Zlatý retriever šteniatka s PP

Prodám Zlatého retrívra - Chovateľská stanica,,Diamond in the heart,, ponúk...
DohodouUživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den,
Přicházím sem za vámi s problémem,který už nezvládám :(
Bydlím u přítele a jeho rodičů.
Před víc než rokem jim zemřel 11lety Retrívr na infekci.
Celý den jsme s přítelem brečeli a nemohli tomu uvěřit,vědět přišly jeho rodiče že chtějí nového a že táta už nějakého našel. My jsme samozřejmě nad tím nedokázali vůbec uvažovat ale jeho táta na tom trval. Ukázal nam fotky na Bazoši. Na fotce bylo krásné malinké štěňátko a na druhé rodiče.
Cena byla 16000,- ,nic o kupní smlouvě nebo papírech o něm nebo rodičích,tak se mi to nezdálo a říkala jsem že mi to nepřijde úplně jako dobrý nápad,samozřejmě se vyhovělo tátovi.
Jeli jsme pro něj 3 hodiny,s tím že majitel ještě slevil na 14000,- ale že o víkendu jede pryč a pejsek musí do té doby být pryč. Když volal tátovi řekl že se sejdeme na parkovišti nějakého obchodu. To už jsem se docela chytala za hlavu.
Pejska nam tedy dal, my mu peníze s tím že prý žere úplně všechno i konzervy atd (ani ne 2 měsíce mu byly).
Zajeli jsme rovnou na veterinu,prý vypadá dobře, oči,uši, všechno. No jenže nám začal hrozně zvracet, měl průjem který následně pojidal a vůbec už nebehal ani nereagoval na přivolání.
Tak znova veterina, celý měsíc,mám dojem že jsme tam nechali přes 10000,-
Díky bohu to dopadlo dobře.
Jenže pak nastal ten kámen úrazu.... táta se rozhodl že ho za každou blbost zmlátí (cituji ,,Aby si to zapamatoval,, ) mohla jsem vysvětlovat a prosit jak jsem chtěla,dokonce jelikož miluju pejsky,hledala jsem různě na internetu jiné metody trestu atd ale jako bych mluvila do zdi.
My s přítelem jsme si s ním vždycky hráli na zahradě, učili jsme ho povely atd a byl naprosto úžasnej.
No jenže táta měl prostě představu ze si pořídíme výchovného psa,nebo já fakt nevím.
S mámou o tom mluvím pořád a se vším souhlasí ale nic mu neřekne protože už párkrát dostala od něj i ona. Jeho tátovi se vždycky vyhovělo protože trpí psychickými problémy takže mu vždy všichni ustoupí. Vím že je to jejich pes ale mám pocit že musím udělat maximum protože jediný co od něj slyším je de*il*, p*čo, vypadni atd....
Ani cvičit s ním nechtějí a teď se diví ze všechno ničí a na procházce jim utíká.
Už jsem z toho zoufalá, proto píšu sem
Potřebuji poradit nebo aspoň nějak potvrdit že se opravdu ze psa nestane robot co ho mlácením k tomu donutí.
Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den
Petra
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jděte ho vyvenčit a pak ho odvezte do vzdáleného útulku, tak aby ho už nenašli. Prostě Vám utekl.
Tyranovi a domácímu násilníkovi opravdu nevysvětlíte, že jeho chování je fujky a takhle ne, tím spíš, že má potvrzeno, že lidi se mlátit nechají a vyhoví mu, protože on má chudáček psychický problém.
Psa je mi moc líto, ale chování k němu je pouze špičkou velmi odpudivého ledovce. Nežila bych tam ani minutu a nečekala, až přiletí nějaká vám. Podle toho, že si necháte sprostě nadávat, už má zpracovanou i vás.
Pokud byste se to odhodlali nějak řešit, mohu vám dát kontakt na právnickou kancelář, specializující se na pomoc obětem domácího násilí.
On nenadává mě ale pejskovi, mě se bojí. Má nějaký problém kvůli kterému se boji žen. Kromě jeho manželky, co říkala tak už to hodně dlouho neudělal a jelikož si ho bereme ven my nebo do ložnice tak s ním už ani moc není ale chceme se odstěhovat proto doufám že přítelova maminka konečně něco řekne.
Nevím jestli ji tehdy dal facku pri hádce nebo tak.
Když má dobrou náladu tak na něj je i hodný ale když s ním necvičí tak se nemůže divit že neposlechne že jo...
Pejsek je celkem divoch a pořád skáče tak proto mu nadává. Co jsem si všimla tak mu dlouho nedal přes zadek,spíš mu vyhrozuje klackem. Nevím co přesně má za problémy ale jednou je to úžasnej chlap co si dokáže vykládat, pak mu je zase zle a je protivnej tak ho necháváme o samotě.
Proto jsme si s přítelem řekli že by bylo lehčí kdyby jsme s ním co nejvíc času trávili my a v klidu ho učili,aby pak neměl důvod mu nadávat. Jenže 100% nevíme jak na to,jelikož jsme pejska ještě neměli. Jde vidět že se rád učí a je šťastný kdyz s ním někdo je. Tak doufám že se aspoň uklidní, občas na mámu dá a nechá pejska být a někdy ne no... je to dost komplikovaná situace....
napsal(a):
On nenadává mě ale pejskovi, mě se bojí. Má nějaký problém kvůli kterému se boji žen. Kromě jeho manželky, co říkala tak už to hodně dlouho neudělal a jelikož si ho bereme ven my nebo do ložnice tak s ním už ani moc není ale chceme se odstěhovat proto doufám že přítelova maminka konečně něco řekne.
Když má dobrou náladu tak na něj je i hodný ale když s ním necvičí tak se nemůže divit že neposlechne že jo...
Pejsek je celkem divoch a pořád skáče tak proto mu nadává. Co jsem si všimla tak mu dlouho nedal přes zadek,spíš mu vyhrozuje klackem. Nevím co přesně má za problémy ale jednou je to úžasnej chlap co si dokáže vykládat, pak mu je zase zle a je protivnej tak ho necháváme o samotě.
Proto jsme si s přítelem řekli že by bylo lehčí kdyby jsme s ním co nejvíc času trávili my a v klidu ho učili,aby pak neměl důvod mu nadávat. Jenže 100% nevíme jak na to,jelikož jsme pejska ještě neměli. Jde vidět že se rád učí a je šťastný kdyz s ním někdo je. Tak doufám že se aspoň uklidní, občas na mámu dá a nechá pejska být a někdy ne no... je to dost komplikovaná situace....
Je to úplně úžasně jednoduchá situace. Ale to nesmíte takto rozpatlávat, jako to děláte tady.
Tluče ženskou. Přijde Vám to v pořádku? Když ne, tak aspoň slovně si vynutí, co potřebuje. Přijde Vám to v pořádku? Řeže psa. To je v pořádku? Řve na psa. To je v pořádku? Co ten přítel, ten to zdědil, když s tím nic nedělá? Cokoli slabšího objeví, seřeže to nebo seřve. Přijde Vám to v pořádku?
Jestli ano, pak potřebujete detenční centrum stejně jako on.
Přestaňte to všechno nenormální a nebezpečné chování omlouvat, vezměte, co je Vám milé, a běžte co nejdál.
Cokoli řeknete teď, bude zas jen obrana jeho, ne těch, co ji potřebují.
Nerozebírejte, jednejte.
Život je krátký.
Já ho neomlouvám, píšu to tak jak to probíhá
Vím že to není v pořádku,spíš nevím co mám dělat
A přítel není vůbec jako on,ale je pro něj autorita a nedovolí si nic říct, když jsme to jednou zkoušeli,ani na to nic neřekl
Myslím, že většina z nás (ze zdejších přispěvatelů) se psem pracuje metodou pozitivního posilování, kdy se podporuje kýžené chování (odměňujete úspěch, vytváříte situace tak, aby pes zažíval úspěch - netrestáte). Velkou osobností a propagátorem tohoto typu tréninku je u nás František Šusta (podívejte se na jeho knihy). Nemá zkušenosti pouze se psy, ale rovněž s jinými živočišnými druhy (dodávám, že pozorovat/vyzkoušet si trénink s jiným zvířetem je velmi obohacující).
Dále se mi líbí práce těchto trenérů: Radecha Spudilová (obedience, manipulace se souhlasem), Robert Zlocha, Eva Štemberová, Nicole Vošvrdová (nosework), Aleš Jarotek, Jakub Slavík, Martina “Jak na drápky” (manipulace, tipy na ošetřování drápků), Petra Barborová (triky, agility, dog dancing) atd. Většina z nich funguje na sociálních sítích, lze od nich čerpat spoustu inspirace. Někteří dělají kromě prezenčních kurzů i ty online, webináře, semináře, atp.
Z povzdálí pozoruji projekt psichologie.cz, je mi sympatický.
Lze doporučit i podcasty Pejskárium a Løype, kde opět naleznete spoustu inspirace, tipy na další zajímavé lidi a zdroje ke studiu, k přemýšlení o etickém přístupu ke psům. Jste-li anglicky mluvící, tak doporučím ještě Shaped by dog with Susan Garrett.
K Vaší rodinné situaci se vyjadřovat nebudu. Pokud byste to chtěla anonymně a diskrétně prokonzultovat s někým znalým, obraťte se např. na Bílý kruh bezpečí (www.bkb.cz). Mají pobočku ve většině velkých měst v ČR, mají i telefonní linku.
napsal(a):
Myslím, že většina z nás (ze zdejších přispěvatelů) se psem pracuje metodou pozitivního posilování, kdy se podporuje kýžené chování (odměňujete úspěch, vytváříte situace tak, aby pes zažíval úspěch - netrestáte). Velkou osobností a propagátorem tohoto typu tréninku je u nás František Šusta (podívejte se na jeho knihy). Nemá zkušenosti pouze se psy, ale rovněž s jinými živočišnými druhy (dodávám, že pozorovat/vyzkoušet si trénink s jiným zvířetem je velmi obohacující).
Dále se mi líbí práce těchto trenérů: Radecha Spudilová (obedience, manipulace se souhlasem), Robert Zlocha, Eva Štemberová, Nicole Vošvrdová (nosework), Aleš Jarotek, Jakub Slavík, Martina “Jak na drápky” (manipulace, tipy na ošetřování drápků), Petra Barborová (triky, agility, dog dancing) atd. Většina z nich funguje na sociálních sítích, lze od nich čerpat spoustu inspirace. Někteří dělají kromě prezenčních kurzů i ty online, webináře, semináře, atp.
Z povzdálí pozoruji projekt psichologie.cz, je mi sympatický.
Lze doporučit i podcasty Pejskárium a Løype, kde opět naleznete spoustu inspirace, tipy na další zajímavé lidi a zdroje ke studiu, k přemýšlení o etickém přístupu ke psům. Jste-li anglicky mluvící, tak doporučím ještě Shaped by dog with Susan Garrett.
K Vaší rodinné situaci se vyjadřovat nebudu. Pokud byste to chtěla anonymně a diskrétně prokonzultovat s někým znalým, obraťte se např. na Bílý kruh bezpečí (www.bkb.cz). Mají pobočku ve většině velkých měst v ČR, mají i telefonní linku.
Problém je, ze ten starej dementt sa zadnou z knížek a videí ani nepodívá.
... a jinak si dovolím připomínkovat "pozitivní přístup" jedné z jmenovaných trenérek (jmeno si dosaďte). Viděla jsem její práci 2x a bylo to všechno, jen ne vlidný a pozitivní přístup - oba psi nespolupracovali protože byli ve stresu neb byli zkaženi, tak dostali ještě naloženo víc a nesmyslněji a majitelům bylo doporučeno, ať je dají pryč ... 🤮
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
... a jinak si dovolím připomínkovat "pozitivní přístup" jedné z jmenovaných trenérek (jmeno si dosaďte). Viděla jsem její práci 2x a bylo to všechno, jen ne vlidný a pozitivní přístup - oba psi nespolupracovali protože byli ve stresu neb byli zkaženi, tak dostali ještě naloženo víc a nesmyslněji a majitelům bylo doporučeno, ať je dají pryč ... 🤮
Já to pochopila tak, že se psem chce pracovat přímo zadavatelka. Ale obávám se, že ani to nezajistí, aby pes fungoval s “tchánem”...
Koho máte na mysli? O tom nic nevím. Napíšete mi SZ, prosím? Já je sleduji tak po očku, nepravidelně (osobně je neznám), tak ať si mohu případně upravit názor a dohledat zdroje. Děkuji.
Dědka se nezastávám, ale zadavatelka bydlí u něj, ne on u ní !
Má na něj někoho zavolat?
Nepodělá to ještě víc?
Rodinné vztahy ?
Minulý pes jim vydržel 11 let, neumlátil ho....
Zadavatelka s nimi bydlí nejmíň rok, psa mohla
vychovat.
A přítel není vůbec jako on, ale ...
V jeho věku bude nejspíš stejný.
napsal(a):
Jděte ho vyvenčit a pak ho odvezte do vzdáleného útulku, tak aby ho už nenašli. Prostě Vám utekl.
..souhlasím, ale obávám se, ze se bude muset sehnat stěně nove a tuhle hrůzu bude zažívat i ono...
Víceméně ho vychovává metodou, jakou se mnozí lidé chovali ke psům po staletí, tedy metodou biče, pouze zákazové povely, které psovi nedávají žádný návod k tomu, jak a co mají udělat, aby byli považováni za vychované. Má štěstí, že to v krvi asi nějakého zlatého retrívra mít bude a tak zřejmě vyroste pes bojácný a submisivní, zatímco s některými jinými plemeny by si zadělával na psa agresivního a nebezpečného. Vložte se do toho, vezměte si psa pod svá křídla, nic jiného nepomůže, zažil jsem podobnou situaci a tak jsem se začal o psa starat sám. Knížky Vám byli doporučeny nahoře. Zamyslete se, zda chcete, aby v takovém prostředí vyrůstaly i Vaše děti a šupem pryč do svého (i se psem).
Já si také prosím SZ. Jestli to nebude EŠ. To se tady nesmí říkat?
Terven
napsal(a):
Tipovala jsem stejně...
..také jsem tak tipovala......
napsal(a):
Hrozně těžko se mně to čte, zvlášť proto, že mám stejný plemeno a vím, jak moc je citlivé. Snažte se to řešit dřív, než bude pozdě a pes bude zlomený, nebo začne ze strachu lidi napadat. Vůbec nevadí, že nejste s přítelem zkušení. Každý někdy začínal, každý se musel učit. A když vám tady poradíme, zvládnete to.
Pokud opravdu přítel stojí na vaši straně, je to dobře. A bylo by ještě líp, kdyby si maminka nenechala všechno líbit, pokud je toho tedy schopná.
Jaká je otázka Petry z deaktivovaného účtu?
Co chcete poradit?
Že když se Vás tyran, otec partnera, bojí, máte mu ji fláknout? Možná by to nebylo od věci.
To, že má někdo psychické problémy, neznamená, že musí dělat peklo ze života i ostatním. Takový se má léčit u odborníka.
Být ve Vaší situaci, najdu si pronájem, odstěhuji se i se psem a partner bude mít 2 možnosti, půjde nebo nepůjde bydlet s Vámi. Pokud nepůjde, není čeho litovat.
Pokud otci nepořídí někdo dalšího psa, nebude mít koho mlátit a na koho řvát, kromě manželky, která se nechá (ale i to je její volba). Předpokládám, že když jste byla u předání štěněte na parkovišti, byli jste s partnerem pro štěně sami. Takže tyran nevlastní řidičák, auto, nebo není schopný někam dojet.
rapotacka11
napsal(a):
Být ve Vaší situaci, najdu si pronájem, odstěhuji se.
Jako Megan a Harry.
No a mají svůj klid.
Prince Charlese a jejich pořádky
krásná, moudrá Megan nepředělala, tak šla.
Myslím si, že tam je to úplně o něčem jiným.
Ještě tu nepadlo, že by měli přesvědčit toho člověka, aby se začal léčit. Psychické problémy se neomlouvají, ale léčí.
napsal(a):
Ještě tu nepadlo, že by měli přesvědčit toho člověka, aby se začal léčit. Psychické problémy se neomlouvají, ale léčí.
Jenže to je těžký, když ten člověk s tím nesouhlasí. Dnes ho nemůžou odvézt proti jeho vůli, jak to bylo za min. režimu. Znám případ, kdy měla hlava rodiny schizofrenii, trpěl představou, že ho všichni chtějí zabít. Neskutečný, co si všichni museli vytrpět, než pán zemřel. A takovýho člověka k léčbě nepřesvědčíte, ten si myslí, že všichni kolem něj jsou divní, ale on je v pohodě.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
0dkdy Eva jede pozitivní přístup?
Já se ještě, s dovolením, vrátím k těm svým doporučením (nebo "doporučením"? :) ). Vztahovala jsem svůj výčet k působení těchto lidí na sociálních sítích, osobně je neznám (a vlastně ani jejich působení na všech platformách). Mrzí mě, že jsem doporučila někoho, kdo zřejmě zcela nesouzní s etickým přístupem, který sama preferuji. Plyne z toho ponaučení, že na sociálních sítích člověk vidí jen pár střípků, a realita může být třeba někde jinde. Ale na druhou stranu - i tak si myslím, že inspiraci (inspiraci, ne doslovný návod) lze nalézt i na nečekaných místech.
Konkrétně u EŠ se mi líbí způsob, jakým socializuje své odchovy před předáním novým majitelům.
Sleduji jednu slečnu, která aktuálně začíná svou "trenérskou kariéru", a u ní také nacházím spoustu zajímavého - intenzivně se vzdělává v zahraničních zdrojích, které také sdílí (a ke kterým bych se jinak dost možná nedostala), ale vedle pozitivky používá i negativní posilování, intenzivně pracuje s EO... To jsou věci, ze kterých si já osobně nic nevezmu, jsou mi proti srsti (např. učit povel "místo" s EO nebo s přivazováním vodítka k topení je pro mě za hranicí etiky), ale nesnižuje to v mých očích hodnotu té části práce, kde podobné metody nepoužívá. (Ale u ní jsem o využívání negativního posilování věděla, protože ho používá a ukazuje velice veřejně, takže jsem ji do doporučení výše nezahrnovala).
Také sleduji jednu zřejmě šikovnou veterinářku, zajímá se o ošetřování se souhlasem, dělá osvětu - ve spoustě věcí s ní souhlasím, ale na druhou stranu ta paní považuje Brit za kvalitní krmivo, s čímž nemohu souhlasit...
Všem, kdo se chtějí někde něčím inspirovat bych určitě doporučila, aby si stanovili své vlastní hranice, a aby u všech zdrojů - i těch slavných a věhlasných - používali kritické myšlení. Je to taková mozaika, některé střípky mají ostřejší hrany než jiné...
arosek
napsal(a):
At je to troll, at je to troll, at je to troll, ....
Prosim, fakt prosim - ze se tohle nedeje, ze ne?
Uz ted je problem udat tri zmrvene goldeny. Super ze nekdo vyrabi dalsiho :(
Je to troll, to přece není možný, aby bylo všechno špatně...nákup štěněte na parkovišti, následně nemocné štěně a horentní suma za veta a pak domácí násilí na psu....
napsal(a):
Je to troll, to přece není možný, aby bylo všechno špatně...nákup štěněte na parkovišti, následně nemocné štěně a horentní suma za veta a pak domácí násilí na psu....
A co když ne?