Martoloměj123

XXX.XXX.21.53
Dobrý den.
Moje pětiletá fenka, která je normálně dosti žravá druhým dnem moc nejí. Z její normální porce sní tak čtvrtinu a zbytek nechá být. Jako první mě napadl zánět dělohy, ale fena neni apatická, pije normálně, žádný výtok nic a vet říkal po telefonu, že to zánět dělohy nebude. Navíc včera ,když jsem ji pustil z boudy ,tak jen vyběhla a deset minut se pásla na trávě.Je celoročně venku a jelikož od úterka celý den jen leje tak je již třetím dnem od rána do večera zavřená v kotci v boudě aby nemokla. Myslíte, že by to mohlo být tím? Normálně je zvyklá být celý den se mnou na zahradě a po procházkách, takže je to pro ni zřejmě prudká změna.
Předem děkuji za Vaše zkušenosti a rady.
Jinak k vetovi jedu za týden a půl a on si myslí,že to počká, proto se ptám tady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jděte s ní na procházku i v dešti, přeci nemůže být celý den zavřená v kotci. Já nevím no, já bych to řešila návštěvou jiného veta, ne za týden a půl. Moje taky 2 dny nejedla, ani nijak zvláštˇnepila, výtok žádný neměla, ale tak nějak se mi nezdála, v pátek jsme raději zašli a druhý den už byla po operaci(pyometra). U vás to být nemusí, ale něco je někde určitě špatně. To zjistí akorát na veterině.
Miriam33

XXX.XXX.210.31
Asi bych ji vzala domů a pořádně zkontrolovala. Prohmatala, ...A co ji vzít na procházku a pozorovat tam? Taky je pátek....pokud se vám nezdá, tak veterin je určitě v okolí víc, ne? A o vikendu všude nefungují.
Že může smutnit a cítit se odstrčená, to může. Koho by bavilo být jen zavřený dny v boudě bez společnosti. Ale aby kvůli tomu předstírala nevolnost a žrala trávu, to ne. Taky může mít treba problém s trávením kvůli nedostatku pohybu, ...

Také bych s návštěvou veteriny nečekala tak dlouho.
Martoloměj123

XXX.XXX.21.53
Souhlasím s Vámi. Jen mě napadá, kdyby měla zánět dělohy, tak by se nesnažila vyčistit pojídáním trávy ne?

I poyometra začíná nechutenstvím a bez výtoku. Může se u vás jednat opravdu "jen" o zažívání, ale ani zánět dělohy se nedá po telefonu vyloučit. Jak dlouho je po hárání?

Martoloměj123
napsal(a):
Souhlasím s Vámi. Jen mě napadá, kdyby měla zánět dělohy, tak by se nesnažila vyčistit pojídáním trávy ne?
Nevím, jak jiní psi, ale můj pes má tendenci žrát trávu, i když ho třeba jen bolí tlapa. Prostě některé části psa není dobře, tak žere trávu.

Nechutenstvím se může projevovat ledasco. Od stavů banálních po ty život ohrožující. Vzhledem k tomu, jakými kompenzačními mechanismy psi oplývají, bych se rovněž vydala na veterinu. Tím spíš, že je pátek a máte před sebou víkend.

Martoloměj123
napsal(a):
A proč ne, zajděte na tu veterinu, budete mít klid a jasno. A ne nějaké domněnky, co to asi, co by, kdyby. Já jsem typ člověka, problém prostě musím řešit hned, jakýkoliv, pro svůj klid a abych měla jasno.
Miriam33

XXX.XXX.210.31
Rozhodně nechci prudit a vím, že každý psa domů nechce....ale nebylo by fajn v takové hrozné dny vzít psa třeba výjimečně dovnitř a treba ho vykoupat, trochu opečovat, ono to není tak, že si pes okamžitě navykne a už nechce ven. My jsme měli venkovní malou fenku, ale teda v zimě nebo právě takových necasech jsme si hrály na chodbě kde měla nečasový pelech. Byla za tyhle chvíle moc vděčná.

Radši osobně dát teda psovi nepromokavou dečku (vždyť je deset nad nulou) než ho zavírat v boudě. A na tu veterinu upalujte na sto procent. Ať si pak nemusíte nic vyčítat. Teď to může být problém za pár korun, po víkendu za pár tisíc.
Martoloměj123

XXX.XXX.21.53
Tak už jsem se domluvil a odpoledne jedem k vetovi. A hned jsem klidnější.
Jinak čubinka samozřejmě zavřená bývá jen na noc, doma jí fakt mít nemohu, jednak stále bydlím s mamkou, která má na psy silnou alergii a jednak je zvyklá být venku stejně jako zbytek smečky a nevadí jí to. Venčím samozřejmě i za deště , ovšem to co bylo teď za počasí, tak by akorád promokla a pak se celou noc klepala zimou, proto tak.
Každopádně děkuji všem za pomoc :)
Martoloměj123
napsal(a):
Tak už jsem se domluvil a odpoledne jedem k vetovi. A hned jsem klidnější.
Jinak čubinka samozřejmě zavřená bývá jen na noc, doma jí fakt mít nemohu, jednak stále bydlím s mamkou, která má na psy silnou alergii a jednak je zvyklá být venku stejně jako zbytek smečky a nevadí jí to. Venčím samozřejmě i za deště , ovšem to co bylo teď za počasí, tak by akorád promokla a pak se celou noc klepala zimou, proto tak.
Každopádně děkuji všem za pomoc :)
Tak dejte vědět - co fence bylo/je?

fikovnice
napsal(a):
Tak dejte vědět - co fence bylo/je?
Taky by mě zajímalo