Uživatel s deaktivovaným účtem

Stala se nám nemilá věc, 5 měsíční fenku nám napadl pes NO.
Psa jsem měl položeného u nohy na vodítku, NO utekl majiteli cca 100 m od nás, na volání se vy..., přiběhl jak velká voda a štěně sroloval pod sebe. Vteřinu zastavil (tady jsem si myslel že tím je to vyřešený), ale potom ji začal pod sebou kousat. Čas se v té situaci hrozně vleče, ale mohlo další nejmíň dvě-tři vteřiny trvat, než jsem ho dokázal chytit a štěně mohlo odběhnout stranou.
Několik kousanců má na nohách a na krku. Prvně to vypadalo že to nebude nic vážnýho, že má dva kousance na noze, až doma jsme zjistili že toho má víc.
Jsem sice hooodně nasranej, ale z toho se pes dostane.
Z čeho mám větší strach, tak co to udělá s psychikou. Doteď bylo úplně normální nebázlivé štěně. Doma teď polehává jako "zpráskanej pes", šmatlá se od pelechu k misce a pajdá teda hrozně. Další den už měla tak nějak z povinnosti snahu prohnat kocoura, zkontrolovat souseda a zablafat si na nepřizpůsobivé spoluobčany na ulici.
Pes na mě byl docela fixovanej a mám dojem, že se to tím snad ještě prohloubilo.
Od začátku se snažím dělat že se nic zvláštního nepřihodilo, doma cvičíme jako vždycky a žádný velký litování neprobíhá.
A teď otázka... co se psama? Jak může pes po takové příhodě reagovat na ostatní psy? Toho NO předpokládám, že nijak zvlášť milovat nebude, ale co ostatní? Když bude v pohodě jako dřív, bude to super, ale může stát že bude mít strach i z jiných psů.
Jak na tohle případně reagovat? Někdo nějaká zkušenost?

Asi bych štěně prostě o to víc seznamovala s hodnýma pejskama, ať získá zase dobrý zkušenosti.
Pro mě by "o to víc" bylo třeba každej den nebo ob den, ať potká někoho, s kým se může očuchat, pozdravit, a jít dál anebo si chvíli pohrát - dle chuti a zájmu psů.
Ideálně najít i nějakýho hodnýho NO, ať si může opravit názor na tenhle konkrétní typ psa.
Dělala bych že nic a seznamovala s hodnými psy včetně NO. Když zabráníte další špatné zkušenosti, bude to Ok.
Jinak mně se ohromně osvědčilo nosit hůl. Dobře se s ní dělají gesta a funguje jako prodloužená ruka a hlavně mi nedávno zachránila malou před útokem NO: agresor vyletěl zpoza rohu a přímo na nás. Malou jsem si strčila za sebe, hůl napřáhla před sebe jako zábranu a řvala na ovčouna, dokud nepřišel majitel. Bylo vidět,že přes hůl se mu vůbec nechce. Beru si jí poměrně často, na cestu přes ves vždy
Předpokládám,že jste byli na vet, chce to antibiotika a hlavně ty rány roztahujte a proplachujte,ať se něudělají kapsy.
Jinak pokud se vy budete chovat normálně, budete dál chodit mezi prověřené kamarádské psy,tak by neměl být problém. Pokud máte možnost, seznamte štěně s kamarádským psem typu NO,ať si nevytvoří negativní spojení,že pes tohohle typu je nebezpečný

Já bych ještě dodala, že pokud nadále hrozí útok od toho samého NO, tak bych se na to pořádně připravila.

Díky všem za rady :-)
Pes je už lepší, zvládli jsme i kratičkou vycházku a i když jsme žádného NO v dosahu neměli, na ostatní psy reaguje zdá se dobře. UFFF !
Ten NO má složených já nevím kolik zkoušek, tak mě ani nenapadlo, že je to takovej magor. Nakonec si názor na ně budu muset asi napravovat já, jak teď nějakýho vidím, i "hodnýho", nevěřím mu ani čumák mezi očima a jsem ve střehu, kdy mu rupne v bedně. Ještě zbývá aby si toho všimnul ten můj a bude vymalováno...
Nedá se nic dělat, budeme nejen cvičit, ale i víc seznamovat s ostatními psy.
napsal(a):
Díky všem za rady :-)
Pes je už lepší, zvládli jsme i kratičkou vycházku a i když jsme žádného NO v dosahu neměli, na ostatní psy reaguje zdá se dobře. UFFF !
Ten NO má složených já nevím kolik zkoušek, tak mě ani nenapadlo, že je to takovej magor. Nakonec si názor na ně budu muset asi napravovat já, jak teď nějakýho vidím, i "hodnýho", nevěřím mu ani čumák mezi očima a jsem ve střehu, kdy mu rupne v bedně. Ještě zbývá aby si toho všimnul ten můj a bude vymalováno...
Nedá se nic dělat, budeme nejen cvičit, ale i víc seznamovat s ostatními psy.
te vasi "socializace" se drzte a udelejte ji dukladne.
On pes (kor pokud je hodne navazanej na majitele) v panckovi cte jak v otevreny knize.
A kdyz vy pri pohledu na psa ztuhnete, riskujete ze to pes vyhdnoti jako prusvih ... a bud se bude bat (pac panicek se boji), nebo vas bude branit (pac panicek se boji). Ani jedno z toho nechcete ;)