Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.5.2021 21:25
Damam2

XXX.XXX.82.10

Dobrý večer,
nevíte někdo prosím co by to mohlo být ? Nevím jak dlouho to tam máme, ale dneska byla všude krev. Je to jako nějaký výrůstek měkký .. .
Děkuji za rady.

5.5.2021 21:28
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Vy nekontrolujete psovi packy?

5.5.2021 21:44
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No, ono v těch chlupatých packách nevidíš dlouho nic. Pokud pes nezačne kulhat, taky nekontroluju nějak obvzlášť, protože prostě nic není vidět. Teď má Worka s packou problém, nemůžu přijít na to s čím. Vystříhala jsem mezi malíčkovým a středovým polštářkem, čuměla s baterkou a brejlema a vůbec si nejsem jistá, jestli to, co se mi zdá, že by mohla být boulička tedy je, nebo to tam má být.
Zadavatelko...popravdě vůbec to nevypadá pěkně, ale kámošce na takovýto humus poradil vet baliit na půl hodiny do hypermanganu(světle růžový roztok) a do 14 dnů to zmizelo. Koupila bych malinkou dětskou ponožku, na polštářek přiložila nacucaný odličovací tamponek a opatrně natáhnula těsnou ponožku...aby se to nesešupačilo jinam. Nejlíp, když třeba pes s váma podřimuje u telky

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.5.2021 21:46

Damam2 napsal(a):
Dobrý večer,
nevíte někdo prosím co by to mohlo být ? Nevím jak dlouho to tam máme, ale dneska byla všude krev. Je to jako nějaký výrůstek měkký .. .
Děkuji za rady.

Nevypadá to hezky. Svištěla bych k veterináři.

5.5.2021 21:53

lesnížínka napsal(a):
No, ono v těch chlupatých packách nevidíš dlouho nic. Pokud pes nezačne kulhat, taky nekontroluju nějak obvzlášť, protože prostě nic není vidět. Teď má Worka s packou problém, nemůžu přijít na to s čím. Vystříhala jsem mezi malíčkovým a středovým polštářkem, čuměla s baterkou a brejlema a vůbec si nejsem jistá, jestli to, co se mi zdá, že by mohla být boulička tedy je, nebo to tam má být.
Zadavatelko...popravdě vůbec to nevypadá pěkně, ale kámošce na takovýto humus poradil vet baliit na půl hodiny do hypermanganu(světle růžový roztok) a do 14 dnů to zmizelo. Koupila bych malinkou dětskou ponožku, na polštářek přiložila nacucaný odličovací tamponek a opatrně natáhnula těsnou ponožku...aby se to nesešupačilo jinam. Nejlíp, když třeba pes s váma podřimuje u telky

Já bych na tom byla asi podobně. Jsem zvyklá prohlížet pravidelně kopyta u koní, ale u psa (hypotetického - mám 2 domácí kocoury) bych zbystřila až v případě, že by kulhal nebo si packu nápadně olizoval.

5.5.2021 22:10
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já bych na tom byla asi podobně. Jsem zvyklá prohlížet pravidelně kopyta u koní, ale u psa (hypotetického - mám 2 domácí kocoury) bych zbystřila až v případě, že by kulhal nebo si packu nápadně olizoval.

Kontrolovala jsem packy pravidelně a v zimě i mazala.
Bohužel naopak do tlamy si pes sáhnout nedal :( Taky to nedopadlo dobře.

6.5.2021 06:18
Damam2

XXX.XXX.82.10

Děkuji všem za radu. Pomažeme k vet a uvidíme . Ono u TD v těch chlupech není nic nikdy vidět .Hlavně to bude asi boj, aby si to nechal ošetřit je to poseroutka😕.

6.5.2021 07:15
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevypadá to hezky. Svištěla bych k veterináři.

Jsem zvědavá, co na to vet řekne. Kdysi bych taky šla, ale po zkušenostech, že on prostě taky neví a léčí metodou pokus-omyl, to raděj prvním zkusím sama doma. Kámošce přímo řekl: může to bý bradavice i nádor. Měl to v meziprstí zhora vyrostlé, snad průměr dva centimetry - berňák, takže velká chlupatá tlapa, ani tam si toho nevšimnuli, než to začalo praskat a začal si to lízat. Vypadalo to fakt hnusně a řekla bych, že přesně jak tohle, co má zadavatelka. No a prý: podívejte, můžem to zkusit vyřezat, ale je to na špatném místě, bude problém vybrat to celé i problém s hojením. Já bych zkusil 14dní balit do hypermanganu a pak uvidíme, co dál. Povedlo se toho zbavit.

6.5.2021 10:01
Terven

XXX.XXX.110.191

GAELLE napsal(a):
Vy nekontrolujete psovi packy?

Každej holt to máme jinak. Já mám psy v bytě, spí se mnou v posteli, jakmile je cokoli divně, hned to zaregistruju. Ale že bych pravidelně zvedala packy a kontrolovala je, to nedělám. To bych udělala, pokud bych si všimla, že pes pacce věnuje pozornost, kouše jí nebo líže, případně kulhá.
Ale zase bych nedokázala trvale tolerovat stav, že můj pes si nenechá sáhnout do tlamy, do ucha, že je prostě na jistých místech neošetřitelný.
Chápu, že se to může stát, že pes může mít špatnou zkušenost, ale prostě - pracovat se na tom dá a zrovna tyhle ošetřovatelský úkony jsou dobře zvládnutelný pozitivkou. Případně pokud bych nevěděla nebo si na to sama netroufala, je na to celkem dost trenérů, kteří to dělají dobře. Kurzy manipulace a vet. ošetření běží i on-line.
Já se omlouvám, že jsem si to nenechala pro sebe, ale chtěla jsem tím říct, že každý máme svoje máslo a měla jsem pocit, že máte potřebu si do zadavatele trochu rejpnout.

6.5.2021 12:16
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Jen na vysvětlenou - psa jsme "zdědili" v jeho 9ti výchovou a výcvikem nepolíbeného. Neznal vycházky, hračky, nic. Jen bití.
Trvalo hodně dlouho než jsem ho přivykla že sáhnutím na packu se mu nic nestane. oči si vykapat nechal, u uší jsme museli použít fixační náhubek, hned chtěl kousat.
No a do tlamy si prostě sáhnout nenechal.
I tak se podařilo ho jakž takž socializovat, nechal se pak vykoupat i ostříhat, zvykl si na lidi i na děti. Na rentgenu jsem ho udržela v klidu.
Kdybych měla psa od štěnátka prostě bych mu zuby oči uši varlata pravidelně kontrolovala a zuby asi i čistila když jsem viděla jak pak dopadl.
nebylo to myšleno jako rýpání spíš mne udivilo že si toho vůbec nevšimli.

Přidejte reakci

Přidat smajlík