Klec do vnitřního prostoru - ano, ne? Zkušenost?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2021 23:24
ChilliHot

XXX.XXX.71.5

Zdravím,
má někdo zkušenosti s klecí na pejska v interiéru? Mám na mysli něco takového, jako vyrábí firma Tighouse (http://tig-house.cz). Je to pro pejska skutečně vhodné řešení - zázemí, soukromí, bezpečné a nerušené útočiště?
Případně doporučil by mi někdo nějakou firmu, prodejce...?

5.5.2021 04:15
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Pes v kleci?

- zázemí, soukromí, bezpečné a nerušené útočiště = hezky zdůvodněný

5.5.2021 06:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.24.32

rapotacka11 napsal(a):
Pes v kleci?

- zázemí, soukromí, bezpečné a nerušené útočiště = hezky zdůvodněný

Ono se to nezdá, ale třeba v rodině s malými dětmi se kolikrát opravdu nemá chudak pes kam schovat.

5.5.2021 07:14
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Teď jsem dva dny hlídala tříletého synovce. Psa jsem běžně nacházela na místech, kde běžně nebývá, např. ve dřezu. :)
Rozumné použití klece je v pořádku. S důrazem na to rozumné. Psa je třeba opravdu naučit a nedělat z klece vězení.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.5.2021 07:14

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ono se to nezdá, ale třeba v rodině s malými dětmi se kolikrát opravdu nemá chudak pes kam schovat.

Tak tak....chrťák to měl, když byl štěně jako boudičku, kam si přes den zalezl na spinkání a pokud jsem měla třeba práci v kuchyni, tak jsem mu na to spaní klec zavřela, abych nemusela mít oči na stopkách, jestli ke spícímu štěňátku neleze moje roční dcera.....a to jsem měla hodné děti.

5.5.2021 08:03
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Vhodné řešení... asi nelze jednoznačně říct.
Záleží na spoustě okolností.
Hlavně proc potřebujete psa zavírat ? Aby měl možnost se schovat před rušící návštěvou či dětmi ? Nebo proto,aby vám neponičil nábytek/věci ?
Jak dlouho tam bude ?
Budete ho zavírat nebo si tam bude moct vlézt sám od sebe a zase odejít ?

Já jsem nikdy klec na psy nepoužívala, ale chápu , že jako nouzové řešení na chvíli, jako píše třeba sardullah je to třeba užitečné..

Ale za mně pokud není opravdu z nezbytných důvodu nutné, nedělala bych to. Když ano, tak řádně navyknout, aby to bral pes OPRAVDU jako svůj azyl a vždy JEN pro jeho pohodlí a bezpečí ... Řádně velkou a prostornou

5.5.2021 09:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.24.32

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Vhodné řešení... asi nelze jednoznačně říct.
Záleží na spoustě okolností.
Hlavně proc potřebujete psa zavírat ? Aby měl možnost se schovat před rušící návštěvou či dětmi ? Nebo proto,aby vám neponičil nábytek/věci ?
Jak dlouho tam bude ?
Budete ho zavírat nebo si tam bude moct vlézt sám od sebe a zase odejít ?

Já jsem nikdy klec na psy nepoužívala, ale chápu , že jako nouzové řešení na chvíli, jako píše třeba sardullah je to třeba užitečné..

Ale za mně pokud není opravdu z nezbytných důvodu nutné, nedělala bych to. Když ano, tak řádně navyknout, aby to bral pes OPRAVDU jako svůj azyl a vždy JEN pro jeho pohodlí a bezpečí ... Řádně velkou a prostornou

Já zase zvykání na klec doporučuju, protože se to pak hodí při cestování se psem, pobytu na akcích, rekonvalescenci po úrazu apod.

Je to ve spoustě pripadů docela užitečné.

5.5.2021 09:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Hlavně proc potřebujete psa zavírat ?

Já teda hlavně nevidím nikde ani zmínku o tom, že by se měl pes do klece zavírat... Zadavatel se ptá, jestli je dobrá klec pro psa jako takové zázemí, kam si pes zaleze a nikdo tam za ním nebude moct. A podle mě to k tomuhle účelu vhodné je. Někteří psi to mají fakt rádi, obzvlášť když se jim tam dá pohodlný pelíšek, polštář a přes klec hodí deka, takové doupě...

Ale možná to měla být jen reklama

5.5.2021 10:11
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Já zase zvykání na klec doporučuju, protože se to pak hodí při cestování se psem, pobytu na akcích, rekonvalescenci po úrazu apod.

Je to ve spoustě pripadů docela užitečné.

Věřím, že pro někoho ano. Já to nikdy za 25let se psy nepotřebovala .
V autě jsou zvyklý sedět na sedačce připnuty pásem.

5.5.2021 10:17
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

marcelaamax napsal(a):
Hlavně proc potřebujete psa zavírat ?

Já teda hlavně nevidím nikde ani zmínku o tom, že by se měl pes do klece zavírat... Zadavatel se ptá, jestli je dobrá klec pro psa jako takové zázemí, kam si pes zaleze a nikdo tam za ním nebude moct. A podle mě to k tomuhle účelu vhodné je. Někteří psi to mají fakt rádi, obzvlášť když se jim tam dá pohodlný pelíšek, polštář a přes klec hodí deka, takové doupě...

Tak já ve svém příspěvku se na to ptám ,zda jej bude zavírat nebo zda bude mít otevřeno 😁

Pokud ji chce jen jako otevřenou pro zázemí ? Nebo zavírat protože jde do práce, případně ochranu pro děti ?

To jsem se nedočetla

5.5.2021 10:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.24.32

Tak on každý nechce mít celé auto od bahna a chlupů a třeba u štěněte nebo na akcich přes noc je to dost nepraktické.

Pokud pes nikam nejezdí, tak je to jedno.

5.5.2021 10:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ono je to někdy potřeba i v situacích, které člověk vůbec nečeká a ani by ho to nenapadlo. Věřím tomu, že vy to třeba nebudete potřebovat nikdy, ale dost lidí zažije situaci kdy to potřeba je, a pak je dobré, když je ten pes zvyklý. Ale to většinou člověku dojde až po tom, co to zažije.

Kamarádka má středního křížence, takový aktivní rodinný pes. Zvyklý se pohybovat po celém baráku, zahradě. V životě nebyl v kotci ani kleci... Zvyklý být jen volně bez omezení. V 7 mi letech musel akutně na operaci a pak musel mít absolutní klidový režim... A bylo to peklo. Pes si tím, jak na klec nebyl zvyklý a vyváděl, akorát ubližoval... Těch operací pak bylo potřeba ještě několik, takže nakonec psa na klec naučili, ale bylo to mnohem těžší, než kdyby byl naučený už předtím.. Teď už to zvládá. Předtím je taky nikdy ani nenapadlo, že tohle budou potřebovat.

5.5.2021 10:30
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.24.32

marcelaamax napsal(a):
Ono je to někdy potřeba i v situacích, které člověk vůbec nečeká a ani by ho to nenapadlo. Věřím tomu, že vy to třeba nebudete potřebovat nikdy, ale dost lidí zažije situaci kdy to potřeba je, a pak je dobré, když je ten pes zvyklý. Ale to většinou člověku dojde až po tom, co to zažije.

Kamarádka má středního křížence, takový aktivní rodinný pes. Zvyklý se pohybovat po celém baráku, zahradě. V životě nebyl v kotci ani kleci... Zvyklý být jen volně bez omezení. V 7 mi letech musel akutně na operaci a pak musel mít absolutní klidový režim... A bylo to peklo. Pes si tím, jak na klec nebyl zvyklý a vyváděl, akorát ubližoval... Těch operací pak bylo potřeba ještě několik, takže nakonec psa na klec naučili, ale bylo to mnohem těžší, než kdyby byl naučený už předtím.. Teď už to zvládá. Předtím je taky nikdy ani nenapadlo, že tohle budou potřebovat.

Jj, takoví psi pak často musí být sedovaní, aby to v kleci dali - to už mi přijde menší zlo, když to pes umí.

5.5.2021 10:45

Já jsem odpůrce klecí, přepravek, kde by byl pes byť jen chvíli doma zavřen. I po operaci se dá pes zklidnit aniž by mu musel být brutálně omezen prostor, na kterém se může pohybovat. Ale chce to neustálou pozornost páníka... Zavřít do klece je pohodlnější, že...
Když to tak počítám, našich dosavadních šest psů nikdy nepotřebovalo někam zavírat. Maximálně přechodně do jedné místnosti, ale i ta je rozměrově s klecí neporovnatelná.

5.5.2021 10:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.24.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já jsem odpůrce klecí, přepravek, kde by byl pes byť jen chvíli doma zavřen. I po operaci se dá pes zklidnit aniž by mu musel být brutálně omezen prostor, na kterém se může pohybovat. Ale chce to neustálou pozornost páníka... Zavřít do klece je pohodlnější, že...
Když to tak počítám, našich dosavadních šest psů nikdy nepotřebovalo někam zavírat. Maximálně přechodně do jedné místnosti, ale i ta je rozměrově s klecí neporovnatelná.

Já měla psa se zlomenou nohou a nechat ho navolno v místnosti nešlo - okamžitě by si skocil na gauč. Takto se mnou mohl být půl dne ve stáji, kde ač v kleci, tak mel spoustu podnětů z okolí, ale nemohl si ublížit.
Za mě tohle bylo menší zlo, než aby se mnou měsíc musel být doma a chodit i na wc, aby nebyl vteřinu bez dozoru.

5.5.2021 10:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A pak taky ne každý má možnost být třeba se psem několik týdnů po operaci 24 hodin denně a po celou dobu ho aktivně hlídat.. Ale to už jsme zas u toho, že takový člověk by si teda ani neměl pořizovat psa, že 🤣

5.5.2021 10:55
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.24.32

Taky jsem měla 2 psy hospitalizované na klinice a tam prostě psi v kleci jsou - ti zvyklí to dají a ti nezvyklí jsou celý pobyt pod sedativy.

5.5.2021 10:57
Varaxi

XXX.XXX.1.226

I po operaci se dá pes zklidnit aniž by mu musel být brutálně omezen prostor, na kterém se může pohybovat. Ale chce to neustálou pozornost páníka...

Jinými slovy to nelze u lidí, kteří nejsou schopní ze dne na den zajistit volno po celou dobu léčby psa.
Můj pes taky nepotřeboval nikam zavírat. Většina psů to skutečně nepotřebuje. Ale umět to můžou, právě pro toho strýčka příhodu.
Že se nevhodným použitím klece dá taky dost naprasit, je zřejmé.

5.5.2021 11:22
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

"I po operaci se dá pes zklidnit aniž by mu musel být brutálně omezen prostor, na kterém se může pohybovat."

Já tohle akorát řeším. Hachi by se neměl moc pohybovat, natož skákat. Je tedy ve "vymezeném prostoru" (chodba se čtyřmi dveřmi a přehrazeným proskleným schodištěm). Jsem s ním 24/7 a stejně máme obrovský problém, protože kdykoliv vidí skrz velké prosklené okno kočku/souseda/pošťáka, spustí se řev, lítá sem a tam, pokud jsou zavřené dveře, skáče na ně (dveře si umí otevírat), aby mohl do předsíně, pokud jsou otevřené, letí skrz barák jak torpédo po klouzající podlaze. Přítel má homeoffice a má pracovnu v patře (já teda taky vč. ložnice, ale mou pracovnu a ložnici jsme přestěhovali kvůli Hachimu do přízemí) a i Hachi chce za páníčkem, že, takže z ničeho nic začne skákat na psí dvířka a snaží se je otevřít, aby mohl nahoru za ním. Samotného ho díky tomu také nechat nemůžeme, takže jsme třeba včera museli Hachiho naložit a s límcem ho nechat hodinu čekat v autě, protože jsme já i přítel měli termín na očkování. No a teď babo raď, jak psovi v tomhle všem bláznění zabránit..

V takovém případě si myslím, že ta "klec" 2x1m (spíš teda už vnitřní kotec) by byl bezpečnější řešení. Alespoň na domu, co potřebuje člověk odejít.

A to ani nemusím zmiňovat to, že Hachi musel být po dobu, co byl výjimečně doma sám, zavřený v ohrádce, protože ne že by ničil, s tím se počítá, ale zničené věci (textil, dřevo, plast, ..) pak navíc žral. Až teď ho to ničení trochu přešlo, takže sám doma může už zůstat ve větším prostoru (obří ložnice + chodba), aniž bychom měli strach, zda nesežral něco, co neměl :/

Řekla bych, že klec je stejně jako třeba EO dobrý sluha, ale zlý pán.

5.5.2021 11:30

PumaCZ napsal(a):
"I po operaci se dá pes zklidnit aniž by mu musel být brutálně omezen prostor, na kterém se může pohybovat."

Já tohle akorát řeším. Hachi by se neměl moc pohybovat, natož skákat. Je tedy ve "vymezeném prostoru" (chodba se čtyřmi dveřmi a přehrazeným proskleným schodištěm). Jsem s ním 24/7 a stejně máme obrovský problém, protože kdykoliv vidí skrz velké prosklené okno kočku/souseda/pošťáka, spustí se řev, lítá sem a tam, pokud jsou zavřené dveře, skáče na ně (dveře si umí otevírat), aby mohl do předsíně, pokud jsou otevřené, letí skrz barák jak torpédo po klouzající podlaze. Přítel má homeoffice a má pracovnu v patře (já teda taky vč. ložnice, ale mou pracovnu a ložnici jsme přestěhovali kvůli Hachimu do přízemí) a i Hachi chce za páníčkem, že, takže z ničeho nic začne skákat na psí dvířka a snaží se je otevřít, aby mohl nahoru za ním. Samotného ho díky tomu také nechat nemůžeme, takže jsme třeba včera museli Hachiho naložit a s límcem ho nechat hodinu čekat v autě, protože jsme já i přítel měli termín na očkování. No a teď babo raď, jak psovi v tomhle všem bláznění zabránit..

V takovém případě si myslím, že ta "klec" 2x1m (spíš teda už vnitřní kotec) by byl bezpečnější řešení. Alespoň na domu, co potřebuje člověk odejít.

A to ani nemusím zmiňovat to, že Hachi musel být po dobu, co byl výjimečně doma sám, zavřený v ohrádce, protože ne že by ničil, s tím se počítá, ale zničené věci (textil, dřevo, plast, ..) pak navíc žral. Až teď ho to ničení trochu přešlo, takže sám doma může už zůstat ve větším prostoru (obří ložnice + chodba), aniž bychom měli strach, zda nesežral něco, co neměl :/

Řekla bych, že klec je stejně jako třeba EO dobrý sluha, ale zlý pán.

achjo - to nezní zrovna jako klidový režim. Ty smyky a skoky... Je to těžké temperamentního šílence klidnit, nezávidím vám to

5.5.2021 12:22
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

achjo - to nezní zrovna jako klidový režim. Ty smyky a skoky... Je to těžké temperamentního šílence klidnit, nezávidím vám to

Přesně. Ať děláme, co děláme, tak se stejně alespoň jednou za den dostaneme do situace, kdy pes na něco skočí nebo prudce vyběhne kamsi. A to mě má pořád za zadelí..

Přitom jsem si třeba jistá, že s mým předchozím ovčákem by nebyl nejmenší problém. Ale Baru byl už od mala doma klidný a rozumný pes. Zato Hachi je pravý opak :))

P.S. Před zkušeností s Hachim jsem byla také striktně proti klecím a zavírání psů z jakéhokoliv důvodu :D

5.5.2021 15:03
Terven

XXX.XXX.110.191

Já zas nevidím důvod, proč by to měl být problém. Pes stejně většinu času doma proleží na jednom místě, takže ty mříže kolem jsou jenom o psychice páníčka anebo nezvyku psa.
Nedovedu si představit hlídat psa po operaci 24 hodin nonstop ani v případě, že bych měla dovolenou. Možná pastevec či jinej obřík v bytě moc neskotačí, ale já si hypoteticky zkouším představit svoji hyperaktivní pinčovou, která 90% času doma tráví v posteli nebo prostě někde nahoře. To bych ji fakt musela mít nonstop na krátkým vodítku.
Sousedky fena biewera je po operaci patel - pamatuju se, jak sousedka říkala, že s ní musela spát na zemi, konec vodítka přivázaný k ruce. Nakonec u nich na tu klec stejně došlo, protože ten klidový režim je cca 6 týdnů a tak dlouhou dovolenou leckdo ani nemá.
Já klec nemám, ale mám kenelku a snažím se na ni feny zvykat. Ono je to super na akcích - třeba na seminářích, když je teorie a pes má být odložen, případně na trénincích či závodech, kdy cvičí či závodí druhý pes. Nejradši sice nechávám psy v autě, ale to v létě nejde, mám tmavý auto, takže už v současné době je problém, svítí-li slunce. U mě je vlastně problém i v zimě, pokud je nějaká akce v interiéru -feny by tam po chvíli zmrzly. Někde zase parkujete příliš daleko, nejde tam nechat otevřený okýnka atd. atd.

Ale chce to neustálou pozornost páníka... Zavřít do klece je pohodlnější, že...

to soudíte podle svých omezených zkušeností - asi jste měla psy spíš po jednom nebo jste je ve dvou nevozila po akcích, neměli operaci s nutností přísného klidového režimu atd atd.
Dovedu si představit nějakého většího rozvážného psa, že ho lze doma udržet v klidu. Chtěla bych vás vidět, jak docílíte 24 hodin klidovej režim u pinče.
Hodně psů má klec doma trvale otevřenou, jako odpočívací místo a neberou ji jako újmu ani v případě, že dvířka se zavřou. Samozřejmě, že to lze zneužít, zavírat tam psa na neúměrně dlouhou dobu, nahrazovat tím výchovu a podobně, ale o tom se asi nebavíme.

5.5.2021 15:33

Terven napsal(a):
Já zas nevidím důvod, proč by to měl být problém. Pes stejně většinu času doma proleží na jednom místě, takže ty mříže kolem jsou jenom o psychice páníčka anebo nezvyku psa.
Nedovedu si představit hlídat psa po operaci 24 hodin nonstop ani v případě, že bych měla dovolenou. Možná pastevec či jinej obřík v bytě moc neskotačí, ale já si hypoteticky zkouším představit svoji hyperaktivní pinčovou, která 90% času doma tráví v posteli nebo prostě někde nahoře. To bych ji fakt musela mít nonstop na krátkým vodítku.
Sousedky fena biewera je po operaci patel - pamatuju se, jak sousedka říkala, že s ní musela spát na zemi, konec vodítka přivázaný k ruce. Nakonec u nich na tu klec stejně došlo, protože ten klidový režim je cca 6 týdnů a tak dlouhou dovolenou leckdo ani nemá.
Já klec nemám, ale mám kenelku a snažím se na ni feny zvykat. Ono je to super na akcích - třeba na seminářích, když je teorie a pes má být odložen, případně na trénincích či závodech, kdy cvičí či závodí druhý pes. Nejradši sice nechávám psy v autě, ale to v létě nejde, mám tmavý auto, takže už v současné době je problém, svítí-li slunce. U mě je vlastně problém i v zimě, pokud je nějaká akce v interiéru -feny by tam po chvíli zmrzly. Někde zase parkujete příliš daleko, nejde tam nechat otevřený okýnka atd. atd.

Ale chce to neustálou pozornost páníka... Zavřít do klece je pohodlnější, že...

to soudíte podle svých omezených zkušeností - asi jste měla psy spíš po jednom nebo jste je ve dvou nevozila po akcích, neměli operaci s nutností přísného klidového režimu atd atd.
Dovedu si představit nějakého většího rozvážného psa, že ho lze doma udržet v klidu. Chtěla bych vás vidět, jak docílíte 24 hodin klidovej režim u pinče.
Hodně psů má klec doma trvale otevřenou, jako odpočívací místo a neberou ji jako újmu ani v případě, že dvířka se zavřou. Samozřejmě, že to lze zneužít, zavírat tam psa na neúměrně dlouhou dobu, nahrazovat tím výchovu a podobně, ale o tom se asi nebavíme.

Vlastně nevím, jestli se o tom nebavíme. Protože jakmile je klec doma, může to někoho svádět tam psa zavřít. A pro mě je to tak hrozné omezení prostoru, že bych to svému psovi neudělala.
Se psy jsme zvládli leccos, ale pravda, nemáme a neměli jsme hyperaktivní, malé, zvyklé se povalovat po sedačce a tedy na ni skákat, lítat po bytě a tak podobně. Neberu, že je fajn, mít malého psa naučeného na kenelku, jak jinak ho bezpečně vézt autem. Ale fakt si nedovedu (a nechci) představit, že budu mít doma klec pro velkého psa. Jak by musela být velká, aby tam měl pes dostatek místa na stání, otočení, pohodlné lehnutí (řečnická otázka)? Kavkazanku bychom tam ani nedostali, tedy ne dobrovolně, a násilím sotva, ta nechce být ani v boudě. První kavkazanka měla operované křížové vazy a i to se obešlo bez límce i bez klece.

5.5.2021 15:44
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

Pro zasmani jeste jine vyuziti klece :))

5.5.2021 16:33
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Vlastně nevím, jestli se o tom nebavíme. Protože jakmile je klec doma, může to někoho svádět tam psa zavřít. A pro mě je to tak hrozné omezení prostoru, že bych to svému psovi neudělala.
Se psy jsme zvládli leccos, ale pravda, nemáme a neměli jsme hyperaktivní, malé, zvyklé se povalovat po sedačce a tedy na ni skákat, lítat po bytě a tak podobně. Neberu, že je fajn, mít malého psa naučeného na kenelku, jak jinak ho bezpečně vézt autem. Ale fakt si nedovedu (a nechci) představit, že budu mít doma klec pro velkého psa. Jak by musela být velká, aby tam měl pes dostatek místa na stání, otočení, pohodlné lehnutí (řečnická otázka)? Kavkazanku bychom tam ani nedostali, tedy ne dobrovolně, a násilím sotva, ta nechce být ani v boudě. První kavkazanka měla operované křížové vazy a i to se obešlo bez límce i bez klece.

