Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.5.2021 15:15
magda_v

XXX.XXX.243.226

Dobrý den,tak jsem tu s další otázkou.
Můj 6 roků starý psík biglik si neustále všímá psů zejména fén,ale i psů. Není kastrovaný, je velmi hodný nevrčí neštěká, je ke psům velmi přátelský., ale bohužel když jdu venčit a naproti jde pes, tak vnímá tak, že téměř nevnímá, a s každým psem se prostě musí očichávat 😕
Já to chápu, ale co je moc je prostě mooooc... Proto prosím o radu jak psa naučit nevšímát si cizích psů, pokud mu nedám volno a souhlas, že za psem může?
Předem děkuji za radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.5.2021 15:25

Mám psa, kterej má kontakt se psy hodně vysoko v prioritách, celoživotně, i teď, když je starej a nemocnej. Nevěřím tomu, že takovýho psa je možný naučit nevšímat si psů. Je možný to jeho chování korigovat, naučit se ovládat, ale... pokud by si můj pes nevšímal psů, znamená to, že je konec.

U nás se nejvíc osvědčilo potkávat pejsky pravidelně, ideálně aby se každej den nebo aspoň obden mohl s nějakým pejskem pozdravit, očuchat.
Další věc je učit poslušnost, ovladatelnost - především netahání na vodítku, přivolání.

13.5.2021 15:35
magda_v

XXX.XXX.243.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám psa, kterej má kontakt se psy hodně vysoko v prioritách, celoživotně, i teď, když je starej a nemocnej. Nevěřím tomu, že takovýho psa je možný naučit nevšímat si psů. Je možný to jeho chování korigovat, naučit se ovládat, ale... pokud by si můj pes nevšímal psů, znamená to, že je konec.

U nás se nejvíc osvědčilo potkávat pejsky pravidelně, ideálně aby se každej den nebo aspoň obden mohl s nějakým pejskem pozdravit, očuchat.
Další věc je učit poslušnost, ovladatelnost - především netahání na vodítku, přivolání.

Děkuji,fakt je že si neumím představit že projde v pohodě okolo psa ( občas se podaří) ale jinak to je opravdu sociální magor když to řeknu takhle

13.5.2021 19:24

Stejně, jako mnoho ostatního? Naučit jeden povel až do reflexu ( "sedni, zůstaň" nebo třeba "k noze" ) a ten použít ?

13.5.2021 20:00

Já bych psovi vytvořila podmíněný reflex: jakmile vidíš psa, udržuj se mnou oční kontakt.

Ale na nějaké komplexnější rady by to asi chtělo podrobnější popis situace, ať už stran chování psa, tak reakce zadavatelky.

13.5.2021 20:29

není to o nevšímání, ale o ovladatelnosti. taky mám psa, co ostatní psy miluje, ale prostě umí netahat na vodítku, umí k noze. při její velikosti žádná alternativa neexistuje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík