Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

user2001

17.5.2021 09:58
user2001

XXX.XXX.36.169

Chtěla bych si za nějakou dobu pořídit bostonského teriéra, ale nemám moc peněz, proto bych potřebovala vědět jaká je zhruba pořizovací cena + měsíční náklady. Abych si to mohla našetřit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.5.2021 10:30

tak beardera už není to jediné vyhovující plemeno?

17.5.2021 10:34

user2001 napsal(a):
Chtěla bych si za nějakou dobu pořídit bostonského teriéra, ale nemám moc peněz, proto bych potřebovala vědět jaká je zhruba pořizovací cena + měsíční náklady. Abych si to mohla našetřit.

Měsíční náklady nenašetříte, ty musíte mít + větší peníz pro případ zdravotního průšvihu. Je to náhoda, že ve vedlejším vlákně je prakticky stejný dotaz?

17.5.2021 10:38

Náhoda to není, ale bostonek mi osobně přijde rozumnější plemeno... :)

17.5.2021 10:42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Měsíční náklady nenašetříte, ty musíte mít + větší peníz pro případ zdravotního průšvihu. Je to náhoda, že ve vedlejším vlákně je prakticky stejný dotaz?

to je stejná tázající se.....

takže?

user2001

17.5.2021 11:11
user2001

XXX.XXX.36.169

Ano jsem stejná tázající. Bearded kolie je pořád favorit, ale kdyby náhodou jsme si ji nemohli pořídit, tak hledáme nějaké další plemeno a Bostonský teriér nám taky vyhovuje. (Email mám jiný, protože jsem se zkusila přihlásit a nějak to nejde a teď to musím psát přes jiný email)

17.5.2021 11:43
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Bostonek by byl do bytu určitě vhodnější.

Jen malá připomínka.
Vejdu na veterinu, pozdravím
a je to za 350,-
Vyšetření, léky - to se taky platí
vlastně i za pokec.
Očkování, antiparazitika ...
Léky jsou podle váhy psa.
Jen abyste byla v obraze.

17.5.2021 11:46

Já osobně bych si psa s napjatým rozpočtem nepořídila. Chci svému psu dopřát péči v jistém standardu, a to není levná záležitost. Když se ohlédnu za posledními necelými třemi týdny, stála mě veterina víc peněz než někdejší pořizovací cena psa. (Zmiňuji to proto, abyste se na pořizovací cenu příliš nefixovala, ve finále je to to nejmenší.)

Obecně nicméně platí, že náklady jsou nižší na menšího psa. Léky, doplňky stravy a potrava se dávkují dle hmotnosti. Stejně tak vybavení na menšího a lehčího psa je levnější (postroje, obojky, pelíšky, oblečky atd.).

Počítejte s tím, že finance budete potřebovat dlouhodobě a potřebné částky budou kolísat nejen v důsledku měnících se potřeb psa, ale i vlivem vývoje trhu (ek. krize, inflace atp.). Pokud dlouhodobě nemáte dostatečný finanční polštář a přesto si psa pořídíte, udělejte si krizový plán. Budete si v případě nouze brát půjčku? Darujete psa někomu jinému? Atd. Popřemýšlejte o tom.

17.5.2021 11:47

Čím menší, tím dražší; vyšší pořizovací cena. Ale čím větší, tím vyšší náklady na živobytí. A to musíte také koukat na jejich obvyklé zdravotní trable a počítat s nimi.
Vypadá to tak, že dnes si psa může pořídit jen bohatý, ale úplně to tak není. Jen pořádně přemýšlejte, co od psa chcete. Co bude dělat příštích 15 let? Co chcete, aby dělal? Od toho začněte a od stránky peněz následujícně:
Pokud mám dva tři tisíce měsíčně, které mohu odložit, a nechci se ve výběru a koupi plácat dva tři roky, jdu do útulku a vezmu tak dvou tříletého psa vypadajícího na největšího voříška světa.

17.5.2021 11:50

https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?list_type=&vek=2m-6m&vek=6m-2r&vyska=maly&vyska=stredni&barva1=&barva2=&link-utulek=

A přestaňte poslouchat děti. O toho psa se 15 let budete starat VY! Není to kolo, skříň, pánvička, je to pes.

user2001

17.5.2021 15:50
user2001

XXX.XXX.36.169

Já neposloucháme děti a navíc bych si toho pejska pořídila spíš pro sebe. Pro děti by to byl tokoví společník s kterým by se občas pomazlili. Já moc ráda trávím čas se psy, ale nemohla jsem si je do teď pořídit. Se psem bych trénovala (rekreačně). A o tom že si pořídíme psa, mluvíme už nejméně 2 roky, takže jsem si to pořádně promyslela.

17.5.2021 15:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

user2001 napsal(a):
Já neposloucháme děti a navíc bych si toho pejska pořídila spíš pro sebe. Pro děti by to byl tokoví společník s kterým by se občas pomazlili. Já moc ráda trávím čas se psy, ale nemohla jsem si je do teď pořídit. Se psem bych trénovala (rekreačně). A o tom že si pořídíme psa, mluvíme už nejméně 2 roky, takže jsem si to pořádně promyslela.

Já bych na Vašem místě šla spíš do toho bostonka - s tou beardetou opravdu netušíte do čeho jdete. To jste v bytě fakt půl roku (celá zima) uklízečka na plný úvazek.

user2001

17.5.2021 16:12
user2001

XXX.XXX.36.169

Tak já si to ještě pořádně promyslím. Mohl by mi prosím někdo napsat kolik je pořizovací cena a cca náklady na měsíc. Prosím nepište že si mám něco nechat na případné onemocnění. S tím počítám

17.5.2021 16:41

user2001 napsal(a):
Tak já si to ještě pořádně promyslím. Mohl by mi prosím někdo napsat kolik je pořizovací cena a cca náklady na měsíc. Prosím nepište že si mám něco nechat na případné onemocnění. S tím počítám

Od cca 40000,- výš, měsíční náklady cca 1000,-

17.5.2021 17:37
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Když najdete inzerát, dobře ho zkoumejte!
Štěňata nabízí podvodníci, kteří ani žádná nemají.
Vy si pro něj zajet nemůžete, jen chtějí zaplatit
dopravce a další a další poplatky.

user2001

17.5.2021 19:08
user2001

XXX.XXX.36.169

Od cca 40000,- výš, měsíční náklady cca 1000,-

Děkuji za odpověď

17.5.2021 19:19

Bylo by to strašně pěkné, kdyby litr měsíčně :-)
Koupím postroj, vodítko, přepravku,.. za tři měsíce zjistím, že je to vše na houby a jdu pro nové. Náhubek. Alergie. Jídlo - furt zkoušení něčeho, co bude sedět, případně dieta. Cvičák? Agility? Bravecto. Dojíždění, trenér, psí psycholog? Lidský psycholog. Sežrané boty, nábytek, koberec, úkoly (jestli budou ještě existovat školy, to se neví, jelikož psa seženu tak za dva tři roky, když se tak dívám na stav trhu), hotel psí při dovolené lidské, hřeben, psí lékárnička.
Schválně sem někdo napište, kolik stojí psí žrádlo včetně pamlsků na měsíc.

Všichni si (a v rámci zachování si vlastního života i rodině) nalháváme, že pes stojí litr na měsíc.

17.5.2021 19:41
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Mám jen čívu, mlsnýho potvoru,
nebudu ho cpát něčím, co zásadně odmítá.
Dostane přilepšeníčko.
Finance nepočítám, ale většího psa bych neutáhla
To vypočítává manžel. Když jsme živili většího psa
vždy naříkal, co už jsme mohli mít. U slepic to samý.
Víš na co tě přijde vajíčko?!

17.5.2021 20:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Myslím, že pořizovací cena bostonka se bude pohybovat mezi 30-40 tis... Plus taková ta první výbava, když je to první pes... Pelechy, obojky, vodítka, hračky... Počítat s tím, že z něčeho vyroste, něco zničí... No a pak krmení, veterina, třeba nějaký cvičák, tréninky...

Já teda náklady na psy radši nepočítám, ani jsem to nikdy nezkoušela, ale je to dost.. Je to drahej "koníček", ale teda s tím, že u nás to nejsou všechno věci "nezbytné"... Nebo teda jak se to vezme, já už to tak nějak jako nezbytné beru ..

A ještě k bostonkovi jako takovému - jen bych připomněla, že je po pořád teriér, a že je dost temperamentní a tvrdohlavý, v porovnání třeba se společenskými plemeny. Nebo mám zrovna štěstí na ty akční, ale znám zrovna takové "tryskomyši" .

17.5.2021 20:25
Terven

XXX.XXX.110.191

Pořizovací cena kolem třiceti tisíc i výš...ale ty měsíční náklady 1000,- ...do toho bych se nevešla ani omylem.
To snad leda holé žrádlo. Ale je třeba počítat i vybavení, které se průběžně doplňuje, obměňuje -postroje, obojky, pelech, přepravka do auta...
Jak píše megí - odčervování, přípravky proti klíšťatům, veterina - není to zrovna superzdravé plemeno.
Ale je to akční plemeno, takže cvičák, trenér, sporty, vybavení na sporty. Já teda utratím poměrně dost i za pamlsky, protože pamlskuju hodně a řeším kvalitu.

17.5.2021 21:32

Jsem zrovna objednala nějaké pamlsky. Pár. Pár pytlíčků. Jeden je pětikilový..akce.. v tomhle mají, myslím, ženské velkou nevýhodu - je to v akci a je to pro milovaného pejska.. je to prokletí :-) Jediné, co mě zachrání, že neplatím skutečnými penězi, to pak není vidět :-) ale kartou.
A to já jen tak pamlsky rozdávám, žádné cvičení. Kdyby moje megýnek cvičila s odměnami v podobě pamlsků, tak budu muset prodat ledvinu.
Nebo Kocourka. To by se vyplatilo, ten (3 kg) sežere skoro to samé, co pes (26 kg). Mimochodem loni Bravecto pro kočku necelých 500kč, letos 800. Příští rok si sednu do trávy a budu klíšťata zabíjet kapesním nožíkem.
A největší legrace byla, když nám přestalo fungovat jedno antiparazitikum (vyhozených 700 korun) a musela jsem jít koupit jiné - v jeden měsíc.
Konec OT. Ne. Ono to má souvislost, ta váha psa a kocoura - jídlo/náklady se neodvíjí jen od váhy. Má zvěř ani nejí zeleninu a ovoce a nejradši mají kuře, což je nejlevnější možné stravování, ale 50 % zvířat má na kuře alergii.
No já zadavatelce přeji, aby měla při výběru šťastnou ruku a nervala to pak Propeskem. A rozmyslela si to doopravdy a ne jako teď "kolie nebo teriérek", to mi hlava nebere.

17.5.2021 21:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Hele když jsme u těch nákladů, nezdá se vám, že poslední dobou celkově chovatelské potřeby hrozně podražily?

Nemyslím teď ani tak žrádlo, ale obojky, vodítka, misky, pelechy, hračky... Jsem delší dobu nebyla ve zverimexu... Občas jsem objednala nějakého ověřeného peška, balonek nebo tak, tam byla cena asi tak nějak stejná. Ale minulý týden jsem vlezla ve městě do zverimexu, jen se podívat a docela jsem valila oči na ceny obojků, vodítek, misek, pelechů a hraček

17.5.2021 21:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
Hele když jsme u těch nákladů, nezdá se vám, že poslední dobou celkově chovatelské potřeby hrozně podražily?

Nemyslím teď ani tak žrádlo, ale obojky, vodítka, misky, pelechy, hračky... Jsem delší dobu nebyla ve zverimexu... Občas jsem objednala nějakého ověřeného peška, balonek nebo tak, tam byla cena asi tak nějak stejná. Ale minulý týden jsem vlezla ve městě do zverimexu, jen se podívat a docela jsem valila oči na ceny obojků, vodítek, misek, pelechů a hraček

I žrádlo a vet. péče a prevence hrozně zdražilo - když jsem viděla tu cenu u mlíka pro štěňata, tak jsem šla do vývrtky (2kg - 1100 kč)🙄

17.5.2021 21:45

Ono všechno podražilo. Nemovitosti, potraviny... Jsem teď bohužel často na veterině, a to jdu teda taky vždycky do kolen. Jsem hrozně ráda, že mám práci, jakou mám, a že mám i navzdory tomuto (a covidu) finanční svobodu, nezávislost.

17.5.2021 21:50
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo je fakt, že i veterinární péče zdražila, to jsem si taky všimla. Jen jsem to spíš přičítala tomu, že se nám pomalu naše malá vesnická veterina začíná měnit na kliniku , takže to asi nebylo jen tím.

OT.: jaké mléko pro štěnda berete?

17.5.2021 21:55
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
Jo je fakt, že i veterinární péče zdražila, to jsem si taky všimla. Jen jsem to spíš přičítala tomu, že se nám pomalu naše malá vesnická veterina začíná měnit na kliniku , takže to asi nebylo jen tím.

OT.: jaké mléko pro štěnda berete?

Měla jsem kdysi od Beapharu a pak Brit Care

17.5.2021 22:06

My jsme asi holky hrozně šikovné. Za 11 let máme 2. obojek a stále stejné vodítko (hurta). Jeden postroj - ten ale nosila minimálně. Flexi jsme dostaly od Ježíška. Akorát náhubek třetí - ale to protože je ztrácím. Hračky nekupuju, stejně má nejradši uzel ze starých tepláků, starou kožíškovou rukavici nebo bačkoru. Pelech jsme dostaly někdy s krmením, stejně tak boxy na granule. Vedle posele má vyřazenou matraci a deku. Oblečky nekupuju, kožich má svůj. Při tom zánětu moč. cest nosila dečku po kůzleti.
Přesně jí padla. Střih úplně jednoduchý.
Do 12. let měla jeden hotspot, jeden zánět močových cest. Nejdražší jsou antiparazitika. Očkování taky dost podražilo.
Tak vidíte, jak je pes vlastně laciná záležitost. Nebo já jsem takový šetřil?

17.5.2021 22:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

My jsme asi holky hrozně šikovné. Za 11 let máme 2. obojek a stále stejné vodítko (hurta). Jeden postroj - ten ale nosila minimálně. Flexi jsme dostaly od Ježíška. Akorát náhubek třetí - ale to protože je ztrácím. Hračky nekupuju, stejně má nejradši uzel ze starých tepláků, starou kožíškovou rukavici nebo bačkoru. Pelech jsme dostaly někdy s krmením, stejně tak boxy na granule. Vedle posele má vyřazenou matraci a deku. Oblečky nekupuju, kožich má svůj. Při tom zánětu moč. cest nosila dečku po kůzleti.
Přesně jí padla. Střih úplně jednoduchý.
Do 12. let měla jeden hotspot, jeden zánět močových cest. Nejdražší jsou antiparazitika. Očkování taky dost podražilo.

Tak to je držák, když vydržela 12 let bez krmení! 👍

17.5.2021 22:19

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Tak to je držák, když vydržela 12 let bez krmení! 👍

Ale tak krmení a pamlsky nepočítám, stejně jako nepočítám, co projím já. To je neměřitelné. A samozřejmé, že se pes krmí.

17.5.2021 22:20

Šetřílek ani ne, je to zkušenostmi. Vystřídalo se tu asi 5 6 obojků, než jsem zjistila, že jsou všecky na nic, až jsem si nechala vyrobit u sedláře, ale nakonec nejlépe seděl postroj - ten třetí. Vodítek hodně. Protože dlouhé, těžké, krátké, řeže do ruk, starší pes už cupitá jinak atp. Z náhubků to rostlo jako z vody, asi pět kousků? Skončila jsem u 2,5m Tamer (Hurtta je to samé, jen tohle je posunovací), v polovině jsem udělala uzel a smyčku mám přes sebe. No a trvalo mi asi teda rok, než mi došlo, že nejlépe se s tímto psem bude chodit ven s tím a tím..
Teď už vím, že nejlepší bude si nechat výstroj vyrobit na míru, nebo prostě rovnou ty kvalitní (celkem drahé) výrobky.
Taková hloupost jako miska na vodu - nejlepší by byla betonová, nebo ta, co se dává morčátkům. Ale ne, to já musela mít růžovou plastovou, zelenou, černou, pogumovanou (to byla největší kravina), obyčejnou nerezovou, nerezové ve stojanu (druhá největší kravina), pak tam hodně zůstával vodní kámen to je prevít,
no a včera jsem teda koupila ty pamlsky a granule a na misky jsem samozřejmě zapomněla, tak si dám poštovné ještě jednou.

17.5.2021 22:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak já se na rovinu přiznám, že v tomhle jsem prostě blázen . Kdysi koloval na sociálních sítích takový vtipný obrázek, jakože jdu do drogerie, do obchodu s oblečením, do potravin, a všude přemýšlím a počítám peníze a kupuji jen nezbytné věci, no a pak vejdu do zverimexu a tam peníze jen lítají . A takhle nějak to já mám se zverimexy a se zahradnictvím nebo květinkou . Jen s tím rozdílem, že ty věci pro psy spíš objednávám přes net. Ale většinou když už jdu kolem zverimexu, tak tam vlezu a s prázdnou neodejdu .

Radši nebudu počítat kolik máme obojků, vodítek a postrojů, ale je pravda, že za poslední cca rok jsem asi krom postroje, který jsme ale potřebovali, nic takového nekoupila. Přesto toho mám víc - něco na ven, něco na cvičák, něco do města... postroje na tahání, vycházkové, na obrany, na kolobku.... Obleček každý pes jeden... Nemají svůj kožich, do auta při čekání mezi tréninky je potřeba... Fena ho potřebuje i mimo auto... No a pak taky spoustu zbytečných věcí, které se mi prostě líbily ... Pelechů máme taky dost. Vodítka dlouhá, krátká, šnůry, fexiny.. Náhubků několik, protože nic nesedí...

Hraček máme taky mraky - to prostě dělám pro radost psů, oni mají tu radost fakt neskutečnou, když jim dovezu novou hračku. No a pak máme hračky na tréninky, které potřebujeme a které taky nevydrží věčně, takže se musí obměňovat...

Ale tohle nebudou ty největší položky v nákladech. To budou tréninky a cesty na tréninky (benzín).

No a co se veteriny týče, tak se psem jsem do jeho cca 4-5ti let chodila snad jen na očkování.. jo pak jednou natržené ucho a jedna rvačka. Ale nic zavážného a nic drahého... No u feny pak přišlo to opaření, tam se to do nějakých tisíců vyšplhalo, pak u psa otrava, pohotovost... to se jednu chvíli dařilo. No a potom kdybych měla počítat RTG atd., tak to taky něco stálo... Ale to pořád beru jako v pohodě když čtu nebo slyším, co zažili se psem jiní, a kolik veterina stála...

17.5.2021 22:25

Vet. péče se zdražila i bez modernizace ordinace - lidé jsou dlouho doma, kupují psy, neustále je pozorují, takže vidí problémy více než dřív, a tak neustále otravují na veterině. A když se tam každý vykecává hodinu, tak u nás to dopadlo tak:
před třemi lety za chycení za kliku 0 korun, loni 50 korun a letos 200 korun.
A zverimexy (byly jako jedny z mála obchodů otevřeny skoro celou covidobu) toho samozřejmě využily, navíc GB zdrhla z EU a zboží se tím opravdu zdražilo. A ještě není konec, jelikož odtamtud začínají odesílat levnou pracovní sílu pryč. A to se stalo i u nás a kdo ví kde ještě.
Zvíře jako mazlíček bude jednou (možná brzy) luxus.
A by mě zajímalo, jestli.. můj pes, když jsme ve městě, neomylně zamíří ke dveřím každého zverimexu.. dělá to i Váš pes?

17.5.2021 22:27

Aha, na misky jsem zapomněla. Misku má takovou hnědou ( asi tu betonovou, ale glazovanou ), ta je asi 20 let stará. A pak několik nerezových a plastových na cesty.
A pak takové darované nesmysly - láhev spojenou s dlouhou miskou na cesty - zpravidla zapomínám, stačí nám jedna petka dohromady a plastová miska pod sedačkou v autě vždycky nějaká je.

17.5.2021 22:28
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ale tak krmení a pamlsky nepočítám, stejně jako nepočítám, co projím já. To je neměřitelné. A samozřejmé, že se pes krmí.

Když ono je to v tom rozpočtu docela podstatné - pokud nemám prachy na nový obojek nebo pelíšek, ta ho prostě nekoupím a nic se neděje, ale pokud nemám každý měsíc na krmení, tak už je to velký problém🤔

17.5.2021 23:12
elisak

XXX.XXX.194.232

Hraček mám taky hromadu. Ale postupně je cupujou.
Za poslední týden jsem se celkem rozšoupla co se týče psa, nový pelech cca 2500, mlsky a pár hraček další 2000 (ale to nám na nějakou dobu vydží), obojky 1500 a teď jsem ještě objednala léky a vitamíny 3000.
A co jsme do něj nasypali za poslední rok. Po úraze veterina 20 000 a posledních 7 měsíců 1-2x týdně rehabilitace 700 za jednu + benzín (týdně cca 180km). Ty léky co jsem teď brala má na 2 měsíce.

user2001

18.5.2021 09:20
user2001

XXX.XXX.36.169

Na cvičák asi chodit nebudeme. Moje kamarádka pracuje na cvičáku tak mi bude pomáhat ona. Ty základní věci jako je např. obojek, vodítko atd. tak s tím počítám. To že bude něco ničit to záleží na tom jak ho vychovám a jak ho zabavím. Náklady na veterinu s tím počítám, ale že by jsem někam dojížděla tak to ne my máme vše do 2km.

18.5.2021 09:47

....tak našemu motylovi 4 roky: kširy jako stěně, měl je chvilinku, nyní druhy obojek, snad ještě nějakou tu dobu vydrží, je moc fajn, třetí vodítko, které mi konečně po všech stránkách vyhovuje, ty dvě předchozí donosila dcera u štěňat...hraček par, ale nejvíc mu vyhovují ty interaktivní, což jsou naše kocky, ale to jsou poměrně drahé hračky, na druhou stranu mu vydrží roky....krmení a pamlsky beru od Žufrika, cca 2000 korun za balik, ale mam pro něj krmení tak na dva měsíce včetně těch pamlsků....je zdravej zatim, musím zatukat, nicméně, už jsme jednou cistily zuby cca 1500 korun, a pak pravidelná údržba, což je očkování a proti parazitům a kosmetika, to nepočítám, protoze to je jednou za cas..anální žlázy si sice vypustil sam, ale doléceni ATB a léky na bolest cca 1000 korun, co je plně na barfu je bez problémů ....nejvíc dáváme za v,ycvik, což je cca 600 korun tydně ....jo a měsicnè 1000 korun za venčící tetu, když jsem v práci...takže sečteno a podtrzeno, malý pes zdravý s přiměřeným aktivitami, tedy co by za to vsechno bylo...., krásná dovolena u móře

18.5.2021 09:55
Joohana

XXX.XXX.157.168

No já se taky neudržím, za 4,5 měsíce života našeho štěňátka jsem koupila: vetbedku na doma, prostiskluzovou do klece v autě, klec, přepravku jako boudičku na doma, postroj, zatím dva obojky, flexinu, krátké vodítko, kratší stopovačku, delší stopovačku, asi deset balonků (moc velký, menší ale neoblíbený, malý oblíbený dvakrát ztracený...), různé přetahovací hračky. K tomu horu sušených plic, kostí atp. a tréninkové palmsky. Radši nepočítám, co to stálo .

K tomu žrádlo, očkování a štěněcí školku, to beru jako nezbytnost.

Holt je to koníček se vším všudy.

Ale pes je ještě v pohodě, sousedka teď dceři koupila koně

18.5.2021 10:10
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Joohana napsal(a):
No já se taky neudržím, za 4,5 měsíce života našeho štěňátka jsem koupila: vetbedku na doma, prostiskluzovou do klece v autě, klec, přepravku jako boudičku na doma, postroj, zatím dva obojky, flexinu, krátké vodítko, kratší stopovačku, delší stopovačku, asi deset balonků (moc velký, menší ale neoblíbený, malý oblíbený dvakrát ztracený...), různé přetahovací hračky. K tomu horu sušených plic, kostí atp. a tréninkové palmsky. Radši nepočítám, co to stálo .

K tomu žrádlo, očkování a štěněcí školku, to beru jako nezbytnost.

Holt je to koníček se vším všudy.

No, u nás paradoxně kůň výjde levněji než pes - je zdravý, lehce krmitelný, má kvalitní kopyta, mám ho doma a vybavení dokupuju minimálně. Takže se u něj vejdu do 2000,- měsíčně.

U psa dám každý měsíc 4000 jen za treninky (trenink, benzín, pamlsky) a kde jsou ostatní náklady...?

18.5.2021 10:13
Terven

XXX.XXX.110.191

Ještě jsem zapomněla na takovej náš nemalej výdaj a to je oblečení. Pinčová by bez toho nepřežila většinu roku, s Vikinou to nehrotím tolik, zimou se klepe málokdy, ale zas jí nechávám stříhat, má dlouhý záda...
Takže máme obyč. pláštěnky, fleecový mikiny od Samohýlu, lehce zateplený pláštěnky Pomppa, zimní bundy Hurtta...no a pinčová má i Hurtta Extreme Warmer.
U mě je to tak, že obvykle vyhodím zbytečně moc peněz za různé nevyhovující (často i levnější) modely než se dopracuju ke kvalitě, která je za víc peněz, ale funguje a vydrží. A netýká se to jnom oblečení.

no, heleďte, když porovnám funkční zimní bundičku na pětikilovýho pinče a 500 kg koně, tak ta pinčí z toho vychází nekřesťansky draho

18.5.2021 13:11
Markéta80

XXX.XXX.227.151

Bostonek proč ne. Ale je to celkem akční pes. Já si vždy před pořízením štěněte říkám že skoro nic kupovat nebudu . A pak se to nasčítá,ale zase to vydrží. je jasné že u pidi psa je to jiné, u většího jak roste tak e mění velikost obojku, postroje. U hraček záleží jaký je to likvidátor a u pelechu vlastně taky. Ale jo, kdybych opravdu chtěla šetřit tak plno věcí nekoupím. A manžel když vidí že něco objednávám tak ještě řekne at vezmu ještě tuhle hračku... Krmivo a pamlsky tak moc nepočítám. A ro dospělé extra hračky pravidelně taky nekupuji. je fakt že je skoro ani neničí

Chce hlavně vědět co ten pes potřebuje a co mu můžu nabídnout.

18.5.2021 13:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Markéta80 napsal(a):
Bostonek proč ne. Ale je to celkem akční pes. Já si vždy před pořízením štěněte říkám že skoro nic kupovat nebudu . A pak se to nasčítá,ale zase to vydrží. je jasné že u pidi psa je to jiné, u většího jak roste tak e mění velikost obojku, postroje. U hraček záleží jaký je to likvidátor a u pelechu vlastně taky. Ale jo, kdybych opravdu chtěla šetřit tak plno věcí nekoupím. A manžel když vidí že něco objednávám tak ještě řekne at vezmu ještě tuhle hračku... Krmivo a pamlsky tak moc nepočítám. A ro dospělé extra hračky pravidelně taky nekupuji. je fakt že je skoro ani neničí

Chce hlavně vědět co ten pes potřebuje a co mu můžu nabídnout.

No, a hlavně obojek se dá koupit za 50 ale taky za 1500 Kč, pelíšek totéž - může to být deka ze sekáče nebo ratanový gauč, který stojí víc než můj telefon.

... ale na krmení a veterině člověk prostě nic neodrbe (resp. odrbe, ale vrátí se mu to i s úrokama)

18.5.2021 13:19

"no, heleďte, když porovnám funkční zimní bundičku na pětikilovýho pinče a 500 kg koně, tak ta pinčí z toho vychází nekřesťansky draho"
Musíte brát kus jako kus a nepřepočítávat pinče na koně

18.5.2021 13:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

"no, heleďte, když porovnám funkční zimní bundičku na pětikilovýho pinče a 500 kg koně, tak ta pinčí z toho vychází nekřesťansky draho"
Musíte brát kus jako kus a nepřepočítávat pinče na koně

No já nevím, ale s Terven bych outfity kus za kus teda neměnila - chudák kůň by měl tak čabraku na uši a u pinčových by si z jeho deky postavili párty stan 🎪

18.5.2021 15:56
Markéta80

XXX.XXX.227.151

No, a hlavně obojek se dá koupit za 50 ale taky za 1500 Kč, pelíšek totéž - může to být deka ze sekáče nebo ratanový gauč, který stojí víc než můj telefon.

... ale na krmení a veterině člověk prostě nic neodrbe (resp. odrbe, ale vrátí se mu to i s úrokama)

je to o výběru a taky o velikosti psa. Mne vyhovují celkem Red Dingo. je to ale jako ve všem, každý má jiné nároky. Někomu stačí to nejnutnější. Zase ten kdo dělá hodně psích sportů bude mít jiné vybavení než já co chodím jen na procházky.

18.5.2021 17:34

No já nevím, ale s Terven bych outfity kus za kus teda neměnila - chudák kůň by měl tak čabraku na uši a u pinčových by si z jeho deky postavili párty stan 🎪

No jo, ale když to poctivě přepočítáte, tak dojdete k takové sumě, jako by pinčová nakupovala na Champs-Élysées. Jak říkám, raději nepřepočítávat

18.5.2021 19:53
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.43.168

No jo, ale když to poctivě přepočítáte, tak dojdete k takové sumě, jako by pinčová nakupovala na Champs-Élysées. Jak říkám, raději nepřepočítávat

Ne, prostě s pinčovýma nekšeftujem😝

Přidejte reakci

Přidat smajlík