Starý pes a přesun z bytu na zahradu?

Labradorský retrívr
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

LaurenClarke

7.5.2021 06:35
LaurenClarke

XXX.XXX.237.18

Ahoj.
Mám skoro 14ti letou fenu labradora.
5 let ji máme v bytě. Předtím byla cca měsíc v útulku (březen-duben), před útulkem se neví, kde žila.
Teď jsme si pořídili zahradu a přemýšlím, že na stará kolena by si mohla užít trochu větší volnosti, než jí je poskytováno v bytě.
Ráda bych si poslechla rady, jak jí zahradu přizpůsobit, co vše bude potřebovat. Především, zda jí nebude zima, když bude foukat a pršet, jako třeba včera či dnes.
Ještě mám obavu, když se na zahradu nedostaneme třeba jeden den, jestli to zvládne. Samozřejmě pití a jídlo mít bude.
Necháváte občas pejsky samotné na zahradě?

7.5.2021 06:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

LaurenClarke napsal(a):
Ahoj.
5 let ji máme v bytě. Předtím byla cca měsíc v útulku (březen-duben), před útulkem se neví, kde žila.
Teď jsme si pořídili zahradu a přemýšlím, že na stará kolena by si mohla užít trochu větší volnosti, než jí je poskytováno v bytě.
Ráda bych si poslechla rady, jak jí zahradu přizpůsobit, co vše bude potřebovat. Především, zda jí nebude zima, když bude foukat a pršet, jako třeba včera či dnes.
Ještě mám obavu, když se na zahradu nedostaneme třeba jeden den, jestli to zvládne. Samozřejmě pití a jídlo mít bude.

Za mě je tohle vůči staremu psovi prasárna a dost to na mě působí tak, že ji chcete prostě odkopnout, protože máte neco lepšího.
Vzít starého psa na zahradu, když tam jsem a je slušné počasí je fajn, ale to co popisujete Vy je dost hnus... 🤮

7.5.2021 06:51
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Starý pes.
I starý pes je smečková zvíře,
Ztrácí sluch, zrak, přichází problém s pohybem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.5.2021 06:53

Potřebujete starého psa odložit? Tak si to nezdůvodňujte nesmysly, že mu tam bude líp, bude si tam pobíhat, honit motýly, vonět ke kytičkám ! A když se tam den ( dva ) nedostanete......žádný pes nechce být sám, někde odložený.

7.5.2021 07:19
impact

XXX.XXX.52.193

LaurenClarke napsal(a):
Ahoj.

Pevně věřím, že karma zafunguje a Vy jako důchodce skončíte odložená a zapomenutá na LDNce.

Tvl čerti by mě sebrali z takových lidí. Čtrnáct let stojí věrně po Vašem boku a Vy ji na starý kolena vyhodíte na zahradu, kam jí jednou za dva dny donesete žrádlo a vodu? Vážně? Čtete se?

7.5.2021 07:29

Ach jo, chce se mi brečet.

Zadavatelko, pokud je dotaz položen opravdu s ohledem na blaho vaší fenky, tak věřte, že odložit jí na zahradu je hodně blbej nápad. Vaše fena bude raději žít s vámi v malém krcálku než sama na zahradě.
Zahrádka je fajn, čubina určitě uvítá, když jí budete brát na zahradu sebou, ale jinak bude opravdu raději žít v bytě.

Navíc fena labíka 14 let??...myslím, že už moc společného času vám nezbývá a já osobně bych si užívala každou společnou minutu, která vám ještě zbývá.
Vlastně mě udivuje, jak může někoho napadnout, že bytového psa takového plemene šoupne na zahradu a to dokonce s tím, že tam následně půjde, když bude hezky a když bude hnusně, tak co....přijdu jí nasypat granule a utíkám se schovat domů do tepla a fena tam bude třeba týden sama....no tak to gratuluju, super nápad.

Doufám, že to je troll, který zde chce rozpoutat vášnivou debatu, jinak je to při vší úctě na přesdržku.

7.5.2021 07:36

LaurenClarke je ko.kot.

7.5.2021 07:44
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.13

Doufám, že LaurenClarke je troll.

7.5.2021 07:48
Terven

XXX.XXX.110.191

Jeste mam obavu, kdyz se na zahradu nedostaneme treba jeden den, jestli to zvladne. Samozrejme piti a jidlo mit bude.

Už vidím labíka, jak si to jídlo šetří na další den...ale možná zadavatelce křivdím a plánuje pořídit dávkovač krmení
Sice nemá číslo, ale je to troll.

7.5.2021 07:49
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Souhlasím se všemi pode mnou.
Je to pro psa,který je na vás zvyklý , žije s vámi v bytě to nejhorší ,co mu můžete udělat ...

A jediné co tím dosáhnete, že ho utrapite k smrti

Pokud ho máte trochu ráda, nedělejte mu to a naopak se mu věnujte co to jde.

7.5.2021 08:54

LaurenClarke napsal(a):
Ahoj.

..to ale nemyslite vážně že....berte ji s sebou pokud na te zahradě jste a pak zase s vámi do bytu .....

7.5.2021 08:58

impact napsal(a):
Pevně věřím, že karma zafunguje a Vy jako důchodce skončíte odložená a zapomenutá na LDNce.

Tvl čerti by mě sebrali z takových lidí. Čtrnáct let stojí věrně po Vašem boku a Vy ji na starý kolena vyhodíte na zahradu, kam jí jednou za dva dny donesete žrádlo a vodu? Vážně? Čtete se?

..na LDNce ne, tam by ji pravidelně krmili, napajeli a byla by v suchu a teple a obcas na ni i promluvili.....na ulici s ni, jídlo od popelnice nebo hodných lidi když bude hezky žebrat.....

7.5.2021 09:17
molok

XXX.XXX.127.66

Zadavatelko, já bych nebyl na Vás tak přísný jako ostatní, neumím tak dobře hledat v řádcích Váš zlý úmysl jako ostatní, podle mne pokud byste ten zlý úmysl měla, tak byste ji šoupla kam chtěla a neptala jste se na to, co a jak pro ni bude nejlepší. Starý pes je něco jiného než mladý, ale třeba náš anglický buldok, vyloženě společenské a bytové plemeno, si oblíbil po přestěhování do domku se zahradou tu zahradu tak, že klidně stepuje u dveří, abychom ho tam na půl dne vypustili, kde si šmejdí, honí si motýlky a vykládá se sousedy a kolemjdoucími, což je pro něj zřejmě zábavnější činnost než nás půl dne sledovat u počítače na home-office. Jakmile máme padla v práci, už jsme pro něj zase zajímavější my a tráví čas s námi ať už v domě nebo venku. Rozhodně bych takového starého pejska už nedával na zahradu celoročně, ale využil bych zahradu k tomu, aby si prohřála unavené kosti a nechal ji spát rozhodně v domě a obecně přizpůsoboval její čas na zahradě a v domě tomu, co uvidíte, že jí nejvíc vyhovuje. Psa jste zachránili z útulku, dali jste jí hezký zbytek života, nemám důvod Vám nevěřit, že to s ní myslíte dobře, ale celoroční a celodenní odložení na zahradu, rozhodně není dobrý nápad.

7.5.2021 09:19

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..na LDNce ne, tam by ji pravidelně krmili, napajeli a byla by v suchu a teple a obcas na ni i promluvili.....na ulici s ni, jídlo od popelnice nebo hodných lidi když bude hezky žebrat.....

Sice to sem nepatří, nechci vám brát iluze, ale na LDNce jste asi nikdy nebyla.
Ale s tou ulicí a mostem pro zadavatele/ku souhlasím.

7.5.2021 09:19
Atheira

XXX.XXX.209.8

molok napsal(a):
Zadavatelko, já bych nebyl na Vás tak přísný jako ostatní, neumím tak dobře hledat v řádcích Váš zlý úmysl jako ostatní, podle mne pokud byste ten zlý úmysl měla, tak byste ji šoupla kam chtěla a neptala jste se na to, co a jak pro ni bude nejlepší. Starý pes je něco jiného než mladý, ale třeba náš anglický buldok, vyloženě společenské a bytové plemeno, si oblíbil po přestěhování do domku se zahradou tu zahradu tak, že klidně stepuje u dveří, abychom ho tam na půl dne vypustili, kde si šmejdí, honí si motýlky a vykládá se sousedy a kolemjdoucími, což je pro něj zřejmě zábavnější činnost než nás půl dne sledovat u počítače na home-office. Jakmile máme padla v práci, už jsme pro něj zase zajímavější my a tráví čas s námi ať už v domě nebo venku. Rozhodně bych takového starého pejska už nedával na zahradu celoročně, ale využil bych zahradu k tomu, aby si prohřála unavené kosti a nechal ji spát rozhodně v domě a obecně přizpůsoboval její čas na zahradě a v domě tomu, co uvidíte, že jí nejvíc vyhovuje. Psa jste zachránili z útulku, dali jste jí hezký zbytek života, nemám důvod Vám nevěřit, že to s ní myslíte dobře, ale celoroční a celodenní odložení na zahradu, rozhodně není dobrý nápad.

Ona potíž je v tom, že z toho příspěvku vyznívá, že je to zahrada mimo jejich bydliště. Prostě lidi žijí v bytě a koupili si zahrádku někde jinde.
Jestli to tak není, pak se omlouvám za ukvapené soudy, ale po přečtení to tak prostě působí. A tam nikdo soudný samotného psa prostě nenechá, a to ani kdyby byl venku zvyklý odmala.

7.5.2021 09:23

Mám starýho bytovýho psa, a zahradu by určitě ocenil - ovšem JEDINĚ pod pomínkou, že by mohl kdykoliv jít zpět domů za námi.
Kdykoliv jsem ho v uplynulých 12 letech zkusila dát na zahradu a jít domů, okamžitě chtěl taky domů. Pokud ale zůstal přístup do domu otevřený, rád na zahradě byl. Prostě musel vědět, že může kdykoliv zpět za námi, a pak ano, pak si zahradu moc rád užije. Je to taky bývalý útulkáč a je na mě hodně fixovaný.

V tomhle věku potřebuje hodně spát, hodně pohodlí, pohyb pečlivě dávkujeme dle aktuálního stavu, a ten se mění každej den. A v tomhle počasí mu stále ještě dávám na ven bundu, aby zbytečně neprochladl.

7.5.2021 09:26
Terven

XXX.XXX.110.191

molok napsal(a):

Já jsem taky nehledala zlý úmysl a dokonce jsem si říkala, jak by to bylo pro pejska prima, dokud jsem si nepřečetla, že mají v úmyslu ji tam trvale odložit a dokonce tam snad ani nejezdit denně.
To jako žrádlo do zásoby?? A vůbec...

7.5.2021 09:35
molok

XXX.XXX.127.66

Atheira napsal(a):
Ona potíž je v tom, že z toho příspěvku vyznívá, že je to zahrada mimo jejich bydliště. Prostě lidi žijí v bytě a koupili si zahrádku někde jinde.
Jestli to tak není, pak se omlouvám za ukvapené soudy, ale po přečtení to tak prostě působí. A tam nikdo soudný samotného psa prostě nenechá, a to ani kdyby byl venku zvyklý odmala.

No pokud se jedná o nějakou samostatnou zahrádku mimo byt, což se přiznám, jsem nepředpokládal, tak bych asi také zvedl pochodeň a připojil se k lynčujícímu davu :))) Předpokládal jsem dům, kde se zadavatelka například ptá, co se stane, když na jeden den odjedou pryč.

7.5.2021 09:40
Atheira

XXX.XXX.209.8

molok napsal(a):
No pokud se jedná o nějakou samostatnou zahrádku mimo byt, což se přiznám, jsem nepředpokládal, tak bych asi také zvedl pochodeň a připojil se k lynčujícímu davu :))) Předpokládal jsem dům, kde se zadavatelka například ptá, co se stane, když na jeden den odjedou pryč.

Já fakt nevím, je to jen dedukce, proto jsem se k davu nepřidala, jen si myslím cosi o pr--li. Ale kdyby to byl dům a zahrada, tak asi nebude problém režim - pes doma s přístupem na zahradu, kdy se mu chce. To i v domě se zahradou mi přijde docela kruté starého psa najednou nechat nonstop venku bez možnosti jít aspoň na noc domů. Zvlášť, když už je ve věku, kdy se neví, jestli tu bude měsíc nebo rok a ta imunita už taky nebude jako u mlaďocha. Přistydne se v noci hned, stačí nějaký blbý skok nočních teplot. Nějaký zápal plic a mrtvej pes... Podle mě to za to vůbec nestojí a ta fena si to nezaslouží.

7.5.2021 09:55
impact

XXX.XXX.52.193

molok napsal(a):

"""Jeste mam obavu, kdyz se na zahradu nedostaneme treba jeden den, jestli to zvladne. Samozrejme piti a jidlo mit bude."""

Nevím, no..

7.5.2021 10:15
janaa

XXX.XXX.10.173

Zadavatel jasně píše,že pořídili zahradu,ne dům se zahradou. A dál viz impact.
Hnus

7.5.2021 10:22

14letá fena a trvale ven na zahradu? Se tam může nachladit raz dva, stačí jedna noc. Nehledě na to, že na to doteď nebyla zvyklá. Bude tam úplně sama většinu času a představa, že si na starý kolena užije volnosti, je fakt mylná.

Nechavate obcas pejsky samotne na zahrade?

Ne, žádnej nás pes není nikdy sám, nikdy. I když na té zahradě je.

7.5.2021 10:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ale tak na tomhle nic špatného není. Jenže pod pojmem občas nechat psa samotného na zahradě si nepredatvuju situaci, kdy psa zvykleho v bytě nechám třeba na noc na opuštěné zahradě a sama jedu spát do bytu, to fakt ne.

U nás mají psi volný přístup ven a domů, ale jo, když třeba potřebuju vytřít, tak psy na chvíli nechám venku.. Nechám je tam i když přijdeme z procházky a jsou špinaví... Ale opravdu to není na celý den a já jsem hned za dveřma.

Představa, že 14ti letého psa soupnu z bytu na opuštěnou zahradu, ať se tam nějak sám o sebe postará a sama si odjedu pěkně do bytu - to je hnus. A celkem mě udivuje, že se na to člověk musí ptát na netu. Snad svého psa znám a dokážu si představit, jak se asi bude cítit.

7.5.2021 13:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No, 14letá fena v bytě, možná schody, možná inkoninentní...moc práce kolem, vyšoupnout někam ven se přímo nabízí
Ano zadavatelko, mám psa venku celoročně, samotný tam až tolik nebývá, i když v zimě to není ideální, práce tolik venku není. Ale on je tam zvyklý od mala, v domě nikdy být nechtěl, nechce ani teď, nedělají mu dobře podlahy, takže nevejde ani, když už jsou teď trvale otevřené dveře. Celý den víceméně pospává, když tam s ním jsem, i když tam nejsem, takže v tom problém není. Ale ví, že když jsem doma a zvedne hlavu a koukne do okna, tak mě tam vidí. Máme naučené signály, jak se dorozumíváme. Nevydržím ho nevidět, alespoň nekontrolovat co chvíli, protože u starého psa se zdravotní stav mění ne ze dne na den, ale někdy i z hodiny na hodinu.

7.5.2021 13:57

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Sice to sem nepatří, nechci vám brát iluze, ale na LDNce jste asi nikdy nebyla.
Ale s tou ulicí a mostem pro zadavatele/ku souhlasím.

..myslíte.. mnoho let docházím do různých zařízení....asi jsem měla štěstí...nicmeně mamku bych tam v životě jako ležáka nedala...základní péče o tělo ano, ale duše na většině z nich raději nemluvit...

7.5.2021 14:34
Andrýsek3

XXX.XXX.16.117

Já si říkala, co to je za lynč, však pejsek bude u domu se zahradou určitě rád a když bude problém půjde dovnitř. Natož, když napsala, že snad nebude vadit, když pejsek třeba den, dva na zahradu nepůjde vůbec. 😃
No a pak jsem si to přečetla znova a pořádně a joo to je fakt blbej napad. Celý. Komplet. 🙈

zadnejmeno

7.5.2021 16:48
zadnejmeno

XXX.XXX.232.108

Dat fenku, ktera zila doted v byte, na zahradu, ktera ani neni u domu a jen byste za fenkou chodili, je silenost..omlouvam se za vyraz. Fenka je ve 14-ti letech uz psi babicka, naopak si zaslouzi teply, mekky pelech, dobrou stravu a hodne lasky. Predstavte si, ze vas ve stari nekdo odveze na samotu a bude za vami jen chodit..a to ne kazdy den, jo, jidlo vam tam necha, mozna. Argument, aby mela fenka vice volnosti, povazuji za vasi sobeckost, pohodlnost, neuctu k vlastnimu pejskovi. Bud jste uplne hloupa nebo zly clovek, kteremu o psa vubec nejde, pardon, nazyvam veci pravymi jmeny.

7.5.2021 17:04
GAELLE

XXX.XXX.66.235

nemůžu komentovat protože bych musela být hodně hodně hodně moc sprostá

7.5.2021 17:19
lupus4

XXX.XXX.205.61

to musí být trol, přece nebude někdo takhle blbej,krutej a zlej a jestli jo - tak na každou svini se vaří voda...
PS. omlouvám se bachyním a maminkám sviním

7.5.2021 20:20
arosek

XXX.XXX.33.151

Mela jsem takovouhle fenku ...

Fenka GR, cely zivot zila s panicky v dome se zahradou, mela volny pristup domu. Pak stari naznali, ze na barak uz nestaci a koupili byt ... jenze pes se nevesel, protoze trinactilety pes vyzaduje desne moc pohybu a vseobecne pece.

Takze byla prikoupena zahradka v zahradkarske kolonii a plan byl takovy, ze tam bude fena bydlet a panicek za ni kazdy den ve tri zajde, pohladi, nakrmi a vubec ji vysvetli jak moc ji ma rad ...

Prvni den po odchodu panicka byla odchycena v centru mesta - prosla plotem.
Druhy den po odchodu panicka byla odchycena v centru mesta - plot byl zadelan, prosla sklenikem.

Po zasiti reznych ran byla pro jisotu privazana na retez, aby uz neprosla nikam (a nemusely se platit pokuty a osetreni) ...

Po pul roce zacli na zahradky na jare jezdit ostatni vlastnici. A zacli si stezovat, ze fena vyje a steka a place. Ona to tak jako delala celou tu dobu, jen ji nikdo neslysel.

Jenze co s ni ... inu, utratit, pac stary pes.

Skoncila u nas. Zuby obrousene na dren, jak se snazila prekousat retez. Prvotni myslenka ze stav kuze je zpusoben miliony blech a klistat vzal za sve po oholeni a trimesicni snaze kuzi vylecit. Zaver po biopsii byl "Autoimunitni zanet kuze pravdepodobne vyvolany stresem".

Dozila u nas, zvladla dalsi rok a kousek. Pak ji dohnala minulost ... dostala jmeno Happy, protoze radost v jejich ocich z pritomnosti lidi byla stejne velka, jako jeji separacni uzkost pri lidske nepritomnosti. A to mela doma smecku, ktera ji hodne pomahala ...

Pokud mate touhu takhle trapit sveho stareho psa, dejte ho radeji nekomu, kdo se o ni postara. Verte ze "sejde z oci, sejde z mysli" bohuzel opravdu plati. A zadny pes neni rad sam, notabene ne stary pes a uz vubec ne retriever.

8.5.2021 11:14
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

arosek napsal(a):
Mela jsem takovouhle fenku ...

Fenka GR, cely zivot zila s panicky v dome se zahradou, mela volny pristup domu. Pak stari naznali, ze na barak uz nestaci a koupili byt ... jenze pes se nevesel, protoze trinactilety pes vyzaduje desne moc pohybu a vseobecne pece.

Takze byla prikoupena zahradka v zahradkarske kolonii a plan byl takovy, ze tam bude fena bydlet a panicek za ni kazdy den ve tri zajde, pohladi, nakrmi a vubec ji vysvetli jak moc ji ma rad ...

Prvni den po odchodu panicka byla odchycena v centru mesta - prosla plotem.
Druhy den po odchodu panicka byla odchycena v centru mesta - plot byl zadelan, prosla sklenikem.

Po zasiti reznych ran byla pro jisotu privazana na retez, aby uz neprosla nikam (a nemusely se platit pokuty a osetreni) ...

Po pul roce zacli na zahradky na jare jezdit ostatni vlastnici. A zacli si stezovat, ze fena vyje a steka a place. Ona to tak jako delala celou tu dobu, jen ji nikdo neslysel.

Jenze co s ni ... inu, utratit, pac stary pes.

Skoncila u nas. Zuby obrousene na dren, jak se snazila prekousat retez. Prvotni myslenka ze stav kuze je zpusoben miliony blech a klistat vzal za sve po oholeni a trimesicni snaze kuzi vylecit. Zaver po biopsii byl "Autoimunitni zanet kuze pravdepodobne vyvolany stresem".