Taky bych nikdy psa do klece nezavřela.
Měli jsme velké psy zvyklé doma ani jeden neničil, nic neroztrhal, nevyváděl.
A to neměl ani jeden nějakou zvláštní výchovu a cvičák.
V autě byl pes pouze na pásu a byl v pohodě.

5.5.2021 16:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

To je přesně ono. Každý píše o tom, co zažil, co má nebo měl doma. Že jeho pes nikdy neudělal tohle a tamto...

Tak když to vezmu tak - u předchozích psů jsme taky nikdy nepotřebovali v autě klece, doma klece.... A ani by mě to nenapadlo. Taky jsme s nimi nejezdili na tréninky, na závody, a nebyli to hyperaktivní psi, kteří by potřebovali naučit i odpočívat. V autě nepotřebovali zůstávat samy atd.. Takže jo já to i chápu, ještě před pár lety bych asi taky psala, že je klec úplně zbytečná 😉. Jo a mám doma klece dvě a rozhodně si teda nemyslím, že bych toho nejak zneužívala jak píše Balu, nemám k tomu důvod. Klece jsou otevřené a psi do nich chodí když chtějí mít klid. Jediné, kdy tam psa zavírám,je když přijde v zimě méně známá návštěva (nebo řemeslník, opravář) a to má pes možnost si vybrat, jestli půjde do ložnice, kde bude mít pro sebe celou místnost a postel a nebo do klece, a světě div se, on jde automaticky sám do té klece, protože to chce mít vše pod kontrolou a sledovat 😉. Tam na půl spí a napůl hlídá úplně stejně nehnutě, jakoby tu hodinu ležel třeba v křesle. Fena tam hodně chodila když měla opařená záda a fakt ji nebylo dobře, protože to je jediné místo, kam za ni nemůže ani pes (ostatní místa a pelisky mají společné)...

Zavírat ze zdravitnich důvodů jsem naštěstí nemusela nikdy, ale kdyby na to došlo tak vím, že psi budou v klecích naprosto v klidu a v pohodě. Jinak jsou zvyklí skákat po sedačce, křesle, lítat se koukat do ložnice z okna atd..A na závodech a trénincích jsou pro nás klece nezbytné. Ale pokud má někdo prostě rodinného psa, se kterým nic takového nepodniká, tak se nedivím, že mu to přijde zbytečné.

5.5.2021 17:06

PumaCZ napsal(a):
Pro zasmani jeste jine vyuziti klece :))

Doprčic, tak to mě nenapadlo, my do klece zavírali boty....kolik roztahaných košů jsem nemusela řešit, kdybychom měli odpadkovej koš v kleci

Wildcat

5.5.2021 17:15
Wildcat

XXX.XXX.162.124

Já mám osobně štěně ničitele (např sežraný starý tvrdý lino, což mi osobně nevadí, ale on měl z toho problémy), ale učil se na klec pozitivním způsobem. Maliňák a klec má na délku cca 128 cm. On je stejně v klubíčku v rohu :D Zalejzá si sám do klece i kdž jsem doma. Třeba s hračkou nebo když jdu na wc, tak si na mě počká v leže v kleci :D Takže já pořizovala klec pro dobro určitého psa, protože je všežravej blb :D

5.5.2021 18:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ještě jedno využití klece 😀

5.5.2021 18:48

My teda klec doma nemáme, ale kdyby někdo viděl, že máme kvůli bezpečnosti během dne na zahradě psy za plotem, tak by na nás tu "psí sociálku" taky poslal.

5.5.2021 19:38
elisak

XXX.XXX.194.232

Po úraze jsme si klec půjčili asi na 14 dní, a i když na ní nebyl zvyklý, tak to celkem v pohodě zvládl, ale byl dost bolavej. První 2 dny tam byl i přes den, pak už jen na noc a přes den jsme ho hlídali.
Před měsícem jsme koupili vlastní. Prcka do ní doma zavíram, když potřebuju s druhým psem něco pocvičit. Je tam max 20 minut a dostane tam něco na kousání.

5.5.2021 19:46

"Prcka do ní doma zavíram, když potřebuju s druhým psem něco pocvičit."

Já si v první chvíli představila, že tam zavíráte nějaký batole...

5.5.2021 19:56
Terven

XXX.XXX.110.191

"Prcka do ní doma zavíram, když potřebuju s druhým psem něco pocvičit."

Já si v první chvíli představila, že tam zavíráte nějaký batole...

To by taky nebylo od věci

5.5.2021 21:04
ChilliHot

XXX.XXX.71.5

Zdravím a děkuji všem za reakce. Pokusím se poněkud přiblížit, oč mi šlo. Omlouvám se, možná měl být můj dotaz položen poněkud obsáhleji a konkrétněji.
Ne, opravdu se nejedná o reklamu, a celkem mě mrzí, že to tak mohlo vyznít.
Moje úvahy spíše směřovaly k tomu, co naznačovali @marcelaamax spolu s @Inspektorem. Pejsek by měl v kleci pelíšek a hračky (kousací), žádné zavírání proti ničení nábytku a vybavení v mé nepřítomnosti by se pochopitelně nekonalo, takové využití klece hraničí s týráním (pokud týráním přímo není), naopak by se pro ni našlo využití, když jsem doma - při vaření (aby se mi například pejsek nemotal pod nohama po celou dobu vaření) a především, pokud by se chtěl schovat před dětmi. Za klíčové považuji také vámi zmiňované zvykání na klec jako "místečko", ne vězení. Pes by se měl uvnitř cítit maximálně pohodlně a bezpečně. Pokud by došlo k "zavření" pejska, tak vždy pouze tak, aby se dokázal dostat ven (zavřená dvířka, ale žádné pojistky atd. - děti pochopí, že když je pejsek zavřený, má tak i zůstat), nebo pod mým dohledem. Budu muset hlavně zapracovat na zvykání pejska, aby ho pobyt v kleci nestresoval... Ještě jednou děkuji za reakce, potřebné zjištěno, bylo to velmi poučné:)

5.5.2021 21:13

ChilliHot napsal(a):
Zdravím a děkuji všem za reakce. Pokusím se poněkud přiblížit, oč mi šlo. Omlouvám se, možná měl být můj dotaz položen poněkud obsáhleji a konkrétněji.
Ne, opravdu se nejedná o reklamu, a celkem mě mrzí, že to tak mohlo vyznít.
Moje úvahy spíše směřovaly k tomu, co naznačovali @marcelaamax spolu s @Inspektorem. Pejsek by měl v kleci pelíšek a hračky (kousací), žádné zavírání proti ničení nábytku a vybavení v mé nepřítomnosti by se pochopitelně nekonalo, takové využití klece hraničí s týráním (pokud týráním přímo není), naopak by se pro ni našlo využití, když jsem doma - při vaření (aby se mi například pejsek nemotal pod nohama po celou dobu vaření) a především, pokud by se chtěl schovat před dětmi. Za klíčové považuji také vámi zmiňované zvykání na klec jako "místečko", ne vězení. Pes by se měl uvnitř cítit maximálně pohodlně a bezpečně. Pokud by došlo k "zavření" pejska, tak vždy pouze tak, aby se dokázal dostat ven (zavřená dvířka, ale žádné pojistky atd. - děti pochopí, že když je pejsek zavřený, má tak i zůstat), nebo pod mým dohledem. Budu muset hlavně zapracovat na zvykání pejska, aby ho pobyt v kleci nestresoval... Ještě jednou děkuji za reakce, potřebné zjištěno, bylo to velmi poučné:)

Já měla přes klec přehozenou deku, takže z toho byla taková boudička..myslím, že to možná bylo jedním z důvodů, proč si tam chrťátko rádo zalezlo. Na klec jsem ho neučila, prostě tam stála, uvnitř pelíšek....začal tam chodit sám.

Pokud bych cíleně učila, tak bych tam dávala napapané a unavené štěňátko, kdy je předpoklad, že už je čas na spinkání.

U nás období klecové netrvalo moc dlouho, jakmile byl pesan dost velký, že dokázal vyskočit na gauč, tak se mu změnili místečkové preference....z klece-pelíšku, kde jsem chráněný a schovaný, na vyvýšené měkké místo, ze kterého mám přehled.

5.5.2021 22:20
elisak

XXX.XXX.194.232

U nás období klecové netrvalo moc dlouho, jakmile byl pesan dost velký, že dokázal vyskočit na gauč, tak se mu změnili místečkové preference....

Čekala bych, že zvádne vyskočit hned, přece jen není to úplně malý štěně. U nás to Efiki uměl hned jak jsme ho přivezli, jen občas úplně nevychytal místo odrazu. Qui to sice uměl později, ale zas se ani nesnažil. Zjistil, že stačí dát na gauč přední packy a panička pomůže...
Ale zas basenji jsou v tomhle trošku jiný. Mamce takhle volala nová majitelka štěnda, že ho chce reklamovat. Že chtěla psa a ne klokana. Skákal jí z fleku na kuchyňskou linku a to ještě nebyl úplně dorostlej... Samozřejmě to, že ho chce reklamovat, myslela ze srandy...

5.5.2021 22:24

elisak napsal(a):
U nás období klecové netrvalo moc dlouho, jakmile byl pesan dost velký, že dokázal vyskočit na gauč, tak se mu změnili místečkové preference....

Čekala bych, že zvádne vyskočit hned, přece jen není to úplně malý štěně. U nás to Efiki uměl hned jak jsme ho přivezli, jen občas úplně nevychytal místo odrazu. Qui to sice uměl později, ale zas se ani nesnažil. Zjistil, že stačí dát na gauč přední packy a panička pomůže...
Ale zas basenji jsou v tomhle trošku jiný. Mamce takhle volala nová majitelka štěnda, že ho chce reklamovat. Že chtěla psa a ne klokana. Skákal jí z fleku na kuchyňskou linku a to ještě nebyl úplně dorostlej... Samozřejmě to, že ho chce reklamovat, myslela ze srandy...

No tak to já mám asi štěstí na nemehla nebo co a nebo vysoký gauče....ale tohle období trvá jen krátce....

5.5.2021 22:49

Můj má doma 2 kenely, obě obří na ovčáka. Jednu drátěnou v ložnici, druhou látkovou Maelson v obýváku. V předsíni malou látku (tomu se kenela snad ani nedá říkat, ale v době mé nepřítomnosti primární nora), v posteli molitanovou boudu, pelech kuchyň a obývák, tam má rezervačku i na gauč. Jo a tam má i ratanový papasan. Podle situace využívá všechno na maximum. Když nechce venčit, je down z výletu apod., přesune svou existenci do nějaké té boudy. Nepsané pravidlo - v noře ho servisman ruší pouze v případě nouze. Doma ho nezavírám, není třeba, ale venku se to někdy hodí. Každopádně drtivá většina psů uvítá nějaký ten soukromý prostor a je mu úplně šumák, jestli je to kenela ve formě klece, toho symbolu týrání.

KKir

3.3.2022 17:18
KKir

XXX.XXX.21.225

Adoptovali jsme vlčáka z útulku, fenku, je hodná, konečně si na nás zvykla a gauče, postel, pelíšky = vše je samozřejmostí. Otevírá si také jakékoli dveře, stačí, když slyší v zámku klíč a ten nestihneme ani použít - otevřeno. Nyní nás čeká operace obou kyčlí, tedy naprosto klidový režim minimalně po dobu 6 měsíců. Neumím si představit, že nás příjde vítat, když uslyší klíč v zámku a operovanou kýčel si vykloubí. Nezbývá mi nic jiného, než obstarat prostornou klec a nejprve ji naučit, že je to její útočiště nikoliv trest a pak budu klidná, že si neotvírá sama dveře, když slyší klíč v zámku. Kolikrát nepotřebuje ani slyšet klíč, stačí když pozná sousedy, které si oblíbila. Takže budu ráda mít jistotu, že nepobíhá po schodech vítat sousedy.

3.3.2022 17:41
KKir

XXX.XXX.21.225

Adoptovali jsme vlčáka z útulku, fenku, je hodná, konečně si na nás zvykla a gauče, postel, pelíšky = vše je samozřejmostí. Otevírá si také jakékoli dveře, stačí, když slyší v zámku klíč a ten nestihneme ani použít - otevřeno. Nyní nás čeká operace obou kyčlí, tedy naprosto klidový režim minimalně po dobu 6 měsíců. Neumím si představit, že nás příjde vítat, když uslyší klíč v zámku a operovanou kýčel si vykloubí. Nezbývá mi nic jiného, než obstarat prostornou klec a nejprve ji naučit, že je to její útočiště nikoliv trest a pak budu klidná, že si neotvírá sama dveře, když slyší klíč v zámku. Kolikrát nepotřebuje ani slyšet klíč, stačí když pozná sousedy, které si oblíbila. Takže budu ráda mít jistotu, že nepobíhá po schodech vítat sousedy a dodržuje klidový režim dle doporučení lékařů.
Bude mi to trhat srdíčko, ale pokud klecí mohu předejít případnému vykloubení tím, že nebude vyskakovat na vyšší gauče, na kliku dveří, tak budu klidnější. Operovat lze vždy jen jednu kýčel a cca po šesti měsících až další. Bude to běh na dlouhou trať, ale když se vše povede, klícku pak daruji. Teď ji začnu na klícku učit tak, aby věděla, že to je jen její království.

Přidejte reakci

Přidat smajlík