Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.5.2021 15:33
Jarus28

XXX.XXX.32.159

Dobrý den, obracím se na vás. Máte někdo zkušenosti s tím, jak správně pečovat o březí fenku německého ovčáka? Kdy se nejlépe pozná, že je fenka opravdu březí?

Mám malé hospodářství. Před týdnem mi nečekaně vnikl do uzavřeného dvorka pes. Moje Betynka se zrovna hárala asi 10. den. Snažím se ji v době hárání vždy hlídat, ale tentokrát to byla hloupá náhoda, že ten pes byl nejspíš tulák a ucítil její pachy.
Žádné zvláštní chování na Bety nepozoruji, jen mi připadá, že má větší chuť k jídlu.
Prozatím děkuji za Vaše názory či zkušenosti.

17.5.2021 15:38
janaa

XXX.XXX.7.126

Od 28 dne zajeďte na veterinu na sono, tam vám řeknou bezpečně i kdyby byla březí,tak v první polovině březosti režim neměníte a ani na žrádle se nepřidává

17.5.2021 15:55
keissa

XXX.XXX.155.174

Jarus28 napsal(a):
Dobrý den, obracím se na vás. Máte někdo zkušenosti s tím, jak správně pečovat o březí fenku německého ovčáka? Kdy se nejlépe pozná, že je fenka opravdu březí?

Mám malé hospodářství. Před týdnem mi nečekaně vnikl do uzavřeného dvorka pes. Moje Betynka se zrovna hárala asi 10. den. Snažím se ji v době hárání vždy hlídat, ale tentokrát to byla hloupá náhoda, že ten pes byl nejspíš tulák a ucítil její pachy.
Žádné zvláštní chování na Bety nepozoruji, jen mi připadá, že má větší chuť k jídlu.
Prozatím děkuji za Vaše názory či zkušenosti.

v podstatě pro vás ideální jit k veterináři a objednat fenku na kastraci ,jednoduché řešení,lepší než očekávat vrh vořechu nejasne povahy ,zdraví í vzhledu .. ruzných skoro ovčáku jsou plné utulky i inzerce ...

17.5.2021 16:37
Jarus28

XXX.XXX.32.159

Děkuji za příspěvek. Přesto s tím nesouhlasím. A nejednalo se o nějakého vořecha, ale o loveckého psa. Příště budu více opatrná a připravím u vrat elektriku! Vykastrovat Betynku nechci, protože nehodlám riskovat to, že o ni přijdu. Existují i takové případy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.5.2021 16:50

Jaruš, podle vašich diskuzí je Betynce pět let. Pokud nikdy neměla štěňata, není to zrovna ideální. Zvažte to, opravdu.

17.5.2021 17:11
keissa

XXX.XXX.155.174

Jarus28 napsal(a):
Děkuji za příspěvek. Přesto s tím nesouhlasím. A nejednalo se o nějakého vořecha, ale o loveckého psa. Příště budu více opatrná a připravím u vrat elektriku! Vykastrovat Betynku nechci, protože nehodlám riskovat to, že o ni přijdu. Existují i takové případy.

Tak pokud nechcete o vaší Betynku přijít tak bych s tou kastrací neváhala ..první porod v 5 letech a ještě někde v boudě na dvorku ...
a těch fakt škaredých křížencu lověčák versus ovčák je docela hodně a jsou to dost špatně udatelná štěnata ..

17.5.2021 22:03
arosek

XXX.XXX.60.11

Jarus28 napsal(a):

Stejne jako exisatuji pripady, kdy fena u porodu zemrela. A nemusela to byt zrovna pomerne stara prvorodicka, kde je to riziko ze se neco pos... jeste o krapet vyssi.

17.5.2021 22:16

Jarus28 napsal(a):

Jediná opatrnost je, zavřít při hárání fenu do domu, případně do kotce, který má plné stěny. Přes mříže ( pletivo ) vám ji pes nakryje taky. Aspoň na dobu, kdy je ke krytí svolná. Žádná elektrika u vrat vám nepomůže.

Přidejte reakci

Přidat smajlík