Dozila u nas, zvladla dalsi rok a kousek. Pak ji dohnala minulost ... dostala jmeno Happy, protoze radost v jejich ocich z pritomnosti lidi byla stejne velka, jako jeji separacni uzkost pri lidske nepritomnosti. A to mela doma smecku, ktera ji hodne pomahala ...

Pokud mate touhu takhle trapit sveho stareho psa, dejte ho radeji nekomu, kdo se o ni postara. Verte ze "sejde z oci, sejde z mysli" bohuzel opravdu plati. A zadny pes neni rad sam, notabene ne stary pes a uz vubec ne retriever.

Strašně smutné čtení, bulím tu jak želva Za vás

8.5.2021 19:31
arosek

XXX.XXX.33.151

lesnížínka napsal(a):
Strašně smutné čtení, bulím tu jak želva Za vás

Me v tu chvili spis bere vztek, kdyz to vidim a snazim se to nejak dat dokupy.

Uz jich pres nas par preslo, kazdy jiny a vsichni podobne osudy ... milovana stenatka, dospelci co jsou proste brani jako soucast domacnosti jako treba skrin nebo stul a pak senior, co vlastne prekazi, protoze stoji cas a penize.

Nejdyl u nas zila fenka z mnozirny (9 let), nejkratsi fenka co byla nechtene dedictvi (3 tydny). V prumeru davaji 1,5 - 2 roky ...
Stoji to hodne sil, hodne penez, hodne casu a trpelivosti a hodne to boli kdyz pak odejdou ... ale ta zmena v ocich kdyz se adaptuji a pochopi ze jsou opravdu DOMA za to stoji :)

9.5.2021 01:06
fikovnice

XXX.XXX.132.185

marcelaamax napsal(a):

Ale tak na tomhle nic špatného není. Jenže pod pojmem občas nechat psa samotného na zahradě si nepredatvuju situaci, kdy psa zvykleho v bytě nechám třeba na noc na opuštěné zahradě a sama jedu spát do bytu, to fakt ne.

U nás mají psi volný přístup ven a domů, ale jo, když třeba potřebuju vytřít, tak psy na chvíli nechám venku.. Nechám je tam i když přijdeme z procházky a jsou špinaví... Ale opravdu to není na celý den a já jsem hned za dveřma.

Představa, že 14ti letého psa soupnu z bytu na opuštěnou zahradu, ať se tam nějak sám o sebe postará a sama si odjedu pěkně do bytu - to je hnus. A celkem mě udivuje, že se na to člověk musí ptát na netu. Snad svého psa znám a dokážu si představit, jak se asi bude cítit.

Ano, tak, jak to popisuješ, to měl i Flokáč. Zahradu/obrovský dvůr miloval...ale když ho to tam omrzelo, zaškrábal si na dveře a služebnictvo mu otevřelo!

A další souhlas - s Tebou i ostatními - pes není zvíře, které by bylo rádo za to, že SÁM tráví čas na zahradě, byť s možností výběhu. Ono i kočky, které jsou logicky více toulavé a šmejdivé, uvítají to, že mají zázemí a mohou se jít např. ohřát do baráku nebo se tam v klidu vychrnět.

9.5.2021 22:22

Zahrade mimo bydliště, tj. zahrada bez domku k trvalému bydlení....
Jaký máte zadavatelko důvod dát psa na zahradu? Sama musíte vědět, že to je opravdu d+e+b+i+l+n+í+ nápad a nikdo tady vám ho neposvětí.
Stejně si uděláte, co budete chtít, ale už jen myšlenka takovou hambárnu udělat svědčí o vašem charakteru. Co uděláte se svými rodiči, když jste schopna se takto zachovat k psovi.?

Bfgh

10.5.2021 06:17
Bfgh

XXX.XXX.241.249

Podívejte měli jsme před lety labradora, který se dožil 15 let. Ke konci byl sice zdravý, ale naprosto senilní. Kdykoli a kdekoli po domě se vyprazdňoval, což je nepříjemné u malého psa u velkého je to hrůza. Nakonec jsme ho dali uspat. Chápu, že pokud máte podobný problém , napadá vás to řešit odložením psa ven, ale to je pro něj v tomhle věku stres hraničí s týráním. Pokud je to tak jako u nàs, buďte milosrdná a dopřejte mu po dlouhém krásném životě rychlý konec. Tahle rozhodnutí, jakkoli bolestná, patří k životu chovatele jakéhokoli zvířete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík