Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Stefanska_l

27.4.2021 22:56
Stefanska_l

XXX.XXX.28.123

Dobrý den, můj pes (zlatý retrívr) je po operaci očí a dostal límec, jenže ho nechce a neumí s ním chodit, límec má aby si je neškrábal ale nechce ho a já nevím co mám dělat, jestli ho mám sundat a udělat to jinak, nebo mu ho nechat😢

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.4.2021 23:10

Operace očí u psa není legrace, co se hojení týká.
Psovi určitě límec nechte na krku! Stačí vteřina bez něj, hrábne si do oka/stehů i přední packou, podrbe si to zadní, svědivé oko otře třeba o roh nábytku a můžete jet k veterináři znovu. Zbytečné komplikace.
Chce to vydržet a pevné nervy tak asi 10 dní do stehů? Psa s límcem naučte chodit, rozšiřte mu prostor, aby se satelitem nikde nezasekl. Na žrádlo či napití vody mu ho sundejte pod dozorem, ale jinak mu ho nechat vždy nasazený.
Vemte psa na krátkou vycházku, udělejte z trychtýře normální věc, očička mu ošetřujte a přiměřeně podrbte vy. Bude to dobré, jen holt "Vydrž, Prtka, vydrž!"

28.4.2021 06:29
impact

XXX.XXX.13.109

Nejvíc pooperačních komplikací a reoperací začíná větou: Když on v tom límci nemohl ani chodit...

28.4.2021 20:41
Nikouš

XXX.XXX.70.49

3 roky zpět jsem to taky řešíla. Veterinář nám dal velký límec a naše fena s tím nemohla ani vejít do dveří, pak se naštvala, obila ho o futra a límec se přelomil . Ale byl večer a do ráná si rozlízala zašitou ránu a musela znova, pak nám dali menší límec a to už bylo ok. zkuste se zeptat na menší.

28.4.2021 21:12
janaa

XXX.XXX.10.173

Nikouš napsal(a):
3 roky zpět jsem to taky řešíla. Veterinář nám dal velký límec a naše fena s tím nemohla ani vejít do dveří, pak se naštvala, obila ho o futra a límec se přelomil . Ale byl večer a do ráná si rozlízala zašitou ránu a musela znova, pak nám dali menší límec a to už bylo ok. zkuste se zeptat na menší.

Po operaci očí nemůže mít menší límec,protože by si do oka hrábla zadní packou. Proto nemůže mít ani nafukovací apod. Nejde,než vydržet. Nelíbí se to žádnému psovi,ale oči nejsou sranda.
Před lety jsem nechávala odoperovat labíkovi šedý zákal a dát umělou čočku. Ve stejnou dobu dělala doktorka ještě operaci jrt. Když jsme byli na kontrole,tak říkala,jak psíčka litovali,pes si v nestřežený okamžik hrábl do oka a čočka a oko v hajzlíčku

2.11.2021 09:49

Oživuji vlákno, abych nabídla jako řešení po operaci očí, uší nebo například po kastraci apod. vzdušný límec z molitanu s pružným lemem na krku, kterým se zespodu provlékne klasicky obojek. Na packy si pes sice dostane, ale oči, uši proti drbání a bříško proti olizování chráněno viz foto. Pes se může s límcem napít i nažrat. Pod dohledem i packy lze ohlídat. Zakoupeno na chovatel.cz
Po kastraci pomůže třeba i krční límec z ortopet.cz.
Po 2 dnech v plastovém límci přes den, když byl sám, se mému alergikovi jaksi zapařila ouška a pomnožily kvasinky!

2.11.2021 09:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Oživuji vlákno, abych nabídla jako řešení po operaci očí, uší nebo například po kastraci apod. vzdušný límec z molitanu s pružným lemem na krku, kterým se zespodu provlékne klasicky obojek. Na packy si pes sice dostane, ale oči, uši proti drbání a bříško proti olizování chráněno viz foto. Pes se může s límcem napít i nažrat. Pod dohledem i packy lze ohlídat. Zakoupeno na chovatel.cz
Po 2 dnech v plastovém límci přes den, když byl sám, se mému alergikovi jaksi zapařila ouška a pomnožily kvasinky!

Tady bych se po operaci očí a uší bála, že se pes může hlavou třít o něco (o roh, o sedačku apod.)

2.11.2021 10:00
janaa

XXX.XXX.11.91

Ono to bude fungovat u menších psů, kterým se koupí naddimenzovaný límec. U velkých plemen mám vyzkoušeno,že se i s největším límcem zadní packou na obličej dostanou. Plus jak píše inspektor,pes se může hlavou třít.

2.11.2021 10:38
PumaCZ

XXX.XXX.218.53

janaa napsal(a):
Ono to bude fungovat u menších psů, kterým se koupí naddimenzovaný límec. U velkých plemen mám vyzkoušeno,že se i s největším límcem zadní packou na obličej dostanou. Plus jak píše inspektor,pes se může hlavou třít.

Také jsme vyzkoušeli a byl úplně na prd :) Stejně tak nafukovací

2.11.2021 14:02
impact

XXX.XXX.24.85

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Faaaakt? A jak zamezíte tomu, aby si oes nedrbal oko o sedačku? Trochu přemýšlejte..

2.11.2021 19:57

impact napsal(a):
Faaaakt? A jak zamezíte tomu, aby si oes nedrbal oko o sedačku? Trochu přemýšlejte..

Ano, máte pravdu, to jsem nedomyslela

2.11.2021 19:59

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Tady bych se po operaci očí a uší bála, že se pes může hlavou třít o něco (o roh, o sedačku apod.)

Ano, máte pravdu, to jsem nedomyslela

Přidejte reakci

Přidat smajlík