Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Martoloměj123

14.5.2021 09:29
Martoloměj123

XXX.XXX.21.53

Dobrý den.
Moje pětiletá fenka, která je normálně dosti žravá druhým dnem moc nejí. Z její normální porce sní tak čtvrtinu a zbytek nechá být. Jako první mě napadl zánět dělohy, ale fena neni apatická, pije normálně, žádný výtok nic a vet říkal po telefonu, že to zánět dělohy nebude. Navíc včera ,když jsem ji pustil z boudy ,tak jen vyběhla a deset minut se pásla na trávě.Je celoročně venku a jelikož od úterka celý den jen leje tak je již třetím dnem od rána do večera zavřená v kotci v boudě aby nemokla. Myslíte, že by to mohlo být tím? Normálně je zvyklá být celý den se mnou na zahradě a po procházkách, takže je to pro ni zřejmě prudká změna.
Předem děkuji za Vaše zkušenosti a rady.
Jinak k vetovi jedu za týden a půl a on si myslí,že to počká, proto se ptám tady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.5.2021 09:42

Jděte s ní na procházku i v dešti, přeci nemůže být celý den zavřená v kotci. Já nevím no, já bych to řešila návštěvou jiného veta, ne za týden a půl. Moje taky 2 dny nejedla, ani nijak zvláštˇnepila, výtok žádný neměla, ale tak nějak se mi nezdála, v pátek jsme raději zašli a druhý den už byla po operaci(pyometra). U vás to být nemusí, ale něco je někde určitě špatně. To zjistí akorát na veterině.

Miriam33

14.5.2021 09:49
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Asi bych ji vzala domů a pořádně zkontrolovala. Prohmatala, ...A co ji vzít na procházku a pozorovat tam? Taky je pátek....pokud se vám nezdá, tak veterin je určitě v okolí víc, ne? A o vikendu všude nefungují.
Že může smutnit a cítit se odstrčená, to může. Koho by bavilo být jen zavřený dny v boudě bez společnosti. Ale aby kvůli tomu předstírala nevolnost a žrala trávu, to ne. Taky může mít treba problém s trávením kvůli nedostatku pohybu, ...

14.5.2021 09:50

Také bych s návštěvou veteriny nečekala tak dlouho.

Martoloměj123

14.5.2021 09:54
Martoloměj123

XXX.XXX.21.53

Souhlasím s Vámi. Jen mě napadá, kdyby měla zánět dělohy, tak by se nesnažila vyčistit pojídáním trávy ne?

14.5.2021 09:54

I poyometra začíná nechutenstvím a bez výtoku. Může se u vás jednat opravdu "jen" o zažívání, ale ani zánět dělohy se nedá po telefonu vyloučit. Jak dlouho je po hárání?

14.5.2021 09:58

Martoloměj123 napsal(a):
Souhlasím s Vámi. Jen mě napadá, kdyby měla zánět dělohy, tak by se nesnažila vyčistit pojídáním trávy ne?

Nevím, jak jiní psi, ale můj pes má tendenci žrát trávu, i když ho třeba jen bolí tlapa. Prostě některé části psa není dobře, tak žere trávu.

14.5.2021 09:59

Nechutenstvím se může projevovat ledasco. Od stavů banálních po ty život ohrožující. Vzhledem k tomu, jakými kompenzačními mechanismy psi oplývají, bych se rovněž vydala na veterinu. Tím spíš, že je pátek a máte před sebou víkend.

14.5.2021 10:03

Martoloměj123 napsal(a):

A proč ne, zajděte na tu veterinu, budete mít klid a jasno. A ne nějaké domněnky, co to asi, co by, kdyby. Já jsem typ člověka, problém prostě musím řešit hned, jakýkoliv, pro svůj klid a abych měla jasno.

14.5.2021 10:05
Atheira

XXX.XXX.209.8

Martoloměj123 napsal(a):

Když měla moje fena zánět dělohy, tak to takhle zkoušela řešit.

Miriam33

14.5.2021 10:18
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Rozhodně nechci prudit a vím, že každý psa domů nechce....ale nebylo by fajn v takové hrozné dny vzít psa třeba výjimečně dovnitř a treba ho vykoupat, trochu opečovat, ono to není tak, že si pes okamžitě navykne a už nechce ven. My jsme měli venkovní malou fenku, ale teda v zimě nebo právě takových necasech jsme si hrály na chodbě kde měla nečasový pelech. Byla za tyhle chvíle moc vděčná.

14.5.2021 11:34

Radši osobně dát teda psovi nepromokavou dečku (vždyť je deset nad nulou) než ho zavírat v boudě. A na tu veterinu upalujte na sto procent. Ať si pak nemusíte nic vyčítat. Teď to může být problém za pár korun, po víkendu za pár tisíc.

Martoloměj123

14.5.2021 12:03
Martoloměj123

XXX.XXX.21.53

Tak už jsem se domluvil a odpoledne jedem k vetovi. A hned jsem klidnější.
Jinak čubinka samozřejmě zavřená bývá jen na noc, doma jí fakt mít nemohu, jednak stále bydlím s mamkou, která má na psy silnou alergii a jednak je zvyklá být venku stejně jako zbytek smečky a nevadí jí to. Venčím samozřejmě i za deště , ovšem to co bylo teď za počasí, tak by akorád promokla a pak se celou noc klepala zimou, proto tak.
Každopádně děkuji všem za pomoc :)

15.5.2021 18:09
fikovnice

XXX.XXX.134.132

Martoloměj123 napsal(a):
Tak už jsem se domluvil a odpoledne jedem k vetovi. A hned jsem klidnější.
Jinak čubinka samozřejmě zavřená bývá jen na noc, doma jí fakt mít nemohu, jednak stále bydlím s mamkou, která má na psy silnou alergii a jednak je zvyklá být venku stejně jako zbytek smečky a nevadí jí to. Venčím samozřejmě i za deště , ovšem to co bylo teď za počasí, tak by akorád promokla a pak se celou noc klepala zimou, proto tak.
Každopádně děkuji všem za pomoc :)

Tak dejte vědět - co fence bylo/je?

15.5.2021 18:11

fikovnice napsal(a):
Tak dejte vědět - co fence bylo/je?

Taky by mě zajímalo

15.5.2021 20:27
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Jako první mě napadla neprůchodnost střev. Částečná.
Zadavateli, dejte vědět, jak to dopadlo, prosím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík