Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sonia028

22.5.2021 04:48
Sonia028

XXX.XXX.25.148

Dobrý den, mám problém s lidmi na vesnici.
Furt někdo strká ruce přes plot.
Je to křížení labrador ale mne to ne zajímá že vypadá úžasné chci prostě po lidech aby mne ne strkali a ne volali psa pres plot.
Už jsem se pohadala s mnoha lidma a stejně najde se delší blbecek co je velký milovník zvířat a zavolá ho k hradbe.
Co mam dělat?
Je tam cedule Pozor pes.
Pak ten pes je k ničemu, když nehlídá svůj pozemek a čeká na mazlení od cizich lidi.
Co mam dělat?

22.5.2021 06:34
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Sonia028 napsal(a):
Dobrý den, mám problém s lidmi na vesnici.
Furt někdo strká ruce přes plot.
Je to křížení labrador ale mne to ne zajímá že vypadá úžasné chci prostě po lidech aby mne ne strkali a ne volali psa pres plot.
Už jsem se pohadala s mnoha lidma a stejně najde se delší blbecek co je velký milovník zvířat a zavolá ho k hradbe.
Co mam dělat?
Je tam cedule Pozor pes.
Pak ten pes je k ničemu, když nehlídá svůj pozemek a čeká na mazlení od cizich lidi.
Co mam dělat?

Dát před plot elektrický ohradnik - rychlé, levné, spolehlivé.

Akorát bych moc nespoléhala na to, že kříženec labradora bude hlídat - to jste se se trochu sekli ve výběru plemene (teda, pokud není křížený třeba s KAO).

22.5.2021 08:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A nebo udělat ještě jeden plot, rozdělit zahradu, a zabránit tím psovi chodit v době vaší nepřítomnosti ke vratům , tak to máme my.

Ale taky moc nechápu, proč jste si pořídili křížence labradora, když je podle vás pes, který nehlídá, k ničemu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.5.2021 09:11

Druhý plot metr před tento je dobrý nápad. Anebo vyměnit psa. Cizí lidé to nemají dělat, ale myslím, že k vlčákovi by takhle nechodili. Já zas ohromně obdivuji tyto majitele, co psa nenechají žít psí život a řvou na mě, že jsem na psa promluvila..
Lézt cizím do plotu je špatné, ale k ničemu jste akorát Vy, ne pes, vybrali jste si špatně, a upřímně, proč si radši nekoupíte kamery? Se na ně nedá moc křičet :-)

Tady kříženec labrouše černého přeskakoval plot (nedalo to moc práce, 110 cm) a chodil s námi po vsi. Je mi blbě z představy, že ho sejme auto, tak jsem to majitelům řekla, že mi jako nevadí, že jde s námi, ale .. Tak ho přivázali k lavičce (téměř celou zimu tam byl) a nakonec koukám, v plotě světlejší drát a pes asi 10 metrů od plotu a ani neštěkl, nezamával ocasem, jen tam stál, myslela jsem, že je přivázaný ke stromu. Není. On se té elektriky tak bojí, že se nepřiblíží ani na metr, nechová se jako pes, byl to takový švihloun mladý a teď .. vidím ho denně, je to furt stejné. Pořídili si velkého křížence na hlídání a jako doplněk k baráku, ale on se na to vůbec nehodí, tak ale oni to přece vyřešili úžasně.
Také jsem měla zákaz mazlit štěkanátka. Byli to dobrmani, kteří pak měli být hlídací a tak podobně. Že prý budou zkažení.
Podle mě je to krávovina.
Když to pes bude mít v sobě a bude vyrovnaný psychicky, bude hlídat.
Tlouct to do něj násilím.. to vážně?

22.5.2021 09:39

Jeden současný "velký cvičitel profesionál" začal tím, že nutil mladého zlatého retrívra dělat na cvičáku obrany. Stěžoval si, jak všichni ti psi na ten hadr krásně řvou, jen jeho Dino nechce.......
To, že ho vodil u pravé nohy, byl jen neškodný úlet.

22.5.2021 09:53

a odtud pramení jeho cvičákovská fobie?

22.5.2021 09:59

No taky bych nebyla nadšená, kdyby mi lidi furt volali na psa a strkali pazoury přes plot, aby ho hladili.
Jasně, že se to dá řešit buď nějakým předplotem, popř. úpravou stávajícího plotu tak, aby byl tzv. plný, ale obávám se, že toto nemá na funkci hlídače vliv.
To, že lidi nebudou na psa volat a hladit ho z něj nekompromisního hlídače neudělá, protože kdyby to z podstaty hlídač byl, tak by takové otravy dle mého seřval na tři doby a pokud by k němu strčil ruku, tak by mu reálně hrozilo pokousání....u některých plemen i amputace.

Co mam dělat?

No příště vybírat z plemen, která hlídají a nebo k tomuhle "hodnému" pořídit plemeno hlídací....ale potom pozor, aby se nestal úraz, když jsou tam lidi zvyklí strkat ruce.

Kousek od nás bydlí berňucha....hlídač z něho nebude, neboť je vítací a to, že na něj lidi nevolají a nehladí ho přes plot na tom nic nezmění. Jsem si jistá, že kdybych na něj zavolala, tak přiěhne k brance a bude štěstím bez sebe, že ho pohladím.
Naopak já mám psy, které k brance fakt nikdo nevolá....a když už se stane, že třeba leží poblíž branky a někdo okolojdoucí na ně promluví "jé ty jsi ale hezký pejsek...ťuťu ňuňu", tak během okamžiku raději pokračuje, protože psisko vyletí a zařve "jdi si ťuťu ňuňu dělat jinam"

Všechny štěňata, co jsem kdy měla jsem nechávala venku hladit a mazlit cizími lidmi....pokud mělo štěně o takový kontakt evidentní zájem a nikdy to na pozdější funkci hlídače nemělo vliv.

22.5.2021 11:26
arosek

XXX.XXX.33.151

Poridit si labunu a stezovat si ze nehlida a ma rad lidi je stejne jako "Poridil si hospodu u cesty na Plzen, ale chodili mu tam lidi".

Ach jo - dejte psa nekomu kdo mu da co jeho plemeno portebuje a poridte si kamery. V dusledku vas to vyjde levneji, kameru nemusite krmit.

22.5.2021 11:31

Nora taky vypadá úžasně a ruky k ní nikdo nestrká... protože není kříženec labradora a za plotem vypadá, že by fakt bylo po ručičce. A to přitom venku už známe spoustu lidí, kteří mazlí nebo aspoň pohladí.

Řekla bych, že tady je problém ve výběru plemene. Labrador prostě nehlídá a hlídat nebude a nehlídacího psa si lidi klidně pohladí i za plotem.

Prostě máte přehozenou příčinu a následek. Není to tak, že by vám lidi psa kazili, hladící lidi => pes, co nehlídá.

je to labrador, pes co nehlídá => lidi si ho hladí i přes plot.

22.5.2021 11:50
Atheira

XXX.XXX.209.8

Klikám na vlákno, co se jmenuje házení cizích lidí přes plot... jó, tady někdo předhazuje kolemjdoucí krvelačným psům, zajímavé... a ono prd. Jenom ručky šmátralky a cizí pes... hm...

Mně by to asi vadilo z toho důvodu, že bych se bála, že mi lidi začnou psa krmit a nebudu mít přehled o tom, co kde sežral. Ale i to má návaznost na to, jaký ten pes je. Lidi jen tak sami od sebe nechodí postávat k plotům a volat na psy. Když už si nějakého takového naučí, vždycky to začal ten pes. Podle toho, co vidím tady v okolí teda... X hodných psů, co nehlídá, ale nikdo z cizích se o ně moc nezajímá - nikdo nemá tu potřebu chodit je mazlit a volat na ně. Zato už má každý v podstatě pravidelnou zastávku u takových, co u těch plotů čekaj a somrujou - pozornost, jídlo. A všechno do jednoho jsou to psi, kterých si běžně nikdo doma moc nevšímá, tak loudí aspoň kolemjdoucí... To pak vyvstává otázka - kolik pozornosti má ten pes od vás?

Jedna fena, kříženec labradora, takhle skončila pod kudlou, protože bydlí hned vedle hospody a lidi svoje zvyky nezapomínaj ani když jsou nalitý a zastávečku si udělali a nacpali ji kdovíčím. A ona to sežere, je jí jedno, jestli je to rohlík, párek nebo cihla...

Ještě se mi nestalo, aby se kdokoli cizí pokoušel mi hladit psa skrz plot, a že na mou divnou kreaturu se otočí nebo ukáže v podstatě každej, kdo ji vidí poprvý. Jo, kdyby to zkusili, tak jenom jednou... popelář takhle jednou zkusil ji nabídnout piškot, když ho pozorovala, jak táhne popelnici, vysvětlila mu sama, kam si ten piškot má strčit, a teď už ji pravidelně zdraví jenom zdálky, když je venku v době, kdy jezdí zrovna tihleti stejní... Ale i kdybych měla psa, co se hladit nechá nebo nechá krmit, tak to rozhodně neřeším tak - už jsem se s lidma pohádala mockrát a nic. Někdy stačí se normálně domluvit, vysvětlit. Zvlášť, jestli to jsou lidi od vás z vesnice, v podstatě sousedi... Když na první dobrou vystartujete, akorát se zesměšníte a lidi na vás budou z vysoka kálet.

22.5.2021 12:05

"To pak vyvstává otázka - kolik pozornosti má ten pes od vás?"

Tady asi bude zakopán pes, nebo chcete-li jádro pudla. Proč by měl hlídat někoho, kdo na něj .......
Znala jsem černého labradora a ten hlídal. I když jsme se znali dost dobře, stejně jsem do vrátek nešla, když u toho nebyla majitelka. Nikdo mu přes plot ruce nestrkal, nikdo ho nekrmil a do zahrady nelezl.
Ale taky nebyl nikde odstrčený, ponechaný sám sobě, měl v podstatě celodenní pozornost, vycházky mezi psy a celodenní výlety do hor - v zimě, v létě. Věděl, že mu stojí za to, dobré bydlo si hlídat.

Edit.: Také jsem původně četla "házení" :-))

22.5.2021 12:43

"Hlazení cizích lidí přes plot" - proč by si někdo hladil cizí lidi přes plot?

22.5.2021 12:55

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Hlazení cizích lidí přes plot" - proč by si někdo hladil cizí lidi přes plot?

A navíc na vestnici.

To se fakt někde říká? Já to v životě neslyšela.

22.5.2021 13:19
Atheira

XXX.XXX.209.8

A navíc na vestnici.

To se fakt někde říká? Já to v životě neslyšela.

To se zas chytrý telefon určitě činil. Odhaduju to podle toho "ne strkali" a "ne volali"... pokaždý, když chci napsat zápor, tak mi se slovama provádí to samé. A vestnice bude proto zřejmě nějaká neplánovaná tvorba taky (taky nevím, že by se takové slovo někde používalo). Jenže to jsou chytrý telefony. Něco píšete narychlo nebo si to moc po sobě nečtete a udělají z vás debila. Asi proto jsou chytrý.

Navíc dost pochybuju, že zadavatelka má hradby. To by pravděpodobně neřešila tenhle problém. Za tím bych taky hledala mobil.

22.5.2021 13:37

Atheira napsal(a):
To se zas chytrý telefon určitě činil. Odhaduju to podle toho "ne strkali" a "ne volali"... pokaždý, když chci napsat zápor, tak mi se slovama provádí to samé. A vestnice bude proto zřejmě nějaká neplánovaná tvorba taky (taky nevím, že by se takové slovo někde používalo). Jenže to jsou chytrý telefony. Něco píšete narychlo nebo si to moc po sobě nečtete a udělají z vás debila. Asi proto jsou chytrý.

Navíc dost pochybuju, že zadavatelka má hradby. To by pravděpodobně neřešila tenhle problém. Za tím bych taky hledala mobil.

A bylo tam původně "házení" a hlazení je to po opravě?

22.5.2021 14:13
Atheira

XXX.XXX.175.20

A bylo tam původně "házení" a hlazení je to po opravě?

Já doufám, že jo. Bychom tu měli zas jednou zajímavé téma.

Pak bych i chápala ty hradby... To vám pořád někdo hází lidi přes plot... Kdo to má vydržet. No, ale asi ani hradby nestačí.

Miriam33

22.5.2021 14:47
Miriam33

XXX.XXX.210.31

No taky bych nebyla nadšená, kdyby mi lidi furt volali na psa a strkali pazoury přes plot, aby ho hladili.
Jasně, že se to dá řešit buď nějakým předplotem, popř. úpravou stávajícího plotu tak, aby byl tzv. plný, ale obávám se, že toto nemá na funkci hlídače vliv.
To, že lidi nebudou na psa volat a hladit ho z něj nekompromisního hlídače neudělá, protože kdyby to z podstaty hlídač byl, tak by takové otravy dle mého seřval na tři doby a pokud by k němu strčil ruku, tak by mu reálně hrozilo pokousání....u některých plemen i amputace.

Co mam dělat?

No příště vybírat z plemen, která hlídají a nebo k tomuhle "hodnému" pořídit plemeno hlídací....ale potom pozor, aby se nestal úraz, když jsou tam lidi zvyklí strkat ruce.

Kousek od nás bydlí berňucha....hlídač z něho nebude, neboť je vítací a to, že na něj lidi nevolají a nehladí ho přes plot na tom nic nezmění. Jsem si jistá, že kdybych na něj zavolala, tak přiěhne k brance a bude štěstím bez sebe, že ho pohladím.
Naopak já mám psy, které k brance fakt nikdo nevolá....a když už se stane, že třeba leží poblíž branky a někdo okolojdoucí na ně promluví "jé ty jsi ale hezký pejsek...ťuťu ňuňu", tak během okamžiku raději pokračuje, protože psisko vyletí a zařve "jdi si ťuťu ňuňu dělat jinam"

Všechny štěňata, co jsem kdy měla jsem nechávala venku hladit a mazlit cizími lidmi....pokud mělo štěně o takový kontakt evidentní zájem a nikdy to na pozdější funkci hlídače nemělo vliv.

Přesně. Dělat si zbytečně v okolí nepřátele je neuvážené. Berte to jako další socializaci. Bála bych se jen toho, aby psa kdoví čím nekrmili. To že se psík nechá teď hladit nijak nesouvisí s pozdějším hlídáním. Jde stejně o pár měsíců, jakmile vyroste, nikdo ho přes plot hladit nebude. Už kvůli jeho velikosti. I kdyby se nastavoval a na plot se tlačil pro pohlazení . Pokud má hlídání v sobě, hlídat jako dospělý bude, i kdybY ho teď pohladilo tisíc lidí. Pokud nechcete, aby si štěně lidé hladili, udělejte zábranu, ale připravíte ho o trochu radosti ve stenecim období.

22.5.2021 14:51

"....Lidi jen tak sami od sebe nechodí postávat k plotům a volat na psy. Když už si nějakého takového naučí, vždycky to začal ten pes. Podle toho, co vidím tady v okolí teda... X hodných psů, co nehlídá, ale nikdo z cizích se o ně moc nezajímá - nikdo nemá tu potřebu chodit je mazlit a volat na ně....."

Teď to asi schytám, ale musím Vám říct, že já to tak mám...občas jdeme se psem trasou, u nás v okresním městě, kde jsme chodívali s naším předchozím. A bývala tam stařiičká přítula, která tam čekávala až někdo půjde a podrbe ji a náš Tobík ji měl hrozně rád, já pejsky miluju, tak jsem ji tam vždy podrbala, psi se očuchali a....teď chodím s naším novým útuláčkem a oni tam mají novou fenečku, sedává na stejných místech u plotu...a nebo tam není zrovna, ale když jdu okolo, tak to prostě nějak pozná, že jdeme a přijde se pomazlit...nevolám na ní...ničím ji neláduju....historie se opakuje 🐕
Většinou se jiní psi za ploty hladit nenechají....ale kdyby jo, tak já je pohladím bez zlého úmyslu....promiňte mi to 😉

22.5.2021 15:06
Atheira

XXX.XXX.175.20

"....Lidi jen tak sami od sebe nechodí postávat k plotům a volat na psy. Když už si nějakého takového naučí, vždycky to začal ten pes. Podle toho, co vidím tady v okolí teda... X hodných psů, co nehlídá, ale nikdo z cizích se o ně moc nezajímá - nikdo nemá tu potřebu chodit je mazlit a volat na ně....."

Teď to asi schytám, ale musím Vám říct, že já to tak mám...občas jdeme se psem trasou, u nás v okresním městě, kde jsme chodívali s naším předchozím. A bývala tam stařiičká přítula, která tam čekávala až někdo půjde a podrbe ji a náš Tobík ji měl hrozně rád, já pejsky miluju, tak jsem ji tam vždy podrbala, psi se očuchali a....teď chodím s naším novým útuláčkem a oni tam mají novou fenečku, sedává na stejných místech u plotu...a nebo tam není zrovna, ale když jdu okolo, tak to prostě nějak pozná, že jdeme a přijde se pomazlit...nevolám na ní...ničím ji neláduju....historie se opakuje 🐕
Většinou se jiní psi za ploty hladit nenechají....ale kdyby jo, tak já je pohladím bez zlého úmyslu....promiňte mi to 😉

No ale to je přesně to, co říkám. Ten pes tam sedí a čeká. Asi na kohokoli. Nejste to vy, kdo prahne po hlazení cizích psů tím způsobem, že chodíte po vsi a hulákáte u plotu. Ten pes tam je a úplně jasné dává najevo - chci pozornost, pohlaď mě.
Tak pohladíte.
Nevšimla jsem si, že by tohle dělali psi, co mají dost pozornosti doma.

Miriam33

22.5.2021 15:10
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Aha, ono to možná ani není štěně....pak bych to brala taky jenom domluvou, případně, pokud potřebujete vyloženě hlídače, pořiďte si k němu štěknu. Nemusí to být zrovna vlčák nebo podobně velký pes.... Stačí něco malého, co ječí na lidi, špice nebo něco podobného. Pár takových dvojic malý ječák a velký kliďas znám...a nikdo u plotu nestává:)

22.5.2021 17:38
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
No ale to je přesně to, co říkám. Ten pes tam sedí a čeká. Asi na kohokoli. Nejste to vy, kdo prahne po hlazení cizích psů tím způsobem, že chodíte po vsi a hulákáte u plotu. Ten pes tam je a úplně jasné dává najevo - chci pozornost, pohlaď mě.
Tak pohladíte.

Naši jo, chodili za kolemjdoucíma rádi, taky občas od děcek ze školy dostali svačinu. A to ode mě a mého muchlání kolikrát už utíkali...otravná panička Teď mi došlo...kvůli kočkám jsem před rokem zadrátovala branky, tak má Worka utrum ale on sám už chodí k plotu stejně vyjímečně(teď tam teda překvapivě byl, když jsme přijeli domů)

22.5.2021 17:56

Já si myslím, že pes nemusel nutně sedět u branky a vyhlížet kolemjdoucí...pes je buď štěně...kontaktní štěně a nebo to dle mého lidi dělaj už od tý doby, kdy štěně byl a je na to naučenej.

Ono to ani nemusí být záměr těch lidí....jdou okolo a vidí....jé sousedi si pořídili štěňátko a nedá jim to nadšeně nezažvatlat "no čau štěndo, ty jsi ale krááásnej pejsek"
No a štěndo se nadšeně rozběhne k někomu, kdo projevil zájem, no a pak už to jede.

A fakty to nemusí být zlý umysl těch lidí a nebo nevychovanost....určitě si myslím, že to tak nevnímali, prostě šli okolo a ví, že je tam pes...už ho považují za kámoše, tak na něj zavolají a pohladí ho. Už to pro ně není nějaký anonymní pes, kterého plot minou někde na výletě.

Když byli berbeři malí...mladí, tak měli kámošku berňušku.....občas jsme chodili na prochajdu kolem jejich plotu, pesani se pozdravili, oňufali a já jí taky přes plot pohladila....hladila jsem jí i když jsme se potkali venku na prochajdě, hladila jsem jí i když byli majitelé venku a chvilku jsme pokecali.
Asi kdybych šla okolo sama, tak bych řekla minimálně "ahoj Baruško" a pokud by Baruška přiběhla, tak bych jí pohladila.

Prostě když mi to vadí, když se třeba bojím, aby mi psa nekrmili, když se sousedy není rozumná řeč, když nechci zneprůhlednit plot, tak tam prostě natáhnu pletivo na voliéry s malými oky a nikdo už ruku neprostrčí.

22.5.2021 18:18
fikovnice

XXX.XXX.134.255

...tak přesně takový byl Floček...
Prý dokonce, když šly dětičky z MŠ na vycházku, tak vždy žadonily, jestli se půjde k Fločkovi pohladit si jej k plotu. Prostě vítací pes mající rád všechny lidi, i zloděje by vítal... I ty z rodiny, co nemuseli jeho, bezmezně miloval... Mno, ale to sem moc nepatří.

Miriam33

22.5.2021 18:39
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Mmch, taky jsem byla vždycky hladič. Kromě velkých psů jsem po ulici hladila všechno, co se nechalo. Sousedovic Ťapku- jezevčíka, krásného chlupatého vestaje Bobíka, který skákal do metra, když mě viděl s hned se šel nastavit na hlazení a další. Taky jsem je pak ořvala, když umřeli. Venku samozřejmě se zeptánim taky. Znala jsem všechny psy a kočky a sousedi znali naše. Když se něco zaběhlo, tak se poptávali všichni v okolí a prohledali svoje kůlny a sklepy a byla větší šance, že se zvíře najde. Tomu se říká výhoda dobrých sousedských vztahů. Pochybuju, že by to udělali, kdybych se s nima hádala.

22.5.2021 19:44
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Atheira
A víte, že jo , že máte pravdu! Že mi to teď secvaklo :-)
Zrovna jsem chtěla napsat, že naši mopsi (přítulní, hodní, mazliví) za plotem se chovají jako bestie .
Prostě by se za plotem nenechali pohladit. Že nám to přijde zvláštní !

Netroufnou si je pohladit ani naši nejbližší kamarádi, kteří jakmile je pustíme za vrátka nebo je potkáme venku tak se s nima mazlí a nechají se pohladit. A znaji se s nima od mala .
. Ale za tím plotem jsou prostě "zlí"...

Nechápu to, protože jsou to jinak mazlici . Nikdo je to neučil a už vůbec jsme po nich hlídání nikdy nevyžadovali , a už vůbec neočekávali 😜

22.5.2021 21:23
arosek

XXX.XXX.33.151

Ja jen k te hradbe ...

Hradba se v nekterych castech CR rika plotu. Napriklad tady na Plzonsku :D

"Oprel se autem o hradbu a ta spadla" ... neboli najel autem do plotu a zboril ho :D

22.5.2021 21:32
Terven

XXX.XXX.110.191

arosek napsal(a):
Ja jen k te hradbe ...

"Oprel se autem o hradbu a ta spadla" ... neboli najel autem do plotu a zboril ho :D

Ano...za hradbou, myšleno za plotem - běžně říkáme.
Jako dítě jsem rodičům hlásila, že jdu za hradbu, čili ven ze zahrady

22.5.2021 21:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

arosek napsal(a):
Ja jen k te hradbe ...

Tak to slyším úplně poprvý v životě. Marně jsem přemýšlela, co tam původně mělo být za slovo nebo co to je za divnej slovní obrat.

22.5.2021 22:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Tak to slyším úplně poprvý v životě. Marně jsem přemýšlela, co tam původně mělo být za slovo nebo co to je za divnej slovní obrat.

Taky jsem to nikdy neslyšela ale od Plzně jsme sakra daleko

22.5.2021 22:13
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Taky jsem to nikdy neslyšela ale od Plzně jsme sakra daleko

To my sice taky, ale moje kamarádka tam má rodinu a s takovýmahle výrazama na mě teda nechodí. Já jen vím, že v Plzni mají úplně šílený vlakový nádraží, kde není ani drn trávy a v celým širým okolí při přestupu mezi vlakama se tam nedá vyvenčit pes.

edit: Si tak říkám, že když mají vlakový nádraží a jeho okolí jenom chodník, proč místo plotů rovnou nestavět kamenný hradby, že...

Sonia028

22.5.2021 23:26
Sonia028

XXX.XXX.52.219

Moc vak dekuju za řadu.
Ten pes má teď 1.5 roku a je křížení s plemenem které hlida -Bernský Salasnicky .
Mne nikdy ne napadlo i když je na začátku vestnice pes také hodný ne lezu k němu profitovat že ne znam majitele .
Vždy jestli by mne někdo zeptal jestli mne to ne vadí není problém. Jedná se o to že byl od štěňátka venku ne máme ho v bytě
Ja vim že labrador není na hlídání
Ma v kohoutku cca 64 cm a váhu 50 kilo .
Asi jenom bezohledně lidé jsi mysli ze je to krásný medvídek a nic ne udela .
Máme tam síť a ke to jasné že strkaji tam ruce když ne mají tam co dělat...
Jsem s toho špatna ...
Teď jsem jsi pořídila cedulky
Nehladit,nevolat jestli to vůbec něco pomůže
Mne nikdy v životě ne napadlo mazlit se s cicim psem na víc jak ne znam majitele .Proč jsou lidé tak debilní????mne to ne zajímá že bydlíme v stejni Vestnice ne mají právo na něj sachat
A naučili mne ho od začátku
Vždy ne uhlídam jak někdo k němu leze on ne steka .Ano je pravda že labrador není hlídač ale ne dává to právo lidem bez zaptani dávat Rice přes plot!!!!!

Sonia028

22.5.2021 23:43
Sonia028

XXX.XXX.52.219

Ja chtěla původně vlčáka ale přítel dustal náhodu krásně štěňátko ne můžu tady přidat fotku junák by mne někdo možná poznal.
Ja už nikomu ne dovolím ho hladit i když mne se zeptá.
Te lidé dělají to jak ne jsme doma a nebo jsem doma ale zrovna jak chci jim vynadat tak jsou pryč
Hodím na procházky všechno dělám a proč někdo říká že ten pes ne ma odemne lásky??Já se mu věnuji maximálně..
Prave se říká tomu kříženci Labranese

22.5.2021 23:53
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nevím, z které jste spadla planety, ale ani bernský nehlídá, měla jsem ho doma, je to pes lidi milující a na hlídání...je moc velký posera..většina. Ani jedni z těchto plemen, není vhodné samotné na zahradu, potřebuje kontakt, společnost.

Sonia028

23.5.2021 00:40
Sonia028

XXX.XXX.52.219

lesnížínka napsal(a):
Nevím, z které jste spadla planety, ale ani bernský nehlídá, měla jsem ho doma, je to pes lidi milující a na hlídání...je moc velký posera..většina. Ani jedni z těchto plemen, není vhodné samotné na zahradu, potřebuje kontakt, společnost.

Znám hodně lidí který mají toho psa a bormakne hlida
A je to pravda že potřebuje společnost ale zrovna tu to plemeno hlida .
Moje kamarádka ho moje na dvoře a věřte mne to všechno záleží na psovi

23.5.2021 07:18

Sonia028 napsal(a):

Nemohla byste si po sobě ten text vždy přečíst než ho odešlete, a upravit ho tak, aby byl česky?

23.5.2021 07:49

bernský salašnický taky nehlídá

a i kdyby náhodou někteří hlídali, tak ten váš je s labradorem a i kdyby nebyl, tak ten váš prostě nehlídá.

a hlídat asi ani nebude.

23.5.2021 08:39

"Jedná se o to že byl od štěňátka venku ne máme ho v bytě"

no, chce se říci, jak si ho kdo naučil, tak ho má.......štěněti se nedostalo lidské společnosti od vlastních, tak ji hledá u cizích

23.5.2021 08:46

Sonia028 napsal(a):

A teď česky, prosím. Co je třeba "bormakne?"

23.5.2021 08:50

normálně ?? Dobrá hádanka...

Sousedi mají venkovního berňáka (s PP) - chodí na procházky, ale jinak je venku. Hodně sám. Děsně štěká na vše, co se šustne kolem plotu - na auta, kola, lidi, psy... ale jakmile se někdo zastaví a promluví, rozvrtichvostí se a nastaví mohutnou hlavu na podrbání a tulí se a "vypráví"... děsný tuleň je to. Přpínač - děsně štěkám a děsně se tulím je okamžitý.

23.5.2021 08:50

Zrovna přemýšlím jak by dopadli lidi, co by chtěli hladit přes plot moje medvědy. Na druhou stranu, mám ploty co nejvíc oddělené od psů, a pokud už někdo zastaví a zkouší na psy mluvit tak potom rychle odstupuje když jejich reakce je spíš "jdu tě zabít" než "ahoj kamaráde"

23.5.2021 09:29

Berňáci povětšinou normálně hlídaj....tak jako bude hlídat většina psů svoje teritorium. Pokud za hlídání bereme "když je něco podezřelého kolem mého plotu, tak to ohlásím štěkotem", ale je pravda, že povětšinou, když jsem šla kolem plotu a promluvila na ně "no ty hezky hlídáš", tak se stalo přesně to, co popisuje Xerxová....okamžitě vrtichvost.

Já se obávám, že pokud už se s lidmi pohádala a nepomohlo to, tak nějaké cedulky rozhodně nepomůžou.

Zadavatelko, co vlastně chcete??......myslíte, že když vám lidi přestanou psa hladit, tak že na ně začne štěkat, bude hlídat??....Já si myslím, že tak max začne štěkat ve stylu "hele lidi, kam jdete, já jsem tady, pojďte mě podrbat"
Přijde mi, že tím, že ho lidi přestanou hladit, tak vy nic nezískáte a pes bude ochuzen o ten kontakt s lidmi, který zřejmě miluje.

Pokud jste si pořídili takového křížence na hlídání, tak to byl prostě krok vedle. Prostě milujte svého hodného psa, takového jaký je, věnujte se mu a na hlídání mu pořiďte parťáka a nebo parťačku vhodnějšího plemene.
Pes alespoň venku nebude sám, bude mít kámoše a nový pes obstará to hlídání a lidi už vám tam nebudou strkat ruce.

23.5.2021 09:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Atheira napsal(a):
Tak pohladíte.

No, já si myslím, že naši psi mají pozornosti opravdu dost, už několik měsíců jsem s nimi téměř 24/7... Ale pokud půjde někdo kolem plotu a fena bude mít příležitost tam běžet, tak poletí a bude předvádět takový tanečky, aby se na ní někdo alespoň podíval, v lepším případě promluvil a úplně ideální aby ji hladil... Třeba když přijela návštěva k sousedům naproti, tak fena prostě stála u toho plotu, vrtěla se, a dávala taky úplně jasně najevo, že by chtěla hladit, a vydržela to klidně půl hodiny, pokud tam třeba stáli u plotu a něco řešili. To je i jeden z důvodů, proč jsme rozdělovali pozemek tak, aby se ke vratům psi nedostali. Protože fena si o to hlazení vyloženě říká, ale kdyby pak vyletěl pes, tak to dopadne špatně. Ty tanečky dělá i za tím druhým plotem... Prostě už z podstaty plemene, miluje lidi. Když přijde návštěva, tak vypadá taky jako kdyby jí doma nikdo měsíc nepohladil a vůbec si ji nikdo nevšímal .

23.5.2021 09:41

jo, je to o povaze
bylo by dobré to respektovat......

23.5.2021 09:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

jo, je to o povaze
bylo by dobré to respektovat......

Tak já povahu respektuju... Ale prostě není možné, aby fena chodila k plotu a lidi strkali ruce přes plot, protože by taky mohl přiletět pes a lidi by mohli být bez ruky.. A celkově jsem proti hlazení cizích psů přes plot, bez dovolení majitele. Pokud by si někdo fakt hrozně moc chtěl fenu pohladit a zeptal se, tak nemám problém s ní jít před vrata a tam se klidně můžou pomazlit... Stejně tak ji nechám po zeptám hladit venku, protože vím, že bude nadšená... A celkově má kontaktu s lidmi až až. Fakt si nemyslím, že bych nerespektovala její povahu jen proto, že nemůže chodit k plotu a nechat se hladit .

23.5.2021 10:36

marcelaamax
to nebylo k tobě, ale zadavatelce
k její (patrně) snaze udělat z přátelského psa drsného hlídače

23.5.2021 10:49
fikovnice

XXX.XXX.134.120

normálně

23.5.2021 11:31
Caty

XXX.XXX.51.50

Náš první labrador hlídal, ale to bylo v době, kdy nikdo (ani já) nevěděl, že labradoři prostě nehlídaj. Naučil se to na návštěvách u rodičů, jejich jezevčíci hlídali dost poctivě a on se přidával. On ale uměl i na povel štěkat docela zle na vodítku, když jsem chtěla. A přitom jsem měla jistotu, že nikomu neublíží, ideální kombinace. U toho dalšího už se mi to nepovedlo, tam už chyběli ti zlí jezevčíci a už všichni věděli, že je to labrador.
Dcera má teď 7měs štěně, až otravně milující všechny lidi a psy a to štěndo začalo docela vážně hlídat auto. Všude jinde se nadšeně s každým vítá, ale jak jde někdo okolo auta, skoro z něj jde strach. Tak třeba to bude také hlídací labís.

23.5.2021 16:48
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Na mě působí vyjadřování zadavatelky jakoby byla Ruska, nebo Ukrajinka. Zdá se mi, že její vyjadřování není „pouhý chytrý telefon“. Zajímalo by mě, jak to je!
Zadavatelko, jste Češka?

kreténilidi

29.9.2021 16:05
kreténilidi

XXX.XXX.115.233

Všichni co jste tady jste jeknutí na hlavu .

29.9.2021 16:14

kreténilidi napsal(a):
Všichni co jste tady jste jeknutí na hlavu .

Nechtělas´ říct jebnutý?

29.9.2021 16:31

A my jsme rádi, že jste tu s námi

29.9.2021 16:52
Šarina

XXX.XXX.6.34

Nechtělas´ říct jebnutý?

bormakne jeknutí na hlavu
tpjprefcehasny!

29.9.2021 18:55

Cizí lidi zásadně přes plot nehladím ! Mohla bych dostat na budku, místo pohlazení.

29.9.2021 20:02

To je dobré.. celou dobu si myslím, že tam bylo házení, tak koukám, co to ta orionka píše? :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík