Německy ovčak štěňata s PP

Prodám Německého ovčáka - Melampous nabizi ještě 3 volné fenky NO s prukaze...
15000 KčKdo mate zkušenosti kdy a jak se vám u psa projevila ,mam štěně NO které ma dost problem s prujmem, v podstatě se ze všeho pose re , přeléčeno na giardie,, nasazeny dietní granule , po těch celkem ok ale stačí změna a vodový prujem ,nebo hodně řídké šedé barvy ...Vyzkoušeno už snad vše jen ta slinivka která začíná být ve hře .
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jaké granule přesně? Podle nich vidíte, jestli mají málo tuku, toho a tamtoho, co za tím vězí.. celkem to odpovídá:
https://www.petmd.com/dog/conditions/digestive/c_multi_exocrine_pancreatic_insufficiency
http://dogaware.com/articles/wdjepi.html
keissa
napsal(a):
Kdo mate zkušenosti kdy a jak se vám u psa projevila ,mam štěně NO které ma dost problem s prujmem, v podstatě se ze všeho pose re , přeléčeno na giardie,, nasazeny dietní granule , po těch celkem ok ale stačí změna a vodový prujem ,nebo hodně řídké šedé barvy ...Vyzkoušeno už snad vše jen ta slinivka která začíná být ve hře .
Dejte jí pár dní vařenou rýži s mrkví a hovězím masem. Sežeťe si někde na jatkách, nebo u řezníka slinivku, nakrájejte na kousky kolem 5cm, dejte si syrovou jednotlive do potr. folie zamrazit a ke každému krmení dejte jeden kousek.Takto může pes se špatnou slinivkou fungovat řadu let. Funguje to a je to odzkoušeno u několika lidí na NO.
anebo si nechat diagnózu stanovit u veterináře koho by to napadlo :-)
Kdyby to byla jen slinivka, to je v pohodě, v podstatě se pak pes krmí vícekrát denně kopou přílohy, prasečí slinivkou (barfshopy v pohodě) a menším množstvím kvalitního proteinu a tuku. Ale jsou i horší věci viz odkazy.. zajímavé, že je to tolik u NO.
napsal(a):
Jaké granule přesně? Podle nich vidíte, jestli mají málo tuku, toho a tamtoho, co za tím vězí.. celkem to odpovídá:
https://www.petmd.com/dog/conditions/digestive/c_multi_exocrine_pancreatic_insufficiency
http://dogaware.com/articles/wdjepi.html
mám od fitminu jehněčí + rýže , jako celkem po nich ok bobky maji tvar a jsou tmave ,sice granule ji moc nejedou ale to se snad poddá alespon z ni neteče
Štefan1
napsal(a):
... anebo si nechat diagnózu stanovit u veterináře - vyšetřením krve (stanovení TLI) se pozná, jestli je to nedostatečná činnosti slinivky anebo se bude muset dál hledat jiná příčina. Je (opět) málo úvodních informací - "vyzkoušeno snad už vše" není dostatečně vypovídající .
nemám prvního psa takže si dokážu dietu vyeliminovat sama ,vyzkoušeny ruzne druhy masa a stejný výsledek vodový prujem,lešena entizolem ,pak stomorgyl ,enterozoogel , nic pořád prujem .zabraly asi jen ty granule ale bohužel ty moc nechce a pak jsou to granule pro dospělé a tohle je 3-4 měsíční štěně .
na krev jdeme v pondělí .
keissa
napsal(a):
mám od fitminu jehněčí + rýže , jako celkem po nich ok bobky maji tvar a jsou tmave ,sice granule ji moc nejedou ale to se snad poddá alespon z ni neteče
Otázka je, zda tohle bude stačit štěněti ovčáka v nejprudším růstu. Ani domácí strava nebude úplně ultra jednoduchá, pravděpodobně nebude dobře trávit kosti a ta spotřeba vápníku v tomto období je šílená. Ale dají se nahradit mletou moučkou nebo prostě posypu jídlo kolagenem, céčkem a vápníkem, balancerem a enzymy, nechám "pracovat" a dám psovi. U dospělého psa už je to v pohodě.
Radši bych to zkusila se syrovým jídlem, u granulí se bojím, že nebude to, co je potřeba - kvalitní protein, kvalitní tuk, minerály, ...
Jestli zkoušíte jen maso a výsledek je špatný, zkuste dát převážnou část dávky přílohu. Hodně rýže a trochu masa.
napsal(a):
Otázka je, zda tohle bude stačit štěněti ovčáka v nejprudším růstu. Ani domácí strava nebude úplně ultra jednoduchá, pravděpodobně nebude dobře trávit kosti a ta spotřeba vápníku v tomto období je šílená. Ale dají se nahradit mletou moučkou nebo prostě posypu jídlo kolagenem, céčkem a vápníkem, balancerem a enzymy, nechám "pracovat" a dám psovi. U dospělého psa už je to v pohodě.
Radši bych to zkusila se syrovým jídlem, u granulí se bojím, že nebude to, co je potřeba - kvalitní protein, kvalitní tuk, minerály, ...
Jestli zkoušíte jen maso a výsledek je špatný, zkuste dát převážnou část dávky přílohu. Hodně rýže a trochu masa.
Ok zkusím ,uvidím ještě v ponděli co bude z té krve ,jako stále doufám že se z toho vyhrabe ,
je mi jasné že ty granule stačit nebudou ,občas jí dám mletou krutu nebo kuřecí skelet bez kuže , někdy to je ok se to asi promíchá s granulema ale někdy je hned prujem ,ma to takovou dost šedou barvu ..
napsal(a):
Nebo si tu moučku, resp. kaši udělat samo domo. Objevila jsem Ameriku, že když kuřecí kosti nechám alespoň na dvě hoďky v multifunkčním hrnci (tlakáč), tak jsou na smrt. Doma už fakt využiju všechno. Poprvé jsem mu jich naškrábala moc a druhý den chudák kadil zatuhlou maltu. Teď už to normálně strkám do mixéru s trochou vývaru, hami ňami kejda. Pak jen zákeřně zamíchat přílohu, páč to nevypitvá, a ostatní kusy mrtvol na to můžu hodit vcelku.
napsal(a):
Nebo si tu moučku, resp. kaši udělat samo domo. Objevila jsem Ameriku, že když kuřecí kosti nechám alespoň na dvě hoďky v multifunkčním hrnci (tlakáč), tak jsou na smrt. Doma už fakt využiju všechno. Poprvé jsem mu jich naškrábala moc a druhý den chudák kadil zatuhlou maltu. Teď už to normálně strkám do mixéru s trochou vývaru, hami ňami kejda. Pak jen zákeřně zamíchat přílohu, páč to nevypitvá, a ostatní kusy mrtvol na to můžu hodit vcelku.
Se máte :) ani Kocourek, ani megý kaše nejí. Míchanice jedli v tuhé zimě, když jsem řekla, že nic jiného nedostanou.
Jo, z papiňáku jsou kosti totální chudáci, rozmáčknutelné mezi prsty. Ale s králíkem to nic moc neudělá, vlastně jen duté kosti změknou. To jsem měla radost, že je nemusím vyhazovat, ale oni to nechtěli jíst, ani samotnou kost, ani s masem, ani nic. Bídu na ně!
keissa
napsal(a):
Ok zkusím ,uvidím ještě v ponděli co bude z té krve ,jako stále doufám že se z toho vyhrabe ,
je mi jasné že ty granule stačit nebudou ,občas jí dám mletou krutu nebo kuřecí skelet bez kuže , někdy to je ok se to asi promíchá s granulema ale někdy je hned prujem ,ma to takovou dost šedou barvu ..
Tu barvu tam v těch článcích také zmiňují. Já věděla o nažloutlé, tam jde o tuk.
Víc než na tuk bych si dala pozor na kosti, ale to je pes od psa - kolik tuku a jakého snese, musí se to vychytat, opatrně. Samozřejmě až po stanovení diagnozy, zatím držet na těch granulích - ono to nemocnému psovi odlehčí, u štěněte je to důležité, není moc prostoru na manévry. Něčím ty granule ochutit, něco neutrálního.. vývar..malinko..sebrat tuk.. pro vůni, možná i pro teplotu, prostě ať žere :-)
napsal(a):
Se máte :) ani Kocourek, ani megý kaše nejí. Míchanice jedli v tuhé zimě, když jsem řekla, že nic jiného nedostanou.
Jo, z papiňáku jsou kosti totální chudáci, rozmáčknutelné mezi prsty. Ale s králíkem to nic moc neudělá, vlastně jen duté kosti změknou. To jsem měla radost, že je nemusím vyhazovat, ale oni to nechtěli jíst, ani samotnou kost, ani s masem, ani nic. Bídu na ně!
Trochu nimo, ale k tomu králíkovi...jsem se minule podivovala nad tím, že kočka chytla cca 30cm zajdu a snědla z něho jen hlavu (Worka pak komplet) a psům se lidi bojí dávat králičí hlavy, že ty lícní kosti a zuby...Vím, byl to prcek, asi to bylo ještě celkem měkké, ale i tak
napsal(a):
Tu barvu tam v těch článcích také zmiňují. Já věděla o nažloutlé, tam jde o tuk.
Víc než na tuk bych si dala pozor na kosti, ale to je pes od psa - kolik tuku a jakého snese, musí se to vychytat, opatrně. Samozřejmě až po stanovení diagnozy, zatím držet na těch granulích - ono to nemocnému psovi odlehčí, u štěněte je to důležité, není moc prostoru na manévry. Něčím ty granule ochutit, něco neutrálního.. vývar..malinko..sebrat tuk.. pro vůni, možná i pro teplotu, prostě ať žere :-)
Mě právě ta barva těch lejn ..dost zarazila ,proto jsem začala hledat i jiné možnoti včetně té slinivky .prostě kovově šedé jako fakt šede .. což jsem ještě u psa neviděla .
lesnížínka
napsal(a):
Trochu nimo, ale k tomu králíkovi...jsem se minule podivovala nad tím, že kočka chytla cca 30cm zajdu a snědla z něho jen hlavu (Worka pak komplet) a psům se lidi bojí dávat králičí hlavy, že ty lícní kosti a zuby...Vím, byl to prcek, asi to bylo ještě celkem měkké, ale i tak
Z králika mi zustaly jen zuby jinak hyeny sežerou vše :) včetně hlavy ,jen kus té čelisti se zubama zustal
keissa
napsal(a):
Když to bude slinivka, tak z toho se nestřílí. Máme jich tady dost, nejblíž švýcar, který ale málem dojel na nesprávnou diagnózu ne úplně dobrého vet a jeho "léčbu". Hospit na týden, kdy ho dávali dohromady. A teď si spokojeně vegetuje a strašně vytáčí tu mojí můru jako nekalá konkurence, co se mu kamarádí s večerní smečkou holek. On na ní má rezervačku ráno, královské dělení.
napsal(a):
Když to bude slinivka, tak z toho se nestřílí. Máme jich tady dost, nejblíž švýcar, který ale málem dojel na nesprávnou diagnózu ne úplně dobrého vet a jeho "léčbu". Hospit na týden, kdy ho dávali dohromady. A teď si spokojeně vegetuje a strašně vytáčí tu mojí můru jako nekalá konkurence, co se mu kamarádí s večerní smečkou holek. On na ní má rezervačku ráno, královské dělení.
Já pořád doufám že se to prostě upraví tak nějak samo ..teda skoro samo ..
lesnížínka
napsal(a):
Jo, to bude ještě měkká, mladá (dutá) hlava :-) Zuby projdou ven a jsou fakt veliké, je to zbytečná překážka, také jsem je z čelistí vypreparovala. Ale kdyby to jedl větší pes, tak to neřeším. Jinak jsem normálně psovi i kočkům házela uši krávy i s chlupy, párkrát se hádaly o potkana, myši jí furt, ale teď pes králíka nechce vůbec. Kocourek jo, ten si vždy vezme hlavu a cupitá s ní do chodby, já se směju, protože ani nemůže utíkat, je malinký, on se otočí a hodí pohled "čemu se směješ jak blbá", to byste musela vidět, jde z něj strach.
Dneska takový jeden sousedovic kocourek prchal s Workovým hřbetem. Tedy kuřecím hřbetem co dostal a ten on žrát nebude, jasně říkal, že z kuřete jen krky, maximálně veme na milost sem tam křídlo, ale tohle, s těma mastnýma plachtama po boku...to žrát nebude. Pleju a vidím kocoura, jak se krade, nakračuje jak robot Emil po cm. Worka chrní. Kocour schňapne hřbet a peláší s ním do keřů. Macku, nevadí ti, že tě stejně vidím?? Nééé, nevadí, on stejně ví, že mu tam to jídlo různě podstrkávám já
keissa
napsal(a):
Mě právě ta barva těch lejn ..dost zarazila ,proto jsem začala hledat i jiné možnoti včetně té slinivky .prostě kovově šedé jako fakt šede .. což jsem ještě u psa neviděla .
Výkaly barvy a konzistence malty = na 99% EPI (nedostatečnost slinivky).
bohužel to nesmrdí jako malta.