Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.5.2021 15:54

Jdu si pro radu. Mám staříka, pohyb už za moc nestojí. Klouby bolí, zadní nohy moc neposlouchají a to se projevuje tak, že je občas tahá (málo zvedá a šoupe je přes drápy o zem). A dnes jsem zjistila, že má pekelně obroušené drápy, hlavně na jedné noze. Jeden do živého, druhý brzy asi taky bude. Opravdu už je má jen asi 0.5 cm. Mechanicky zbroušené, ne úrazem ulomené.

A teď co s tím? Musí to bolet, ale netuším, jak mu pomoct. Kloubní podporu má, analgetika v horších dnech dávám, ale ten pohyb už lepší nebude.

Botičky, návleky apod., to Pan Pes nedá. Každý obvaz, lepení, prostě cokoliv, rozebere do pár minut. Neexistuje něco, co by šlo na dráp aplikovat, aby uzavřel nebo překryl to živé?

Vet bude až v pondělí, proberu to s ní. Ale pokud má někdo nápad, budu ráda.

7.5.2021 16:14

Tekutý obvaz. Stříbroidní by nemusel štípat. Akutol štípe. Lidé říkají, že ne, lžou.

7.5.2021 16:55

Ha, o stříbroidním jsem neslyšela, opravdu neštípe? Nemáte přímou zkušenost? Po posledním použití Akutolu mě pes proklel do sedmého kolene. Nechci riskovat osmé...

7.5.2021 17:09

Když tam nebude jód (snad si to nepletu) nebo alkohol, tak ok. Alfasilver je ok. Nebo Nexcare, ale to je teda fuj cena. Určitě je jich víc.

7.5.2021 17:16

Vyzpovídám lékárnici. Díky Megí.

7.5.2021 17:20

Ještě jsem našla Aluminium Spray, píší tam, že zinkový, ten je na hojení bezva.
Tak snad to bude stačit a si zvykne na boty. Třeba se mu jen nelíbí barva bot, co jste vybrala :-) U nás můžeme mít coban jen červený :-)
To bude dobré.

7.5.2021 17:22
janaa

XXX.XXX.10.173

Můžete tam stříknout cokoli,ale pokud nezamezíte tomu obrušování, tak to nijak nepomůže,protože některé ty spreje vydrží vodu,ale ne přímý otěr o chodník/cestu.....aspoň na procházky to ty boty nebo ponožky prostě chce

7.5.2021 17:27

Netuším, jak moc chodíte povenku, tedy jak Pan Pes tlapká, esi se snaží i utíkat, vadí nevadí vodítko a tak,
ale psovi se dá pomoct - šálu pod břicho. Tím se nadnáší. A Vaše záda samozřejmě trpí :-) Ještě by šlo Pana Psa odnést na trávník, tam to nebude bolet a na asfaltu mu pomoct.

7.5.2021 17:36
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Když jste psala, že botky nesnese, jsem si říkala, že každá rada drahá, ale fakt nic jiného asi nepomůže. Worka je taky nemusí, ale když ho bolí zespod nožka, nevím, jestli ten prasklý polštářek, nebo ten, co je trochu víc sedraný...dala jsem mu botku a zjistil, že se mu jde opravdu líp, trak ji veme na milost. On má problém jít po štěrku, kamínkách, u nás je teď hitem, sypat na všechny polňačky suť takže to jsme úplně v pr..., to nemůže jít vůbec Má starou botku, takovou vyměkčenou zespod po berňuchovi zděděnou, ale už se mu rozpadá a zrovna dumám, že mu ušiju nějakou novou, možná tam všiju silikonovou vložku do lodiček. Jen musím sehnat...z čeho ji stvořit.

7.5.2021 17:54

Odlejt tlapku z vosku! Z tekutého silikonu!
Já jednou dostanu nějakou cenu.

7.5.2021 18:02

Díky všem. Máte pravdu, tekutý obvaz nevyřeší ten mechanický obrus. To asi nevyřeší ani ponožka, ale budu muset pořídit botky. Zkušenost z minula (prasklý polštářek) byla rychlá. Když jsem mu ji obula, odmítal na nohu stoupnout a skákal po třech. A to je teď nereálné. Tehdy to byl mladík, dneska by se rozplácnul a rozbil při prvním poskočení.

Musím doufat, že zmoudřel (jako Worka ) a vezme je na milost, jinak jsme v háji.

Megí, tak tragické, aby potřeboval nadnášet, to zatím není. On se prostě cestou domů začne courat a ty nohy spíš jakoby líně táhne, žádné podklesávání. Naštěstí.
Ale jako pobavila jste mě, nic ve zlém, když jsem si představila, jak Pana Psa přenáším na trávník Má bratru 75 kilo.

Než přijdou botky, budu ho vláčet výhradně po trávě, ale to taky nejde bez výjimky. Hlavně se nám tím dost omezí trasy, protože přesně jako u Lesní žínky i u nás navezli štěrk na cesty, případně je rovnou zpevnili. Ne, že bysme nacourali kilometry, to už Pan Pes nedá, ale tu naši trasu ještě pořád zvládá a má ji nejradši. Ovšem tu nám "geniálně" zpevnili

7.5.2021 18:14

Zkusila bych ho obout, až bude zabraný do .. do čeho se psi zabírají. Jako že by se pak nemusel tolik vztekat.
No, 75 kg, tak to nezvládne ani můj žebřiňáček, leda ho odvézt autem na louku. Jenže to bude furt jedna a ta samá nezajímavá procházka, musíte vybrat pořádné boty, aby se mu líbily.
Hledala jsem a velké zklamání, Timberland nedělá boty pro psy.
Mají vůbec boty na 75 kg psa? Aby to nebyly jen nějaké hloupé "ponožky".

7.5.2021 18:20

Taky jsem hledala právě. A ty velikosti jsou na prd. Max doga a ty jsou přece jen menší (o facku) a řekla bych subtilnějších tlapek, takže to na naši tlapinu taky nemusíme obout. A tak zdatná, abych si botku ušila jako Žínka, fakt nejsem. Jsem manuální břídil.

Auto nesnáší a teď už do něj nechce ani pod pohrůžkou smrti/hladovky/vydědění, protože poslední cesty byly výhradně na veterinu. Tu jsme změnili na místní, kam si doťapkáme. Ale dvakrát denně do auta, to neklapne. Musíme vymyslet schůdné měkké trasy. To dám.

7.5.2021 18:24

totéž jsem řešila se skoro osmiletou Betou. Viditelně nekulhala, byla aktivní (až do smrti) ale jednu tlapku zvedala méně a odírala si jeden dráp do krve. Napomohlo nic. V botkách (dají se sehnat i na dogu) kulhala ještě víc a nedalo se na to koukat. Snažili jsme se chodit po měkkém, to pomohlo hodně. Ale stejně měla dráp skoro ubroušený.
Nikdy se netvářila, že by jí dráp brzdil v pohybu a kazil náladu. Nikdy si ho ani nijak neošetřovala. Na rozdíl od botky, která ji vzala jakoukoli radost z pohybu.

7.5.2021 18:29

A takhle se obávám, že to bude u nás. Teď pes nevykazuje známky bolesti z obroušeného drápu. Ale nutno říct, že kulhá, jak já říkám "na všechny čtyři" (berte s rezervou) a pokud bude mít s botou problém, bude problém s chůzí ještě větší. Musím to aspoň zkusit. A než vyhledám botu na tlapajznu naší velikosti, budeme brouzdat trávníky.

7.5.2021 18:37

ještě dodám, že botky s námi jezdí trvale v ruksakové "lékárničce" - a když jsem je jednou jedinkrát použila - NIghtovi (urazil si dráp u moře), tak v ní ihned suverénně chodil, plaval... jen jsme je střídali (jedna se sušila a druhá byla na noze). Jen tedy Nightovi se největší bota vejde tak tak na zadní tlapátka - na přední bych je nenarvala ani náhodou. Takže úrazy na přední se stát nesmí...
Některý pes se smíří s botou ihned, druhý ani při problémech a pomalém zvykání. prostě jsme to bábě nemohli udělat, vzít jí radost z procházek.

a šla mu botka k pleti

7.5.2021 18:39

teď jsem vybalila botku - je to značka Walker XXL - NIghtovi byla taktak - má 89 cm v kohoutku a 80 kilo - takže si myslím, že by tlapátka mohl mít podobná

7.5.2021 18:41

Ani bych nepoznala, že ji má

Pan Pes má problém s čímkoliv, co se na něj nainstaluje.
Když si roztřískal špičku ocasu, nehojilo se to, páč s tím třískal pořád dál a ránu otevíral čím dál víc. Obvazy, náplasti, udělátka všeho druhu přežily do první nestřežené chvíle. A pak jsem zavázala tak důkladně, že to nemohl zuby dostat dolů, až si užvýkal tu bolavou špičku ocasu na kost. Tahle anabáze trvala půl roku a skončila amputací velkého kusu ocasu.

Byla byste tak zlatá a zkusila mi přeměřit Nightovu nohu? Šířku tlapy? Byla bych nadosmrti vaším dlužníkem.

7.5.2021 18:45

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ani bych nepoznala, že ji má

Pan Pes má problém s čímkoliv, co se na něj nainstaluje.
Když si roztřískal špičku ocasu, nehojilo se to, páč s tím třískal pořád dál a ránu otevíral čím dál víc. Obvazy, náplasti, udělátka všeho druhu přežily do první nestřežené chvíle. A pak jsem zavázala tak důkladně, že to nemohl zuby dostat dolů, až si užvýkal tu bolavou špičku ocasu na kost. Tahle anabáze trvala půl roku a skončila amputací velkého kusu ocasu.

Byla byste tak zlatá a zkusila mi přeměřit Nightovu nohu? Šířku tlapy? Byla bych nadosmrti vaším dlužníkem.

prý se otlučený ocas má máčet v medu. Udělá film a usnadní hojení. Nevím - všechny 4 naše dosavadní dogy byly děsní vrtichvostiči, mlátily s ohony o vše možné... a tento problém jsme naštěstí neřešili

7.5.2021 18:49

tak jsem ležícímu dogákovi změřila obvod zadní tlapky přes nejširší část (klouby prstů) a má obvod nezatížené tlapky 20 cm.
Máte nápad jak jinak změřit ??

7.5.2021 18:51

Hojení bylo bez šance, protože takřka denně s ocasem švihnul do hrubé fasády domu. A taky měl ocas až na zem, takže to mělo pěknej švih.

7.5.2021 18:55

Píšou změřit šířku tlapy, když pes stojí (mírně se roztahují prsty). Takže já psa postavím a krejčovským to vezmu přes nejširší místo. Ovšem až se pán vyspí.

7.5.2021 19:01
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já mám doma preventivně boty, nějaké z mushogo, ale obyčejné. Vzala jsem je fakt jen pro jistotu abych je měla na treky, kdyby náhodou něco. Nikdy jsme je na výletech nevyužili. No a když jsem je psovi zkoušela, tak jsem si taky říkala, že to bude problém, pokud budou potřeba, že to nedá. Chodil v nich úplně stejně jako ti psi ve vtipných videích a po chvíli se je snažil hned sundat.

No a nedávno měl pes stržený polštářek a tak jsem botu vytáhla. No nejdřív v tom moc chodit nechtěl a taky skákal po třech. Ale na procházce na botu po chvíli úplně zapomněl a chodil normálně, na zahradě ho stačilo trochu zabavit, odvést pozornost a taky dobrý. Doma jsem mu dávala na chvíli po namazání jen ponožku, a tu neřešil už vůbec.

Takže bych to určitě alespoň zkusila. A ještě bych podotkla, že i ty psí boty se dělají v různém provedení, různě kvalitní a různě pohodlné.

A to se jedná jen o procházky? Tam si ten dráp brousí? Zkusila bych tu botu nasadit automaticky pokaždé když půjdete na procházku, bez keců, bez divadýlka. Prostě stejně jako nasadím obojek tak nasadím i botu a jdeme... Mě to pes asi při třetí procházce už neřešil vůbec.

7.5.2021 19:02

Píšou změřit šířku tlapy, když pes stojí (mírně se roztahují prsty). Takže já psa postavím a krejčovským to vezmu přes nejširší místo. Ovšem až se pán vyspí.

Když psa postavím na metr (velký polštářek na metru) a změřím největší obvod "přes prsty" tak naměřím 24 cm. Ale nakolik je to reprodukovatelné měření - netuším.
Kolik let je vlkodávkovi??

7.5.2021 19:08

marcelaamax napsal(a):
Já mám doma preventivně boty, nějaké z mushogo, ale obyčejné. Vzala jsem je fakt jen pro jistotu abych je měla na treky, kdyby náhodou něco. Nikdy jsme je na výletech nevyužili. No a když jsem je psovi zkoušela, tak jsem si taky říkala, že to bude problém, pokud budou potřeba, že to nedá. Chodil v nich úplně stejně jako ti psi ve vtipných videích a po chvíli se je snažil hned sundat.

No a nedávno měl pes stržený polštářek a tak jsem botu vytáhla. No nejdřív v tom moc chodit nechtěl a taky skákal po třech. Ale na procházce na botu po chvíli úplně zapomněl a chodil normálně, na zahradě ho stačilo trochu zabavit, odvést pozornost a taky dobrý. Doma jsem mu dávala na chvíli po namazání jen ponožku, a tu neřešil už vůbec.

Takže bych to určitě alespoň zkusila. A ještě bych podotkla, že i ty psí boty se dělají v různém provedení, různě kvalitní a různě pohodlné.

A to se jedná jen o procházky? Tam si ten dráp brousí? Zkusila bych tu botu nasadit automaticky pokaždé když půjdete na procházku, bez keců, bez divadýlka. Prostě stejně jako nasadím obojek tak nasadím i botu a jdeme... Mě to pes asi při třetí procházce už neřešil vůbec.

když tam já vidím jeden rozdíl ve věku a zdravotním stavu psa. Špatně chodící mamut nemůže skákat po třech, nemůže vypadat "jak ve vtipných videích" - protože si zhorší už tak nedobrý stav.
Jediná cesta je preventivní učení ve věku, kdy to nevadí - ale já to nedělala. U Betky asi bohužel... jako psí seniorku už jsme ji na botu naučit nedokázali, i když jsme to zkoušeli několikrát. Venku, na oblíbených místech... nepomohlo to.

7.5.2021 19:14

když tam já vidím jeden rozdíl ve věku a zdravotním stavu psa. Špatně chodící mamut nemůže skákat po třech, nemůže vypadat "jak ve vtipných videích" - protože si zhorší už tak nedobrý stav.
Jediná cesta je preventivní učení ve věku, kdy to nevadí - ale já to nedělala. U Betky asi bohužel... jako psí seniorku už jsme ji na botu naučit nedokázali, i když jsme to zkoušeli několikrát. Venku, na oblíbených místech... nepomohlo to.

Xerxová, Vy mi berete písmena z klávesnice
To je přesně ono, jakmile by zkusil tu nohu vynechat, jde k zemi a to není dobré. Když mu to v zimě ujelo na ledovce a rozbil se, deset minut ležel a nechtěl se pohnout.
Má už osm a pár měsíců.

Marcelo, největší problém jsou ty procházky. Přesuny na louku a hlavně návrat z ní. Doma je spoustu času na trávě, na pelechu, tady problém není.

7.5.2021 19:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jasně, no. Já tím spíš chtěla říct to ,že jsem to taky nikdy neučila, a pes to přesto zlvádnul, i když jsem na 90% předpokládala, že to nepůjde. Ono šlo asi taky o to, že to bylo bolestivé a on brzy zjistil, že mu to pomůže. Ale samozřejmě každý pes je jiný a bude reagovat jinak.

7.5.2021 19:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Marcelo, největší problém jsou ty procházky. Přesuny na louku a hlavně návrat z ní. Doma je spoustu času na trávě, na pelechu, tady problém není.

No a na ty procházky už jste mu zkoušela něco na tu nohu dát? Nebo nějaké to obvazování atd proběhlo jen doma? Já mám takovou zkušenost, že spoustu psů takové věci řeší doma, když je čas to řešit, když se kolem toho dělá právě to divadlo atd... ale když se to psovi prostě dá až na tu procházku a neřeší se to, tak je to většinou nakonec v klidu...

Si pamatuji, jak kamarádka potřebovala psovi dávat botu, když měl stržený dráp a byla zoufalá, že to prostě nejde, že to okamžitě serve, vyvádí. No jo, jenže ona mu to vždycky nasadila na zahradě předtím, než šli ven. Pes vyváděl, řádil, dostával kázání, že si to musí nechat, pak to zkoušela přes pamlsky, že teda jako po dobrém a nic... Takže se ze nehnuli ze zahrady a na procházku se nedostali. A když jsem jí říkala, ať mu tu botu prostě nandá za vrátkama, dělá jakože nic a normálně jde, tak pak volala nadšená, že paráda, že pes chodí a botu neřeší .

Takže bych to minimálně zkusila.. Ale s ohledem na to zdraví, na upadnutí, jak jste psala.. Tak nevím no. Jedině ho ze začátku fakt nějak jistit?

7.5.2021 19:25

Marcelo, dráp jsem objevila dneska. Po procházce, takže zatím žádné obvazování a navlékání ponožky nebylo. Vycházím z dřívějších zkušeností a tak nějak předpokládám, že jeho averze k čemukoliv, co se na něj lípne, nezmizela. Ale třeba mě mile překvapí.

7.5.2021 19:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak uvidíte, dejte vědět

Já bych o tomhle mohla zrovna vyprávět, pes nesnáší cokoli s čím se k němu přiblížím a chci ho tím nějak "ošetřovat" , problém jsou i různé kapky, spreje.. Ale k mému překvapení tohle zrovna zvládnul v pohodě, tak třeba to u vás taky nebude tak zlé.

7.5.2021 19:32

ponožka nepomůže - šmatlavých osmdesát kilo prošoupe rychle i tu "zaručeně kvalitní" koženku i neoprén pod ní. Night chodil (rozhodně nekulhal, nešoupal drápama) v botě (jen venku) dva dny a bota je na několika místech hodně odřená (spíš prodřená). A to jsme střídali dvě. Takže když už objednat botu na obra, tak co nejodolnější

7.5.2021 19:36

Ale ono právě není moc z čeho vybírat. Při jeho velikosti. A jak říkáte, obávám se, že ji prošoupe do pár dní, pokud nysme chodili obvyklé trasy.

7.5.2021 19:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jojo volila bych asi taky něco odolnější, tady mají docela výběr https://eshop.mushgo.cz/boticky-pro-psy-a-pece-o-tlapky/ ...U některých píšou, že jsou vyloženě do náročného terénu na tvrdý kamenitý terén a štěrk... Ale víc neporadím. My máme fakt nějakou úplně obyčejnou, sice drží, ale pes v ní chodil jen po trávě na louce a nešoupal...

7.5.2021 19:51

Díky za odkaz. Tam se mi nejvíc líbí ty zimní. Mají totiž podrážku jakoby přetaženou přes drápy, což by mohlo ustát právě ten oděr. Ale stojí zeda raketu.

7.5.2021 20:05

Co tohle https://www.lekarna.cz/boticka-ochranna-hurtta-outback-boots-xxl-cerna-2ks/

Díky, napíšu jim o rozměry. Oni totiž většinou ty XXL mívají pro labradory. Což pro mě není XXL pes Takže přeměřím tlápotu a podle toho uvidím. Ovšem cenou jsou mnohem zajímavější.

7.5.2021 20:13

7.5.2021 20:17

Tady píší víc rozměrů.. https://petdiscont.cz/produkt/194397-boticka-ochranna-hurtta-outback-boots-xxl-cerna-2ks

Mají tam docela zajímavé botky.. Buster a tohle, mě zaujal materiál - houndtex.. asi nechci vědět, co to je :-)
https://petdiscont.cz/produkt/10015-boticka-ochranna-gumova-se-zpevnen-slapkou-velka

Bohužel o kvalitě těch výrobků nevím nic.
(objednat tři modely, dva poslat zpět)

7.5.2021 20:17

Když se podíváte na Mushgo na botičky od Ruffwear, mají vibramovou podrážku, tak je tam k vytištění měřidlo velikostí.

7.5.2021 20:19

Díky za odkazy, mám co studovat.

Pokud Xerxovic botka nic moc nevydržela, tak tudy cesta nepovede. Když už, tak ať trochu vydrží.

Odetto díky! To potřebuju!

Ty Hurty pro dogy a leonbergery mají šířku 8 cm. To by mohlo stačit.

7.5.2021 20:26

Ty vysoké Buster bootie od Kruuse .. cena za jednu botičku.. sice je zajímavé, že jsou to dlouhatánské botky, ale.. osm stovek za jednu botičku.. mají pěkně napsané rozměry ale :D Na konci videa je retrívr, tak nevím.. ale už mi ty ceny přijdou mimo.
https://www.vaschovatel.cz/97640-boticka-ochranna-buster-bootie-hard-xl-fialova.html
https://www.youtube.com/watch?v=3AMikUNnFVQ&ab_channel=KRUUSEcom

7.5.2021 20:30

Ty vysoké Buster bootie od Kruuse .. cena za jednu botičku.. sice je zajímavé, že jsou to dlouhatánské botky, ale.. osm stovek za jednu botičku.. mají pěkně napsané rozměry ale :D Na konci videa je retrívr, tak nevím.. ale už mi ty ceny přijdou mimo.
https://www.vaschovatel.cz/97640-boticka-ochranna-buster-bootie-hard-xl-fialova.html
https://www.youtube.com/watch?v=3AMikUNnFVQ&ab_channel=KRUUSEcom

Ty zimní na MushGo stojí 1800/pár. Masakr.

Tyhle vysoké určitě nebudu ani zkoušet.

7.5.2021 20:32

zadní tlapky má NIght 8 cm a přední přes 9 cm...

7.5.2021 20:38

Ty zimní na MushGo stojí 1800/pár. Masakr.

Tyhle vysoké určitě nebudu ani zkoušet.

Mají je ještě v poloviční "výšce", ale teda.. pořád je to lepená guma k hadru dvacet centimetrů spotřeba a cena jak za stan pro čtyřčlennou rodinu :D

Myslíte, že kdyby dostal 2 nebo 4 boty, tak se bude tvářit stejně? Vyzkoušela bych to na ponožkách nebo tak, jestli mě bude nenávidět,
jako že když bude mít obuté 4 nohy, tak nebude skákat po třech.
Já ho teda nechci podceňovat :D ale třeba..
V tomto mám štěstí na psa praštěného, obléknu megyně triko, čepici, botu, je jí to jedno. Jenže nemá dlouhé chlupy, teoreticky to ty psy může tahat? Umělotina se může "lepit"?

7.5.2021 20:41

No, řeknu to takhle - za 4 boty fakt čtyřku nedám Koupím dvě, zkusím je nasadit naráz a doufám, že nejhorší reakce bude, že zůstane stát.

7.5.2021 20:44

Každopádně bych to zkoušela na ponožku a netrhala visačky pro případ okamžitého návratu do krámu. A zkusila bych Hurtta, to není úplně šmejd, jejich výrobky, přinejhorším to vrátím hned..
Ještě mě zaujaly Manmat recenze, ale není to pevná bota..
https://eshop.mushgo.cz/manmat-boticky-komfort/

7.5.2021 20:51

Tyhle vidím na jedno šoupnutí. Ono při váze Pana Psa to fakt není jen tak. Ta váha na zadních je a když to vezme o zem, tak takovouhle ponožtičku musí protrhnout na první dobrou.

7.5.2021 20:59

zase ty Trixie jsou ohebné - a dobře se přizpůsobí tlapce. A sice jsou po dvou dnech odřené - ale to bylo po celodenním chození a lítání a skákání temperamentního dementa po kamení a trnité krajině Chorvatska...

7.5.2021 21:02

To je fakt, magor to není. Je to rozvážný důstojný starý pán 😉. Ale drhne asfalt, vážně to botky dají? Ja vím, že to nemůžete vědět, je to taková řečnická.

7.5.2021 21:28

marcelaamax napsal(a):
No a co tu botku ještě něčím "omotat"?

Tohle celkem drží https://www.vseprozvire.cz/pes/obinadlo-adhezivni-elasticke-vet-flex-10cm-x-4-5m-smes-barev/?gclid=Cj0KCQjwytOEBhD5ARIsANnRjVhiTJtmQtJ272QWaOadexzr8jvuy17fJ3ecL_k2649BOymqU-w9JLIaAnykEALw_wcB a stojí to pár korun.

To je coban. Lepí se to na sebe a docela dost se utahuje. Na psí noze to drží samo, ale nesmí to sníst, no :-) A jako nikdo mi to nevěří, ale megý zelený sundávala a červený nechala být.
Tam u těch "ponožkových" lidé říkají, že v tom pes běhá, já nevím, live jsem měla v ruce jen tu Trixie a to je šmejd..

7.5.2021 21:29

Taky řešení. No, uvidí se. Jako naše procházky fakt už nejsou zdaleka ani hodinové. Tak abysme se na ně nevypravovali dýl, než pobudeme venku

Fakt moc děkuju všem za nasměrování a rady.

7.5.2021 21:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

To je coban. Lepí se to na sebe a docela dost se utahuje. Na psí noze to drží samo, ale nesmí to sníst, no :-) A jako nikdo mi to nevěří, ale megý zelený sundávala a červený nechala být.
Tam u těch "ponožkových" lidé říkají, že v tom pes běhá, já nevím, live jsem měla v ruce jen tu Trixie a to je šmejd..

No nemusí se to zase tak utahovat, drží to i volnější.. Já to používám na coursing. A taky jsem si s tím udělala pěknou ostudu, když jsem tím psovi "převázala" kanylu z veteriny po tom, co si v autě sundal ten původní od nich... No jo, jenže jsem to utáhla tak, že když jsme pak jeli na kontrolu, tak pes měl "sloní nohu", chudák

Ale já jsem myslela to nedat přímo na tlapu, ale omotat tím až tu botu, aby se tolik neošoupala.

7.5.2021 21:40

Aha, Walker existují dvoje .. Trixie nekvalita nanic ponožka a lepší tyhle:
Walker neopren active a to už vypadá lépe. Nebo Kerbl active.
A pak Nobby runners a runners mesh. Asi si je koupím, mají i v červené.

7.5.2021 22:11

Netuším, po jakých trasách se psem trajdáte, ale jestli jsou nějaké delší bloky mimo trávu a jiný měkký podklad, tak bych mu prostě navlékla botu a jela na pamlsky. Nej humus, co se dá rozdělit na půl cm kousky, jsou třeba střívka, jestli mu jedou. Většina psů si časem zvykne na všechno.

8.5.2021 06:17

poslední můj názor - nešla bych do (drahých) bot s pevnou tvarovanou podrážkou - ten pes špatně chodí, vyvažuje stabilitu a podle mě změna postoje tlapátek ho rozhodí.
Nic bych neomotávala - dodá se další "hrbolatá" nesourodá vrstva - a navíc manipulace s tlapami se prodlouží. Obouvat špatně stojícího mamuta znamená nutit ho stát na třech... a zase ho bude bolet celý pes... a je riziko, že se na třech neudrží (pokud obouvám zrovna nejzdravější nohu)
Když je u materiálu napsáno odolný - tak věřte, že existují hodně odolné textilie proti prodření či proříznutí. I takové inzerují u různých botiček (standardně se používají třeba na neproříznutelné rukavice)
Šla bych do co nejměkčích botek maximálně se zpevněnou špičkou nějakou koženkou či nástřikem gumy. A vyzkoušela, zda vůbec pes bude postup obouvání a nošení akceptovat. A teprve pokud vše půjde dobře a Pan Pes bude botky akceptovat, šla bych do drahých a sofistikovaných produktů.

8.5.2021 08:00
janaa

XXX.XXX.10.173

Já kupovala botičky z eshop pro mushery, ty normální že zveracu hned padaly. V tehle mi nechodila dvoudenní zkoušky

8.5.2021 09:07

Tak tlapajzna má 10 cm. Mu snad koupím dětské capáčky 😲

8.5.2021 09:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak ono je pravda, že v těch botech běhají psi musherů v různých terénech a hlavně i ve velké rychlosti a x kilometrů. Takže ta bota sama o sobě něco vydržet musí. Jenže problém by mohl být v tom, že při chůzi/běhu "zdravého" akčního psa je ta bota zatěžovaná přesně tak, jak být má. A tady v tom případě se bude šoupat něco, co se při normálním pohybu nešoupe, a to už by mohl být problém..

Já bych tady asi opět doporučila paní Levíčkovou (z mushgo, co jsem dávala odkaz) a zkusila bych se zeptat jí. Prostě ji narovinu popsat k jakému účelu botu chcete. Myslím si, že by mohla poradit i konkrétní výrobek, který by tohle ustál.

Edit.: aha tak až teď čtu, jak má velkou tlapajznu. Ale stejně bych se zkusila zeptat, za to nic nedáte

8.5.2021 09:50

Líná huba, holé neštěstí. Chystám se v pondělí na velký průzkum trhu

Jinak máme za sebou dvě prochajdy, kdy psa silou tlačím na travnaté plochy. Je to boj, protože je to způsobně vychované zvíře, zvyklé chodit po chodníku. A každé škrtnutí nohou na betonu mi teď navozuje husí kůži.
A Pan Pes se tváří jakože pohodinda největší.

8.5.2021 10:23

Líná huba, holé neštěstí. Chystám se v pondělí na velký průzkum trhu

Jinak máme za sebou dvě prochajdy, kdy psa silou tlačím na travnaté plochy. Je to boj, protože je to způsobně vychované zvíře, zvyklé chodit po chodníku. A každé škrtnutí nohou na betonu mi teď navozuje husí kůži.
A Pan Pes se tváří jakože pohodinda největší.

Možná je to blbost, ale když se dívám na psí boty, některé vypadají jen jako pytlíček se suchým zipem. Nestálo by za to zkusit něco podobného spíchnout doma? Myslím kvůli vyzkoušení, zda pes zvládne mít něco na tlapách. I kdyby to mělo vydržet jen pár procházek.
Pokud se to osvědčí, pak už budete vědět, že má smysl investovat do dražších. Ať už konfekčních, nebo klidně ušitých na míru.

8.5.2021 10:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ale zase je otázka to, jestli třeba právě jen takový ten pytlíček nebude psovi vadit, bude nepříjemný, ale třeba lépe tvarovaná bota, lépe sedící, by mu tak nevadila?

8.5.2021 10:37

marcelaamax napsal(a):
Ale zase je otázka to, jestli třeba právě jen takový ten pytlíček nebude psovi vadit, bude nepříjemný, ale třeba lépe tvarovaná bota, lépe sedící, by mu tak nevadila?

Zas ale ty botky, co mají zpevněnou podrážku, můžou vadit změněnou výškou došlapu. Vždycky bude nějaké ale.

Já bych to asi nejdřív nějak zkusila, ať už s pytlíčkovou botkou, nebo s ponožkou. A pak by se vidělo dál.

8.5.2021 11:09
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak tlapajzna má 10 cm. Mu snad koupím dětské capáčky 😲

To jsem chtěla napsat Workovi ta bota očividně pomáhá, chodí s ní mnohem líp a i když mu ji třeba jen tak po zahradě nedám, vidím, že jde líp, asi ho vážně bolí ten sedraný nebo prasklý polštářek.

23.6.2021 20:11

Tak aktualizace. Psovi nakonec vyrobila botu šikovná kamarádka. Na procházku s ní chodil. Díky bohu nedělal hysterku, ale nadšení se taky nekonalo.

No a před dvěma dny mu tlapa natekla. Hlavně prst kolem toho obroušeného drápu. Konzultovala jsem s vet, chladila, desinfikovala. Dneska ráno už se nepostavil, packu dvojnásobnou. Vylákala jsem ho na snídani, skákal po třech, což druhá zadní nedala, takže upadl a nemohl se zvednout.

Takže vet přijela, napíchla a vymačkala spoustu hnisu. A jak to vymačkávala,zjistila, že prst má zlomený.

Tak nám držte palce, ať to aspoň nějak dopadne a Pan Pes se časem rozchodí.

23.6.2021 20:36

Tak aktualizace. Psovi nakonec vyrobila botu šikovná kamarádka. Na procházku s ní chodil. Díky bohu nedělal hysterku, ale nadšení se taky nekonalo.

No a před dvěma dny mu tlapa natekla. Hlavně prst kolem toho obroušeného drápu. Konzultovala jsem s vet, chladila, desinfikovala. Dneska ráno už se nepostavil, packu dvojnásobnou. Vylákala jsem ho na snídani, skákal po třech, což druhá zadní nedala, takže upadl a nemohl se zvednout.

Takže vet přijela, napíchla a vymačkala spoustu hnisu. A jak to vymačkávala,zjistila, že prst má zlomený.

Tak nám držte palce, ať to aspoň nějak dopadne a Pan Pes se časem rozchodí.

achjo, držte se - tohle s ohledem na věk a hmotnost psiska nemusí být sranda. Držím palce, ať se podaří prst zaléčit a ještě na procházky vyrazíte.

23.6.2021 21:18

Kvůli strženému drápu a že potom narostlo něco, co dráp už moc nepřipomínalo a pořád se to odíralo jsem nechala po dohodě s vetem nebožce prst na zadní noze amputovat. Byl to krajní prst, docela dost stehů, amputace se dělá vysoko, rekonvalescence skvělá, i když fena už byla letitá. Feně jsme pak říkali tříprsťák. botičkou jsme to taky řešili...obyč trixie na dva suché zipy, používaná v zimě, aby se prst neodíral o zmrzlý sníh a led. držela skvěle.
Edit:současná fena má velmi uhoblované drápy na předních, ty prostřední dva, zatím to nezlobí...jeden až do dřeně.

23.6.2021 21:31

U nás je dráp ohoblovaný taky na dřeň. Ale není stržený, zatržený, nic. Ten zánět je z té zlomeniny. Amputace nevím. Jde o jeden z prostředních prstů. Bojím se narkózy, bojím se rekonvalescence. Já už se prostě bojím všeho 😟

9.7.2021 12:48

Tak opět aktualizuji. Prst je opakovaně zanícený. Vetka přijede, píchne, vymačká (asi nemusím popisovat, jak příjemné je mačkání zlomeného prstu), vyčistí a za pár dní se začne znovu podebírat. Takže dneska už do toho udělá řez, vypláchne, pohledá případnou osinu a aplikuje enzymy.
Nic příjemného to nebude a psa je mi strašně líto. Ptala jsem se na opíchnutí před tím říznutím a vysvětlila mi, že opíchání prstu ho bude bolet víc, než samotný řez. Tož jí věřím. Co mi zbývá?

Verun, i na tu amputaci už došla řeč. Vet prohlásila, že být jiná situace (pes mladší a zdravější), už by prst neměl. Na rovinu řekla, že v jeho věku a stavu se dost obává narkózy. Nicméně, prst už nesroste. To je prakticky vyloučené. Prioritou teď je minimalizovat bolest, tedy odstranit zánět.

Nějak se to všechno s.e.r.e.

9.7.2021 13:03

Tak opět aktualizuji. Prst je opakovaně zanícený. Vetka přijede, píchne, vymačká (asi nemusím popisovat, jak příjemné je mačkání zlomeného prstu), vyčistí a za pár dní se začne znovu podebírat. Takže dneska už do toho udělá řez, vypláchne, pohledá případnou osinu a aplikuje enzymy.
Nic příjemného to nebude a psa je mi strašně líto. Ptala jsem se na opíchnutí před tím říznutím a vysvětlila mi, že opíchání prstu ho bude bolet víc, než samotný řez. Tož jí věřím. Co mi zbývá?

Verun, i na tu amputaci už došla řeč. Vet prohlásila, že být jiná situace (pes mladší a zdravější), už by prst neměl. Na rovinu řekla, že v jeho věku a stavu se dost obává narkózy. Nicméně, prst už nesroste. To je prakticky vyloučené. Prioritou teď je minimalizovat bolest, tedy odstranit zánět.

Nějak se to všechno s.e.r.e.

Věřte jí. Kuchali mi takhle prst a tu lékařku s mezokainem nebo co to bylo, budu proklínat navždy. Je to zbytečné, opravdu to bolí, nejen ta jehla, to neva, ale jak se tam ta tekutina tlačí, skoro bych přísahala, že to dře o kost, podle mě se už tou jehlou trefila, kam neměla.. No prostě..
A přitom když něco hnisá, je to vlastně jako že mrtvé, takže se to dá omýt, strhnout, vypláchnout. Bolí jen to, co je živé, takže po okrajích opatrně, ale jinak se nemusíte bát. Navíc i Pan Pes ví, že mu chcete pomoct, a vážně to Vás bolí skoro víc než psa a jeho to opravdu nebolí tak, jak to vypadá.
Dá se tam nějaký drén, možná lék, znehybní nožička, rozmazlovat a bude to dobré :)

9.7.2021 13:14

Citujete doktorku s tím umrtvováním. A mě jste tím vážně uklidnila. Fakt a díky moc.

Jeho hlavně bolí ten samotný zlomený pitomý prst, když se vymačkává hnus, protože se u toho nutně drtí právě ta zlomenina. A máte pravdu, možná to bolí víc mě, než jeho. Je to drsňák, ale u toho vymačkávání fakt protestoval.

Nožička znehybnit nejde. Ve chvíli, kdy přestane chodit, tak končíme. Jednak začne natékat celá tlapa a druhak bez pohybu to není život. Takže byť teď jen šmatláme po zahradě, tak pořád chodí a chodit musí. Ležák být nemůže.

Mně postačí, když to bude relativně dobré, jako je to ve dnech, kdy není prst zanícený. To mě Pan Pes držkováním usilovně přesvědčuje, že se fakt můžeme vypravit na prochajdu.

9.7.2021 13:38

Citujete doktorku s tím umrtvováním. A mě jste tím vážně uklidnila. Fakt a díky moc.

Jeho hlavně bolí ten samotný zlomený pitomý prst, když se vymačkává hnus, protože se u toho nutně drtí právě ta zlomenina. A máte pravdu, možná to bolí víc mě, než jeho. Je to drsňák, ale u toho vymačkávání fakt protestoval.

Nožička znehybnit nejde. Ve chvíli, kdy přestane chodit, tak končíme. Jednak začne natékat celá tlapa a druhak bez pohybu to není život. Takže byť teď jen šmatláme po zahradě, tak pořád chodí a chodit musí. Ležák být nemůže.

Mně postačí, když to bude relativně dobré, jako je to ve dnech, kdy není prst zanícený. To mě Pan Pes držkováním usilovně přesvědčuje, že se fakt můžeme vypravit na prochajdu.

..držte se...

9.7.2021 14:28

Myslím, jestli tam nejde nějak napasovat destička, dlaha, bota, no je to blbé, ale jinak je to jasné, chodit musí, já vím, no a co já, když Pan Pes velí ven, tak co my si tady to, breptáme :-)

9.7.2021 14:30

Napasovat tam nejde nic, proto to taky nesroste.
Každou chvíli by tu měla veta být, mám připravené úplatky pro psa i pro ni. Pro psa párky, pro vet víno. Který mám chuť otevřít a na dva zátahy stáhnout

9.7.2021 14:33

Espiro, myslím na Vás a držím palce. Buďte silná - dodáte odvahu i Panu Psovi.

9.7.2021 15:05
Terven

XXX.XXX.110.191

Taky držím Panu Psovi palce.

9.7.2021 15:24

Tak jsme to zvládli. Prst se říznul, objevila se kapsa plná tekutiny, která se tvoří kolem té zlomeniny. Takže žádná osina, ani hnisavý zánět.
Vymačkalo se co se dalo, Pan pes u toho vdechnul hromadu párků, jednou nás obě skoro odnesl, ale zvládnul to skvěle. Zasloužil by svatozář.

No a já budu dvakrát denně tu kapsu plnit Tenazymem, udržovat ji otevřenou a převazovat.

9.7.2021 15:27

s tímhle bych už zacházela opatrně a chtěla bych rtg a když už to bylo otevřené, měla se z toho vzít kultivace na bakteriologii.

9.7.2021 15:35

Bodlinko, věřím že vet ví, co dělá. Má moji důvěru, ne slepou, ale má. Pes není ve stavu, abych ho dostala na RTG, manipulace s ním není jen tak a vet není koňská, aby mi ho blejskla přenosným. A co myslíte, že by RTG ukázal? Kromě zlomeniny prstu? Abych se na to příště doktorky zeptala.

9.7.2021 16:12

Bodlinko, věřím že vet ví, co dělá. Má moji důvěru, ne slepou, ale má. Pes není ve stavu, abych ho dostala na RTG, manipulace s ním není jen tak a vet není koňská, aby mi ho blejskla přenosným. A co myslíte, že by RTG ukázal? Kromě zlomeniny prstu? Abych se na to příště doktorky zeptala.

třeba lýzu kosti z důvodu nádoru. to by opravdu chtělo vyloučit, protože kosti se jen tak nelámou a dokonce do kostí jen snadno neleze zánět, prostě aby člověk neléčil něco konzervativně neřešitelného.

no a kultivace, to je snad jasné. všechny bakterie, které bydlí v kostech, chcete znát a chcete je léčit. tenazym je fajn, ale na hnisavý zánět kosti už nikoliv.

9.7.2021 16:26

Chápu a díky. Proberu to s doktorkou. Nádor mě vůbec nenapadl, protože jeho chůze si o pochroumání nohy vyloženě říkala.
Jako teď ta zdravá noha. Občas pes zůstane stát na ohnutých prstech. Snad o tom ani neví. Musím do něj strčit, aby si přešlápnul. A laicky bych řekla, že tímhle si prst zlomit může. Ovšem oslabení kosti nádorem to nevylučuje, to je mi jasné.
Prodebatuji to s doktorovou.

9.7.2021 21:16

Ach, to jsou trápení pro nádhernýho pana psa.... :(
No tak držím palce, ať se to podaří stabilizovat....

"Občas pes zůstane stát na ohnutých prstech."
Bodlinka nebo někdo jiný určitě vysvětlí líp, ale tohle u našeho psa zkoušel vet a vyvodil z toho, že jednoduše signál z tlapy do mozku a zpět do tlapy nedojde správně. Narušený nervy, u našeho psa byly na rtg viditelný výstupky na páteři, a to dělalo horší chůzi, horší rovnováhu, horší vstávání.

9.7.2021 21:19

Espiro nebožce bylo cca 12 let, když přišla o prst, možná i už spíš ke třinácti, na stará kolena chudák ještě odevzdala co mohla, včetně "nádoru" velikosti husího vejcete pod spodní čelistí, narostlo to během tří měsíců, ale bylo to tam delší dobu v podobě malé zatvrdlinky.

10.7.2021 00:48

Bodlinka nebo někdo jiný určitě vysvětlí líp, ale tohle u našeho psa zkoušel vet a vyvodil z toho, že jednoduše signál z tlapy do mozku a zpět do tlapy nedojde správně. Narušený nervy, u našeho psa byly na rtg viditelný výstupky na páteři, a to dělalo horší chůzi, horší rovnováhu, horší vstávání.

Vím, že je to od páteře, to už mi bylo vysvětleno. Stáří je na hovno...

10.7.2021 07:43

Vím, že je to od páteře, to už mi bylo vysvětleno. Stáří je na hovno...

držte se... Stáří u mamutů komplikují jejich kila... nosit se nedají, pomoci jim jde jen trošku...
Sama začínám občas Nighta pozorovat víc, než je zdrávo... Ale záda drží, pohyb je zatím skoro dokonalý... tak snad tu osmičku dáme. Moc bych mu to přála, ale co si budeme povídat - doga nebo vlkodav, ty průměrné věky jsou děsné... Podrbejte Pana Psa - je skvělý

10.7.2021 07:47

na tyto "první neurologické příznaky" nám hodně pomáhá Milgamma N - je to komplex béček.

10.7.2021 08:03

ještě dodám, že botky s námi jezdí trvale v ruksakové "lékárničce" - a když jsem je jednou jedinkrát použila - NIghtovi (urazil si dráp u moře), tak v ní ihned suverénně chodil, plaval... jen jsme je střídali (jedna se sušila a druhá byla na noze). Jen tedy Nightovi se největší bota vejde tak tak na zadní tlapátka - na přední bych je nenarvala ani náhodou. Takže úrazy na přední se stát nesmí...
Některý pes se smíří s botou ihned, druhý ani při problémech a pomalém zvykání. prostě jsme to bábě nemohli udělat, vzít jí radost z procházek.

a šla mu botka k pleti

Botka vidět není, ale fotka je fakt dokonalá, Night je dokonalý! 🥰 Z fotky by byl krásný obraz, pokud jste toho příznivec...mám doma z fotky bývalého psa obrazy dva a občas si s ním povídám, dává na nás pozor 🐶🌷

10.7.2021 08:08

Tak jsme to zvládli. Prst se říznul, objevila se kapsa plná tekutiny, která se tvoří kolem té zlomeniny. Takže žádná osina, ani hnisavý zánět.
Vymačkalo se co se dalo, Pan pes u toho vdechnul hromadu párků, jednou nás obě skoro odnesl, ale zvládnul to skvěle. Zasloužil by svatozář.

No a já budu dvakrát denně tu kapsu plnit Tenazymem, udržovat ji otevřenou a převazovat.

Tak z toho mi běhá mráz po zádech....jste dobrá 👍a Váš vlkodávek taky..Pan Pes vypadá zmoženě nebo naštvaně....ať se nožka brzy zahojí a ještě si poběhá po světě 🙏🌷

10.7.2021 08:11

Díky všem. Máte pravdu, tekutý obvaz nevyřeší ten mechanický obrus. To asi nevyřeší ani ponožka, ale budu muset pořídit botky. Zkušenost z minula (prasklý polštářek) byla rychlá. Když jsem mu ji obula, odmítal na nohu stoupnout a skákal po třech. A to je teď nereálné. Tehdy to byl mladík, dneska by se rozplácnul a rozbil při prvním poskočení.

Musím doufat, že zmoudřel (jako Worka ) a vezme je na milost, jinak jsme v háji.

Megí, tak tragické, aby potřeboval nadnášet, to zatím není. On se prostě cestou domů začne courat a ty nohy spíš jakoby líně táhne, žádné podklesávání. Naštěstí.
Ale jako pobavila jste mě, nic ve zlém, když jsem si představila, jak Pana Psa přenáším na trávník Má bratru 75 kilo.

Než přijdou botky, budu ho vláčet výhradně po trávě, ale to taky nejde bez výjimky. Hlavně se nám tím dost omezí trasy, protože přesně jako u Lesní žínky i u nás navezli štěrk na cesty, případně je rovnou zpevnili. Ne, že bysme nacourali kilometry, to už Pan Pes nedá, ale tu naši trasu ještě pořád zvládá a má ji nejradši. Ovšem tu nám "geniálně" zpevnili

Krasavec, prosím pohlaďte ho za mne...🐶🌷

10.7.2021 09:07

Tak z toho mi běhá mráz po zádech....jste dobrá 👍a Váš vlkodávek taky..Pan Pes vypadá zmoženě nebo naštvaně....ať se nožka brzy zahojí a ještě si poběhá po světě 🙏🌷

Je zmožený, to ta tepla. Naštvat se snad ani neumí.

Převazy zvládám se zatajeným dechem. Strčit tu stříkačku dovnitř prstu není nic příjemného, ale on je fakt boží. Jen lehce cukne nohou a pak kouká, co zase tvořím.

10.7.2021 09:09

držte se... Stáří u mamutů komplikují jejich kila... nosit se nedají, pomoci jim jde jen trošku...
Sama začínám občas Nighta pozorovat víc, než je zdrávo... Ale záda drží, pohyb je zatím skoro dokonalý... tak snad tu osmičku dáme. Moc bych mu to přála, ale co si budeme povídat - doga nebo vlkodav, ty průměrné věky jsou děsné... Podrbejte Pana Psa - je skvělý

Nightovi táhne osmý? Jestli ano a v plném zdraví, tak paráda.

10.7.2021 11:34

Nightovi táhne osmý? Jestli ano a v plném zdraví, tak paráda.

Nightovi bude za tři týdny sedm a půl. Před rokem se ozvala záda (RTG nic moc), občas v té době snědl nějaký ten lék na bolest - ale už od zimy neměl ani jeden, a dostává jen koňský Alavis a občas kúru Milgammy. Ťuk, ťuk... raději to zaklepám. Deset kiláků v terénu žádný problém, doma dělá povaleče - ale aktivního - nic se bez něj neobejde. Teď tu byl přes týden vnuk, takže si pes neodpočinul - dnes je mrtev a dospává. Má klidový den, nikam ho nepotáhneme

10.7.2021 16:20

Pan Pes je téměř přesně o rok starší.

11.7.2021 22:17

Co tlapina? Hojí se? 🙏🌷

12.7.2021 07:39

Co tlapina? Hojí se? 🙏🌷

Nehojí. Ani moc nemůže, protože do toho dvakrát denně vrtám tou pastou.
Zatím efekt ani nečekám, doktorová říkala, že to budeme léčit Tenazymem alespoň deset dní, takže prozatím žádný posun.
Nicméně pes chodí, nedržkuje, bolesti snad nemá.

15.7.2021 18:06

Nehojí. Ani moc nemůže, protože do toho dvakrát denně vrtám tou pastou.
Zatím efekt ani nečekám, doktorová říkala, že to budeme léčit Tenazymem alespoň deset dní, takže prozatím žádný posun.
Nicméně pes chodí, nedržkuje, bolesti snad nemá.

Pořád mám v hlavě šedou tlapičku 🐾 🧐 až bude posun, pochlubte se ✊

16.7.2021 07:30

Díky Vahine
Já mám šedou tlapičku v hlavě pořád
Posun... no, moc bych neřekla. Přijde mi, že stav je setrvale stejný. Pořád ošetřujeme, pořád cpeme Tenazym. Tekutina už se teda netvoří, tak snad je to na dobré cestě.
Pes nevykazuje známky bolesti, kulhání, nic. Přesto je v klidovém režimu, neumím si představit, že bych ho vytáhla na procházku s vědomím, že capá po zlomeném prstě. Myslím, že s klidem na lůžku už se smířil. Vytáhneme opravdu jen paty ze zahrady na alespoň letmé počuchání, když už to nejde dál.

Probrala jsem s vetou rentgen, jak jsem si předsevzala. No, blbé je, že ona ho v ordinaci nemá, takže by to znamenalo nacpat psa do auta (velký, převelký problém) a odvézt někam. Zatím jsem se rozhodla, že tenhle stres mu odpustím.
Taky jsme znovu probraly amputaci a shodly se, že pokud to jde, tak to musíme zkusit dát do kupy bez ní. Samá negativa - psův věk, zdravotní stav, špatný prst. Je to jeden z vnitřních, takže nese víc váhy, než ty krajní, špatně se tam šije rána, pes se obecně špatně hojí. Zkrátka jdeme konzervativní cestou. Zatím.

16.7.2021 08:03

Díky Vahine
Posun... no, moc bych neřekla. Přijde mi, že stav je setrvale stejný. Pořád ošetřujeme, pořád cpeme Tenazym. Tekutina už se teda netvoří, tak snad je to na dobré cestě.
Pes nevykazuje známky bolesti, kulhání, nic. Přesto je v klidovém režimu, neumím si představit, že bych ho vytáhla na procházku s vědomím, že capá po zlomeném prstě. Myslím, že s klidem na lůžku už se smířil. Vytáhneme opravdu jen paty ze zahrady na alespoň letmé počuchání, když už to nejde dál.

Probrala jsem s vetou rentgen, jak jsem si předsevzala. No, blbé je, že ona ho v ordinaci nemá, takže by to znamenalo nacpat psa do auta (velký, převelký problém) a odvézt někam. Zatím jsem se rozhodla, že tenhle stres mu odpustím.
Taky jsme znovu probraly amputaci a shodly se, že pokud to jde, tak to musíme zkusit dát do kupy bez ní. Samá negativa - psův věk, zdravotní stav, špatný prst. Je to jeden z vnitřních, takže nese víc váhy, než ty krajní, špatně se tam šije rána, pes se obecně špatně hojí. Zkrátka jdeme konzervativní cestou. Zatím.

..moc moc držím palce.... pusu na ňufak pesanovi prosím předejte...

16.7.2021 10:25

Díky Vahine

Děláte vše ve prospěch šedé tlapičky s citem a rozvahou👍nedělejte si vrásky, přenechte ostatní přírodě...hlavní je, že se už netvoří ta tekutina, takže to snad i trochu oplasklo....malý, ale jistý úspěch! Vlkodávek je plnoletý a rozumný....zase se někdy ozvěte 😉🌷gratuluju!
I my slavíme malý zdravotní posun...během 14denní dovči jsem zcela odbourala Olivky Degan na motilitu žaludku a střev....měnili jsme pomalu granulky na ty zastudena lisované a zároveň bere homeopatika ...vše pohromadě pomohlo a měla jsem ho hlavně na očích....jéžiši já mám radost! 🙏👍🐾Vypadalo to na celoživotní užívání a žádný šlágr degan není pro organismus...jupíí
Snad se mu srovná ještě štítka, měl blbý výsledky a ještě bude kontrola s 1měs.odstupem..tak zatím 🐾

16.7.2021 10:37

Děláte vše ve prospěch šedé tlapičky s citem a rozvahou👍nedělejte si vrásky, přenechte ostatní přírodě...hlavní je, že se už netvoří ta tekutina, takže to snad i trochu oplasklo....malý, ale jistý úspěch! Vlkodávek je plnoletý a rozumný....zase se někdy ozvěte 😉🌷gratuluju!
I my slavíme malý zdravotní posun...během 14denní dovči jsem zcela odbourala Olivky Degan na motilitu žaludku a střev....měnili jsme pomalu granulky na ty zastudena lisované a zároveň bere homeopatika ...vše pohromadě pomohlo a měla jsem ho hlavně na očích....jéžiši já mám radost! 🙏👍🐾Vypadalo to na celoživotní užívání a žádný šlágr degan není pro organismus...jupíí
Snad se mu srovná ještě štítka, měl blbý výsledky a ještě bude kontrola s 1měs.odstupem..tak zatím 🐾

Taky si užíváte, koukám. I já držím pěsti.
Váš božan bělostný si to zaslouží, aby bylo lépe.

16.7.2021 10:52
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Díky Vahine

Držím palce starouškovi i vám. Proč se sakra v dnešní době nebývalejch možností nedá sehnat nějaká ortézka křížená třeba s dlahou, kterou by mohl nosit, aby se noze ulevilo

16.7.2021 10:59

Díky paní Zrzavá.
Víte co, já už ani nekňučím, ani si nestěžuju, moc nedumám a nevymýšlím. Prostě jen setrvale jedu a snažím se co nejvíc, aby Pan Pes tu finálovou rovinku měl co nejpříjemnější. A upřímně, nejsem si jistá, že by jakékoliv cokoliv, instalované na vznešenou tlapajznu, přijal s povděkem. On byl vždycky sabotér čehokoliv, co se na něj instalovalo. Veškerých bandáží a obvazů, botiček a podobných.
A víte co? Občas mám pocit, že tu tlapu řeším víc, než on

16.7.2021 11:10
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Díky paní Zrzavá.
Víte co, já už ani nekňučím, ani si nestěžuju, moc nedumám a nevymýšlím. Prostě jen setrvale jedu a snažím se co nejvíc, aby Pan Pes tu finálovou rovinku měl co nejpříjemnější. A upřímně, nejsem si jistá, že by jakékoliv cokoliv, instalované na vznešenou tlapajznu, přijal s povděkem. On byl vždycky sabotér čehokoliv, co se na něj instalovalo. Veškerých bandáží a obvazů, botiček a podobných.
A víte co? Občas mám pocit, že tu tlapu řeším víc, než on

Jste přesně taková pánčička, jakou stařík má mít. Vnímavou a chápavou, snažící se, aby - jak hezky píšete ta finálová rovinka byla co nejpříjemnější (moc hezký příměr) Moc přeju, ať je co nejdelší za podmínek, že bude co nejlehčí. Podrbejte ho na šošoli. Pana vznešenýho.

17.7.2021 23:47
elisak

XXX.XXX.194.232

Zrzavci napsal(a):
Držím palce starouškovi i vám. Proč se sakra v dnešní době nebývalejch možností nedá sehnat nějaká ortézka křížená třeba s dlahou, kterou by mohl nosit, aby se noze ulevilo

Taky držim palce, aby se ta packa nějak stabilizovala a pes v pohodě a bez bolestí fungoval. Od úrazu našeho psa tohle nějak hodně blbě nesu. Vzpomenu si co jsme zažívali ty 3 dny, kdy jsme vůbec nevěděli jestli to dá.

On je problém i s ortézou pro psa jako takovou. Já naše problémy s ortézku řešila v jiným vlákně. Po dlouhým průzkumu trhu, jsem zjistila, že rozumný ortézy dělá jen AnyoneGo, ale pro 10kg basenji stejně momentálně nemají a ani neudělají.
My si ortézky nakonec tisknem na domácí 3d tiskárně (1 ortézka nám většinou vydrži tak 2-3 týdny a cena za 1 ortézku je tak 60Kč), ale pro takhle velkého psa to asi fungovat nebude. My jsme měli nakonec jen problém s podrážkou, co tam dát aby to vydrželo a neklouzalo. To jsme tenhle týden konečně vyřešili. Nějakej přitelovo kolega z práce skateboardista, poradil podrážku co si lepí na boty na sjezdy z kopce a brzdí s tím. Teď konečně přišla a dobrý, jen jsem čekala větší výdrž. Nám to vydrží asi tak 3-4 dny, při 5-ti procházkách denně dlouhých cca 1,5km a to má pes jen 10kg. Ale oproti 2 procházkám, co vydržela předešlá guma, je to celkem pokrok. Jen cena nic moc odhadem tak 500Kč/měsíc.

25.7.2021 12:53

Taky si užíváte, koukám. I já držím pěsti.
Váš božan bělostný si to zaslouží, aby bylo lépe.

Espiro, jak to dáváte s Panem Psem? Zlepšilo se to? Občas na Vás myslím, jak se daří vlkodávkovi ....a Vy jste adept na zlatou medaily! Kdepak OH, tady se hraje o pěkný psí důchod 🌷

25.7.2021 14:28

Zdravím Vahine a ostatní. Nechci nic zakřiknout, tak budu šeptat
Je to lepší, otok ustoupil. S Tenazymem jsme skončili, už nešťourám. ATB dobral a teď se jen modlím, aby to takhle relativně dobré zůstalo.
Na druhou stranu, aby nebylo dobrých zpráv moc, tak s teplem se vrátilo mírné zavodnění,srdce se zase ozývá. Ale to zvládneme

25.7.2021 14:41

Je to lepší, otok ustoupil. S Tenazymem jsme skončili, už nešťourám. ATB dobral a teď se jen modlím, aby to takhle relativně dobré zůstalo.
Na druhou stranu, aby nebylo dobrých zpráv moc, tak s teplem se vrátilo mírné zavodnění,srdce se zase ozývá. Ale to zvládneme

..moc držím palce...

25.7.2021 20:04

Tak to se držte!!! Dnes teda zrovna bylo dusno hrozný....zkusit opatrně bylinky na odvodnění? Dokud je Váš šediváček v komfortu, tak to bude fajn...já bych mu přála ještě mnoho mnoho šťastného času s báječnou paničkou 🐾🌷 držíme s Olivkou palce! ✊🐶

3.8.2021 14:08

Dobrý den Espiro, snad se i u Vás ochladilo a Vašemu Panu Psovi je lépěji? Za pár dní frčíme na Slovensko a týden tu nebudu a tak tiše šeptám otázku, jak drápeček a srdíčko?
No a když jsme u drápku, tak si představte, že jsem objevila ve svých věcech dobře zapadlý a zapomenutý celý drápek našeho předchozího pejska...tak je tam takhle už 2 roky! Dám si ho zalit do skla na památku 😪
Oni mu spadly drápky na všech tlapkách v důsledku snížené funkci štítky a ne jednou, neobrousily se jako Vašemu. Jak bral euthyrox, drápky pak narostly a už držely, ale přišly další potíže spojené se stářím...Oliver jde na kontrolu štítky 5.8. Nevite, jestli před odběrem musí být lačný, když ještě nic nebere? Už si to nepamatuju a předtím měl odběry kompletní....děkuju

3.8.2021 14:47

Zdravím Vahine, vážím si vašeho zájmu. Ale musím zase šeptat, jo? Abych nezakřikla...
Noha - ten zpropadený prst - se jeví pořád ve stejném stavu, to jest bez výrazného otoku, bez zánětu. Nicméně mírný otok tam je, což je prý díky zlomenině jako takové. Takže za mě dobrý. Srdíčko se sklidnilo, to ochlazení mu udělalo dobře. Vždycky když se ta vedra drží dýl, tak přijde mírné zavodnění, zvládnutelné prášky. Ale kvůli játrům jsem radši, když to jde bez nich.

Ale abych zase nebyla moc pozitivní, tak pohyb jde čím dál tím víc do háje Tuhle někde psala Žínka, jak jí Worku srazila ta sousedovic čůza a úplně s ní soucítím. U nás ten balanc a chůze prostě už nestojí za nic. Nepadá, nohy nepodklesávají, zvedá se sice pomalu, ale pořád spolehlivě a celkově při courání po zahradě to jde. Jenže já se tuhle slitovala nad jeho žadoněním a vzala ho na ulici na čuchanou. Jestli jsme nachodili 500 metrů, tak přeháním. A to už prostě nebyl hezký pohled. Kroutí se, zadkem chodí bokem (to je slovní obrat), prostě vidím, že ty kyčle jsou totál v háji. Nehledě na to, že prakticky pořád brousí drápem o zem. Teď po tom měsíci a něco v klidu bych řekla, že i ten dráp povyrostl. Pes pořád na trávě, neměl kde brousit, takže červené zmizelo a dobrý. Jenže na té ulici to je velký špatný. A taky při každém druhém zastavení nechá prsty na levé zadní ohnuté a stojí na nich. Už jsem to tu psala, musím do něj lehce šťouchnout, aby přešlápnul. To je zase pro změnu páteř.

Ale na závěr hlásím, že to jde, držíme se a neduhy stáří zvládáme, jak to jde

PS: Na odběry na štítku jsme určitě na lačno nebyli.

3.8.2021 21:15

Zdravím Vahine, vážím si vašeho zájmu. Ale musím zase šeptat, jo? Abych nezakřikla...
Noha - ten zpropadený prst - se jeví pořád ve stejném stavu, to jest bez výrazného otoku, bez zánětu. Nicméně mírný otok tam je, což je prý díky zlomenině jako takové. Takže za mě dobrý. Srdíčko se sklidnilo, to ochlazení mu udělalo dobře. Vždycky když se ta vedra drží dýl, tak přijde mírné zavodnění, zvládnutelné prášky. Ale kvůli játrům jsem radši, když to jde bez nich.

Ale abych zase nebyla moc pozitivní, tak pohyb jde čím dál tím víc do háje Tuhle někde psala Žínka, jak jí Worku srazila ta sousedovic čůza a úplně s ní soucítím. U nás ten balanc a chůze prostě už nestojí za nic. Nepadá, nohy nepodklesávají, zvedá se sice pomalu, ale pořád spolehlivě a celkově při courání po zahradě to jde. Jenže já se tuhle slitovala nad jeho žadoněním a vzala ho na ulici na čuchanou. Jestli jsme nachodili 500 metrů, tak přeháním. A to už prostě nebyl hezký pohled. Kroutí se, zadkem chodí bokem (to je slovní obrat), prostě vidím, že ty kyčle jsou totál v háji. Nehledě na to, že prakticky pořád brousí drápem o zem. Teď po tom měsíci a něco v klidu bych řekla, že i ten dráp povyrostl. Pes pořád na trávě, neměl kde brousit, takže červené zmizelo a dobrý. Jenže na té ulici to je velký špatný. A taky při každém druhém zastavení nechá prsty na levé zadní ohnuté a stojí na nich. Už jsem to tu psala, musím do něj lehce šťouchnout, aby přešlápnul. To je zase pro změnu páteř.

To jsem ráda, že je to s tlapajzničkou lepší...no to s tou páteří a ohýbání nohy je blbý no, protože s tím nejde nic dělat. 😒 Ale jako zase v jeho věku je to ještě pořád kluk zvědavý a vyškemral si malou prochajdu, snad to nestihl obrousit znova...holt může být rád, že má obětavou a hodnou paničku a hlavně zahradu! Jj, chudák Worka Žínky, taky bych tu sousedovic "kozu" asi kousla za opruzování stařečka...tak proč tu čúzu nemá na vodítku, když se uviděj, že jo?! Hned bych to na ní zavolala, ať si ji pripne...no ale jestli jsou na vsi, tak to tu bábu sousedku asi ani nenapadne....chraňte svého šedého krásnookého chlapečka a já si zase po dovče napíšu o dobrou zprávičku...a ona bude dobrá 🍀...je to bojovník! Moc děkuji za P.S. a nebudu se stravou zabývat. Zdravím 👍

3.8.2021 22:51
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ahoj holky, jen čtu, co všechno ještě může přijít, jinak je to s chůzí dost podobné, jako u vlkodava, výhodou snad jen to, že nemá tak dlouhé nohy. Raslice jsou volně ložené u domu bez plotu(zatím, je to novostavba) takže jak se někde šustnem, holky hned přiběhnou. Teď večer scházíme po loukách vedle, u druhých sousedů a holky přiběhnuly. Obcházeli jsme zahradní domek, já na ty dva pořád volala, ať se tam nemotají a jdou a čekala jsem, že vyjdou druhou stranou. Před domkem nikdo, letím na tu druhou stranu a už vidím zase Worku, jak se plazí po předních a na zadku, co táhne po zemi mu visí na zadku. Ale jak jsem šíleně vztekle zařvala: ku.va Lilino, ty už mě nes.r, ale švihej! Tak se zavrtěla a letěla rovnou čarou k baráku. Sousedka mě možná slyšela oknem(i když to je 50m) protože jí hned otevřela dveře a zavřela ji doma. Párkrát jsem už byla za ní, ať ji prostě chvíli zabásne. Jak to chce řešit, vážně nevím, nic se nemění a hárá...já nevím, snad už 7 týdnů Na veterině jí nabídnuli kastraci, tu s díky odmítnula...tak asi bude hárat do konce života

4.8.2021 07:12

Vám říkám, že mi někdo takhle sundávat Pana Psa, tak bych byla mnohem víc sprostá, než jste byla vy. Ale na sousedku. A jako motivaci k řešení bych jí přinesla účet z veteriny (třeba za analgetika, chondroprotektiva) s tím, že takhle budu docházet pravidelně, pokud jejich mrcha bude pravidelně ubližovat mému psu.
Jednou se vám po takovém pádu nemusí na ty zadní vyškrábat

4.8.2021 11:36

lesnížínka napsal(a):
Ahoj holky, jen čtu, co všechno ještě může přijít, jinak je to s chůzí dost podobné, jako u vlkodava, výhodou snad jen to, že nemá tak dlouhé nohy. Raslice jsou volně ložené u domu bez plotu(zatím, je to novostavba) takže jak se někde šustnem, holky hned přiběhnou. Teď večer scházíme po loukách vedle, u druhých sousedů a holky přiběhnuly. Obcházeli jsme zahradní domek, já na ty dva pořád volala, ať se tam nemotají a jdou a čekala jsem, že vyjdou druhou stranou. Před domkem nikdo, letím na tu druhou stranu a už vidím zase Worku, jak se plazí po předních a na zadku, co táhne po zemi mu visí na zadku. Ale jak jsem šíleně vztekle zařvala: ku.va Lilino, ty už mě nes.r, ale švihej! Tak se zavrtěla a letěla rovnou čarou k baráku. Sousedka mě možná slyšela oknem(i když to je 50m) protože jí hned otevřela dveře a zavřela ji doma. Párkrát jsem už byla za ní, ať ji prostě chvíli zabásne. Jak to chce řešit, vážně nevím, nic se nemění a hárá...já nevím, snad už 7 týdnů Na veterině jí nabídnuli kastraci, tu s díky odmítnula...tak asi bude hárat do konce života

Přesně takhle bych taky reagovala, být na Vašem místě a těch sprostejch slov by nebylo málo, protože jako starého psa mi nikdo atakovat nebude. To můžu Olivkovi už teď slíbit 😉

Snažím se užívat si ty dny se psem co nejvíc to jde, beru ho všude s sebou....do práce-na úřad to teda bohužel nejde....protože ten jejich život hrozně letí!

Tak se držte se starouškama, ať mají ten zbylý čas co nejhezčí 🐶

4.8.2021 14:35
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Vám říkám, že mi někdo takhle sundávat Pana Psa, tak bych byla mnohem víc sprostá, než jste byla vy. Ale na sousedku. A jako motivaci k řešení bych jí přinesla účet z veteriny (třeba za analgetika, chondroprotektiva) s tím, že takhle budu docházet pravidelně, pokud jejich mrcha bude pravidelně ubližovat mému psu.
Jednou se vám po takovém pádu nemusí na ty zadní vyškrábat

Přesně tak.
Držím palce, aby se Pan Pes držel a držel.

5.8.2021 22:35

Espiro a Pane Pejsku...zázraky se dějí!!! Dnes jsme měli ten kontrolní odběr na štítku a ten můj božan bělostný ji teď má úplně v pořádku! Předtím měl hodnotu T4 13,9 a teď T4 39!
Možná pomohly homeopatika na 3 týdny a nebo tu nízkou hodnotu měl po alergické reakci na lososa, který měl zřejmě hodně histaminu. Měl po něm žlutý průjem, zvracel 4h po pozření a cca 10 dnů měl vyrážku po celém těle...
Takže slavíme a nevím, jestli z té radosti dnes usnu vůbec! 😀
Přeji Vám, abyste s Vaším úžasňákem šedým a nohatým🐾 taky užila ještě nějakou tu radost ze života a nejlíp celou fůru radosti! 🍀 A starostí co nejméně.... zdravím Vás....

15.8.2021 14:58
Zrzavci

XXX.XXX.120.109

espiro - nevím, zda tady tohle už neproběhlo, ale třeba ne a může se to hodit, Narazila jsem ve starším čísle PPČ - č. 10 na článek o vlkodávkovi , který má ortézu, tak třeba firma , kterou zmiňují AnyoneGo, by mohla pomoci i vám, dle všeho se pán (Jiránek) jeví jako, že vymyslí "cokoliv" (taky tisknou na tiskárně, vozíky pro ochrnuté pesany. Třeba už jste s ním v kontaktu byli, ale třebas ne. a nebo to pomůže i někomu jinému. POšlu Vám to pro jistotu i do SZ

Přidejte reakci

Přidat smajlík