Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2021 19:51
lucinda21

XXX.XXX.169.192

Ahoj všem,
mohli byste mi prosím napsat Vaše názory na toto: máme štěně, věk čerstvě 3 měsíce a staršího psa. Štěně si chce hodně hrát, ale přitom poskakuje, běhá, hází sebou o zem....starší pes se k němu chová naprosto úžasně, ale zkrátka ty hry jsou dost aktivní. My nevíme, nakolik to korigovat. Můžeme je oddělit, ale oni jsou spolu moc rádi. Necháme je tedy si vyhrát, a asi po 20 minutách je oddělíme, nakrmíme prcka a ten je pak v klidu. Ale během her je to hektické. Do schodů štěně nosíme, plánujeme dát prkno, aby si mohlo sejít a vyjít samo. Víme, že štěně nemáme přetěžovat, ale těch 20 minut za den snad nevadí? A ještě - odkdy začínáte dávat antiparazitika proti blechám? Může je štěně mít - pipetku za krk? Díky

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.4.2021 20:02

Tak já se řídím tím, jak reaguje starší pes.....když ho to baví, chce si hrát...tak ať si hraje, jen hlídám, aby se to nezvrtlo v nějakou óbr divočinu. Pokud vidím, že mu to není po chuti, že má špunta plný zuby, tak přebírám úlohu hráče já a převádím štěně na sebe.

Takže si myslím, že tak jak to děláte, tak je to v pořádku.

Jinak já teda pipetu štěněti dala...nevím přesně kdy, ale ve třech měsících určitě. Naší holku jsme si přivezli v loni v té nejhorší klíšťový sezóně, to bych se s ní nikam nemohla hnout a jen bych sbírala z kožichu klíšťata.

1.5.2021 11:36
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Štěně nemáte přetěžovat...no to neznamená, že mu budete bránit v hraní! Děcko taky zastavíte a že her už stačilo?
Jde jen o to, aby neotravovalo starého psa, jinak ať se vyblbne, dokud nepadne. Pipetu nevím, mám starého psa.

1.5.2021 11:47

jen k tomuto:

"Děcko taky zastavíte a že her už stačilo?"
zcela jistě ano, pokud je třeba.....

1.5.2021 14:28
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jen k tomuto:

"Děcko taky zastavíte a že her už stačilo?"
zcela jistě ano, pokud je třeba.....

A kdy je to třeba? V životě jsem nezažila, že by mi rodiče řekli, ať už nelítám. A ano, sleduju teď ty rodiče, co vidí červené upocené děcko a hned: sedni si, odpočiň si, nelítej...probůh proč? Že by si náhodou zvýšilo kondici, nebo dostane infarkt?

1.5.2021 14:46

lesnížínka napsal(a):
A kdy je to třeba? V životě jsem nezažila, že by mi rodiče řekli, ať už nelítám. A ano, sleduju teď ty rodiče, co vidí červené upocené děcko a hned: sedni si, odpočiň si, nelítej...probůh proč? Že by si náhodou zvýšilo kondici, nebo dostane infarkt?

No tak to já jsem teda byla taková matka....to známe uřícené děcko, pak se napije něčeho studenýho a já budu dělat ošetřovatelku.
A pokud si hraje...rozumějme lítá, hodně blbne...v mojí přítomnosti, tak teda vocamcaď pocamcaď i maminka má nárok na trochu klidu, takže když už je to dlouho a moc, tak by si zase chvilku laskavě mohlo hrát klidněji....takový dělání báboviček na písku taky není k zahození

Edit: a u dětí, které při tom musí nutně povídat, popisovat co dělají, vymýšlet příhody, je výhoda rodinný pes, který se většinou svalí vedle dítěte a děcko to prostě vypráví jemu...pesanovi je to šumák, tomu se mozek nezavaří

1.5.2021 19:45

Já si teda živě pamatuju, že rodiče opravdu zasáhli, když jsme to jako děcka přeháněli, mamka vždycky říkávala "hračky bývají plačky". Ale to nebylo normální lítání, bylo to když jsme prostě blbli, tak jak třeba blbnou štěňata.

2.5.2021 08:58
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Mám matku s pětiměsíční dcerou. Divošky hovawartky. Mají svá místa na prochajdách, louky, kde pravidelně provozují divočinu. Pozoruji. Když starší s mladší po x té flákne až v ní zaduní, nebo jí už dlouho má na lopatkách a kouše krk. Nebo když si starší už evidentně nechce hrát a malá jí skáče na kohoutek z boku, už má 25 kil. Tak řeknu holky stačí. A dám je na chvíli na vodítka.
Tohle je jen takové škádleníčko.
https://youtu.be/GB2mSh1hdc0

2.5.2021 09:15

"Když starší s mladší po x té flákne až v ní zaduní "

jen tak btw. - mlada je ve veku, kdy se ukoncuje prirustani loktu
a tohle neni uplne bezpecna hra...

2.5.2021 11:45
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Takže na videu už je to přehnané nebo by to ještě šlo?

2.5.2021 19:08

Agnes1 napsal(a):
Takže na videu už je to přehnané nebo by to ještě šlo?

Mně to přijde docela dost. Pro klouby mladého zvířete hodně na hraně. Černou bych klidnila.

2.5.2021 20:04
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Díky. Budu se tím řídit a dám pozor.

Přidejte reakci

Přidat smajlík