeho popisu se jedná o prakticky normálního psa 🤷‍♀️

25.4.2021 19:52
Terven

XXX.XXX.160.10

marushka napsal(a):
No oni psi nejsou "naprogramování" na to mít rád každého psa.. Váš přes prostě dospěl. Podle Vašeho popisu se jedná o prakticky normálního psa 🤷‍♀️

Ale abychom zadavatelce poskytli úplné info - mít rád každého psa samozřejmě nemusí.
Na druhou stranu ani nemusí na cizí psy automaticky útočit pokaždé, je-li navolno To lze naučit.
Lze naučit, aby si jich nevšímal nebo byl v jejich přítomnosti v klidu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.4.2021 20:13

Nevím jak buldoček, ale megý by vám to rychle vysvětlila :-) také je normální :-)
Na vodítku, pod příkazem, s mým komentářem "ani na to nemysli, nebo jsou z tebe čtyři do školky".. to je ok, nikoho nesní. Kluky teda nikdy.
Starší feny nenapadne, štěně také ne. Když přikážu - lež, ani se nehni, tak nevyběhne a nesežere nic, že. Snad. No ale.
Pustit volně sousedovic borderu a megý, tak .. to už není kam zakopávat.
Takže se, zadavatelko, snažte.
https://www.google.com/search?q=pes+napada+ostatni+psy+ifauna&oq=pes+napada+ostatni+psy+ifauna&aqs=chrome..69i57j0i333.4810j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

25.4.2021 20:20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevím jak buldoček, ale megý by vám to rychle vysvětlila :-) také je normální :-)
Na vodítku, pod příkazem, s mým komentářem "ani na to nemysli, nebo jsou z tebe čtyři do školky".. to je ok, nikoho nesní. Kluky teda nikdy.
Starší feny nenapadne, štěně také ne. Když přikážu - lež, ani se nehni, tak nevyběhne a nesežere nic, že. Snad. No ale.
Pustit volně sousedovic borderu a megý, tak .. to už není kam zakopávat.
Takže se, zadavatelko, snažte.
https://www.google.com/search?q=pes+napada+ostatni+psy+ifauna&oq=pes+napada+ostatni+psy+ifauna&aqs=chrome..69i57j0i333.4810j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Mám doma skoromegý v kalhotech.

25.4.2021 21:46
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám doma skoromegý v kalhotech.

Ollie, asi jsem od vás nikdy nečetla: jako rve se, fakt by se serval, nebo je to jen bububu? Worick taky nemiluje všechny psy do mrti a černého bulla...tak na toho je vyloženě vysazený, ani netuším proč. K tomu bych ho pochopitelně nepustila, ale i když mu nějaký pes nesedí, stačí mu jen se na něj prsit a vrknout, vyloženě do rvačky, že by na psa šel rovnou skočit...to tedy nikdy.

25.4.2021 22:05

lesnížínka napsal(a):
Ollie, asi jsem od vás nikdy nečetla: jako rve se, fakt by se serval, nebo je to jen bububu? Worick taky nemiluje všechny psy do mrti a černého bulla...tak na toho je vyloženě vysazený, ani netuším proč. K tomu bych ho pochopitelně nepustila, ale i když mu nějaký pes nesedí, stačí mu jen se na něj prsit a vrknout, vyloženě do rvačky, že by na psa šel rovnou skočit...to tedy nikdy.

Pokud se do něj druhý pes (nekastrovaný v produktivním věku) nepustí, tak většinou jen bu bu, občas ani to ne, když potká salámistu. Standardně od decentního brum seznamování (oni to tak mají) do machrování. On je mírnější kousek a taky to párkrát schytal, to svoje držkování, druhá strana bez újmy. Jinak příklad naposledy - na tréninku byli poprvé s vipetem, kluk. Asi úplně nevěděli, nebo nedávali pozor, já kecala s majitelem koně (vlkodav), trouba za mnou nakrátko degustoval nějakou holčičí značku, nekoukala jsem na něj. Najednou řev (můj), zamotali se ve vodítkách. Jenom ho dořval. Nicméně pár psycho nepřátel má a tam si nedělám iluze, že by k něčemu došlo, kdyby nebyl pod kontrolou. Každopádně třeba na vzteklou čivavu nebo pomíka kouká s despektem, tam je to jedno, morčata nežere. Když se ale najde větší machr o nějaký ten ležel výš, tak ani nepípne, jen se omluvně podívá, jakože sorry, mizím. A to se ten pes ani nemusí ozvat, stačí kouknout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík