Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.6.2021 08:16
loluciss

XXX.XXX.141.105

Dobrý den, můj NO bude mít v srpnu 3 roky. Mám s ním složeno zatím celkem 7 zkoušek z výkonu, nyní čerstvě IGP1. Cvičím tak od každého trochu (NZŘ, MZŘ,TART, KJ Brno...). Mám však problém, který se snažím odstranit, ale stále neúspěšně, nějak to neumím. Jedná se o naprosto odlišné chování psa v tréninku a při zkoušce. Nervozita moje i psa, vše beru.... Jedná se konrétně o nedostatečnou koncetraci na psovoda při chůzi (pes předchází, zpožďuje se apod..). A to i při přechodech mezi jednotlivými cviky. Vrátit se zase na začátek? Zkusit jinou motivaci? Při tréninku, když pes ví že mám u sebe balonek, tak cvičí jedna radost (což mne nepřekvapuje :-)). Děkuji za případné rad a postřehy, hezký den.

2.6.2021 08:23
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Odkud jste?

2.6.2021 08:25
loluciss

XXX.XXX.141.105

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Odkud jste?

Z Ústí nad Labem

2.6.2021 08:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

loluciss napsal(a):
Z Ústí nad Labem

To je dost z ruky🙄

2.6.2021 08:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Když je to tak pokažený a pes to má navíc už i upevněný, tak nezbývá nic jinýho, než tu chůzi udělat celou znovu a ideálně použít i jiný povel (třeba německý), ať opravdu začnete jako nový cvik.

2.6.2021 09:39
loluciss

XXX.XXX.141.105

Když je to tak pokažený a pes to má navíc už i upevněný, tak nezbývá nic jinýho, než tu chůzi udělat celou znovu a ideálně použít i jiný povel (třeba německý), ať opravdu začnete jako nový cvik.

Děkuji za Vaši reakci. Obávám se, že ano, že budu muset začít znovu. Jestli třeba ani necvičit nějakou dobu chůzi, ale prostě ten začátek: soustředěnost na výchozím bodě, začít se dvěma, třemi kroky....? A prosím, přiznat míček, držet ho viditelně, nebo schovat?

2.6.2021 09:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.220

loluciss napsal(a):
Děkuji za Vaši reakci. Obávám se, že ano, že budu muset začít znovu. Jestli třeba ani necvičit nějakou dobu chůzi, ale prostě ten začátek: soustředěnost na výchozím bodě, začít se dvěma, třemi kroky....? A prosím, přiznat míček, držet ho viditelně, nebo schovat?

Ad míček - ono se to celé odvíjí od toho, jak ta chůze vypadá celkově. V jaké je pozici, jaký má styl práce v obratech atd. Pokud potřebujete upravit i pozici, tak mu tam ten míček budete nejdřív muset nechat a pak ho odbourávat.
Tohle chce ale vidět na živo.

Zkuste se obrátit na Honzíka Farkače - je blíž než já a pořádá výcviky (je na fb).
Nebo, pokud Vám nevadí spát ve stanu, tak mám v Srpnu tábor u Plzně zaměřený na sportovku (budou tam i dvoje zkoušky)

2.6.2021 09:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.220

Důležité je, ze pes i na akci musí věřit, že tam ta odměna někde bude.

2.6.2021 20:32
JoPe

XXX.XXX.82.6

loluciss napsal(a):
Dobrý den, můj NO bude mít v srpnu 3 roky. Mám s ním složeno zatím celkem 7 zkoušek z výkonu, nyní čerstvě IGP1. Cvičím tak od každého trochu (NZŘ, MZŘ,TART, KJ Brno...). Mám však problém, který se snažím odstranit, ale stále neúspěšně, nějak to neumím. Jedná se o naprosto odlišné chování psa v tréninku a při zkoušce. Nervozita moje i psa, vše beru.... Jedná se konrétně o nedostatečnou koncetraci na psovoda při chůzi (pes předchází, zpožďuje se apod..). A to i při přechodech mezi jednotlivými cviky. Vrátit se zase na začátek? Zkusit jinou motivaci? Při tréninku, když pes ví že mám u sebe balonek, tak cvičí jedna radost (což mne nepřekvapuje :-)). Děkuji za případné rad a postřehy, hezký den.

Skládal jste zkoušky různých z.ř. u kterých není příliš kladen důraz na přesnost předvedení psa a to nejobtížnější z tohoto pohledu jste si nechal na závěr - IGP.
Pes přečetl atmosféru zkoušek a poznal, že nebude odměněn.
Chováte se jinak než na tréninku - buď máte přílišnou nervozitu, nebo odlišnou intonaci povelů, nemáte promyšlenou taktiku nácviku do té míry, aby pes fungoval stejně i na akci.
Nesprávně odměňujete v tréninku - málo - moc... v nevhodných okamžicích.
Sám to již nezvládnete, chce to být pod dohledem člověka, který to umí a upozorní vás na to, co děláte špatně. Jsou to střípky maličkostí vedoucí k různým výsledkům, když dva dělají totéž, není to vždy totéž.
Problematicky se to odstraňuje, ale vylepšit se všechno dá, nějaký seminář by vám prospěl.

3.6.2021 10:25
loluciss

XXX.XXX.141.105

Důležité je, ze pes i na akci musí věřit, že tam ta odměna někde bude.

Děkuji Vám za všechny rady, pána už jsem zkontaktovala, objednala se na trénink, nakonec dělá intenzivky i kousek od nás. Ještě jednou moc děkuji!

3.6.2021 10:27
loluciss

XXX.XXX.141.105

JoPe napsal(a):
Skládal jste zkoušky různých z.ř. u kterých není příliš kladen důraz na přesnost předvedení psa a to nejobtížnější z tohoto pohledu jste si nechal na závěr - IGP.
Pes přečetl atmosféru zkoušek a poznal, že nebude odměněn.
Chováte se jinak než na tréninku - buď máte přílišnou nervozitu, nebo odlišnou intonaci povelů, nemáte promyšlenou taktiku nácviku do té míry, aby pes fungoval stejně i na akci.
Nesprávně odměňujete v tréninku - málo - moc... v nevhodných okamžicích.
Sám to již nezvládnete, chce to být pod dohledem člověka, který to umí a upozorní vás na to, co děláte špatně. Jsou to střípky maličkostí vedoucí k různým výsledkům, když dva dělají totéž, není to vždy totéž.
Problematicky se to odstraňuje, ale vylepšit se všechno dá, nějaký seminář by vám prospěl.

Děkuji Vám za podnětnou reakci. když si to přečtu, přesně to sedí. I s tou nedomyšleností a nedotažeností cviků. Nyní jsem na IGP 1 měla aport volný za 15 bodů, aport přes překážku taky a i áčko. Pan rozhodčí říkal, že jsem se i u těchto cviků chovala jinak, sebevědoměji a i ten pes.... Seminář už mám vyhlédnutý, s tímto sama evidentně nehnu....

Přidejte reakci

Přidat smajlík